PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ALLAH’A INANAN NEYE INANIYOR ?

HACI
23-09-2004, 16:02
Allah’a inanan neye inanmaktadir?
Allah’in var olduguna mi?
Yoksa O’nun var olmasi gerektigine mi?

Bu konuda bugune kadar yapilan tartismalarin hemen tumunden anladigim kadariyla, yoktan var olmayi aciklayamadigimiz icin, Allah’in varligina inanma egilimi gosteririz.. Yoksa O''nu gordugumuz ve herhangi bir sekilde varligini kanitladigimiz icin degil. Her Allah’a inanan icinde yasadigimiz evrenin kendiliginden, tesadufen olusmasina olanak olmadigina deginir ve bu gozlemi Allah’in varliginin kaniti olarak kabul eder. Bu indirekt, dogrudan olmayan,
dolayli bir inanctir.

Allah’in var oldugunu gosteren direkt, dogrudan, dolayli olmayan bir gozlem yoktur.

Bu durumda diyebilirim ki; Her Allah’a inanan evreni aciklayacak baska bir cozum yolu bulamadigi icin boyle bir saplanti icine girmistir.

Kimse Allah’a, O’nu gordugu icin inanmaz. O’nun manevi etkisi altina kaldigi ve O’nu bir tur algiladigi icin inanir.

Demek ki Allah’a inanmak gercek bir inanc bile degildir. Kacinilmaz bir insansal egilimdir. Insanin en guclu tarafi olan akil ve mantiginin yanilsamasidir.

Inanclarda az da olsa bazi secenekler vardir. Bu konuda Allah rakipsizdir.

Ayni dine ait bile olmasalar, insanlarin cogu Allah’a veya tek bir Tanri’ya, ya da, bir cok Tanri’ya inanirlar. Cunku Allah kavrami insan mantigi ile az cok bagdasmaktadir. Kendi cocuklarini yaratan
insan icin yaratilmadan daha dogal bir kavram yoktur. Madem her seyin bir nedeni var, evrenin de bir nedeni olmalidir. Insanlar ona Allah der gecer. Butun sorunlarini cozmuslerdir artik. Uzerinde daha fazla dusunmezler bile. Cunku gerek yoktur.

Bu durumda diyebiliriz ki, Allah’a inananlar aslinda Allah’a degil, kendi akil ve mantiklarina inanmaktadirlar. Kendilerine o kadar cok guvenmektedirler ki, kendi mantiklarinin, o muhtesem
akillarinin kendilerini aldatabilecegini asla hesaba katmazlar.

Allah’a inanmanin gucu, insanin kendi aklina olan guvenine baglidir. Bu gercekten son derece guclu bir bag olabilir. Cunku insanin kendi akli ile kurdugu baglar varliginin ozudur. Onsuz yasama anlam veremezler ve anlam vermeden var olmada bir espri goremezler. Allah insanlarin yasama anlam vermede kullandiklari manevi bir alettir. Allah adina siirlerin, oyku ve agitlarin, ilahi ve cesitli muhtesem eserlerin yaratilmasinin nedeni budur. Bu inanc o kadar gucludur ki, insanlar Allah adina kendilerini olume atmaktan, her turlu
fedakarlik ve cilginliklari yapmaktan cekinmezler.

Allah’a inanan aslinda Allah’a degil, kendine inaniyordur. Kendi aklina, mantigina ve kendi maneviyatina.....
Bu da insan olmanin bir geregidir.

Dinler olmasa da Allah kavrami varligini surdurecektir. Dinlerle Allah arasindaki iliskinin kokeninde, iste bu insansal zayifligin varligi yatmaktadir. Dinler, inanilmak zorunda kalinan Allah kavrmini, kendilerine gore isleyerek insanlari manuple eden parazitik sosyal kurumlardir.

Musluman''lar hep tekrarlar.. Allah''a inanma akil isidir derler. Ne kadar dogru! Ama insan aklinin ayni zamanda sapkin ve kurnaz, manuplatif ve firsatci, seytani ve habis, aldatici ve sahtekar, ahlaksiz ve hain olabilecegine de hic deginmek istemezler..

Allah kavrami yalniz bir inanc degildir.. Hatta belki inanc bile degildir. Insanin dogasi ile ilgili bir kusur, bir hata ve kacinilmasi olanaksiz bir yanilsamadir.

Allah vardir. Cunku dunyada insan vardir. Bu insan dusunmektedir ve varligina bir anlam vermek icin caba gostermektedir. Bu insanin elinde degildir. Yasamin hic bir anlami yoktur. Tek basina bu gozlem bile Allah''in olmadiginin en guclu delilidir.

Kisi ancak kendi yasamina anlam verebilir. Bu da yalniz calisarak, okuyarak, ogrenerek basarilir.. Allah''a inanmak aslinda insansal bir kusur ve yanilsamadir.. Allah serap bile olamayacak kadar muphem bir olgudur.. Bir dus bile degildir. O dusun insan aklinda ve mantiginda olusan ve hemen her kiliga girebilen simgesidir..

Evet, bu Allah vardir.. ve daha binlerce yil var olmaya devam edecektir. Bu kavram beni hic rahatsiz etmiyor. Beni asil dusunduren ve korkutan bu kavrami bana satmak isteyen kurumlardir. Yani dinler.....

Allah''a inanan kendine inaniyor demektir. Ama yine de kendisinden daha kurnaz diger Allah''a inananlarin tuzagina dusmekten ve dindarligi secerek onlarin oyuncagi olmaktan kurtulamaz.

Ne aci bir tecelli degil mi?
Cok uzucu gercekten..
Masum bir kavram en tehlikeli ve habis bir insansal egilimin elinde oyuncak oluyor....

HACI

yucemanitu
11-06-2011, 20:36
Çok doğru şeyler yazmış Hacı, gökte oturup herkesle ilgili defter tutan ve insanlara sonsuza kadar seks vaat eden ya da onları sonsuza kadar mangalda kızartan bu tuhaf varlığa dair ufak bir işaret, iz, delil yok. Ama doğduğu andan itibaren şartlandırılan insan leprechaunlara, elflere, hobbitlere, goblinlere inanmaz da Allah'a inanır.

TRIUMPH
12-06-2011, 03:23
Ben senin var olabilme ihtimalini sevdim.
Beni kaçınılmaz yokluktan kurtarabilme ihtimalini sevdim.
Ben senin acılarımı dindirebilme ihtimalini sevdim.
Ben seni hep sevdim.

İnsanı şair yaparsınız lan.. Bu aşk protonik..

mahirzz
13-06-2011, 11:50
çünkü elfler bir peygamber göndermemişdir,

çünkü elflerin bir kutsal kitabı da yokdur,

uzayın %1 ini bildiğimizi iddaa eden hiç bir bilimsel kaynak da yok.
dna nın nasıl çalışdığı bile bilinmiyor hala. canlılığı açıklayamıyoruz bilimsel olarak.

bir damla kan hücresi yapamıyoruz.

bir gram yiyecek yapamıyoruz.

olmasına rağmen onbinlerce fabrikamız..

inanç, inanmaktan gelir.

eğer bilirsen inanamazsın.

allah kendini göstermek, size bize kendini ispat etmek için arkanızdan kovalamak zorunda değil, gökyüzüne bulutlardan "here i m" yazmaz. youtuba a videosunu eklemez.

eğer allah ı görürseniz, cennetten bir demo cd alabilseniz, yada demo video görebilseniz, yada cehennem, o zaman inanmak saçmalık olur. ve tercih hakkınız kalmaz.

burada önemli olan allah ın anlamaya çalıştığı sevgiye layık olup olmadığımızdır. bizleri bu konuda özgür bırakmak için bize cehennemden bir video göstermiyor.

yoksa o görüntüyü gördükten sonra yine de o kullandığınız kelimeleri kullanabilir misiniz ?

yine de apaçık bir nefret içinde olabilir misiniz..

işde bu nefretiniz iyice açığa çıksın da belli olsun diye sizi özgür bırakmak için, kararınızı etkileyici durumlar oluşturulmuyor.

TUBA
13-06-2011, 12:16
çünkü elfler bir peygamber göndermemişdir,

çünkü elflerin bir kutsal kitabı da yokdur,

uzayın %1 ini bildiğimizi iddaa eden hiç bir bilimsel kaynak da yok.
dna nın nasıl çalışdığı bile bilinmiyor hala. canlılığı açıklayamıyoruz bilimsel olarak.

bir damla kan hücresi yapamıyoruz.

bir gram yiyecek yapamıyoruz.

olmasına rağmen onbinlerce fabrikamız..

inanç, inanmaktan gelir.

eğer bilirsen inanamazsın.

allah kendini göstermek, size bize kendini ispat etmek için arkanızdan kovalamak zorunda değil, gökyüzüne bulutlardan "here i m" yazmaz. youtuba a videosunu eklemez.

eğer allah ı görürseniz, cennetten bir demo cd alabilseniz, yada demo video görebilseniz, yada cehennem, o zaman inanmak saçmalık olur. ve tercih hakkınız kalmaz.

burada önemli olan allah ın anlamaya çalıştığı sevgiye layık olup olmadığımızdır. bizleri bu konuda özgür bırakmak için bize cehennemden bir video göstermiyor.

yoksa o görüntüyü gördükten sonra yine de o kullandığınız kelimeleri kullanabilir misiniz ?

yine de apaçık bir nefret içinde olabilir misiniz..

işde bu nefretiniz iyice açığa çıksın da belli olsun diye sizi özgür bırakmak için, kararınızı etkileyici durumlar oluşturulmuyor.

şimdiki bilinenler geçmişte bilinmeyenlerdi
şimdiki bilinmeyenlerde gelecekte bilinenler olacağı gibi
şimdi bu durumda sen bilimi aşağılamay çalışıyorsun gibi geldi bana

evet gelelim zurnanın zırt dediği deliğe arkadaşım
ben bilim sayesinde dinden çıkmadım
şimdiye kadar kaç defa yazdığımı bilemiyorum ama bir defa daha yazayım
ben semavi dinlerin kitaplarını özellikle de kuranı okuduktan sonra dinden çıktım ,benim inandığım tanrı kavramına uymayan bir profil vardı ve özelliğini yitirdi
şayet bir tanrı var ise (illa olmak zorunda değildir) ona hakaret edene dahi gülümseyebilmesi gerekir (yüce kavramına bu yakışır)
şayet insanlar gibi aciz ve zayıf değil ise ki öyle olduğunda yücelik kavramı nasıl olabilir?

xcan
13-06-2011, 12:25
Mahiriz atıyosun Dna çözülmemiş falan Labratuarda her türlü canlıların Dna larıyla oynanıyor Bilim düşmanlığınız tamamda bilgisizliğinize pes diyorum okuyun bilim hergün Cehaletin bir duvarını yerle bir ediyor

Kan Hücrelerinde Devrim

http://www.sorun.biz/FileUpload/ds57023/HaberResim/53125.jpg

Laboratuvarda yapılan ilk işlevsel kırmızı kan hücresi sayesinde kan bağışları yakında tarihe karışabilir. Kırmızı kan hücreleri insanın embriyonik kök hücrelerinden geliştirildi. ABD’de, Worcester’da kırmızı kan hücresini geliştiren şirketin (Advanced Cell Technology) baş uzmanı Robert Lanza, “kan stoklarında kıtlık yaşar mıyız diye endişelenilmesine gerekkalmadı” diyor ve ekliyor “çünkü artık istediğimiz kadar kan üretebiliyoruz.” Bu sayede herhangi bir kan grubundaki hastaya aktarılabilen genel verici kan grubu olan sıfır negatifkan grubunun seri üretimi artırılabilir. Bu kan grubu genellikle az bulunuyor: Kafkaslarda %8 ve Asya’da da yalnızca %0,3 oranında. Embriyonik kök hücrelerden kan elde etmek kan bağışında bulunan sayısız kişiden alınan kandaki hastalıkların yayılmasını da engelleyecek. Yapay kan, HIV ve hepatite yol açan virüsleri taşımıyor. Lanza ve öteki araştırmacılar,Minnesota’da, Rochester’daki Mayo Clinic’te ve Chicago Illinois Üniversitesi’nde kırmızı kan hücresini oluşturmak için insanın embriyonik kök hücre kültürüne bir dizi besin vebüyüme faktörü verdi. Sonuç olarak hücrelerin, kan hücresinin ilk müjdecisi olan hemanjioblasta, daha sonra da erişkin kırmızı kan hücrelerine dönüşmesini sağladı.Araştırmacı ekibin en büyük başarısı hücre çekirdeklerini bedende bulunduğu gibi çıkarabilmesiydi. “Uzmanlar bunun olanaksız olduğunu söylemişlerdi, ama işe yaradığında bubizim için güzel bir sürpriz oldu” diyor Lanza. Araştırmacılar daha önce kan hücresini embriyonik kök hücreden üretmişlerdi. Ama hücre bölünemediği ve kanserli olabileceği için önemli bir adım olan hücre çekirdeklerini çıkarma işlemi daha başarılamamıştı. Asıl önemli olan kan hücrelerinin bedende yapıldığı yer olan kemik iliğinden “stroma” hücrelerine bağlıkan hücresi geliştirebilmekti. Yapılan testler, kök hücrelerinden geliştirilen kırmızı kan hücrelerinin oksijeni, bağışlanan kırmızı kan hücreleriyle aynı verimlilikte dağıttığını ortaya koyuyor. Bu ekip kırmızı kan hücrelerini yığınlar halinde 100 milyar hücreye kadar üretebildi.Ne var ki ekip sıfır negatif kırmızı kan hücrelerini henüz geliştiremedi. Çünkü embriyonik kök hücrenin genleri kan grubunun ne olacağını belirliyor. Lanza’ya göre sıfır negatifkan donörlerinden alınan deri hücreleri kullanılarak bu değerli kanı yapmak olası. Kübra Gökdemir

http://www.sorun.biz/?Syf=18&Hbr=53125

Neva
13-06-2011, 12:31
Hangi dinden insanla konusursaniz konusun, inanci dogrultusunda anlattigi tanrinin halleridir. Tanrinin bizzat kendisi degildir.

yalnizs
16-06-2011, 20:54
çok başarılı bir yazı. düşüncelerimi dökmüşsünüz. elinize sağlık. bir yaratıcının olması beni hiç rahatsız etmiyor, onu kullanıp tuzaklar kuranlar korkunç olan.
:)