PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tanrı ,Cenneti ve Sonsuz hayatı vaad etmese taparmıydınız???

explorer
08-12-2004, 15:02
ben defalarca inanan arkadaşlarıma sordugum.
çoğundan cevap alamadığım
bazısından ise
tabiki gene tapardım diye cvp aldıgım bir soru.

şimdide forumdaki inançlı arkadaşlara soruyorum
tek cvp istiyorum. tartışmaya gerek yok

EVET veya HAYIR

saygılar.

kul
08-12-2004, 17:39
meraba arkadaşım...
evet yada hayır olarak istemişsin cevapları ama sana vereceğim evet yada hayır cevabının senin bir işine yarayacağını sanmıyorum..

diyelim ki 30 evet 12 hayır cevabı çıktı...sonra??
bence sonuna "niye?" sorusu eklenmeli...

ama yine bence bu meseleleri -öyle olsaydı, -böyle olsaydı tarzında tartışmak bence verimsiz olur...

yinede tartışma açılırsa görüşlerimi yazarım tabi..

saygılarımla...

SERMED-I_MAHDUT
10-12-2004, 22:24
Kaanati acizanemce eğer dediğiniz gibi olsaydı hayatın manası olmadığı gibi hayatta olmazdı.
Yine de bir cevap istiyorsanız binler evet milyonlar evet yarattığı sonsuzluk kadar evet....!

18-12-2004, 12:30
Cennet ve Cehennem olmasaydı bu dünya da olmazdı.Çünkü onların parçalarından oluşur bu dünya.Onun için cennet ve cehennem olmasaydı bizler melek olurduk.Bu yüzden ALLAH(cc)''a ibadet etmekten başka bir şey yapamazdık.O zaman soruya EVET cevabını veriyorum .Doğrusunu ALLAH(cc) bilir.

Tolga
29-12-2004, 16:18
Tanrı ,Cenneti ve Sonsuz hayatı vaad etmese taparmıydınız??? gibi bir soru sormuş explorer.

cevap belli:HAYIR

Herhalde bu durumda kimse tanrıya tapmazdı.Çünkü insanlar cehenneme gitmekten korktukları ve cennete gitmek istedikleri için tanrıya tapıyor ona ibadet ediyorlar.Kısacası bu tam bir menfaat meselesidir.İnsanlar ibadet ederken tanrının sevgisini kazanacakları için değil cennete girecekleri için mutlu olurlar.Tanrı sevgisi tam bir bahanedir.İnananları ibadete iten asıl etmen cennete girme isteğidir.

29-12-2004, 21:36
iste hataniz burada, siz bizim cennete kavusmak vede cehennemden sakinmak icin allaha inandigimizi dusunuyor vede basitliginizi sergiliyorsunuz. Oysa bir musluman icin Allahi murat etmekten daha buyuk bisey yoktur, o ki cennette vadedilenden cok daha fazlasidir. Ve cennet cehennem olmasaydida ben gene Allaha inanirdim, cunku ben cenneti degil onu gormek istiyorum eger izin verirse, amam dedim ya siz her konuda sabit fikirli, kisir bakis acisina sahip insanlar oldugunuz icin bunu anliyamiyor vede bizim inancimizi Cennet cehennem ile bagdastirip olayi cikar meselesine donusturuyorsunuz, cunku sizin hayatiniz bizzat cikara dayaniyor, sorulariniz vede dusunceleriniz sizin aynaniz tabii. Bu arada Allaha cennet vede cehennem icin tapanlar vardir elbette, ama hepsi degil, daha fazlasini murat eden biri icin cennet cehennme anlamini yitiirir, siradan insanlara yapilan bir davet bicimidir o, oysa allahi gormeyi murat etmek anlatilabilecek bisey degildir, anlasilabilecek biseydir, fakat bunu istemek gerek.

SIZINTI

haci
29-12-2004, 22:28
SIZINTI
Allah’a inanan bir insan O’nu görmek ister elbette.. Ama görmek istediği için Allah’a inanmaz. Önce inanması gerekir. Sen Allah’ı görmek istiyorsun. Çünkü O’nun varlığına inanıyorsun. Allah’a inandıktan sonra gerisi çorap söküğü gibi gelecektir. Allah’a inanan O’nunla ilgili olduğu söylenen hemen her şeye inanır. Ayrıca Allah’a inanan O’nun dinlerindeki çelişki ve farkları da görmemeye başlar. Örneğin İslam’a inanan Kur’an’daki inanması güç hata ve çelişkileri göremez. Bu müthiş olayı ben açıklamada zorluk çekiyorum. Ama mümkün olduğunu biliyorum..

HACI