PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : MUHAMMED PEYGAMBER VE DÖRT HANİFELER......

haci
08-12-2004, 19:04
Ali Baba ve kırk haramiler de olabilirdi bu yazımın başlığı.. Ama aradaki fark haramilik olmazdı... Çapulculuk, haydutluk ve yağmacılık da olmazdı... Cehalet ve bağnazlık da... Arada en ufak bir fark bulamazdınız... Birinin bir dünya dini ve yaşam tarzı olması dışında... Başlangıcının unutulup, kitlelere yayılması ve milyarları kendine bağlaması dışında... Bu inanılmaz ve şaibeli başlangıcın mantıklı bir açıklaması olmalı. Yoksa onu bir mucize olarak kabul edip, bağrımıza basmaktan başka yapacak hiç bir şeyimiz yok. Buna da gönlüm bir türlü razı olmuyor. Kabul edemiyorum bu ilkel dini ve onunla ilgili başlangıç mitolojisini.. Hepsi bana sonradan efsaneleştirilmiş destanlar gibi geliyor... Yalanlar başımı döndürüyor, midemi bulandırıyor.... Basiretimi bağlamaya çalışıyor bu sapkınlıklar ama, yine de beni susturmaya yetmiyor. Gerçeklerin bilinmesini istiyorum. Yalın gerçeklerin.. Katıksız, salt, pür gerçeklerin......

İslam’ın peygamberinin mütevazi bir başlangıcı vardır. Bir koyun çobanıdır, Muhammed. Eski bir Arap ilahı olan Allah’ın kendisine resul olarak atayacağı bir geçmişe sahip değildir. Okuma yazması yoktur. Kendisine evlenecek kız bile bulamamıştır. Evlilik teklif ettiği bir kız ve babası tarafından bu isteği reddedilmiştir. 25 yaşına ulaştığı zaman bir kaybedendir, Muhammed. Parlak bir geleceğe sahip olacağının en ufak bir işareti yoktur. Ama bir gün bu makus talihi aniden değişecek ve kendisinden önce iki koca eskitmiş zengin bir dul olan Emine tarafından evliliğe davet edilecektir. Koyun çobanlığından emekli, Mekke’ye yerleşerek şehirleşmiş bu eğitimsiz ve cahil Kureyş’li bedeviye, ilerde peygamber olma yolu açılmıştır. Allah ne hikmetse İslam dinini başlatması için bu ümmi dinsizi seçmiştir.

Muhammed’in ölümü ile dört hanifeler devri başlamıştır. Kimdir, nedir bu hanifeler? Nasıl bir geçmişe sahiptirler? Nasıl bir eğitimden geçmişlerdir? İslam dışında bir dünya görüşleri ve yaşam felsefeleri var mıdır? İnsanlığı nasıl bir istikamete doğru yönlendirmeyi düşünmektedirler? Bu soruları sormamak elde değildir. Çünkü insanlık aniden İslam denen yeni bir dinin sapkın ilkelerini izleyen güçlü insanların etkisi altına girmiştir. Onların lideri durumunda olan halifeler insanlığın geleceğini saptayacaklardır. Bu halifelerin dünya görüşü ve yaşam felsefesi insanlığın kaderini değiştirecek güce sahiptir. Muhammed’in makus talihi değişeli epeyi olmuştur. İnsanlığın makus talihi ise daha yeni başlamaktadır.

Halifelerin özgeçmişini yakından incelerseniz, İslam’ın peygamberi gibi onların da hemen hiç bir eğitimden geçmemiş, bir dünya görüşü ve yaşam felsefeleri olmayan meczuplar olduklarını görürsünüz. Dördünün de aslı haramilerden farksızdır. Fakirlik, düşkünlük ve cehalete dayanan bir din, Muhammed ve dört halifesinin haydutluk, eşkiyalık ve çapulculuğu ve hitabettiği Arap toplumunun üstün askeri nitelikleri sayesinde, aniden ufukta beliren güçlü bir çöl fırtınası gibi ortaya çıkarak yöreye yayılmış ve insanlığı tehdit etmeye başlamıştır. Dünya artık eskisi gibi olmayacaktır.

İslam’ın müritleri İslam’ı başlatan ve yayan Muhammed ve dört halifesine büyük değerler atfederler. Onların ardından sayıları giderek artarak günümüze dek ulaşan binlerce destan, öykü ve masal yazılmıştır. Hiç birinin doğru olmadığı kesindir. Muhammed’in ölümünden sonra halifeliğe atanan İslam’ın dört büyüğü kendilerine atfedilen üstün niteliklere layık olmaları olanaksız insanlardır. Çünkü dördünün de geçmişi haydutluk, eşkiyalık ve çapulculuğa dayanmaktadır. İkisi baba katili, biri alkoliktir.
Muhammed ve dört halife ilginç bir çete oluşturmuşlardır. Günümüz İslam’ı işte bu çetenin mirasıdır. İslam’ın başlangıcı şaibelidir. Bundan yüzlerce yıl sonra yok olmadan önce, daha çok acılı ve ızdıraplı günler yaşattıracaktır İslam, insanlığa.. Yok olduktan sonra bile tümüyle kaybolmayacak ve daha binlerce yıl insan yaşamını olumsuz olarak etkilemeye devam edecektir.

Hiç bir din kendisine inananları İslam kadar değiştirmemiştir.
Hiç bir din uygarlıkları İslam kadar yozlaştırmamıştır.
Hiç bir Tanrı insanlığa Allah kadar hükmetmemiş ve ona sahip olmamıştır.
Hiç bir çete insanlığı bu kadar uzun zaman için ve bu kadar kötü, acımasız ve zalim bir şekilde etkisi altına almamıştır...

HACI

haci
08-12-2004, 19:16
Muhammed''in karisini Emine yazmisim. Emine annesidir. Karisi Hatice''dir.
Duzeltir, ozur dilerim.

HACI

kul
08-12-2004, 19:27
hazır elin değmişken "hanife"yi de "halife" olarak düzeltirsen cehaletten falan dem vurduğun yazın daha bir manidar olur...

haci
08-12-2004, 19:31
Sagolasin.. Acele etmemek lazim.. Degistirelim lutfen..

haci
08-12-2004, 19:36
kul
Siz hic cahil olur musunuz?
Ne oldugunuzu bilmiyorum ama, cahil olmayip, bir kurban oldugunuz kesin..
Hem de kirk haramiler tarafindan bile degil, Muhammed ve dort halife tarafindan aldatilmis....

Nasil olabilir diye kendinize sorun isterseniz.. Nasil kandirildiniz?
Ama uzulmeyin.. Sizin gibi milyarlar var.. Tek degilsiniz..

haci
08-12-2004, 19:39
kul
Seytan ayetleri hakkinda da dusunduklerini yaz istersen.. Orada da hata yapmismiyim.....

kul
08-12-2004, 19:40
kime göre neye göre cahil olur muyum?
cahillik kriterin nedir?

diğer yazdıkların içinse "hı hım", "oldu", "peki", "anlıyorum seni", "tamam", "tabi ki" cevaplarından birini seç kullan...

kul
08-12-2004, 19:52
olayı başka bir boyuta taşıyıp derinleştirmeyelim arkadaşım...
bir hata yaptın bende güzelce uyardım...bende yapabilirim, sende beni uyarırsın..
şeytan ayetleri hakkında ki yorumun nerde?
söyle okuyayım, gerekirse de yorum yapayım...
ha bana göre şeytan eyetleri adlı eser tamamı ile safsata oldugu için muhtemelen yorumlarında o çizgide olacaktır ama olsun...
yorumun, benim forumda genel tartışma tarzıma uyan bir cevap gerektiriyorsa memnuniyetle yazarım bi şeyler..
bak burası önemli...ben ayet ayet, hadis hadis çelişki arayan arkadaşlara yine ayetlerle hadislerle cevap yazan arkadaşlar gibi değilim...sevmiyorum öyle tartışmayı...bak istersen ayet örnek verdiğim yazım çok azdır...
sonra yazmazsam bir şey "vay efendim neden yazmadın bi şey" demeyesin...

kul
08-12-2004, 19:57
ben yazarken eklemişsin...görmedim...
yarın okuyup karalarım inşallah bi şeyler..
şimdi çıkmam gerek..
iyi akşamlar...

ella
09-12-2004, 01:49
Merhaba Hacı,
Kusura bakma ama yine feci salmamışsın yazında:-)
Son derece ciddiyetsiz, oturduğun yerden uydurduğun, o anda aklına gelen şeylere dayanarak yazdığın bir yazı olmuş.
Bu senin genel üslubunda var. Bir şeyi çok biliyormuş edasında durmadan kesiyorsun. Bu anlattığın ne Kuran''daki bilgilerle ne de tarihsel bilgilerle örtüşür.
İnkarcı mantığıyla insan kendi kafasına göre her türlü iftirayı üretebilir.

haci
09-12-2004, 02:12
Konu hakkinda farkli dusunuyorsaniz, ne dusundugunuzu yazin.. Hangi lafim iftira?

Russell
09-12-2004, 15:39
GERÇEK OLDUĞU HAKKINDA KAYNAK GÖSTER.

ngcoskun
09-12-2004, 15:53
konuyla ilgili başka bir yazı okumuştum.muhammedin çoban olduğu ve bu yüzden istediği kızla evlenememesi hayatını daha başlarında bir kaybeden olması ve etrafına topladığı -kuranı yazmak için- insanların kölelerden ibaret olduğu konulu bir yazıydı bu. burda iftira dediğiniz şey bir tarih

haci
09-12-2004, 16:07
İlkel Arap geleneklerinin hüküm sürdüğü bir toplumdan başlayan bir dinden ne beklerseniz, onları İslam’da bulursunuz..... Her türlü vahşet, bağnazlık, batıl itikatlar, küfür, yalan, kadınları sindirme, insan haklarını ihlal, cinayet ve suikastler, katliamlar ve diğerleri..
Dört halife ve Muhammed’e atfedilen her şey sonradan uydurulmuştur. Hiç birisi gerçekleri yansıtmaz. Halifeler cahil ve barbar Arap’lardır. Muhammed’den boş kalan uyduruk peygamberlik makamına kurulan bu çapulculardan ne bekenirse onu yapmışlardır. Yani sağa sola saldırmak ve ülke fethetmekten başka bir şey yapmamışlardır. Onlara göre Kur’an mevcut bütün kitapların yerini alan bir mucizedir. Müslüman’lar hala buna inanmaktadırlar..
Bütün bunlar için kaynak arayan, google search yapabilir ve mevcut yayınları okuyabilir.. Muhammed’in bir koyun çobanı olduğunu duymayan kalmadı.. İstediği kızın verilmediğini de..
Muhammed ve dört halifeden oluşan bu çete insanlığa az mı çektirmiş?

Ne acı
HACI

Henna
09-12-2004, 16:57
Butun peygamberler cobanlik yapmistir. Cobanlik bir peygamberlik meslegidir. Insana sabri ve tevekkulu ogretir. Benim babam da cobanlik yapmis, bunda utanilacak ya da hakaret edilecek ne var? Keske bana da nasip olsaydi.

Bizim gercek olarak one surdugumuz belgeleri "sahte-uydurma" diye kabul etmiyorsunuz ancak kendiniz bir sey one sureceginiz zaman "gercekligi bilimsel olarak kanitlanmamis" belgeleri kullanmaktan cekinmiyorsunuz?!?!?
Nerde kaldi sizin bilimselliginiz ve gercekciliginiz?

konuyla ilgili başka bir yazı okumuştum.muhammedin çoban olduğu ve bu yüzden istediği kızla evlenememesi hayatını daha başlarında bir kaybeden olması ve etrafına topladığı -kuranı yazmak için- insanların kölelerden ibaret olduğu konulu bir yazıydı bu. burda iftira dediğiniz şey bir tarih

Konuyla ilgili okudugunuz bu baska yazi sizin dusuncelerinize hizmet ettigi icin "gecerli bilgi" oluyor ancak bizim belgelerimiz isinize gelmedigi icin gecersiz oluyor oyle mi????

Istediginiz zaman istediginiz kaynaklara bilimsel gecerlilik veriyorsunuz, istemediginiz zaman vermiyorsunuz. Kendinizle celisiyorsunuz....

ngcoskun
09-12-2004, 17:06
kendinizi anlatmışsınız sevgili henna.
ben bütün bilgileri okuyabiliyorum.kendimce süzgecimden geçirip ona göre yoğruluyorum.buna itirazınız olamaz sanırım.kendi ve olması gereken mantığımla okuduğum ve kabul etmekte zorlandığım şeyleri mantığıma sığdıramadığım şeyleri reddediyorum. sizin gibi inanmak istediğim şeylere inanmak yerine gerçekleri kabulleniyorum.

haci
09-12-2004, 21:20
Bir an için Allah’ın var olduğunu ve Muhammed’le arasında bilgi alış verişinin olduğunu farzedelim... Muhammed ölmüş, aradaki ortaklık bozulmuştur. Allah bir daha insanlarla ilişki kurmamaya söz vermiştir.. Peki bu durumda halifelere ne gerek vardır. Özellikle ilk dört halifenin görevi nedir? Muhammed’i Allah’ın eğittiğini kabul edelim. Halifeleri kim eğitmiştir? İslam’ı cahil ve barbar Arap’lara terketmek Allah’la ilgili önemli bir kusur değil midir? Allah neden bu kadar düşüncesizdir? Nitekim halifeler suikaste kurban gitmişler ve yaşamları sırasında fetihler dışında hemen hiç bir şey başaramamışlardır. Arkalarında bıraktıkları isimleri için binlerce efsane uydurulmuştur.. Haydut, çapulcu ve yağmacıların başı çektiği bir din ancak bu kadar olur.. Terörü devam ettirir.. Ahlaksızlığı yayar.. Katliamlar yaptırır.. Kurban kesme, haca gitme, şeytan taşlama ve hacer-i esved’i öpmek gibi, putperestlikten kalma ilkel gelenekleri sürdürür..

HACI