PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dine inananlara soru...Allahin mucizeleri...

kalkandelen
22-05-2009, 05:43
Allah kuranda,incilde,zeburda,tevratta mucizeler yaratmis...peygamberler korleri gorur yapmis..olulere can vermis..

Allah bu mucizeleri yapmis ise...Allahin buyuk bir gucu vardir..kitaplara gore...

Simdi soru...

Bir adam dort yasindaki cocuga tecavuz ediyor ve bebeyi olduruyor...Allah hic bir sey yapmiyor...

Neden...??

Cunku Allah yok...kitaplardaki uydurma mucizeler dogru olsaydi allah bir seyler yapabilirdi degilmi?

Inanan arkadaslar eger allah o bebeyi cennetle mukafatlandiracak ,tecavuzcuyude cehennemde yakacak gibi bir cevap verirseniz lutfen hic cevap yazmayin...

bebeleri koruyamayan bir tanri nasil denizleri acip insanlari icinden yurutur?
nasil korlerin gozunu acar?

Yergin
22-05-2009, 09:13
Allah var olduğu halde, neden sizin Allah yok demenize izin veriyor? Bunun için birşey yapmıyor?

nehir
25-05-2009, 07:04
''Allah yok''demekle bir canlının canına yada namusuna kast edilmiyor ,onun canı yada namusu ''Allah yok''denmesi ile zarar görmüyor!oysa bir çocuğa tecavüz eden ve öldüren bence daha büyük bir suça sahiptir! ve ''Allah yok'' demekle bir tutulamaz!tutulmamalıdır!

nehir
25-05-2009, 07:07
ve dinlerde anlatıldığı gibi bir Allah olsaydı o bile bu durumda ''Allah yok''diyenden önce ,bir çocuğa tecavüz edip öldüren kişiye cezasını verme gereği duyardı,akıl mantık bunu gerektirir!bu kadar basit!

Ki-Adi
25-05-2009, 10:06
Eğer Tanrı insanların işine hiç bir zaman karışmayıp, yapılan kötülükleri durdurmaya çalışmaysaydı envyme'nin demek istediği gibi insanların işine karışmaz diyebilirdik.Ama Kutsal denilen kitaplara baktığımızda Tanrı geçmişte Nuh zamanınında olsun, Musa zamanında olsun, Sodom ve Gomora ve daha birçok örnekteki gibi insanları işledikleri günahlardan dolayı cezalandırdığını iddia etmiş. Demek ki ozamanlar nasıl günahlar nasıl kötülükler işlenmiş ki, Hitlerin Yahudilere yaptıkları diken batması gibi kalmış.
Eğer şimdi kimsenin işine karışmıyorsa geçmişte de kimsenin işine karışmamış demektir. O zaman o kitaplarda geçen cezalandırmalar birer hikayeden başka birşey değil demektir.

azınlık
25-05-2009, 10:12
Eğer Tanrı insanların işine hiç bir zaman karışmayıp, yapılan kötülükleri durdurmaya çalışmaysaydı envyme'nin demek istediği gibi insanların işine karışmaz diyebilirdik.

Kitapların kendisi de bu tezinin kanıtı değil mi? İnsancıklar kendi işleri güçlerindeyken ne diye yollarsın kitapları? Aralarına nifak sokmak için mi?

A.

Yergin
25-05-2009, 10:22
''Allah yok''demekle bir canlının canına yada namusuna kast edilmiyor ,onun canı yada namusu ''Allah yok''denmesi ile zarar görmüyor!oysa bir çocuğa tecavüz eden ve öldüren bence daha büyük bir suça sahiptir! ve ''Allah yok'' demekle bir tutulamaz!tutulmamalıdır!

Bir adam 4 yaşındaki bir çocuğa tecavüz edip daha sonra öldürüyor dediniz. Sonra Allah olsaydı buna izin vermezdi diyip Allah yok demek istediniz. Bende size Allah yok demek günahtır, peki Allah neden size bunu söylemenize izin veriyor diye sordum sadece. Bir tutmadım.

ve dinlerde anlatıldığı gibi bir Allah olsaydı o bile bu durumda ''Allah yok''diyenden önce ,bir çocuğa tecavüz edip öldüren kişiye cezasını verme gereği duyardı,akıl mantık bunu gerektirir!bu kadar basit!

Herkes yaptığı kötülüğün cezasını öyle yada böyle bir şekilde çekecektir. Bundan şüpheniz olmasın.

selanikli
25-05-2009, 11:56
Bende size Allah yok demek günahtır, ...

Herkes yaptığı kötülüğün cezasını öyle yada böyle bir şekilde çekecektir. Bundan şüpheniz olmasın.

Sayın EnvyMe;
gelin tartışmayı sadeleştirelim. Allah var mı, yok mu tartışması biraz komplekstir. Bunu forum sayfalarında sonuçlandırmak ta neredeyse imkansızdır. Bu tartışmayı 'dinler Allah'ın eseri midir' gibi somut bir soruyla yapmak sonuca gitmek isteyenler için daha doğru bir platformdur.
Bu konuyu tartışmak isterseniz, ana sayfada sn. Serdar Kaangil'in, 'Kuran Allah Kelamı mı' başlığındaki benim yazılarımı okumanızı öneririm.

Herkesin yaptığı kötülüğün cezasını çekmesini sizden çok daha fazla istediğimden emin olabilirsiniz. Adil ve hesap görücü bir Allah'ın olmasını çok isterdim, umarım vardır.

Ancak adaleti sağlamak bu dünyada mümkündür. Kölelik gibi bir ahlaksızlığı dinlerin ortadan kaldırmamış olması ve insanların bunu uzun uğraşlarla başarmış olması ne demek istediğime güzel bir örnektir. Adalet için çaba sarfetmek, adalet sağlamayı Allah'a havale etmekten çok daha yararlıdır diye düşünüyorum.
Saygılar.

azınlık
25-05-2009, 12:07
Allah var mı, yok mu tartışması biraz komplekstir.

Sayın selanikli,

"Allah var mı, yok mu" konulu bir tartışma olmaz. Allah varsa nesini tartışacağız? Olduğu iddia ediliyorsa, bu iddia kanıtlanmadan nesini reddedeceğiz?

Bu totolojiyi "en son tartışma", "son hesaplaşma" haline getirmek isteyenler yakından tanıdığımız yobazlardır; çünkü mantık hatası içeren bu durumun sonsuza kadar çözülemeyeceğini bilirler.

Meraklısı varsa buyursun varlığını kanıtlasın biz de cehennem korkusu ile dolup ona ibadet edelim ... öyle bir şansımız varsa ...

A.

selanikli
25-05-2009, 12:13
Sayın selanikli,

"Allah var mı, yok mu" konulu bir tartışma olmaz. Allah varsa nesini tartışacağız? Olduğu iddia ediliyorsa, bu iddia kanıtlanmadan nesini reddedeceğiz?

Bu totolojiyi "en son tartışma", "son hesaplaşma" haline getirmek isteyenler yakından tanıdığımız yobazlardır; çünkü mantık hatası içeren bu durumun sonsuza kadar çözülemeyeceğini bilirler.

Meraklısı varsa buyursun varlığını kanıtlasın biz de cehennem korkusu ile dolup ona ibadet edelim ... öyle bir şansımız varsa ...

A.

Sayın azınlık;

güzel bir noktaya parmak basmışsınız.
Bu sözleriniz benim söylediklerimle çelişmemekte ve daha tutarlı bir yaklaşımdır. Katılıyorum.
Saygılar.

Yergin
25-05-2009, 12:20
Sayın selanikli,

A.

Bu zamana kadar bir çok peygamber mucizeler göstermiş inanmaları için. Peygamberimizde göstermiş mucizelerini. Ama bir insan inanmak istemiyorsa inanmak istemiyordur. Müslüman olup daha sonra dinden çıkan birisi, inanmamı istiyorsanız mucizeni göster diyebilir mi? Ki dedi diyelim. Bence, bir insan illa ki inanmak için bir mucize arıyor ise bunu aramalı, araştırmalı o zaman mucizeyi görecektir. Bu mucize tabiri tabi farklı anlamlara çekiliyor. Bir konuda mucize kişiden kişiye göre değişir demiştim ama değişmez denilmişti. Bence değişir. Değiştiğinin en büyük kanıtı zaten mucizeye inanmayanların olmasıdır.

Demek istediğim, illa ki mucize istiyorsanız inanmak için, bu doğrultuda ön yargısız arayın, bulmak için çaba sarfedin. Sonrasında zaten şimdi olduğu gibi aradım yok demekte özgürsünüz. Bulduğunuzda ise, ki bulacağınızdan şüphem yok, bulduğunuz size özel mucize olur...

Ayrıca ben adalet için çaba şarfetmeyelim demedim veya demek istemedim. Elbetteki adalet sağlamak bu dünyada mümkündür. Ama insan olduğumuzu unutmuş bir şekilde bu pek mümkün gözükmüyor.

selanikli
25-05-2009, 12:31
Ama insan olduğumuzu unutmuş bir şekilde bu pek mümkün gözükmüyor.

Sayın EnvyMe;

Bu sözünüz ben ve bu sitedeki diğer 'dinlerden özgür' insanlar için ise, bu sözü haketmediğimizi bilmeni isterim.
Bu sözün size yakışmadığını düşündüğümü de bilmenizi isterim.

Saygılar.

azınlık
25-05-2009, 12:35
Envy,

Şahsen mucizelerle ilgilenmiyorum. E = mc2'nin de mucizevi bir durumu yok ama doğruluğunu bilebiliyoruz. "Tutarlı bir mantık içine tanrıyı yerleştirebiliyor musun?" konu budur.

Tutarlı mantık dediğimizde karşımıza "Allah sözü" Kur'an çıkıyor, olasılık dışı mucizeler çıkıyor, doğruluğu kendinden menkul hayat hikayeleri çıkıyor; kendi içinde yüzlerce çelişki. İnsanlık tarihi boyunca, ve o kadar debelenilmesine rağmen, "tanrı" fikri bir iyi niyet ve umut kapısı olmaktan ileri gidememiştir. Üstelik semavi dinlerin ortaya çıkışı ile daha da gerilemiş ve binlerce tür kötülüğün babası olmuştur.

Allah'ın varlığına gerçekten inanıyorsan dediğimi yap ve onu tutarlı bir mantık içinde (basit birşey olursa daha iyi) bir yere koymaya çalış ... ne dediğimi anlayacaksın.

A.

Yergin
25-05-2009, 12:40
Sayın EnvyMe;

Bu sözünüz ben ve bu sitedeki diğer 'dinlerden özgür' insanlar için ise, bu sözü haketmediğimizi bilmeni isterim.
Bu sözün size yakışmadığını düşündüğümü de bilmenizi isterim.

Saygılar.

Bu sözü kendim dahil şuanki tüm insanoğlu için söyledim. Dinlerden özgür olması insanlığını unutmamış anlamına gelmiyor. Müslüman olduğunu söylemeside insanlığını unutmamış anlamına gelmiyor.

Üzgünüm sayın selanikli ama dost acı söylermiş...

Yergin
25-05-2009, 12:47
Envy,

Şahsen mucizelerle ilgilenmiyorum. E = mc2'nin de mucizevi bir durumu yok ama doğruluğunu bilebiliyoruz. "Tutarlı bir mantık içine tanrıyı yerleştirebiliyor musun?" konu budur.

Tutarlı mantık dediğimizde karşımıza "Allah sözü" Kur'an çıkıyor, olasılık dışı mucizeler çıkıyor, doğruluğu kendinden menkul hayat hikayeleri çıkıyor; kendi içinde yüzlerce çelişki. İnsanlık tarihi boyunca, ve o kadar debelenilmesine rağmen, "tanrı" fikri bir iyi niyet ve umut kapısı olmaktan ileri gidememiştir. Üstelik semavi dinlerin ortaya çıkışı ile daha da gerilemiş ve binlerce tür kötülüğün babası olmuştur.

Allah'ın varlığına gerçekten inanıyorsan dediğimi yap ve onu tutarlı bir mantık içinde (basit birşey olursa daha iyi) bir yere koymaya çalış ... ne dediğimi anlayacaksın.

A.

Benimde anlatmak isteyipte anlatamadığım sayın Azınlık,

İster basit olsun, ister çok karmaşık hangi mantıkta söylersem söyleyim kişinin inanmak istemedikten sonra söyleyeceklerime inanmamasıdır. Benim düşünce anlayışım farklıdır. Ben müslümanım, Allah'a inanıyorum ama bunun için bir mucizeye ihtiyacım yok. Sizin olabilir birşey diyemem ama önceki gerçekleşen herbirşeye inanmayıp başka birşey istemeniz birşey değiştirmez sizde.

Mesela Ermeni soykırımı diye birşey yoktur bana göre. Ama benden ispat, delil, belge istenir ise bunu veremem. İşin ehli tarihçilerdir onlardan isteyin veya mevcut belgeler var onları inceleyin görebilirsiniz derim.
İslama gelince aynı durum söz konusu. Bir önceki mesajımda yazdığım gibi, bizden değil, kendiniz arayıp bulun dedim. Bizim bulduklarımıza inanmadığınız için ;)

dr humanist
25-05-2009, 13:06
Benimde anlatmak isteyipte anlatamadığım sayın Azınlık,

İster basit olsun, ister çok karmaşık hangi mantıkta söylersem söyleyim kişinin inanmak istemedikten sonra söyleyeceklerime inanmamasıdır. Benim düşünce anlayışım farklıdır. Ben müslümanım, Allah'a inanıyorum ama bunun için bir mucizeye ihtiyacım yok. Sizin olabilir birşey diyemem ama önceki gerçekleşen herbirşeye inanmayıp başka birşey istemeniz birşey değiştirmez sizde.

Mesela Ermeni soykırımı diye birşey yoktur bana göre. Ama benden ispat, delil, belge istenir ise bunu veremem. İşin ehli tarihçilerdir onlardan isteyin veya mevcut belgeler var onları inceleyin görebilirsiniz derim.
İslama gelince aynı durum söz konusu. Bir önceki mesajımda yazdığım gibi, bizden değil, kendiniz arayıp bulun dedim. Bizim bulduklarımıza inanmadığınız için ;)

peki tarihçiler ,ermeni soykırımını belgelerle kanıtlarsa kabul edecek misin?

peygamberler zamanında yaşayan adam onlara inanmış,neden?güya mucizeler gösterilmiş.şimdi o zamanda yaşasak ve gerçekten öyle bir şey varsa ,gözümüzle görürsek inanırız..ÇÜNKÜ DÜNYA ÜÇKAĞITÇI KAYNAR! .görmeden inanacaksan,sen safsan biz ne yapalım?tabi ki mucizeye ihtiyac var..
doğa kanunları dışında kalan herşey gerçek dışıdır..görünmez varlıklar buna dahildir..teoriden öteye geçemezsiniz..

muhammedin hayatını sosyolojik olarak inceledikten sonra hadis ve kurana bakarsan,bu adamın aslında allah adı altında kendi çıkarına bir sürü iş yaptığı,emrettiği,öldürttüğü,yatmadığı kadın kalmadığını göreceksin! işin komik tarafı bu adam 1400 sene sonraki insanları bile kandırmayı başarabilmiştir..gerçi müslüman ülkelerdeki cehalete bakarsak bu zor olmamalı..bu kafayla müslüman ülkeler asla gelişemeyecek..

allah helak edip durmaktadır kitaplarda..peki bu sinirlenen allah nerede,neden israili helak etmedi?adamlar filistinlileri öldürüyor,her şeye müdahale eden allah müslümanların kesilmesini seyretmekle yetiniyor.

muhammede inanmak için hiç bir sebep yoktur..hayatı hadislerle elimizdedir ve ahlaksızlıklar kaynamaktadır.kuran ise çağ dışı ilkel bir kitap olup,inanmamak gibi zararsız bir olayı abartarak inanmayanlara küfürler lanetler yağdırmakta;müslüman olmayanları cehenneme odun yapmaktan,ve onları öldürmekten bahseden,köleliği kaldırmayan,çağa asla ayak uyduramayacak,yıllar ilerledikçe eskiye eskiye acı bir şekilde can verecek bir kitap..
muhammed ve kurana inanmak için bir sebep yoksa,müslüman olmak için de bir sebep yoktur

sevgiler

Yergin
25-05-2009, 13:20
peki tarihçiler ,ermeni soykırımını belgelerle kanıtlarsa kabul edecek misin?

Elbette...

peygamberler zamanında yaşayan adam onlara inanmış,neden?güya mucizeler gösterilmiş.şimdi o zamanda yaşasak ve gerçekten öyle bir şey varsa ,gözümüzle görürsek inanırız..ÇÜNKÜ DÜNYA ÜÇKAĞITÇI KAYNAR! .görmeden inanacaksan,sen safsan biz ne yapalım?tabi ki mucizeye ihtiyac var..
doğa kanunları dışında kalan herşey gerçek dışıdır..görünmez varlıklar buna dahildir..teoriden öteye geçemezsiniz..

muhammedin hayatını sosyolojik olarak inceledikten sonra hadis ve kurana bakarsan,bu adamın aslında allah adı altında kendi çıkarına bir sürü iş yaptığı,emrettiği,öldürttüğü,yatmadığı kadın kalmadığını göreceksin! işin komik tarafı bu adam 1400 sene sonraki insanları bile kandırmayı başarabilmiştir..gerçi müslüman ülkelerdeki cehalete bakarsak bu zor olmamalı..bu kafayla müslüman ülkeler asla gelişemeyecek..

allah helak edip durmaktadır kitaplarda..peki bu sinirlenen allah nerede,neden israili helak etmedi?adamlar filistinlileri öldürüyor,her şeye müdahale eden allah müslümanların kesilmesini seyretmekle yetiniyor.

muhammede inanmak için hiç bir sebep yoktur..hayatı hadislerle elimizdedir ve ahlaksızlıklar kaynamaktadır.kuran ise çağ dışı ilkel bir kitap olup,inanmamak gibi zararsız bir olayı abartarak inanmayanlara küfürler lanetler yağdırmakta;müslüman olmayanları cehenneme odun yapmaktan,ve onları öldürmekten bahseden,köleliği kaldırmayan,çağa asla ayak uyduramayacak,yıllar ilerledikçe eskiye eskiye acı bir şekilde can verecek bir kitap..
muhammed ve kurana inanmak için bir sebep yoksa,müslüman olmak için de bir sebep yoktur

sevgiler

Sebepleride sonuçlarıda sizin bileceğiniz birşey. Sebep, sonuç bunlar diyorsanız bunlardır size göre.

Ben yazdıklarınızın her kelimesine cevap verecek olsam ki o bilgiye sahip değilim, hiçbirşey değişmeyecek. Değişecek olsa mesajınız kötüleyici kelimeler içermezdi.

Görmeden inanmak saflıksa ben safım. Peki benim gördüğümü siz göremediğiniz için kör olduğunuzu kabul edebiliyor musunuz?

azınlık
25-05-2009, 13:31
İster basit olsun, ister çok karmaşık hangi mantıkta söylersem söyleyim kişinin inanmak istemedikten sonra söyleyeceklerime

inanmamasıdır.
...
Ama benden ispat, delil, belge istenir ise bunu veremem.

Envy,

Konu inanmak değil. İnanmak istemek hiç değil. Hiçbir delil, belge vs. göstermen gerekmiyor; ispatlayacağın birşey yok.

"Çok açım, yemek yemem gerekiyor, yiyebilmek için yerimden kalkmalı ve merdivenlerden inmeliyim. Sonra yemekhaneye gitmem gerekiyor, orada yemeğimi yedikten sonra merdivenleri çıkıp ofise döneceğim."

gibi bir kurgu oluşturup Allah'ı onun bir yerine koy diyorum. Bunu benim için değil kendin için yapacaksın. Çünkü olduğu iddia edilen şeyin olmadığı kanıtlanmaz, ancak varlığı doğrulanabilir. Elinde Kur'an gibi bir kaynak varken bu doğrulamayı yapman kolay.

A.

Yergin
25-05-2009, 13:40
Bu forumda sunulan o kadar bilgiye yapılan veya yaptığınız itirazdan sonra bunu istemeniz anlamsız.

Benim herhangi bir sorunum yok. Kendin için demişsin ama bence kendin için istiyorsun. Bunun için söylediğini kendin yapmalısın.

azınlık
25-05-2009, 13:44
Bu forumda sunulan o kadar bilgiye yapılan veya yaptığınız itirazdan sonra bunu istemeniz anlamsız.

Benim herhangi bir sorunum yok. Kendin için demişsin ama bence kendin için istiyorsun. Bunun için söylediğini kendin yapmalısın.

Peki, canın ne istiyorsa onu yap. Ben sadece önerdim, kendi kendinden "inancın" nedeniyle tırsmaya devam et.

A.

Yergin
25-05-2009, 13:46
Eğer Allah varsa, siz gerçekten inanmayı istiyor musunuz peki sayın Azınlık?

azınlık
25-05-2009, 13:50
Eğer Allah varsa, siz gerçekten inanmayı istiyor musunuz peki sayın Azınlık?

Yazdıklarımı okumuyorsun? İnanmam, görürüm ve kabul ederim ... basit.

Var olan şeyi kabul etmeyene ne derler?

A.

Wand
27-05-2009, 16:48
kalkandelen isimli arkadaşım öncelikle şunu belirtmek isterim bir insanın düşüncelerine yapılan hakaret o insanın zekasına yapılan bir saygısızlıktır..imza kısmına din bir afyon allah ise zayıf insanların falan filan..ben sen inanmıyosun die aptal salak yorumları yapmıyosam seninde bunu yapmaya hakkın yoktur.fikrine saygı duyuyorum hiçkimse inanmak zorunda değil..inanırsın inanmassın ama bu şekilde zayıf insanlar falan tabirleri seni aşağılara götürür.Beni değil.sorduğun soruya kendi açımdan mantıklı bir cevap verirdim.ama bu söylediğimin farkında olmayan bir insan benide anlayamaz zaten.

dr humanist
27-05-2009, 21:22
Görmeden inanmak saflıksa ben safım. Peki benim gördüğümü siz göremediğiniz için kör olduğunuzu kabul edebiliyor musunuz?

üniversite zamanında 20 li yaşlara kadar müslümandım,demek ki sonradan kör olmuşuz,meğer ben herşeyi görür ve bilirmişim 20 yaş öncesi..

sevgiler

Wand
27-05-2009, 21:28
ya arkadaşlar aslında inanmıyorum diyen arkadaşları gerçekten anlıyorum..inanmamak için bir çok sebep var..ama hep diyorum bakış açısı benim içinde inanmak için sebepler var..illaki somut olmamalı ben zaten bu dünyanın somut gerçekliğine inanmayan hatta bu boyutta somut madde gerçekliğinin olmadığını düşünenlerdenim.
konuyu dağıttım ama diyeceğim şu birbirimize hakaret ederek anlaşamayız..burda bir fikri tartışıyoruz biraz daha saygılı olalım körlük şu bu değildir bu herkesin ibadeti kendine derlerya benimki bana her koyun kendi bacağından..benimki doğru veya sizinki önemli olan insancıl olmamızdır..KİMSENİN KİMSEYİ DIŞLAMAMASIDIR.
saygılar.

cyctec2
27-05-2009, 21:51
Allah kuranda,incilde,zeburda,tevratta mucizeler yaratmis...peygamberler korleri gorur yapmis..olulere can vermis..

Allah bu mucizeleri yapmis ise...Allahin buyuk bir gucu vardir..kitaplara gore...

Simdi soru...

Bir adam dort yasindaki cocuga tecavuz ediyor ve bebeyi olduruyor...Allah hic bir sey yapmiyor...

Neden...??

Cunku Allah yok...kitaplardaki uydurma mucizeler dogru olsaydi allah bir seyler yapabilirdi degilmi?

Inanan arkadaslar eger allah o bebeyi cennetle mukafatlandiracak ,tecavuzcuyude cehennemde yakacak gibi bir cevap verirseniz lutfen hic cevap yazmayin...

vor oluşu veya olmayışımı bunnunla açıklıyorsunuz? tabiki fikir sahibi sizsiniz ve böyle düşünebilirsiniz! ama fikrinizin sizin fikriniz oldugu aşikardır.

algı ve fikir, zaman ve mekana göre görecelidir. bu baglamda sizin manevi maddi dunyanız bunlarda etken rol oynar.

şimdi gelelim sorunuza. bunlar mucizedir. bir bebekciğin ölümünü buna bğlamanız ne kadar doğru. o siz inanasınız diye bazı o anki fizik bilimi içinde olmayan yöntemler ile size deliller sunuyor ama siz bu yetmez dunyayı isterim dıyorsunuz! peki bizim görevimiz ney? bizim amacımız ney? siz biz ne gune duruyoruz? ekmek elden su golden bakmamı? şikayet etmek mi?

peki o bebeklerden bir kaçı kurtulsa veya tamamı kurtulsa veya o bebecıkler olmese barbarlık olmasa siz yine kendiniz için bir sebeb bulamıcakmısınız?

tariik
28-05-2009, 05:41
16/61 (http://www.turandursun.com/forumlar/meal.asp?page_id=272)- Eğer Allah, insanları zulümleri yüzünden hemen cezalandırsaydı, yeryüzünde hiçbir canlı bırakmazdı. Fakat onları belirli bir süreye kadar erteler. Ecelleri geldiği zaman ise ne bir an geri kalabilirler, ne de öne geçebilirler.18/58 (http://www.turandursun.com/forumlar/meal.asp?page_id=299)- Rabbin, çok bağışlayıcıdır, merhamet sahibidir. Eğer yaptıkları yüzünden onları (dünyada) cezaya çarptırsaydı, elbette azaplarını çarçabuk verirdi. Hayır, onlar için belirlenmiş bir gün vardır ki (o gün gelince) hiçbir kurtuluş çaresi bulamazlar.
35/45 (http://www.turandursun.com/forumlar/meal.asp?page_id=439)- Eğer Allah insanları, kazandıkları yüzünden hemen cezalandıracak olsaydı, yerkürenin sırtında hiçbir canlı bırakmazdı. Ne var ki, onları belirli bir süreye kadar erteliyor. Nihayet süreleri gelince, (gerekeni yapar). Çünkü Allah, kullarını hakkıyla görmektedir.
20/129 (http://www.turandursun.com/forumlar/meal.asp?page_id=320)- Rabbin tarafından daha önce söylenmiş bir hüküm ve belirlenmiş bir süre olmasaydı onlar da hemen cezalandırılırlardı.
10/11 (http://www.turandursun.com/forumlar/meal.asp?page_id=208)- Eğer Allah insanlara, onların hemen hayra kavuşmayı istedikleri gibi, şerri de acele verseydi, elbette onların ecellerine hükmolunurdu. İşte biz, bize kavuşmayı ummayanları, kendi azgınlıkları içinde bocalar halde bırakırız.

bu ayetlerde de belirtildiği üzere insana takdir edilen ömür ile verilmiş bir süre sözkonusudur ve yapılan hataya hemen karşılık olarak ceza verilmez. hem bu bakış sadece suçluya yoneliktir. oysa her olayın diğer kişileri şahidler manasında evebeynler manasında 3 4 5 yada daha fazla kişileri bulunur bunlarda olaya dahildir. mesela olayı da suça işleyen yaşı küçük birisi ise evebeynine onu neden terbiye etmediği toplumsal dini ahlaki kuralları öğretip öğretmediği sorulur. zulme maruz kalan yaşı küçük ise evebeynlerine onu neden korumadıkları sorulur. sonra olaya şahit olanlar acaba bu olayı önlemeye gücü yetenlermiydi bu haldeyken hiçbirşey yapmadılarmı bunlarda olayları değerlendirirken dikkate alınmalıdır. yada olaya azmettiren diğer kişiler varmıdır yada şuç işleyen akli ehliyete sahipmidir bunlar hep bir bütündür. genelde suç işleyenlerin büyük kısmında içkili uyuşturuculu olma durumu ile akli selahiyetin bulunmaması hasabiyle, uyuşturucu maddeler kullanımının dinen haram edilişi bu manada da tamamlayıcıdır.
düşünün birisi alkollü iken arac kullanıp kaza yapıyor 1 2 kişiyi öldürüyor şimdi bu şuç kime yazılacaktır düşünmenizi rica ediyorum. aynı zamanda olay bir toplum içinde gercekleşiyor mutlaka ki o toplumun bazı güvenlik tebdirleri var bu tebdirlere de o toplum yöneticilerine de sormak lazım. suç işlenmemesi için caydırıcı tebdirler alınmışmı suçun işlenemsi durumunda diğer kişileri rahatlatmak manasında yeterli ceza uygulanıyormu vs. vs.
bu konuda bir örnekte zamanın neler değiştirebileceğini insanların hatalarından dönüp düzelebileceğini göstermesi manasında;
Vahşî, Hz. Hamza’nın Bedir savaşında öldürdüğü Tuayme’nin kardeşinin oğlu olan Cübeyr bin Mutim’in kölesi idi. Habeşli olduğu için, el ile ok ve mızrak atmakta usta idi. Uhud savaşında, Cübeyr buna demişti ki: - Hamza’yı öldürürsen seni azat ederim! Daha o zamanlar müslüman olmakla şereflenmemiş olan Ebu Süfyan’ın hanımı Hind de, babasının ve amcasının intikamı için, Vahşî’ye mükâfat vâd etmişti. Vahşî, Uhud’da taş arkasına pusuya girip, yalnız Hz. Hamza’yı gözetirdi. Hz. Hamza sekiz kâfiri öldürüp, saldırırken, Vahşî mızrağını atarak, onu şehit etti. Sonra, gidip durumu Hind’e haber verdi. Hind sevinip üzerindeki zinetlerin hepsini Vahşî’ye verdi. Daha da vereceğini söyledi. Peygamberimiz birkaç kâfire bedduâ etmişti. “Vahşî’ye niçin lanet etmiyorsun” dediklerinde, buyurdu ki: - Miracda, Hamza ile Vahşî’yi kolkola, birlikte cennete girerlerken görmüştüm! Hicretin sekizinci yılında, Mekke fethedildiği gün, Vahşî, Mekke’den kaçtı. Bir zaman uzak yerlerde kaldı. Sonra pişman olup, Medine’de mescide gelip, selam verdi. Resulullah efendimiz selamını aldı. Vahşî dedi ki: - Ya Resulallah! Bir kimse Allaha ve Resulüne düşmanlık yapsa, en kötü, en çirkin günah işlese, sonra pişman olup temiz iman etse, Resulullahı canından çok seven biri olarak, huzuruna gelse, bunun cezası nedir? Resulullah efendimiz buyurdu ki: - İman eden, pişman olan affolur. Bizim kardeşimiz olur. - Ya Resulallah! Ben iman ettim. Pişman oldum. Allahü teâlâyı ve Onun Resulünü herşeyden çok seviyorum. Ben Vahşî’yim.Resulullah efendimiz, Vahşî adını işitince, Hz. Hamza’nın şehit edilmiş hâli gözünün önüne geldi. Gözleri yaşlandı. Vahşî, öldürüleceğini anlayarak kapıya yürüdü. Eshab-ı kiram kılıçlarına sarılmış, işaret bekliyordu. Vahşî, “Son nefesimi alıyorum” derken, Cebrail aleyhisselam geldi. Allahü teâlâ buyurdu ki: - Ey sevgili Peygamberim! Bütün ömrünü puta tapmakla, kullarımı bana düşman etmeye uğraşmakla geçiren bir kâfir, bir kelime-i tevhid okuyunca, ben onu affediyorum. Sen, amcanı öldürdü diye Vahşî’yi niçin affetmiyorsun? O pişman oldu. Şimdi sana inandı. Ben affettim. Sen de affet! Herkes, "Öldürün!" emrini beklerken, Resulullah efendimiz buyurdu ki: - Kardeşinizi çağırınız! Kardeş sözünü işitince, saygı ile çağırdılar. Peygamber efendimiz Vahşî’ye, “affolunduğunu” müjdeleyerek buyurdu ki: - Fakat, seni görünce dayanamıyorum, elimde olmadan üzülüyorum. Hz. Vahşî, Resulullahı üzmemek için, bir daha yanına gelmedi. Mahcup, başı önünde yaşadı. Aynı mızrak ve okla Peygamberlik iddiasından yalancı Müseyleme’yi öldürdü ve büyük hizmet etti. Hz. Osman zamanında vefat etti.

bu manada insanların daha sonradan hatalardan döndüğünede sahit olmusuzdur. bir örnek daha ki daha onceden islama karşı mucadele eden halid bin velid daha sonra islam olarak islam için mucadele etmeye başlamıştır. belkide böylece insanlar iyiliklerinin çokluğuyla kötülüklerini örter. hangimiz hata işlemiyoruz ki o olayın faili bizlerde olabilirdik böylecede bir empati kurulmalı.
sonra ALLAH ın cezalandırması hususunda düşünürken tüm bunlarla beraber düşünülmelidir. ALLAH ın azabı çetindir ve bireylere toplumsal kanunlar şeklinde uygulanır. yani topluma mensub bireye diğer bireyler eliyle ceza uygulanır. eğer suçlular bir toplum topluluksa afetler bu manada uygulanır. düşünün bir toplumda çoğunluk suçsuz ise o topluma bir ceza haksızlık olmazmı. farzedinki azınlık suçsuz olsun bu sefer kurunun yanında yaşda yanarmı diyebiliriz.genelde artık ümit kalmamış toplumların afetlere uğradıkları bu manada diğer toplumların korunduğu yada o suçlara karşı caydırıcı manada örnek kılındığı görülmektedir. hasılı suç ve ceza ile ilgili boyutları görmeye calıştık benden bu kadar....

tariik
28-05-2009, 06:38
hayret ki bir yerde; ALLAH neden ceza ile korkutuyor sonra cezalandırıyor azab ediyor, derken bir yerde ALLAH neden azap etmiyor azap etmiyorsa ALLAH varmıdır deniyor
anlamadım ki mevsim kışmıdır yaz mı? büyümedik sanırım hala mantık oyunları oynuyoruz şimdi siz ALLAH ı kabul ederek mi sorduydunuz yoksa kabul etmeden mi sordunuz bir karar verinki bizde ona göre yazalım :)
eğer ALLAH ı kabul etmedinizse suç işlenecek işleyenin tabiri iğrenç geliyor bana ama yanına kar kalacak bu soru mantıksız olacak; ALLAH ı kabul ettinizse sizden ateist olmayacak :) sonra size insanların can ve mal guvenliklerinin dini yasalarla korunuşunu anlatacağız siz karar verin ki bizde karar verelim... vicdanlarınıza bir sorun bakalım ALLAH azap etsin mi etmesin mi....???

dr humanist
28-05-2009, 17:45
ya arkadaşlar aslında inanmıyorum diyen arkadaşları gerçekten anlıyorum..inanmamak için bir çok sebep var..ama hep diyorum bakış açısı benim içinde inanmak için sebepler var..illaki somut olmamalı ben zaten bu dünyanın somut gerçekliğine inanmayan hatta bu boyutta somut madde gerçekliğinin olmadığını düşünenlerdenim.
konuyu dağıttım ama diyeceğim şu birbirimize hakaret ederek anlaşamayız..burda bir fikri tartışıyoruz biraz daha saygılı olalım körlük şu bu değildir bu herkesin ibadeti kendine derlerya benimki bana her koyun kendi bacağından..benimki doğru veya sizinki önemli olan insancıl olmamızdır..KİMSENİN KİMSEYİ DIŞLAMAMASIDIR.
saygılar.

arz-talep..

bir yaratıcıya ve ölümden sonra hayata ihtiyac duyanlar için müslümanlık hazırdır,inanabilirler
benim bir yaratıcıya ve öldükten sonra hayata ihtiyacım yok,ben bir bireyim,dolayısı ile tercihimi dinden yana kullanmıyorum
tabi bir süre sonra kendi kendini kandırmak problem yaratmıyorsa sorun yok :)
sevgiler

Wand
28-05-2009, 18:04
diyorumya sorun yaratsa değişirdim zaten ben inancımdan memnunum kimseyede laf atmıyorum..ayrıca bana cvp yazmanın sebebi körlük konusu sanırım..ama o lafım size değildi.madem yazdınız cevap vereyim
bana demişsinizki kendini kandırmak..diyelimki öyle eğer bir yaratıcı yoksa ölürüm ve boşa inanmış olurum ayrıca öldüğümle kalırım bişey olmaz..şayet varsa benim çabalarım boşa gitmemiş olur ve sizi daha karanlık bir sayfa bekler..birde bu açıdan bakmak lazım olaya.(bunu şüphe ettiğimden ötürü değil bakış açısı olması itibarıyla sunuyorum)
ama sizi kesinlikle ideolojinizden dolayı aşşağılamıyorum dışlamıyorum körde demiyorum ki değilsinizdirde okuyan araştıran bir insan olduğunuz konuşmanızdan belli..ben cahil insana kör derim.
herneyse diyeceğim oydu yani birde o açıdan bakarsanız beni anlarsınız.

klon
28-05-2009, 20:01
wand
herkesin ibadeti kendine derlerya benimki bana her koyun kendi bacağından..benimki doğru veya sizinki önemli olan insancıl olmamızdır..KİMSENİN KİMSEYİ DIŞLAMAMASIDIR

Sözünü ettiğiniz insancıl olmak,kimsenin kimseyi dışlamaması,her koyun kendi bacağından asılır gibi ifadeler. Nisa 139-144 / maide 57 / tevbe 23 / kehf 102 gibi ayetler düşünüldüğünde,diğer din inanırlarıyla islam inanırlarının biraradalığına bile tepki veren mekke Tanrısının pekte hoşlanacağı bir durum arzetmemektedir.

Wand
28-05-2009, 20:10
klon arkadaşım sözünü ettiğin şeyi biraz açarsan bende daha rahat anlayıp sağlıklı cevap veririm.

klon
29-05-2009, 10:36
klon arkadaşım sözünü ettiğin şeyi biraz açarsan bende daha rahat anlayıp sağlıklı cevap veririm.

tevbe
23 - Ey iman edenler! Eğer küfrü imana tercih ederlerse, babalarınızı ve kardeşlerinizi bile dost edinmeyin. İçinizden kim onları dost edinirse, işte onlar, zalimlerin ta kendileridir.

Sözünü ettiğiniz insancıl olma durumu Kuranın bazı hükümleriyle çelişki göstermektedir.Bunu dile getirip bu konuda kuran'a aykırı bir tutum gösterebilirmisiniz.? demek istemiştim..İmanı Değilde küfrü tercih etmiş insanlarla yani inkar etmiş insanlarla insancıl çerçevede dostluk kurabilir kuran hükümlerine karşı gelebilirmisiniz.?

Wand
29-05-2009, 11:29
klon arkadaşım benim insanlıktan kastettiğim şimdi o inanmıyor diye gidip dövmem yada sövmemmi lazım..o benim dinime söverse cezasını zaten bulacaktır ben ceza veren değilim olamamda bu dünyada söylemek istediğimde bir hadiste mevcuttur..kim bir inanmayanı imana çevirirse cennetliktir..ha burda benim amacım bu değil ama yazdıklarımdan birisi kendisine pay çıkarırsa ne mutlu bana.

digeri_1
29-05-2009, 16:00
herkes istediğine inanabilmeli , ibadetlerini yapabilmelidir. bazı mezhepler yada dinler ( türkiyede ) özgürce hareket edemiyorlar. inanan inansın elbette :)

klon
29-05-2009, 17:28
klon arkadaşım benim insanlıktan kastettiğim şimdi o inanmıyor diye gidip dövmem yada sövmemmi lazım..o benim dinime söverse cezasını zaten bulacaktır ben ceza veren değilim olamamda bu dünyada söylemek istediğimde bir hadiste mevcuttur..kim bir inanmayanı imana çevirirse cennetliktir..ha burda benim amacım bu değil ama yazdıklarımdan birisi kendisine pay çıkarırsa ne mutlu bana.

Sn. Wand
Elbetteki inanıyor yada inanmıyor diye kimse kimseyi,kırıp dökmemeli fakat Dinlerin kitapları bu konuda pek anlayışlı olmayabiliyor,O noktaya dikkatinizi çekmek istemiştim..

herkes istediğine inanabilmeli , ibadetlerini yapabilmelidir. bazı mezhepler yada dinler ( türkiyede ) özgürce hareket edemiyorlar. inanan inansın elbette :)

bazı mezhepler yada dinlerin özgürce hareket edemediği ülkemizde,inançsız
insanların durumunu varın siz hesaplayın..Dilerim din ve mezheplerin özgürlükleri konusundaki temenniniz,inançsız ve dinlerin dışında yer alan insanlarıda kapsıyordur.

Wand
29-05-2009, 17:42
bence kuran yorumdur o ayette geçen dostta farklı bir manada olabilir yani sizin yorumladığınız gibi olmayabilir..mesela selamını ver ama alışveriş etme gibi olabilir yani tabi en doğrusunu Allah bilir.

digeri_1
29-05-2009, 20:24
Kuran bir yorum kitabı &yoruma dayalı olabilir ancak İncil metinleri arasında kutsal kabul edilen ve MS 88,90 civarında yazıldığı ileri sürülen vahiy kitabı daha simgesel öğeler içermektedir. Apokrif yazı olarak kabul ediliyor zaten .

Wand
29-05-2009, 20:58
sayın natan arkadaşım sana öncelikle ben incil hakkındaki düşüncelerimi açıklayım..

hristiyanlığıda Allahın gönderdiğine ve Hz.İsa ya inanıyorum fakat şu anki incilin sözlerine inanmıyorum..en belirgin olarak bizansın hristiyanlığa geçmesiyle 300 den farklı şekilde değiştiği söyleniyor..yani sözlerine inanmam mümkün değil.

belki
30-05-2009, 03:03
şüphe ettiğimden ötürü değil

Bir an bile olsun şüphelenmekten neden bu kadar korkuyorsunuz?

Wand
30-05-2009, 13:17
sayın belki ben onu öyle yazdımki sizin nası o yönde anladığınız gibi başkalarıda başka şekilde anlamasın diye.

sorunuzun cevabına gelirsek ben şüpheci yaklaşmasaydım araştırıp sorup dinleyip fikir yürütmezdim..bu sitedede bulunmazdım..
umarım açıklayıcı olmuştur.

digeri_1
30-05-2009, 17:58
sevgili eand . ben de incilin şu anda tanrı esini olduğunu düşünmüyorum. insan en büyük kitaptır. varlığı &alemi insanda aramak lazım. incilde kuranda değil.

Wand
30-05-2009, 18:42
tamam peki sayın natan..bütün sorulara açıklık getirin o zaman..madem insanda aramak lazım.
diyeceksinki kurandamı yazıyor hepsi..hepsini bilmem ama 1400 sene öncesinden bugüne dair yazanlar var..zaten üstünde tarif kitabıdır yazmıyor.yol göstericidir bence.
bence diyorumya kuran yorumdur..okuyup gerçekten anlayıp yorum getirdiğinizde bişeyler olduğunu boş olmadığını anlayabilirsiniz.tabi bu benim görüşüm kimse katılmak zorunda değil.

yalcinsahin1
01-06-2009, 10:54
ve dinlerde anlatıldığı gibi bir allah olsaydı o bile bu durumda ''allah yok''diyenden önce ,bir çocuğa tecavüz edip öldüren kişiye cezasını verme gereği duyardı,akıl mantık bunu gerektirir!bu kadar basit!

pekİ hİÇ Şu aÇidan olaya baktinizmi?
EĞer bİzler allahin İŞlerİnİn tamamini anlayabİlseydİk;bİz ve yaratan ayni akil kapasİtesİne sahİp olmamiz gerekİrdİ.o zaman tanrinin tanrilik ÜstÜnlÜĞÜ nerede kalmiŞ olacakti.demekkİ İnsana verİlen akil sadece ona yap denİlenİ yapabİlmesİ İÇİn yeterlİ daha fazlasini sorgulamak İÇİn deĞİl,hatta ayetlerde ''onlara (kafİrlare) mÜslÜmanlar gİbİ tam gÖnÜlden İnanin dendİĞİnde ''bİz o aptallarin İnandiĞi gİbİmİ İnanalim derler'' halbukİ asil aptal kendİlerİdİrde bunun farkinda deĞİllerdİr'' allah onlarin oyalanip gİttİĞİ İŞlerİ kendİlerİne hoŞ gÖstermekte ve onlarin canlarinin kafİr olarak Çikmasini İstemektedİr. Dİye ayet var o zaman neden allahi bİle karŞisina almiŞ bu adamlarin İdrakİnİ aÇmaya ÇaliŞalim kİ birakalim zaten allah bİle ayetİnde ben onlarin canlarinin İnkarci olarak Çikmasini İstİyorum dİyor....''o melekler gelİpte can boĞaza dayandiĞinda onlarin canlarini alirken onlarin hallerİnİ bİr gÖrseydİn'' sİz ateİstlİĞe devam edİnİz hepİmİz beklİyoruz sonucu ama benİm kİŞİsel yorumum Şudur kİ;yataĞinda uykuda uyuyan bİr İnsana diŞardan bakildiĞinda rÜyasinda neler gÖrdÜĞÜ anlaŞilamaz,belkİde rÜyasinda kabus gÖrÜyordur.diŞardan bakildiĞinda İse o İnsan sankİ miŞil miŞil uyuyor gİbİ gÖzÜkebİlİr.mutlaka bunuda bİr ara dÜŞÜnÜn.

yalcinsahin1
01-06-2009, 11:19

Bu ateistler hep aynı örneği verir.''ozaman aslan neden ceylenı parçaladı yazık,çocuğa tecavüz edildi adam serbest'' ya bu kadar cahil olmayın kardeşim ya,kuran-ı kerimi anlamak bu kadarmı zor geliyor.ceylanı parçalıyor parçalamazsa sayıları 100 binleri bulur ot tükenir doğal denge şaşar sende sığırı kesip kasapta satıp eti alıp yiyorsun ozaman sen neden kesiyorsun?
her ayetin başındaki ''BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM'' esirgeyen ve bağışlayan ALLAH ın adıyla demez hepinizi çatır çatır yakacak olan ALLAH ın adıyla derdi.Cehennem azabının yakıcı bir ateşmi yoksa ahirette verilecek kuvvetli bir vicdan azabımı olduğunu net bilen varmı? belkide o cani adama vicdan azabı çektirilecek.Üstelik ''ALLAH sizlerin yaptıklarınızdan dolayı cezayı hemen vermez düşünüp ibret alıp tövbe etmeniz için size zaman ve vesileler verir'' diyor ve aynı ALLAH ''EGER ALLAH SİZE BİR CEZA VERİRSE SİZİ ONA KARŞI SAVUNACAK BİR GÜÇTE BULAMAZSINIZ '' diyor. ''ONLARI HUZURUMUZDA TOPLADIĞIMIZDA HANİ ALLAHA karşı o ümit bağladıklarınızıda çagırın denecek'' diyor. ve ALLAH ''biz onları hiç farkına varamayacakları yerden yavaş yavaş azaba yaklaştırırız'' diyor.bu borç batağı yada sevdiklerinizin ölümü bir kaza sonucu sakat kalma kör kalma olabilir.diğer günahın cezası hemen çıkmayabilir.ama başına gelen olayı hemen geçen gün yaptığın günahın cezası değilde 4 sene önce kırdıgın bir kalbin cezası olabilir.Hem ALLAH size ne yapıyor her akşam gelip kızıp bağırıp çağırıyormuki inanmakta bu kadar zorlanıyorsunuz.ya telafi edebilecek bir şekil verilmez ise ne olur öteki tarafta.kabir 2 metre uzunlugunda 2 metre derinliktedir.oraya girmek kolay iş değil tekrar düşünün.en fazla 4 saat önce bedeninden çıkan ruhu oraya tekrar sokarda seni kabirde canlandırırsa (tıbben 4 saatte ceset kullanılamaz hale gelmez'' ozaman epey işiniz zor olur

yalcinsahin1
01-06-2009, 11:34
Eğer Tanrı insanların işine hiç bir zaman karışmayıp, yapılan kötülükleri durdurmaya çalışmaysaydı envyme'nin demek istediği gibi insanların işine karışmaz diyebilirdik.Ama Kutsal denilen kitaplara baktığımızda Tanrı geçmişte Nuh zamanınında olsun, Musa zamanında olsun, Sodom ve Gomora ve daha birçok örnekteki gibi insanları işledikleri günahlardan dolayı cezalandırdığını iddia etmiş. Demek ki ozamanlar nasıl günahlar nasıl kötülükler işlenmiş ki, Hitlerin Yahudilere yaptıkları diken batması gibi kalmış.
Eğer şimdi kimsenin işine karışmıyorsa geçmişte de kimsenin işine karışmamış demektir. O zaman o kitaplarda geçen cezalandırmalar birer hikayeden başka birşey değil demektir.

yine aynı ALLAH derki ''ALLAH ZALİMİN AZABINI (CEZASINI )BAŞKASININ ÜZERİNDEN TATIRMAYA (YANI YAHUDİYE VERECEGI CEZAYI HITLERIN ELINDEN) MUKTEDİRDİR DİYOR ZATEN

yalcinsahin1
01-06-2009, 12:15
sevgili eand . ben de incilin şu anda tanrı esini olduğunu düşünmüyorum. insan en büyük kitaptır. varlığı &alemi insanda aramak lazım. incilde kuranda değil.

600 ton buğdayın bulundugu bir ambara küçücük bir delikten giren serçe içerdeki buğdayın ne kadarını yiyebilir.burada 600 ton buğday yoktur,yada bu ambarın bir sahib oldğuna inanmıyorum olsaydı beni hemen kovalardı diye yorum yapsa o ambarın sahibi serçe onu görmesede onu görüyorsa onun kursağı doyacak kadar buğday almasına izin vermezmi? merhamet etmezmi? peki serçe bu yorumu yaparken ''ton'' un bir ağırlık ölçüsünü biliyormu? yada kendinin kaç gram geleceğini biliyormu? yada dışarda ona bir ambarın 600 ton buğday barındırdığı söylense kuşun aklı bunu kesmedi diye inkar mı etmesi gerekli?benim aklım 600 ton buğdayın bir ambarda saklanma ihtimalini kabul etmiyor o zaman ambarda yoktur,buğdayda kimse bu kadar büyük bir hazinenin (buğday serçenin hazinesi) sahibi olmaz derse?,ambar sahibi ile aynı bilgi,beceri ve kudrete sahip mi? istese ambar sahibi onu ele geçirip yanan bir soba içine atamazmı? yada kafasını gövdesinden ayıramazmı? şimdi serçe kuş beyinliyse ,insanoğludamı öyle?

yalcinsahin1
01-06-2009, 12:28
Sayın azınlık;

güzel bir noktaya parmak basmışsınız.
Bu sözleriniz benim söylediklerimle çelişmemekte ve daha tutarlı bir yaklaşımdır. Katılıyorum.
Saygılar.

Ve andolsun ki; cehennemi, insanların ve cinlerin çoğuna hazırladık (yarattık). Onların kalpleri vardır, onunla fıkıh (idrak) etmezler. Onların gözleri vardır, onunla görmezler. Onların kulakları vardır, onunla işitmezler. Onlar hayvanlar gibidir. Hatta daha çok dalâlettedirler. İşte onlar, onlar gâfillerdir.

Onların malları ve evlatları seni imrendirmesin. Allah, bunlarla ancak, dünyada kendilerine azap etmeyi ve canlarının kâfir olarak çıkmasını istiyor.

Yoksa sen, onların çoğunu (söz) işitir ya da aklını kullanır mı sayıyorsun? Onlar, ancak hayvanlar gibidirler; hayır, onlar yol bakımından daha şaşkın (ve aşağı)dırlar.

Rableri katında başlarını eğerek Rabbimiz, gördük ve duyduk, artık bizi tekrar dünyâya döndür de iyi işlerde bulunalım, gerçekten de adamakıllı inandık dedikleri zaman bir görsen mücrimleri.

yalcinsahin1
01-06-2009, 12:31
[quote=EnvyMe;180603]Bu zamana kadar bir çok peygamber mucizeler göstermiş inanmaları için. Peygamberimizde göstermiş mucizelerini. Ama bir insan inanmak istemiyorsa inanmak istemiyordur. Müslüman olup daha sonra dinden çıkan birisi, inanmamı istiyorsanız mucizeni göster diyebilir mi? Ki dedi diyelim. Bence, bir insan illa ki inanmak için bir mucize arıyor ise bunu aramalı, araştırmalı o zaman mucizeyi görecektir. Bu mucize tabiri tabi farklı anlamlara çekiliyor. Bir konuda mucize kişiden kişiye göre değişir demiştim ama değişmez denilmişti. Bence değişir. Değiştiğinin en büyük kanıtı zaten mucizeye inanmayanların olmasıdır.

Demek istediğim, illa ki mucize istiyorsanız inanmak için, bu doğrultuda ön yargısız arayın, bulmak için çaba sarfedin. Sonrasında zaten şimdi olduğu gibi aradım yok demekte özgürsünüz. Bulduğunuzda ise, ki bulacağınızdan şüphem yok, bulduğunuz size özel mucize olur...

Ayrıca ben adalet için çaba şarfetmeyelim demedim veya demek istemedim. Elbetteki adalet sağlamak bu dünyada mümkündür. Ama insan olduğumuzu unutmuş bir şekilde bu pek mümkün gözükmüyor.[/quot

bu adamların kafasına sert cisimle vurunca kafalarında ağrı olduğunu söylüyor hatta yemin ediyorlar ama ağrıyı gösteremiyorlar acaba inansak mı acaba gerçekten ağrı,sızı diye bişey varmı gerçekte

yalcinsahin1
01-06-2009, 12:39
Yazdıklarımı okumuyorsun? İnanmam, görürüm ve kabul ederim ... basit.

Var olan şeyi kabul etmeyene ne derler?

A.

oksijen diye birşey soluyorsun? görmeden solumamalısın belkide yoktur,dünya 3 derece ısınırsa buz dagları eriyip tüm amerika kıtasını seller basacakmış küresel ısınmaya sular etrafı basmadan inanma,kafana sert bir cisimle vur agrısın agrıdıgına dair yeminler et kimse inanmaz agrını çıkar göster inansınlar,doktor ateistse agrıyı görmeden sana müdahale etmeyebilir,radyodan çıkan seslere inanma aslında radyo dalgaları diye bişey yok çünkü göremiyoruz,cep telefonundan uyduya giden sinyallere inanma aslında yoklar göremiyoruz,kainatta bir denge düzen dizayn var günaş hiç yaklaşmıyor yada dünya hiç sonsuz boşlukta kaybolmuyor,inanma sistemi gözle görüp inceleyelim bakalım sonra inanırız.gece uyudugunda ruhun gezer tozar rüya görür sabah anlatırsın ama kımse ınanmaz sende ınanma hele ordan bişeyler getirki inanalım gördüğün rüyaya belkide rüya diye bişey yoktur.

yalcinsahin1
01-06-2009, 12:45
tevbe
23 - Ey iman edenler! Eğer küfrü imana tercih ederlerse, babalarınızı ve kardeşlerinizi bile dost edinmeyin. İçinizden kim onları dost edinirse, işte onlar, zalimlerin ta kendileridir.

Sözünü ettiğiniz insancıl olma durumu Kuranın bazı hükümleriyle çelişki göstermektedir.Bunu dile getirip bu konuda kuran'a aykırı bir tutum gösterebilirmisiniz.? demek istemiştim..İmanı Değilde küfrü tercih etmiş insanlarla yani inkar etmiş insanlarla insancıl çerçevede dostluk kurabilir kuran hükümlerine karşı gelebilirmisiniz.?

"Ey İnsanlar! Rabbinize karşı gelmekten sakının. Ne babanın evladı, ne evladın babası namına bir şey ödeyemeyeceği günden çekinin. Bilin ki, ALLAH'ın verdiği söz gerçektir. Sakın dünya hayatı sizi aldatmasın ve şeytan, ALLAH'ın affına güvendirerek sizi kandırmasın."

yalcinsahin1
01-06-2009, 12:53
NASA (ulusal havacılık ve uzay dairesi) ’nin elindeki (1995 yılında çekilmiş, zamanından tam emin değilim)ibretlik fotoğraf.

Kırmızı bir gül’ü andıran bu fotoğrafa bir açıklama getiremeyen NASA yetkilileri; belki bir açıklama yaparlar diye
fotoğraftan bir tanede islam alimlerine gönderirler.

Islam alimleri ise cevap olarak;
Rahman suresinin 37-38. ayetlerini gönderirler.

"Gök yarılıp erimiş yağ gibi kıpkırmızı bir gül olduğu zaman,

Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?"

google da uzay gülü yazıp nasanın çektiği görelim fotoğrafı 1400 yıl önce ayetinde açıklayan ALLAH a mı inanmayalım.şimdi

selanikli
01-06-2009, 13:06
Sayın yalcinsahin;

Allah'ın varlığını kanıtlamak için epey bir çaba göstermişsin. Fakat bunların hiçbiri senin Müslüman olman için yeterli değildir.
Yapman gereken, şu 2 tezi de kanıtlamaktır.
1- Allah vardır.
2- Kuran'ı Allah yazdırmıştır.
Ben de diyorum ki, Allah'ın varlığı yokluğu tartışması binlerce yıldan bu yana sürmektedir ve çözülecek gibi de görünmemektedir.
Bu nedenle bir Müslüman için önemli olan, Allah Kuran'ı yazdırmış mıdır sorusudur. Çünkü Kuran'ı Allah yazdırmamış ise, Allah'ın varlığı Müslüman olman için bir neden değildir.
Ben diyorum ki, Kuran'ı Allah yazdırmamıştır. Ve 'Kuran Allah Kelamı mı' başlığında buna dair 6 adet delil sıraladım.
Gelin tartışmayı anlamlı hale getirelim. Benim ortaya koyduğum delilleri çürütün. Bunu başarabilirseniz, Allah'ın varlığını yokluğunu da tartışmak o zaman anlamlı olur.
Cevabınızı bekliyorum.

selanikli
01-06-2009, 13:15
Ve andolsun ki; cehennemi, insanların ve cinlerin çoğuna hazırladık (yarattık). Onların kalpleri vardır, onunla fıkıh (idrak) etmezler. Onların gözleri vardır, onunla görmezler. Onların kulakları vardır, onunla işitmezler. Onlar hayvanlar gibidir. Hatta daha çok dalâlettedirler. İşte onlar, onlar gâfillerdir.

Onların malları ve evlatları seni imrendirmesin. Allah, bunlarla ancak, dünyada kendilerine azap etmeyi ve canlarının kâfir olarak çıkmasını istiyor.

Yoksa sen, onların çoğunu (söz) işitir ya da aklını kullanır mı sayıyorsun? Onlar, ancak hayvanlar gibidirler; hayır, onlar yol bakımından daha şaşkın (ve aşağı)dırlar.

Rableri katında başlarını eğerek Rabbimiz, gördük ve duyduk, artık bizi tekrar dünyâya döndür de iyi işlerde bulunalım, gerçekten de adamakıllı inandık dedikleri zaman bir görsen mücrimleri.

Sevgili yalçınşahin;

inan ki tahmin edemeyeceğin kadar çok korktum. Muhammet te böyle yapıp herkesi çok korkutmuştu, iyi öğrenmişsin tebrik ederim.
Ama aşağıdaki ayeti okursan göreceksin ki senin de çok korkman gerekiyor.
‘’(Ey insanlar!) Sizden cehenneme varmayacak hiç kimse yoktur. Rabbin için bu, kesin olarak hükme bağlanmış bir iştir. ‘’ Meryem (sıra no:19, shf no:304, ayet no:71 )
Bu sözler Allah yazısı mı değil mi, bir düşün istersen?

yalcinsahin1
03-06-2009, 14:45
selam selanikli;

ben ALLAH tan inanmayanları inandırıcam diye prim almıyorum;
forumların amacı doğruyu bulmak.Yanlışlar herzaman çoktur.Ama doğru ise tektir.Hz muhammed'in peygamberliğini iddaa etmesi kimi çevrelerce zengin olmak itibar kazanmak içindi diyorlar.Desinler,ama kim para için ölümüne savaşlara girer bence saçma.Ben burada TANRI nın (yada ALLAH'ın ikiside aynı bence takıntım yoktur bu konuda) varlığını ispat etmek için çok yırtınmıyorum dedimya prim almıyorum sadece bende eskiden düşündüğümde madde kavramı ile düşündüm aslında olay o değil.Olay tamamen insanın kendi başına tek kalıp kimseye izahat vermeden düşünebilmek ve TANRI yı istersen bulabilirsin.Ve şuna inan bunu denersen TANRI sana her sorduğun soruya cevap verecek yanında olduğunu sana hissettirecek.Verdiğin ayete gelince kuranda 3 hıtap şeklinden biridir ey insanlar kelimesi ama aynı kitapta ALLAH hepimizin günahkar oldugunu büyük günahlar harici diğerlerini affedebileceğinide söylemiştir. ALLAH küfrü (kendisinin varlığını inkar) şirk i ve kul hakkını affetmeyeceğini söylüyor diğerleri için istediğini bağışlar diyor.Tüm olay samimiyet ve niyet islam niyete bakar.Sen önce şunu netleştir bence ''sen TANRI yı bulmak istiyormusun''?

yalcinsahin1
03-06-2009, 14:50
Sevgili yalçınşahin;

inan ki tahmin edemeyeceğin kadar çok korktum. Muhammet te böyle yapıp herkesi çok korkutmuştu, iyi öğrenmişsin tebrik ederim.
Ama aşağıdaki ayeti okursan göreceksin ki senin de çok korkman gerekiyor.
‘’(Ey insanlar!) Sizden cehenneme varmayacak hiç kimse yoktur. Rabbin için bu, kesin olarak hükme bağlanmış bir iştir. ‘’ Meryem (sıra no:19, shf no:304, ayet no:71 )
Bu sözler Allah yazısı mı değil mi, bir düşün istersen?

Korkuya gelince korku aklı engeller,ama inananlar eger inanmazsak yanarız diye inanmaz.sadece müthiş dengeyi düşünür,bunların tesadüfen olması imkansızdır işte ben korkudan değil bu kadar şeyin intizamını düşünüp bir kaplanın derisine baktığımda bunu görebilmenin sevinciyle inanıyorum.Yanma olayına gelince ALLAH yakmayacak bu kadar korkma sadece söyleyecekleri ile seni ikna edip senin onun karşısında vicdan azabı çekmeni sağlayacak

yalcinsahin1
03-06-2009, 14:54
Sayın yalcinsahin;

Allah'ın varlığını kanıtlamak için epey bir çaba göstermişsin. Fakat bunların hiçbiri senin Müslüman olman için yeterli değildir.
1- Allah vardır.
Ben de diyorum ki, Allah'ın varlığı yokluğu tartışması binlerce yıldan bu yana sürmektedir ve çözülecek gibi de görünmemektedir.
Bu nedenle bir Müslüman için önemli olan, Allah Kuran'ı yazdırmış mıdır sorusudur. Çünkü Kuran'ı Allah yazdırmamış ise, Allah'ın varlığı Müslüman olman için bir neden değildir.
Ben diyorum ki, Kuran'ı Allah yazdırmamıştır. Ve 'Kuran Allah Kelamı mı' başlığında buna dair 6 adet delil sıraladım.
Gelin tartışmayı anlamlı hale getirelim. Benim ortaya koyduğum delilleri çürütün. Bunu başarabilirseniz, Allah'ın varlığını yokluğunu da tartışmak o zaman anlamlı olur.
Cevabınızı bekliyorum.

bence ateistler karanlığa taş atıyorlar,riskli iş......
ALLAH vardır.bunun ispatlarını sen zaten düşünmüşsündür.sorumluluktan kaçmak içinmi inkar yoluna gidiliyor yazılmasına gelince ''oku'' emri sonraki kuşaklara ne ima edecekti peki? neyi okuyayım ?
o yüzden yazılması iyi oldu

selanikli
03-06-2009, 15:28
selam selanikli;
ben ALLAH tan inanmayanları inandırıcam diye prim almıyorum;

Sayın yalcinsahin;
beni yanlış anlamışsınız, belki de benim yazı üslubumdan öyle oldu. Tekrar anlatmayı deneyeyim.
Allah varsa bile, ne Tevrat, ne İncil, ne Kuran Allah yazısı kitaplar değildir.
Bu kitaplar 'senin deyiminle' söyleyeyim, insanları Allah'a ulaştırmaz.
Tartışılabilir olan ve netleştirilebilecek olan budur dedim.
Ben dinlerin Allah'tan olmadığına emin olduğum için şöyle düşünüyorum: Allah varsa bile benden ne istediğini söylememiş. O halde, olsa olsa sana akıl verdim, vicdan verdim, adaletli ve merhametli ol, erdemli diyordur diye düşünüp bu şekilde yaşıyorum.
Ve Allah'ı kullanarak, insanları kandıran ve kullananlara karşı mücadele ediyor, onların yalanlarını ortaya çıkarıyorum. Siz bu saydıklarımın arasında değilsiniz.
Sanırım anlatabilmişimdir.
Saygılar.

selanikli
03-06-2009, 15:32
Yanma olayına gelince ALLAH yakmayacak bu kadar korkma sadece söyleyecekleri ile seni ikna edip senin onun karşısında vicdan azabı çekmeni sağlayacak

Sayın yalçınşahin;
yine yanılıyorsunuz. Kuran'ı iyice okursanız, yakmanın ve daha binbir türlü işkencenin nasıl detaylı ve korkunç bir şekilde anlatıldığını göreceksiniz.
Ben yakılmaktan korkmuyorum, çünkü Kuran'daki o tehditlerin hiçbiri Allah'a ait değil, bunu biliyorum.
Kuran'ı okuyan ve inananlar ise korkuyor, biliyorum, çünkü bir zamanlar ben de çok feci korkan birisi idim.
Sevgiler.

selanikli
03-06-2009, 15:38
bence ateistler karanlığa taş atıyorlar,riskli iş......

Sayın yalçınşahin;
bence sizler daha fazla risk altındasınız. Şöyle olamaz mı?
Allah vardır. İnsanlara akıl ve vicdan vermiştir. Ve ölüp öbür tarafa gidince kendisine verilen akıl ve vicdanın gereğini yapmışmı diye sorgulayacaktır.
Size derse ki, size verdiğim aklı ve vicdanı kullanmayıp ta, benden olduğunu iddia ettikleri o saçma sapan, adaletsiz, zalim, gaddar ve geri kitapların benden olmadığını nasıl anlamadınız?
Nasıl olur da benim böyle şeyler yazacağıma inandınız?
Sizi hiç uyaran olmadı mı?
Ne yanıt vereceksiniz?
Düşünmeye değmez mi?

niveru
03-06-2009, 15:39
"yalcinsahin1´isimli üyeden Alıntı
Yanma olayına gelince ALLAH yakmayacak bu kadar korkma sadece söyleyecekleri ile seni ikna edip senin onun karşısında vicdan azabı çekmeni sağlayacak"

ne o gidip geldin mi , yoks ageceleri allahla sohbet mi ediyorsun ,,,

kimsenin gormedigi bilmedigi goremiyecegi bilemiyecegi konu hakkinda hukum vermeyin , adama sonra hadi len derler ....

gelelim su nasa olayina ,, sen harbi harbi ucmussun, evliyanin onde geleni olmalisin ,

ya kendin su zirvaliga inanacak kadar saf sin , yada bizim buna inanacagimizi dusunecek kadar kurnaz!!

hangi birinden baslasak , ilk olarak o ayet o manaya gelmez , ikinci olarak ortada aciklanamayan bir durum yok ucuncu olarak o renklendirmeler dogal degil , bilgisyar tarafindan yapilan daha iyi kavrammasi icin olusturulan suni renkler ,, yani ortada ne gul var nede baska bir sey ...

PS: kidemli uyelige bir adim daha !)

selanikli
03-06-2009, 15:58
NASA (ulusal havacılık ve uzay dairesi) ’nin elindeki (1995 yılında çekilmiş, zamanından tam emin değilim)ibretlik fotoğraf.

Kırmızı bir gül’ü andıran bu fotoğrafa bir açıklama getiremeyen NASA yetkilileri; belki bir açıklama yaparlar diye
fotoğraftan bir tanede islam alimlerine gönderirler.

Islam alimleri ise cevap olarak;
Rahman suresinin 37-38. ayetlerini gönderirler.

"Gök yarılıp erimiş yağ gibi kıpkırmızı bir gül olduğu zaman,

Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?"

google da uzay gülü yazıp nasanın çektiği görelim fotoğrafı 1400 yıl önce ayetinde açıklayan ALLAH a mı inanmayalım.şimdi

Sayın yalçınşahin;
sizin İslam konusunda çok bilgili olmayabileceğinizi düşünerek bu yazıdaki hatanızla alay etmeyeceğim, ama İslam alimleri bunu demişse gerçekten alay edilmeyi fazlasıyla haketmişlerdir. Şöyle ki;
''İşte o gün ne insana, ne cine günahı sorulmayacak.'' Rahman/39
Bu hangi gündür? Kıyamet'in koptuğu gündür.
Lütfen o alimlere bir sor, kıyamet mi kopmuş?
Biz farkında değiliz de ölüp diriltildik mi?
Öyleyse neden cehennemde değilim?
Sormanı önemle rica ederim.

selanikli
03-06-2009, 16:03
Sevgili dost;
anladığım kadarıyla, yalçınşahin dostumuz, genç, doğal olarak kanı kaynayan fakat bilgileri yetersiz bir arkadaş. İddialı sözleri sizi tahrik etmiş olabilir.
Ama yine de derim ki, üstüne böyle hışımla gitmemizi haketmiyor.
Bizler, misafirimiz olmuş, terbiyesizlik yapmamış insanlara, hoşgörülü ve nazik davranma olgunluğuna erişmiş olmalıyız diye düşünüyorum.
Ayrıca, hoşgörülü davranmayıp, karşımıza almakla, diyalog yollarını elimizle kapatmış oluruz ki, istediğimiz bu değil, biliyoruz.
Sevgiler.

niveru
03-06-2009, 16:45
sayin selanikli ,

benim bu forumlarda bir misyonum yok , kimseyide ateist yapma yada aydinlatma gibi bir derdim yada ugrasimda yok , yani buraya boyle ulvi amaclar icin gelmisligim yoktur.

elbetdeki asgari saygi unsurlarina dikkat etmek lazim , bu konuda yanlis anlamalara musait bir uslubum oldugunun farkindayim , ama kimseyide kirmak asagilamak gibi bir niyetimde yok ..

yalcinsahin1'i kirdiysam bunu bilincli yapmadigimi bilmesini isterim , buralardaysa ve okuyorsa kusara bakmasin

Fakat bir kac kelime etmeden gecemiyecegim , bana gore dil bir iletisim aracidir, ve argo kufur hakaretde dilin ogeleri oldugundan onlarda bir iletisim ve ifade bicimleridir.. elbetdeki kisinin seviyesini ve kultur birikimini gosteren unsurdur dil ayni zamanda , fakat ben hakeret unsurunu bile ifade bicimi saydigimdan bu tur sanal ortamlarda fazla uzerinde durmam ,

PS : gel kidemli uyelik gelll:)

nogada
03-06-2009, 17:16
Herkez neye inanıyor yada inanmıyorsa kendinedir,bu konuda kimsenin kimsenin üstünde bağlayıcılığı veya dietmesi mantıksızdır.Zira kimse inandığından taviz vermez.Zaten bir düşünceye sahip olanlar diğer bir düşünceye kendi bakış açısıyla bakacağı için aslında tartışmalarda yersizdir ama n varki bu tartışmalardanda kendimizi alamıyoruz.Belkide hepimizin ortak olduğu ben(ego)bilincindendir.

Sonuçta her neye inanıyorsak bir gün gelip gerçek yada yalan olduğunu göreceğiz önemli olan o gün gelene kadar iyi bir insan olarak yaşamaktır.İnanan içinde,inanmayan içinde.Ben mucize arayan bir insan hiç olmadım,zaten bir şeye inanmak için mucizeye gerek yoktur.AYnı şekilde kainatta bir çok muczede vardır önemli olan bunların anlamını keşfetmektir.Mucise ayın yarılmasımıdır yoksa kainattaki sonsuz kusursuz düzenmidir.Herşein makrodan mikroya bruyum içinde olduğumudur yada bir ilim içinde tasarlandığımıdır yoksa su üstünde yürümek yada suyu şaraba çecirmekmidir.

İnsanlarda akıl vardır bakıp cevreye nasıl bir düzen nasıl bir ilim yattığı anlaşılabilinir ama ne gözle bakıldığı önemlidir.

Saygılarımla...

Chechen
16-06-2009, 15:57

Simdi soru...

Neden...??

işte mantık ve irade burada devreye giriyor arkadaşım. Allah neden annne ve babaya sorumluluklar vermiş? aile hukuku denen şey neden var? neden insanların barış ve refah için de yaşamaları emredilirken birbirlerinin ırzlarına ve mallarına göz dikmeleri yasaklanmış? yani anlayamıyorum ben bu işi... her şeye kafanız zehir gibi basıyor insanların ailenin yapması gerekenleri sorumlulukları islamla ilişkilendirilince mi duruyor bu zehir gibi beyinler? Allah'ı suçluyorsun bide. bu ailenin suçu, insanlığın suçu. Yaradan seni uyarmış yol göstermiş. hak belli hukuk belli, akıl var nizam var, mukafat belli cevza belli, Allah düzene sokacak idare edecek kudretide vermiş. bura da yazacağına bunu yapana ceza ver. hırsızı da hapse Allah atsın, çok kazanından alıp fakire veren robin hood da Allah olsun, kendisine de hakaret ettirmesin, bu forumu hacklesin Allah öyleyse. valla sen utanmasan bunlarıda yapsın diyecen ama... Biraz mantıklı ve stabil olun lütfen. ben bu soruyu daha fazla açıklma getirmeye utanıyorum. çok ayıp çok. yani boyle bi soruyla, ben buyum, ancak bu kadar iyi denebilir. hadi hayırlı forumlar. lütfen daha akılcı ve herkesin yararına olacak gerçekten öğrenilmesi ve aydınlatılması gereken sorular ve açıklamalarla gelin. bu sorunun ve dayatmanın bir açıklama veya delil değil sadece karalama amaçlı yazılmış bir saçmalık olduğu gün yüzü kadar aşikar. komik olmayın.

yalcinsahin1
22-06-2009, 22:09
Sayın yalçınşahin;
bence sizler daha fazla risk altındasınız. Şöyle olamaz mı?
Allah vardır. İnsanlara akıl ve vicdan vermiştir. Ve ölüp öbür tarafa gidince kendisine verilen akıl ve vicdanın gereğini yapmışmı diye sorgulayacaktır.
Size derse ki, size verdiğim aklı ve vicdanı kullanmayıp ta, benden olduğunu iddia ettikleri o saçma sapan, adaletsiz, zalim, gaddar ve geri kitapların benden olmadığını nasıl anlamadınız?
Nasıl olur da benim böyle şeyler yazacağıma inandınız?
Sizi hiç uyaran olmadı mı?
Ne yanıt vereceksiniz?
Düşünmeye değmez mi?

ozaman bende şunu diyeceğim
dünyada bu kadar olay oldugunda ve insanların bu kitapları mılyonlarca adet çogalttıgında neden mudahale etmedin derim bu basit bir iş;

kompLeks
23-06-2009, 18:42
iki arkadaş arasında bir diyalog:

- ben allahın varlığına inanmasaydım günümü gün ederdim, kimse görmeyecekse kimse bilmeyecekse suç işlemekten korkmazdım; hırsızlık yapabilirim, tecavüz edebilirim, insan öldürebilirim kısacası iyi,gariban olup sürüneceğime kötü olup sefa sürmeyi yeğlerim.
- bence allaha inanmak önemli değil, özünde iyi olmak önemli.sen allaha inanıyorsun ama cezalandırılmaktan korktuğun için inanıyorsun.özde değil sözde iyisin, görünüş itibariyle iyisin.eğer yeryüzünde senin gibi inananlar çoğunlukta ise, allahın varlığına inanmanız insanlık için daha hayırlıdır.
- ben korktuğum için inanmıyorum.varlığından %1oo emin olduğum için inanıyorum.
- varlığından nasıl %1oo emin olabiliyorsun ki?
- etrafına bir bak.ağaçlar, kuşlar, canlılar kısacası doğa müthiş bir denge içinde.yaşamın var olması için dünya güneşe en ideal uzaklıkta.maddeler arasında sadece su katı hale geçtiğinde özkütlesi küçülüyor, bu yüzden buz su üzerinde yüzüyor ve bu sayede suyun içinde hayat devam ediyor.bu tesadüf olamaz.sence biz nasıl oluştuk, bu düzeni kim kurdu, her şeyi kim yarattı ?
- bilmiyorum.
- gördün mü açıklayamıyorsun.bunların tek bir açıklaması var, bu düzeni kuran ve bizi yaratan allahtan başkası değildir.
- ama sende açıklayamıyorsun.yaptığın şey bir açıklama değil sadece bir iddia.sen "allah" yarattı dersin başka biri çıkar "bellah" yarattı der.hangisine inanacağız.
- "bellah" mı o da kim? tarih diye bir şey var.ona da mı inanmıyorsun? tarih herşeyi yazıyor.tarihte hiç "bellah" diye bir şey duydun mu sen?
- herkesin tarihi kendine doğrudur.ingilterenin, fransanın, yunanistanın tarih kitaplarını aç bi oku bakalım muhammed ve kuran hakkında neler yazmışlar.her millet tarihi kendi çıkarlarına göre yazar. eğer din konusunda yazılan tarih doğru olsaydı hristiyan, musevi veya yahudi diye bir şey olmazdı.herkes müslümanlığa inanırdı.
- ne yani şimdi o mucizeler o belgeler hep yalan mı?
- o mucizeler ve belgeler sadece muhammedin varlığını ve o dönemde yaşadığını ispatlar allahın varlığını ispatlamaz.
- ama bu allahın olmadığını da ispatlamaz.varsayalım ki sen haklısın.benim kaybedecek hiçbir şeyim yok; ama ben haklıysam sen cehennemde cayır cayır yanacaksın.birdaha düşün dostum.bu gördüklerinin hepsinin bir yaratıcısı var.bütün bunlar kendi kendine oluşmuş olamaz.
- çevremizde gördüğümüz herşeyi allahın yarattığını söylüyorsun.peki allahı kim yarattı?
- onu kimse yaratmadı o kendi kendine oluştu.
- işin aslı şu sen bir belirsizlikten kurtulmak için daha büyük bir belirsizlik yaratıyorsun.çünkü belirsizliğe katlanamıyorsun.ben belirsizliğe katlanabiliyorum.cevabını bilmediğim sorulara bir şeyler uydurma ihtiyacı duymuyorum.her şeyin cevabını bilmek zorunda olmadığımı biliyorum.
- bu kadar insan uydurma şeylere mi inanıyor yani.
- insanlar eskiden dünyanın düz bir tepsi olduğuna inanıyorlardı.bir kişi dünyanın yuvarlak olduğunu söyledi onunda kellesini uçurdular.kısacası çoğunluğun inandığı şey her zaman doğru değildir.din niye var diceksin ? sen sormadan ben söyleyeyim.din binlerce yıldır siyasi bir araç olarak var.din olmasaydı insanları savaşmaya ikna etmek okadar kolay olmazdı.insanlar ezelden beri cennete gidebilme ümidiyle korkusuzca savaştılar ve ölüme atladılar.din sayesinde insanlar kontrol altında tutmak daha kolay oldu.ama yüzyıllardır atladıkları birşey var.bastırılan duygular birgün patlak verecekti.işte asıl suç makineleri ozaman ortaya çıktı.aç tarih kitabına bak almanya I. dünya savaşında halifenin gücünden faydalanmak için osmanlının yanında savaşa girmesini istiyordu.bu da dinin siyasi bir araç olduğunu açıkça ortaya koyuyor.haçlı seferleri neden uzun yıllar boyunca devam etti milli takımımızın maçlarını izlerken bile haçlı seferlerinin etkisinin devam ettiğini görebiliyoruz.sence papa bilmem kaçıncı venedik neden müslümanlığa inanmıyor yanlış olduğu için mi? müslümanlıktan haberi olmadığı için mi ? tabiki hayır. papa zaten büyük bir güce sahip insanlara ne isterse yaptırabilir. neden bu gücünü kaybetmek istesin ki ? zaten müslümanlık varken hristiyanlığın devam etmesi bu işin tamamen siyasi bir araç olduğunun kesin kanıtı.eğer ben allaha inanacaksam ve bir din seçeceksem bu müslümanlık olurdu hristiyanlık değil.eğer tarih muhammedi ve mucizeleri apaçık bir şekilde yazıyorsa hristiyanlar neden buna inanmıyor.demek ki her şey okadar da açık değil.
devam edecek...(bu zamandan tasarruf için yaşanmamış bir diyalogtur)

ayhan35
08-07-2009, 15:53
Allah var olduğu halde, neden sizin Allah yok demenize izin veriyor? Bunun için birşey yapmıyor?
Olsaydı mutlaka karşılık verirdi değilmi?

ayhan35
08-07-2009, 15:55
iki arkadaş arasında bir diyalog:

- ben allahın varlığına inanmasaydım günümü gün ederdim, kimse görmeyecekse kimse bilmeyecekse suç işlemekten korkmazdım; hırsızlık yapabilirim, tecavüz edebilirim, insan öldürebilirim kısacası iyi,gariban olup sürüneceğime kötü olup sefa sürmeyi yeğlerim.

Bunu yazan bence EDİT yerine bile koymam demekki o insan insanlığını allah korkusundan alıyor, ne acayip insanlar var bu dünyada,Bence Din ''vicdandır'' gerisi hikaye..

katre_07
09-07-2009, 13:18

http://www.sorularlarisale.com/subpage.php?s=kulliyat&id=2474

sayılara bakmayın lütfen ne anlatmak istediğine bakın

saygılar

katre_07
09-07-2009, 13:28
üniversite zamanında 20 li yaşlara kadar müslümandım,demek ki sonradan kör olmuşuz,meğer ben herşeyi görür ve bilirmişim 20 yaş öncesi..

sevgiler

ya ben de şunu anlamıyorum..inanan insan sonra inancından neden vazgeçer ..sen inanmışlsın bir kere neden inanmışsın..bunun nedenini bilmeden ezber yapmışşsınız..tanrıya inanan insan neden inanır..ya da ne oldu da hımm demekki tanrı yokmuş diyecek duruma geldiniz...

sayın hümanist herherkesin müslümanlığını sizin on kusurlu yaşlarınızdaki durumunuzla kıyaslamayın ..

saygılar

katre_07
09-07-2009, 13:43
Sayın yalcinsahin;

1- Allah vardır.
Cevabınızı bekliyorum.
----Fatiha/ 5-7. (Allahım!) Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz. Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil.

Görüldüğü gibi ayette Allah’a sesleniş, Allah’a yakarış vardır. Dolayısıyla ayette seslenen Allah değil, insandır. Ama “Deyin ki” sözcüğü olmadığından Allah kendisine dua etmiş gibidir.----

sayın selanikli bakın sıraladığınız delillerin her müslüman için açıklaması vardır..siz ister kabul edin ya da etmeyin..benim kendimce cevaplayabileceğim sorunlar!(aslında kavram diyelim)old.sürece Kurana ınanacağım..bana cevaplayamayacağım bir kavram getirin o zaman ben de inancımın çözüm getiremediği cevaplayamadığı yerler old itiraf edeceğimin garantisini vereyim

kur anın bazı yerlerinin dua old. her müslüman bilir..Allah dua etmeyi de kendisine nasıl hitapta bulunulacağını kuran da beyan etmiştir..

size şunu da söliyim..neden fatiha namaz suresidir o zaman..çünkü namaz da bir dua gibidir..Allaha yakarıştır..sen Allaha yakarırken de ki diye bir şey diyemezsin en azından başlangıç suresi için..rabbim dersin beni affet dersin doğru yola eriştir dersin dalalete düşenlerin ve sapıkalrınkine değil dersin..burada anlaşılmayacak bir şey yok..

saygılar

demir_tunc
09-07-2009, 15:47
Bu kadir basit bir mantıkla inkar ediyorsan bişey diyemem. senin gördüğün herşey beynine giden elektrik sinyalleri. yani sadece beyinden ibaret olsan ve beynine elektrik sinyali verilse bir ömür geçirebilirsin ve beyinden ibaret olduğunu anlayamazsın. yani etrafında gördüğün olayların kişilerin de kesin bir gerçekliği yok. herşey aslında ruhuna izlettiriliyor. bu görüntüler içinde yer alan bebek , tecavüzcü vs. hepsi senin sınavın gerçekte öyle bir bebek var mı yo mu bilemezsin. ama bu anlattığımı anlaman için ön yargılarını bir kenara bırakman lazım. bir de bu konuyu atesitler buraksınlar artık. bilimsel olarak doğadaki delilleri araştırıp. Allah sonsuz ilim sahibi o ne yaparsa doğrudur demeyi bilsinler artık. etrafındaki hangi olayı açıklayabiliyosun ki bunları açıklayabileceksin.

demir_tunc
09-07-2009, 15:49
bir de ateistler şunu nlayamadı hala. Allah ı açıkçöa görmek istiyorlar inanmak için. o zaman inanmanın manası olmazdı ki. ama siz Allah ı açıkça görseniz yine de inkar ederdiniz. çünkü kabul etmeme nedeniniz kibiriniz ve nefsinizin kölesi olmanız. kurtarın nefsinizin esaretinden kendinizi.

En el hak
09-07-2009, 16:40
demir,

eğer senin dinin uygar ve medeni toplumların gelişimi için önünde kocaman bir engel olarak duruyorsa,daha çok beklersin dinine inanmamı,

mep
09-07-2009, 16:43
bir de ateistler şunu nlayamadı hala. Allah ı açıkçöa görmek istiyorlar inanmak için. o zaman inanmanın manası olmazdı ki. ama siz Allah ı açıkça görseniz yine de inkar ederdiniz. çünkü kabul etmeme nedeniniz kibiriniz ve nefsinizin kölesi olmanız. kurtarın nefsinizin esaretinden kendinizi.

“İbrahim bir zaman “Ey Rabbim! Ölüleri nasıl dirilttiğini bana göster” demişti. Allah da “inanmadın mı?” dedi. İbrahim: “Evet inanıyorum fakat kalbimin iyice mutmain olmasını istiyorum” dedi. " (Bakara, 2/260).

kendi elçisi bile inanmıyorken Allaha "Kalbinin iyice mutmain olması için"
gözüyle görmek istiyorsa bir takım şeyleri..Siz nasıl olurda kabul etmeme nedenimizi "Kibir ve nefse kölelik" olarak açıklamaya çalışırsınız.Siz ne mübarek bir insansınızki bir peygamber bile kibrine ve nefsine yenik düşüp
ikna olmak için bazı şeyleri görmek isterken,siz hiç bir şey görmeye,anlamaya ihtiyaç duymadan iman edebilecek kapasiteye sahip olabiliyorsunuz..bravo..

En el hak
09-07-2009, 17:00
amanin mep abim gelmiş,

mep abim bununlada kalmamış,ilginç birde isteği var tanrının;

"Öyleyse, dört kuş tut. Onları kendine alıştır, sonra onları (parçalayıp) her bir parçasını bir dağın üzerine bırak, sonra da onları çağır. Sana koşarak gelirler. Bil ki, şüphesiz Allah, üstün ve güçlü olandır, hüküm ve hikmet sahibidir."

Şüphesiz, Allah Katında İsa'nın durumu, Adem'in durumu gibidir. Onu topraktan yarattı, sonra ona "ol" demesiyle o da hemen oluverdi (aliimran suresi 59 ayet)

mep abim burda isa ve ademe bir kıyak sözkonusu,onlara ol demiş hemencik oluvermiş,bizim garip ibraamda ne çileler çekmiş

demir_tunc
09-07-2009, 17:06
siz bu dediklerinize kendiniz inanıyo musunuz merak ediyorum. Hz. İbrahim Allah ı görmek istemiyor burada. abinin tatmin bulmasını istiyor. Kalbin tatmin olmasını istemekte bir gariplik yok. Herkes isteyebilir. Ben de istiyorum mesela açıp iman hakikatlerine kuran mucizelerine bakıyorum en az ölü kuşun canlanması kadar büyük mucizeler var. isteyen bakıyor ve kalbi tatmin buluyor. ama sizin öyle bir isteğiniz yok. inanmak için kanıt isteyene kanıt çok. termitler mesela ilk aklıma geleni yazııyım. gözleri görmüyor ama kurdukları muhteşem yuvalarda tarım yapıyorlar havalandırma sistemleri yapıyorlar. küçücük canlı görmeden beyni bile nerdeyse yok bu kadar şeyi nasıl yapabilir. tesadüfler sonucu oluşmuş olabilir mi. bence bu ölü kuşun dirilmesinden daha kalp tatmin ediyor. hadi bakalım.

demir_tunc
09-07-2009, 17:08
İslam dini herkesin eşit olduğunu kimseye inancından ırkından dolayı baskı yapılamacayağını söylüyor. Evrimci kafa ise başta Türkler olmak üzere zenciler ve kadınların aşağıı rk olduğunu ve belli bir süre sonra elemine edileceğini söylüyor. hangisi uygar aklı olan karar versin.

mep
09-07-2009, 18:17
inanmak için kanıt isteyene kanıt çok. .

Zaten şu sözünüz herşeyi noktalamış..Sizin için herşey artık bir kanıttır.
inanmak istediğinizde herşeyi kanıt kılabilir inanabilirsiniz..Sizin için,yağmurun yağması,şimşeğin çakması hatta termitler bile Allah için bir kanıttır..
zamanında yağmurun,yağması şimşeğin çakması,hatta belki termitler zeusa inanmak için bir kanıttı bu günse Allaha inanmak için bir kanıt..Bir budist için buda'ya inanmaya bir kanıttır,Afrikanın balta girmemiş ormanlarındaki bir kabile için totemine inanmanın kanıtıdır..kanıt isteyen kim olursa olsun ve kime kanıt kılmak isterse istesin,inanmak için kanıt bulacaktır..çok doğru söylüyor kısacada olsa kendinizi özetliyorsunuz..

Hz İbrahimin Allahı görmek istemiyor olması neyi değiştiriki ..?Birşeyler görmek istemesi yeterli değilmi..musa Allahı görmek istemişti ama..huzuruna çıkan Muhammede hiç bir şey olmazken,musa görmek istediğinde ve cemalini dağa gösterdiğinde Allah,dağ nasılda un ufak olmuştu değilmi..?

Jazz abim benim yazmadığım kısmını yazmış ayetin..
"Ol" dediğinde herşeyi olduran Allahın,Ölüleri nasıl dirilttiğini gösterişini gördünüzmü..? vay halimizeki Ölüleri "Ol" deyipte diriltemiyorda böyle
Kendine alıştır,dört parçaya böl,her parçayı bir dağ'a koy ,sonra çağır..
filan gibi uğraşıyorsa,vay halimize vay...!
Yada Bakara 73 teki gibimi diriltecek ölüleri..
hani ol deyince olduruyordu herşeyi..
bi sığır bulup sığırmı kesillecek..Sığırın etiyle ölülere vurulup ölülermi dirilecek..
sahi bunlarda sizin inanmanız için kanıt değilmi..
Bu acayiplikler bile kanıttır sizin için..

Bakara(*) Sûresinin 73 (http://www.diyanet.gov.tr/kuran/meal.asp?page_id=10). Ayetinde “Sığırın bir parçası ile öldürülene vurun” dedik. (Denileni yaptılar ve ölü dirildi.) İşte, Allah ölüleri böyle diriltir, düşünesiniz diye mucizelerini de size böyle gösterir.

mep
09-07-2009, 18:44
İslam dini herkesin eşit olduğunu kimseye inancından ırkından dolayı baskı yapılamacayağını söylüyor. .

Demir tunç abim..
Şu yukarıdaki laflarınızı Muhammed devrinin köleleri,hatta bizzat Muhammed'in köleleri duysalardı ne derlerdi acaba..? Sahi herkes eşittide köleler niye bunun farkında değildi..? Hem bu kadar eşitlikçi bir dindi madem bu islamiyet,köleliği niye kaldırmamıştı..yoksa eşitlikçi filan değildide yine kendinizi inandırmak için uydurduğunuz bir masalmıydı bu..Ne dersiniz..?

ozgur_beyin
09-07-2009, 19:10
herşeyi ol dediğinde yapan allah muhammede bir erkek evlat vermeyi becerememiştir verdikleri
sabi iken ölmüştür nerde bu büyük güç .islamın tanrısı bir karıncatı yürütmekten bile acizdir

Pala
09-07-2009, 19:38
herşeyi ol dediğinde yapan allah muhammede bir erkek evlat vermeyi becerememiştir verdikleri
sabi iken ölmüştür nerde bu büyük güç .islamın tanrısı bir karıncatı yürütmekten bile acizdir

Klasik bir ateistin klasik
gerekçeleri

demir_tunc
09-07-2009, 21:33
mep bu konular seni aşar. ilim gerekiyor bu konularda sen bilgilere sıkışırsan anlayamazsın koçum ;) Allah herşeyi süslüyor. bu olaylar onunla alakalı. herşeyin tekdüze olmasını engelliyor. köleliğin aniden kalkması ömrü boyunca birisinin emride yaşayan ve hayat tecrübesi olmayan bir sürü insanın sokaklara doluşmasına neden olurdu. o yüzden peygamberimiz onları eğite eğite azad etmiştir. en akıllıcası. size bıraksak toptan salardınız al başına belayı. peygamberin erkek evlat sahibi olmaması seni niye bu kadar rahatsız etti i peygamberin böyle bir derdi yok :) bu anlattıklarınız tamamen zırva.
bambaşka birşey sorayım size sadece bunun üzerinde düşünseniz 5 dakika konu net.
insanın gözünün üzerinde neden kaş var. bu hayatını devam ettirebilmesi için gerekli birşey mi. sadece estetik olarak güzel gözüken o bir tutam tüy ( ve saç uzamanasına rağmen o uzamıyor) neden insanın gözünün üzerinde duruyor. bu hangi evrimsel mekanizmayla açıklanır. ? nasıl oluyorda kesici dişler önde çiğnemek için olanlar arkada. ve bu bütün canlılarda böyle fosillerde de böyle. bir anda bu şekilde nasıl dizilebiliyor. buna kim karar verdi. tesadüfen olsa bunların yerinin ilk başta değişik olması gerekmezmiydi. buna benzer milyarlarca soru sorabilirim. Hepsi de Allah ın varlığını bize gösterir.

barudi
10-07-2009, 05:07
demek ki siz kendinize bir tanri ariyorsunuz. bulabildiniz mi peki?

placebo
10-07-2009, 05:11

...Ve evren, kitleleri zevki uğruna aldatan Muhammedi cezalandırmıştır..

aydoe
10-07-2009, 06:37
Sizi gidi ateistler sizi gözünüzün üstündeki kaşı görmez hala allahı inkar edersiniz.
Göz kapağınızda kirpik var demek ki allah var gözünüzün üstünde kaşınız var demek ki allah var.
Allah olmasaydı ne kaşınız ne kirpiğiniz olurdu da siz hala şükür edip kulluk etmezsiniz.
Kıldan tüyden de mi allahı göremezsiniz?

mep
10-07-2009, 09:16
mep bu konular seni aşar. ilim gerekiyor bu konularda sen bilgilere sıkışırsan anlayamazsın koçum ;) Allah herşeyi süslüyor. bu olaylar onunla alakalı. herşeyin tekdüze olmasını engelliyor. köleliğin aniden kalkması ömrü boyunca birisinin emride yaşayan ve hayat tecrübesi olmayan bir sürü insanın sokaklara doluşmasına neden olurdu. o yüzden peygamberimiz onları eğite eğite azad etmiştir. en akıllıcası. size bıraksak toptan salardınız al başına belayı. peygamberin erkek evlat sahibi olmaması seni niye bu kadar rahatsız etti i peygamberin böyle bir derdi yok :) bu anlattıklarınız tamamen zırva.
bambaşka birşey sorayım size sadece bunun üzerinde düşünseniz 5 dakika konu net.
insanın gözünün üzerinde neden kaş var. bu hayatını devam ettirebilmesi için gerekli birşey mi. sadece estetik olarak güzel gözüken o bir tutam tüy ( ve saç uzamanasına rağmen o uzamıyor) neden insanın gözünün üzerinde duruyor. bu hangi evrimsel mekanizmayla açıklanır. ? nasıl oluyorda kesici dişler önde çiğnemek için olanlar arkada. ve bu bütün canlılarda böyle fosillerde de böyle. bir anda bu şekilde nasıl dizilebiliyor. buna kim karar verdi. tesadüfen olsa bunların yerinin ilk başta değişik olması gerekmezmiydi. buna benzer milyarlarca soru sorabilirim. Hepsi de Allah ın varlığını bize gösterir.

mep bu konular seni aşar. ilim gerekiyor bu konularda sen bilgilere sıkışırsan anlayamazsın koçum

Köleliğin neden kaldırılmadığını sormak için bile ilim gerekiyormuş..Hastayım sizin ilme olan düşkünlüğünüze valla,,

köleliğin aniden kalkması ömrü boyunca birisinin emride yaşayan ve hayat tecrübesi olmayan bir sürü insanın sokaklara doluşmasına neden olurdu

Evet doğru o günün şartlarında hayat tecrübesi çok önemliydi..
hayat tecrübesi olmayanlar hayatta kalamazdı..:D

size bıraksak toptan salardınız al başına belayı.

Doğru diyosun valla Firavun gibi bizde salardık..başımızada belayı alırdık..:D
Demekki neymiş köleliğin kaldırılmaması,kölelerin iyiliği içinmiş..bu İslamiyet sahiden güzel bi din galiba ya..köleleri bile ne kadar ince,ince düşünmüş aferin be..!3-5 yılda diğer tüm din inançlarını değiştirmeye çalış,onlarla her türlü savaşa gir..ama kölelerin huzuru bozulmasın diye köleliği kaldırma..Eh bu kadar ince düşünceyede ancak Tanrı sahip olabilir zaten..alkış...!

Sizi gidi ateistler sizi gözünüzün üstündeki kaşı görmez hala allahı inkar edersiniz.
Göz kapağınızda kirpik var demek ki allah var gözünüzün üstünde kaşınız var demek ki allah var.
Allah olmasaydı ne kaşınız ne kirpiğiniz olurdu da siz hala şükür edip kulluk etmezsiniz.
Kıldan tüyden de mi allahı göremezsiniz?

:D

Aydoe abim..
kanıt bolluğunu görüyon dimi..
görüyon ve hala iman etmiyon..yazık valla..:D

demir_tunc
10-07-2009, 09:32
mep konu net sen görmüysan o senin göz problemin . çoğu batılı tarih ve yorumcular da hz.Muhammedin bu yaptıklarını akılcılığın son noktası olarak yorumluyorlar. bunlar arasında ateistler de var. Ama O kendi kafasıdan değil Allah ın ilhamıyla hareket etmiştir tabi. Kuran da da her yerde ibadetlerin kefareti olarak köle azad etme vardır. Bu da bu sistemin yavaş yavaş sona ermesi manasına geliyor. bu tarz şeyleri eleştirmeyin bence önyargılı olduğuuz gün gibi açığa çıkıyor.

mep
10-07-2009, 09:47
mep konu net sen görmüysan o senin göz problemin . çoğu batılı tarih ve yorumcular da hz.Muhammedin bu yaptıklarını akılcılığın son noktası olarak yorumluyorlar. bunlar arasında ateistler de var. Ama O kendi kafasıdan değil Allah ın ilhamıyla hareket etmiştir tabi. Kuran da da her yerde ibadetlerin kefareti olarak köle azad etme vardır. Bu da bu sistemin yavaş yavaş sona ermesi manasına geliyor. bu tarz şeyleri eleştirmeyin bence önyargılı olduğuuz gün gibi açığa çıkıyor.

Net görememekmi..?

Muhammed 26 yıl peygamberlik yaptı..
26 yıl,köleliğin kaldırılmış olması için yeterli değilmiydi..?
tamam yeterli değildi diyelim..
madem islamiyet İnsanların eşit olduğunu söylüyordu..
Muhammedden 1000-1300 yıl sonra bile islamiyet köleliği niye kaldırmamıştı..Sokaklara taşmasınlar diyemi..Hayatı bilmiyorlar diyemi..
siz bunlara kendinizi inandırabiliyormusunuz..Polyannamısınız..?
kuranda her yerde köle azat etme yoktur..?
Müslüman köle azad etme vardır..
Herşeyin en küçük ayrıntısını görmeye çalışırken.
kölelere bile azad edilebilmeleri için müslüman olmaları şartını koyduğunu
nasıl göremiyorsunuz hayret..? bunca çetrefil göz boyamayıda görmek niye ön yargı onu anlıyamadım..Ne yapmalıyım..sizin gibi "Allah köleliği kargaşa çıkmasın diye kaldırmadı işte bu kanıttır" deyip kendimimi uyutup bunudamı kanıt sayayım..?

bu Muhammede hayran olan batılı masalı da çok komik ama..
hep hayran olurlar..
Muhammedin elçi olduğunu kabul ederler ama nedense muhammedin dinine girmezler..
yani kısacası " he..!he..! siz doğrusunuz..!" der bıyık altından gülerler aslında,sizlerde bunu göremez " bak filanca batılı Muhammedin peygamber olduğuna doğru diyo" der,adamın neden doğru dediği halde müslüman olmadığını anlamaya bile çalışmassınız buda sizin göz probleminiz olmalı..

eylemsel
10-07-2009, 12:13
İslamiyet toplumsal sınıfların varlıgının devam edilmesini saglamak için köleligin kaldırılmasını kabul etmemiştir. Göz boyamak ve islamiyeti hoşgörülü göstermek için,müslüman olan kölelerin azad edilebilecegini söyler. Allah insanları eşit yaratmamıştır.

Osmanlı imparatorlugunda, gayri müslimlerden alınan vergi müslümanlardan daha fazlaydı. Gayrı müslimler bu agır vergileri ödemekte zorlanınca islamiyeti seçmek zorunda kalmışlardır.Bu nasıl bir hoşgörü? Asimilasyandan başka bişey olabilir mi?

kompLeks
13-07-2009, 00:20
termitler mesela ilk aklıma geleni yazııyım. gözleri görmüyor ama kurdukları muhteşem yuvalarda tarım yapıyorlar havalandırma sistemleri yapıyorlar. küçücük canlı görmeden beyni bile nerdeyse yok bu kadar şeyi nasıl yapabilir. tesadüfler sonucu oluşmuş olabilir mi. bence bu ölü kuşun dirilmesinden daha kalp tatmin ediyor. hadi bakalım.

her zaman benzer örnekler.biri güneşi örnek verir biri yağmuru örnek verir biri termiti örnek verir.sıkıldım durmadan aynı şeylere cevap yazmaktan.termitlerle allahın varlığının ne alakası var.biz güneşin yağmurun ya da termitlerin nasıl var olduğunu ya da bunların yeteneklerini tartışmıyoruz ki.biz allah var mı yok mu varsa nasıl var oldu onu tartışıyoruz.bu tip örneklere defalarca cevap yazıldı.siteyi biraz gez oku araştır ondan sonra yaz.sen allaha inanıyorsun ve ona inanmak için onu görme gereği bile duymuyorsun ikinci bir yaratıcı olduğuna ya da olabileceğine neden inanmıyorsun.her şeyin ayrı ayrı yaratıcısı olabilir yunan mitolojisindeki gibi onlara neden inanmıyorsun? eğer mucizeler tanrının varlığına kanıt ise onlar da tanrı onlar da bir takım mucizelerle varlıklarını kanıtlamışlar.onlara da inanman gerekiyor.

niveru
13-07-2009, 00:57
"Ama O kendi kafasıdan değil Allah ın ilhamıyla hareket etmiştir tabi....bla bla blaa...:)

Aslinda demir_tunc hakli , kuranin her ayetinde bir mucize var , gorebilene tabii , yoksa siz imansizlarin anlayacagi seyler degil ...

Mesala al En'am 35 , kuran yerin kurenin icinin ates dolu oldugunu 1400 sene once bildirmis.. ,

"Eger onlarin yuz cevirmeleri sana pek agir gelirsa,yere bir tunel veya goge bir merdiven arayip bulabilirsen, onlara kendin bir mucize getir. Allah dilesiydi onlari bir hidayet uzere toplardi, O halde sakin cahillerden olma!"

Evet , cahillerden olmayin , islamin ilk yillari , mekkeliler muhammedden bir mucize , allahdan bir isaret isteyip duruyorlar , muhammed sonunda bu isteklere dayanamiyor ve allahdan bir mucize istiyor, mucize yerine ise azar isitiyor !:) .

Allahin neden insanlarin hidayete ermesini istemedigini pek anlamasam bile, burdaki mucizeye dikkat etmek lazim aslinda..

neden gokyuzune merdiven , yeryuzune tunel ?

Cunku cennet yukarida , allah da , cennete ulasmak icin bir merdiven yeterli , prensip olarak , boyutunu bilmiyorum ki bu isin ayrinti kismi ,,
Cehennem ise yeraltinda , yani magma , yani lav yani ates ... yaa mucize bu , boru degil taa 1400 yil once bildirilmis ..

Iste zihniyet boyle bir bakis acisi veriyor ,, Bu ayeti cok rahatlikla bir mucize ayet olarakda yorumlayabilirsiniz , yanlis olmaz .

Ama anlatilmak istenen bu mudur ? , elbetdeki hayir ,,Muhammed sadece cennetin gokyuzunde , cehennemin ise yerin altinda olduguna inaniyordu , hepsi bu , basit ve sade , Onun dunyanin cekirdeginin atesden olustuguna dair bir fikri yoktu ,,

Bu ayeti dinleyen mekkelielerde , neden gokyuzu neden yerin alti diye de sormadilar , cunku onlarda muhammed ile ayni seyi biliyorlardi..

Kuran , size bana degil , onlara hitap eden bir kitapdi , onlarin yasadiklari devirdeki bilgi anyalis kavrama sinirlarina gore yazilmisdi..

Bugun mucize avcilari ayetlerde bunun gibi anlam uygunlugu gosteren ayetleri bize propaganda yapiyorlar , ama o ayetler onu anlatmak icin o insanlara gelmedi ,, O devir icin ne manaya geliyorsa onu soylemek icin yazildi , soylendi ..

allah yukaridadir ,uygun bir merdivenle ulasabiliriz , cehennem asagidadir tunelle varabilriiz.. bu kadar , her mucize ayetini o devrin kavramlarina uygun sekilde okudugunuzda aslinda hepsinin aynen onu anlatmak istedigini gorursunuz

warriorxxx
25-07-2009, 22:08
arkadaşımız yukarıda demişki bir adam 4 yaşındaki kıza tecavüz ediyor nerede tanrı demiş peki bende diyorum ki dünyada kiminin başına kötü şeyler geliyor nerede tanrı diyor öteki tarafta adamın birine şans oyunundan para çıkıyor ve birden zengin oluyor ve oda diyorki harbi allah varmış fakirdim birden zengin oldum diyor nede olsa insan başına kötü bişey gelse hemen isyan eder bide diyorumki biz bu dünyada sınavdayız o kişi kıza tecevüz etti diye allah hemen onu ikiye bölse ve inanmayanlara gözükse bu ne demek biliyormusun kardeş sen össye girdin alsana cevapları (eee össnin amacı nereye gitti)

niveru
25-07-2009, 23:21
allahin cenneti dar mi? insanlarin hepsini alacak kadar genis degil mi?

Bu kadar sonsuz varligin , evrende toplu ignenin basi kadar yer kaplamayan bir gezegende yasayan insan denen zavallilarin kendisine inanmasina cok mu ihtiyaci var?

Onlari sinav yapmaya ,kim iyi kim kotu oldugunu ortaya cikarmaya cok mu istekli ?

bu nasil tanri yahuu , sonsuz evreni yarat , milyarlarca yildiz var et , yuz milyarlarca gezegen olustur ,, sonra kim bana inaniyor kim inanmiyorun derdine dus !

Bu nasil bir tanri anlayisi , bu ancak olsa olsa insan merkezli , insanin kendini cok acayip bir varlik gormesinin izdusumu olabilecek bir tanri , baska bir sey degil ...

Insan denen yaratik kendisini oylesine buyuk ve onemli goruyor ki , koskoca tanrinin sirf kendisi ile ilgili olabilecegini saniyor , baska bir sey degil bu .

neymis , tanri sinav yapiyormus , bizi deniyormus , EDIT,

warriorxxx
26-07-2009, 18:45
sen kimsin lenn li felan konuşmayalım istersen bakıyorumda olaya çok kızmışsın neden acaba ? öcelikle allahın cenneti dar felan değil şeytan bile cennetteymiş insan oğluda cennetteymiş kuranda yazar bu aç oku sonra söyle lenli felan burada düzgünce bir konu üzerine konuşuyoruz ama olayı hemen hakarete çekiyorsunuz insan oğlunun hepsi cennetteymiş taaki allahın yasak koyduğu şeyi çiğneyene kadar

K.C.
26-07-2009, 19:00
insan oğlunun hepsi cennetteymiş taaki allahın yasak koyduğu şeyi çiğneyene kadar
İyi de hiçbirimiz ne elmayı yedik, ne de yedirdik, bizi niye kovdular cennetten, hepimiz oradaydık da madem.

warriorxxx
26-07-2009, 19:50
insan oğlunu adem temsil etmektedir ve hepimiz bir insan nefsini temsil ettiğimiz için sınavdayız ve diyeceksinki bana sınava girecenmi diye soranmı oldu hanginiz dünyaya geldiğinden pişman ve şu anda sevdiklerinizden ayrılıp hanginiz bana soran olmadı deyip ölebilir demekki hepimiz acıda çeksek çekmesekte dünyayı seviyoruz

niveru
27-07-2009, 00:06
olaya cok kizmis filan degilim , aksine gayet eglenceli buluyorum ,,

yazdigim leenn kelimesinin editlenmesini gayet anliyisla karsilamakla beraber, yazi dilinden kaynaklan soguklugun , konusma aksiyonunda gayetde sevimli ve hos gelen bir akustik oldugunu da belirtmeliyim ,,

konumuza gelirsek , kabaca soylemek gerekirse , bu dunyaya bir sinavdan gecmek icin geldigini dusunmek ancak insan merkezli olabilir , bu allah kavrami ile bagdasmaz.

allahin butun bu evreni sadece insan denen varliklardan hangilerinin onun koydugu kurallara uyacagini gormek icin var ettigini dusunmek , insani bir akil yurutmedir..

warriorxxx
27-07-2009, 15:13
valla ne diyeyim sana göre insan merkezli bana göre allah tarafından şimdi konuyu uzatsak yine aynı şeylere ulaşıcağız bu arada len kelimesini o anlamda kullandıysan sorun hiç yok benim kızdınmı kelimesini yazma amacımda yüz mimiklerini görmeyişimdendir

cenkk_istt
22-09-2009, 16:27

Neden...??

Cunku Allah yok...kitaplardaki uydurma mucizeler dogru olsaydi allah bir seyler yapabilirdi degil

allah degilde belki de bu kainat isitemini yaratan bir yaratici vardir ve bu yaratici anladigim kadariyla dogayi her seyi kendi akisina birakmis ve hic bir seyede mudahele etmiyor etmiyor cunku daha oyledogaustu bisey gorulmemis herkesin bir prensibi vardir onunda mudahele etmeme prensibi var anladigimiz kadariyla belkide biz onun icin neyizki baska isi gucumu yok dunyada 5 milyar insan bide bir okadarin on mislide obur canlilar bizlemi ugrasacak yani demek istedigim peygamberler diye bir sey yok bu kesin cunku onlara yardim ediyorsa o cocukla bebege niye yardim etmiyor burdada bir celiski cikiyor

dinler yok peygamberlerde hepsi birer buyuk yalanci ama tanri nin olup olmadigi daha ispatlanmadi oyuzden allah yok demeyelim bence

TomSawyer
22-09-2009, 16:42
alın size mucize

keh keh keh:D

http://img185.imageshack.us/img185/5625/ilgta351wf7.jpg (http://img185.imageshack.us/i/ilgta351wf7.jpg/)

http://img155.imageshack.us/img155/5395/secde1mu.jpg

ozgurrr
22-09-2009, 17:18

Neden...??

Cunku Allah yok...kitaplardaki uydurma mucizeler dogru olsaydi allah bir seyler yapabilirdi degil

.....................................

Bu çok duygusal bir bakış açısı ne olacaktı tepesine bir yıldırım mı düşecekti o adamın ne bekliyorsunuz yani ? Böyle bir dünyada kim yaşamak ister hapishane gibi sürekli bir gardiyan herkesi anında cezalandırıyor !

Ayrıca bu anlayış aslında dinleri inanılır hale getirmiyor mu çünkü diyelim ki o adam hiç yakalanmadı ya da bu olay hiç ortaya çıkmadı bu adamın bu olay yanına mı kalacak diye düşünürsek bu cennet ve cehennem hikayesini meşru kılar bizimde vicdanımız rahatlar nasılsa öbür tarafta cezasını çekecek der geçeriz tüm inananların yaptığı gibi !

Demem o ki bu tür yüzeysel ve duygusal yaklaşımlarla hareket edersek islam doğru din olur ve sizde çelişkiye düşersiniz. Doğru olan bu tür cinayetleri vahşetleri vb. olmayacağı düzeyde bir ahlak ve insanlık değerlerine sahip bir dünya yaratmamız gerektiğidir ki bunu da kutsal kitaplardan ya da peygamberlerden beklersek çok yanılırız çünkü onların yaptıkları da ortada.

rodof
22-09-2009, 21:42

Simdi soru...

Neden...??

selam ,bu teorinizi anlamak mümkün değil .tek kelimeyle şu noktaya getiriyorsunuz lafı , tıpkı bir robot misali istendiğinde elinde kumanda tıkla örneği ..realiteye ünem veren biri olarak katılmam mümkün değil ,

yetişim ve gelişim evresi bu tür olgulara sebeptir insan yapısı kaldırmasada ,bir noktaya bağlamak gerçekçi değil ..

neden o zaman yapılan iyi yönler yaratıcıya bağlanmıyorda cımbızla seçilip hep kötüleri bağlıyorsunuz ,anlamak mümkün değil iyiyi kendimize kötüyü yaratıcıya ne derece doğru ..

bizi yaratıysa her şeye her hareketimize vakıf olur diye bir yaklaşım ,robotik bir yaklaşımda üteye gitmez ..madem insanız kendimizide yünetmeyi hayatımızı idame etmeyi bilmeliyiz yaratıcıya bağlamak insani bir yaklaşımda çıkar kanısındayım.

nogada
23-09-2009, 16:57
Zaten öyle olsaydı cennet ve cehenneme ne gerek vardı,sınav bunun neresinde olurdu.Tanrı bir şeye karışmamaktadır,sınamaktadır ama bu anlaşılmamaktadır...

Ki-Adi
23-09-2009, 23:11
Zaten öyle olsaydı cennet ve cehenneme ne gerek vardı,sınav bunun neresinde olurdu.Tanrı bir şeye karışmamaktadır,sınamaktadır ama bu anlaşılmamaktadır...

Sevgili Nogada, Tanrı hiçbir şeye karışmıyorsa neden gönderdiği kitaplarda yokettiği toplumlardan bahsedip durur? Hiçbirşeye karışmayan Tanrı şu ayeti yollar mı?

"Biz onlardan önce nice nesilleri helâk ettik. Onlardan hiçbirini hissediyor yahut onların bir fısıltısını olsun işitiyor musun?" (meryem 98)