PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : hükümet vs. yök

23-10-2005, 22:36
bu aralar kriz aşamasına gelen hükümetle yök arasındaki sorunu detayıyla bilen varsa anlatır mı? hani şu rektörün tutuklanması falan.
takip etmeye çalıştım haberlerden ama bir türlü detayıyla öğrenemedim.
teşekkür ederim.

Materyalist
23-10-2005, 22:42
Sevgili usrenin. İşin özü şu. Birileri "biz yemeye devam edeceğiz" diyor. Birileri "hayır birazda biz yiyeceğiz" diyor. Sonra gücü olan (silahı olan) yemeye devam ediyor.

24-10-2005, 00:24
Geçtiğimiz yıl da aynı rektörün evinde kaçak tarihi eserler bulunduğu haberleri çıkmıştı medyada. Ancak adam kayıtlı, yasal koleksiyoner çıktı.

Bu sefer yolsuzlukla daha da ötesi çete kurmakla suçlanıyor. Buradan anlayamıyoruz öyle olup olmadığını ancak eğer çete kurduysa neden diğer çete üyeleri de tutuklanmadı? Ayrıca neden tutuklu yargılanıyor koca rektör? Cem Uzan gibi ve benzeri devletin belini büken çok daha ciddi suçlular tutuksuz yargılanırken neden Prof. Yücel Aşkın tutuklanarak yargılanıyor? Ayrıca adam sanki adi suçlular gibi caddede koşarak kaçacakmış gibi polisler her iki koluna girmiş, iyi izlenim vermiyor.

100. Yıl Üniversitesinde 1987 yılında Şirin Tekin adlı bir öğrenci oruç tutmadığı için öldürülmüştü. İslamcıların kalelerinden biri idi. Yücel Aşkın'ın üniversiteyi medrese olmaktan çıkarmaya çalıştığı için İslamcıların rahatsız olduğu söyleniyor.

24-10-2005, 00:26
bu akşam haberlerde tayyip " benim müsteşarımın sizin vereceğiniz makama ihtiyacı yoktur" diyordu, bu neyle ilgili?
sağol açıklama için

Materyalist
24-10-2005, 00:47
Bu şununla ilgili. O müsteşar, prof olmak için yazdığı tezinde, başkasının yazdığını "ben yazdım" diye kitabına koymuş. Yök te onun sıfatını geri almaya çalışıyor.

24-10-2005, 02:55
abi bu dini bütünlerde bilgi yağmacılığı(plagiarism) çok fazla zaten, ulen madem çalıyon bari ben yaptım deme.
iyi olmuş görevden aldıkları.