PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cem neden korktu

mmx
25-10-2005, 15:12
Bu sitede kafirler, kafirun suresi ile dalga geçtiler.Oysa o surede hz.muahmmed sav güneş ve ay verilse, hak bildiği davadan vazgeçmeyeceğini söyler.
yine o peygamber hayatını tehlikeye atar ve hak bildiği dava uğruna yıllarca mücadele eder.En sevdiği dostlarını kaybeder, kabilesi, amcaları...vb kendisine düşman olur.hatta evinden yurdundan onu çıkarırlar.yine o hak bildiği dava uğruna mücadeleyi bırakmaz.
BU NE YÜZSÜZLÜKTÜR Kİ, HAK BİLDİĞİ DAVAYI SAVUNMAKTAN ACİZ İNSANLAR, KALKAR BU PEYGAMBEMBERİN YAPTIĞININ MİLYARD BİRİNİ BİLE YAPAMAZKEN, ONA LAF ATAR.GERÇEK FURKAN DOWNLOAD BİLE ETTİRİR.
OYSA KENDİSİ ATEİZMİ HARARTLE SAVUNDUĞU HALDE, NÜFUS CÜZDANINDAKİ İBAREYİ DEĞİŞTİRMEKTEN KORKAR.NEDEN ÇÜNKÜ AİLESİ ONA CEPHE ALACAK!!!

25-10-2005, 15:48
MMX,
Nüfus cüzdanında yazan din hanesi ibaresi önemlidir ancak çok önemli değildir. Neden önemlidir benim için, çünkü inanmadığım bir inanç yazılı. Neden çok önemli değildir, çünkü tam anlamıyla olmasa bile laik bir ülkedeyim ve o ibarenin günlük hayatta ve resmi işlemlerde bir önemi yoktur.
Eğer benim için çok önemli bir mesele olsaydı bu hemen değiştirirdim. Zaten ileri yıllarda değiştirmeyi düşünüyorum. Yani vazgeçmiş değilim, sadece tarihi ileriye erteledim. Bunun nedeni de eşime duyduğum saygıdır.

Materyalist
25-10-2005, 16:13
aramıza yeni katılan mmx (Gerçi ben de çok eski değilim ama yine de burada biraz mazim var) hoşgeldin? Ama tam gaz girmişsin siteye. Bir hışımla yazılarını döşemeye başlamışsın. Bu ne şiddet, ne bu celal? Dur bakalım biraz zaman geçsin. Biraz sakinleş.

mmx
25-10-2005, 16:33
TURAN DURSUN DENEN ADAM YILLARIMI ÇALDI BENDEN O SAÇMA SAPAN KİTAPLARI İLE...ONU ADINA AÇILMIŞ VE FİKİRLERİNİ SAVUNAN BİR YER GÖRÜNCE, DALDIM HEMEN.

O ADAMIN NERDEYSE TÜM KİTAPLARINI OKUDUM.DÜŞÜNCELERİNİ DEĞERLERİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUM.O NERDEYSE BENDE ONUN KARŞISINDAYIM!!!!

Materyalist
25-10-2005, 16:38
mmx. Bir yazında "bir zamanlar ben de ateisttim" demiş. Kusura bakma ama sen hiç bir zaman ateist olamamışsın. Sadece olduğunu zannetmişsin. Sen ateist olsaydın, şimdi burada bu yazıları yazamazdın. Çünkü aklın ve mantığın bunları yazmana engel olurdu. Mesele turan dursun meselesi değil. Mesele senin kararsızlık meselen. Suçu da turan dursuna atma. Senin gırtlağına mı çöktüler "bu kitabı okuyacaksın" diye. Bir de senin ateizmden bu hale nasıl geldiğini merak ettim şimdi. Gönlüne bu iman aşkı nasıl düştü. Anlatabilir misin?

mmx
25-10-2005, 17:10
ÇELİŞKİLİ İFADELER KULLANMIŞSIN.TAM BİR ATEİSTE YAKILIR İFADELER YANİ:)
ÖNCE ATESİT OLMAMIŞSIN DEDİN.SONRADA, NASIL ATEZİMDEN İSLAMA DÖNDÜN SORUSU?:)
ATEİST OLMAK İÇİN ALLAH'I VE PEYGAMBERLERİ İNKAR ETMEK YETERLİDİR.KALKIPTA ATESİT FELSENİN SAVUNUCUSU OLMAK GEREKMİYOR.
İMANA NASIL GELİNDİĞİ KONUSU İSE, SENİN ANLAYAMACAĞIN BİR MESELEDİR.HANİ DERLER YA YAŞANIR ANLATILMAZ.BUDA ÖYLE...
KURAN KURAN KURAN KURAN...OKUDUM OKUDUM OKUDUM...SONRASI...SEN ANLAMAZSIN!

mmx
25-10-2005, 17:14
ÇELİŞKİLİ İFADELER KULLANMIŞSIN.TAM BİR ATEİSTE YAKIŞIR İFADELER YANİ:)
ÖNCE ATESİT OLMAMIŞSIN DEDİN.SONRADA, NASIL ATEZİMDEN İSLAMA DÖNDÜN SORUSU?:)
ATEİST OLMAK İÇİN ALLAH'I VE PEYGAMBERLERİ İNKAR ETMEK YETERLİDİR.KALKIPTA ATESİT FELSENİN SAVUNUCUSU OLMAK GEREKMİYOR.
O ZAMAN ANTHONY FLEW DA MI HİÇ ATESİT OLAMADI!!!!BİR SÜRÜ İNSANIN KİTAPLARINI OKUYUP ATEİST OLDUĞU BİRİSİDE Mİ?
ADAM HAYATINI ATEİZME VAKFETTİ.SONRADA TANRIYI KABUL ETTİ.NE OLDU ŞİMDİ:)
AMA OLSUN FLEW DAN DAHA SIKI BİR ATEİSTSİN EMİNİM.SİZİN GİBİLER TERECİYE TEREDE SATARLAR.
İMAN AŞKINA GELİNCE SEN ANLAMAZSIN...BİRAZ DAHA EVRİM GEÇİRMEN GEREKLİ...

Materyalist
25-10-2005, 17:46
Bak mmx kardeşim! (şimdi sana kardeşim dediğine de kızarsın ama ben yine de demiş oldum) "Sen nasıl iman ettiğimi anlamazsın" demişsin. Belki de anlarım. Sen hele bir anlat. :D . Anlatmazsan, allahın karşısında sorumluluk almış olursun. Bir şey olursa, ben allahın karşısına çıkarsam, o da bana neden zındıklık yaptığımı sorarsa "Benim suçum yok. Ben mmx'e anlat dedim. O bana anlatmadı" derim :D :D :D Suçu sana atarım. Cayır cayır yanarsın bak. :D
Anlat anlat. Sen hele bir anlat. Belki de benim dini bütün biri olmama vesile olacan. Bu işin sevabı büyüktür bak. Memeleri yeni tomurcuklanmış 70 tane hatun!!!! İyi düşün! Ne dersin? anlatacan mı? :D

mmx
25-10-2005, 17:49
:D ALLAH AKIL FİKİR VERSİN.

Materyalist
25-10-2005, 17:53
Ulan beee! 70 hatunu duyunca ağzın nasıl da kulaklarına vardı. :D :D
Seni seni seniiiiiii! :D :D :D

mmx
25-10-2005, 18:18
ŞEBEKLİK MESLEĞİNİ İYİ İCRA EDİYORSUN...

Tuzbaykucbars
25-10-2005, 19:03
aramıza yeni katılan mmx (Gerçi ben de çok eski değilim ama yine de burada biraz mazim var) hoşgeldin? Ama tam gaz girmişsin siteye. Bir hışımla yazılarını döşemeye başlamışsın. Bu ne şiddet, ne bu celal? Dur bakalım biraz zaman geçsin. Biraz sakinleş.
Gercek Furkan downloadi beni de bozdu gercekten böyle sitelerde hic yeri degil. Hiristiyanlarin oyununu siz desteklerseniz atalarimizin kemikleri sizlar yaziktir. Hiristiyanlardan ateist olsaz bile nefret ve uzak durmaliyiz onlara karsi kinimiz var ve onlarin bize karsi sönmeyen kinleri var kesinlikle Türkü kabul etmezler.-. :(

Tuzbaykucbars
25-10-2005, 19:10
[quote="Materyalist"]Bak mmx kardeşim! (şimdi sana kardeşim dediğine de kızarsın ama ben yine de demiş oldum) "Sen nasıl iman ettiğimi anlamazsın" demişsin. Belki de anlarım. Sen hele bir a.....

Türkler saten kardestir!!

26-10-2005, 00:11
HELAL SANA MMX KARDEŞİM. ARAMIZA HOŞGELDİN.ŞİMDİDEN SÖYLİYEYİM BUNLARIN İŞİ MAKARAYA SARIP SÖZDE ÜSTE ÇIKMAKTIR.SEN ÖNEMLİ BİLGİLERİ AKTAR HARİCEN BUNLARA BUNLARIN TARZINDA ALAYAVARİ İFADELERLE CEVAP YAZ.İŞ TAMAM ALLAH MUVAFFAK ETSİN.HE BİRDE TANIŞATIRAYIM MATERYALİST,USRENİN,CEM BUNLAR BAŞTA KÜFÜRLERİ İNADİDİR ÖZELLİKLE BUNLARA KARŞI ALAYVARİ İFADELER KULLAN Kİ NE YAZARSAN YAZ BUNLARA İSTERSEN MUHATAP DAHİ KABUL ETME BENCE.SELAMETLE...

Materyalist
26-10-2005, 01:51
Merhaba seyfi. Namı diğer mokartes. Nasılsın kardeşim. İNŞALLAH iyisindir! Ah kardeşim. Sen hata yaptın, yanına da başkalarını çekmeye çalışmanın ne alemi var. :D :D Haaaaaa. Bu arada, halâ senin özeller bana gelmedi. Neyse. Ortada bir hata var. Allahın izniynen en kısa sürede hallolur İNŞALLAH :D .
Beni usrenini ve cemi aynı standartlarda değerlendirmişsin. Hata yapmışsın. Usrenin ve Cem Bu sitede yer alan alanlarda bilgi bakımından benden çok ilerdeler. Bunu samimice söylesem iyi olur. Gerçekten öyle. Ama gırgıra sarmakta üstüme tanımam ve bana saçma gelen konularda muhatabımı her zaman gırgıra sarmayı severim. Neden? Çünkü benim muhatabım saçma sapan konulara inanıyorsa, o insan sadece gırgıra alınır. Ben başka ne yapayım? mmx denilen vatandaşa nasıl inandığını sordum. (Önceden ateistmiş) Bana anlatmadı. Şimdi suç benim mi, onun mu? Ne desem anlatmadı. Demekki yalan söylüyor! Ben onu gırgıra almayım da ne yapayım. İnleyan kütüğe inanan bir kafadan ne bekleyebilirim ki?
Saygılar efendim. :D

Mutezile
26-10-2005, 09:36
Hiristiyanlardan ateist olsaz bile nefret ve uzak durmaliyiz onlara karsi kinimiz var ve onlarin bize karsi sönmeyen kinleri var kesinlikle Türkü kabul etmezler.-.(Tuzbaykucbars)

Asla hiç bir nsandan peşin-hükümle ve sadece başka bir İnançta- ya da İnançsızlıkta- olduğu için nefret etme ve ondan uzak durma taraftarı olmam. Zaten nefret gibi duyguları diri tutmak ruh sağlığımız için de son
derece zararlıdır. Amerika'nın önemli Kalp-Damar Uzmanlarından Mehmet Öz de kitabında bu duyguya yer vererek şöyle der: ''Öfke ve Kızgınlık bir
derece; ama nefret direk kalbe zararlı bir duygu.'' Ben insanın ruh halini de marazi bir hale getirdiğini düşünüyorum. Trafikte, stadyumda birbirine s ü r e k l i girişen, tahammülsülüğümüzün kökeninde bu nefret tohumları olduğunu düşünüyorum. Küfür ve nefret zaten atbaşı gider. Bir insan kendi
özgürlüğü kısıtlanmadan, kişiliğine bir küfür - ağır hakaret duymadan / se
bepsiz (nefs-i müdaafa durumu hasıl olmadan) birilerine sırf
farklılar /L'autre (=Öteki) diyerek hasmane duygular; husumet besleyebili
yorsa bence tüm çocukluğunu ve eğitimini baba ocağında yaşadıklarını bir
gözden geçirmelidir. Beni Mustalık Kıyımında develerine su içiren, yemek
ateşi yapan, uyku hazırlığında olan bir topluluk neden kılıçtan geçirilmiş
tir sanıyorsunuz? Cemel olayında Hz Ayşe ve Hz Ali neden karşı karşıya gelmiş toplam 14 000 kurban vermişlerdir sanıyorsunuz? (Savaşanların TAMAMI MÜSLÜMAN=Ashabtan olanlar, Vahiy katipleri, Yaşarken cennetle
Müjdelenenler, ve Ehlibeyti)..Nefrettir 6,5 milyon yahudinin gaz odalarında
Zyklon-B ile öldürülüp yüksek fırınlarda yakılmasını sağlayan; nefrettir Hiroşimaya ve Nagasakiye sivil halkın üzerine bomba yağdıran; ve nihayet
nefrettir Bağdatta Pazar yerine yukarıdan tonlarca bomba yağdırarak çoğu
nluğu kadın ve çocukların ölümüne sakat kalmalarına sebebiyet vermek.

Nefretin genealogic, taassubi, milli aidiyet, fütuhat gibi kökenlere bağlama
k suretiyle meşruiyet kazandırmak isteyenler tarihte hep varolmuştur.
Bu çok acıklı, masum insanların hayatlarıyla ödemek zorunda kaldığı çir-
kin bir oyundur. Ermeni arkadaşım Arno'dan niye nefret edeyim? İşte içindeki nefret dışarı taşınca nasıl yüzüne gözüne bulaştığını Agos gazete
si başyazarı ve sahibi Hrant Dink denen arpacık soğanı örneğinde bütün
Türkiye gördü:

Agos gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, "Türklüğü tahkir ve tezkif" suçundan dolayı yargılanıp,6 ay hapis cezasına çaptırıldı…

Kararda, sanık Dink'in, "Gençliğe Hitabe"deki "Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur" sözünü ''Türk'ten boşalacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan, Ermeni'nin Ermenistan'la kuracağı asil damarında mevcuttur. Yeter ki, bu mevcudiyetin farkında olunsun" şeklinde ifade edince 6 ay hapse mahkum olmuş; fakat tekrarı halinde içeri tıkılmak üzere serbest bırakılmıştır.

Gerekçeli Kararde Mahkeme: Bu toprağın her karesi kanla sulanmıştır. Atatürk, bu vatanın bu kanla kurtulduğunu gayet iyi bildiği için, gençliğe her zor koşulda muhtaç olduğu kudretin bu kanda olduğunu söylemiştir. Oysa sanık, bu kanın zehirli olduğunu ifade etmiştir. Bu Türk atalarına, şehitlere, milleti meydana getiren değerlere saygısızlıktır ve tabii ki aşağılayıcı, inciticidir." demiştir.

Yunan elitist ve iktidar sahiplerinin 'Megalo ideası' ve büyük
rüyaları 'ENOSİS' inde kökeninde bu nefret duygusu vardır, ve hiç sönmemiştir. Kendi toplumumuzun nefretini teşbih eden şu mesel'i herkes
hatırlayacaktır: ''Cehennem'' de kazanlar milletlere göre ayrılır ve her bü
yük kazanın başına da zebaniler konur, ki kaçma olmasın cezalarını sonu
na kadar çeksinler diye-hikaye böyle-. Almanların, Rusların ve diğer milletlerin başındaki Zebani çok meşguldür ve kazanın kenarına tırmanma
ya çalışanları elindeki demir ile sürekli aşağıya itelemektedir. Zebanilerde
n biri diğerine sorar:''Türklerin kazanlarından kim sorumlu. Başlarında hiç kimse yok. Kaçar bunlar.'' _''Yok, der diğeri. Onlara adam koymaya gerek
duymadık. Kaçmak isteyen olursa, aralarından birileri onu aşağıya nasıl olsa çekiyor''. Bu küçük öyküye çok büyük anlamlar yüklenmemeli, ama anlatmak istediği şeyin ne olduğu irdelenmelidir, kanaatindeyim.
Nefret ve tahammülsüzlük duygusunun-Gemisini kurtaran kaptan; benden sonra Tufan, ben yaptım oldu, Anayasa bir kez delinse birşeycik olmaz vb vb versiyonlarını beraberinde getirmesi kaçınılmazdır.

Sevgili Tuzbaykucbars; Hem organizmamıza hem Ruh sağlığımıza zarar ve
ren bu duygu kesinlikle kaçınmamız gereken duyguların başında gelmekt
edir.Prof. Mehmet Öz Öfke ve kızgınlığın faydası bile olabileceğini, fakat nefretin zararlarını güzel kitabında ayrıntılı anlatır. Mevlana Cellaleddini Rumi, Ömer Hayyam, Tevfik Fikret, Hacı bektaş veli, Yunus Emreler vb ozanlar her türlü AYRIMCILIĞIN ne kadar tehlikeli ve yıkıcı sonuçlara yol açabileceğini mısralarla hep dile getirmişlerdir. Amacım seni eleştirip, ha
ta yaptığına işaret etmek değil; sakın öyle alma. Yoksa bu yazı 3 satırdan
ibaret olurdu. Amacım hepimizin aslında farkında, idrakinde olduğu, görd
üğü bazı tehlikelerin altını çizmek. ABD güçlerinin Irak'ta öldürdüğü 100 000 kadar insanın 80 000'inin savunmasız kadın ve çocuk olduğunu biliyo-
ruz. İlk bombalamalarda tüm ailesini ve kendinin TÜM UZUVLARINI (eller ve kollar) kaybeden küçük Iraklıyı görünce hangimiz ağlamadık, üzülmed
ik. Nefretle varacağımız yer işte orası. Bush denen soğan cücüğünün skol
astik şartlanmışlığı ve köktendinci paradigmaları onun içindeki nefreti bes
lemektedir. Yazının bu kadar uzayacağını öngörmemiştim; sonuna kadar
okuyanlara, sabırlarına şimdiden teşekkürler .

mmx
26-10-2005, 10:59
Bir müslüman materyaliste islamı kabul ettirmek zorunda değildir.Zaten Allah c.c Kuranıazimüşşsanında peygamber efendimizi sav insanlar başına bir bekçi olarak göndermediğini sadece tebliğden mükellef olduğunu belirtiyor.Bizde bu istikamet üzere bu tebliğimizi Muhammedi Elçiler olarak yapıyoruz.Dahası, burdaki bulunuş maksadımız, islama attığınız iftiraların aslının astarının olmadığını ortaya koymaktır.
İddialarınıza cevap vererek, bir takım iman sahibi insanların akıllarını çelmenizi engellemektir.
Bunuda iddialarınızdaki çürük temelleri ve hastalıklı bakış açılarını ortaya koyarak yapmaya çalışıyoruz.
İslam çökmeyecek tam aksine yükselecektir.Bir zamanlar ateşe putlara tapanlar hatta islama düşman olanlar, o uğurda can verdiler.Sizler olmasanız bile belki oğullarınızın, belki torunlarınızın bu yola baş koymayacaklarına garantiniz nedir?
istediğiniz yapın.Allah dilediğine imanı yerleştirir.Çünkü Alimdir.Sinelerinizin özünü çok iyi bilir.