PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : şeytan kavramı

quixsoul
09-12-2004, 12:18
ARAF
50. Hani, biz meleklere "Âdem''e secde edin" demiştik de İblis dışında hepsi secde etmişti. İblis, cinlerdendi. Kendi Rabbinin emrine ters düştü. Şimdi siz, benim beri yanımdan, onu ve onun soyunu dostlar mı ediniyorsunuz? Hem de onlar sizin düşmanınızken. Zalimler için ne kötü bir değiştirmedir bu!

Burdaki anlam mecazimidir.yoksa cin derken ne kastedilmiştir.

kul
09-12-2004, 12:28
quixsoul;
bazen beni gerçekten şaşırtıyorsun..

durum şöyle :

"5.Azabımız onlara gelip çattığında, yaptıkları, şu çığlığı yükseltmekten başka birşey olmamıştır. Biz gerçekten zalimlerdik. "

meal bu...
açıklayalım...

"azap onlara gelip çattığında onlar; "biz gerçekten zalimlerdik" demekten başka bir şey yapamamışlardır. "

yada...
"azabımız onlara gelip çattığında, yaptıkları ŞU çığlığı yüksetlmekten başka bir şey olmamıştır : "Biz gerçekten zalimlerdik"

açıkladık mı?
hayır..zaten haddimiz değil...
sadece cümlenin yapısı ile biraz oynadık. ortalık pürü pak oldu...

saygılarımla...

kul
09-12-2004, 12:34
meraba tekrar..
sanırım quixsoul farketti ki değiştirmiş. dolayısı ile benim yukardaki açıklamamda hükümsüzdür. keşke biraz bekleseymişim. olur öyle şeyler. nasıl sileceğimi öğrenir öğrenmez silerim.

bu ayet konusunda bir şeyler karalamadan cin konusunda ne düşündüğünü bilmek isterim quixsoul. varlığına inanıyor musun ve mahiyetleri hakkında bilgin var mı?

quixsoul
09-12-2004, 12:41
o konuyu ben yazmadım.Arkadaşın eklemeleriydi bir karışıklık oldu.not defterine eklediklerimi ekledi.Zaten ordada zalimliği değil azabı inceliyordum.Konu karışınca bende sildim hemen sanırım eski kalıntıdan böyle oldu.

Mesajın sağ üst köşesinde x işareti var ordan silebilirsin.

Cin konusuna gelince.Cinlerin ayetlerde insanlar gibi kul olarak yaratıldığını biliyorum.o kadar..Şeytanın ise iradesiz yartatılan meleklerden olduğunu biliyorum.Acaba sonrada cezaya uğratılıp cine mi çevrilmiş..