PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cinler ?????

explorer
09-12-2004, 14:47
slm arkadaşlar.
ben şu cin meselesini merak ediyorum.
bu yaratıklar ne için varlar.?
gelecekten ve geçmişten haber verirlermi?
insana benziyorlarsa dolaşım sindirim sinir sistemleride varmıdır ?
eğer somut değillerse vucutlarının içinde neler bulunur?

sadece kapı aralarında, çalı diblerinde , karanlık bir köşedemi saklanırlar.

eğer yoklarsa; ki bu bir felakettir. kuranın bir bölümü yalan söylemiş olur. neticede için kuranda çürütülmüş olur.

Ebu Leheb
09-12-2004, 15:10
cinler dumansız ateşten yaratıldığı için kanı veya canı yoktur. insana özgü organları yoktur. beyni bile yoktur. gözleri yoktur, kulakları yoktur vs vs hiçbişeyi yoktur. ateşten organ olamayacağına göre cin de yoktur.

Russell
09-12-2004, 15:18
ben cin çarpmış bir insan gördüm.yani en azından çarptığından bahsediliyordu.bir sürü cin hikayesi duydum.bunlar gerçek mi bilmiyorum ama bir zamanlar saadettin teksoy cin görüntüleri yakalamıştı buna ne diyeceksiniz.

ngcoskun
09-12-2004, 15:36
selam
bende çok cin hikayeleri duydum.daha birçok hikaye duydum başka konularda da.cinler. ufolar, geçmiş yüzyıllarda cadı hikayeleri.
bunlar hikaye olmaktan ileri geçemez doğru dürüst , mantıklı düşünen insanlar için. bunlara inanmak isteyen insanlar için üretilmiş hikayelerdir ki zaten inananlar vardır nitekim.medyumlar , falcılar, ölülerle konuştuğunu iddia edenler-madem ölülerle konuşulabiliyorlar kayıp mezarların yerini neden bulamıyoruz- tamamen uydurmadan başka birşey değildir.insanların kendi beyinlerine oynadıkları birer oyundan ibarettir bunlar.
terapistlerin hastalarını bu yönde bilinçsizce yönlendirdiklerine bile şahit olunmuştur.konuyla ilgili carl sagan ın karanlık bir dünyada bilimin mum ışığı adlı kitapta geniş bilgiler bulabilirsiniz.

Russell
09-12-2004, 15:41
onları bırakta şu saadettin teksoyun yaşadıklarının aslı astarı çıktı mı?

explorer
09-12-2004, 15:52
ben cin çarpmış bir insan gördüm.yani en azından çarptığından bahsediliyordu.bir sürü cin hikayesi duydum.bunlar gerçek mi bilmiyorum ama bir zamanlar saadettin teksoy cin görüntüleri yakalamıştı buna ne diyeceksiniz.

russel.
o kadar bilimsel gözlemci değilde
sence sadece saadettin teksoymu gerçekten görüntülemiş..???

ngcoskun
09-12-2004, 15:55
saadettin teksoy şarlatanın tekidir.onu cidiye alıp seyrettiğinize inanamıyorum.beyin fonksiyonlarında bir arıza var o adamın

Russell
10-12-2004, 01:18
BU UZUN BİR ZAMAN ÖNCEYDİ YAŞIM KÜÇÜKTÜ SAADETTİN TEKSOY BİR KAĞIDIN ÜZERİNDE CİN İLE BİR KADININ YAPTIĞI ANLAŞMADAN BAHSEDİYORDU ADAMIN KENDİ BASİRETİ BİLE BAĞLANMIŞ BETİ BENZİ ATMIŞTI ADAM RÖPORTAJI BIRAKIP DOSYAYI KAPATMIŞTI.

BİR BİLİMSEL GÖZLEMCİ BU KONUYLA İLGİLENDİ Mİ VEYA S.T.PROGRAMA BİLİM ADAMI ÇIKARDIMI HATIRLAMIYORUM ÇÜNKÜ YAŞIM KÜÇÜKTÜ.

ESKİ PROGRAMLARINI FAZLA HATIRLAMIYORUM AMA ŞİMDİKİ PROGRAMINI KOMEDİ NİYETİNE İZLİYORUM HAREKETLERİ O KADAR KOMİK Kİ BENCE PROGRAM REALİTY ŞOVDAN ÖTE KOMEDİ.

Ebu Leheb
10-12-2004, 18:10
BU UZUN BİR ZAMAN ÖNCEYDİ YAŞIM KÜÇÜKTÜ SAADETTİN TEKSOY BİR KAĞIDIN ÜZERİNDE CİN İLE BİR KADININ YAPTIĞI ANLAŞMADAN BAHSEDİYORDU ADAMIN KENDİ BASİRETİ BİLE BAĞLANMIŞ BETİ BENZİ ATMIŞTI ADAM RÖPORTAJI BIRAKIP DOSYAYI KAPATMIŞTI.

BİR BİLİMSEL GÖZLEMCİ BU KONUYLA İLGİLENDİ Mİ VEYA S.T.PROGRAMA BİLİM ADAMI ÇIKARDIMI HATIRLAMIYORUM ÇÜNKÜ YAŞIM KÜÇÜKTÜ.

ESKİ PROGRAMLARINI FAZLA HATIRLAMIYORUM AMA ŞİMDİKİ PROGRAMINI KOMEDİ NİYETİNE İZLİYORUM HAREKETLERİ O KADAR KOMİK Kİ BENCE PROGRAM REALİTY ŞOVDAN ÖTE KOMEDİ.

sen hiç sadece ultra viyole ışığa tutulduğunda görülebilen yazılar yazan bir kalem gördünmü? :D

Russell
11-12-2004, 19:02
görmedim ama duydum.
gerçi o zamanlar böyle bir kalem yoktu sanırım ama banknotların içine yerleştirilen gizli resimlerde kullanılan tekniği kullanmış olabilirler.

explorer
15-12-2004, 06:03
işin ilginç tarafı hiç bir inançlı bu konuda fikir beyan etmemiş..

kocaman bir

neden ???????

eğerki biri kanıtlarsa.
+ hayatımı müslümanlığa adıyacagım...

15-12-2004, 10:23
Merhaba explorer

Imzanda kucuk bir sorun var.
Victor Hugo yillarca her gece ailesi ve arkadaslariyla ruh cagirmistir.Ruhlarla konustugu bir cok seyi kaleme almistir.Elimde bunu belgeleyen cok eski bir kitap var.Eger fransizca biliyorsan bu bilgileri sana yollayabilirim.
Témoignages

" j''ai entendu le pas à ma droite dans l''intérieur de mon mur, puis il est sorti de ma chambre ".

Victor Hugo

Au petit jour, j''ai entendu le bruit d''un pas, non d''être humain,mais d''animal. [...] J''ai écouté ; j''ai entendu le pas à ma droite dans l''intérieur de mon mur, puis il est sorti de ma chambre dont la porte était fermée et je l''ai entendu descendre l''escalier ; en s''éloignant, il se dénaturait et devenait comme un pas d''homme ou de femme. Arrivé en bas, il m''a paru s''évanouir dans une sorte de frémissement qui n''avait d''analogie avec aucun bruit connu. Alors, je me suis mis à prier pour ceux qui sont dans l''épreuve [...] : "S''il y a, près de moi, quelque être qui souffre, quel qu''il soit, qu''il soit béni, et qu''il prie pour moi comme je prie pour lui." En ce moment-là, j''ai entendu deux coups très distincts dans mon mur. »

A de nombreuses reprises, Victor Hugo notera ce genre de manifestation qui se produisait dans sa demeure d''Hauteville-House, à Guernesey, dans les îles Anglo-Normandes.
Belki fransizca bilen varsa diye boyle bir alintiyi buraya koyuyorum.

15-12-2004, 12:16
Mahlukat vardır.Yaratıcı onları yoktan var etmiştir.Ve mahluk ölüme mahkumdur.Birgün ölecektir.Dinli olmak ile dinsiz olmak arasındaki fark sürekli ve irade dışı uçuruma gider olduğu halde paraşüt takan kimse ile takmayan kimse arasındaki fark gibidir.ayakların sırattan kaydığı günde kurtulmak insanın dinli olmasına bağlıdır.Kavuşmak için bu izzet veşerefe çalışmak gerektir gündüz ve gece...İslamı anlamak kolaydır,anlamak isteyene...Doğru , doğruluğuna inanılan şeydir.Kişi İslama inanıyorsa doğruya inanmıştır.İslama inanmamışsa doğruyu bırakmıştır.Çünkü tüm insanlar müslüman olarak yaratılırlar.İman herkesin kalbine bırakılmıştır.Tohum sulanmazsa bürümez, kalb kirlenmezse ölmez....Vallahi ben nefsimin derdindeyim...İslama kökten inandığım halde bu bile bana tek başına yetmiyor...Çünkü önemli olan ölürken imanının sana yoldaş olması...Dünyada gece gündüz ibadetle vakit geçirsen de kurtulman yine kesin değil.İpler ALLAH (cc)''ın elinde.Güç onun.Kudret onun.İki gün susuz kalamayan bizler, tuvalete gitmeden yaşayamayan bizleriz...Ey insan! titre ve kendine gel. Rahman ne diyorsa doğrudur.Oku.Kur''an''ı .İnan gerçeğe.Cin vardır.Mutlaka vardır.Ateş de vardır.İnanmayanı yakacaktır. Bundan sonra batılı seçen ancak kendi kendini yakmış olur...Hayır hepimizle olsun...

hayyam
15-12-2004, 14:33
Mahlukat vardır.Yaratıcı onları yoktan var etmiştir.Ve mahluk ölüme mahkumdur.Birgün ölecektir.Dinli olmak ile dinsiz olmak arasındaki fark sürekli ve irade dışı uçuruma gider olduğu halde paraşüt takan kimse ile takmayan kimse arasındaki fark gibidir.ayakların sırattan kaydığı günde kurtulmak insanın dinli olmasına bağlıdır.Kavuşmak için bu izzet veşerefe çalışmak gerektir gündüz ve gece...İslamı anlamak kolaydır,anlamak isteyene...Doğru , doğruluğuna inanılan şeydir.Kişi İslama inanıyorsa doğruya inanmıştır.İslama inanmamışsa doğruyu bırakmıştır.Çünkü tüm insanlar müslüman olarak yaratılırlar.İman herkesin kalbine bırakılmıştır.Tohum sulanmazsa bürümez, kalb kirlenmezse ölmez....Vallahi ben nefsimin derdindeyim...İslama kökten inandığım halde bu bile bana tek başına yetmiyor...Çünkü önemli olan ölürken imanının sana yoldaş olması...Dünyada gece gündüz ibadetle vakit geçirsen de kurtulman yine kesin değil.İpler ALLAH (cc)''ın elinde.Güç onun.Kudret onun.İki gün susuz kalamayan bizler, tuvalete gitmeden yaşayamayan bizleriz...Ey insan! titre ve kendine gel. Rahman ne diyorsa doğrudur.Oku.Kur''an''ı .İnan gerçeğe.Cin vardır.Mutlaka vardır.Ateş de vardır.İnanmayanı yakacaktır. Bundan sonra batılı seçen ancak kendi kendini yakmış olur...Hayır hepimizle olsun...

siyah ile belirlerdiğim kelime sizlerin içinde bulundugunuz durumu acıklamaya o kadar yeterli ki......

hayyam
15-12-2004, 14:40
Merhaba explorer

Victor Hugo yillarca her gece ailesi ve arkadaslariyla ruh cagirmistir.Ruhlarla konustugu bir cok seyi kaleme almistir.Elimde bunu belgeleyen cok eski bir kitap var.Eger fransizca biliyorsan bu bilgileri sana yollayabilirim.
Témoignages

" j''ai entendu le pas à ma droite dans l''intérieur de mon mur, puis il est sorti de ma chambre ".

Victor Hugo

Au petit jour, j''ai entendu le bruit d''un pas, non d''être humain,mais d''animal. [...] J''ai écouté ; j''ai entendu le pas à ma droite dans l''intérieur de mon mur, puis il est sorti de ma chambre dont la porte était fermée et je l''ai entendu descendre l''escalier ; en s''éloignant, il se dénaturait et devenait comme un pas d''homme ou de femme. Arrivé en bas, il m''a paru s''évanouir dans une sorte de frémissement qui n''avait d''analogie avec aucun bruit connu. Alors, je me suis mis à prier pour ceux qui sont dans l''épreuve [...] : "S''il y a, près de moi, quelque être qui souffre, quel qu''il soit, qu''il soit béni, et qu''il prie pour moi comme je prie pour lui." En ce moment-là, j''ai entendu deux coups très distincts dans mon mur. »

A de nombreuses reprises, Victor Hugo notera ce genre de manifestation qui se produisait dans sa demeure d''Hauteville-House, à Guernesey, dans les îles Anglo-Normandes.

“Hıristiyanlıkta cehennemin simgesi, ateştir. Çok tanrılı dinlerde, yine ateştir. İslamda da ateştir. Hintliler için de cehennem, alevlerdir. Dinler açısından bakıldığında, sanki Tanrı sadece insan pişirilen bir ızgara kebapçısıdır." Victor Hugo

ayrıca sizlerin bu kadar şüpheyi dine karşı duymuyor olmanız çok ilginç

haci
15-12-2004, 18:04

Bu ne müthiş ve rasyonel olmayan korkudur böyle..
Bir insan kendini bu kadar aşağılar mı?
İnsanın gururu ve onuru yok mu?
İşte size tipik bir Müslüman!
İşte size İslam!

İnsanları korkutarak kendine bağlanan çağ dışı antik bir din..

Bu ne zavallılık böyle...

HACI

reel
15-12-2004, 23:34
Sanane cinlerden..Ne kar getirecek ?Bilsen neolur bilmesen ne olur?
Onlar madde alemine ait değil..Dolayısıyla hiç bir yorum yapamazsın..

explorer
16-12-2004, 03:02
Merhaba explorer

Témoignages

Victor Hugo

ne ilginçtir bahsettiğin ünlü fransız şair "Religion et les Religions" diye bir kitap yayımlamış. dini inancları batıllıkla suçlamıştır. din adamlarına gerçek şeytan ve eşek ismini takmış.
ve aynı victor hugo hiçbir dini tören( hiristiyan funerali) yapılmadan gömülmüştür.
kaynak:http://www.infidels.org/library/historical/george_foote/infidel_deathbeds.html#1.46

16-12-2004, 09:35
Merhaba explorer
Amacim Victor Hugo''yu kotulemek ve yerden yere calmak degildir.Ben yukarida yazdigimi konuyla paralel oldugu icin dile getirdim.Cinler,ruh falan.
Bence Victor Hugo dogrulari ve yanlislariyla Victor Hugo olmustur.Onun yanlislarini gozardi ederek onu savunmaya calismak yeni bir peygamber yaratmaya calismaktir.
Ben mesaj niteliginde imza olusturmak istesem sunu soylerdim.Dogruyu dogru yapan dogruyu soyleyen degil dogrunun dogrulugudur.
Yada Biz istemesekte dogru dogrudur.

ReS
16-12-2004, 15:50
imzasinda hata olan bir tek explorer mi yani?
ngcoskun un imzasina bakin,havaya degil, gördüğüme, tuttuğuma, yaşadığıma ve bilime inanıyorum.ben burdayım allah nerde?

havayi goremiyorsan ve dolayisi ile yok oldugunu saniyorsan,agzini burnunu kapatta bi on dakika dolas soyle bakalim, havanin olduguna inanacakmisin.hey Allah in ne cahil,ne tuhaf insanlar var su dunyada..
Sen aklimiza mukayet ol Yarabbi.

haci
16-12-2004, 16:22
ReS
Boyle bir mantikla Allah''in varligini kanitlayamazsin..Insan duyulari ile algilar. Duyularinin yetmedigini algilayacagi aletler gelistirmistir..
Allah''i algilayan bir alet yoktur..
Bir alet yapin ve Allah''i arayin..
Bulamayacaksiniz.
Bu tur sacmaliklarla savini savundugunu saniyorsun ama, beceremiyorsun.
Alllah''in yoklugunu kanitliyorsun.. Varligini degil..

ReS
16-12-2004, 16:31
haci sana ucyuzyil yil once bir makina cikacak adi telefon,burdan aninda baskasi ile konusabileceksin desem bana gulerdin degilmi.boyle birsey insanin aklina sigmaz derdin,ben boyle seye inanmam derdin,ama simdi her turlusu var.
senin beynin ozamanda ayni beyin degilmi idi,ama dusununemedin.
sen %1 i calisan zekanla kalkmis Allah in varligini bulmaya calisiyon.
bana bir sadece hucre yap sadece bir hucre...

haci
16-12-2004, 16:36
ReS
Bu yazdiklarinin sacmalik oldugunu umarim bir gun anlayacaksin..
Cin ve perilerle bir yere gidemezsin..
Bana tek bir melek gosteremezsin..
Bundan 300 yil sonra melek makinesi mi icat edilecek diyorsun?..
Ya da icat edilebilir diyorsun?
Bu sacmaliklari gorunce neden bu kadar geri oldugumuzu anliyorum.
Uyanin biraz yaw..
Bu kadar bagnazlik da fazla..

ReS
16-12-2004, 16:42
ben senin kafanin 300 yil once telefonu kavrayamadigi gibi,simdide Allah i zor kavrayacagini soyluyom.bana bir bina goster mimari olmasin!
sen nerden geldin nereye gidiyon,seni kim var etti,nasil geldin buraya,onlari dusunsene.

haci
16-12-2004, 16:57
Bu kadar derin düşünmekle doğru ve iyi düşünmüyorsun.. Yaşamı pratik olarak kabul etmelisin. Düş kurmanın yeri var elbette.. Ama insan kurduğu düşde yaşayamaz.. Dini de bu bağlamda düşünürsen, onunla ilgili kurgularını gerçek yaşamdan soyutlamak zorundasın.. İnançlarınla gerçekleri birbirlerinden ayırmalısın. Yalnız çılgınlar ve akılözürlüler onları birlikte yaşarlar..

ngcoskun
16-12-2004, 17:03
res
mzasinda hata olan bir tek explorer mi yani?
ngcoskun un imzasina bakin,havaya degil, gördüğüme, tuttuğuma, yaşadığıma ve bilime inanıyorum.ben burdayım allah nerde?

havayi goremiyorsan ve dolayisi ile yok oldugunu saniyorsan,agzini burnunu kapatta bi on dakika dolas soyle bakalim, havanin olduguna inanacakmisin.hey Allah in ne cahil,ne tuhaf insanlar var su dunyada..

sen benimle uğraşmayı bıraksana yaaa.saçma tezlerinle kendini çürütüyorsun burada farkında değilsin.ben senin anlatıımlarınla inanacağım varsa da inanmam zaten.muhammed becerikli adammış vesselam.sizleri yola getirmenin yolunu bulmuş.

res
sen nerden geldin nereye gidiyon,seni kim var etti,nasil geldin buraya,onlari dusunsene.

bak ben biliiyorum işte beni annemle babam bir gece falan filan yaparken var etmişler.bunu kabul etmen zor tabi.şimdi sen onları kim yarattı diyeceksin ama ben senin bu bağnazlıklarından sıkıldım.kendine gel biraz.ne kadar dar olduğunun herkes farkında ama abartma istersen

ngcoskun
16-12-2004, 17:16
reel
Sanane cinlerden..Ne kar getirecek ?Bilsen neolur bilmesen ne olur?
Onlar madde alemine ait değil..Dolayısıyla hiç bir yorum yapamazsın..

bence de ama madde alemine ait olmayan başka şeylerde var siz bunlara inanıyorsunuz.biraz çelişkili buldum cevabınızı.

oguz
16-12-2004, 17:18
Cinler uzerine yazdigim eski bir yazi;

Vehb ibn Munebbih der ki: ''peygamber (SAV) dan isittim, soyle buyurdu: ''Mahlukattan Allahu Teala''nin yarattigi ilk sey cinler (divler) idi ki ona cann derler. Kavimler sayisincadir. Onlarin meskeni havada idi. Ve yedibinyil onlari bu cihana hakim ve mutesarrif kildi. Ondan sonra Hak Teala cann''dan cinni yaratti ki Iblis onlardandir. Cinden Leyla binti Ruhan ve Selsayil bin Cann ogludur. Iblisin adi Suryani ve Ibrani dilinde Azazil ve Arap dilinde Haris idi. Iblis aleyhillane tezevvuc etti bundan karinca, orumcek, cekirge ve kus suretlerinde sayilamayacak kadar cok evlat hasil oldu. Bunlari yazilarda ve dag kovuklarinda ve ormanlarda ve yollarda ve viranelerde, firinlarda ve ovalarda ve kuyularda ve kulhanlarda ve su yollarinda sakin eyledi.

Kendi talepleri uzerine yeryuzune gonderilen cann''lardan yeryuzu sikayetci olur ve; ''Ya Rabbi benim uzerime bunlar gibi asiler olmaktan uzerimi hali eylesen daha iyi olurdu der. Allah da; ''Ey yer sakin ol bunlardan Resul gondereyim.'' Sonrasinda Allah ilk Peygamberi Cann kavmine gonderir, ismi Amir b. Imran''dir''.

Evet dunyaya gonderilen ilk peygamber Cann kavmindendir ve adi da Imrandir. Fakat bu cann''lar huysuzdur Resul falan bunlari adam edemez ve ilk resul cann''lar tarafindan oldurulur. Sonra bir reul daha, adi; Saik bin Vain b. Cann. Fakat cann''lar azgin bunu da oldururler. Sonrasinda bir resul, bir resul derken tam 800 resul ve 800''u de cann''lar tarafindan oldurulur.

Allah bu duruma kizar ve cin''leri dunyaya indirip bunlarin (cann''larin) uzerine salar. Cinler bunlari surup bir tarlada toplarlar, Allah uzerlerine ates gondererek bunlari yakar. Cann''lar yok olduktan sonra cin kavmi (ki Iblis de bunlardandir) dunya da yasamaya baslarlar.

Dunya''nin ilk sakinleri, ne amacla yaratildiklari belli olmayan Cann''lardir. 800 peygamber katlettikleri icin, Allah Cann''dan yarattigi cinleri yollar ve 70 bin kabile olan Cann''lari yok eder, Cann''lar gider Cinler gelir. Sonrasinda bakalim neler olur.

Dunya''ya Cann''lardan sonra cinler yerlesti demis ve Iblis''in de cin tayfasindan oldugunu soylemistik. Iblis diger butun cinlerden daha fazla ibadet ettigi ve bu ibadetinin coklugu nedeni ile tekrar goge alinir. Yaman ibadet ettiginden ikinci goge alindi. Seytan yilmadi, ibadetini arttirarak surdurdu ve bu yuzden 7. goge alindi. Daha sonrasinda cennet''e alindi ve 3000 yil burada ikamet etti.

Bir sure gecer, her sey sakin gecer, fakat bu sakinlik cok surmez, Cin''ler de isyankar olur. Sonra;

''Cin taifesi de Allahu Tealaya asi olunca, onlari da azledip yeryuzunu Perilere verdi. Onlar da bes bin yil cihana hukmettiler. Onlari da azletti Feristeh''lere verdi. (Peri''ler azledilmis, fakat nedeni belli degil.) Feristehler de bin yil hukmettiler. (Acaba kime hukmetti bu peri ve feristehler?)

Daha sonra yoldan cikan Feristehleri duzene soksun diye Iblis''i tekrar dunyaya gonderir. Iblis padisah olur fakat boburlenmeye baslamistir; benim gibi kim var? Dilesem gokte dilesem yerde olurum. Bunca melaike benim hukmumdedir" demeye baslar. Allah iblis''in dusuncelerini ve soylediklerini biliyordu. Bu nedenle Adem alesyhisselam''i yaratti ve cihani Adem aleyhisselam ve evlatlarina verdi. Iblis''e lanet etti ve dergahindan surdu. Iblis de Allah''a isyankar olup, "kullarin Ademogullarini sonsuza kadar sapitacagim" dedi.

Cinler konusunda akademik seviyede bilgi icin ise, Prof. dr. Suleyman Ates''in bilimsel yaklasimlarina bakalim;

"Cinlerin habis insan ruhlari oldugunu soyleyenler varsa da bu gorus dogru degildir. Cinler Meleklerden ve insan ruhundan ayri, madde yonleri bulunan, fakat ruhaniyet ozelligi agir basan varliklardir. Bazi kimseler de cinleri zararli mikroplar sanirlar. Bu da dogru degildir. Cinler ruhani varliklar icinde bir turdur. Itaat ve isyankabiliyetinde bulunan, bundan dolayida sorumlu olan varliklardir. Onlari da hakka davet eden peygamberler gelmistir."

"Cinlerin muslumani ve kafiri vardir. Iste seytan dediklerimiz, inkarci, kotu cinlerdir."

"Nasil insanin ilk sakisi Adem''in oglu Kabil ise, cinlerin ilk sakisi(s noktali) de ilk isyan eden Iblistir. Cinlerin kafirine seytan denir. Kafir olmayan cine sadece cinni denir."

"Yapilari sebebiyle gelismis imkanlara sabip olmalarina ragmen, dusunce seviylerinde, suur olarak insandan geridirler. Ancak iclerinde insandan ustun olanlarina da rastlanmaktadir. Yalniz kesinlikle ustun insan, ustun cinden daha ustundur."

"Karakterleri insandan zayiftir. Menfi davranislar yapmaya daha meyillidirler. Fakat iyileri dindarlari da vardir. En buyuk ozellikleri, insanlarin zayif taraflarindan faydalanarak onlari kendilerine tabi kilip istediklerini yaptirmaktir."

"Cinler atesten yaratildigi icin cehennem atesinin onlara zarar vermeyecegi hatira gelebilir. Fakat unutmamak lazimdir ki cehennem atesinin mahiyeti, dunya atesinden baskadir. Ayrica ates, cinlerin temel unsurudur. Fakat elbetteki ates biratkim degisikliklerden gecirilerek cinler yaratilmistir. Simdi nasil topraktan yaratilan insana toprak azap verirse, atesten yaratilan cine de ates azap verir. Insana bir kesek parcasi deyse, yada yukardan toprak basina dusse, insana azab vermez mi? Iste cinlerin ates karsisinda durumu budur."

(Kaynak: ''Insan ve Insanustu Prof. dr. Suleyman Ates)

Evet dostlar bu anlatimlar bir prof''a ait, siz artik varin cahilleri dusunun...

Tum insaligin boylesi ilkelliklerden kurtulmasi umuduyla...

explorer
16-12-2004, 19:02
imzasinda hata olan bir tek explorer mi yani?

benim imzamda herhangi bir sorun yoktur.
baktınız kanıtlama yolu yok.
konuyu değiştirmeye çalışmayın

requiem
16-12-2004, 20:59
hugo nun şiir kitabını okuyorum bu aralar!!

tanrı sevgisinden bahsediyor!!!

daha cok deist gibi geldi bana vixtor hugo nun tanrısı!

kesinlikle ateist olmadıgını biliyorum.

explorer
17-12-2004, 02:12
hugo nun şiir kitabını okuyorum bu aralar!!

tanrı sevgisinden bahsediyor!!!

daha cok deist gibi geldi bana vixtor hugo nun tanrısı!

kesinlikle ateist olmadıgını biliyorum.

işte bu..
evet hugo bir deisttir zaten.

anlaşdık bu konuda.
ok

explorer
19-01-2005, 00:58
slm inanan forumdaşlar,
bize sürekli evrim teorisi hakkında
mutasyonlarla türler evrimleşmez??
ara türler nerde??
...vs vs

tarzında ifadelerle evrimi çürüttüğünüze inanırsınız.

peki "büyü ve cin" varmı ?
en azından bunlar somut ..
bunları kanıtlamanız mümkünmü ???

lütfen kaçamak sözcüklerden uzak net cevaplar veriniz

saygılar...

19-01-2005, 01:52
Evrende cesitli niteliklerde kimini duyu organlarimizla algilayabildigimiz, kimilerini de algilayamadigimiz cok sayida varlik vardir.
Bildiginiz gibi gözlerimiz cok Sinirli :shock: (SINIRLI olacak)
araliktaki isinlari görmektedir.
Gözümüzün gördügü morötesi dalga boyunun basladigi 0,00004 cm ile ile görme isleminin son buldugu ve kirmizi isinlarin dogal boyunun basladigi 0,00007 cm´lik SINIRLAR arasindadir.
Bu SINIRLAR disindaki varlik birimlerini ne yazik ki göremiyoruz. Örnegin, insanin bir enerji bedeninin son yillara kadar bilinmiyordu. Ve de kabul edilmiyordu... Sonra Kirlion metoduyla cekilen fotograflarda bu enerjinin varligi tespit edildi.
Bu enerji beden, kisinin o anki mutluluguna, KIzgInligina, üzüntüsüne göre degismekte. Bu degisiklik ciplak gözle görünmemekte.
Kuran da onlarin özelliklerini anlatan ayet vardir. Sizler bilirsiniz..
insan beyni de bilindigi gibi cesitli daldalar yayar. Zaten bu nedenle bazi psikolojik hastaliklar elektro sokla tedavi edilmeye calisilmaktadir.
insan beyni dis tesirlere acik oldugu durumlarda dis ortamdaki dalgalardan etkilenir. Beynin cesitli yerlerinine verilen elektirik impulslari, bbazen halüsinasyonlar, sesler, hatiralar, acilar, sevincler olusturmaktadir. Aslinda ne ses nede görüntü vardir.
Iste büyünün özü, kökü cinlerin elektro dalgalarla etkilemelerinden kaynaklanmaktadir. Bazen insanin belirli kelime veya kelime gruplarini tekrarlamasi sonucunda beyin yoluyla yaydigi elektro manyetik dalgalar bir ruhsal varligi (cini) harekete gecirmektedir. Bu ruhsal varlikda insani etkilemektedir. Büyünün gercegi bu. Sunu da söyleyeyim, normal bir insana bu etkiler zarar vermez, yani etkilenmez.

Afrikali ve Amazonlu büyücü hekimlerin yaptiklari seyler gercekten bilimsel bir anlayisla incelenirse inanmak-inanmamak ikileminden kurtulabiliriz. Bu ritüelerin doga karsisinda aciz kalan insanin üstünlük arayisinin simgesi oldugu gibi, kestirmece aciklamalar yetersiz kalmaktadir. Hatta gizli esoterik bir kültürün varligi da söz konusu.
Umarim kacamak kacamak sözcüklerden uzak kalmisimdir .

selamlar

19-01-2005, 19:15
EXPLORER SANA ASLA CIDDI CEVAP VERMEM NEDENMI

SUNDAN DOLAYI

SEN KENDINE YAPILMASINI ISTEMEDIGIN SEYI BASKASINA REVA GORENSIN

BUNUN ICI DOLUDUR, EGER ANLAYABILIRSEN, ANLAYAMASSAN VERECEGIN CEVAP SU OLACAKTIR

"BEN NE SORMUSUM O NE DEMIS"

KIRKIT

ella
20-01-2005, 01:44
Merhaba Explorer,
Birincisi ben büyüye inanmıyorum. Yani bir şeyler okuyup üfleyerek birilerine zarar verilebileceğine inanmıyorum. Kuran’da büyü diye çevrilen kelimenin karşılığı “sihir”dir. Bu kelimenin geçtiği tüm ayetleri araştırıp inceledim. Vardığım sonuç şu: Büyü etkili söz söylemek insanları olmayan bir şeye inandırmaktır. Ayni bir nevi hipnozdur. Aslında büyücüler insanları söyledikleri yalanlarla etkiliyorlar ve kendi sözlerine inandırıyorlar. Bunun dışında bir büyü olduğunu düşünmüyorum.
Cin konusuna gelince, cinlerin varlığına Kuran’da söylendiği için iman ediyorum. Bu konuda bilimsel çalışmalarla belli sonuçlara ulaşılmamış olması onların olmadığı anlamına gelmez. Bu konuda da birçok kişiyle görüştüm. Kendisine cinci diyen insanlara gidip görüştüm. Hiç birisinde ikna edici bir şey bulamadım. Hepsi de yalancıdan başka bir şey değil. Sadece insanların bu konudaki duygularını sömüren insanlar. Cinler varlığı hakkında en yakın hissettiğim bir olay oldu. Bu konuda araştırırken amatör olarak bu konuyla ilgilenen bir kişiyle konuştum. O fincan ile cin çağırdığını iddia ediyordu. Bir deneme yaptık. Örneğin ben bir kitap sayfasına bakıp numarayı aklımda tutum, benim parmağım fincanda olmadığı halde tuttuğum sayfa numaraları bildi. Bunu birkaç sefer denedim ve hepsinde bildi. Bu benim açımdan farklı bir tecrübe oldu. Ben bu konuya iman ediyordum, fakat bu yaşadığım deneyim, bu konudaki inancımı bilmek düzeyine yükseltti. Tabi bu yaşadığım deneyim sadece beni ve o olaya şahit olanları bağlayan bir konu.
Benim kanaatim bu konu üzerine çalışmalar yapılsa farklı şeylere ulaşılabilir. Ama şunu da ilave etmek istiyorum, günümüzdeki cinci olarak geçinenlerin hepsi yalancıdır. Birçoğu ile görüştüğüm için söylüyorum bunu.
Cinlerin şu anda laboratuar ortamından onların gözlemlenememesi, onların olmadığı anlamına gelmez. Bu onları gözlemlemek için gerekli araçlara sahip olunmamasından da kaynaklanıyor olabilir. Bu sadece Cin hakkındaki iddiaların henüz ispatlanamadığı anlamına gelir. Yoksa cin yoktur demek bilimsel bir yaklaşım olmaz. Şu anki bilimsel yaklaşımlarla cinlerin gözlemlenmesinin gerçekleşmediğini bilimsel olarak söyleyebiliriz. Yada bilimsel olarak cinlerin varlığının _u an için ispatlanmadığını söyleyebiliriz. Bu farklı bir durumdur. Zaten cine inanmak, şu an için bir inanç konusudur, bir bilim konusu değildir. Aksini de kimse söylemiyor herhalde.
Selamlar

Russell
21-01-2005, 02:07
O fincan ile cin çağırdığını iddia ediyordu. Bir deneme yaptık. Örneğin ben bir kitap sayfasına bakıp numarayı aklımda tutum, benim parmağım fincanda olmadığı halde tuttuğum sayfa numaraları bildi. Bunu birkaç sefer denedim ve hepsinde bildi. Bu benim açımdan farklı bir tecrübe oldu. Ben bu konuya iman ediyordum, fakat bu yaşadığım deneyim, bu konudaki inancımı bilmek düzeyine yükseltti. Tabi bu yaşadığım deneyim sadece beni ve o olaya şahit olanları bağlayan bir konu.

nasıl oluyormuş bu deney anlatta bizde deneyelim.

Russell
22-01-2005, 19:12
ella birincisi yukardaki fincan olayına cevap vermedin onun cevabını bekliyorum.

Russell
22-01-2005, 19:15
Ve kurandaki büyü olayı ile ilgili:

Merhaba Explorer,
Birincisi ben büyüye inanmıyorum. Yani bir şeyler okuyup üfleyerek birilerine zarar verilebileceğine inanmıyorum. Kuran’da büyü diye çevrilen kelimenin karşılığı “sihir”dir. Bu kelimenin geçtiği tüm ayetleri araştırıp inceledim. Vardığım sonuç şu: Büyü etkili söz söylemek insanları olmayan bir şeye inandırmaktır. Ayni bir nevi hipnozdur. Aslında büyücüler insanları söyledikleri yalanlarla etkiliyorlar ve kendi sözlerine inandırıyorlar. Bunun dışında bir büyü olduğunu düşünmüyorum.

Russell
22-01-2005, 19:16
MAİDE SURESİ : 110 Hani, Allah şöyle demişti: "Ey Meryem''in oğlu İsa! Senin ve annenin üzerindeki nimetimi hatırla. Seni Ruhulkudüs''le desteklemiştim, beşikte iken ve erginlik çağında insanlarla konuşuyordun. Sana Kitap''ı, hikmeti, Tevrat''ı, İncil''i öğretmiştim. Benim iznimle çamurdan kuş görünümünde bir şey yaratıyor, içine üflüyordun da o benim iznimle kuş oluyordu. Doğuştan körü, abraşı benim iznimle iyileştiriyordun. Benim iznimle ölüleri çıkarıyordun. İsrailoğullarını senden uzak tutmuştum. Hani, sen onlara açık-seçik ayetleri getirdiğinde, küfre sapanları şöyle deyivermişti: "Açık bir büyüden başka bir şey değil bu."

Burda geçen insanların inandığı ve bahsedilen büyü ölüyü bile diriltecek bir büyü öyle söz filan değil.

Russell
22-01-2005, 19:18
Enam 7:Sana kağıt üzerine yazılı bir kitap indirseydik ve elleriyle dokunsalardı bile, inkarcılar, "Bu ancak apaçık bir büyüdür," diyeceklerdi.

Burda tüm bir kitabın var olması bile büyü niteliği taşıyor.Sazla sözle hiçbir alakası yok.

Russell
22-01-2005, 19:21
senin dediğin olay şuralarda geçiyor:

A''RAF SURESI: 132 Şunu da söylediler: "Bizi büyülemek için, bize istediğin kadar ayet getir. Sana inanmayacağız."

İSRA SURESI : 47 Onların seni dinlerken, neye kulak verdiklerini biz daha iyi biliriz. Aralarında fısıldaşırlarken de şöyle konuşur o zalimler: "Büyülenmiş bir adamdan başkasının ardı sıra gitmiyorsunuz!"

YÛNUS SURESİ: 2 "İnsanları uyar, iman edenlere de kendileri için Allah katında yüksek bir doğruluk derecesi bulunduğunu müjdele" diye içlerinden bir er kişiye vahiy göndermemiz, insanlara şaşırtıcı mı geldi? Küfre batanlar: "Bu adam açık bir büyücüdür." dediler.

Russell
22-01-2005, 19:22
aşağıda hicr suresindede büyünün birde çarpma işlevi olduğu görülüyor.

HİCR SURESI : 15 Kesinlikle şöyle diyeceklerdi: "Bizim gözlerimiz döndürüldü, bakışlarımız sarhoş edildi. Belki de biz büyüye çarptırılmış bir toplumuz.

Russel

ella
22-01-2005, 23:59
Merhaba Russel,
Ben mesajını yeni gördüm. Bu yazdığını atlamışım. Kusura bakma. Cin çağırma yada ruh çağırma denilen olayın nasıl yapıldığını detaylı bilmiyorum. Ben yapmadım. Sadece yapan birisinin ortamının da bulundum. Bu ayrıca bu konuda kendi edindiğim bir tecrübe yoksa sizleri bağlayacak bir şey. Sadece kendi yaşadığım bir tecrübeyi aktardım. Herhalde klasik herkesin yaptığı gibi fincana cin çağırma tarzında ekstra bir uygulamanın olduğunu zannetmiyorum. Fakat bu örnek dışında kendilerinin fincana cin çağırdığını söyleyen bir kaç kişinin seansına da katıldım. Onların hiç birisinde bende böyle bir varlığın kaanati uyandıracak hiçbir şey olmadı. Ayrıca kendisine cinci diye lanse edenlerin ne derece sahtekar olduklarını ifade etmek istedim.
Büyü konusuyla ilgili söylediğin ayetleri biliyorum. Büyü ile ilgili tüm ayetleri çıkartıp detaylı olarak inceledim. İsa ile ilgili olan bir büyü değil bir mucizedir. Kuran’da peygamber mucizeleri büyü kavramı içinde değerlendirilmez. Onlar gerçektir.
Diğerleri yine sözle alakalı sözü sadece konuşma olarak düşünme teklin ve hipnoz etkisini de düşün. İnsanlar konuşarak hipnoz edilerek olmayan şeyleri gördüğünü yaşadığını zannediyor.
Sözle telkin, kendi yanlış düşüncelerini karşısındakine kabul ettirmekten tut, karşısındakini sözle hipnotize ederek olmayan şeyleri görmeye yaşamaya kadar her şeyi içine alır.
Günümüzde de cinciler yada büyücüler aynı yöntemi uygularlar. İnsanlara telkinle, yaptıkları büyünün onu iyi edeceğine inandırırlar. Mesela başı ağrıyan birisi karşısındakini ikna ederek baş ağrısını cinleri vasıtasıyla geçireceğini söyler, insan buna inandığında bu telkinle baş ağrısının geçtiğini düşünür. Yoksa büyücünün yada cincinin yaptığı hiçbir şey yoktur.
Sonuç olarak gerçek olmayan bir şeyi karşısındakine sözlerle kabul ettirmek Kuran’da büyü olarak geçer.
Sorduğun bir ayette şöyle:

15:14 Onlara gökten bir kapı açsak ve onun içinde yükselecek olsalardı,
15:15 "Gözlerimiz sarhoş edildi, büyülendik," diyeceklerdi.

Burada da tam tersi bir durum var. Allah eğer inkar edenlere gerçek bir mucize gösterse, gözlerimiz aldandı, telkinlere kanıp aldandık, hipnotize olduk anlamında bir tevil getireceklerini söylüyor.
Bu konuyla ilgili değişik bir ayet Bakara suresinde geçiyor. Harut ve marut adında melek namında iki kişinin “kişilere kadı koca arasını bozan şeyler “öğrettiğini söylüyor. Bunlar da bir cincilerin yaptığı okuyup üflemek tarzı şeyler değil öte kadın ve koca arasını nasıl bozacağının değişik yöntemleri öğrettiğini düşünüyorum.
Kısaca özetlemeye çalıştım. Sonuç olarak Hem Kuran’da günümüzdeki anlamında büyücülük vs yoktur. Hem de onların yaptığını iddia ettikleri şeyler boştur. Sadece insanlar kandırılarak böyle şeylere inandıkları için böyle olayların olduğuna inanırlar.
Selamlar .

Russell
23-01-2005, 04:20
Bu konuda birbirimizi ikna edemeyiz çünkü ben başka türlü yorum çıkarıyorum sen başka türlü onun için bunları geçelim ve bütün o saydıklarını kabul ettiğimi varsayalım ama bana sadece kurana elle dokunmak nasıl bir büyü bunu açıkla.

Saygılarla

Russel

bedir
23-01-2005, 04:38
Ben görüyorum ya siz...?

haci
23-01-2005, 15:52
Bedir...
Cinleri görüyorsan durumun vahim.......

n0thing
23-01-2005, 16:06
:)

Russell
23-01-2005, 23:41
ella pardon elle dokunmadaki bile kelimesini görmemişim.

yusuf
27-01-2005, 01:05
MAİDE SURESİ : 110 Hani, Allah şöyle demişti: "Ey Meryem''in oğlu İsa! Senin ve annenin üzerindeki nimetimi hatırla. Seni Ruhulkudüs''le desteklemiştim, beşikte iken ve erginlik çağında insanlarla konuşuyordun. Sana Kitap''ı, hikmeti, Tevrat''ı, İncil''i öğretmiştim. Benim iznimle çamurdan kuş görünümünde bir şey yaratıyor, içine üflüyordun da o benim iznimle kuş oluyordu. Doğuştan körü, abraşı benim iznimle iyileştiriyordun. Benim iznimle ölüleri çıkarıyordun. İsrailoğullarını senden uzak tutmuştum. Hani, sen onlara açık-seçik ayetleri getirdiğinde, küfre sapanları şöyle deyivermişti: "Açık bir büyüden başka bir şey değil bu."

Burda geçen insanların inandığı ve bahsedilen büyü ölüyü bile diriltecek bir büyü öyle söz filan değil.

Hz İsa ölüleri büyü yaparak değil, onları ilk defa hiç yoktan var eden Rabbinden onları tekrar diriltmesini dileyerek dirilmelerine vesile olmuştur. Zaten Allah (c.c) büyü yapmayı haram kılmıştır.

yusuf
27-01-2005, 01:08

Hz İsa ölüleri büyü yaparak değil, onları ilk defa hiç yoktan var eden Rabbinden onları tekrar diriltmesini dileyerek dirilmelerine vesile olmuştur. Zaten Allah (c.c) büyü yapmayı haram kılmıştır.

yusuf
27-01-2005, 01:11

belki
15-05-2009, 22:56
Mesele görünmeyen varlıklar diye tarif edilen cinlerin olup olmadığından çok, Kuran'ın cinler derken neyi kastettiği çözmeye çalışmaktır bence.

Kuran'ı Kerim'de Cinlerle ilgili ayetler

En’âm Sûresinin 100 . Ayetinde
Bir de cinleri Allah’a bir takım ortaklar yaptılar. Oysa onları o yarattı. Bilgisizce Allah’a oğullar ve kızlar da uydurdular. O, onların niteledikleri şeylerden uzaktır,
yücedir.

En’âm Sûresinin 112 . Ayetinde
İşte böylece biz her Peygambere insan ve cin şeytanlarını düşman kıldık. Bunlar aldatmak için birbirlerine yaldızlı laflar fısıldarlar. Rabbin dileseydi bunu
yapamazlardı. O halde onları iftiralarıyla baş başa bırak.

En’âm Sûresinin 128 . Ayetinde
Onların hepsini bir araya toplayacağı gün şöyle diyecektir: “Ey cin topluluğu! İnsanlardan pek çoğunu saptırıp aranıza kattınız.” Onların insanlardan olan dostları,
“Ey Rabbimiz! Bizler birbirimizden yararlandık ve bize belirlediğin süremizin sonuna ulaştık” diyecekler. Allah da diyecek ki: “Allah’ın diledikleri (affettikleri) hariç, içinde
ebedi kalmak üzere duracağınız yer ateştir.” Ey Muhammed! Şüphesiz senin Rabbin hüküm ve hikmet sahibidir, hakkıyla bilendir.

En’âm Sûresinin 130 . Ayetinde
(O gün Allah şöyle diyecektir:) “Ey cin ve insan topluluğu! İçinizden size âyetlerimi anlatan ve bu gününüzün gelip çatacağı hakkında sizi uyaran peygamberler
gelmedi mi?” Onlar şöyle diyecekler: “Biz kendi aleyhimize şahitlik ederiz.” Dünya hayatı onları aldattı ve kafir olduklarına dair kendi aleyhlerine şahitlik ettiler.

A’râf Sûresinin 38 . Ayetinde
Allah şöyle der: “Sizden önce gelip geçmiş cin ve insan toplulukları ile birlikte ateşe girin.” Her topluluk (arkasından gidip sapıklığa düştüğü) yoldaşına lanet eder.
Nihayet hepsi orada toplandığı zaman peşlerinden gidenler, kendilerine öncülük edenler için, “Ey Rabbimiz! Şunlar bizi saptırdılar. Onlara bir kat daha ateş azabı
ver” derler. Allah der ki: “Her biriniz için bir kat daha fazla azap vardır. Fakat bilmiyorsunuz.”

A’râf Sûresinin 179 . Ayetinde
Andolsun biz, cinler ve insanlardan, kalpleri olup da bunlarla anlamayan, gözleri olup da bunlarla görmeyen, kulakları olup da bunlarla işitmeyen birçoklarını
cehennem için var ettik. İşte bunlar hayvanlar gibi, hatta daha da aşağıdadırlar. İşte bunlar gafillerin ta kendileridir.

Hûd Sûresinin 118-119 . Ayetinde
Rabbin dileseydi insanları (aynı inanca bağlı) tek bir ümmet yapardı. Fakat Rabbinin merhamet ettikleri müstesna, onlar ihtilafa devam edeceklerdir. Zaten onları
bunun için yarattı. Rabbinin, “Andolsun ki cehennemi hem cinlerden, hem insanlardan (suçlularla) dolduracağım” sözü kesinleşti.

Hicr Sûresinin 27 . Ayetinde
Cinleri de daha önce dumansız ateşten yaratmıştık.

İsrâ Sûresinin 88 . Ayetinde
De ki: “Andolsun, insanlar ve cinler bu Kur’an’ın bir benzerini getirmek üzere toplansalar ve birbirlerine de destek olsalar, yine onun benzerini getiremezler.”

Kehf Sûresinin 50 . Ayetinde
Hani biz meleklere, “Adem için saygı ile eğilin” demiştik de İblis’ten başka hepsi saygı ile eğilmişlerdi. İblis ise cinlerdendi de Rabbinin emri dışına çıktı. Şimdi siz, beni
bırakıp da İblis’i ve neslini, kendinize dostlar mı ediniyorsunuz? Halbuki onlar sizin için birer düşmandırlar. Bu, zalimler için ne kötü bir bedeldir!

Neml Sûresinin 17 . Ayetinde
Süleyman’ın, cinlerden, insanlardan ve kuşlardan meydana gelen orduları onun önünde toplandı. Hep birlikte düzenli olarak sevk ediliyorlardı.

Neml Sûresinin 39 . Ayetinde
Cinlerden bir ifrit4,”Sen yerinden kalkmadan ben onu sana getiririm ve şüphesiz ben, buna güç yetirecek güvenilir biriyim” dedi.

Secde Sûresinin 13 . Ayetinde
Eğer dileseydik herkese hidayetini verirdik. Fakat benim, “Andolsun, cehennemi hem cinlerden hem de insanlardan dolduracağım” sözüm gerçekleşecektir.

Sebe’ Sûresinin 12 . Ayetinde
Süleyman’ın emrine de, sabah esişi bir ay, akşam esişi de bir ay(lık yol) olan rüzgarı verdik. Erimiş bakır ocağını da ona sel gibi akıttık. Cinlerden de Rabbinin izniyle
onun önünde çalışanlar vardı. İçlerinden kim bizim emrimizden çıkarsa ona alevli ateş azabını tattırırız.

Sebe’ Sûresinin 13 . Ayetinde
Cinler Süleyman için dilediği biçimde kaleler, heykeller, havuz gibi çanaklar ve sabit kazanlar yapıyorlardı. Ey Davûd ailesi şükredin! Kullarımdan şükredenler pek
azdır.

Sebe’ Sûresinin 14 . Ayetinde
Süleyman’ın ölümüne hükmettiğimiz zaman, onun ölümünü onlara ancak değneğini yemekte olan bir kurt gösterdi. Süleyman’ın cesedi yıkılınca cinler anladılar ki,
eğer gaybı bilmiş olsalardı aşağılayıcı azap içinde kalmamış olacaklardı.

Sebe’ Sûresinin 41 . Ayetinde
(Melekler) derler ki: “Seni eksikliklerden uzak tutarız. Onlar değil, sen bizim dostumuzsun. Hayır, onlar cinlere ibadet ediyorlardı. Onların çoğu cinlere inanıyordu.”

37 - SÂFFÂT SÛRESİ

Mekke döneminde inmiştir. 182 âyettir. Sûre, adını ilk âyette geçen “es-Sâffât” kelimesinden almıştır. Sâffât, sıra sıra dizilenler, saf saf duranlar demektir. Sûrede
başlıca, meleklerden, cinlerden kıyamet ve ahiret olaylarından söz edilmekte; Nûh, İbrahim, İsmail, İshak, Mûsâ, Hârun, İlyas, Lût ve Yûnus peygamberin kıssalarına
yer verilmektedir.

Sâffât Sûresinin 158 . Ayetinde
Allah ile cinler arasında da nesep bağı kurdular. Oysa cinler de kendilerinin Allah’ın huzuruna getirileceklerini bilirler.

Fussilet Sûresinin 25 . Ayetinde
Biz onların başına birtakım arkadaşlar sardık da bu arkadaşlar onlara geçmişlerini ve geleceklerini süslü gösterdiler. Böylece kendilerinden önce gelip geçmiş olan cin
ve insan toplulukları ile ilgili o söz (azap), onlar için de gerçekleşti. Çünkü onlar ziyana uğrayanlardı.

Fussilet Sûresinin 29 . Ayetinde
(Ateşe giren) inkârcılar şöyle derler: “Rabbimiz! Cinlerden ve insanlardan bizi saptıranları bize göster de onları ayaklarımızın altına alalım ki en aşağılıklardan
olsunlar.”

Ahkâf Sûresinin 18 . Ayetinde
İşte onlar, kendilerinden önce cinlerden ve insanlardan gelip geçmiş topluluklar içinde, haklarında o sözün (azabın) gerçekleştiği kimselerdir. Şüphesiz onlar ziyana
uğrayanlardır.

Ahkâf Sûresinin 29 . Ayetinde
Hani Kur’an’ı dinlemek üzere cinlerden bir grubu sana yöneltmiştik. Onlar, onun huzuruna gelince3 birbirlerine, “Susun!” dediler. Kur’an’ın okunması bitince de
uyarıcı olarak kavimlerine döndüler.

Zâriyât Sûresinin 56 . Ayetinde
Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.

Rahmân Sûresinin 15 . Ayetinde
“Cin” i de yalın bir ateşten yarattı.

Rahmân Sûresinin 31 . Ayetinde
Yakında sizi de hesaba çekeceğiz, ey cinler ve insanlar!

Rahmân Sûresinin 33 . Ayetinde
Ey cin ve insan toplulukları! Göklerin ve yerin uçlarından bucaklarından geçip gitmeye gücünüz yeterse geçip gidin. Büyük bir güç olmadıkça geçip gidemezsiniz.

Rahmân Sûresinin 39 . Ayetinde
İşte o gün ne insana, ne cine günahı sorulmayacak.

Rahmân Sûresinin 56 . Ayetinde
Oralarda bakışlarını sadece eşlerine çevirmiş dilberler vardır. Onlara eşlerinden önce ne bir insan, ne bir cin dokunmuştur.

Rahmân Sûresinin 74 . Ayetinde
Onlara, eşlerinden önce ne bir insan ne bir cin dokunmuştur.
72 - CİN SÛRESİ
Mekke döneminde inmiştir. 28 âyettir. Ağırlıklı olarak cinlerden bahsettiği için “Cin sûresi” adını almıştır. Sûrede ayrıca tevhit, peygamberlik ve öldükten sonra
dirilmek gibi meseleler konu edilmektedir

Cin Sûresinin 1,2 . Ayetinde
(Ey Muhammed!) De ki: “Bana cinlerden bir topluluğun (Kur’an’ı) dinleyip şöyle dedikleri vahyedildi: “Şüphesiz biz doğruya ileten hayranlık verici bir Kur’an dinledik
de ona inandık. Artık Rabbimize hiç kimseyi asla ortak koşmayacağız.”

Cin Sûresinin 5 . Ayetinde
“Şüphesiz biz, insanların ve cinlerin Allah hakkında asla yalan söylemeyeceklerini sanıyorduk.”

Cin Sûresinin 6 . Ayetinde
“Doğrusu insanlardan bazı kimseler, cinlerden bazılarına sığınırlardı da, cinler onların taşkınlıklarını artırırlardı.”

Cin Sûresinin 19 . Ayetinde
“Allah’ın kulu (Muhammed), O’na ibadet etmek için kalktığında cinler nerede ise (Kur’an’ı dinlemek için kalabalıktan) onun etrafında birbirlerine geçiyorlardı.”

Nâs(*) Sûresinin 1,2,3,4,5,6 . Ayetinde
De ki: “Cinlerden ve insanlardan; insanların kalplerine vesvese veren sinsi vesvesecinin kötülüğünden, insanların Rabbine, insanların Melik’ine, insanların İlah’ına sığınırım.”

belki
15-05-2009, 23:21
Yukarıdaki ayetlerde cinlerin gözle görülmeyen varlıklar oldukları hakkında bir ipucu yok.
Kuranın indiği söylenen dönemde Araplar cin kelimesiyle neyi kastediyorlardı acaba, bunu bilen varsa yazmasını rica ediyorum.

Cinlerin aslında Arap olmayan yabancı bir kavim oldukları da öne süren de vardır.

Ateşten yaratılmış olmaları kafa karıştırmasın. Neticede insanın da topraktan yaratıldığı söyleniyor (kısmen doğru aslında). Fakat gördüğümüz üzre şu anda et kemik vs.den oluşmaktayız. Ayetlerin indiği sırada da elbette öyleydi.

Üstelik cehennem ateşine girecekleri yazıyor ayetlerde, yaratıldığı maddede sabit kalıp halen ateş olan bir varlığın ceza olarak da ateşe konulması abes olmaz mı?

İnsan ve cin ırklarını toprakoğulları ve ateşoğulları diye ayırabiliriz. Tarihi kayıtlarda ateşle ilgili veriler konunun aydınlatılmasına yardımcı olacaktır sanırım.

Artı olarak bu varlıkları gerçekte gören duyan yok. Bir sürü efsane ve masal türemiş. Özellikle Türkiye'de insanlar şeytandan çok cinden korkarlar. Öyleyse Türk tarihinde de bu korkunun kaynağını gösteren veriler bulunmalıdır.

Biliyorsunuz batıda bizdekinin aksine şeytan korkutucudur. İsyan etmiş bir melek olduğu söylenir. Konu üzerine yazılmış sayısız roman, çekilmiş sayısız korku filmi mevcuttur.

Bizde ise üstte belirttiğim gibi korku daha çok cinlere yöneliktir. Şeytanın da aslen bir cin olduğu söylenir. Bunun dışında cin ile bağlantı kurularak da büyüden korkulur. Nazar ise yoğun korku taşımasa da insanların çoğunluğu önlem almaya itecek kadar tedirgin etmektedir.

Eşeleyince altından ilginç şeyler çıkacak bir konu bu...

nehir
16-05-2009, 00:01
Cin diye birşey yoktur!,keşke Kur'anda onların varlığından hiç bahsedilmeseydi,bugün insanları sömürmeye çalışan dalavereci cinci hocalar v.b. ile bu derece uğraşmak zorunda kalmazdık.Bu tip insanlarda'' madem kuran bahsetmiş ,hatta fal okları v.b.ile uğraşmayı günah saymış,olan şeyden bahsedilir olmayan birşeyden neden bahsetsin ki kur'an'' diyerek kendilerine bu işlerle uğraşma nedeni icat etmekteler ,oysa kur'anda bundan bahsedilmese yada bu tip şeylerin olmadığı yada insanlara bir zararlarının olamayacağı söylense insanlarda bu derece etkisinde kalmazdı diye düşünüyorum.

müritkefer
08-06-2009, 23:35
Benim okuduğum Kuran; Cinn'in bilgisiz, cinliğin bilgisizlik olduğunu söylüyor. Selam ve sevgiyle,

nogada
09-06-2009, 00:45
Enerji aslında bir maddedir, madde de enerji. Aralarındaki fark gelip geçicidir. Çeşitli şartlarda madde enerjiye, enerjide maddeye dönüşebilir. Eğer madde, ışık hızıyla seyretmeye başlarsa, o madde ışına, enerjiye dönüşür. Tersi, eğer enerji yoğunlaşır, katılaşırsa ona “madde” deriz. Mesela bir taşkömürünü yakarsak, o değişime uğrar ve ortaya ısı, ışık (enerji) ve küller çıkar. Yani madde enerjiye dönüşebilir... Bilim adamları şu an enerjiyi yoğunlaştırıp, onu madde haline getirmeye çalışmaktadırlar.

Kuantum (Quantum) fizik teorisine göre cisimler etrafa enerji yayarlar. Fakat yayılan bu enerji akarsu gibi devamlı değil, kesik kesik dalgalar halindedir. Bu dalgalar halinde yayılan enerji parçalarına kuantum denir.
Özetle madde aslında enerjinin yoğunlaşmış ( enerjide maddenin yayılmış ) halidir. Maddeyi meydana getiren bu enerjide dalgalar halinde bulunduğuna göre dalgaların meydana getirdiği bir alemde (ses, ışın, ... dalgaları) yaşıyoruz demekten başka çare kalmaz.
Her madde dalgalar halinde yayılan enerjinin yoğunlaşmış halidir, diye özetlenebilecek bu teorileri temel aldığımızda, vücudundan geçen röntgen ışınların-dan habersiz olan insanın, yapısı bu dalgalardan meydana geldiği açıklanan yaratılmışları ( cinleri ) nasıl inkar edemeyeceği ortaya çıkar,

Ryuk
12-06-2009, 00:58
Bu cinler benim agnostik olmamdaki temel taş olarak duruyor. "Sen nasıl agnostiksin bik bik..." geyiklerine girmek istemiyorum. Tanrının varlığının kanıtı olabilecek yegane şey cinlerdir bence. Eğer cinler varsa tanrı da vardır bu çok basit bir şey. Yani cinin varlığını kanıtlanırsa benim için tanrı varlığının kanıtlanması demektir. Bunları niye söylüyorum? Çünkü cinlerle temasa geçtiğini söyleyen çok fazla insan var. (Yakın çevremden bahsediyorum.)

En yakın örneği de kuzenim sürekli cinlerle muhatap olduğunu ve bunun cin çağırma eylemini başarısızlıkla gerçekleştirdiği için olduğunu söylüyor. Şimdi o'nun için şizofren diyebiliriz. Fakat karısı da gördüğünü iddia ediyor. (Kuzenimin bedeni morluklarla kaplanırdı zaman, zaman. Nedenini hiç sormadım. Lakin bir gün konuşurken, o morlukların cinlerle münakaşa sırasında olduğunu söyledi.) Bunun dışında, patronu da dükkanda yalnız kaldığı anlarda, karanlıktaki bir takım kıpırtıları ve devamında ne gördüyse cinlere yormuş. (Karanlık zaten en büyük düşmanımız. :) ) Bu hikayelerin dışında lisedeki din kültür öğretmenimden ve kuzenimin gittiği bir berberden de bu hikayeleri dinledim. Kuzenimin kuzeninin de cinlerle ilgili ilginç deneyimleri olduğuna dair sözlere maruz kaldım. Aslında bu anlatılanların çoğu "Biskrit." dedirtecek şeyler, ama beyne bir kez kurt düştü mü bundan kurtulamıyorsun.

Anlattığımız şeylere bakacak olursak inançlı insanların etrafında olan şizofrenik kuzenimin anlattığı hikayelerden etkilenerek diğerlerinin de ilüzyon veya hayal gördüğü ya da gördüğünü sandığı bir ortam nihayetinde yayılan yapay gerçeklik olduğunu varsayabiliriz. Varsayabileceğimiz bir diğer şey ise cinlerin var olduğudur. Ben bekliyorum. Varsa görmek istiyorum. Gördükten sonra ise tanrının kanıtlanacağını düşünüyorum.

aydoe
12-06-2009, 05:59
''Her madde dalgalar halinde yayılan enerjinin yoğunlaşmış halidir, diye özetlenebilecek bu teorileri temel aldığımızda, vücudundan geçen röntgen ışınların-dan habersiz olan insanın, yapısı bu dalgalardan meydana geldiği açıklanan yaratılmışları ( cinleri ) nasıl inkar edemeyeceği ortaya çıkar,'' nogada

Göremiyorsanız inkar etmeyin demişsiniz,röntgen ışınlarından habersiz değiliz ,X-ışınlarını bulmuşuz ve üretip bir çok alanda kullanabilmekteyiz.
Enerji maddeye madde enerjiye dönüşebilir,diğer maddeler enerji değilmidir ki görülebilmektedirler?
Enerjiyi ölçümleyebilmekteyiz,röntgen ışınlarınıda radyasyonuda ölçebilmekteyiz.
X-ışınları ya da Röntgen ışınları, dalgaboyu 10 ile 0,01 nm olan elektromanyetik dalgalardır.
Elektromanyetik dalga, ışımanın dalga teorisine göre, uzayda ya da maddesel bir ortamda yayılan ve salınım yapan bir elektrik alan ve manyetik alanın birlikte oluşturduğu kabul edilen dalgalara verilen addır.
Bilim cinlerin dalga boyunu ölçemedi henüz,dalgamı geçiyorsunuz?
Cep telefonlarınıda cinlermi çalıştırmaktalar acaba? :heh:

paslıçivi
12-06-2009, 07:01
cin yoktur diyen büyük bir aldanma içindedir..

cin vardır ve insanı çarpar..

ben fişneyle alıyorum, sek değil..:bounce:

Unbeliever
12-06-2009, 09:19
Merhaba arkadaşlar,

Benimde size anlatacağım ilginç bir olay var. Beni bilen bilir. Önceleri müslümanken sonra ateist olan (okudukça ve mantık yürüttükçe) biriyim. Bu düşüncelerimden kesinlikle vazgeçmiş de değilim. Ancak bundan yıllar önce yaşanmış bir olayı sizlere aktarmak istiyorum. Bir arkadaşımın abisi, bir sabah kalkar, ailesi ile kahvaltı masasına oturmak üzereyken koltukta gözlerini birdenbire bir noktaya diker ve sabit bir şekilde kalır. Onca seslenmeye, dürtmeye ve hatta tokatlamaya rağmen bir türlü o sabit noktadan kendini ayıramaz ve sessiz bir şekilde tepkisiz olarak oturmaya devam eder. Doktor çağrılır. Dr, yapılabilecek bir şeyin olmadığını yaşamsal fonksiyonlarının gayet iyi olduğunu muhtemelen beyin ile alakalı bir problem (ruhsal) olduğunu ya da ADAMIN CİNLER ALEMİNE girdiğini belirtir. Bu şekilde aylarca devam eder. Ne yemek yer ne de su içer. sadece dudakları biraz çatlar. Yıkanmaz bile. Sadece gece yatağına götürürler. Gece kalkıp ortalığı talan eder. Hep bir şeyler arar ama bulamaz. yaklaşık 6 ay boyunca devam eder bu durum. 6 ay sonunda bir sabah yine kalkılır ve adam "Günaydın anne" deyince, anası sevinçten bayılıverir. Uzatmayalım, herşey bir bir anlatılır ancak adam anlam veremez. sonra sonra hatırlamaya başlar. Kısa boylu cücemsi yaratıkların etrafında dolandıklarını, onu yıkadıklarını, her öğün inanılmaz yemekler verdiklerini, hepsinin iyi olduklarını ama içleriinden şapkalı ve gözlüklü olanın kötü olduğunu söyler. Kötü olanın her gece evde birilerini arattırdığını da ekler. Devamlı olarak onların tarafına geçmelerini istediklerini ama onun bunu kabul etmediğini söyler. Sonunda onu serbest bırakırlar.

Bunlar adamın anlattıkları. Şimdi ilginç olan şu; 6 ay boyunca yemek yemeden, su içmeden, yıkanmadan ve kokmadan bu adam nasıl yaşadı? Anlattıkları doğru olabilir mi?İnançlı ve inançsız bütün arkadaşlardan cevap bekliyorum.

sevgiler...

paslıçivi
12-06-2009, 17:10
Doktor çağrılır. Dr, yapılabilecek bir şeyin olmadığını yaşamsal fonksiyonlarının gayet iyi olduğunu muhtemelen beyin ile alakalı bir problem (ruhsal) olduğunu ya da ADAMIN CİNLER ALEMİNE girdiğini belirtir.

bu cümleyi hastanın gerekli tetkikleri yapmadan ya da yaparak bir dr kullandıysa ya dr sahtedir ya diploması ya da hikaye..

zaten hikaye musanın denizi asasıyla ikiye yarmasından farklı değil..

kendi gözlerinizle tanıklık etmedikçe, deneyimlemedikçe duyduğunuz anlatılan her garip şeyin güzel bir hikaye olduğunu unutmayın..

sahtebenliğin kölesi bir insan ilgi toplamak için pireyi deve de yapar, bire bin de katar..

gülüp geçiniz.. gününüz güzel geçer en azından..

Unbeliever
12-06-2009, 17:41
Paslıçivi, haklısın bişi demiyorum, ancak ben olayı sadeleştirerek anlattıydım. Hadi ben salladım diyelim, ailenin bütün fertlerini tanıyorum hemen hemen. herkesin anlattıkları aynıydı. Hepsi birden yalan söyleseler kime ne fayda?Ve bundan ne gibi bir çıkarları olabilir. adamın eşi de tırsmış zaten ve boşanmışlar...neyse eveleme geveleme yapmadan tekrar edeyim sorumu bu adam nasıl yaşamış 6 ay boyunca...ben hafsalam almıyor. tekrar ediyorum ben ne kitaba ne dine ne de başka bişiye inanırım. ama bu olay nedir aklım almıyor.

paslıçivi
12-06-2009, 17:59
kendi gözlerinizle tanıklık etmedikçe, deneyimlemedikçe duyduğunuz anlatılan her garip şeyin güzel bir hikaye olduğunu unutmayın..

bu adam nasıl yaşamış 6 ay boyunca...ben hafsalam almıyor. tekrar ediyorum ben ne kitaba ne dine ne de başka bişiye inanırım. ama bu olay nedir aklım almıyor.

ben cevabımı yukarıda verdim zaten..

siz tüm bu yaşanan sürecin tamamına kendiniz birebir tanıklık ettiniz mi..

ve sadece tek bir doktorun hastayı evde ziyaret etmesiyle görmesiyle bu aile bu işin peşini tıbbi açıdan bırakmış mıdır..

bu aile ve siz, doktorları ve tıbbın işleyiş mekanızmasını hala eski türk filmlerinde olduğu gibi mi zannediyorsunuz..:laser:

aydoe
12-06-2009, 18:47
Sevgili Unbeliever ,
Vermiş olduğunuz vaka psikolojik bir rahatsızlıktır,hiç bir doktor cin girmiş demez.

Şizofreni yaşayan hastanın geldiği son nokta diye tabir edebileceğimiz psikomotor semptom hastaların günlerce hatta aylarca aynı şekilde kaldıkları ve en fazla öne geriye sallanarak hareket ettikleri görülmüştür. bakışları sabittir, konuşmazlar, sessiz ancak ürkütücü görünürler, ulaşılmak istememe ve kendini dışarıya kapatma durumudur.. aslında algıları açık ve beyin fonksiyonları normal olan hastalar, içinde bulundukları durumu sadece kendi zihinlerinde canladırdıkları şekilde algılarlar. örneğin aylarca bir bankın üzerinde yanında birden fazla kişinin olduğunu sanarak düşmek üzereymiş gibi oturabilirler.

Katatonik tür: Devinim (hareket) bozuklukları baskındır. Dış çevre ile ilişkisini kesmiş gibi görünse de çevrede olup bitenleri tanımakta ve kaydetmektedir. Hastalar belli bir duruşta uzun süre kalır ve dışardan gelen tepkilere yanıt vermez (donakalma), katatonik dalgınlık, katatonik taşkınlık, karşıtçılık gibi belirtiler görülmektedir. Başlangıcı çoğunlukla 15-25 yaş arasında ve aniden olmaktadır.(DSM kodu 295.2/ICD kodu F20.2)
http://tr.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eizofreni#.C5.9Eizofreni_tipleri

boğaziçi
12-06-2009, 20:12
Anlattığımız şeylere bakacak olursak inançlı insanların etrafında olan şizofrenik kuzenimin anlattığı hikayelerden etkilenerek diğerlerinin de ilüzyon veya hayal gördüğü ya da gördüğünü sandığı bir ortam nihayetinde yayılan yapay gerçeklik olduğunu varsayabiliriz. Varsayabileceğimiz bir diğer şey ise cinlerin var olduğudur. Ben bekliyorum. Varsa görmek istiyorum. Gördükten sonra ise tanrının kanıtlanacağını düşünüyorum.
ya da absinthe icmislerdir:)

paslıçivi
12-06-2009, 21:12
6 ay boyunca yemek yemeden, su içmeden, yıkanmadan ve kokmadan bu adam nasıl yaşadı?

zaten hikaye musanın denizi asasıyla ikiye yarmasından farklı değil..

Sevgili Unbeliever ,
Vermiş olduğunuz vaka psikolojik bir rahatsızlıktır,hiç bir doktor cin girmiş demez.

sevgili aydoe.. benim asıl vurgulamak istediğim ve işin püf noktasını, en güzel tarafını kaçırıyorsun.. adamın katatoniye girmesi değil..

adam 6 ay boyunca yemeden, su içmeden, yıkanmadan ve kokmadan yaşıyor...

böyle bir bedene sahip olmak isterdim.. çok masrafsız..:brick:

Unbeliever
13-06-2009, 10:21
Dostlar, zaten bende olayın psikolojik bir vaka olduğu kanaatindeyim. Aydoe nin anlattıklarına tamamen katılıyorum ancak gözlerimle görmediğim ancak tüm ailesinin anlattığı bir olay bu. 6 ay boyunca masrafsız :) yaşamak tabiki güzel ama hadi diyelimki şizofreni hastası olmuş bu insan, ama dediğim şekilde yaşaması en fazla 1 hafta sürer. Aç susuz... bu nasıl olmuş onu anlayamıyorum. Diyelim ki abisi ablası anası babası yalan söylüyor (ki ne çıkarları olabilir), karısı da tırsıp boşamış adamı...adam ecinnilere karıştı diye...neyse yaw fazla uzatmamak lazım aslında bu konuyu. En büyük cin vişne ile içilenidir ve lezzetlidir. çarpacaksa da o çarpsın.heheheee....

herkese sevgi ve saygılarımla...

aydoe
13-06-2009, 10:29
6 ay yemeden içmeden yaşamak mümkün değil muhakkak geceleri etrafı dağıttığı dönemlerde bişeyler atmıştır ağzına,bizim insanımız olayları abartır.
Onlarla birlikte yemeğe oturmadığı 6 ay süreci 6 ay hiçbir şey yemedi içmedi diye aktarır.
24 saat başınımı beklemişler de ne yediğini ne içtiğini tespit etmişler?
Yine de siz dry cin den şaşmayın derim.

placebo
17-07-2009, 20:30
Gerçek cin görüntüleri
http://www.youtube.com/watch?v=_MM2njilDlE&feature=related

unbe
17-07-2009, 23:15
inandım cinlere
hatta çok ta severim kendilerini
olsa da yesem yaw....

placebo
17-07-2009, 23:28
inandım cinlere
hatta çok ta severim kendilerini
olsa da yesem yaw....

Gel ben sana çokokrem alcam,çokoprens alcam..

unbe
17-07-2009, 23:29
annem küçükken sana şeker vermek isteyenlerle bi yere gitme dediydi ama sanırım annemi dinleme yaşım geçti
geliyom şimdi!

alfred
09-08-2009, 13:58
"Ey Muhammed! De ki: -Yarattigi seylerin serrinden, karanligi çöktügü zaman gecenin serrinden, dügümlere üfleyip büyü yapan üfürükçülerin serrinden, ve kiskandigi vakit kiskanç kisinin serrinden sabahin Rabbine siginirim" (K. Felâk sûresi, âyet 1-5).

Büyüye inanan müslümanlar bunu bilimsel olarak açıklayabilirler mi?

ismail123
09-08-2009, 16:23
exp sana bnde net ve cok kısa bi cevap
cin e somut dedıgın için tebrik ederim görmedigin duymadıgın ws ws bi seye nası somut dersın
bunlar soyuttur soyut bir şeye kesın olarak yoq diyemessın ama var olduguna inanırsın

history
02-10-2009, 22:41
"Cinleri öz ateşten yarattı. O halde, Rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz?"(Rahman Suresi 15-16)

özellikle bir zamanlar oldukça popüler olup 3 5 arkadasın bir araya belki can sıkıntısından belki gırgırınaa belki de macera isteğiyle meraklanıp denediği cin cagırma seanslarından birini 17 yasında ben de yaşadım.ama bugün güldüğüm bu olay aslında hala kafamın bir yerini kurcalamakta.çünkübenim dısımda kimsenin bilemeyecegi sorulara fincanın bizlerden bagımsız hareket edip harflerin üzerinde seyrelmesi ve sonunda da dogru cvpları vermesi o gün beni sadece ürkütsede bugün sadece düşündürmektedir..belki forumda metafiziğe dair yada en azından bu konuya dair bişeyler yazılmıs olabilir ki benim gözüme carpmadı ya da bu konu belki hiç üstünde durulmasına gerek bile duyulmadıgından dolayı gündeme getirilmemiş de olabilir ama en azından benim için cok önemli....doga üstü varlıklar hakkında ve tabi benim yasadıgım bu durumla ilgili ciddiyetle yorumlarınızı bekliyorum..
saygılar.......

rodof
02-10-2009, 23:13
sevgili histor,bilim kurgu birazda hayeler ütesine bireyleri angaje etikmi ,mesele başarıya ulaşmış demektir ..
tamamen bir uydurmasyon ,malum inançsal bağlamında cin sözü geçtiği zaman sssssssssssssuuuuuuuuuuuuuuusssssss ismini anmayın bir yerden çıkıp gelebilir korkusuyla bastırma ,o inanç bağlamının esiri edilirdi ..

bir tabu halinde süre giderdi ..

ne cesaretle bu cin konusunu ele aldınız merak ediiyorum ...
ya bir yerden çıkıp gelseler ,bakın sorumlusu sizsiniz ona göre ,hani demesi benden ..
selam ve sevgilerimle.

Davudi
02-10-2009, 23:31
bu olaydada korku var tesadüf değil bu ,olumlu olsun olumsuz olsun
hristiyanından tut müslümanına kadar tüm inanclarda hep korku var

history
02-10-2009, 23:32
sevgili histor,bilim kurgu birazda hayeler ütesine bireyleri angaje etikmi ,mesele başarıya ulaşmış demektir ..
tamamen bir uydurmasyon ,malum inançsal bağlamında cin sözü geçtiği zaman sssssssssssssuuuuuuuuuuuuuuusssssss ismini anmayın bir yerden çıkıp gelebilir korkusuyla bastırma ,o inanç bağlamının esiri edilirdi ..

ya bir yerden çıkıp gelseler ,bakın sorumlusu sizsiniz ona göre ,hani demesi benden ..
selam ve sevgilerimle.
dine inanmadığım ve yasadıgım bu tecrübenin bir sanrı mı yoksa ne derce reel olduğunu sorguladığımdandır..yalnızca septik bir bakış açısı...ha bu arada evet böyle hurafe ve saftalarda vardır..diyeceğim tek şey varsalar şayet buyursunlar gelsinler..
saygılarımla

ozgur_beyin
03-10-2009, 00:01
sevgili history hani adamın biri ülen rüşvetin belgesimi olur demştiya seninkide o hesap saçmalanın yorumumu olurmuş

senin anlattıklarının binbir çeşit versiyonu herköyde vardır

HayyaN
03-10-2009, 00:13
bu olaydada korku var tesadüf değil bu ,olumlu olsun olumsuz olsun
hristiyanından tut müslümanına kadar tüm inanclarda hep korku var

Nerde korku var arkadaşım müslümanlıkta? Hangi ayetinde gördün sen cinler sizi çarpar adam akıllı takılın dünya hayatında diye?

history
03-10-2009, 00:37
sevgili history hani adamın biri ülen rüşvetin belgesimi olur demştiya seninkide o hesap saçmalanın yorumumu olurmuş

senin anlattıklarının binbir çeşit versiyonu herköyde vardır
sayın özgür beyin..sizce ben bu anlatılan sehir efsanelerini duymamıs olabilirmiyim ya da batıl bir inanca saplanıp kalsam burada işim ne benim?birincisi bunları yazana kişi olarak ben hiçbir dine inanmıyorum ve dinlerinde birer uydurma oldugunu düşünüyorum...benim sorguladıgım olay bizzat yasadıgım birsey..ve bu konuda acıkcası ateist olmamıda tamamen engelleyen bir durum..size cadılardan büyülerden hurafelerden safsatalardan bahsetmedim..ki size öyle bile gelmiş olsaa en azından üslubunuzun daha kibar ve empati kurarak olmasını isterdim..ben baska yerdeyimm siz baska yerde..ne diyimkii...

siparisci
03-10-2009, 01:36

selam ve sevgilerimle.

O gelen zaten birçok kişinin sandığı gibi ruh değil, cindir. Bu kadar kişinin başına gelmiş bir olaya "bilim kurgu" diyerek çekip gidebiliyorsunuz. Anlaşılan bu olay hiç başınıza gelmemiş.

Benim de başıma geldi ve inanılmaz bir adrenalindi. Dinsiz arkadaşlara da kesinlikle tavsiye ediyorum. Birçoğunuzun sandığı gibi de tir tir titremiyorlar. Artık bu işe alışmış, yaptığı yanlışın farkında olmadan kılı kıpırdamaksızın çağıran kişiler var.

Eğer başıma gelen olay bilim kurgu ise, sen de sadece bir sanrısın. Çekip gittim.

rodof
03-10-2009, 02:31
O gelen zaten birçok kişinin sandığı gibi ruh değil, cindir. Bu kadar kişinin başına gelmiş bir olaya "bilim kurgu" diyerek çekip gidebiliyorsunuz. Anlaşılan bu olay hiç başınıza gelmemiş.

Benim de başıma geldi ve inanılmaz bir adrenalindi. Dinsiz arkadaşlara da kesinlikle tavsiye ediyorum. Birçoğunuzun sandığı gibi de tir tir titremiyorlar. Artık bu işe alışmış, yaptığı yanlışın farkında olmadan kılı kıpırdamaksızın çağıran kişiler var.

Eğer başıma gelen olay bilim kurgu ise, sen de sadece bir sanrısın. Çekip gittim.

malum isminizde esinlediğiniz gibi siparişmi etiniz ,birde sanrım hadislerde var .allah birini cezalandırmak istedimi cinleri musalat eder ,sizin cezayı reva gören bir tarafınız varmıydıki size geldi .

birde ben dinde sekülerlik var inancını taşıyorum dolayısıyla din o kadar ünem arz etmiyor ama yaratıcıya inanıyorum ..varsın yaman çelişki deyin ama dostum kuranı arapçasını okurken her şey yolundaydı ..iş mealini okumaya geldiğinde ,yarabi neydi günahım vesveseler getiriyorsun diye kendi kendimi soçluyordum .sonuç olarak kuranı bir yararıcının değil beşeri birinin yazdığı inancını taşıyorum .ama allah var diyiyorum ,ve bu böyle devam ediyor .

siparisci
03-10-2009, 03:20
malum isminizde esinlediğiniz gibi siparişmi etiniz ,birde sanrım hadislerde var .allah birini cezalandırmak istedimi cinleri musalat eder ,sizin cezayı reva gören bir tarafınız varmıydıki size geldi .

birde ben dinde sekülerlik var inancını taşıyorum dolayısıyla din o kadar ünem arz etmiyor ama yaratıcıya inanıyorum ..varsın yaman çelişki deyin ama dostum kuranı arapçasını okurken her şey yolundaydı ..iş mealini okumaya geldiğinde ,yarabi neydi günahım vesveseler getiriyorsun diye kendi kendimi soçluyordum .sonuç olarak kuranı bir yararıcının değil beşeri birinin yazdığı inancını taşıyorum .ama allah var diyiyorum ,ve bu böyle devam ediyor .

Ben de aynı senin gibi Kur'anın Türkçe'sini okuduğumda bir çok mantık dışı ayetle karşılaştım. Daha doğrusu söyleyiş tarzı olarak. Yani diyorum çok basit bi cümle, Yüce Allah böyle bir söz yazar mı ? Yalnız bu tür olayların tamamen Arapça'nın Türkçe'ye çevirilmesindeki yanlışlıklar, yanlışlıklar değil de tefsir eksikliği olduğunu bi hocam sayesinde anladım. Arapça o kadar karma ve zengin bir dil ki, Türkçe'ye çevrilmesinde malesef o kadar basite indirgenmek zorunda oluyor. Bize de dolayısıyla basit geliyor.

Konuya gelecek olursak, Allah'ın cinleri insanlar üzerine musallat ettiği veya cinleri kullanarak cezalandırdığı falan yoktur. Cinlerin de insanlar gibi iradeleri vardır. Bu iradelerini yanlış yönde kullanıp insan hayatına müdahil olduklarında onları da büyük bir azap beklemektedir. Ama bu konu bazı kanı bozuklar tarafından "üfürükçülük" adı altında sabote edildiğinden, çıkar çatışmasına dönmüş ve iyice yalpalaşmıştır.

Siz yine de Kur'anı sadece o maddelerden ibaret görmeyin. Hep bir gözünüz Kur'ana dönük olsun.

Saygılar.

alfred
03-10-2009, 15:18

Cin çağırma olayını nasıl yaptığınızı anlatabilir misiniz? Ben de çağırmak istiyorum. Konu başlığında nasıl yapıldığını yazmak istemezseniz özel mesaj olarak da yollayabilirsiniz.

siparisci
03-10-2009, 15:48
Cin çağırma olayını nasıl yaptığınızı anlatabilir misiniz? Ben de çağırmak istiyorum. Konu başlığında nasıl yapıldığını yazmak istemezseniz özel mesaj olarak da yollayabilirsiniz.

Sayın Alfred,

ben yapmadım ama bu konuda çok badire atlatmış bir arkadaşım vardı üniversite yıllarımda. Çevrenizde bunun yolunu yordamını bilen elbet vardır.

Lütfen herkes denesin. Ne kaydersiniz

Averroes
03-10-2009, 17:15
"Cinleri öz ateşten yarattı. O halde, Rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz?"(Rahman Suresi 15-16)

özellikle bir zamanlar oldukça popüler olup 3 5 arkadasın bir araya belki can sıkıntısından belki gırgırınaa belki de macera isteğiyle meraklanıp denediği cin cagırma seanslarından birini 17 yasında ben de yaşadım.ama bugün güldüğüm bu olay aslında hala kafamın bir yerini kurcalamakta.çünkübenim dısımda kimsenin bilemeyecegi sorulara fincanın bizlerden bagımsız hareket edip harflerin üzerinde seyrelmesi ve sonunda da dogru cvpları vermesi o gün beni sadece ürkütsede bugün sadece düşündürmektedir..belki forumda metafiziğe dair yada en azından bu konuya dair bişeyler yazılmıs olabilir ki benim gözüme carpmadı ya da bu konu belki hiç üstünde durulmasına gerek bile duyulmadıgından dolayı gündeme getirilmemiş de olabilir ama en azından benim için cok önemli....doga üstü varlıklar hakkında ve tabi benim yasadıgım bu durumla ilgili ciddiyetle yorumlarınızı bekliyorum..
saygılar.......

ve bu konuda acıkcası ateist olmamıda tamamen engelleyen bir durum....

sayın history,

tam adamına denk geldiniz. Her ne kadar bu materyalist-pozitivist-ateistler sizi "cin" sözcüğü üzerinden gırgıra almak isteselerde, biliniz ki yukarıda alıntıladığım tek cümlelik alıntınız gösteriyor ki doğru yerdesiniz. Materyalistlerin bu işi makaraya aldıklarına bakmayın. Onlar da korkuyorlar, her ne kadar itiraf edemeslerde. Korkmak inanmaktır. Çünkü ateizmleri için ne diyorlardı. Tanrı yoktur. Ne için diyorlar bunu? Görünmediği için! Cin yoktur diyorlar. Siz vardır diyorsunuz, üstelik dine sıcak bakan bir insan da değilsiniz. Yoksa müslüman olmayan biri cinler konusunda bize yalan mı söylüyor? Sahi siz bize yalan mı söylüyorsunuz?

Yalan söylemediğinizi elbette biliyorum. Çünkü ben de yaşadım. Ateistler felsefe ya da makara yaparak sizi karikatürize yapmaya çalışırlar. zamanında bana da yaptılar. Amaaaaa,

Reel gerçeklik ne felsefe kaldırır ne de makara. Evinizde de materyalizme bye-bye çekebilirsiniz. Üstelik bir fincan ve birkaç kağıt parçasıyla. Bunu ateistler de yapabilir. Niye yapamıyorlar? Korkuyorlar. Gerçeğin yükünü kaldıramazlar. Reel gerçekliği olmayan felsefeyle uğraşmak varken kim uğraşır "gerçekle".

Ateistler!

Arkadaşımız müslüman bile değil. HAdi ben müslümanım, sanrılar görüyorum. Dinime ve dindaşlarıma yaranmak için yalan söylüyorum. Ya history denen arkadaş da mı yalan söylüyor.

İddiam şudur: Cin konusu tek başına materyalizmin köküne kibrit suyu dökmeye yetecek. Bizi izlemeye devam edin.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5670&highlight=schopenhauer

Saygılar

diagoras
03-10-2009, 18:40
Fincanin ustunde 5 parmak, ortada bir soru, sorunun cevabini bilen en az bir kisi var masada. Soru sorulur, en az bir kisi fincani yonledirir. Bunun icin kendi bile farketmeyecegi kadar ufak bir guc uygulamasi yeterlidir. diger tum parmaklarda onu takip edecek sekilde o kucuck kuvveti uygular ve fincan aslinda ortamdakilerin yonlendirmesiyle hareket eder. isin komigi butur bir aciklama aramak yerine, bir aklin cinleri aramasi. umarim bulursunuz o cini de selamimi soylerisiniz.

Sizce bu veya buna benzer bir aciklamam mi daha olasi yoksa goremediginiz cin denen bir seyin gelip sizi durtuklemesi mi?

Saygilarimla

alfred
03-10-2009, 19:53
Sayın Alfred,

ben yapmadım ama bu konuda çok badire atlatmış bir arkadaşım vardı üniversite yıllarımda. Çevrenizde bunun yolunu yordamını bilen elbet vardır.

Lütfen herkes denesin. Ne kaydersiniz

Önceki mesajınızda benim de başıma gelmişti demiştiniz. O yüzden sormuştum. Ama son attığınız mesajda böyle bir deneyim yaşamadığınızı söylüyorsunuz.

Forumda böyle bir deneyim yaşayan varsa neler yaptıklarını yazsın. Ben bir ateist olarak deneyip, sonuçları buraya yazmak istiyorum.

history
03-10-2009, 21:25
aslında konuyu açarken de bu tip msjlarla karşılaşacağımı biliyordum..o yüzden ciddiyetle yorumlarınızı bekliyorum demiştim ama gelin görünki kimi zaman çarpıtılmış oldugunu görmekteyim..ama sorun bu değil..ben bu konuda her türlü tartışmaya hazırım..çünkü bunu ben yaşadım..ve kat i fikirlerim olsaydı zaten tanrıyla ilgili zaten zaten böyle bir örnekten yola çıkıp tanrının varlığını sorgulamazdım.
evet bir zamanlar müslümandım en azından bunu yürekten hissediyordum..ama son 5 yıldır özellikle kuranın türkçesini ,dinler tarihini araştırdıktan sonra bana o kadar yavan geldiiki bazı şeyler..ve zamanla dinden soğumaya ve su anki durumuma dinlere inanmamaya kadar gitti bu durum..
ben çok samimi davranarak ve bence çok önemli bir sorunumu paylaştım..ve inanın bu olayda beni hayrete düşüren şey gerçekten benim dışımda diğer 2 arkadasımın bu soruları bilmesinin imkanı olmamasıydı...ama ben ne kadar yazsamda kimi arkadasların bu durumu küçümseyip inanmayacaklarının da farkındayım ki küçümseyip yaklasma olayını da kişinin tamamen insanlık anlayısına bırakıyorum..bu duruma inanmayabilirsiniz ki bende böyle bir şeyin inanma eğiliminde değilim..ama ortada yaşadıgım bir gercek var ve bu durumda benim sezgilerimin temennilerimin bu durumda pek ehemmiyeti yok..
dinlerden özgürüm ama tanrı kavramından tam anlamıyla özgürleşemedim..belki kesin ispatı ya da aksi ispat olana kadar da beklemeliyim..ama biliyorum ki bu benim ömrümle vefa olcak bir durum değil..ve ben bu dünyadan kafamdaki sorulara kesin yanıtlar alarak ayrılmak istiyorum..lafı evirip cevirmeden süslü teorik kelimelerle ifadeden uzak içtenlikle yazdım her şeyi..tabi önyargılardan alaycı tutumlardan uzak öngörü sahibi insanlara...
saygılarımla...

history
03-10-2009, 21:28
ayrıca bu düşünceye katılıp katılmayan ama alaycı bir üsluptan uzak yazan yazarlara tşkler..

unbe
03-10-2009, 21:34
bir sürü cinlerle alakalı başlık olduğundan hepsi tarafımdan birleştirilmiştir.
mümkünse başlık açmadan evvel forumlara bi göz atıverin.

history
03-10-2009, 22:11
sayın moderatör cinlerle ilgili 'bir sürü'başlık gözümden kaçmış.bundan sonra daha dikkatle bir göz atıveririm..!

siparisci
04-10-2009, 02:37
Fincanin ustunde 5 parmak, ortada bir soru, sorunun cevabini bilen en az bir kisi var masada. Soru sorulur, en az bir kisi fincani yonledirir. Bunun icin kendi bile farketmeyecegi kadar ufak bir guc uygulamasi yeterlidir. diger tum parmaklarda onu takip edecek sekilde o kucuck kuvveti uygular ve fincan aslinda ortamdakilerin yonlendirmesiyle hareket eder. isin komigi butur bir aciklama aramak yerine, bir aklin cinleri aramasi. umarim bulursunuz o cini de selamimi soylerisiniz.

Sizce bu veya buna benzer bir aciklamam mi daha olasi yoksa goremediginiz cin denen bir seyin gelip sizi durtuklemesi mi?

Saygilarimla

Sayın diagoras,

bir şeyi böyle kesin konuşmak için kesinlikle onu uygulamış olmak gerekir. Bu sözlerinizden de sadece kulaktan dolma konuştuğunuz anlaşılmakta.

Bir kere bu söylediğinizi adam gibi birinin aracılığı ile deneyin de selamınızı kendiniz söyleyin bakalım.

Sonucu buraya tarafsız ve yalansız yazarsanız, hepimiz memnun oluruz.

siparisci
04-10-2009, 02:39
Önceki mesajınızda benim de başıma gelmişti demiştiniz. O yüzden sormuştum. Ama son attığınız mesajda böyle bir deneyim yaşamadığınızı söylüyorsunuz.

Forumda böyle bir deneyim yaşayan varsa neler yaptıklarını yazsın. Ben bir ateist olarak deneyip, sonuçları buraya yazmak istiyorum.

Sayın Alfred,

iletişim kopukluğu yaşıyoruz sanırım. Benim başıma geldi evet ama ben çağırmadım. Bir kısım duaları ve her işin olduğu gibi onun da bir adabı var.

Bir bilene sorarsanız daha iyi olur. Yoksa ruh gel demekle gelmez :)

Ayrıyetten sizden ricam, bunu denemeden önce tüm önyargılarınızdan ve "her şeyin bilimsel bir açıklaması vardır" tabusundan sıyrılınız. Sonrasında sonucu hep birlikte tartışırız.

Saygıyla.

diagoras
04-10-2009, 16:57
Sayın diagoras,

bir şeyi böyle kesin konuşmak için kesinlikle onu uygulamış olmak gerekir. Bu sözlerinizden de sadece kulaktan dolma konuştuğunuz anlaşılmakta.

Bir kere bu söylediğinizi adam gibi birinin aracılığı ile deneyin de selamınızı kendiniz söyleyin bakalım.

Sonucu buraya tarafsız ve yalansız yazarsanız, hepimiz memnun oluruz.

Bu konuda anlatilan seyi, aynen tatbik ederken farkettigim bir seyi anlattim, kendi deneyimimden kesin gozlemimi anlatmaya calistim. Yazimda bunu denemisligim oldugu bilgisini eklemdigim icin kusura bakmayin.

Saygilarimla

kral
05-10-2009, 14:29
cinlerin ne oldugunu daha once soylemistim.cinler oksijendir.bunu hadislerle ve ayetlerle ispatladim..http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=11957 buraya bakabilirsiniz..ayrica daha cok delilim var.yani kisacasi oksijenin cinler olduguyla ilgili hic bir suphe yoktur..

ozgur_beyin
05-10-2009, 14:36
cinlerin ne oldugunu daha once soylemistim.cinler oksijendir.bunu hadislerle ve ayetlerle ispatladim..http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=11957 buraya bakabilirsiniz..ayrica daha cok delilim var.yani kisacasi oksijenin cinler olduguyla ilgili hic bir suphe yoktur..
kral ispatladığın bir şey yok kendin hariç
bu mantıkla bağırsaklardaki kurufasulya ifrazatı neyin delilidir?
buraya bir cin fıkrasıda yakışır daha öncede yazmıştım
islami söylemle ''ehmmiyetine binaen ''yazıyorum

HALA CİNLERE İNANIYOR

Yeni evli çift balayı zamanında golf oynamaya karar verirler. Otellerindeki golf sahasına inip golf oynamaya başlarlar. Adam topa bir vurur top direk çalılıkların arasında kaybolup beraberinde bir şeylerin kırıldığına dair ses getirir.. Sesi takip eden çift topun harabe bir kulübenin camını kırdığını anlarlar. İçeri girdiklerinde iri kıyım bir adam koltukta oturmaktadır. Çift üzgün bir vaziyette, -Kusura bakmayın beyefendi bilerek olmadı çok özür dileriz zararınızı ödemeye de razıyız, diyerek af dilerler.
Bunu gören adam:
-Hayır hayır esas ben size çok teşekkür ederim. Ben bir cinim ve 300 yıldır bu lambadaydım.. Topunuz lambayı kırarak benim serbest kalmama neden oldu.. Bu yüzden ne isterseniz yapacağım ikinizinde birer hakkı var, der.
Kadın:
-Benim içinde hizmetçileri olan kapısında son model arabalar duran bir villam olsun, der.
Cin:
-İsteginiz yerine getirildi bayan, der.
Adam ise düşünür.."Ev var araba var bende 1 milyon dolar istiyeyim diyerek hemen söze girişir:
-Cin bende hesabımda 1 milyon dolar istiyorum.
-Beyefendi sizin de isteğiniz yerine getirildi. Fakat benimde bir isteğim var biliyorsunuz 300 senedir bir lambada kapalıyım ve canım acaip kadın çekiyor. Bu isteklerinizin karşısında bende hanımınızla beraber olmak istiyorum, der.
Adam bu istek karşısında sinirlense de cinin yaptıklarından dolayı biraz yumuşar ve cin olduğunu düşünüp bir daha karşılarına çıkmayacağını düşününce karısına bakar. Karısı da yakışıklı cinle bir beraberliğin zararlı olmayacağını düşünüp kabul eder. Kadınla cin arka odada işlerini bitirmişler kadın giyinmektedir. Cin yatakta uzanırken kadına:
-Hanfendi kocanız kaç yaşında?
-35 nolduki?
-Hiiç bu yaşa gelmiş hala cinlere mi inanıyor?

kral
05-10-2009, 14:43
size diyecek bir sey yok kuru inkar yapiyorsunuz baskada birsey bilmiyorsunuz.

ozgur_beyin
05-10-2009, 14:46
size diyecek bir sey yok kuru inkar yapiyorsunuz baskada birsey bilmiyorsunuz.

kral sende sulu şaka yapıyorsunuz önce siz başlattınız

Adamın biri gazetede gördüğü seçkin bir şirketin iş ilanına başvurur ve kısa bir süre sonra da görüşmeye çağırılır. Görüşme olumlu geçer ve prensipte anlaşıldıktan sonra çalışma koşullarına gelindiğinde müstakbel patronuyla aralarındaki konuşma şöyle gelişir:

Adam: Beyefendi bilmeniz gereken bir mevzu var ki, ben 5 bin dolardan aşağı bir ücretle çalışmam.

Patron: aman efendim dert ettiğiniz şeye bakın biz zaten 7500 dolardan aşağı maaş vermiyoruz kimseye..

A: Harika! ancak bir mevzu daha var ki bana tahsis edeceğiniz araba iyi bir araba olmalı üstelik son model.. zira başka türlü çalışamam..

P: hah hah haa hiç merak etmeyin biz zaten bütün çalışanlarımıza jip veriyoruz. üstelik chrysler..

Adam gittikçe hem sevinmeye hem de endişelenmeye başlar, ama böyle bir fırsatta ele geçmez deyip devam eder konuşmasını sürdürmeye..
A: peki yalnız çalıştığım ortam stresli olursa ben verimli olamam.. Bu nedenle sadece benim için çalışacak bir hizmetli ve bir de özel asistan ile yardımcı istiyorum..

Müstakbel patron aynı rahatlıkla cvp verir..: bu konuyu da düşünmeyin efendim zaten şirketimizin bir reviri bu revirde istihdam edilmiş her bir çalışan için özel hizmet verecek masözlerimiz var...

Adam artık iyice afallamıştır ve dayanamayıp sorar: \"Şaka yapıyorsunuz herhalde?!\"

Patron cevap verir: Ama önce siz başlattınız...!

kral
05-10-2009, 14:48
sana sunu soruyorum cinlerin var olduguna inanman icin ne lazim.ne istiyorsun cinlere inanmak icin hele bi de bakim

ulpian
05-10-2009, 14:50
sevgili ozgur_beyin,

bir hikayeyi, fıkrayı komik kılan, anlatıldığı bağlama ''cuk'' diye oturmasıdır ya hani, (kral kusura bakma ama) -fıkrayı daha önce duymuş olmama rağmen- valla çok güldüm. :)

saygılarımla

kral
05-10-2009, 14:53
fikrayi gec gercege gel cinlerin varligina inanmaniz icin ne delil istiyorsunuz soyleyin.herseyi burda aciklarim ama degmez zaman kaybindan baska bir sey olmaz.siz yine kuru inkara kacacaksiniz..

ozgur_beyin
05-10-2009, 14:56
sana sunu soruyorum cinlerin var olduguna inanman icin ne lazim.ne istiyorsun cinlere inanmak icin hele bi de bakim

sevgili kral ağzınla söylüyorsun ''inanman'' inanmak ne bir belgedir. nede argümandır. salakça bir öyledir, diye düşünmedir. hepsi bu.
daha ne diyeyim
sen inanıyorsan inan. beni inandırınca cin populasyonu dahamı gelişecek:juggle:

ulpian
05-10-2009, 14:56
fikrayi gec gercege gel cinlerin varligina inanmaniz icin ne delil istiyorsunuz soyleyin.herseyi burda aciklarim ama degmez zaman kaybindan baska bir sey olmaz.siz yine kuru inkara kacacaksiniz..

sayın kral,

madem böyle bir iddiada ısrarlısınız. Lütfen cin, şeytan, İblis ve melek kelimelerinin geçtiği bütün ayet ve sahih hadislerin bir dökümünü çıkartın ve hepsini okuyun. Daha komik bir iddia olamayacağını bu şekilde eminim anlarsınız.

saygılarımla

ozgur_beyin
05-10-2009, 15:01
kral´isimli üyeden Alıntı

kral bizi bir cinle göstere göstere tanıştırırsan niye inanmayalım.
dogmatik kutsal kitapları delil diye önümüze delil diye sunarsan alacağın cevaplarda yukarda yazdığım gibi olr
anlayabildinmi I HOPE SO

kral
05-10-2009, 15:05
ben burda kafamdan konusmuyorum.hadis ve kurana bakarsanin.insanin unutmasina esnemesine sebep olan bir seyin varligindan bahsediliyor ve bilim bunu ispatliyor.onemli olan kuranda bildirilen seylerin bilimsel olarak var olup olmadigidir...

ulpian
05-10-2009, 15:19
ben burda kafamdan konusmuyorum.hadis ve kurana bakarsanin.insanin unutmasina esnemesine sebep olan bir seyin varligindan bahsediliyor ve bilim bunu ispatliyor.onemli olan kuranda bildirilen seylerin bilimsel olarak var olup olmadigidir...

Yahu arkadaşım,

ne olur bir vakit ayır, Kuran'da ''cin'' kelimesinin geçtiği bütün ayetleri bir oku.

Bak mesela ''Cin Suresi (http://www.kuranmeali.com/sureler.asp?meal=diyanet&sureno=72)''ni baştan aşağıya bir oku.

Sonra mesela
Araf/179 (http://www.kuranmeali.com/ayetkarsilastirma.asp?sure=7&ayet=179)'u,
Hud/119 (http://www.kuranmeali.com/ayetkarsilastirma.asp?sure=11&ayet=119)'u,
Hicr/27'yi (http://www.kuranmeali.com/ayetkarsilastirma.asp?sure=15&ayet=27),
Neml/17'yi (http://www.kuranmeali.com/ayetkarsilastirma.asp?sure=27&ayet=17),
Sebe/14 (http://www.kuranmeali.com/ayetkarsilastirma.asp?sure=34&ayet=14)'ü,
Saffat/158'i (http://www.kuranmeali.com/ayetkarsilastirma.asp?sure=37&ayet=158),
Fussilet/25 (http://www.kuranmeali.com/ayetkarsilastirma.asp?sure=41&ayet=25)'i,
Ahkaf/18'i (http://www.kuranmeali.com/ayetkarsilastirma.asp?sure=46&ayet=18) ve 19 (http://www.kuranmeali.com/ayetkarsilastirma.asp?sure=46&ayet=29)'u,
Zariyat/56 (http://www.kuranmeali.com/ayetkarsilastirma.asp?sure=51&ayet=56)'yı
oku.

Linklere tıkla ve lütfen gerçekten de oku!

Sonra kendin söyle ''Kuranda cin kelimesinden aslında oksijen kastedilmiştir'' iddiası gülünç değil mi?

saygılarımla

kral
05-10-2009, 15:28
cin suresinden cinleri su icirmesinden bahseder.cinlerle suyun ne alakasi olabilir.burdada isaret edilen sey oksijendir.kuranda unutkanligin sebebi seytandir.bilimde ise oksijendir.cinler hayal urunu degil var olan seylerdir.ayrica cinlerin bizim gibi canli olmadigina delil ise enbiya suresinin 33 ayetidir.esnemek seytandan dir peki bilimde esnemenin sebebi nedir oksijen.zaten sadece 2 veya 3 delil bu konu icin yeterlidir.1.esneyince seytanin(oksijenin agizdan iceri girmesi
2.esnemenin sebebinin seytan(oksijen)olmasi
3.unutkanligin sebebin seytan(oksijen) olmasi.sadece bu 3 delil oksijenin cin oldugunun delilidir.baska soze gerek yok

ugorur
05-10-2009, 15:34
cin suresinden cinleri su icirmesinden bahseder.cinlerle suyun ne alakasi olabilir.burdada isaret edilen sey oksijendir.kuranda unutkanligin sebebi seytandir.bilimde ise oksijendir.cinler hayal urunu degil var olan seylerdir.ayrica cinlerin bizim gibi canli olmadigina delil ise enbiya suresinin 33 ayetidir.esnemek seytandan dir peki bilimde esnemenin sebebi nedir oksijen.zaten sadece 2 veya 3 delil bu konu icin yeterlidir.1.esneyince seytanin(oksijenin agizdan iceri girmesi
3.unutkanligin sebebin seytan(oksijen) olmasi.sadece bu 3 delil oksijenin cin oldugunun delilidir.baska soze gerek yok

Sayın kral

Acaba bana unutkanlığın nedeninin oksijen olduğunu ıspatlayan yada bu hipotezi ortaya atan makaleleri gösterebilir misiniz? Ben beyin konusunda çok meraklı insanım ama bunu daha önce hiç görmedim. Eğer gösterirseniz beni bilgilendirmiş olursunuz.

Saygılarımla
Umurcan Görür

kral
05-10-2009, 16:16
beyne yeterince oksijen gitmeyince bu unutkanliga dalginliga sebep oluor.

kral
05-10-2009, 16:28
beyne yeterince oksijen gitmemesi bazi sebeplere dayansada unutkanligin tek sebebi oksijendir..

highone
05-10-2009, 20:33
msn ile cin çağrılıyo mu

aydoe
05-10-2009, 20:43
"her şeyin bilimsel bir açıklaması vardır" tabusundan sıyrılınız.

Hiçbir şey bilimsel olarak açıklanamaz :laugh:

Her şey inle cinle ve vahiyle sabittir :laugh:

mehmetsalih
05-10-2009, 20:45
Selam,

Cin arapçada ecnebi-yabancı-görünmeyen-insandan ayrı demektir. Burada şahsi kanaatimce Cin Suresinde geçen cin kelimesi ile Kuran'da bahs edilen Cinler ayrıdırlar. Muhammed'i dinleyenler bazı yabancılar olduğu şeklinde anlamlandırılabilir. Kuran'ın genel Cin dediği varlığa gelince İnsan-akılı varlıktan önceki arageçiş varlık olabileceği gibi soyu tükenmiş bir varlıkta olabilirler. Süleymanın mabedinde çalışanlar ise Babililerdi.

m.salih
kıvançla...

dogruluk
05-10-2009, 23:03
nasıl oluyor cin çarpmış insan anlata bilir misin.bana göre hepsi rivayet kulaktan dolma şeyler.

bilirkisi
05-10-2009, 23:20
Bu cin konusu da bazi akilli muslumanlar tarafindan kivirtilmaktan (tevilden) nasibini alanlardan.

Ben de FG'nin bir sohbetinde "cin"den kastin "gorunmeyen seyler, mesela mikroplar" oldugunu soylemisti. O zaman bile "yok artik!" demistim.

sansdoute
05-10-2009, 23:28

Pes artık! Yuh artık!

Bence nefes alma sen. İçine şeytan kaçar sonra.

ozgur_beyin
05-10-2009, 23:48
sevgili sandoute
kaçmaz merak etme

Askerliğini bahriyeli olarak yapıp tezkere alan temel kahvede askerlik anılarını anlatmakta, bu arada atışlı tatbikatları anlatırken torpili gönderip hedefi yokettim der. bunun üzerine dursun -Uy temel torpil atarken nasıl oluyorda denizaltının içine su kaçmayı..? der Temel -Bak uşagım yaz gelince denize giriyorsun suyun içinde yelleneysin yellenirken kıçına su kaçıyormu? -kaçmıyo -tamam işte sistem aynı sistem...
anladınmı ?sistemi:peep:

sansdoute
05-10-2009, 23:52
sevgili sandoute
kaçmaz merak etme

Askerliğini bahriyeli olarak yapıp tezkere alan temel kahvede askerlik anılarını anlatmakta, bu arada atışlı tatbikatları anlatırken torpili gönderip hedefi yokettim der. bunun üzerine dursun -Uy temel torpil atarken nasıl oluyorda denizaltının içine su kaçmayı..? der Temel -Bak uşagım yaz gelince denize giriyorsun suyun içinde yelleneysin yellenirken kıçına su kaçıyormu? -kaçmıyo -tamam işte sistem aynı sistem...
Hahaha:)) Anladım. Sistem süpermiş:)

history
05-10-2009, 23:53
cin vardır yoktur oksijendir safsatadır halüsünasyondur aklın oyunudur inananların uydurmasıdır ateştendir görünmezdir diyen kısaca inanan inanmayan ama bu konu hakkında kestirip atmadan yorum yapan her insanın denemesi gereken bir ritüeldir..sonucunu yasayıp görerek yazmak en dogrusudur...sonuçta müspet ya da menfi her sonuca göre her türlü inanıştan uzak tarafsız bir sekilde bilimsel bir izahta bulunmak en dogrusudur bence..yoksa bu olayda havanda su dövmeye benzer...

sansdoute
05-10-2009, 23:55
cin vardır yoktur oksijendir safsatadır halüsünasyondur aklın oyunudur inananların uydurmasıdır ateştendir görünmezdir diyen kısaca inanan inanmayan ama bu konu hakkında kestirip atmadan yorum yapan her insanın denemesi gereken bir ritüeldir..sonucunu yasayıp görerek yazmak en dogrusudur...sonuçta müspet ya da menfi her sonuca göre her türlü inanıştan uzak tarafsız bir sekilde bilimsel bir izahta bulunmak en dogrusudur bence..yoksa bu olayda havanda su dövmeye benzer...

Ritüel derken anlayamadım? Forumcak cin mi çağıracağız? Nasıl olacak?

dogruluk
05-10-2009, 23:56
sevgili sandoute
kaçmaz merak etme

:ranger: güzel olmuş.

history
06-10-2009, 00:12
Ritüel derken anlayamadım? Forumcak cin mi çağıracağız? Nasıl olacak?
eğer varlığına inanıyorsan bunu teyit etmek adına ,yoklugunu savunuyorsan ise bunun gerçekten var olmadıgına kanaat getirmek adına yapılabilir.neden olmasın?ya da tabi şöyle bir yol da var..ben Allaha ve her sözüne inanırım benim ugrasıp ispat etmeme gerek yok ya da bu çağda birde zaten olmayan bir varlık için cadı tahtası benzeri şeylerle mi uğraşcaz da diyebilirsin..kısaca seçim size kalmış...ama ya varsa?ya da yoksa?merak etmiyormusun...(reklam jeneriği gibi oldu farkındayım:)

history
06-10-2009, 00:16
kısaca bir yol haritası var ortada.dogru ya da yanlış..ama denemek gerek diye düşünüyorumm.ve ondan sonra bilimsel bir açıklamaya varmak daha sağlıklı olur kanaatindeyim..nasıl bir konuyu öğrenmek adına cilt cilt kitaplar bitiriyosak yazılar okuyorsak bu da onlar gibi bir ritüeldir..

nehir
06-10-2009, 00:39

Koptum ya!...:bounce::party:

katre_07
06-10-2009, 01:27

kış kış cinler kış kış..sek sek cinler sek sek...yallah cinler yallah..

kral
06-10-2009, 13:39
peki cin carpmasi nasil oluyor.cinin carptigi kimse zehirlenir..tip dilinde bu oksijen zehirlemesidir..

sansdoute
06-10-2009, 18:48
peki cin carpmasi nasil oluyor.cinin carptigi kimse zehirlenir..tip dilinde bu oksijen zehirlemesidir..

Gerçekten merak ediyorum kafanda nasıl bir dünya var?

Oksijen=Cin ise diğer gazlar nedir peki?

Azot, argon, karbondioksit hakkında da bize bilgi verir misin? Özellikle karbondioksitin neye tekabül ettiğini çok merak ediyorum. Vücuda cin olarak giren şey nasıl bir değişime uğruyor da karbondioksit olarak çıkıyor. Bu durum iyiye mi işaret yoksa kötüye mi?

cinsan
14-11-2011, 00:18
Dumansız Ateş/Dumanlı Ateş/Zehirli Ateş/Zehirli Olmayan Ateş/Kavurucu Ateş/Kavurucu Olmayan Ateş/Biyolojik Ateş/Psikolojik Ateş/Doğa Ateşi/Kainat Ateşi...........

Bu ateşin, oluşumda, oluşumun devamında/yaşayışında/işleyişinde, ve yokoluşunda bir faktörü var. Ama nasıl?

Önce ateş sonra toprak sonra diğerler mi? (Kur'an'da İblisten sonra Adem'in olması)
Güneş/Ay/Yıldız'da nasıl bir ateş türü var? Dumansız mı?
İnsan'da nasıl bir ateş türü var?
Can veren, canı sağlayan, canı çalıştıran yada bizzat can ateş mi? Can neyden oluşuyo? Biz neyle çalışıyoruz? Yani asıl soru bu.
Elektrik ateş sınıfına girer mi? Elektriğe ateş denebilir mi?
Ateş sadece ısıveren mi, ısı ile ilgili olan mı?
Neden ateşli sevişme?
Bitkilerde ateş?
Hayvanlarda ateş?
...............

Bu ateşte ne var?

Neva
05-12-2011, 19:54
guncelleme.

lionawar
21-12-2011, 17:47
cinler vardır... ben çok gördüm...

ahanda bir resmi :

http://www.hafiftarif.com/wp-content/uploads/2010/05/eti-cin.jpg

terekeme
21-12-2011, 22:29
Dedem muska yazardı. Cin çıkartmaya getirilen genç bir kadını uzun süre oklavayla dövmüş,kadın bayılınca ara vermişti.Dayak atarken bir taraftan da adını söyle diye bağırıyordu.Cinin çıktığını görmedim ama az kalsın kadının canı çıkacaktı.

unknowngod
22-12-2011, 02:43
şu evrende okadar küçük bir noktayizki sadece bizim olmamiz çok şaçma boyutsal maddesel enerjisel olarak farkli canlilarin olabileceği konusuda ortaya çikiyor

Khaos
22-12-2011, 02:45
maddesel ve enerjisele lafım yok da,
şu boyutsal tam olarak nası bişey harbiden merak ediyorum.

unknowngod
22-12-2011, 02:52
sevgili khaos orada ufak bir kelime hatasi yapmişim büyüklük yada küçüklük olarak yazicaktim yanliş yazmişim olarak hadi bizi baz alalim büyüklük olarak en büyük insan 2:00 metre diyelim salliyorum bakiyosun bi yildiz var bizim yildizin bimlemle kaç kati yani titanlarin olmamasi içten deil çünkü yaşadiği gezegenin büyüklüğü baz alirsak yani sadece bir fikir iddaam yok :)

Khaos
22-12-2011, 03:06
şimdi, evrende bizden başka canlılar olabilir mi diye düşünürsek,
bu soruya hiç kimse ''kesinlikle olamaz'' diyemez.
evren gerçekten çok büyük ve canlılık da maddenin ortaya koyabildiği bir nitelik.

bu bağlamda hemfikiriz.

yani cin bir nevi uzaylı gibi bişey olabilir demek mi istiyosun

unknowngod
22-12-2011, 03:23
sevgili khaos iddaam yok sadece fikir şu evrende yaşayan her canli aslinda uzaylidir öyle bir kavram vardir paralel evrenler gibi hani dünya vardir 2 nolu boyutta sen yaşiyosun insan 3 cü boyutta neyse artik bu varliklar yaşiyor senin gerçekliğinde o yerde ağaç varsa onun gerçekliğinde bimlemle taş gibi

düşüncem şu evrende yaşayan her varlik bir uzaylidir tabi farklila olabilir çünkü evren çok büyük ve çok komplex yada çok basit biz teoriden öteye gidemiyoruz malessef hep kendimize göre endeksliyor evreni farkli yorumlar getirmek zararli olmaz

unknowngod
22-12-2011, 03:23
biz uzayli diyebilirz bir başkasi bunu der :) orta yolu bulmak lazim

kaanuni
15-01-2012, 08:24
Bu başlık bilim bölümünde ne arıyor?