PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : malatya'da kimsesiz çocuklara şiddet

gameover
27-10-2005, 23:50
herkesin bildiği gibi şu aralar türkiye'nin gündemini işgal eden bir konu.

bu tarz olayları gördükçe islamın o merhametli tanrısının nerede olduğunu merak ediyorum.zalime,çapulcuya merhamet edilirken o küçük yetim ve öksüzlerin günahı nedir ? ömürleri boyunca bilinç ve bilinçaltlarına yerleşecek o şiddet içeren olayları yaşamalarının sebebi imtihan mı ? imtihanlarının başlaması için biraz erken değil mi?

Guardian
28-10-2005, 05:17
Sonuna kadar katılıyor ve destekliyorum. Biz "Allah, kitap, din, peygamber" derken olan oluyor ve kötü tarafı olan masum çocuklara yani Türkiyemizin geleceğine oluyor! Biz ise yine akıllanmayarak sokakta bir sürü aç cocuk varken "Allah rızıklarını verir" diyerekten geçiyoruz televizyonumuzun karşısına dedikodu izliyor, yada aylık fanatiği olduğumuz takıma milyonlar saydırıyoruz.

Nerede bu dünyanın adaleti? ben şahsen bir kız olsam ve tecavüze uğrasam, üzülme sen diğer dünyada hakkını alacaksın mı diyecekler olan olduktan sonra gurursuzca ve bu ezikliklemi ölücem? böyle öldükten sonra vermesinler cennetide istemiyorum! Böyle saçmalık olmaz, birazcık olsun düşünmeye davet ediyorum!

SelahattinEyyubi
28-10-2005, 05:25
ananızı zikeyim

Guardian
28-10-2005, 05:36
ananızı zikeyim

diğer tüm mesajlarında da olduğu gibi bu mesajında da;

hangi tarafın daha bilinçli, daha olgun, daha üstün, daha açık görüşlü ve saymaya gerek duymadığım daha nice üstünlüklere sahip olduğunu açıklamış bulunuyorsun ister istemez.. teşekkür ederim! (buda size kapak olsun!)

admin ve moderatör arkadaşlardan isteğim:
Lütfen bu yazılarını silmeyelim arkadaşın herkes görsün!

28-10-2005, 05:53
evet o çocukları ben de izledim. cinselliğin üremeyle bağlantısını kıramadığımız sürece bu tür şeyler olacaktır. avrupada ve amerikada cinsellik-üreme ilişkisi biz de olduğundan çok daha zayıf, bizde yüzde olarak cinselliğin üremeyle son bulması oldukça fazla. bir de cinsellik için evlilik de önşart olabiliyor çoğu kez. bunlar 6. yüzyıldan kalma bir kitabı çok okumanın doğal sonucu. yani bu dövülen çocuk olayının garip hiç bir tarafı yok, sadece ekrana yansıyan bir örnek. böyle ilkel bir kitabı çok okuyan bir millette daha ne gibi cahillikler görülebileceğini tahmin etmek zor. öte yandan islamın yine çok destek verdiği " siz üreyin allah rıskını verir", " sofrasına ortak olacak diye çocuk yapmayan bizden değildir" gibi popüler düşünceler yapılanı sanki yanlış birşey değilmiş gibi gösteriyor.
bu düşünceyi başka bir forum konusu altında detaylı irdelemeli. ben islamı mutezile düzeyinde tanımıyorum(uzun süredir ilgilenmiyorum) ondan bu konuda bizi aydınlatmasını isteyebiliriz.
sevgiler

Mutezile
28-10-2005, 07:35
Yetim ve öksüzlere reva görülen davranışlar; o yaş çocuğunun kalbini kırmak eza etmek İslama göre günahların en büyüklerinde -Kebair- değil midir? Tayyib ne yapıyor? ''ya bunlar istenmeyen şeyler, başka yerlerde de oluyor, zaten bu adamları ve bayanları bizden önceki hükümetler işe aldı. Bu insanlar ehil değil, psikolojik donanımları yok vs vs..'' Mertlik, delikanlılık, Kasımpşalılık bu mu?

Senin bu ülkeyi idare etmeye kifayet edecek Milli duyguların, Türkçülük duyguların, Vatan toprağına olan SEVGİN var mı? Rum'a limanları açma, gümrükleri açma sözü vermedin mi? Piskoposa ekümenik tanımak için vaatler de bulunmadın mı davos'ta? Heybeliada Ruhban Okulu'nu senin Bakanın 24 saate açarım demedi mi? Haysiyetinizi, vicdanınızı, vatan millet SEVGİNİZİ HANGİ TARİ-KATIN VESTİYERİNDE bıraktınız? Ülkede iç savaşı körüklemiyor musunuz? Hangi konuyu çözdünüz de Çocuk Esirgeme deki sorunları çözeceksiniz. Bütün partiler size ağız birliği etmişçesine Musa Eroğlu'nun şarkısı olan ''Yolun Sonu Görünüyor''
(Yüce Divan Yolu) şarkısını söylemiyorlar mı? Geceleri o yastığa baş koyduğunuzda nasıl uyku tutuyor? Bari konuşma be Allahın sevgili Kulu; konuştukça berbad etmediğin tek mesele kaldı mı?

Guardian
28-10-2005, 07:42
burada konu tayyip,akp veya baska bir parti değil, tanrının neden bu sorunları görmediğidir. Eğer gerçekten varsa ben bile çaresizliğimden kendimden utanıyorsam o niye güzü varken bunlara bir "dur!" emri vermiyor. (gerçi AKP dende hiç hoşlanmıyorum ama bu konu başka bir başlık altında tartışılabilir, konu sapmasın)

Mutezile
28-10-2005, 07:54
Konunun saptığı falan yok; sen hiç kaygılanma. Şu anda tam bodoslama konunun içindeyiz. Bir olayın alt kademesindeki 'maşa'larını yermek, eleştirmek işin kolay ve tevil yoludur. Asıl sorumluları hesaba çekmek, onlara soru yöneltmek esastır. Çocuklara bunları reva gören o cahil, vicdansız ve EHİL olmayan insanlara KİM KADRO vermiştir. Onları o yuvaların içine kim sokmuştur. Bu insanların o Yuvalarla ilişkileri yıllardır niye kesilmemiştir? Bütün bakanlıklara atadığı toplam kadronun 70 000 ila 90 000 arasında olduğu hesaplanmakta iken; atadıklarının neredeyse yarısından çoğu 3'LÜ KARARNAME OLMADAN (Her birinde sayın Cumhurbaşkanının İtirazı var iken- ve yürütmeyi durdurma için Anayasa Mahkemesi ve diğer yargı organlarına götürmüş iken); Cumhuriyet tarihinin tartışmasız en büyük -gayrımeşru yollardan- kadrolaşma hareketinin Başı bu işlerden sorumlu tutulmayacak mı? Senin güzel hatırın için bile bu yapılamaz. Ama sen bu tartışmadan uzak durup senin hoşlandığın perspektiften konuya yaklaşmakta tamamen özgürsün.

Guardian
28-10-2005, 07:59
bu konuyu illede tartışmak istiyorsan bu konu adında yeni bir başlık aç orada tartışılsın daha öncede dediğim gibi bu başlığın konusu farklıdır. Siyaset değil daha çok din tartışılmalıdır!

Mutezile
28-10-2005, 08:15
Seni kırmayalım; siteye yeni kaydoldun sanırım. Hoşgeldin, verimli sohbetlere vesile olması temennisi ile

28-10-2005, 08:22
yaw mutezile kardeş ben senin engin islam bilginle bu üreme hızını ele almanı istemiştim. yani şu ağızlara sakız olan "allah rıskını verir" deyip "saldım çayıra mevlam kayıra" demeyi islam perspektifinden değerlendiriver bizim için de aspartam sonra mokartes midir sokartes midir gelsinler çözüm bulsunlar buna.