PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : SAĞLAM TEMELLER!!!!!!

reel
09-12-2004, 17:27
Çok yazı okudum ve yazdımda....Ateisler bize ,inanımışımızın sağlam temeller üzerine oturmadığını ,kabullenme ve doğa üstü güçlerin kabulüyle çözüme ulaştığımızı belirterek bunun ise akıl açısından asla kabul edilemeyeceğini beilirtmekteler ve eleştirmekteler..
Acaba kendi bastıkları zemin nekadar sağlam?
Cansız bir ortamda ,canlıların oluşumu..Dünyadaki hassas dengeler..Nekadar akla uygun bir açıklama getirebiliyoruzki?
Evrimm toerisimi?
Zaten fosu çokmış..
Aslında onlarında net bir açıklaması yok!!!

Cevab çoğunlukla şu oluyor..Efendim bilim daha yeni emekleye geçmiş ,biraz daha zaman...!

İnsan düşünüyor..Maden kendiliğinden oluştutuda ,bu oluşumun bukadar karmaşık komplex yapıda ve hala daha çözemeyeceğimiz bir durum sergilemesi ateist bir felesefe açısından ne kadar mantıklı .?

zerre kadar mantığı yok.......!

quixsoul
09-12-2004, 19:33
1-insan önce görür.
2-sonra gördüklerine şaşar.
3-sonra bu gördüklerine bir anlam veremez.
4-anlam veremediklerine kendin üstün bir canlının eseri olduğuna kanaat getirir.
5-sonra bu canlının bir yaratıcı olduğuna karar verir.
6-bu yaratıcının kuranda adı geçen Allah olduğuna karar verir.

Ateistler 2. veya 3.seçenekden sonra döngüyü terkeder.
Tanrı inancı olanlar 5.seçenekden sonra döngüyü terkeder.
İslam inancına sahip olanlar ise doğuştan otomatik kendilerini 6.seçenekde bulurlar.Aileleri her geçen saniyede azimle 6.seçeneği işler beyinlerine.Ve diğer seçeneklerden gelmeyen insanlar için 6.seçenek onlar için bir GERÇEK olmuştur.

Ben buraya açıkçası ateizmi değil islamı tartışmaya geldim.Bu yüzden emin olamadığımız 6.seçenek üzerinde durmalıyız.

quixsoul
09-12-2004, 19:43
..ve

dünyanın en sağlam temeli : Akıldır.
Akıl geçmişte sayılan tüm gerçekleri yıkacak potansiyeldedir.Ömrü az olduğu için gücünün farkına varamayız.Çok güçlüdür..

Kuran da geçen ayetlerin çoğu peygamber ölür ölmez geçerliliğini kaybetmiştir.Ve her geçen sene aklın üstünlüğü tüm dinlerde ki hükümleri yıkacak ve mantıksızlıkları ortaya serecektir..

reel
11-12-2004, 00:21
Cevabınız çok felsefi olmuş..Akıl herzaman çözüm bulamaz...Soruları gündeme getirir ve bir çıkış yolu ister sizden..Akıl sana soruyor..Bu evren nasıl oluştu ?Mikro alemden makro aleme bir denge var ,Kendiliğinden olabilirmi?
Ya beynimiz?
Aklı üreten bir merkez?Kendiliğindenmi oluştu?

Bunla akıllıca cevablarmı?

Selam.....

Jdarc
14-09-2010, 00:50
Çok yazı okudum ve yazdımda....Ateisler bize ,inanımışımızın sağlam temeller üzerine oturmadığını ,kabullenme ve doğa üstü güçlerin kabulüyle çözüme ulaştığımızı belirterek bunun ise akıl açısından asla kabul edilemeyeceğini beilirtmekteler ve eleştirmekteler..
Cansız bir ortamda ,canlıların oluşumu..Dünyadaki hassas dengeler..Nekadar akla uygun bir açıklama getirebiliyoruzki?
Evrimm toerisimi?
Zaten fosu çokmış..

Cevab çoğunlukla şu oluyor..Efendim bilim daha yeni emekleye geçmiş ,biraz daha zaman...!

İnsan düşünüyor..Maden kendiliğinden oluştutuda ,bu oluşumun bukadar karmaşık komplex yapıda ve hala daha çözemeyeceğimiz bir durum sergilemesi ateist bir felesefe açısından ne kadar mantıklı .?

Kompleks ve mükemmel bir yapılanma Tanrı'nın varlığına dair bir fikir oluştursa da, Kur'an Tanrı fikrine darbe indiren en büyük ve şaşılası dindir!

denklem
14-09-2010, 01:39
reel arkadaşım güzel şeyler söylemiş.düşündüm taşındım.

güzel insan anlıyamadığımız için mi inanalım?

siz anlamadıgınız halde nasıl inanıyorsunuz?

KORKUYOMUSUNUZ?

KORKTUĞUNUZ İÇİN Mİ İNANIYOSUNUZ?

SADECE BU MEVZUYA CEVAP VERİNİZ.

AvniSinanoglu
14-09-2010, 01:40
Evrimm toerisimi?
Zaten fosu çokmış..

Ateist olmak müslüman olmaktan daha zor, bu zorluga katlanmak kolay degil:sad:

insan_olmak
14-09-2010, 01:41
Evrimm toerisimi?
Zaten fosu çokmış..

evrim teorisinin bile ne olduğunu bilmiyorsunuz büyük ihtimalle

o yüzden pek söze gerek yok

saygılarımla

hackercesur
14-09-2010, 07:18
Sağlam temellere dayanarak kuranın ve diger dinlerin fasafiso oldugunu çok rahat söylerim...

Gelelim mükemmel düzene... Hiçte sandıgın gibi mükemmel bir düzen yok. Dünyada yaşayan canlılardan güçlü olanlar güçsüz olanları her zaman yerler.

Yaşamayı becerenler ise zekalarıyla hayatta kalırlar. 2 ayak üstüne kalkan bir insanda eger zeka gelişmeseydi zaten hayatta kalamazdı ve evrim bu kuralla işliyor.

Biraz belgesel izlersen havanlarla insanlar arasındaki benzerlikleri de görebilirsin zaten.

Erkeklerdeki memenin hiçbir işlevi yok.
Ya da neden 3 gözümüz degilde 2 gözümüz var.
Ya da neden uçamıyoruz. Bu mu mükemmellik.

Vahşi doga mı mükemmellik. BBC nin 10 bölümlük hayat belgeselini izlemeni öneriyorum. internetten çok rahat bulursun. İndir ve izle... İnsani dedigin davranışlar çoğu hayvanda zaten var. Bazı maymun türleri alette kullanıyor.

Demem o ki mükemmel yaratıklar degiliz. Sadece evrim var. Hayatta kalma mücadelesi var. Genlerin bir sonraki nesile farklılaşarak aktarımı var.

Saygılar

ironrose
14-09-2010, 13:39
Herşeyden geçip bir yaratıcı olduğunu kabul ettiğimizi varsayalım.
Bu yüce yaratıcının Kuranın allahı olduğuna nasıl emin oldun.
Sen bu yüce yaratıcının kurandaki allah olduğunu düşünüyorsan o yüce yaratıcıyı ulu , yüce olmaktan çıkarmış olursun.
İnsani kalıplara sokarsın.
Evreni ve içindekileri yaratan, evrende bir kum tanesi kadar bile olmayan güneş sisteminde minnacık bir gezegende insanı sadece ibadet için yaratacak bir yaratıcı. Kendi mesajını iletmesi için binlerce elçi yollayacak.
Son elçisini yazının tam olarak kaydedilemeyeceği bir kaç bin kişilik bir çöl halkına yollayıp yazdıklarının kaydedilmesini tehlike altına alacak.
Yolladığı kitap ilkel arapça ve nedense o dönemin modası olan şiir olarak gönderilecek ki 1400 yıl sonrasına Türkiyede yaşayan bu garipler bir halt anlamasınlar. Bu kitap tanrının emirlerinden çok hikaye, elçinin gece hayatı ve o dönem yaşayanlara hitaplar içersin.
Farz denilen oruç, namaz nasıl kılınır bu kitaptan tek bir yeri okuyarak bulunamasın hatta namaz kaç rekattır. Neler orucu bozar filan bunların çoğu bilinmesin.
Sende bu kitaptaki yaratıcı bu koca evreni yaratandır diye inanmıyoruz diye bizi sorguluyorsun.

faydasızım
14-09-2010, 14:26
evrim teorisi çok fosu(reel)

ya iki dakikada çürüttününz teoriyi ........

Jdarc
16-09-2010, 04:03
Evrimm toerisimi?
Zaten fosu çokmış..

Sana şöyle bir cevap vermek istiyorum tutsak Reel;

Kur'ana göre bu dünya neden var?
Önce zevk için= Yeryüzünde bir halife yaratacağım. (Keyfi)
Sonra iddia= And olsun ki onları yoldan çıkaracağım... ( Böbürlenen şeytan ile)
İmtihan. (Evet, tamamen bu!)

Olaya şöyle yaklaşmanı istiyorum; Tanrı'nın tek amacı ne kadar kudretli ve melek ile şeytanlardan ne kadar daha bilgili olduğunu göstermek. Tamam diyelim buna. Güzel. Bizler kobayız tabi. Bak, bunu kabul ediyorum.

Hatta sadece imtihan amacı ile yaratılmış olalım;

Tanrı'ya bir sorum var;

Çok eskilerde insanlar "hebelehöbele" diye konuşarak dilleri geliştirdiler.
Geliştirdiler mi? Doğru, sen de kabul ediyorsun, Tanrı'n da.
Peki imtihanda sorular hazır mıdır değil midir?
Soru hazır ve önceden test edilmiştir? Hemfikiriz.
O zaman neden (misaldir ki) dil yahut dilleri kusursuz yaratmadı? Soru neden hazır değildi?
Diller, kültürler ve pek çoğu gibi dil de zamanla, asılar içerisinde gelişmiş bir şeydir.
Kısaca;
Tanrı'm (imtihandı madem) neden önsevişmeyi bu kadar uzattın? Direk konuya girseydin?

aliyarasfal
16-09-2010, 04:34
Arkadaşlar konuyla belki çok ilgili değil ama ilginç bir bilgi sunayım.Bir arkadaşım var, iki adet normal memesi haricinde 4-5 parmak altlarındada iki adet meme ucu belirgin. Yani dört memeli.Ayrıca cinsiyetide erkek. Ben eğer incelenirse bir çok kişidede bu gibi çıkıntılara veya izlere belirgin yada leke gibi rastlanılacağını düşünüyorum.

Şimdilik saygımla gittim...

hackercesur
16-09-2010, 19:31
Arkadaşlar konuyla belki çok ilgili değil ama ilginç bir bilgi sunayım.Bir arkadaşım var, iki adet normal memesi haricinde 4-5 parmak altlarındada iki adet meme ucu belirgin. Yani dört memeli.Ayrıca cinsiyetide erkek. Ben eğer incelenirse bir çok kişidede bu gibi çıkıntılara veya izlere belirgin yada leke gibi rastlanılacağını düşünüyorum.

Şimdilik saygımla gittim...

Haklısın bu tarz şeyler çok oluyor. Mesela çift başlı doganlar var. Ya da 6 parmaklı doganlar. 4 parmaklı doganlar...

Bilim bunu çok mantıklı açıklar. :sad:

Din ise allahın takdiri der... :nono:

zallas003
16-09-2010, 22:58
"Temeller yıkılırsa, ne yapabilir doğru insan?" Mezmur 11:3