PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Boşlukta Kalmak

mehmetsalih
10-06-2009, 23:57
Selam,

İşe yaramayan veya fazla kalan eşyalar genelikle ''amacı işe yaramadığından'' ya atılır yada yakılır. Bu örneğe benzer İnsanda kendisinin ne olduğunu keşf edemediğini anlar ''kendisine bir umut veya ışık arar'' belkide uzun sürecek veya kısa sürecek bu yolculuk İnsana birşeyleri sunması gerek. Bazen İnsanın tükenişi olarak adlandıracağımız bu sonlu-sonsuz arayış bir yerlere götüremediğinden veya boşlukta kaldığından ne yapacağını şaşırır durur.

İnsan benliğini çok sever. Onun için yaşar ve sevdiği tek canlı odur. Eğer sevgi olursa bile o Ego içindir. Aşk, Sevgi, Cömertlik, Zalimlik, Beden, Dil, Din, Irk, Düşünce, Hava, Madde ve aklımıza gelecek herşey -her Ego için onun için vardır. Ego tatmin olmadığı zaman tüm İnsanları kendisi için serer ama Enaniyeti yok etmek istemez. Depresyon ve Psikolojik sorunlarda Ego rahatsızlığından meydana gelir. Ego zalimdir İnsanı yok eder ve herşeyi yaptırır. En ufak bir tebesüm bile bazen İnsanın düşünce-din değiştirmsine neden olabilir.

Uzun veya Kısa diyebileceğimiz arayış bir sonuç alamayınca kendisini oluşturacak ve kibir veya havada olsa bir dala tutunmak ister. Hatta İnsan bu durumlarda İntihar veya başka yönelimleride olabilir. Ki İntihar bazen mantıklı geliyor İnsana. Ama İnsanın Egosu o kadar zalimleşirki İnsan değer veya başka birşey tanımaz/tanıyamaz. Çünkü her İnsan kendisini değerli bilir. ''İnsan Dünyayı Ben Merkezli Bilir'' Çünkü her an ve her daim Egonun beber olduğu yine Ego'dur.

Tanrı... Hayatın esrarengiz ve gizemli varlığı. Onun Sevgisinden İnsan değer verir verir ulaşmak için çabalanır. Ama AŞK yani dengesiz Sevgi onu aramak için herşeyi yapınca ve sonuçsuz AŞK olunca artık ya İntihar, yada İNKAR meydana gelir.Bir İnsan Tanrıya Aşık olduğundan dolayı İnkar eder. ve Tanrıyı sevdiğinden dolayıda yaşar.

Sevgi...

evrensel-insan
11-06-2009, 00:03
Saygideger mehmetsalih;

Hersey gibi, egoyuda yonlendiren dusunce ve bilinc duzeyidir. Insanoglunun dogal dusuncesi onu egoya mahkum edebilir, ama; insanoglunun hicbir temelde; dogal yapisinda ego yoktur. Ego; yasamdan ogrenilen canlinin, kendini devam ettirmesi istemidir. Egoizm veya egoist; ise bir ideoloji urunudur ve dogal dusuncenin kokenlerinden biridir. "Ben" ile "benim..." ve "bu benim" ile "bu sey benim" farkini ve "sahip olmak"" ile, sahibi olmak" farkini iyi algilamak gerekir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

mehmetsalih
11-06-2009, 00:13
Selam,

Aslında her Egoist karşıtıda Egoist'tir. Çünkü Ego için yapıyorsun Ego Karşıtlığını.

Sevgi...

0ne
11-06-2009, 00:14
birde bu mevzuya MALİK , MUKTEDİR olmak açısından bakalım

herşey imkan olanak ve ulaşabilme çabasından ibaret

felsefede değer paradoksu diye bir kavram var

erişilemeyen sürekli kendini aratır

boşluğa düşürende erişilmişin değerini anı düşüncede kavramak bazında

sıradan ve matah görmenin ta kendisi..

0ne
11-06-2009, 00:16
bu arada site ye kitlesel psikostazi yapıyorsun mehmet salih :D

evrensel-insan
11-06-2009, 00:39
Saygideger mehmet salih; ne icin yapiyorsan yap; yaptirtan dusuncendir. Bu da dogal dusunce olarak, zaten; bencil, cikarci, ayrimci, guce tapan, otoriter v.s. dir. Eger sen; bu dogal dusuncenin, alisilagelmis, otomatiklesmis, sorgulanmayan isleyisini korumaya devam edersen; zaten sonucta, bu dunce sana; bilimin ugrastigi gibi; bu yapinin sanki dogal insanoglunun yapisi olduguna goturur. Su anda; suyun basini tutanlar, bilimi de; DNA, gen, kan, kafatasi v.s. organlardaki sozde ispatlarla; bu dogal dusunce yapisini, dogal insanoglu yapisina paralel kilmaya calisiyorlar.

Zaten insanoglunun da en buyuk psikolojik bunaliminin celiskisi; dogal dusuncenin ortaya koyduklariyla; insan ozunun ortaya koymasi gerekenler arasindaki celiskidir. ISTE BU BILINC ALTI CELISKI; BILINCE CIKMADIKCA, INSANOGLU DAHA COK HEM KENDINI HEMDE BIRBIRINI YER.

Saygilarimla;
evrensel-insan

mehmetsalih
11-06-2009, 00:43
Selam,

Sevgili Evrensel_İnsan; Konuları geçiştirdiğinin farkındamısın? Ben Dünya eksenli veya Evrensel bir değişimin peşinde değilim. Bu yüzden Benliğimi değiştirme ve doğruyu bulma çabasını ilk görüyorum. Eğer daha benlik oluşmadan benliğin öğretileriyle birlik oluşsa bu Egolar çatışmasına döner. Herkes olduğu yerde dursun veya durabilir. Ama sonuçta düşünce Egonun hizmetinde.

Sevgi...

0ne
11-06-2009, 00:47
Saygideger mehmet salih; ne icin yapiyorsan yap; yaptirtan dusuncendir. Bu da dogal dusunce olarak, zaten; bencil, cikarci, ayrimci, guce tapan, otoriter v.s. dir. Eger sen; bu dogal dusuncenin, alisilagelmis, otomatiklesmis, sorgulanmayan isleyisini korumaya devam edersen; zaten sonucta, bu dunce sana; bilimin ugrastigi gibi; bu yapinin sanki dogal insanoglunun yapisi olduguna goturur. Su anda; suyun basini tutanlar, bilimi de; DNA, gen, kan, kafatasi v.s. organlardaki sozde ispatlarla; bu dogal dusunce yapisini, dogal insanoglu yapisina paralel kilmaya calisiyorlar.

Zaten insanoglunun da en buyuk psikolojik bunaliminin celiskisi; dogal dusuncenin ortaya koyduklariyla; insan ozunun ortaya koymasi gerekenler arasindaki celiskidir. ISTE BU BILINC ALTI CELISKI; BILINCE CIKMADIKCA, INSANOGLU DAHA COK HEM KENDINI HEMDE BIRBIRINI YER.

Saygilarimla;
evrensel-insan

SAYGIDEĞER ABİ

ortaçağda adamı bi işkence aletine gerip kollarını bacaklarını baglıyor

daha sonra santim hesabı bi çark döndürüyorlarmış

tabi bu işlem saatlerce sürdügü için yavaş yavaş kemikler eklem yerlerinden açılıyor

ve kişi serbest bırakıldıgında boyu 15 cm uzuyor ama çokda acı duyuyormuş

abi kusura bakmada seni okurken fikirlere işkence ediyorsun gibime geldi bi an

yanılıyor olabilirim ama

uzattıkça uzatıyorsun acı duyuyor kavramlar

el insaf :D

evrensel-insan
11-06-2009, 00:48
Saygideger mehmetsalih;

Bende sana zaten toplumlardan bahsetmiyorum. Senin kendinden bahsediyorum. "Kendi dusunce devrimini kendin icin evrensel-insansal temelde, bireysel olarak yap", diyorum. "Tabi once birey olma bilincini kazan" diyorum.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
11-06-2009, 00:52
Saygideger one;

Kavramlar, nasil kavranirsa; oyle his verirler. Sana "aci" veriyorlarsa, tek diyecegim "Hem gercekler acidir, hem de gercekci olabilmek" ama sen istiyorsan; dogrularinla; aci olan gercekleri carptirabilirsin, ya da kendi dogrularina uyarlarsin. Ama bu "kandirikcilik" cok daha aci sonuclar dogurabilir, "bunu da; unutma" derim. Sonucta secim senin, kararin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

0ne
11-06-2009, 01:04
Saygideger one;

Kavramlar, nasil kavranirsa; oyle his verirler. Sana "aci" veriyorlarsa, tek diyecegim "Hem gercekler acidir, hem de gercekci olabilmek" ama sen istiyorsan; dogrularinla; aci olan gercekleri carptirabilirsin, ya da kendi dogrularina uyarlarsin. Ama bu "kandirikcilik" cok daha aci sonuclar dogurabilir, "bunu da; unutma" derim. Sonucta secim senin, kararin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

saygıdeğer abi

kavramları "sen ve ben " üzerinden manalara endeksledigimiz zaman

ego bizi zihniyet ve sistemsel kökenli objektif açılımlardan

uzaklaştırmazmı diye sormuyorum dersimi aldım bi koşu ezber edip gelecem :)

evrensel-insan
11-06-2009, 01:09
Saygideger one;

zihniyet ve sistemsel kökenli objektif -one-

Gerceklerdir.

acilimlardan-one-

Gercekci olmaktir.

Tabi istersen; ideolojik inancsal dogrusal da olabilir ve diger dogrusallarin dogrulariyla tartisirsin. Kim mi galip gelir? Sence?

Saygilarimla;
evrensel-insan

0ne
11-06-2009, 01:19
Saygideger one;

zihniyet ve sistemsel kökenli objektif -one-

Gerceklerdir.

acilimlardan-one-

Gercekci olmaktir.

Tabi istersen; ideolojik inancsal dogrusal da olabilir ve diger dogrusallarin dogrulariyla tartisirsin. Kim mi galip gelir? Sence?

Saygilarimla;
evrensel-insan

işte hataların en büyügü karşıtlarımızı katkılayıp onlara yeni ufuk açarak

kazanmak yerine , direkt olarak onların şahdamarlarına saldırmamız

galibiyet ve maglubiyet ile ifade edilen sonuçlara yolacabiliyorsa

bu bizim bilgi altyapımızdaki eksiklik veya yetersizliğin üstünü kapatmak

kamufle etmek anlamınada gelemezmi?

birincisi neden katkılayıp yeni bir form la karşıtımıza sunmadan direkt

yanlışlıyoruz ?

iki yanlışlayınca kazancımız nedir ?

size haddim olmayarak PLATON un KAZANÇ ÜSTÜNE diyaloglarını

öneriyorum :)

evrensel-insan
11-06-2009, 01:27
Saygideger one;

Kisaca karsitlar kendi basina yoktur. onlari veren bir degismez ve tartisilmaz vardir. onemli olan bu uclemi gorebilmek. Ornek; hak, hakli haksiz. Hak empozitiftir ve tartisma disidir. Tartisilan karsitliktan hangisi one surulurse surulsun otekine terstir. KARSITLAR TARTISMASI BIR KISIR DONGUDUR ve o yuzden inancsallar ve dogrusallar yaratilmistir.

Onemli olan her karsitin ve de ikilemin; ucuncu tartisilmayan ucunu fark edebilmektir. Ornege devam; ne hakli, hak; ne haksiz hak peki hak nedir? kisimi, kavram mi? Kisaca sey bir uclemdir ve evrensel karakteristigide; hem ikilem hem de karsitliktir. Onemli olanda; bu uclemi ve karaskteristigi dortlemi icinde yer almadan ortaya koyabilmek ve sorunu tum resmiyle verebilmektir. Iste dogal dusuncenin cikmazi da bu karsitlar tartismasidir, ucuncu ucu sabit tutarak. Yani degisimin, degiskenligi sabittir. Bakiniz "evrensel'in Kosesi"

Saygilarimla;
evrensel-insan

0ne
11-06-2009, 01:33
Saygideger one;

Kisaca karsitlar kendi basina yoktur. onlari veren bir degismez ve tartisilmaz vardir. onemli olan bu uclemi gorebilmek. Ornek; hak, hakli haksiz. Hak empozitiftir ve tartisma disidir. Tartisilan karsitliktan hangisi one surulurse surulsun otekine terstir. KARSITLAR TARTISMASI BIR KISIR DONGUDUR ve o yuzden inancsallar ve dogrusallar yaratilmistir.

Onemli olan her karsitin ve de ikilemin; ucuncu tartisilmayan ucunu fark edebilmektir. Ornege devam; ne hakli, hak; ne haksiz hak peki hak nedir? kisimi, kavram mi? Kisaca sey bir uclemdir ve evrensel karakteristigide; hem ikilem hem de karsitliktir. Onemli olanda; bu uclemi ve karaskteristigi dortlemi icinde yer almadan ortaya koyabilmek ve sorunu tum resmiyle verebilmektir. Bakiniz "evrensel'in Kosesi"

Saygilarimla;
evrensel-insan

saygıdeger abi

zaten bi gram aklım var oda zatıalinizin sayfasına bakınınca gidiyor

sıfır oluyor 1 ken:)

inanın anlamakta zorlanıyorum yazdıklarınızı ama bu geçici bir dönem

bu aralar vitaminsizlikten dir galiba

teşekkür ederim :)

mehmetsalih
11-06-2009, 11:45
Selam,

One Bey; sen heşeyi sloganik ve şamata bildiğinden acı verici olarak gelmiş olabilir.

Sevgi...

0ne
11-06-2009, 12:00
mehmet salih

aynı terane selam söyle o yare diyecemde

sende yar filanda olmazki kadın düşmanısın bre