PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bilim adamının UFO isyanı

Ayejj
13-06-2009, 18:22
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ulupınar Gözlemevi Müdürü Prof. Dr. Osman Demircan, Kumburgaz'da UFO görüntülendiği iddialarıyla ilgili olarak, son günlerde televizyon kanallarında hiçbir yeni ve doğru bilgi içermeyen, toplumu yanlış yönlendiren, çağdaş gelişmeyi engelleyen, bilim ve mantık dışı programların arttığını bildirdi.

Prof. Dr. Demircan, yaptığı yazılı açıklamada, son olarak bazı özel televizyon kanallarında, İstanbul'daki Kumburgaz'da 13-17 Mayıs 2009'da çekilen ve UFO'ya ait olduğu öne sürülen görüntülere sık sık yer verildiğini belirtti.

Bu görüntüleri konuyla ilgisi olmayan kişilerin yorumlamasının oldukça yanlış olduğunu ifade eden Demircan, şunları kaydetti:

"Son günlerde televizyon kanallarında hiçbir yeni ve doğru bilgi içermeyen, toplumu yanlış yönlendiren, çağdaş gelişmeyi engelleyen, bilim ve mantık dışı programların arttığını üzüntüyle izliyorum. UFO'ları uzaylıların araçları olarak lanse eden, gece karanlıkta çekilmiş, ışıklı her görüntüyü UFO olarak gösteren, uzaylıların akın akın dünyayı ziyarete geldiklerini söyleyen hiçbir uzmanlık alanı olmayan açıkgöz, sahtekar ve bilgisiz insanlar ekranlarda boy gösteriyor."

Demircan, bir UFO uzay araştırma merkezinin bu konuda uluslararası kongre düzenleyeceğini web sayfasından duyurduğunu ancak kongreye katılacağı bildirilen kişilerin ilgili alanlarda bilim adamı olmadığını savundu.

UFO konusunda doğru bilgilere sahip olmanın optik, fotoğrafçılık, geometri, fizik, meteoroloji ve astronomi gibi alanlarda uzman olmayı gerektirdiğini bildiren Demircan, açıklamasında şu bilgilere yer verdi:

"İnsan uzman olmasa da günlük olaylarla ilgili fikir yürütebilir. Ancak teknik konularda, uzman olmayan hiç kimse bana göre 'Böyle ya da şöyle olabilir' deme lüksüne sahip değil. Teknik konularda doğrular tektir kişiden kişiye değişmez. Bu doğruları ilgili alanlarda doktora sahibi olanlar bilir ve teknik konular uzmanı olmayan kişilere sorulmaz.

Medya, teknik konularda bilgi aktarırken bu gerçekleri bilmek ve bilimsel temellere dayalı olarak daha kritik ve sorgulayıcı olmak zorundadır. Bir teknik alanda konuşacak kişinin uzmanlık alanı mutlaka sorgulanmalıdır. Aksi halde medya, sokakta gördüğü her insanın termodinamik kuantum mekaniği, evrim gibi teknik konularda görüşlerini alıp bu görüşleri doğruymuş gibi topluma aktararak kargaşa yaratıp toplumun doğru bilgilendirilmesini ve gelişimini engellemiş olur."
Kaynak : AA

ozgur_beyin
13-06-2009, 22:25
ben nasıldinlere inanmıyorsam bu ufo'cularada inanmıyorum.
yahu bu adamların elinde bir tane net resim veya görüntü yok.
çok seneler önce ATV tv.nunda yayınlanan haberci adlı belgeselde coşkun aral bunların
dümenleriyle ilgili bir proğram hazırlamışlardı hiç unutmam. amerikada ne kadar kazançlı bir sektör olduğuda aşikar.
bunlar (ufolar) sürekli bize ceee deyip kaçıyorlar.
bence hepsi modern martaval ve efsaneler

Akhenaton
14-06-2009, 00:54
Bunlar beyaz önlüklü rahiplerin son çırpınışları.Görüntüler Tübitak tarafından onaylanmasına karşın, koltuklarına sıkı sıkıya sarılmış beyaz önlüklü rahipler tüm dünyanın sırlarının kendilerine verildiğini konusunda bildik tekrarlarını yapmaya dursun, artık tüm bilim, din , felsefe sistemleri çökmüş , her şeyin bir jenerik üzerine kurulu olduğu su yüzüne çıkmıştır.

Ne der S.J. Gauld ; bilimin o kadar büyük kısmı hikayelere dayanıyor ki !!! hikayeyi iyi yönde ele alıyorum. Fakat yinede hikaye işte.

Astur
14-06-2009, 01:30
Bunlar beyaz önlüklü rahiplerin son çırpınışları.Görüntüler Tübitak tarafından onaylanmasına karşın, koltuklarına sıkı sıkıya sarılmış beyaz önlüklü rahipler tüm dünyanın sırlarının kendilerine verildiğini konusunda bildik tekrarlarını yapmaya dursun, artık tüm bilim, din , felsefe sistemleri çökmüş , her şeyin bir jenerik üzerine kurulu olduğu su yüzüne çıkmıştır.

Ne der S.J. Gauld ; bilimin o kadar büyük kısmı hikayelere dayanıyor ki !!! hikayeyi iyi yönde ele alıyorum. Fakat yinede hikaye işte.

Komik adamsın Akhen :D :D :D

Bilim insanları "beyaz önlüklü rahiplermiş", bilim de çökmüş :D

DreiMalAli
14-06-2009, 01:33
"İnsan uzman olmasa da günlük olaylarla ilgili fikir yürütebilir. Ancak teknik konularda, uzman olmayan hiç kimse bana göre 'Böyle ya da şöyle olabilir' deme lüksüne sahip değil. Teknik konularda doğrular tektir kişiden kişiye değişmez. Bu doğruları ilgili alanlarda doktora sahibi olanlar bilir ve teknik konular uzmanı olmayan kişilere sorulmaz.

Olayı sadece uzaylıların Dünyamızda cirrit atması ile sınırlandırırsak, bu kadar ileriye gitmeye gerek yoktu. Lise fiziği (enerjinin momentumun sakınımı konusu) görmüş olan birisi iddia edilen bu uzay yolculuğunun hemen hemen imkansız olduğunu anlardı.

Sevgiler

Akhenaton
14-06-2009, 01:36
görmüş olan birisi iddia edilen bu uzay yolculuğunun hemen hemen imkansız olduğunu anlardı.

Sevgiler

Kepler ve newton amentülerine şıkışmış bir bilim için evet.

nogada
14-06-2009, 01:59
Uzaylıların varolup olmadıkları şu an için bilinmiyor olsada var olabilecekleri ihtimali bana göre yüksek geliyor.Çünkü kainat o kadar büyükki akıl-sır erdiremiyeceğmiz trilyon katı trilyonlu bir oluşum.Hatta bunu sayılarla ifade edemeyiz,evet ha böyle olunca evrended yanlız olmadığımızı düşünmek mantıksız olmaz olsa gerek.Fakat bu uçan daipre olaylarına bende inanmıyorum,ama bizim gibi akıl yüüten bir zakayla karşılaşmak da gayet hoş olurdu,tabi bizi yok etmek yada sömürmek için gelmedilerse.Tabiki her ırk insanlık gibi olmaz,fakat biz br gezegen keşfetip gitseydik eğer kesinlikle sömürme amaçlı olurdu bunuda rahatlıkla söyleyebilirim :D

Saygılarımla...

VraeL
14-06-2009, 15:30
Mantıken baktığımızda bizlerde uzaylıyız.

nogada
14-06-2009, 15:41
:D evet ama diğer muhtemel olacak varlıkların hangi gezegenden geldiğini bilmediğimiz için onları uzaylıı diye tabir ediyoruz Sayın merodach...

VraeL
14-06-2009, 19:02
Farkındayım yahu xD Ama yinede mantıken yanlış bir düşünce olduğu ve halkın arasında sıkca kullanılan bir kelime olduğu için belirteyim dedim (=

DreiMalAli
14-06-2009, 22:24

Küçük bir düzeltme:

Newton'un amentüsü Kepler'in amentülerini zaten içerir. Cümlende her iki amentüyü kullanman anlamsız oluyor. Sanki bunlar birbirinden bağımsızmış ve/veya birbirini tamamlarlarmış gibi bir anlam içeriyor.
Bu ise yanlıştır. Böyle bir durum yoktur.

Sevgiler

Akhenaton
14-06-2009, 22:30
Küçük bir düzeltme:

Newton'un amentüsü Kepler'in amentülerini zaten içerir. Cümlende her iki amentüyü kullanman anlamsız oluyor. Sanki bunlar birbirinden bağımsızmış ve/veya birbirini tamamlarlarmış gibi bir anlam içeriyor.
Bu ise yanlıştır. Böyle bir durum yoktur.

Sevgiler

Cümleyi nasıl kurmamız gerekliydi Dreimal ; konumuz dil bilgisi ve imla kurallarımı yoksa amentülerin evrenselliğimi.Meraklı olan kim kimi kapsıyor kapsamıyor bakar inceler.Aksi tezi olan varsada evrensellikler konusundaki bilgilerini bizle paylaşır.Atedede kodomanla hacı, darwinin evrenselliği tartışıyordu geçen gün.Bazı ateistler bilimide dinselleştirince olayın sonucu haliyle böyle oluyor. Biz kendimizi boşuna yırtmıyoruz beyaz önlüklü rahipler diye.

DreiMalAli
14-06-2009, 23:09
Evet! Konu dilbilgisi değil.
O düzeltme içerikle ilgiliydi. Yanlış/eksik bilgine atıftı.

Evrenselliğe gelince...
Evrensellik; Enerjinin Sakınımı prensibine mahsustur.
Bu ilke benim evde de geçerlidir, çalıaştığım fabrikada da, okyanusların altında ve üstünde de geçerlidir.
Ay'da da geçerlidir, Güneşte de, Saman yolunun Orion kolunda da geçerlidir, Kutup Yıldızında da veya aklına gelebelicek herhangi bir galakside de...

Muhtemelen ne Kepler ne de Newton Enerjinin Sakınımı bilmiyorlardı henüz.

Newton'un amentüsü her gün gözümüzün önünde ve her gün deneniyor.
Her adım atışta, her araba/tren/uçak/gemi ile seyahetiye
Her kuşun her uçuşuyla,
Sandalyeye her oturuşla,
Ayın Dünya, gezegenlerin Güneş etrafında dönüşüyle
Klavye, mous, ekran masa üzerinde durdukca,
Çay bardağımı ellerimle tutup kaldırmak zorunda kalmamla
Her uydunun yapılışında ve yörüngeye oturtuluşunda,
...
..
.
Umarım yeteri kadar evrensel olmuştur.
Ama sınırları da bilnmektedir.
Çok çok yüksek hızlarda ve ve çok çok büyük kütlelerin bulunduğu ortamlarda hata payı artar.
Eğer birisi bu hata payı rahatsız ediyorsa, o zaman devreye Newton amentüsünü de içine alan, kapsayan Genel Görelilik amentüsü girer devreye.

Uzaylı abilerimiz/ablalarımızı Dünya'mızda tatil yapsınlar diye Özel ve/veya Genel Görelilik amentüsünü TV reklamı yaparsak, uzaylı turistlerin başına çok daha fazla bela açmış oluruz.
Newton amentüsünün belasından çok daha ağır basar o belalar.
Eğer Dünyamıza uzaylı turist çekmek istiyorsak, Newton amentüsü reklamı yapalım derim.

O beyaz önlüklüleri görürsem söylerim, bir dahaki sefere siyah önlük giysinler.

Sevgiler

Akhenaton
14-06-2009, 23:13
Evet! Konu dilbilgisi değil.
O düzeltme içerikle ilgiliydi. Yanlış/eksik bilgine atıftı.

Bilgiler kitaplarda kağıtlarda forumlarda yazılı olarak değerli değildir dreimal. Bilgiyi pratik hayata uygulayamıyyorsan istediğini bil hiç bir anlam ifade etmez.

Şimdi ay yolculuğunu bu çok iyi bildiğin bilgilerle yorumla bakalım.
Dünya insanının bir ay yolculuğu var ve hakkında bir dolu şaibe üretildi. Birde sen yorumla bakalım mevcut şu yasalarınla.Yanlız geçenki kozmoloji tartışmamız gibi olmasın.

ChoPin
20-06-2009, 11:22
osman demircan a gülücüklerimi yolluyorum
kendisi sadece bir gözlemevi müdürü herhalde
o laf ettiği kişileri biliyorum ki
senelerini bu işe vermişler
ve yüzyüze gördüğüm içinde
çok ciddi biriler ve insanlara anlayabilecekleri şekilde anlatamya çalışıyorlar
bu adamlar yaşadıklarını
sevgili osmancan can sen sandalyende masanda otururklen bu adamlar
kıtaları geziyorlar
yerinde oturup 2-3 makale yazıp derglere göndemrek değildir bilim adamlaığı
ayrıca türkiye de senin araştırma yapabileceğin imkanların bile yokken
büyük zevzeklik etmişsin
görüntülenenler ufodur vey ufo değildir
ama o kişilerin senden çok fazla bildikleri kesin
ufolara inanmayanlar varsa
onlara da şimdiden geçmiş olsun
madde aleminden çıkın
bir silkelenin sonra gözlerinizi dört açın
ufolar var
kendinizi hazırlayın derim sizlere ben ;)

DreiMalAli
20-06-2009, 14:16
Bilgiler kitaplarda kağıtlarda forumlarda yazılı olarak değerli değildir dreimal. Bilgiyi pratik hayata uygulayamıyyorsan istediğini bil hiç bir anlam ifade etmez.
Bununla herhalde, gün boyu bilgilerini pratiğe döküp uğraştığını ima etmek istedin.
Eyidiiiiir ve de gözeldiiiiir.
.... de...
Herhalde şu nefret ettiğin Newton amentüsünü kullanmıyorsundur bu pratik işlerinde(!).
Daha bi uzaysal, daha bi UFOsal ve daha bi mucizevi amentülerle meşgulsündür sen mutlaka(!).
Mesela taşın yere düşmesi olgusunda ne gibi amentüler kullanıyor alien (=uzaylı) dostlarımız?
Yok eğer bizim gibi fakir ve de fani dünyalılar zaten anlamaz diyorsan...
Kalsın! Anlatmana gerek yok.

Şimdi ay yolculuğunu bu çok iyi bildiğin bilgilerle yorumla bakalım.
Eğer bir gün Ay'a gidersem, hangi şirketin bileti daha ucuz diye haber veriririm.
Dünya insanının bir ay yolculuğu var
Sağolasın. İyiki söyledin. Yoksa cahil gidecektim bu Dünyadan.
ve hakkında bir dolu şaibe üretildi.
Bilmezmiyim.
Ay'da bayrak niye dalgalanıyor?
Ay fotoğraflarında neden yıldız yok?
Ay mekiğinin gögesi niye akıllı uslu durmuyor?
Radyoaktif kuşaktan nah geçerler?!
gibi bir sürüüüüüü gayet derin anlamları(!) olan ve kitaplar dolduran vs. laf kalabalıkları.
Ama mesela bie Ay misyonu esnasında ellerine bir dürbün (biraz büyükçesi daha uygun olur) alıp kafalarını azıcık yukarı kaldırıp bakmak, ya akıllarına gelmiyor ya da çok zahmetli bir iş olsa gerek.

Birde sen yorumla bakalım mevcut şu yasalarınla.
Yok! SAğolasın. Uzaylı dostları olan birisine karşı yorum yapmak ne haddime.
Yanlız geçenki kozmoloji tartışmamız gibi olmasın.
Ben?!
ve kozmoloji tartışması?!
Yok be iki gözüm.
Ben kiiiiim. Kozmoloji kim.
Zamanın Kısa Tarihi kitabını okuyarak kozmoloji uzmanı olan ve Evreni ceviz kabuğu içinde zannedenlerle ben tartışamam.

Seninle sohbetlerimizden hatırladıklarım konulardan birisi Lara Croft'un maceraları gibi gayet ciddi(!) bir konu.
Diğeri ise, Japonyada bulunan sözümona 3000 yıllık bir uygarlık. Sana ise sormuştum: o kayada, çekiç, balyoz, matkap, delici, laser, dinamit izi var mı? diye.

Ama kozmoloji?
Mucize avcılarının/şakşakcılarının ve alien avcılarının/şakşakcılarının alanıdır. B uzman abilerimin/ablalarımın bir enropileri var kiiii. Bayılırım.
En azından internette dolaşan tartışmaların yüzde doksanı böyle.

Eğer bir tartışmada kozmoloji ile bir şeyler yazdıysam, ya çok bariz hatalar gördüğüm içindir. Ya da birileriyle dalga geçmiş, alay etmişimdir.

Ama bu başlık aklıma bir fikir getirdi.
Benim gibi bir kurgu-bilim delisine ters düşer gibi dursa da, zamanım olduğunda, yıldızlarası yolculuğun neden hemen hemen imkansız olduğu konusunda bir şeyler yazmak isterim.

Sevgiler

Akhenaton
20-06-2009, 14:49
Seninle sohbetlerimizden hatırladıklarım konulardan birisi Lara Croft'un maceraları gibi gayet ciddi(!) bir konu.
Diğeri ise, Japonyada bulunan sözümona 3000 yıllık bir uygarlık. Sana ise sormuştum: o kayada, çekiç, balyoz, matkap, delici, laser, dinamit izi var mı? diye.

Dreimal benim senle tartışmalarımdan hatırladığım ise sürekli kaçtığın. Bu işler bible sitelerinden İslam hakkında çeviri yapmakla olmaz.Varsa kozmoloji bilgi görelim.

Daha öncede 2012 yazışmalarımızda böyle bir giriş yaptın, baktın papuç pahalı dalgaya verdin forumu.Çamur at izi kalsın tarzı yazışmalarından bıktık artık.

Linkleri buraya bastırma bana.Varsa bilgin buyur, yoksa güneşimden çekil.

DreiMalAli
21-06-2009, 22:28
Güneş'ini yiyim senin e mi?
Yav sen beni boş ver!
Işıt ve aydınlat buraları alien (uzaylı) dostlarının Güneş'i ile.
Ama yedi rekli cicili bicili önlüğünü giymeyi unutma haaa.
Malum! Sen beyaz önlükleri sevmezsin.

Yok yok!
Sen galiba "Gölge etme!" demek istedin.
Benim hangi başlığa maydonoz, hangi başlığa salça olacağıma sen değil, sadece ben karar veririm.

Sevgiler

prometheus4517
21-06-2009, 23:36
osman hocamı tanırım. sadece bir gözlemevi müdürü değildir. çok sağlam temelleri olan bir bilim insanıdır. söylediği şeylerin dinlenmesi gerekir. aynı zamanda tübitak ta da görevleri vardır. fizik bölümünün başkanlığını da yürütmüştü yanlış hatırlamıyorsam. osman hoca dendiği zaman o üniversitede herkes titrer. (saygıdan) çok saygın bir bilim insanıdır. biraz reklamını yapmış gibi oldum ama gerçekten eğer söylüyorsa mutlaka bir bildiği vardır. boşa bir tek cümle kurduğu görülmemiştir. o yüzden bu söylediklerini dikkate almak gerekir derim. her ne kadar yorum yapacak düzeyde bu konuda bilgim olmasa da.

verdiğim linkten kendisini merak ederseniz inceleyebilirsiniz ve nasıl bir bilim insanı olduğunu görebilirsiniz:

http://physics.comu.edu.tr/akademik/o_demircan.php

Akhenaton
22-06-2009, 00:25
Güneş'ini yiyim senin e mi?
Yav sen beni boş ver!
Işıt ve aydınlat buraları alien (uzaylı) dostlarının Güneş'i ile.
Ama yedi rekli cicili bicili önlüğünü giymeyi unutma haaa.
Malum! Sen beyaz önlükleri sevmezsin.

Yok yok!
Sen galiba "Gölge etme!" demek istedin.
Benim hangi başlığa maydonoz, hangi başlığa salça olacağıma sen değil, sadece ben karar veririm.

Sevgiler

Dreimal sürekli aynı tazrdasın yorum istiyorum yazmıyorsun.
konuya ortadan dalıp bilimsel açıklamalar getirmeden söylem yapıp birden kayboluyorsun.
Bizde önlük yok, ne beyaz ne kara, o yüzden anti kutuplarca eleştirilebilecek anti tez yaratmayıp sadece saf bilgi peşindeyiz.Ya beyazlar ?

niveru
22-06-2009, 00:57
ufolar uzaylilar magazindir , insanin her zaman ilgisi ceker
fallar gibi,gizemli olaylar gibi , hayaletler ruhlar ,unlulerin yasami gibi ,
bu tur haberler her zaman ilgi ceker rayting alir para getirir ,
gercek olsun uydurma olsun , kisi bunu bilse dahi , insanlar bu tur haberlere ilgi duyar

bir bilim adami elbetde ortaya cikan goruntuleri kendi uzmanlik dalina gore yorumlar , yalanlar curutur .buna bir sey diyemem , ama

cagdas bilimi engellemek diye bir kavrami da anlamakda zorluk cekerim , insanlar uzaylilara inanmak mi istiyor , inanirlar , fallarda bilim disi hemde sapina kadar ama insanlar hala kahinlere falcilara para akitiyor , hepsi salak olduklarinda mi ,

elbetdeki hayir ,bunun karsiliginda bir seyler aliyorlar , bos ama bir umit , hayatlarinda bir degisiklik ilginclik , tatmin olmak vb vb ,,,

Anladigim kadari ile degerli bir bilim adami , ama olaya yanlis yerden yaklasiyor ,

Akhenaton
22-06-2009, 01:06
ufolar uzaylilar magazindir , insanin her zaman ilgisi ceker

Sn niveru inanç sahibi kişileri bilimsellik dışı ad edip bilimsel olmayan açıklamalar yapıyorsunuz, kaldı ki yaşamın başlangıcı ve sapiens hala bir muamma iken.

fallar gibi,gizemli olaylar gibi , hayaletler ruhlar ,unlulerin yasami gibi ,
bu tur haberler her zaman ilgi ceker rayting alir para getirir ,
gercek olsun uydurma olsun , kisi bunu bilse dahi , insanlar bu tur haberlere ilgi duyar

Bu hayatın her alanı için geçerli.Bilimde buna dahil.insanın olduğu her yerde bu olacaktır.

cagdas bilimi engellemek diye bir kavrami da anlamakda zorluk cekerim , insanlar uzaylilara inanmak mi istiyor , inanirlar , fallarda bilim disi hemde sapina kadar ama insanlar hala kahinlere falcilara para akitiyor , hepsi salak olduklarinda mi ,

,

Artık bu konu inanç düzeyini aşmıştır.Dünyanın dört köşesinde bilimin onayladığı görüntüler vardır ki, bunlardan en önemlisi meksika hava kuvvetlerinin radarla çektiği görüntülerdir.Bu görüntüleri cnn koydular fakat amerikan yönetimin baskısıyla kısa sürede kaldırıldı.ben seyrettim sizde araştırın seyredin.Bunlarla ilgili fake görüntüleri amerikanın bizzat kendisi yapıyor, ortalığı bulandırmak için.Amerika bu tanrı bir dese düşünmek lazım.;)

niveru
22-06-2009, 01:20
dusuncenin altini cizmek ve yanlis anlamalara yol vermemk bazinda

benim anlatmaya calistigim , bir bilim adami ortaya cikip

bunlar cagdas bilimi engelliyor , insanlari kandirip paralarini aliyor diye cikmaz , kisilerin kime neden para verdikleri onlari ilgilendirir.. bos yada dolu

bilim adaminin yapmasi gereken soz konusu olayi inceleyip , bunun ne oldugunu savlari ve kanitlari ile ortaya koymasidir . Bu su sus sebeblerden dolayi su nedenden dolayi sudur demesi gerekir ...

diye dusunuyorum ,, yoksa sizin uzaylilara olan inancinizi kestirip bir kenara atmis degilim..

DreiMalAli
27-06-2009, 00:58
Dreimal sürekli aynı tazrdasın yorum istiyorum yazmıyorsun.
konuya ortadan dalıp bilimsel açıklamalar getirmeden söylem yapıp birden kayboluyorsun.
Bizde önlük yok, ne beyaz ne kara, o yüzden anti kutuplarca eleştirilebilecek anti tez yaratmayıp sadece saf bilgi peşindeyiz.Ya beyazlar ?

Sevgili Akhenaton,

konuya girerken ilk iletinden beri şu çoooook iddialı ve de çooook bilimsel açıklamalarının üstüne benden ne gibi bir yorum beklersin?

Ve peşinden çok UFOsal bir açıklama.
Önlüğünün rengini bilemiyeceğim artık:

Kozmoloji konusunda tartışabilmek için ileri derecede fizik (görelilik, quantum, olasılık vs.) bilmek gerek.
SAğdan soldan ne idüğü belirsiz link vermekle veya UFO filmleri seyrettirmekle veya 2012 yılı diye dayatmakla tartışma olmaz.

Bak yukarda söz verdim:

Ama bu başlık aklıma bir fikir getirdi.
Benim gibi bir kurgu-bilim delisine ters düşer gibi dursa da, zamanım olduğunda, yıldızlarası yolculuğun neden hemen hemen imkansız olduğu konusunda bir şeyler yazmak isterim.

Vaktim olduğunda bu konya değineceğim.

Sevgiler

GÖK.BÖRÜ
14-02-2010, 22:27
Reyhan Karaca'yıda kaçırmışlar diye duydum.Gazetenin birinde okumuştum.Ne yazdığını unuttum.Ama bayağı bir gündende kalmıştı.O günden beri takılmıştım onlara.Herhalde Dünya dışı yaşamda vardır diye düşünüyorum.

Natan
15-02-2010, 00:26
Ufoların var olduğunu düşünüyorum.
Biz de evrende bir yerdeyiz,ötede ne var?
Uzayda aminoasitlerin olduğu zaten biliniyor,
Diğer canlı gruplarının olmadığı ne malum ?

Mentor
17-02-2010, 00:25
UFO elbette her devirde vardı. Zira UFO nun Türkçesi "tanımlanamayan uçan cisimdir". Yani herhangi bir bilim adamı bir görüntüde ne olduğunu teknik olarak tam olarak algılayamazsa buna UFO der. UFO olduğunu söylemek, optik ve bir takım farklı teknik sebeplerden ne olduğunu anlayamadık demektir. Fakat bazı insanların içindeki derin mucizeler gerçektir, efsaneler yaşanmıştır, hobbitler bir yerlerde yaşıyor psikozu nedeniyle ve birazda kolay para kazanma hırsı işleri bu hale getirdi.

Netice itibariyle fanusta yaşamıyoruz, bu kadar çok insanın, düşünce dünyasının, filmlerin, masalların, efsanelerin olduğu bir dünyada bu tip akımların oluşması normaldir. Aksi halde hayatın hayallerle tasvir edilen yanı ortadan kalkardı.

Bu benim uzayda yaşamın olmadığını düşündüğüm anlamına gelmemekte elbette, zira ben ne düşünürsem düşüneyim bir yerlerde yaşanan gerçekliği ortadan kaldıramam.