PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şaka Gibi

dilaver
19-06-2009, 12:50
İstanbul 2010 tanıtım afişi.

http://d.yimg.com/kq/groups/17776070/sn/500944042/name/1234567890.jpg

saygılarımla

evrensel-insan
19-06-2009, 13:00
Saygideger arkadaslar;

Bu afis, daha cok "Osmanli Cumhuriyeti" ni tanitim afisi olmus.

Saygilarimla;
evrensel-insan

frodo
19-06-2009, 13:02
Dilaver bu resmi tanıtım afişlerinden birisi olamaz ve muhtemelen de değil. Bana
bir bira firmasının kendine göre yaptığı bir afiş gibi geldi.

http://www.tutunamayanlar.net/forum/istanbul-2010-avrupa-kultur-baskenti-afis-projesinde-ilk-20-afis-t1534.0.html

dilaver
19-06-2009, 13:17
Benim de posta kutumdan çıktı, paylaşayım dedim.

saygılarımla

unbe
19-06-2009, 13:22
abi bu ne biçim afiş?
sumo güreşçileri ne arar istanbul tanıtımı afişinde?????

sargon
19-06-2009, 16:21
Onlar Sumo gürescisi degil unbe. :)

Eger 1200'lü yillarda Anadolu'yu anlatan resimlere bakarsan, cok sayida abdal denilen insanin saclarini Mogollar yada Cinliler gibi kestirdiklerini görüyorsun. Bu kisiler saygi ile aniliyorlar, Baba Ishak ve Baba Ilyas isyanlarindan sonra bu abdallarin cengellere asildigini gösteren resimler görmüstüm. Bunun dinsel bir anlami var, uzun konu. Eski Türklerde olan bir giyim tarzi ve ata sporu güres yapiyorlar.

Bu arada resim gercekten saka gibi. :)

unbe
25-06-2009, 02:57
Sargon
biraz cahil kalmışım,hiç bilmezdim.:D

Mutezile
25-06-2009, 07:34
Lale devri ve hasbahçe günlerini çağırıştırıyor, arada eşcinsel göndermeler. Şu yerde yatan bağrı açık oğlancık herhalde orda tren beklemiyor.

Bu kepazeliği böylesine bir araya getirmek için insan zihninin berbat bir durumda olması lazım..

İlüstrasyondaki Yazıya bakalım:

Başlık:Bizim günlük dilimizde buna ''Eğlencenin dibine vurun, hadii fondip'' başlığı tekabül ediyor.

* Bu ülkenin halkı eğlence için 'en iyi yolları'' bilmesiyle meşhur imiş.

* Eğlencenin başkentine büyüleyici bir gezi için gidin;

* Ve bu ''Eğlence İmparatorluğunun'' torunlarının o mirası nasıl sürdürdüklerini keşfedin..

Yazıklar olsun bu aymazlara.

parmis
25-06-2009, 10:59
Alıştılar nasılsa bu ulusu ve vatanı yerden yere vurmaya yazıklar olsun ya.. Bir zamanlarda Emine Erdoğan ın katkısıyla istanbul çarçaflılar başkenti gibide gösterilmişti yanılmıyorsam. Çekimler gece ve sabaha karşı yapılmıştı; uluslar arası bir tanıtım için.

Parmis Güneşin_kızı

sargon
25-06-2009, 11:15
Afis bence kötü bir afis degil, nesi var. Herhalde tek bir tane degil, bunun gibi yüzlerce afis vardir. Tek bir tane ise düsünmek gerek, yok öyle degilse abartacak birsey yok burda.

Cem
25-06-2009, 15:48
Resmi afiş olmadığı belli canım. Lezbiyenlik ve gay ilişkiler öne çıkarılmış. Hele en alt sol köşedekiler.

dilaver
25-06-2009, 18:24
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’ndan Kamuoyuna Açıklama

Sayın Basın Mensubu,

“Meet The Roots Of Fun In Istanbul 2010” başlıklı ve içeriğinde çeşitli minyatür şeklindeki görsellerin yanı sıra, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti resmi logosunun kullanıldığı bir görsel çalışmanın, internet ve elektronik posta ortamında dolaşmakta olduğu tespit edilmiştir.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti logosunun izinsiz olarak kullanıldığı söz konusu görsel çalışmayla, Ajansımızın hiçbir ilgisi bulunmadığını ve bu çalışmanın kaynağıyla ilgili araştırmalarımızın sürmekte olduğunu bilgilerinize sunarız.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Şekib AVDAGİÇ

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı
Yürütme Kurulu Başkanı
--------------------------

Bu da ajansın açıklaması.

saygılarımla