PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mickey Mouse'a Ölüm!

milomanara
20-06-2009, 04:19
O kadar çok güldüm ki, bu videoyu yüklemeden gözüme uyku girmedi. Yatakta kıkır kıkır gülmekten uyuyamadım ve kalkıp videoyu çevirip yükledim. Ya bu adamlar şaka olmalı...

Buyrun, yorum sizin:

http://www.youtube.com/watch?v=0DZ4nX6XDxs

Overstream: http://www.overstream.net/view.php?oid=thu5lwtxemur

Özne
20-06-2009, 12:22
Ya bu yobazlar miky mouse için bile ölüm fermanı yayınlarlar utanmasa :D Kurtlar Vadisindeki karakter ölünce cenaze namazı okuyan angutlardan mı feyz aldılar yoksa bizimkiler mi bundan feyz alıyor bilinmez ama insanlığın ağlanacak durumuna kıkır kıkır gülüyoruz. Tabi çizgi film karakterini islami yasalara göre öldürülmelidir denmesi gerçekten komik :lol:
http://www.cizgifilmiz.net/images/tom-ve-jerry.jpg

Fikir ve sanat düşmanı zihniyetten fazla birşey beklememek gerek.

nogada
20-06-2009, 17:58
Yahu bu insanlar ölmüş ağlayanları yok,boşa kürek çekiyolar.Ne insanlar var ya,yada insanlıklarını yitirmişler.

sinner
21-06-2009, 02:24
Fare,
Allahın kendisini lanetleyip nerde görülürse (dead or live) katlini vacip kıldığı murdar necis iğrenç bir hayvanmış.
Da
madem öyleydi neden yaratanların en güzeli tabiriyle övünür ki bu Allah hem bu kadar iğrenç mahluk yaratıp ardından katlini emretmişse :painkiller:
Sormadan edemiyorum.

KızıL
21-06-2009, 02:40
sinner güzel bir noktaya değinmişsin.. bu tyaratıcı garip zaten önce yaratıyor sonra katledilmesi emrini veriyor...

-InVi-
22-06-2009, 04:20
:twitch:

Inna Minnaaaaa !

:twitch:

galapagos
22-06-2009, 09:46
gerçekten çok hoş herif mickey mause de mickey mause diye tutturdu belkide oda benim gibi tom u tutuyordu çizgi filminde :)

Sapiens
22-06-2009, 21:37
Hac-18 Görmedin mi ki şüphesiz, göklerde ve yerde olanlar, güneş ay, yıldızlar, ağaçlar, hayvanlar ve insanların birçoğu Allah’a secde etmektedir. Birçoğunun üzerine de azap hak olmuştur. Allah kimi alçaltırsa ona saygınlık kazandıracak hiçbir kimse yoktur. Şüphesiz, Allah dilediğini yapar.

Fare bir hayvan olarak secde ediyor ama yine de yaranamıyor. Ya da fare hayvandan sayılmamış.

walla
27-06-2009, 05:00
Biz neden İslamiyetle uğraşıyoruz burda, boşuna değilmiş demi?

mevladostu
30-06-2009, 22:38
Videoyu iyice izleyenler farkedeceklerki tamamen düzmece. Çünkü Bidefa arapca değil. Ben arapçayı iyi bilirim. Arapçada yane (yani) kelimesi yoktur.

K.C.
30-06-2009, 23:04
Belki Arapça değildir mevladostu. Videoda Arapça olduğu iddia edilmemiş ki zaten.

edit: pordon, videonun başında Sudi Arabistan'lı olduğu yazıyormuş.
Ama bu yazı yine de milomanara'ya ait değil. Orijinalinde var.

milomanara
01-07-2009, 00:23
Videoyu iyice izleyenler farkedeceklerki tamamen düzmece. Çünkü Bidefa arapca değil. Ben arapçayı iyi bilirim. Arapçada yane (yani) kelimesi yoktur.

B u sitedekilern Bu kadar ALÇALACAKLARINI hiç düşünemedim. Bravo İnsan bu kadar kendini rezil eder.

Buyrun orjinal video. Memri Ajans (http://www.memri.org/) tarafından yapılan orjinal videodan(aşağıda) direk çevirin o zaman. Ben adamların ingilizce çevirisini Türkçeye çevirdim. Arapçanız varsa bir katkınız olur, yanlışımız varsa, Memri'den kaynaklandığını belirtir özür dileriz. ÇEVİRİNİZİ BEKLİYORUM!!!

http://www.youtube.com/watch?v=BmgFQiaYEdk

VraeL
01-07-2009, 01:17
-eğer yemek sıvıysa hepsini birden atıcaksın-
Öldüm gülmekten. Hele bide bu sözleri söylerken ki el hareketleri surat ifadesi yok mu. Ayrı bir komedi .D

VraeL
01-07-2009, 01:35
Madem tom ve jeryy deki fare olan jeryy şeytanın askeri, o halde jeryy´yi kovalayan tom da müslümanların dostu, allahın askeri oluyor öylemi ((((.
Tomekber

VraeL
01-07-2009, 20:52

B u sitedekilern Bu kadar ALÇALACAKLARINI hiç düşünemedim. Bravo İnsan bu kadar kendini rezil eder.

Öncelikle nasıl olduda video ile sitekiler arasında bir bağ kurdunuz anlayabilmiş değilim.

Videoyu arapçasından çeviren milomanara değil. Milomanara arapçasından çeviri yapan ajansınkini çevirmiş. İngilizce metni türkçeye çevirmiş. Bu yüzden bir hata varsa bu hata milomanara veya bu sitedeki üyelerin değil, ajansın suçudur.

Bu tür detaylara hiç bakmadan hiç önemsemeden direk insanları ve bu sitedeki insanları suçluyorsunuz ve üstüne birde utanmadan hakaret ediyorsunuz !!!!
Sorarım bu sitedeki insanlara aşağılık olan bizmiyiz yoksa ileri derecedeki süper tespitleri ile kendini Anştyan´ın yan sanayisinin islamic versiyonu sanan bu üyemi?

mevladostu
01-07-2009, 23:09
Günlerdir Milli değerlirimize Karaktersice hakaret edenlerden, Adeta alay edercesine Kurana sadece bir küfür kalmışlardan ve İşi gücü bırakmış İslamiyete hakaret edenlerdenmi özür dileyim.
Asıl siz bizden özür dileyin. Benim dinime hakaret eden alay eden benimle alay etmiş olur. Bu nasıl nasıl bir vicdandırda özür bekleyen bir vicdan.
Kendinize gelin. EDİT . Üzüm üzüme baka baka kararır. Bu sitede bulunduğumdan beri benide hakarete alıştırdınız. Halbuki ben sizin bu hareketinize değil. İnsanlığınıza selam vermiştim. EDİT

Hepinizi Tek tek kınıyorum. Madem bu videoda hata var. Niye ekledin be dostum.
Pehh bide bana insanlıktan ve Hürriyetten bahsederlermiş beyefendiler.

Yahu benim size sunduğum saygıyı bir birinize gösterin önce.

nogada
01-07-2009, 23:23
Biz neden İslamiyetle uğraşıyoruz burda, boşuna değilmiş demi?

Siz islamiyetle deil EDİT olan insanlarla uğraşıyorusunuz.Ben islamı bu EDİT insanlar gibi algılamıyorum...

walla
02-07-2009, 03:48
Siz islamiyetle deil EDİT olan insanlarla uğraşıyorusunuz.Ben islamı bu EDİT insanlar gibi algılamıyorum...

Öyleyse Şu Allahsızlara gerçek müslümanlığı anlatın diye başlık açtık, oraya senin anladığın müslümanlığı yazda görelim. Heh heee.

milomanara
02-07-2009, 13:53

Uzun etme arkadaşım, yukarıdaki iddianın arkasında dur! İyi bildiğin arapçayla çevir videoyu görelim hata olup olmadığını.

Hepinizi Tek tek kınıyorum. Madem bu videoda hata var. Niye ekledin be dostum.
Videoda hata var demedik, ingilizce çevirisinden çevirdik, arapçasında yanlışlık varsa bilmiyoruz dedik. Memri güvenilir bir ajanstır, çok ciddi bir hata olacağını sanmıyorum. Arapçasını çevirip aksini ispatlamadığınız sürece asıl sizi yalancılıkla ve iftira ile suçlamak durumundayım.

Günlerdir Milli değerlirimize Karaktersice hakaret edenlerden, Adeta alay edercesine Kurana sadece bir küfür kalmışlardan ve İşi gücü bırakmış İslamiyete hakaret edenlerdenmi özür dileyim.
Asıl siz bizden özür dileyin. Benim dinime hakaret eden alay eden benimle alay etmiş olur. Bu nasıl nasıl bir vicdandırda özür bekleyen bir vicdan.
Kendinize gelin. EDİT . Üzüm üzüme baka baka kararır. Bu sitede bulunduğumdan beri benide hakarete alıştırdınız. Halbuki ben sizin bu hareketinize değil. İnsanlığınıza selam vermiştim. EDİT
Gelelim konunun can alıcı yerine, sizin derdiniz video flana değil, sitede inanç dediğiniz saçmalıkları yerle yeksan eden, yüzlerce, yazı, materyal...

Sizden asılsız ithamınızla ilgili özür dilemeniz istendi, ben kafirden özür dilemem diye düşünüyorsanız vahabi müslümanlığınızı tebrik etmem gerekir.

SAVINIZI İSPATLAYIN YA DA YALANCI MÜSLÜMANLAR ARASINDAKİ YERİNİZİ ALIN!

Not: Arapça bilen dinlerden özgür arkadaşım varsa, çeviriyi kontrol etmesini rica ederim.

mevladostu
02-07-2009, 17:52
Size videoyu ispatlamak zorunda değilim. Sadece Bizimle alay etmenizi kınadım. Eleştiri demişsiniz yahu ne komiktirki. Dinime Kurana Hakaret eden hakaret yağdıran insanlar pişkin pişkin yalanla itham ediliyorum.
Size Kafir demedim. Ama kendi kendinize diyorsanız o sizin sorununuz.

Ben siteye edebimle geldim. Ne olurduda Dinime hakaret etmeseydiniz. Hastamı olurdunuz. Size selamla geldim küfürle değil. Dinime hakaret ettiğiniz halde belki benden büyüksünüz diye size saygılı olmaya gayret ettim. Ama siz beni zorladınız. Yahu zoruma gidiyor dinime hakaret etmeniz.

Bakın Arkadaşlar şuanda diyorum ben makul bir insanım damarıma basılmayana kadar(dinime hakaret edilmeyene) kadar size saygıda kusur edersem banlayın beni.
Ama bakın Rica ediyorum Kitabıma Hakaret etmeyin, PEygamberime hakaret etmeyin.

Bakın bizde size karşı daha saygılı oluruz. Aynı dili konuşuyoruz. Aynı vatan evladıyız. Ve Aynı bayrak altında öleceğiz. Neden kalp kıralım. Olabilir sen o yolu seçmişsin ben bu yolu. Seninki sana göre hak benimki bana göre hak.

Belki Benden bin kat daha iyi insanlar var bu sitede. Belki hepiniz benden daha olgungunsunuz. Niye size söyliyim bu kadar gereksiz lakırdıyı. Benim istediğim sadece Bir birimize karşı sayglı olalım inanançlarımıza Saygı göstereyim yeter.
Yoksa bu siteye geliş amacaım herkese hakaret et. Küfür et yada ağzına geleni söyle değil.
KALIN SAĞLICAKLA........

Sapiens
02-07-2009, 19:50
Size videoyu ispatlamak zorunda değilim. Sadece Bizimle alay etmenizi kınadım. Eleştiri demişsiniz yahu ne komiktirki. Dinime Kurana Hakaret eden hakaret yağdıran insanlar pişkin pişkin yalanla itham ediliyorum. Ama bakın Rica ediyorum Kitabıma Hakaret etmeyin, Peygamberime hakaret etmeyin.

Sayın mevladostu,

Bildiğiniz üzere, bu forumdaki üyeler çoğunlukla, dinlerin, büyük insan kitlelerinin çeşitli maksatlarla kullanılması maksadıyla, insanlar tarafından üretilmiş olduğuna inanan kişilerden müteşekkildir.

Bu düşüncedeki insanların, Kuran'ın Muhammed tarafından yazılmış ve insanları Allah ile aldatmış olduğu nirengi noktasından hareketle ifade etmiş oldukları değerlendirmelerinden daha doğal birşey bekleyemezsin.

Konu başlığı altındaki tüm yorumları tek tek okudum ve hiçbirinde bir hakaret unsuruna rast gelmedim. Sorun senin hakaret anlayışının farklı olmasında.

"Muhammed Kuran'ı kendisi yazmıştır, şahsi menfaatleri doğrultusunda ayetler üretmiştir" demek hakaret değildir. Kuran'da anlatılan Allah'a yönelik espriler yazmak da hakaret değildir. Çünkü Tanrı gerçekten varsa bile, Kuran'da anlatılan şekilde olması mümkün değildir. Bu düşünceler yanlış bile olsa, bu sadece böyle düşünenlerin sorunudur, sana bir zararı olmaz. Ve inan bana, hiç kimse gerçekten emin olmadan, konu hakkında yeterince bilgi sahibi olmadan böyle birşeye cesaret edemez.

İnancı bir kenara koyarak, aklını ön plana çıkaran herkes Kuran'daki çelişkileri, bilim dışı ayetleri vs. rahatlıkla görebilir ancak gerek çocukluğumuzdan beri bizlere anlatılanlar, gerekse de ölümden sonraki belirsizliğe yönelik korkular nedeniyle insanlar aklı bir kenara koyup, inanca sarılmaktadır.

Size düşen, ya hakaret algılamanızı değiştirmek ve inacınıza aykırı dahi olsa her türlü düşünce ve bilgiye açık olmak, ya da hakaret telakki ettiğiniz yorumları görmenizin mümkün olmadığı, ancak gerçekleri de hiçbir zaman göremeyeceğiniz dini forumlarda kendi yağınızla kavrulmaktır.

Saygılar...

mevladostu
02-07-2009, 20:04
Wolf arkadaşım iddan doğru ise ispatlamanı beklerim. Kuranın ilimle akılla çelişkisi nedir bana sadece 3 örnek verin.
Saygılarımla........

Ratiönalism
02-07-2009, 21:27
Bunlar niye sadece Mickey Mouse'a saldırıyorlar o zaman saldırın Batman'a,Tenten'e,Tom'a,Casper'a:D:D

İşlerinize gelmeyen karakterler onlar:)

Sapiens
02-07-2009, 23:33
Wolf arkadaşım iddan doğru ise ispatlamanı beklerim. Kuranın ilimle akılla çelişkisi nedir bana sadece 3 örnek verin.
Saygılarımla........

Neden 3 tane çelişki istediğini anlayamadım doğrusu. Sence tek bir çelişki olsa bile bu yeterli değil midir? Neyse, madem 3 diyorsun, 3 tane bilimle çelişen durumdan bahsedelim.

1. Çelişki: Kuran'da ilk 2 günde yerin, takip eden 2 günde canlıların ve son 2 günde de göğün (evrenin) yaratıldığı belirtilir. Yani, yer gökten daha önce yaratılmıştır.

Doğrusu: Evren 13.7 milyar yıl önce meydana gelmiştir. Dünya ise 4.55 milyar yıl yaşındadır. Yani, gök yerden çok daha önce yaratılmıştır.

2. Çelişki: Kuran'da insanlar sarsılmasın diye dağların çivi gibi çakıldığı belirtilir.

Doğrusu: Dağlar, çoğunlukla kıta levhalarının çarpışması sonucu ve kısmen de volkanik hareketler sonucu oluşur. Sabit dağlar diye birşey söz konusu olmadığı gibi, insanların sallanmamasını sağlayan bir durum da yoktur. Yerkabuğu tek tabaka halinde yaratılsaydı insanların sallanması önlenmiş olurdu.
Ayrıca, kimi dağlar halen yükselmekte iken, kimi dağlar alçalmaktadır. Bugünkü Himalayalar, Hindistan tabakasının Asya tabakasına çarpışması ile oluşmuştur ve halen yükselmeye devam etmektedir. Himalayaların tepelerinde 200 milyon yıl öncesinden kalma deniz kabuğu fosilleri bulunan tabaka mevcuttur. Bu durum, orasının 200 milyon yıl önce deniz seviyesinde olduğunu gösterir.

3. Çelişki: Kuran'da yıldızların insanlar geceleri yolunu bulabilsin diye kandil şeklinde döşendiği belirtilir.

Doğrusu: Görünür evrende en azından 200 milyar kere 200 milyar yıldız bulunmaktadır. Bunlardan çok azı gözle görülebileceği gibi, ışığı halen Dünya'ya ulaşmamış galaksiler mevcuttur.

Saygılar...

milomanara
03-07-2009, 09:43

Size videoyu ispatlamak zorunda değilim. Sadece Bizimle alay etmenizi kınadım.
Yoruma gerek yok aslında ama:

Bu kadar çelişki,
İftira ve pişkin pişkin kıvırma ancak bir müslümanda mı olur?

"Düzmece" diye iftira atarken iyiydi, "alaçaldığımızı" iddia ettiniz; başkası iddiasını kanıtlasın ama ben çamur atayım izi kalsın öyle mi?

sosyalist-R
08-07-2009, 21:31
biz videoyu 9 yaşında ki kızımla beraber izledik ve ikimizde hala gülüyoruz :):):)

Serdar
08-07-2009, 23:18
Harbi len bu ne:D
Eskiden bir de speedy gonzales vardı(çizgi filim). Ben bunu hep zibidi gonzales sanırdım, çünkü hep sokaklarda koşar, onun bunun karısına asılırdı, ama kötülerin de düşmanıydı. Çoook sonraları öğrendim, meğer hızlı koştuğu için "speedy" imiş adı. O da bir fareydi ve yaptıkları islama aykırıydı. Ama benim favorimdi. En meşhur çizgi filmlerden biriydi. Tom ve Jerry ve miki maus anılmışken çocukluğumun anısına bir de onu anmak istedim. Aman arap duymasın!!!:D

Serdar
08-07-2009, 23:25
Ama hiç evi ateşe vermezdi o.

Ascendent
09-07-2009, 21:41
hehe zibidi gonzales beni epey güldürdü.

nogada
12-07-2009, 05:57
Öyleyse Şu Allahsızlara gerçek müslümanlığı anlatın diye başlık açtık, oraya senin anladığın müslümanlığı yazda görelim. Heh heee.

Sayın walla biz anlamış olduğumuz müslümanlığı defalarca yazdık ama siz anlamadınız.Kimi bize duygusal dedi,kimi islamdan haberin yok dedi,kimi si hayalperets dedi.Ama sonuçta anlamadı.Tekrar anlatıncada anlamayacaksınız nasılsa.Özeliklede sizin gibi iddialarından taviz vermeyen yada verilen cevaplara rağmen anlamak istemeyen birisine boşuna kendimi yormayı mantıklı görmüyorum.

Saygılarımla...

-Deist-
21-07-2009, 18:44
akşam akşam güldürdü beni bu yobazlar :D

işte evrimin en büyük kanıtlarından birisi bu yobazlar. hala insanlığa evrilememişler.

Molloch
26-07-2009, 19:27
Video dehşet. Bu kadar aptal olmak yasaklanmalı bence. :loco:

Müslüman arkadaşımız Arapçada "yani" diye bir kelime yok demiş. Ancak Arapçada "yani" diye bir kelime var ve kullanılmakta.

AYATA
27-07-2009, 17:29
videoda konuşmalar doğru tercümede doğru....diyecek bir şey yok.....bilim olarak sadece İslami bilimleri algılayan zihniyetlerden çıkacak en büyük bilimsel fikirde videoda görüldüğü gibidir..

AerA
30-11-2009, 20:48
Fareler ve İnsanlar'ı (John Steinbeck) kesin yasaklı kitaplar arasına almıştır bu tipler.
Ama okuma bilmezler ki kitapta fare yok.
Oysa ki ilk emireri "OKU"

Bizde de şafilerin köpeği pis belledikleri yok mu?
Bereket çoşup sokaklarda köpek avına çıkmıyor ,yada TV'de böyle şov yapmıyorlar.

Yazık ,bu insanda oksijen tüketiyor ve yaşam şansımıza tecavüz ediyor.

AerA
08-12-2009, 13:08
İlker abi FEM dersanelerni biliyonmu. kardeşim ora gidiyo. dedin kitapı okuyuyolar. ondan sınav yapçaklarmış.

OKU ilker abi. kimyadan başka şede oku.:attention:

Çok seviğim bir laf ;Aziz Nesin'den

"Boyum kadar kitap yazdım ,zaten boyu kısaydı dediler."

Ne kimyası kaldı ,ne başka bir şeyi okumadığım.Ayrıca fem dershanelerinin soru bankalarınıda herkese öneririm.(konu anlatımlılarına param yetip alamamıştım zamanında)

Birazda sen oku istersen.Misal meshep kitaplarını oku.Adı din alimi olan "kenelerin" alimliklerinin nasıl birleşemediğini oku.Ne tuhaf sünnetleri olmuş bu peygamberinde her okuyan farklı yorumluyor.Keşke yaratan ,bu adamları bir Dine5 dekoderi ile yaratsaymış da bu kadar karışıklık olmasaymış.Ne günahı varmış köpeğin ki pis yaratmış.

Oku kim oku.

milomanara
09-12-2009, 00:13
Adam mektep manasında okumakdan mı bahsediyor? Öyle bile olsa, okumuş merkep cahil merkepden yeğdir!

kim
09-12-2009, 00:53
Adam mektep manasında okumakdan mı bahsediyor? Öyle bile olsa, okumuş merkep cahil merkepden yeğdir!
ben merkep falam demediydim. nerden çıkardınkine.:whistle:
merkep okusa nolur okumasa nolur. :noidea:

AerA
09-12-2009, 22:15
ben merkep falam demediydim. nerden çıkardınkine.:whistle:
merkep okusa nolur okumasa nolur. :noidea:

İster mektep oku ,ister kitap oku anlamında bir "oku kim oku" idi o.:biggrin1:

Saygılarımla.

Çellist
15-12-2009, 19:42
Bereket çoşup sokaklarda köpek avına çıkmıyor ,yada TV'de böyle şov yapmıyorlar.

Benim işyerimde 2 bekçi köpeğimiz vardı. Enikler bizim fabrikaya sığınmışlar; fabrikadaki biri Türk diğer ikisi Arap müminler siyah olanını kovalamışlardı; ama bıdık her hal ve şartta kardeşinin yanında olmaya kararlı idi. 6 ay geçti, büyüdüler. Bir gün kara köpiş kayboldu... Siyah olanın öldürülüp yakılmış ya da yakılarak öldürülmüş cesedini elli metre ötede buldum... Çalıştığım yer şeriatın egemen olduğu bir Arap diyarı idi. Olay 2009'da oldu.

Dipnot:

Hadis: Siyah köpeği öldürün. O şeytandır.

Tefsir: Muhammed'i gördüğünde kovalayan siyah bir köpek vardı.

milomanara
16-12-2009, 03:10
Mickey Mouse'ı rejim düşmanı ilan eden adam köpeği şeytan sanmış çok mu? :D

Bazen merak ediyorum, öğrenilmiş çaresizlik[1 (http://en.wikipedia.org/wiki/Learned_helplessness)] gibi öğrenilmiş gerizekalılık da var mı diye. Lakin psikolog değilim, başkası araştırsın...

nogada
18-12-2009, 18:46
Ben böyle saçma şeyleri,araplardan başkasının yapacağını zannetmiyorum.Ne kadar cahil ve rezil insanlar ya bunlar.Hadismiş tefsirmiş.İslamı da küçük dürürüyor bu adamlar,olmayan gerçek dışı hadislerle.Kim bilir kim uydurdu neyse...

Saygılarımla...

eylemsel
22-12-2009, 22:19
sayın nogada
Araplarla ilgili veryansın etmişsiniz ama islamiyetin ilk olarak araplara gönderildiğini ve muhammedin arap olduğunu unutmuşsunuz.
İslamiyet arapları adam edememiş

nogada
23-12-2009, 22:44
Sayın eylemsel...

İslamiyetin Arabistana gönderilmesi zaten onların eksikliklerinin olduğunu gösterir.Doğru yola girmeleri için.Hz.Peygambere gelince bir yada bir kaç insanın arap olması,tüm arapların aynı kişilikte olmasını gerektirmez.Dediğiniz gibi İslamiyet gelmesine rağmen,bu gün araplar halen adam olamamışlardır(genel olarak).

Saygılarımla...

oksiyus
07-01-2010, 22:31
Teşekkürler :D:D

Ovidius
19-01-2010, 16:26
Hac-18 Görmedin mi ki şüphesiz, göklerde ve yerde olanlar, güneş ay, yıldızlar, ağaçlar, hayvanlar ve insanların birçoğu Allah’a secde etmektedir. Birçoğunun üzerine de azap hak olmuştur. Allah kimi alçaltırsa ona saygınlık kazandıracak hiçbir kimse yoktur. Şüphesiz, Allah dilediğini yapar.

Fare bir hayvan olarak secde ediyor ama yine de yaranamıyor. Ya da fare hayvandan sayılmamış.

fare hayvandan sayılmaz dostlarım.evrimleşmiştir.

şöyleki:

ebu hureyye den nakledilen bir hadiste

peygamber diyorki:Yahudi halkından bir grup kayboldu
allah onları fare yapmıştır.

o halde fare yahudi demekse ne yapmak gerek?