PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : türkiye fakir olmayı hakediyor mu?

31-10-2005, 20:46
şöyle bakınca etrafıma otobüs durağında falan, çoğunluğu asgari ücretle geçinen kötü giyimli, tenlerinden kötü beslendiği anlaşılan insanlar görüyorum. bakıyorum benim ceketim gayet düzgün görünüyor, sonra düşünüyorum bu adamlar bir araya gelse ve istese benimki gibi parlak bir ceket üretemezler mi(sadece ceketim parlak ve güzel :D ), isteseler yaparlar elbette. ama fakir olmayı hakettiklerini biliyorum. aykırı ve zeki insanların önünü kesiyor bu fakir adamlar. bu adamların düşüncesine göre(normlara göre) bakarsak; hepimiz ana avrat bacı üçgeninde hayatımızı namus içinde sürdürmek isterken evlenmeden yaşayan yan komşuyu düşünelim. adam salak salak bütün gün deli .ikini beller gibi atom düşünsün. hiç görmediğimiz birşey, ne elle tutulur ne gözle görülür, üstelik çok küçük birşey, bu adam bu küçücük şeyle oynadığı yetmiyormuş gibi bir de onun çok büyük bir güce sahip olduğunu düşünsün, tam bir sapıklık olduğunu düşünürüz. gerçekten normlara göre sapıklıktır bu düşünce, kim olsa sapık olduğunu düşünür. hatta müslümanların kitabı bu olayı "sapmışların yoluna iletilmek" olarak değerlendirir. bu adamın adı albert einstein olsun, bunu almayalım okullara mokullara. başka bir komşumuz olsun, çok farklı bir kişi olsun bu, ne bizim beğendiklerimizi beğensin ne biz onun beğendiklerini beğenelim, z harflerini söyleyemesin, ç harflerini de c gibi söylesin. dalga geçelim. tipi de çok kıl olsun, mimikleri falan da, adamın yüzüne öküz gibi bakan biri bu, çok manasız bakıyo sanki, salak! bu adam aynı zamanda zeki olsun, ama sevmiyoruz onu farklı olduğu için, çünkü milliyetçiyiz, çünkü ırkçıyız, çünkü aynı olanı istiyoruz; bize benzeyeni. sonra yurt dışından birisi bize, bize hiç benzemeyen bir şey getiriyor; cep telefonu.
biz insan olarak bize benzeyeni kabul ederken ürün olarak bize benzemeyeni kabul ediyoruz nedense. hatta eğer bizden değil dışardan olduğunu bilirsek, insan da olsa, bize benzememesi özgünlük gibi geliyor bize. yani özgünlük diyoruz; yaratıcılık, güzel bir şey, üretkenlik.
nasıl bir çelişkiyse bizimkisi, aynı olanı üretmek ama farklı olanı tüketmek.
olay bu gibi; hepimiz aynıyız o yüzden hiç birimiz farklıyı üretemiyor, o yüzden farklılara ihtiyaç duyuyoruz bu farklılıklar için o yüzden paramız yurt dışına çıkıyor o yüzden fakiriz. biz bize benzeriz, biz delikanlıyız, biz fakiriz..

aragonn
02-11-2005, 15:24
berbat

my-zone
02-11-2005, 21:29
turkiye gönüllü olarak istediği için fakir değil olabilite bu olduğu için fakir

Tuzbaykucbars
02-11-2005, 22:21
TÜRKIYE KÜRTLERIN YÜZÜNDEN VE SERIATCILARIN YÜZÜNDEN BERBAT BIR HALDE!! :(

burkay
02-11-2005, 23:03
TÜRKIYENINFAKIR OLDUGUNU KIM SÖYLÜYOR KI ? SADECE INSANLARIN BIR BÖLÜMÜ MADDI SIKINTI IÇINDE ... FAKIRLIK ARANDIKDAN SONRA DÜNYANIN HER ÜLKESINDE FAKIRLIK VARDIR ... SONRA FAKIRLIK NEDIR ?

my-zone
02-11-2005, 23:38
bir ülkede yaşayan insanların büyük çoğunluğu günlük gereksinimlerini karşılaması için gerekli olan parayı kazanamıyorsa ve ayrıca o ulkedeki maddi nedenlerden dolayı insanların bir kısmı eğitim ve sağlık hizmetlerinden faydalanamıyorsa o ülke fakirdir.

aragonn
03-11-2005, 00:01
istersenız sizlere ateist ulkelerın zengınlıklerınden örnekler verım

eylemsel
20-04-2009, 23:36
türkiye fakir olmayı hak etmiyor. bu ülkenin vatandaşlarıyız. bizde fakir olmayı hak etmiyoruz. toplumun elit kesimi yada orta ve ortanın tabakanın üzerinde yaşayanların oturdukları yerden ahkam kesmesini hiç dogru bulmuyorum. fakirligi şeriatçılara ve kürtlere baglamak ise çok yanlış. şeriatçılar zaten yeşil sermayenin kendisi. kürtlere gelince sadece etnik köken üzerinden yapılan siyaset bu kadar olur diyorum. bu kürtleri bir yerlere götürmez. yaşadıgım bir olaydan bahsetmek istiyorum. evime yakın bir yerde inşaatta çalışan işçiler vardı. sürekli kullandıgım yol güzergahında oldugu için ordan geçmek zorunda kalıyordum. bigün laf attılar. kendimi çok kötü hissettim. orda çalışanlar hem kürt hemde işçi. işçi ve kürt halkının mücadelesini destekleyen biri olarak böyle bişey yaşamak beni çok incitti. insanları bir çamurun içine atıyorsunuz sonrada niye orda olduklarından rahatsızlık duyuyorsunuz. türkiyede dini besliyorsunuz sonrada etrafta niye bu kadar çok şeriatçı var diyorsunuz.

Akhenaton
21-04-2009, 00:39
TÜRKIYE KÜRTLERIN YÜZÜNDEN VE SERIATCILARIN YÜZÜNDEN BERBAT BIR HALDE!! :(

Sen yenisin galiba buralarda.:D:D

pante
21-04-2009, 01:42
Sen yenisin galiba buralarda.

Aksine çok eski.
O varken Dilaver yoktu mesela. :D
Nasıl da buluyorsun kafana uygun mesajı.. :D

evrensel-insan
21-04-2009, 02:22
Saygideger arkadaslar;

Dunyada fakirligi "hak eden" ulkelerde mi var?, merak ettim dogrusu! :eek:
Hangisiymis bu ulkeler? ve nasil "hak ediyormus?" :confused:

Saygilarimla;
evrensel-insan

KızıL
21-04-2009, 05:20
yoksulluğu yada fakirliği dünyada hiçbir ülke hiçbir halk hakedemez bu çok yanlıştır.. türkiyede yoksulluk çok ancak yoksullar bunu haketmiyor burası çok açık.. ancak insanları yoksullaştıran onları insanca yaşamaktan yoksun bırakan bütün güçlere karşı birşeyler yapmadan acizmişçesine yaşamakda ahmaklıktan başka bişey değil.. ne korku ne sindirilmişlik hiçbirşeyle açıklanamaz eline vur ekmeğini al bu mazlumluk bi yere kadar...
türkiyenin kürtler yüzünden yoksul olduğunu düşünen zihni acaip insanlarında hakettiği bi şeyler var ama yeri değil...

unbe
21-04-2009, 09:39
hiç kimse fakirliği haketmediği gibi
bunu yaratıp yaratmaması kendi elindedir diye düşünüyorum
şimdi kalkıpta türk halkının politik görüşlerine bi bakalım
genel olarak çoğunluk sağa meyillidir
çünkü sol bi parti gelirse eyvah din elden gidecek düşüncesindeler
bizzat çevremde böyle düşünen bi ton insan var
komünist partiler için zaten allahsız vb. deniyor
bu durumda ne yapmaları gerektiğini kendileri düşünmelidir
be kardeşim
yıllarca gittin sağ partiye oy verdin
eline ne geçti?
hiç bi halt geçmedi
eh ben sana daha re diyeyim o zaman
hiç düşünemeyip beynini kullanamazsan bu duruma düşmeyide hakediyorsun.

azınlık
21-04-2009, 11:13
Selamlar,

Evet, bence Türk halkı fakirliği sonuna kadar hakediyor.

50 yıl boyunca avanta ve yattığı yerden para kazanmak hayaliyle yaşayan ama sonunda hep ağzını havaya açan başka bir halk var mıdır acaba? Ne üretmeyi biliyoruz, ne paylaşmayı, ne de tüketmeyi. Üstüne üstlük anlaşıldığı kadarıyla öğrenmeye niyetimiz de yok.

Doğal olarak bu gidişatı gören leş kargaları yerli işbirlikçileri ile elimizde kalan ne kadar üretim aracı varsa onları da aldılar. Çimento fabrikaları, şeker fabrikaları, tarım, hayvancılık, demir-çelik, petro-kimya tesisleri, limanlar, finans sektörü ...

Birkaç cılız sesten başka kimin gıkı çıktı?

Hiç kimseyi suçlayabilme lüksümüz yok. Bu haltı biz yedik, sonuçlarına da katlanacağız.

A.

tanset
21-04-2009, 11:50
Sıradan insanların isyan etme hakı yoktur

mhmd
21-04-2009, 11:53
"be kardeşim
yıllarca gittin sağ partiye oy verdin
eline ne geçti?"

Gel de politize olma.
Bundan sonraki yazacaklarımızı zaten bildiğinizden ötürü yazmayacağız.
Boşuna tuşları meşgul etmeyelim...

azınlık
21-04-2009, 12:03
Sıradan insanların isyan etme hakı yoktur

Sıradan olduğumuzu veya isyan ettiğimizi mi düşünüyorsun? :)

A.

tanset
21-04-2009, 12:38
İnsani boyuta ve bir isyani temelde söyledim kendi yaşamlarını ikinci el mutluluklarla avutanlar var oluşlarını hiç denemeyenler için kulandım kesinliklesiz gibi düşünenler icin değil

azınlık
21-04-2009, 12:54
kendi yaşamlarını ikinci el mutluluklarla avutanlar var oluşlarını hiç denemeyenler için kulandım ...

Anlaşılıyordu merak etmeyin :cool:

Dışarıdan bakanlar için yanıltıcı olmasın istedim ;)

A.

unbe
21-04-2009, 18:26
Selamlar,

Evet, bence Türk halkı fakirliği sonuna kadar hakediyor.

50 yıl boyunca avanta ve yattığı yerden para kazanmak hayaliyle yaşayan ama sonunda hep ağzını havaya açan başka bir halk var mıdır acaba? Ne üretmeyi biliyoruz, ne paylaşmayı, ne de tüketmeyi. Üstüne üstlük anlaşıldığı kadarıyla öğrenmeye niyetimiz de yok.

Doğal olarak bu gidişatı gören leş kargaları yerli işbirlikçileri ile elimizde kalan ne kadar üretim aracı varsa onları da aldılar. Çimento fabrikaları, şeker fabrikaları, tarım, hayvancılık, demir-çelik, petro-kimya tesisleri, limanlar, finans sektörü ...

Birkaç cılız sesten başka kimin gıkı çıktı?

Hiç kimseyi suçlayabilme lüksümüz yok. Bu haltı biz yedik, sonuçlarına da katlanacağız.

A.

doğru söze ne denir?
çok haklısın
tamamen katılıyorum dediklerine.

evrensel-insan
21-04-2009, 18:30
Saygideger unbelieving;

"Oh olsun" mentalitesi, yani.

Saygilarimla;
evrensel-insan

unbe
22-04-2009, 11:26
Saygideger unbelieving;

"Oh olsun" mentalitesi, yani.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evet evrensel insan
artık öyle
çünkü bu millet bilerek isteyerek bu hükümete tekrar tekrar oy verdiyse başına gelenleri hak ediyordur ve asla da üzülmem artık.