PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Michael Jackson Yasama Veda Etti

evrensel-insan
26-06-2009, 19:07
Saygideger arkadaslar;

Derisinin rengini degistirecek kadar estetikte bir yenilige imza atan; "kotulugu ve korkuyu" muzige tasiyan, danslariyla ve vucut hareketleriyle; Elvis'ten sonra anilan;Michael Jackson, 50 yasinda, dun hayata gozlerini yummustur, duyurulur.

Saygilarimla;
evrensel-insan

digeri_1
26-06-2009, 20:05
Yakınlarına tanrı sabır versin o zaman . Annesi bir Yehova'nın Şahidirir , kızkardeşlerinden biri de. Ve kendileri tekrar dirilişe inanmaktadırlar.

Titan
26-06-2009, 20:11
Derisinin rengi "vitiligo" denen ve zencilerin renginin beyaza doğru devam eden süreçte bir cilt hastalığından kaynaklanıyordu. Zamanında bestelediği ve okuduğu müzikleri bir de sahne performansıyla birleştirince "pop'un kralı" ünvanı almasını sağlamışsa da, beğenmeyenlerin öne sürdüğü ve şarkıyı söylediği esnada çıkardığı seslerin şarkıyı sulandırma amaçlı olduğunu dile getirmişlerdi. Son yılları ise spekülasyonlarla geçmişti. Ben de Michael'i beğenerek dinleyenlerdenim, "beat it" şarkısı; bestesi, yorumu ve düzenlemesiyle en çok hoşuma giden hit şarkısından biridir. Güle güle Michael...

Özne
26-06-2009, 20:57
Satın aldığım ilk albüm onunkiydi. Popun kralı olarak anılırdı ki gerçektende öyleydi. Ondan sonrakiler o'nu taklit etmekten öteye gidemedi. Son dönemde bir çok suçlamaya maruz kaldı mahkemelere çıktı ancak bu krallığını sarsmadı diyebiliriz. Kendisinin kalp krizi sonucu öldüğü açıklanmışki ben hiç inanmadım. Elbette ölüş şekli ve nedeni bizi ilgilendirmez ancak ölümü güzelleştirme, asilleştirme adına yapıldığını düşünüyorum.

boğaziçi
07-07-2009, 22:45
http://images.huffingtonpost.com/2009-06-26-Michael_Jackson_1971_got_to_be_there.jpg

gercek bir sanatci...neden? sarkilarini yaziyor, kompozitor, kliplerini yaziyor& yonetiyor, koreografisini yapiyor...dort dortluk bir sanatciya gule gule...cocuklugumun yildizina gule gule...

ozgur_beyin
07-07-2009, 22:56
ne diyeyim mekanı cennet olsun:)

nogada
09-07-2009, 01:53
Büyük bir sanatçı ve dünyaya mal olmuş bir kişilik (arkasından bir çok uydurulduğu halde) saygıyla anıyoruz...

toli
09-07-2009, 02:15
Pop türünü hakkını vererek yapan, gerçek anlamda bir sanatçıydı.. Böyle büyük bir sanatçı olmanın en güzel yanı bıraktığı eserler olsa gerek; öldüğü halde hala -hatta bu aralar daha fazla- dinleniyor.. 'vitiligo' hastalığının yanında bildiğim kadarıyla kendi isteğiyle de ten rengini açtırmış çünkü vitiligo bölge bölge tene etki ediyor.. Babamda da var, şu anda kendisi pespembe bir surata sahip :)

Müslüman olarak öldüğü de rivayet konusu edidi, basını meşgul etti :P

Mutezile
09-07-2009, 09:14
Moonwalk dansının mucidi..... sayısız güzel pop şarkısını seslendirdi.. Son yıllarda malikanesine aldığı çocuklara 'fazla yakınlaştığı' sebebiyle hakkında sübyancı davaları açıldı. Müştekilere para ile şikayetlerini geri çektirildiğini okuduk basında. Yoksa son yıllarını içerde geçirecekti.

Müzik ve dans dehası, ritm canavarı bu tartışmalı adamın; aynı bizdeki zeki müren gibi (tartışmalı olmaları bakımından aynı) son derece yalnız ve mutsuz öldüğünü düşünüyorum. Şöhrete ödediği bedel çok yüksekti gerçekten.

Işıklar içinde yatsın.