PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : EVRIM

aragonn
03-11-2005, 21:14
arkadaslar ben bu konuyla ılgılı bır forum yaparken aynı zamanda imanlı arkadaslarıma da bır hatırlatma yapmak istıyorum.
hanı sureklı onumuze surulan bır olay var.bazı deneylerde RNA veya amıno asıt uretıldı dıye veya uretıldı belkı dogru kelıme degıl arkadaslarımızn tabırıyle yaratıldı ki bu deneyler ve sonucları zaten bırcok supheler ve yanlıslarla dolu.
ayrıca bu deneylerın dogru oldugunu bıle varsaysak bu sakın canınızı sıkmasın veya bır yenılgı havası vermesın
1- daha once de anlattıgım gıbı tabıkı canlı yasamı olusturan hersey bu evrende bulunuyor
2-problem bu maddeler bır araya gelse bıle- ki neredeyse ımkansız ıhtımaller bunlar-canlılıgı atesleyecek enerjı-ruh- hale en buyuk sorun ve oyle olmaya devam edecek
3-hepsını gecelım soyledıklerı dogru olsun.
arkadaslar yapmayı basardıklarını soyledıklerı seyın onemını sıze soyle acıklamak ıstıyorum (onemı acıklama kadar kısa)

yanı bır hucre yı bır araba fabrıkası olarak dusunursek onların yaptıgı sey sadece demır.yanı fabrıka yok ,makıneler yok,muhenıs yok,vıdalar,boyalar yok.bır hucrenın ne kadar komplıke oldugunu dusunursek-cok sayıda fabrıkanın bır arada calısması gıbı- basardıklarını soyledıklerı seyın onemını sız kavrayın.

EH HAYIRLI OLSUN

my-zone
05-11-2005, 01:31
şu an için yok ama gelecekte olamayacağını nereden biliyorsun?

abdullah
05-11-2005, 07:34
bu görünen ve görünmeyen herşeyin tesadüf veya gayri ihtiyarı bir şekilde olduğunu,kendi kendine olduğunu söylemek AKLA küfretmektir.Nasıl mı?
Şimdi gidip tüm demir ve hurda parçalarını toplayalım ve bir alana biriktirelim.Sonra da onların kendi kendine bir F-16 uçak olmasını düşünelim.İşte Dünya ve uzay daki olan herşeyde bu şekilde olmuş diyenler , HALA UÇAĞI BEKLESİNLER....

aragonn
05-11-2005, 13:10
my-zone bilimsel düşünde şu an için yok ama sonra olabilir diye birşey yoktur.

hasan_
05-11-2005, 13:10
Evrimin olduğu ya da olmadığı şu ana dek kanıtlanamamıştır. Ne tatminkar bir yaratılış teorisi ne de evrim teorisi vardır.

Fakat, bana mantıklı gelen ihtimal evrimin olduğudur. Fakat çoğumuzun algıladığının aksine bu evrim "Tesadüfler" eseri oluşan bir evrim değil büyük kudretin (Tanrı) programlamış olduğu evrimdir. Yani, Tanrı doğa kanunlarını kendi koymuştur zaten, bu kanunların ışığında, bu evrenin şeması doğrultusunda bir canlılığın ortaya çıktığı görüşündeyim. Elbette hiçbir bilimsel dayanağım yok, sadece benim naçizane görüşüm budur.

Canlıların birden yaratılması ihtimali bana daha düşük gibi geliyor, bu sistem içinde[B] her şey gerçekleşmiş olmalı.

Sonuç itibariyle asıl sorulması gereken, "Gaz ve Toz bulutu nereden geldi?"

İşte bu soru ve tüm evrenin harika programlanışı bizi Tanrı'ya götürecektir.

Tanrı'nın sevgisi bizimle olsun.

aragonn
05-11-2005, 13:23
hasan kardeş zaten İslam Allahın ol dıyerek yarattı demesındekı kasıt O nun kudretını gostermek amaclıdır.ama tam olarak ıncelersen Allahın herseyı bır vesıle ıle aralarında planlı bır baglantı kurarak yarattıgını gorursun.evet canlılar yaratılmıstır ama canlılar dunya dısı maddelerle degıl bu maddelerle yaratılmıstır.ve bu dunyaya gelıslerınde hepsının arasında bır sıralama ve duzen vardır.Tabıkı Allah dıleseydı ılk önce ınsanı da cıplak dunyada yaratabılır ,yasatabılırdı.ama O önce dıger canlı cansız varlıkları yaratmakla ona en uygun ortamı hazırlamıstır.ama dedım ya herkes kendı gormek ıstedıgını gorur.

herkesın dını kendıne

hasan_
05-11-2005, 21:15
Aragonn Kardeş,

Eski Antlaşma'da (Genesis bölümü) ve Kuran'da geçen yaratılış bölümünün evrimle bağdaştığı kanısında değilim. Eğer biraz dikkatli okursak dinlerde bahsi geçen Tanrı'nın sürekli doğaya müdehale ettiği, insanı yoktan yarattığı, kavimleri helaka uğrattığı yazmaktadır. Özellikle 1. ve 3. hususlar benim algıladığım Tanrı ile zıt kavramlar. Bu tür doğrudan müdehalelerin olduğu görüşünde değilim, bu durumda benim için evrim de gayet mantıklı bir hal almakta.

Kısacası, İslam çevrelerinde evrim teorisinin bu denli hararetli şekilde reddedilmesi ve sanki başka mesele yokmuşçasına evrime yönelik tez çürütme çalışmaları hep buradan kaynaklanmaktadır.

Tanrının sevgisi sizinle olsun.

Arafat
06-11-2005, 02:38
SElamün aleyküm kardeşlerim.

evrim ispatlanmamıştır. bir şeyin ispatlanması için deneyler ile tasdiklenmelidir. ki buna ispat denir. ispatlanmış birşey tüm dünya tarafından kabul edilir. ve artık değişmez. eğer evrim ispatlanacaksa bunun deneyi imkansızdır. çünkü evrimin milyarlarca yılda ortaya çıktığı savunulur. demekki evrimi ispatlayamassın. sadece ortaya tez atabilirsin.

insan bir adet beyin taşır. kafatasını kırdığımız zaman görürüz. ve ispatlamış oluruz. o hadle göremediğim şeyleri nasıl ispatlıyacaz. yoksa ispatlama imkanımız yokmu. var ama deneyler ile değil. görmediğim şeyleri mantığımızla ispatlarız. ama mantığı doğru kullanarak. terten kullanmadan. tarafsız olarak.

şimdi geçelim evrimcileri iddialarına.
Bilinen en eski kuş olan Archaeopteryx, 150 milyon yaşında. Kuşların atası olduğu söylenen dinozo fosilleri ise, 130 milyon yaşında. yani kuşlar dinazorlardan daha önce ortaya çıkmıştır. demekki kuşların atası dianzorlar değil.

bu ispatlanmıştır. bir fosilin kaç yaşında olduğunu anlayabilen bilim adamları bunu tesbit etmiştir. o halde şimdi evrimciler ne yapacak. 150 milyon dan daha yaşlı bir canlı bulup kuşların atası olduğunu öne öne sürecekler. yani sürekli inanmak istediğimize innamak için kendilerini inandırmaya çalışacaklar. çünkü onlar hesap vermekten korkuyorlar.

maddenin en küçük yapısı olan atom yada canlılın en küçüğü hücre, mükemmel bir tasarıma sahiptir. tarif edilemez bir becerileri vardır bu iki küçük şeyin. ama hiç kimse o mükemel şeylerin ne kadar mükemmel bir tasarımı olduğunu bilmiyordu. taki mikroskop ortaya çıkana kadar. demekki zaman geçtikçe bazı şeyler açığa çıkıyor.

bazı ansiklopedilerde insanların atası olarak maymunlar gösterilir.

gerekçede şudur. insan zekasına en yakın hayvan maymundur. 4 yaşındaki bir çoğa eşitmiş falan filan. tamam diyelim. biz maymundan geldik diyelim. peki şu anda yaşayan maymunlar hâla evrimleşemedilermi. onlar neden bizim gibi değiller. nedne hala maymun olarak kalmışlar.

insan aynaya bakmalı ve gözlerini incelemeli. ne kadar mükemmel bir tasarıma sahip olduğunu anlayabilir. sadece iki gözün arasındaki mükemmel uyumun bile bir kontrol mekanizması var. peki kontrol mekanizması olan birşey tesadüfler sonucu oluşabilirmi.

evrim yanılgısını çürütücek çok şey vardır. ama siz yinede bilimi yabana atmayın. bilem her zaman doğru söylemez ama bazen doğru da söyeldiği görülmüştür. hala günümüzde yanlış iğne sonucu sakat kalan veya ölen insanların olduğu bir ülkede bilim ne kadar ciddiye alınır siz düşünün.

sadece atomun yapısı bile herşeyin bir yaratıcısı olduğunu anlamamızı sağlar. aynaya bakın ve kafanızdaki duyu organlarının ne kadar smetrik olduğunu farkedin

iki göz, iki yanda kulak. ortada ağız ve burun. ağız ve burun neden iki tane değil. bir tane olması gerektiği için birtane. peki ya neden sağda veya solda değil. smetrik olması içim ortaya konmuştur.

saygılarımla

gameover
06-11-2005, 02:50
peki hayat niçin bu kadar boktan ve boktan ötesi olabilecek şeklide berbat ?

bütün işiniz gücünüz kulak,burun,göz.

bunların hepsine çakayım.

hayat niye bana tanrının ****** çocuğu olduğu fikrini ve vicdansızın önde gideni olduğunu söylüyor hep.realite tanrıya küfür eder mahiyette.

Arafat
06-11-2005, 18:05
sevgili gameover; demişsinki "hayat niye bana tanrının xxx çocuğu olduğu fikrini ve vicdansızın önde gideni olduğunu söylüyor"

hayat gerçekten boktanmı. yoksa haaytın boktan olduğu yer pakistan yada somali yada filistinmi. halimize şükretmeliyiz. onlar bizm için birer ibrettir.

hayır ve şer allahtan gelir. allah kişiyi malı ve canı ile imtihan eder. bütün bunların haktan geldiğini bilen mümin bunlara isyan etmez. edemez. çünkü ederse imtihanı başarısız geçmiş olur. seni yoktan var edip birde cennet ile mükafatlandırmak siteyen rabbine nasıl olurda isyan eder insan. işte mümin bunu yapmaz. rabbim insanlara şöyle der. sizi özgür bıraktım. istediğinizi yapabilirsiniz. ama benim dediklerimi yaaprsanız ödüllendirileceksiniz. rabbim çok zor bişey söylemiyor. kuranı sımsıkı sarılın diyor. o müminler için bir kurtuluştur diyor. önce allaha iman. sonra hangi kitabın doğru olduğunu araştırıp inanmak. sonrada o kitabın doğruluğu kanıtlandıktan sorna denileni yapmak ve kurtuluşa erşimek.

üç tür insan vardır.
1- inananlar
2- inanmak isteyenler
3- inanmak istemeyenler.

1- İnananlar; hayatın bu kadar boktan olmasına rağmen Allah denildiği vakit kalpleri ürperir ve bir sukunet kaplar onları. çünkü hakikat aşkonları sarmışıtır. hayat ne kadar boktan olursa olsun onlar için birşey ifade etmez. çünkü bir gün ölecektir ve dertleri bitecektir. onun için dert etmezler. sonsuzluk derdi olanın dünyalık derdi kalmaz.

3- inanmak isteyenler; bu insanlar da feraset sahibidirler. bir şeyi kavrayabilme yetenekelri vardır. bu insanlar felsefe ile konuya yaklaşır. ve kanıt ararlar. herşeye inanmazlar. hep sorgularlar. akıllarına yattığı vakit kabul ederler ki doğrudur. ama ön yargı yoktur bu insanlarda. hakikatı kavramışlardır. sadece doğru şekilde öğrenmek isterler. çünkü dünyada bir sürü din var. hepsini sorgulayıp işin içinden çıkarlar. rabbim bunların inamalarını istemiştir. rabbib dilerde biz diler. o dilemez ise bizde dileyemeyiz. inanmak allahtan bir lütuftur. nasiptir. ama inanmak istemeyenler için bir nasip söz konusumudur bilemem. ıonların vijdanına kalmıştır.

2- inanmak istemeyen ler; işte bunlar isyankar insanlardır. tıpkı senin gibi. gördüğü herşeyi reddetmeye çalışır. her defasında hakikatı farkettiği halde inanmamak için çabalar. bu durumdaki insanlar hakikatı görseler bile ona nankörlük ederler. çünkü allahı sorgularlar. neden böyle derker. bunca vahşet neden vardır. allah var ise neden bi çözüm yolu bulmuyor. gibi sorular ile hayatlarını mahvederler. o insanlar hakita öğrenmek isteemzler. sürekli çelişkiler bulmaya çalışırlar. halbuki hakikat vijdanda gizlidir. onlar vijdanları ile çelişki içerisindelerdir.onlar şeytanın tuzağına düşmüşlerdir. peki ya şeytan neden var diyeceksiniz. allah bize neden şeytanı musallat etti diyeceksiniz. allah herşeyi zıttı ile beraber yaratmıştır. iyilik var ise bunu kavrayabilmek kötülüğün varlığından geçer. karanlığın ne olduğunu ışık ile anladığımız gibi. halbuki hakkın varlığı vijdanda gizlidir. onlar vijdanları ile çelişki içerisindelerdir.

gameover
06-11-2005, 18:31
hakikati görüp ondan nefret eden birisiyim şu aralar.ama önyargısız olduğum için ilerleyen zaman benim adıma ne getirir bilemem sevgili arafat.

eğer varsa allahtan ve yarattığı bu kalleşçe düzenden nefret ediyorum.

keşke daha merhametli bir tanrı olsaydı.işte bu bilinemez.

saygılar.

Arafat
06-11-2005, 19:48
rabbim merhametlidir. ama hak edene merhametlidir. isyankârlara merhamet edermi bilmem.

hakikati gördüğüne inanıyosun ama hakikata karşı reddediyosun. sen kendi içinde inanmak istemeyenlerdensin.
susayan bir insan suyu reddetmez. sen hakikata muhtaçsın. hakikatı görmüşsen nasıl reddedersin. su isteyeb insan suyu görünce reddedermi.

demekki sen hakikatı daha görememişsin. halbuki hakikat sana çok yakın. zaman ne gösterir bilinmez tabi.

sana bi şiir yazayım.

tevazu toprak demek
toprak demek gül demek
gül demek aşk demek
aşk demek maşuk demek
maşuk demek vacibül vücud demek
vacibül vücud ise varlıkta yokluk demek
öyle ise tevazu varlıkta yokluk demek

gameover
06-11-2005, 20:12
arafat kardeş, hakikat eğer habersizce bir imtihana atılmamız ise, suçsuz ve günahsız çocukların iğrenç şekillerde can vermeleri ise, savaşlarda kanların döküldüğü bir dünya ise,açlıktan ölen insanlar ve çocuklar ise,acılı ölümler ise,sokak çocukları ise ben sevemedim bu hakikati.allah mesaisini iyi yapmıyor bence...

Arafat
07-11-2005, 00:30
seni çok iyi anlıyorum. dünyanın adaletsizliğinden şikayetcisin. yediremiyorsun kendine. ama bütün bunlar allahın acımasız bir sadist olsuğunu göstermez.
evet dünyanın durumu hakikatan iç açıcı değildir. ama bu allahın takdiridir. ben hissediyorum ama anlatamıyorum. duyuyorum ama hissedemiyorum. görüyorum ama gösteremiyorum. benim şikayetimde budur. ah keşke keramet sahibi olsakda size hakkı ispatlayabilsek. ama hakkı ispatlamak o kadar kolayki. keramet insanın vicdanındadır. kalbindedir. insanın kendisi bir keramettir.
biz bu dünyaya sabr etmeyi öğrenmek için geldik. allahtan gelene şükür ve sabr etmek için geldik. derdi verende o mükafatı verende o. rabbim güzelliğin iyiliğin kıymetini bilmemiz için derdi ızdırabı yaratmıştır. derdi ve ızdırabı olanlar ise herşeyin kıymetini bilrler. herşeyin kıymetini bilende hak huzuruna vardığında gösterdiği sabırdan dolayı yüceltilir. çünkü kişi sadece allah rızası için katlanmıştır tüm olanlara. o halde sen acı çeken çocukları düşünme. benim inandığım allah onlara mükafatların en güzelini vericektir. ve herkez imrenecektir onların yerlerine. sen onlar için sadece dua et. gerisini rabbime bırak. kendini düşün. allah seni nasıl imtihan ediyor ve sen ne yapıyorsun. hakkın adaletinden şüphen olmasın. adaletin değeri adaletsizlikle ortaya çıkar. bir şeyin kıymeti onun olmayışı ile bilinir.

ne demiştim. allah kişiyi malı ve canı ile imtihan eder.kulu kulu ile cezalandırır ve mükafatlandırır. bu allahın politikasıdır. artık nasıl kabul ederseniz.
bir yaratıcıya inanma gereksinimi hissi, her insanın içinde vardır, insanın yaradılışında gizlidir. İnsan, kendisini ve var olan herşeyi yaratan gücü tanımak ister. onları biçimlendiren, hayat veren, öldüren, sevk ve idare eden allahı tanımak ister. Akıl, onu arar, vicdan ondan sorar, insan benliği hiç olmaktan ve yokluğa gömülmekten korkar, insan güçlü birisine sığınmak, onunla yalnızlıktan kurtulmak ister, ve çalışmaya başlar. arayış içerisine girer. en sonunda aradığını bulur ve artık onun için tek şey kalmıştır. hakikata kavuşmak için yaşamak. onun için dünyanın ne olduğu önemli değildir. o sabırsızlıkla bekler dünyanın sonunu. hakikata kavuşma arzusu içini kemirir. ama o yinede sabırla bekler. çünkü bilirki ona benlik duygusunu tattıran allaha kavuşacaktır. ona vicdan veren sevgi ve merhamet duygusunu veren allaha.

my-zone
07-11-2005, 02:51
herşeyi allahla açıklamak ve herşeyi ona bağlamak doğru değil unutulmamalı ki hak verilmez hak alınır.

Arafat
07-11-2005, 17:44
herşeyi allah'ın yarattığını söylüyorum. tabiki herşeyi onunla açıklayıp ona bağlıyacağım.

hak alınmaz. verilir ise alınır. verilmeden alamassın. allah bize can vermiş. güzellikleri hak edebilmemiz için imkanlar sunmuş. yani bize güzellikleri hak etme hakkı vermiş.

mmx
07-11-2005, 18:13
Allah dilemedikçe, (afedersiniz ama) bir insan ancak babayı alır.

aragonn
07-11-2005, 18:20
mmx kardes senden daha duseylı bır yazı beklerdım

evet my-zone hak verılmez alınır.bu yuzden cennet-cehhennem var.
my-zone ve game over anladıgım kadarıyla sızın karsı cıkıslarınız duygusallıgınızdan kaynaklanıyor.

gameover
07-11-2005, 21:17
bilmiyorum problem nerede ? bende mi allahta mı ? aslında ona güvendiğim devrede kibirlilik yapmadım hiç ama o kendi kibriyle beni kendinden soğuttu.bilmem barışır mıyım tekrar onla.güvenmiyorum bir toz zerresine bile.

my-zone
07-11-2005, 21:34
benim yazılarıma dikkat edersen ben düşüncelerimi kısa net ve duygusallıktan uzak bir biçimde yazıyorum. ayrıca ben karşı çıkmıyorum veya savunmuyorum da ben sorguluyorum

aragonn
07-11-2005, 21:34
ne dıyecegımı bılemıyorum gameover.
olaylara bakıs yonumuz cok farklı.
senın mantıgınla bende ısyan etmelıyım(haşa).1 ay önce iflas ettım herseyımı kaybettım.ama aynı sey bana dayanma gucu verırıken senı tam aksı yone ıtıyor.kızsanda senın için Allaha dua edecem: )
anladıgım kadarıyla işin bılımsellıgı ,evrımle acıklanıp acıklanmamasıda senın umrunda degıl.su ankı psıkolojınle O nun varlıgı ispatlansa bıle(senın acından) bu karsı koyusunu azaltmayacak gıbı.(sakın deme ınanclıysan nıye ıflas ettın : ) senınle daha uzun bu konular dısında konusmayı,dınlemeyı ısterdım.su an soyleyebılecegım tek sey kafandakı problemı netlestırip ona gore yolunu cızmen

gameover
07-11-2005, 22:05
aragonn kardeş ben -eğer varsa- allaha bayağı bir dua etmişliğim vardır.ama bilmiyorum dualarımın hiç işe yaramadığını düşünüyorum.benim kırılma noktamda bana yardımcı olmayan allaha niye dua edeyim artık.

aragonn
07-11-2005, 22:44
gameover.ne yazacagımı bılemıyorum.ınsanlara kafa sayısına gore yaklasan kafalama mantıgından nefret ederım.bu yuzden yazdıklarımın senı degıstırmeye cabalamak olarak algılanmasını ıstemıyorum.ama ne yazarsam yazım ıcınde ınancımdan bırseyler bulacaksın.çunku hayata bakıs açım bu.
konuyla aslında yakın ılgısı yok ama.atesıt oldugum donemlerde şeriatci bır arkadasım vardı.sureklı tartısırdık.bır gunde sorularıma acıklama getıremeyınce bacagımdan bıcaklamıstı benı.sımdı bana cok komık gelıyor bu çelişki.bugun belkıde tam onun yanında gıbı gozuksemde (aynı safta: )
ama ben hala onunla aramda ortak bır nokta hıssedemıyorum.bu yuzden bugun daha cok emınım kı aslında tahammulsuzluk fikirler arasında degıl uygulamalarda.yanı ben ne kadar turk olsamda olaylara asla bır Azerı gozuyle bakamam ve ya ne kadar Müslüman olsamda bın ladın le aramdakı ucurum kapanmaz kapanmasını da ıstemem.

senın problemlerıne gelıncede ben bunu ınsanların ıradelı olmasına baglıyorum.nasıl kı tarıhte ınsanlar yada buyuk ısler basaranlar sabırları sonucunda karssılıgını fikirlerinin yasamasıyla ya da isimlerının bır sekılde anılmasıyla almıslarsa(ıyı veya kotu) ve yapılan her eylem bır sonuc dogurmussa(ıyı veya kotu) bu hayatta yaptıgımız herseyınde bır bedelı oldugunu dusunuyorum(ıyı yada kotu)

gameover
07-11-2005, 22:48
insan herşeyi kendi sabrıyla yapacaksa allahın misyonu nedir? dua ne için vardır? bakışların bulandığı noktada allah kuluna yardım etmiyorsa ne işe yarar ? herşeyi kendim yapacaksam allahı napayım dostum ?

my-zone
07-11-2005, 22:55
aragonn sana bir soru sana göre insan doğduktan sonra dünya yaşamı cennet veya cehennem yaşamı derken varlığını sonsuza kadar sürdürecelmidir , yokolma denen şey hiç olmayacakmıdır ?

aragonn
07-11-2005, 23:02
itiraf etmeliyım soruların gorundugunden daha zor:)

Allahın senın soyledıgın anlamda bır mısyonu yok.
sabredeceksın ama bu ısyan etmemek anlamında bır sabır.yoksa oturup bekleme eylemı degıl.ve herzaman daha kotu olamaması ıcın bır sukur ve caba.Bakısların bulundugu noktada O hep var ve dualarında karsılıgı var geerkı arayısında haklıysan.ama karsılıgın yerı ve zamanı konusunda bır takvim yok.ve orda devreye yıne sabır gırıyor.bugun olecekmıs gıbı ıbadet etmek hıç ölmeyecekmıs gıbı calısmak

my-zone
07-11-2005, 23:37
o soru seni aştı galiba :)

aragonn
07-11-2005, 23:53
pardon my-zone ramsesın mumyasıyla mesguldum:)

yok bu konuda degısık acıklamalar var.ben de hangısının dogru oldugu konusunu tam olarak ıncelemedım

kımı acıklamalarda cehennemlık ınsanlardan bazılarının ruhlarınında bellı bır sure sonra yokedılecegı soylenıyor.ama bu dusuncelerın dayanagı ne acıkcası pek kafayı yorup bakmadım.kendımce daha onemlı gordugum konularda yogunlastım.ama genel olarak evet sonsuz bır hayat sozkonusu

my-zone
08-11-2005, 00:02
senin verdiğin çerçevesinde düşünülecek olursa dini açıdan bakıldığında bir insanın bir insanı yoketmesi mümkün değil dini açıdan sonu olmayan bir hayat sürüp gitmekte...

hasan_
08-11-2005, 00:10
Gameover Demiş ki:
"insan herşeyi kendi sabrıyla yapacaksa allahın misyonu nedir? dua ne için vardır? bakışların bulandığı noktada allah kuluna yardım etmiyorsa ne işe yarar ? herşeyi kendim yapacaksam allahı napayım dostum ?"

Sevgili Gameover. Yazılarını okuyorum ve onlardan çıkardığım sonuç, senin islam dininin tanrı anlayışına, islam dininin çağa ayak uyduramayışına karşı tutunduğun alternatif ateizm olmuş.

Eğer bir Tanrı varsa bu illa ki İslam, Hristiyanlık anlayışındaki gibi bir tanrı mı olmalı sence?

Bence öyle bir tanrı olamaz. Peki ne yapalım hepimiz bu dinleri reddettiğimizden ateist mi olalım?

Hayır, benim aklım şunu işaret ediyor. Bu evrenin üstün bir yaratıcısı daha doğrusu programlayıcısı var. Evren programlanmış ve her şey saatin içindeki çark mekanizması gibi tıkırında işlemekte. Buna biz "doğanın kanunları" & "fizik kanunları" diyoruz.

Tanrı bize akıl vermiş, din değil. Tanrı doğaya müdehale etmez. O sebeple ondan bir şey dilemek de biraz abes kaçıyor. Bu doğanın kanununu koyan o kanuna aykırı bir şey yapmamakta ki sana doğa üstü bir şekilde yardım eli uzatılsın?!

Kim ne derse desin hayat bir nimettir. Yaşamak, varlığını sürdürmek acısıyla tatlısıyla yaşamaya değerdir. Zaten bunlara karşı çıkıyorsa, yaşamama özgürlüğüne sahiptir her insan. Kimse bizi burada zorunlu olarak tutmuyor öyle değil mi?

Sevgili Gameover,

Bence bir kez daha düşün. Evrensel huzur, aslında senin içinde. Sen Allah'a yani islam'ın tanrısına isyan ediyorsun. Peki ya gerçek tanrı ondan çok çok daha farklıysa?

Sen sana müdehale etmeyen Tanrı'yı sev. Ruhunu huzurla nemlendir.

Selametle kal kardeşim.

my-zone
08-11-2005, 00:24
aragonn sana farklı bir soru daha sence her insan eşit bir süre mi varlığını sürdürecektir yoksa bu insandan insana değişecek midir? (örneğin 10.000 sene önce doğmuş bir insanla 10.000 sene sonra doğacak insan arasındaki 20.000 yıllık fark)

Arafat
08-11-2005, 03:04
sevgili my-zone;

bütün ruhlar ademden bu yana vardır. ama hepsinin bir sınav zamanı vardır. herkezin sorusunun farklı olsudu bir sınav.
ayetlerde de görüldüğü gibi kalübela söz konusudur. yani bütün ruhlar şu anda var. zamanı gelince cesetler giydirilip dünyaya salınıveriyor. kimse kimseden önce veya sonra doğmuş değil. bütün insanlar aynı anda rabbimizin varlığına sahit olduğumuz gibi, hesab günü geldiğindede herkez aynı anda dirileceğiz.

A'RAF suresi 172. ayet):

Hani Rabbin, ademoğullarından, bellerinden zürriyetlerini alıp onları öz benliklerine şahit tutarak sormuştu: "Rabbiniz değil miyimOnlar: "Rabbimizsin, buna tanıklık ederiz." demişlerdi. Kıyamet günü, "biz bundan habersizdik" demeyesiniz.

(A'RAF suresi 173. ayet):

Şöyle de demeyesiniz: "Daha önce atalarımız şirke batmıştı. Biz de onların ardından gelen bir soyuz. Gerçeği çiğneyenler yüzünden bizi helak mı edeceksin

alemlerin yaratıcısı herşeyi açık ve net açıklamıştır. dünya hayatı, sonsuz ahiret hayatı yanında söz konusu bile değildir. 20.000 yıllık bir fark senin kafanı karıştırmasın my-zone. aslında zaman diye birşeyde yoktur. zaman izafidir. heryerde değişiklik gösterebilir.

my-zone
08-11-2005, 03:08
sen onu bunu bırakta soruya adam gibi cevap ver

Arafat
08-11-2005, 03:35
sorunun cevabını adam gibi verdim. senin gibi vermedim. rahat ol. biraz gayret et ve anlamaya çalış.

gameover
08-11-2005, 12:02
Gameover Demiş ki:
"insan herşeyi kendi sabrıyla yapacaksa allahın misyonu nedir? dua ne için vardır? bakışların bulandığı noktada allah kuluna yardım etmiyorsa ne işe yarar ? herşeyi kendim yapacaksam allahı napayım dostum ?"

Sevgili Gameover. Yazılarını okuyorum ve onlardan çıkardığım sonuç, senin islam dininin tanrı anlayışına, islam dininin çağa ayak uyduramayışına karşı tutunduğun alternatif ateizm olmuş.

Eğer bir Tanrı varsa bu illa ki İslam, Hristiyanlık anlayışındaki gibi bir tanrı mı olmalı sence?

Bence öyle bir tanrı olamaz. Peki ne yapalım hepimiz bu dinleri reddettiğimizden ateist mi olalım?

Hayır, benim aklım şunu işaret ediyor. Bu evrenin üstün bir yaratıcısı daha doğrusu programlayıcısı var. Evren programlanmış ve her şey saatin içindeki çark mekanizması gibi tıkırında işlemekte. Buna biz "doğanın kanunları" & "fizik kanunları" diyoruz.

Tanrı bize akıl vermiş, din değil. Tanrı doğaya müdehale etmez. O sebeple ondan bir şey dilemek de biraz abes kaçıyor. Bu doğanın kanununu koyan o kanuna aykırı bir şey yapmamakta ki sana doğa üstü bir şekilde yardım eli uzatılsın?!

Kim ne derse desin hayat bir nimettir. Yaşamak, varlığını sürdürmek acısıyla tatlısıyla yaşamaya değerdir. Zaten bunlara karşı çıkıyorsa, yaşamama özgürlüğüne sahiptir her insan. Kimse bizi burada zorunlu olarak tutmuyor öyle değil mi?

Sevgili Gameover,

Bence bir kez daha düşün. Evrensel huzur, aslında senin içinde. Sen Allah'a yani islam'ın tanrısına isyan ediyorsun. Peki ya gerçek tanrı ondan çok çok daha farklıysa?

Sen sana müdehale etmeyen Tanrı'yı sev. Ruhunu huzurla nemlendir.

Selametle kal kardeşim.

dediklerini düşünüyorum dostum.sağol ilgilendiğin için.beynim şu aralar sürekli faal.çünkü morfinim yok.saygılar.

my-zone
08-11-2005, 12:20
ben rahatım amcak sen rahat degilsinki açık net bir cevap veremedin konudan alakasız seylerle ilgili ayetleri copy paste ettin eger dediğin gibi onemsizse sonsuz ahiret hayatı içinde 20000 yılcık sana göre azsa eger merak etme hesap zamanı da o sonsuzluk içinde yokolup gidecektir. o yuzden konu dısına cıkmadan ve konuyu sulandırmadan az ama ozcevaplar vermeni sana tavsiye ediyorum

Arafat
08-11-2005, 19:57
Ayetler de anlatılan bütün ruhların ademden bu yana var olduğudur.
kimse kimseden önce veya sonra yaratılmamıştır. zaman farkı söz konusu değildir. kalu-bela'dan bahseder.
allah ruhları yarattığında "elestü birab biküm (ben sizin rabbiniz değilmiyim)" buyurduğunda ruhlarda yani bizlerde "bela(evet ya rabbi)" demişizdir. kalu bela ise kurandaki bu ifadedir. bunu izah ettim.
Sen anlamamışsın. Ben gayet açık bir şekilde konuyu sulandırmadan anlattım. Ayrıca konuyu sulandırmak gibi bir hayasızlık yapmam. islamda sululuk yoktur.

gameover
08-11-2005, 20:24
allah ruhları yarattığında "elestü birab biküm (ben sizin rabbiniz değilmiyim)" buyurduğunda ruhlarda yani bizlerde "bela(evet ya rabbi)" demişizdir. kalu bela ise kurandaki bu ifadedir. bunu izah ettim. (arafat)

bu dediğine sen inanıyor musun arafat ? bunun delili nedir,mantığı nedir şaştım kaldım güzel kardeşim.

my-zone
08-11-2005, 21:10
peki dediklerin gerçek ise neden hiçkimse yaşananları hatırlamıyor? sen bile demişizdir diyorsun dedik demiyorsun.

Arafat
10-11-2005, 00:34
Şimdi arkadaşlarım. ben teklidi iman yapmıyorum. yani taklidi iman nedir. bir kişiye allah hakkında ne söykersen söyle kabul eder. çevreden gördüğünü kabul eder. mesala benim annem. amerikada yaşasa idi koyu bir katolik yada israilde yaşasaydı koyu bir musevi yada çinde yaşasaydı koyu bir budist olabilirdi. çünkü annem söylenene inanıyor inanmnak zorunda hissediyor kendini. bu ülkede çoğu mümin böyle. kuranı kerimi sadece arapça okunması nın daha mantıklı olduğunu yada hıdırellez zamanında ev resmi çizerek ev kazanabileceğini. sanıyor. çünkü biliyorki allah var. ama hangi allah var onu bilmiyor
yani allah var tamam, ama bize ne söylüyor. yada gerçekten bişey söylüyormu. yoksa kandırılıyormuyuz gibi şüpheciliğe sahip değller. mümin şüpheci olmalı. araştırmalı. delil aramalıdır. ne söylense inanıyorlar. kuranın allahın sözü olduğuna dair bir kanıtları bile yoktur. yani bir insanı müslüman yapabilecek beceriye sahip değillerdir annelerimiz veya ninelerimiz. onlarda adam gib okuyup anlamamışlarki. hiç düşünmemişler japonlar ataist ama dünyanın en az zarar gören toplumu. diye hiç düşünmemişler. taklidi iman sahipleri her an şüpheye düşebilir. çünkü kuranı kendilerine ispatlayamamışlardır bunlar.

taklidi iman budur. görülen yapılır. allahın olduğuna kanaat getirilip. ne söylenirse yapılır. taklidi iman budur.

tahkiki ( gerçek iman sahipleri ise bu şüpheleri ortadan kaldırmıştır. onlar allahı daha iyi öğrenmişlerdir. öğernmektedirler. kuranın allahın sözü olduğpundan şüpheleri yoktur. bu tip insanları en dinsiz insanlar bile bir şüpheye düşüremez. çünkü onlar allahı bildikleri gibi. onun kitabınında doğruluğunu kendilerine kanıtlamışlardır. delil görmüşlerdir diyelim.

ben insallah tahkiki iman sahibiyim. yani kuranın allahın sözü olduğuna şüphem yoktur. bunu diğer başlıklarda da ispatladım. ve cevap veremiyenler oldu. kuran allahın sözü olduğu için söylenen herşeyi kabul ediyorum. çünkü kuran allahın sözü. ben bunuı söylediğime inanıyorum.
hatırlayıp hatırlamadığıma gelince.

eğer hatırlasaydık allahıda hatırlardık. allahı bilirek dünyaya gelmemizin ne mantığı olurdu. hatırlamıyacazki imtahanın espirisi kalsın. imtihanın sırrı bu. allahtan habersiz olaraka dünyaya gelmek ve onu keşvedebilmek.

my-zone
10-11-2005, 01:16
benim senin uzun yazından anladığım sen kayıtsız şartsız inanıyorsun. peki senin dinle ilgili hiç şüphen oldu mu olduysa şüphelerini nasıl ortadan kaldırdın, delillerin nelerdir?

Arafat
10-11-2005, 02:11
Tabiki şüphem oldu. kimin olmamıştırki. sadece seçilmiş kulların şüphesi olmaz. Mesela peygamberlerin, yada velilerin mübarek insanşarın şüphesi olmaz. bizim gibi sıradan insanların mutlaka şüpheleri vardır. ha allahın varlığıdnan hiç şüphem olmadı. benim tek şüphem kuranın allahın sözü olup olmadığıdır. allahın varlığından şüphe etmek gibi bi düşüncem bile olmadı.
misal; biz ressamları yaptıkları resimlerden biliriz. (leonardo davinci-monalize) gibi. monalizayı görünce şöyle demeyiz. misal; (vay anasını resme bak. tesadüfünde bu kadar. bir gurup boya kutusu sen git dökül tuvalin üstüne sorna bu hale gel. vay canına.) dimi. bir resim görünce buun dermiyiz. demeyiz. demkki güzel olan herşeyin bir yaratıcısı vardır.

şimdi gelelim güzel olmayan şeyleirn yartıcısı varmııdr. yüca rabbimin yarattığı herşey güzel olmayabilir.

misal. ressamın biri bir resim yapar. bakında hiç bişey anlamaz insan. sanki bir gurup boya kutu dökülmüş ve rastgele şekiler almış gibi olur.
ama biz yinede o resime değer veririz. çünkü bilirizki o resim rasgele bile olsa tuvalin üzerine dökülmiştür sağa sola taşmamıştır. yinede o resime değer veririz. hiç bir şeye benzemese bile. sadece bir kaç tane ressamın o resim üzerinde felsefe yapmasından öteye gidemez.

o halde kainatın bu ihtişamından maddenin en kü.üğü olan atom ve canlılın en küçüğü dediğimiz hücre'nin yapısında mükemmel tasarımın yaratıcısı da vardır. rabbimin varlığında şüphem olmadı hiç. kuranın allahın sözü olduğuna dellillerin nedir diyosan. onu kuran mucizeleri başlığından anlatmıştım. tabiki sadece onlar değil. islamiyete gönül vermiş din adamları mümin insanların yaşayışlarıda etkilemiştir. bir insana ait olan büğtün özellikleri gördüğüm mübarek insanlarda oldu. bu ilgi meselesidir. arayış meselesidir. insan yeterki neden yaaşdığını düşünsüz. tarih boyunca çoğu felsefeci sürekli yaratılış mantığını açıklamış durmuştur. çünkü onlarda hayatlarına bir anlam vermek istemişlerdir. bazıları allahın olabileceğine kannat getirmiş bazıları olamıyacağını düşünmüştür.
kim hesaba çekilmeyi göze alırki. insan kibirli varlıktır. kibir onun sonunu getirir. isyankar olur. nankör olur. yok ike var olduğuna şükr etmez üste çıkmaya çalışır. müslümanlar bilmiyormuydu hırıstıyan olup sırtı hz isaya dayaamyıç biildiğiniz gibi hırıstıyanlıkta islamiyetdeki gibi kurallar yoktur. vardı ama artık yok edildi. isa nın onlar için öldüğü. onların günahlarının isa için affedileceği. gibi saçmalıklara inanırlar. yani herifler isaya inanarak yırtacakalrını düşünürler. benim efendim öyle demiyor ama. değil bizleri kendisinin bile kıyametin azabından rabbine sığınıyor. kendisi ilahlaştırmıyor. hz isa da ilahlaştırmadı ama ilahlaştırıldı. muhammed bilmiyormuydu hazır bir sürü müridi toplamışken. ben allahın 2. oğluyum diyemezmiydi. bende siiz kurtarıcam. isa gibi sizi kurtarıcam. yeterki sözümden çıkmayın. her türlü güce sahip olduğu düşünüldüğü halde o kadar mümini kanrımazmıyıd. şayet islamiyet uydurulan bir din olsa idi peygamber neden sürekli tepki çekeceğini bildiği halde garip garip hiç bir anlam ifade etmeyen ayetler yazsın. zaten kitapların hakkın sözü olsuğunu idrak etmek zor değil. silsileye bakmak yeterlidir. tarih buyunca dürekli birisi çıkıp allahı hatırlatmıştır. adem den efendimize kadar. hangisin sözyedikler, diğeri ile çelişiyor. çelişmiyor dimi. hepsi tek bir ilahdan bahsetmiştir. ve hepsine inanılmıştır. çünkü hapsine peygamber olamlarının yanıdna kerametler verilmiştir ki inanabilsinler. onların yaptığını david caoperfield da yapıyo diyeceksiniz. devid günümüzün teknolojisini kullanıyo ki zaten o ilizyon yapıyo. keramet ise ilizyoj olmaz. bütün ilizyonların bir hilesi vardır. ama teknolojisi olmayan bir peygamberin tek hilesi allahın gücüdür.

anlatabildim umarım. zaten bu yazıı anlamayan bidaha yazmasın. burdakilerin bu yazıyı kavrayabilecek zeka seviyesinde olduğunu sanıyorum. çünkü burda sorgulayan insna var. sorgulayan insan zeki insandır. farklıdır. atasit bile olsa sorgulayan insan farklıdır. salak değildir. çünkü o gerçeği bulmak istiyordur.

saygılarımla

my-zone
10-11-2005, 02:22
allahın varlığından süphe etmdiğni yazmışsın peki olursa eğer hesap günü allah sana herşeyi sorguladın ama beni sorgulamadın ya yalnış bir tanrıya tapsaydın onu da sorgulamayacaktın benim ayrıcalığım neydi de körü körüne sorgulamadan benim varlığımı kabul ettin diye sormayacak mı?

Arafat
10-11-2005, 02:35
Anlatamamışım.

ben doğru allahı bulabilmek için çok uğraştım. neyi kastettiğini anladım. bunu çok düşündüm. hangimizin allahı doğru dedim. yoksa incilmi doğru olan. yada budistlermi en doğrusu yapıyolar. giib soruları kendime sordum. ama dediğim gibi hepsini araştırdım. kuranın allahın sözü olduğu ve değişmeden günümüze kadar geldğği bu gün benimn değil bir sürü insan tarafından ispatlanmıştır. onları açıkladım zaten.

mesela ataistler şunu söyler. kuranın değişmiş olduğunu ispatlamak için.

derlerki; kuranın ilk inen suresi alak suresidir. ama kuranda 96. sıradadır.
evet ilk inen sure o. ve kuranda 96. sırada. ben sana iniş sırasına göre sayayyım istersen. hepsini biliyorum. ama kuranı kerim efendimiz zamanıdna kitap haline getirilmemiştir. incilde öyledir.
kuranı kitap haline getirenler sahabeelrdir. ve ne hikmettirki kafalarına göre düzene soktukları bir kitap, zaten mucizevi ayetleri olduğu gibi birde kuranın sırasından kaynaklanan metametiksel hesaplerı söz konusu etmiştir. bu konu çok önemli değil ama gerçek. ömer çel akıl çok ilbç saptaöalarda bulunmuştur. o adamı kimse sevmez. hatta ilahiyatçılar bile sevmez. ilahşyatçılar neden sevmez bilirmisin. hiç düşündünmü. allahın kabul ettiği halde ve bütün insnalar hemen hemen ömer çelakıla innadığı hadle ilahiyatçılar neden "haklısın ömer, bu tesbitlerin kurarnın allahın sözü olduğnu ispatlar" demezler de ehr fırsatta göz göre göre yalanlarlar. çünkü o ilahiyatçılar da inandıkları allahın büyüklüğü idrak edemmeişlerdir. benim inandığım allah bir atomu ve hücreden büyük bir galaksideki yıldızları çok ince hesaplarla kontrol edebilen bir allahtır. bütün bunları yapan rabbim alemlerin kitabı olan kuranı kerime ufacıkda olsa matemetiksel hesaplar iliştiremezmi. bana göre iliştiri. çünkü allahın ne olduğuun biliyorum. ilahiyatçılara göre iliştirmez. çünkü onların inandığı allah sadece var olduğunu söyler. egrisine karışmazç hadi ya. nerden bileyim ben senin allahının kitabının kuran olduğunu. budistlerinde kitabı var. belkiş onlarınki doğru.

sanırım analtabildim . ben kara cahil körükörüne her denilene inanan başı örtülü birt annesi ev hacı babası olan biri değilim. hatta beni sevmezler bile. hep böyel konuştuğum için.

Arafat
10-11-2005, 02:37
Delil dinin temelinde vardır. bütün peygamberlere keramet verilmiştir. ki onların peygaöber olduğu anlaşılabilsin. efendimiz şöyle demiştir" ben size en büyük mucize olarak kuranı kerimi bırakıyorum". hani mucize nerde. ben neden göremiyorum. görmek isteyen görür. ben gösteririm.

my-zone
10-11-2005, 02:41
peki bugün mucize inandığın şeylerin yarın mucize olmadığı ispatlanırsa bu sende büyük hayalkırıklığı yaratmıyacak mı?

Arafat
10-11-2005, 02:44
hm güzel soru. bu gün mucize diye gördüğüm şeyler. 1400 sene önce kimsenin bir anlam yükleyemediği, maksadı anlaşılamayan ayetlerdir. o ayetler kimseye bir anlam ifade etmiyordu. ama yinede inanıyolardır. bu gün mucize diye kabul ettiğim şeyler ise siizn bilim diye yırtındığınız olgu tarafından ispatlanmıştır. ben bilimi kabul eden bi müslüman olarak olaylara bilimle yaklaşıyorum.

my-zone
10-11-2005, 02:46
bu sorunun cevabı olmadı ama

Arafat
10-11-2005, 02:56
olamdımı. neden olmadı. gayet açık bi şekilde analttım. bilimden bahsettim. ayetleridemi yazayım.
peki ayetleride yazayım.

HİCR 22; Bir de dölleyici rüzgarlar gönderdik de gökten bir su indirip sizi onunla suladık. Onu depolarda tutan da siz değilsiniz.

HİCR 22; Ve erselner riyaha levakiha fe enzelna mines semai maen fe eskaynakümuh ve ma entüm lehu bi hazinin

"levakiha" döllemektir. bir erkeğin dişyi döllemesi denilirken bu kelime kullanılır.

burda ilmi bir mucize vardır. rüzgaralrın bulutları döllediği söylenir. 1400 sene önce bir anlam ifade etmeyen bu ayet günümüze kadar kimseyi rahatsız etmemiştir. eğer kitap değişmiş olsa iid. ne anlam ifade ettiği anlaşılmayan bu ayet çıakrtılırdı. hırıstıyanların yaptığı gibi.
yani bu bir ilmi mucizedirç rüzgarların yağmur bulutlarını aşıladığı bilinmektedir. tabiki günümüüzn teknoloji ile keşvedilmiş bir olaydır bu. sorna su depolarından bahseder. su depolarıd a yağmur sularından meydana gelri. buda bir haber vermedir. su deposu yoktur aslında. onlar yağmur sularının vasıtasıyla oluşur.

daha ayet var. istersen onlarıa yazarım.

my-zone
10-11-2005, 03:00
bunun mucize olduguna inaniyorsan o devirde arabistan yağmur ile ilgili olarak toplum soyle dusunuyordu bilim böyle dusunuyordu ama kurana o böyle yazdı diyebilmen lazım

Arafat
10-11-2005, 03:04
onu demek istedim zaten. mesela o devirde insanalr göğün dağların üzrinde direkler yardımıyla havada durduğunu düşünüyolardıç

ama ayette diyokş "biz göğü desteksiz yükselttik."" onu hiç bir şey taşımaz demek istiyo.
yani arapların söylediklerine çelişki birşey söylüyo ve tepki alıyo tabi. tepki aldığı hadle sürekli onların kabul ettiği şeylerin saçmalığını yüzlerine vuruyo. sürekli doğrusu söylüyo. tepki aldığı hadle bunları söylemeye devam ediyo. bunun gibi örnek çok.

my-zone
10-11-2005, 03:06
arapların bütününün yani o dönemin bilim adamları da dahil olmak üzere o sekilde dusundugune dair kanıtın ne?

Arafat
10-11-2005, 03:13
gittikçe garip sorular sormaya başladın. ne bilim adamı. hangi bilim adamı. 3500 yıl önceki budizm kurucusunun dedikkerine kanıt buluyorsunuzda yada 1500 yıl önceki mısırlıların (hiç bir bağlantısı olmadı halde)aya dönük el haykelerini öne sürerek kurandada ayın ilahlaştırıldığı komedisini kanıt olarak gösteriyorsunuzda, benim söyeldiklerime neden innamıyorsunuz. arap medeniyetide biizm işimiz. bırakında onuda biz bilelim. efendimiziz bu konuyu anlatırkenki fotoğrafınımı getireyim kanıt olarak. yada izole edilmeş bir camide konuşulan konuların izole edilmiş dört duvar olduğu için sürekli yankı yaptığını ve bunların 1400 senedir bu şekilde yankılandığını mı göstereyim.

biraz daha mantıklı sallıyalım. rica ederim.

my-zone
10-11-2005, 03:17
hayır mesela o dönem de yazılmıs bilimsel eserlerde yagmur soyle acıklanıyordu örnek olarak da su eseri gösterebilirim diyebilirsin mesela

Arafat
10-11-2005, 03:22
öyle bi eser olsa idi zaten araplar onu benimserlerdi. araplar allahın varlığını bilyolardı. onlar ataist bir toplum değildi. allaha daha yakın olabilmek için zeka seviyeleride eğitilebilir düzeyde olduğu için putları kullanıyolardı. ki zaten putlar onların geçim kaynağı idi. onlar peygamber efendimizin allahın elçisi olmasını hazmedemediler. tıpkı hz isa efendimiz doğduğunda yahudilerin onu benimsemediği gibi. doğduğunda dedimi çünkü hz isa babsız doğduğu gibi kundakda ike konuşmuştur. bu hadise günümüze kadar gelmiştir. kuranda da yazar. bu sebeten ötürü olsa gerek hırıtıyanalr onun allah olduğunu düşünürler. baız kesimleri tabi.

my-zone
10-11-2005, 03:26
sen konu dışına cıktın sen yağmurla ilgili ayetin mucize olduguna inanıyorsan her yönüyle araştırıp emin olup o sekilde mucize olduguna inanmalısın.

my-zone
10-11-2005, 03:28
neyse bu gecelik yeter iyi geceler

Arafat
10-11-2005, 03:30
Sen kabuletmek sitemiyosun. sende bahane bitmez. rüzgarların aşılayıcı olduğunu japonyadan amerikaya. tabi doğudan batıya doğru farz ediyoruz. herkez biliyor. araştırılmıştır. biraz mantıklı bahaneler bul aksi hadle cevap bile vermesim gelmiyo. art niyetli olduğunu düşünüp cevap veresim gelmiyo. samimi sorduğuna inanıyorsam cevaplarım ancak. kal selametle. ben çıkıyorum. yarın devaö ederiz insallah.

my-zone
10-11-2005, 12:59
benim bahane bulduğum falan yok o dönemin düşünürlerinin yağmurun oluşumu hakkında ne düşündüğünü kanıt göstererek yaz dedim sen konuyu baska taraflara cektin.

Arafat
11-11-2005, 02:51
Anlaşamıyoruz. ben diyorumki yağmur ile ilgili bu ayet inkar edilemiyecek kadar açık ve nettir. ki ben bunu zaten araştırmışım. yağmurum oluşumu vs. daha bir sürü ayet var bu şekilde. o devirde bilim bu devirdeki kadar kesin olarak bulguları yoktu. mesela gökyüzünün dağların üzerinde duran mavi bir tabaka olduğunu sanıyolardı. yada deprem olduğunda balinaların kuyruklarının salladığını sanıyolardı. vs gibi şeyler. yani o devirde kesin bir bilgi yoktu. zaten araplar dünyanın en salak milleti olarak ünlülerdir.

benim böyle bir şeyi ispatlamama gerek nile yok zaten. ben sana açık bir ayet sundum. 1400 sene önce yazılmış bir kitabın orjinalinin halen korunduğunu ve bu ayetlerin o devirde insanlara sunulduğunu söylüyorum.

kuranın ileriki dönemlerde anlaşılabileceğine dair bir ayette vardır.

SAD/87; o bütün alemler için bir öğüt bir zikirdir.
SAD/88; Onun verdiği haberin doğruluğunu bir zaman sonra çok iyi öğreneceksiniz

bu ayetlerde ise kuranın bütün alemler için indirlişmiş olduğu ve kitapta verilern haberlerin bir zaman sorna açığa çıkacağı açıklanmaktadır. ki dediği gibi olmuştur.

my-zone
11-11-2005, 02:58
benim senden ısrarla ispatlamanı istememin nedeni eğer sen ispatlayablirsen o dönem de kimsenin bilmedigi bilimadamlarıda dahil (yoksa gunumuzde de sokaktaki adam her turlu dusunur) bir bilgiyi kuranın yazdıgını ispatlamıs olursun. aksi halde iş orda yazıyorsa oyledir pozisyonundan oteye gitmez.

Arafat
11-11-2005, 03:03
okey. elimdeki 250 senelik dedemin dedesinden kalmış kuranı kerimi scan yapıp butaya yapıştırcam. ve ordaki ayette rüzgarların dölleyici olduğunu sana okutacam. o zamanda inanmıyacaksın sen. çünkü senin işin inkar etmek. benim işim tebliğ etmek. halbuki o zaman inanman lazım. çünkü 250 sene önce bulutların yağmurları döllediği bilinmiyordu.

sadece bu ayet değil. kurandaki her ayetin bilimsel kanıtları vardır. yaniş kafadan uydurulan bir kitap olsa idi mutlaka bilimle çeliştiği noktalar olacaktı. halen daha bazı ayetlerin ne anlama geldiği tam olarak kestirilememiştir.

my-zone
11-11-2005, 03:06
yaw anlatamadım ben sana ben senden onu istemiyorum ben senden o devirde oyle bir bilginin var olmadıgın o konudaki bilimsel bilginin soyle soyle oldugunu ispatlamanı istiyorum

my-zone
11-11-2005, 03:11
eger o devirde ona paralel bir bilgi varsa kuranın yazmıs oldugu bilgiyeni bir bilgi olmus olmaz

my-zone
11-11-2005, 03:20
neyse bu gece sen sohbete gec katıldın benim de uykum geldi yarın devam ederiz artık.

Arafat
11-11-2005, 03:23
Hmm sanırım demek istediğini anladım.
o devirde geri zekalı arap şairlerindne başka bişey yoktu. bilimsel kitap falan yok. olsa idi bulunurdu. 3000 senelik mısır heykellerinin ve kitaplarının bulunduğu gibi.
şimdi biraz akıllı soru sor. 1400 sene kim yağmur , rüzgar ve bulut hakkında yazı yazsınki. kim yazar. eğer yazmışsa bir kanıtı olmaliki yazmıştır. eğer yazmışsa o ancak allaıhn resulu olabilir. 1400 sene sonra ancak günümüz teknolojisi ile tesbit edilebilmiş bir olayı peygamber 1400 önce söylemişse o hakikaten peygamberdir. normal bir insan bulutla rüzgar arasında dölleme gibi bağlantı kuramaz. eğer ben bunu sana söylemeseydim sende böyle bir bağlantı olduğunu bilmeyecektin.

herşey ortada kardeş. allah peygamber göndermediği kavimleri sorumlu tutmayacağını söylüyor. ama bize gönderilde. yaza bizim haberimiz olduruldu. ama japonların yok. onların akibetini allah bilir. ama bizim sorumluluğumuz daha fazladır. gerisi sana kalmış. delil istersen daha çok. kuranın allahın sözü olduğunu kanıtlayan çok ayet var. bu sadece bir örnekti.

my-zone
11-11-2005, 15:59
illaki o devirdeki arapların o bilgiyi kesfetmesi gerekmez araplarla o devirde ilşki içinde olan baska kavimler de o bilgiyi kesfetmiş olabilir. bilgi alışverişi veya bilginin yayılımı yoluyla araplara geçmiş olabilir. tabiiki dediklerimin hepsi olasılık. mühim olan mutlak kesinliğe mümkün olabildiğince yaklasabilmektir. bunun yolu da her türlü olasılığı düşünüp araştırmak ve her ihtimale açık ve de hazır olmaktan geçer. bunun içinde somut bulgulara ulaşmak gerekir.

Arafat
11-11-2005, 16:45
böyle konuş canımı ye. sen öyle bi konuşuyonki kıllık yapıyomuşsun gibi oluyo.
evet haklısın. ama rüzgarlar ile bulutlar arasındaki bağlantı ancak günümüz teknolojisi ile keşvedilebilmiştir. rüzgarların bulutları döllediği hep biliniyordu ama. bunu ancak günümüz teknolojisi ile ispatlayabilmişlerdir. kuranda yazan herşey kabul ediliyordu. ama kimse ispatlıyamıyordu.
benim anlatmak istediğim kimsenin fikir sahibi olmadığı bir konuda kuran ayeti bir açıklama yapıyor. ve buda ancak günümüzde tesbit edilmesi mükün olan bir şey. dikkat çekmek istediğim konu bu.

ben şunuda düşündüm. mısır medeniyetinin bilimde geliştiği bilinir. piramitler yıldızlar falanlar filanlar. yani mısırlılar bişeyler biliyodu. ama herşeyi bilmiyolardı. belki 356 günlük takvimi keşvetmiş olabilirler ama güneş sisteminin, başka bir sistem etrafında saatte 700.000. k.m. hızla döndüğünü bilmiyolardı. yada bulutların yağmur yağmasını sağladığını bilyolardı herkez biliyodu. ama rüzgarlarla bulutların bağlantısı olduğu kimsenin aklına dahi gelmiyecek birşeydir. yada dağların yer kabuğunun hareketlerini yavaşlattığını bilmiyolardı. ana rahminde 3 karanlık oluşum diye bir şeyide bilmiyorlardı. halbuki bu saydıklarım hepsini müslümanlar tam 1400 dir biliyorlar.
Preembriyonik aşama: Bu aşama birinci trimester olarak anılır. Hücreler çoğalırken 3 tabaka şeklinde organize olurlar, ilk iki haftayı kapsar.

ZÜMER/6; O, sizi tek bir nefisten yarattı. Onun esini de ondan meydana getirdi. Sizin için yumuşak başlı hayvanlardan sekiz çift indirdi. Sizleri analarınızın karınlarında üç türlü karanlık içinde yaratılışdan yaratılışa yaratıp duruyor: işte Rabbiniz Allah O'dur, mülk O'nundur, O'ndan başka tanrı yoktur. O halde nasıl (haktan) çevrilirsiniz?

burda ilmi bir mucize daha vardır.
Anne karnındaki cenin çok hassas bir varlıktır.eğer özel bir korunmaya sahip olmasaydı, sıcak, soğuk, ısı değişimleri, darbeler, annenin ani hareketleri cenine büyük bir zarar verecekdi, ya da cenini öldürecekti. Annenin karnındaki 3 bölge cenini tüm bu dış tehlikelere karşı korur.
1 Karın duvarı
2 Rahim duvarı
3 Amniyon kesesi
Kuran'ın indiği 7. asırda insanların amnion kesesinden haberi yoktu. Peki Kuran'ın anne karnındaki üç karanlıktanbahsetmezi nasıl açıklanabilirdi. Kuran'ın indiği dönemin bilgi seviyesiyle açıklamaya olanak yoktur. Cenin bu üç tabakanın koruyuculuğu altında kapkaranlık bir mekanda yavaş yavaş gelişimini sürdürür.

daha ayrıntılı bil istersen açıklayabilirim. yada başka bir ilmi mucize sietrsen onlarıda açıklarım.

my-zone
11-11-2005, 17:13
tamam ama o dönem yazılmış eserleri bu konun paralelindeki araştırmaları o donemde konuyla ilgili ortaya atılmış teorileri belgeleriyle birlikte henüz şayet ben bilmediğim için senin de bilmediğini tahmin ettiğim için (bunun nedeni de sen kendine göre genel kanını ortaya koyuyursun yoksa o dönemde şu zat böyle demiş bu zat şöyle toplumda ondan etkilenmiş demiyorsun) net olarak bu oyledir denemez diye düşünüyorum. ayrıca belirttiğin ayetlerde muğlak ifadeleri içeriyor. o döenemde de o konular ile ilgili muglak dusunceler teori düzeyinde üretilmiş olabilir.

Arafat
12-11-2005, 02:19
olamaz. o dönemde kimse rüzgarın yağmuru döllediği fikrini ortaya atamaz. yada dağların yeryüzünün hareketlerinde kısıtlayıcı rol oynadığını, yada üç karanlıkta yartılışı, her canlının çiftler halinde olduğunu bitkilerin bile, yeryüzünün ve semanın 7 tabaka oluşunun, romalıların dünyanın en alçak yerinde yenildiğini, zamanın izafi olduğunu, gökyüzünün, arapların sandığı gibi dağların üzerinde durmadığını,

müminun/14 ; Sonra nutfeyi alaka (aşılanmış yumurta) yaptık. Peşinden, alakayı, bir parçacık et haline soktuk; bu bir parçacık eti kemiklere (iskelete) çevirdik; bu kemikleri etle kapladık. Sonra onu başka bir yaratışla insan haline getirdik. Yapıpyaratanların en güzeli olan Allah pek yücedir
ayetinde olduğu gibi ebriyolojik gelişimin sırasının birebir tuturulabilmesi
, 1400 sene önce karşı çıkaln şeylerin günümüzde %100 doğruluğu oluşunun hiç bir çelişki olmamsının, çelişki gibi görülenlerin aslında çeviri hatası oldu, orjinalinde ki kelimelerin anlamlarının farklı olduğunu, bilen bir insan bunların doğruluğunu kabul eder. ve gözleri yaşarır. imana gelir. ve o kitapda ne yazıyorsa artık onun için mutlak doğrudur. çünkü ancak günümüz teknolojiis ile bilebildiğimiz bilgileri 1400 sene önce peygamberimiz bildirmiştir.

SAD / 87; Bu Kur'an, ancak âlemler için bir öğüttür.
SAD / 89; Onun verdiği haberin doğruluğunu bir zaman sonra çok iyi öğreneceksiniz.

bu ayetdede kimsenin o dönemde anlamadığı ayetleirn bir zaman sorna öğrenileceği anlatılmıştır. herşey açık ve nettir. mazeret kabul edilemez. rabbim bizleri affetsin.

Arafat
12-11-2005, 02:23
benim kanıtlarım bunlar. benim kanıtlarımın doğru olmadığını kimse ispatlayamadı. ispatlamanız için 1400 senlik veya daha eski bilimsel bir kitap bulmalısın.

my-zone
12-11-2005, 02:50
olamaz. o dönemde kimse rüzgarın yağmuru döllediği fikrini ortaya atamaz. yada dağların yeryüzünün hareketlerinde kısıtlayıcı rol oynadığını, yada üç karanlıkta yartılışı, her canlının çiftler halinde olduğunu bitkilerin bile, yeryüzünün ve semanın 7 tabaka oluşunun, romalıların dünyanın en alçak yerinde yenildiğini, zamanın izafi olduğunu, gökyüzünün, arapların sandığı gibi dağların üzerinde durmadığını,

olamaz demekle iş çözülmüyor. belgeyle kanıtla olamadığını ispatlayıp ondan burada şu yazmış ama o dönemden günümüze ulasabilen kayıtlarda ise şunlar şunlar anlatılıyormuş bak aralarında buyuk fark var deyip her mucize olduğu şeyi madde madde karşılaştırıp ispatını yapman. aksi halde olmaz deyip kestirip atmak kolay. fakat olmaz deyip kestirip atmak subjektif bir değerlendirme olur.

Arafat
12-11-2005, 19:06
sen muhalefet yapmak için uğraşıyosun. doğru olduğunu bildiğin hadle muhalefet yapıyosun. ayetleri çok açık bir şekilde açıkladığım hadle yalanlamak için uğraşıyosun. sen inanmamak için uğraşıyosun. senin için yazdığım her harf boşa gitmekte. Ben diyorumki o dönemdi bilinmesi imkansız şeylerdi bunlar diyorum. bunların hepsi kuranda vardır diyorum. hemde %100 isabetle. şaşmadan. bir tae bile çelişkili yok. çelişki gibi görünenler ise mecazı ve şiirsel bir yapısı olamsından kaynaklanıyor. ki onlarda açıklanıyor. kuranda yazan herşey yavaş yavaş açıklanıyor.
allah kendi söylüyor. onun verdiği haberin doğruluğunu bir zaman sorna anlıyacaksınız diyor.

ENBİYA/31; "yerzüzü sizi çalkalamasın diye dağları yarattık"
NEBE/6 "Yeryüzünü bir döşek yapmadık mı"
7 "Dağları da birer kazık"

Yerkabuğu aslında sıvı bir ortamın üzerinde yüzer durumdadır. Yerkabuğunun kalınlığı çoğunlukla 5 km civarındadır. Oysa dağların altındaki kalınlık 35 kmdir. Kazıklar nasıl bir çadırı toprağa sabitliyorsa, dağlar da kazıkların bu görevini yerkabuğunun sabitlenmesinde yerine getirmektedirler.

Dağlar yerkabuğunu meydana getiren tabakaların çarpışmaları, bir tabakanın diğer tabakanın altına girmesi sonucu oluşmuştur. üstte kalan tabaka kıvrılıp dağları oluşturmuştur. Alttaki tabaka da derine doğru uzanan dağın kökünün oluşmasını sağlamıştır. Böylece dağlar yeraltına doğru uzanan kökleri ile yerkabuğu tabakalarının birbirlerine kaynaşmasını sağlar.

rüzgarlar ile 3 karanlık evresini açıklamıştım. başka ilmi mucizeye sahip ayetler aklıma gelirse açıklarım.

kuran mucizeleri başlığında açıklamıştım aslında bunları.

bilim sürekli gelişir. 10 yıl önce doğru olan birşey şimdi doğru olmayabilir.

işte kuranın bir ayetinin bile yanlış olduğunu sipatlayabilriseniz o zaman istediğinizi yapmış olursunuz. bende ellerinizden öperim. bravo derim. ve hayatın tadını çıkarmaya çalışırım.

my-zone
12-11-2005, 19:11
ben de lafı uzatmadan laf salatası yapmadan olmadığını ispatla diyorum.

rutkay
12-11-2005, 19:13
http://www.evrim.arsivi.com/
http://bilim.ficicilar.name.tr/sayfa/evrim_teorisi.html

Arafat
12-11-2005, 19:32
İspatlıyorumya kardeşim. daha nasıl ispatlıyayım. dağların dibinemi indireyim seni. dağların yer hareketlerini kısıtlayıcı rol oynadığını ispatlamak için. onlarıda bilim adamları ispatlıyo.
salata yaptığım yok. gayet net açıklıyorum. sen kıllık yapacam diyosan buyur yap. senin işin muhalefet. ne yaparsan yap. inkar etmenin imkansız olduğu ayetleri açıklıyorum sen hala ispatla diyosun. ölnüce ispatlanacak. öldüğünde kendine ispatlamış olacaksın. rahat ol. sıkma canını.

burkay
12-11-2005, 19:36
ARAFAT KARDES BUNLAR SADECE GÖZLERI ILE GÖRDÜKDEN SONRA INANACAKLAR ... AKSI HALDE ALLAH KALBLERININ MÜHÜRÜNÜ KALDIRMADIKCA BUNLAR INANMIYACAKLAR ...

my-zone
12-11-2005, 19:38
bana arapların o dönemde öyle düşünmediğini ispatla.

burkay
12-11-2005, 19:41
ISBAT SANA IMAN MI GETIRCEK ? HERSEYINI YOK MU SAYICAN BUKADAR INANDIGIN DAVAYI BIR KALEMDE SILECEKMISIN ?

my-zone
12-11-2005, 19:45
neymiş inandığım dava doğrusu merak ettim şimdi.

Arafat
12-11-2005, 19:47
demogoji yapmayı bile bilmiyorsun. neyi ispatlıyım kardeşim. ancak günümüz teknolojisi ile ispatlanabilen olayların kuranı kerimd eyazdığını söylüyorum. arapalr değil dünyanın haberi yoktu bu bilgilerden. arapların ne bilip bilmediği beni ilgilendirmez. sen bana kuranın allahın sözü olmadığını ispatla derim bende. böyle uzar gider bu. yeterki iki tarafta kıllık yapmak için uğraşsın. sen tartışmayı bilmiyorsun. kelime oyunuda bilmiyorsun. seninle paylaşıcak bilgilerim olduğunu sanmıyorum. sen inanmak istemiyorsan birşey yapamamki.

my-zone
12-11-2005, 19:49
sen arapların haberi yok demekle arapların haberinin olmadığı ispatlanmaz somıt belgelerle arapların haberinin olmadığını ispatla.

burkay
12-11-2005, 19:49
SEN BIR DENGESIZLIK IÇINDESIN NE INANIYORSUN NEDE INANMIYORSUN ... SENDE HANGI YOLDA OLDUGUNU BIZIMLE PAYLASIRSAN BILELIM ... YA INANIRSIN YA INANMAZSSIN ...KARAR VERDE BILELIM ...

my-zone
12-11-2005, 19:55
dengesizlik içinde değilim tam tersine tam bir denge içindeyim. sana da bu konuda hesap verecek değilim.

burkay
12-11-2005, 19:59
KIMSENIN KIMSEYE HESAP VERMESI GEREKMIYOR VERMEZ DE AMA BIR DAVAN VARSA BILELIM HANGI YOLDA OLDUGUNA KI SANA SAYGI GÖSTERELIM VE TARTISALIM ... NE OLDUGUNU BILELIM CEVAP VERMEK ISTEMIYORSAN SENIN BILECEGIN DAVA ... OZAMAN SANA FAZLA CEVAP VERMEMEK GEREKIR VE CIDDIYE ALMAMIZIDA BEKLEME ...

Arafat
12-11-2005, 20:01
OLmayan birşeyin olmadığı ispatlanamaz. çünkü yoktur. arapların bu bilgileri bildiğine dair bir kanıt yok elimizde, kurandan başka.

my-zone
12-11-2005, 21:48
onların mucize olduğuna yürekten inanıyorsan bal gibi ispatlarsın. birazcık farklı kaynakları inceleyip tarihsel metinleri ve yazıtları okuyup her türlü bilgiyi dikkate alıp süzgeçten geçirirsen ispatlarsın. dediğimi yapmazsan da olmaz deyip işinden çıkmış olursun veya çoktığını sanırsın.

my-zone
12-11-2005, 21:52
onların mucize olduğuna yürekten inanıyorsan bal gibi ispatlarsın. birazcık farklı kaynakları inceleyip tarihsel metinleri ve yazıtları okuyup her türlü bilgiyi dikkate alıp süzgeçten geçirirsen ispatlarsın. dediğimi yapmazsan da olmaz deyip işinden çıkmış olursun veya çıktığını sanırsın. o zaman da herzaman olası bir hayalkırıklığı kapında bekliyor olacaktır.

Arafat
13-11-2005, 01:41
ben onları isaptladım. sen yazılmış bir kaynakmı istiysun. kitap gibi. öyle bişey istiyosan öyle bi kitap var. kuranı kerim. hemde bilimin tam olarak açıklık getireemdiği olayalra kesin cevaplar vermiştir. eğr kurandan başka bir kitap istersen işte o yok. biz bu yüzden kurana inanıoyoruz zaten. kurana benzeyen başka bir kirap olsa idi o zaman çelişki olurdu.

bilim 19. yüzyılda bulduğu ama kruanda 1400 sene önce şiirsel bir analtımla yazılmış yazılar yeterli bir ispattır. sen tıpkı allahın bir ayette dediğini doğruluyosun. sen bile bana kuranı kerimin ayetinin doğruluğunu ispatlıyosun.

ayet şu;

(EN'ÂM suresi 109. ayet)

Diyanet Açıklamalı; Kendilerine bir mucize gelirse ona mutlaka inanacaklarına dair kuvvetli bir şekilde Allah'a andiçtiler. De ki: Mucizeler ancak Allah katındandır. Ama mucize geldiğinde de inanmayacaklarının farkında mısınız?

(SEBE' suresi 31. ayet)

Diyanet Açıklamalı; Kâfir olanlar dediler ki: Biz hiçbir zaman bu Kur'an'a ve bundan önce gelen kitaplara inanmayacağız.

ben ne dersem diyeyim sen inanmayacaksın. çünkü inanmak istemiyorsun.

my-zone
13-11-2005, 01:54
hep aynı şeyi söylüyorsun ben senden kuran öncesi kuran indirildiği zamandan kuran dışı kaynaklardan yazdıklarının arap toplumunda o dönem için geçerli olmadığını kaynaklarıyla beraber ispatlamanı istiyorum. aksi halde sözle ispat olmaz. ancak teoriler dile getirilebilir. bilimsel olarak onların mucize olduğunu ispat etmek istiyorsan bilimsel olarak ispat etmen gerekir. aksi taktirde spekülasyon yapmış olursun.

Arafat
13-11-2005, 02:02
ben sana ancak ve ancak ve ancak ve ancak ve ancak ancak ancak ancak ancak ancak sadece yanlızca sadece sadece ancak ancak yanlızca;
günümüzün yani bu devirin. yani 20. yüzyılda anlaşılması mümkün olacak ayetleri söylüyorum. bu da ne demektir. neymiş efendim. yanlızca günümüz teknolojisi ile tesbit edilmesi mümkünmüş dimi. artık böyle yazacam. bişey anlamıyosun çünkü. neymiş canım. yanlızca 20ç yüzyılın teknolojisi iel tesbit edilebilecek bilgilermiş. öyleymiş dimi. öylemiymiş my-zone.
neymiş my zone. yanlzı ca günümüz teknolojisi ile anlaşılabilen bulgularmış dimi. yoksa ta 1400 sene önce bunu kim bilebilirdi dimi. my- zone. ha duyamadım. öylemi.

sanırım bu sefer analdın. sanmıyorum ama ümit ediyorum. anlamışsındır umarım.

-GoXeL-
13-11-2005, 02:05
yav arkadaşlar okuyorum tartışmaları uzaktan size bi sorum olucak?

Bu "EVRİM" saçmalığına inanan arkadaşlarım siz dedenizin dedesinin yada akrabalarınızın aptal maymunlardan geldiğini nasılş kabullenebiliyousunuz ki?

Eğer harbiden benim dedem maymundu diyosanız..... Anlayanlar anlar :D :D :D

my-zone
13-11-2005, 02:12
o muglak ifadelere yakın ifadeler o devirler de birileri tarafından kullanılmış olabilir. unutma ki kuran bilimsel olarak birşeyleri ispat etmiyor (kastım senin yazdığın şeyler (yağmur ile ilgili mesala)) durum da bu olunca o devirde hiçbir eserde o muğlak ifadelerin yer almadığını ispat etmen gerekir. aksi halde bilim dışı davranmış olup spekülasyon yapmış olursun.

senin için ikinci bir yolda "ben hiçbir şeyi ispat etmiyorum. bütün bunlar benim teorim. adı üzerinde teori olduğu içinde yalnış düşünmüş de olabilirim" diyebilirsin.

tercih senin

my-zone
13-11-2005, 02:16
evrim teorisinde insanın maymundan geldiği şeklinde bir ifade yok. maymunla insanın ortak atadan geldiğine ilişkin bir ifade var. yani evrim teorisine göre ortak bir ata söz konusu.

-GoXeL-
13-11-2005, 02:23
evrim teorisinde insanın maymundan geldiği şeklinde bir ifade yok. maymunla insanın ortak atadan geldiğine ilişkin bir ifade var. yani evrim teorisine göre ortak bir ata söz konusu.

şimdi sen diyosun ki bildiğimiz sirkte,hayvanat bahçesinde yada ormanda yaşayan maymunlarla benim dedem aynı dede? EEE diğeriyle bunun ne farkı var?Sonuçta dedenin maymun olduğu çıkmıyo mu ortaya?senin atan maymun mu yani?

Töbe töbe allahım ne saçmalıklara inananlar var?Bu evren nasıl kendi kendine yaratılmış olabilir?Bana böyle bir tesadüf gücü gösterebilir misiniz?Yoktan var etmek gibi bi saçmalık olabilir mi?Yada var olanı yok etmek?Aklı olan insan biraz düşünür.Görmek isteyen de görür.Bu kadar basit...

my-zone
13-11-2005, 02:29
ben öyledir demiyorum. teori öyle diyor. teori olarak ileri sürülen şey gerçek ise eğer sadece benim atam değil senin atanda ortak atadan gelmekte. yani ne kadar kızarsan kız ne kadar hazmezdemezsen hazmedeme. gerçek olan eğer oysa elden bir şey gelmez. :)

-GoXeL-
13-11-2005, 02:32
ben öyledir demiyorum. teori öyle diyor. teori olarak ileri sürülen şey gerçek ise eğer sadece benim atam değil senin atanda ortak atadan gelmekte. yani ne kadar kızarsan kız ne kadar hazmezdemezsen hazmedeme. gerçek olan eğer oysa elden bir şey gelmez. :) yav şahsen ben böle bişiyi kabul edemem ki neden kabul ediim bu çatır çatır çürütülmüş bi teoridir sadece.Tutup da benim dedem maymundu diyen biriyle oturup tartışmam bile o gitsin kendi dedesi gibi maymun olanlarla tartışsın anca :D

Arafat
13-11-2005, 02:34
evrim terosinde maymundan geldiğimize dair bilgi vardır. temel biritanica da yazıyo. maymundan gelmişiz. ama maymunlar nedne haal insan olamamış kimse bilmiyo. onlar neden hala maymun.
ben bilim kitabından, ansiklobediden bahsediyorum.

hatta ingiliz bilim adamı bunu sipatlamak için şöyle bir sahtekarlık yapmıştır.
sanırım bilyosunuzdur. yaklaşık 50-60 yıl önce, ingiliz bilim adamı ingilterede. maymun kafatası ile insan çenesini birleştirerek medyaya gösterip ilk evrimleşen ırkın ingilizler olduğunu ortaya atmıştır. ve bunu ingilterede bulduğunu söylemiştir. tabiki bu safsata kısa bir süre sonra ortaya çıktı. bu sahtekarlık çok geçmeden açıklandı. itiraf edildi.
ingiliz bilim adamı ırkçılığı ile tanınıyordu. ve sırf ingilzlerin daha önce evrimleştiğini söyleyerek halkı kandırabileceğini düşündü. yanı kendi ırkının ilk önce evrimleştiğini dolayısı ile medeniyetin temelinde ingilizlerin olduğunu savundu.
yani evrim teorisinin bir sahtekarlık olduğu açıktır.

my-zone
13-11-2005, 02:37
öyle bir şey olması mumkun değil senin deden tür olarak neyse onun dedesi de aynı tür. galiba sen 3. bir teori ortaya atıyorsun teorini detaylandırda öğrenelim. :)

-GoXeL-
13-11-2005, 02:41
öyle bir şey olması mumkun değil senin deden tür olarak neyse onun dedesi de aynı tür. galiba sen 3. bir teori ortaya atıyorsun teorini detaylandırda öğrenelim. :)yav aslında böle bakınca hakkaten bazı insanların maymundan geldiğini düşünüyorum yada maymunlar siz atesistlerin evrimleşmiş halidir al sana 3.teori lol smile191 smile82 smile75 smile301

Arafat
13-11-2005, 02:41
Bunu ben demiyorum. biritabica diyo. o aydınlatsın. maymundan gelmişiz işte. adamlar öyle diyo. bunadamı inanmıyosun. onlar bilim adamı onlar yalan söylemez.

my-zone
13-11-2005, 02:45
bilimadamları yalan söylemiyor. bilimadamları teori ortaya atıyor. ister inan ister inanma. allahın ol deyince olduğunu iddia eden yaratılış teoriside teori. burada anlaşılan teorilerin çarpışması gerçekleşmekte. :D

-GoXeL-
13-11-2005, 02:52
bilimadamları yalan söylemiyor. bilimadamları teori ortaya atıyor. ister inan ister inanma. allahın ol deyince olduğunu iddia eden yaratılış teoriside teori. burada anlaşılan teorilerin çarpışması gerçekleşmekte. :Dgerçeklerlerle saçmalıkların çarpışması ne zamandan beri bilim oldu ki?İnanmak isteyen inanır kardeşim.Bizim isteğimiz öbür tarafta cehennem için başkalarına yer açmak.Bizim niyetimiz cennete gidersek eğer daha fazla nüfusla gitmek.Sen ister şanslılardan ol ister ısınanlardan.Ben sadece görevimi yapar sizi çağırırım gerisi sana kalmış....

"Allah akılla bilinir"

my-zone
13-11-2005, 02:54
yüzeysel bir din propagandası yapmışsın.

my-zone
13-11-2005, 03:29
arafat hangisini seçtin açıkla bakalım

burkay
13-11-2005, 10:36
GOKSEL KARDES SELSM : MAYMUNDAN GELMEDIGIMIZ IÇIN SANA KATILIYORUM INSAN INSANDIR HAYVAN HAYVAN ... ANCAK SANA SURDA KATILMIYORUM AMACIM SENIN YANLISINI BULMAK FALAN DEGIL BAK NE YAZMISSIN ? Bizim isteğimiz öbür tarafta cehennem için başkalarına yer açmak ! VARMI BÖYLE BIRSEY HOCA ? BIZIM INANCIN ÖBÜR TARAFTA BASKALARINA CEHENNEMDE YER AÇMAK MI ? YOKSA CENNETE DAVET ETMEK MI ? HERHALDE YANLISLIKLA BU CÜMLEYI KURDUN ...

Arafat
13-11-2005, 13:10
Bİlim adamları bizim maymunlardan geldğimizin ispatladıklarını söylüyolar. ve biritanicayada böyle yazıyolar. senin sandığın gibi teori diye bakmıyolar. maymun hikaye bilim adamlarına göre bir kanıt. herşeyi açıklayabilirsiniz. kendinizce bişeyler saçmalayabilirisiniz. ama iki cinsin birbirini dölleme sonucu canlının oluşumunu tesadüflerle açıklayamasınız.
hodr, meydan. bana neden iki cins olduğunu açıklayın. tesadüfen oluşabilen bir canlı neden karşı cinsle ilişkiye girmek zorunda kalsın. hiç uğraşmayın. evrim hiç bir şekilde bilimsel bir kanıta dayanmamaktadır.

-GoXeL-
13-11-2005, 14:03
GOKSEL KARDES SELSM : MAYMUNDAN GELMEDIGIMIZ IÇIN SANA KATILIYORUM INSAN INSANDIR HAYVAN HAYVAN ... ANCAK SANA SURDA KATILMIYORUM AMACIM SENIN YANLISINI BULMAK FALAN DEGIL BAK NE YAZMISSIN ? Bizim isteğimiz öbür tarafta cehennem için başkalarına yer açmak ! VARMI BÖYLE BIRSEY HOCA ? BIZIM INANCIN ÖBÜR TARAFTA BASKALARINA CEHENNEMDE YER AÇMAK MI ? YOKSA CENNETE DAVET ETMEK MI ? HERHALDE YANLISLIKLA BU CÜMLEYI KURDUN ...

Burkay kardeş haklısınj onu o anlık bi sinrle yazmışım bende yeni farkettim.Yoksa öle şey mi olur???

burkay
13-11-2005, 14:34
SANA HAK VERIYORUM BEN ... HANI HAK VERILMEZDI ?herşeyi allahla açıklamak ve herşeyi ona bağlamak doğru değil unutulmamalı ki hak verilmez hak alınır.

burkay
13-11-2005, 14:36
BU YUKARIDAKI YAZIM SANA DEGIL GOXEL ... O MY ZONEYE ... YANLIS ANLAMA ... SAYGILAR ...

aragonn
13-11-2005, 15:51
arkadaşlar aslında evrim uzun bir süreçte devam eden bir olaysa kesintiye uğramamış oması gerekir.
yani anlatmak isteiğim şu an bile dünyada yaşayan tüm canlıların değişik evrim sürecindeki değişik şekilleri olması lazım.hayvanlıktan çıkmak üzere olan insana dönüşecek bir canlı türü.aynı zamanda bunu biraz daha gelişmişi va daha gelişmişi.yani sadece insan türünün bile yüzlerce hatta binlerce evrimin değişik basamaklarındakı örneklerının yaşıyor olması gekerıyor.diğer canlılar içinde aynı.

my-zone
13-11-2005, 16:02
SANA HAK VERIYORUM BEN ... HANI HAK VERILMEZDI ?herşeyi allahla açıklamak ve herşeyi ona bağlamak doğru değil unutulmamalı ki hak verilmez hak alınır.

neyi kastediyorsun daha açıklayıcı bir şekilde yaz.

13-11-2005, 16:07
içelim güzelleşelim

Arafat
13-11-2005, 22:01
Milyonlarca yılda ortaya çıkan bir şeyin fosil sayııs 16 çeşit olurmu. 16 tane birbirini andıran kafatası. Binlerce fosil olması laızm. Birbirine sadece %1 lik sapmalarla benzeyen binlerce fosil olmalı. Ancak o zaman evrimi ispatlamış olursunuz. sanki hepsinin sonu bir anda gelmiş gibi kesiliyor. aralardaki benzerlikleirn nasıl oluştuğuna dair bir fosil yok.

Materyalist
13-11-2005, 22:08
Evrimin olduğuna dair süpher müthiş bir katkı yapmaya karar verdim :D :D
Bizim diş doktoru bir arkadaşımız var. Geçen gün onunla sohbet ederken, bana şöyle dedi "ilkel insanda 54 diş varmış. Ama şimdi 32 diş var. Ve üstelik 20 lik dediğimiz dişlerde yavaş yavaş kaybolmaya başlıyor. Genelde 20 lik dişleri ağızdan alıyoruz. Çünkü çıkacak yer bulamıyorlar pek". Bunları duyunca bayağı sevinmedim desem yalan olur. İşte size müthiş bir kanıt. :D

Arafat
13-11-2005, 22:22
Bugün biyoloji, paleontoloji, genetik, biyokimya, mikrobiyoloji gibi bilim dalları, canlılığın hiçbir şekilde tesadüfler ve doğa şartları sonucunda kendiliğinden meydana gelemeyeceğini kanıtlamıştır. Canlı hücresi, bilim dünyasının ortak kanaatiyle, insan oğlunun bugüne kadar karşılaştığı en karışık(kompleks) yapıdır. Modern bilim, tek bir canlı hücresinin bile bir şehirden çok daha kompleks bir yapıya ve içiçe geçmiş karmaşık sistemlere sahip olduğunu ortaya koymuştur. Böyle kompleks bir yapı, ancak bütün parçaları aynı anda ve eksiksiz olarak ortaya çıktığında işlev görebilir. Yoksa hiçbir işe yaramaz, zaman içinde dağılır, parçalanır ve yok olur. Evrimin iddia ettiği gibi milyonlarca sene diğer parçalarının "tesadüflerle" oluşmasını bekleyemez. Dolayısıyla sadece tek bir hücrenin kompleks tasarımı dahi, canlıların Allah tarafından yaratılmış olduğunu açıkça göstermektedir.

cronicy
13-11-2005, 22:30
Aragonn yine müthissin!!! Bravo!!!
Türlerin secilimi diye bir olay var... Nasil bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyorsunuz hayret ediyorum!!!

-GoXeL-
13-11-2005, 22:32
Evrimin olduğuna dair süpher müthiş bir katkı yapmaya karar verdim :D :D
Bizim diş doktoru bir arkadaşımız var. Geçen gün onunla sohbet ederken, bana şöyle dedi "ilkel insanda 54 diş varmış. Ama şimdi 32 diş var. Ve üstelik 20 lik dediğimiz dişlerde yavaş yavaş kaybolmaya başlıyor. Genelde 20 lik dişleri ağızdan alıyoruz. Çünkü çıkacak yer bulamıyorlar pek". Bunları duyunca bayağı sevinmedim desem yalan olur. İşte size müthiş bir kanıt. :Dheheeeee bu neyi ispat eder ki?Benim dedemde hiç diş yok benim evrim geçirmiş halim mi dedem yani???Bırak Allasen :D :D

cronicy
13-11-2005, 22:33
Asagidaki soruda hangi sikki isaretlersiniz???(Aragonn,goxel)

Universitede biyolojiyi kazaniyor ve okumaya basliyorsunuz. Zoolojiyi seciyorsunuz ve zaman icinde odevlerinizi hazirlarken universitenin kutuphanesinde, zooloji kitaplarinda kaydedilmis milyonlarca canli isimlerini, latince adlarini ve iskelet yapilarini,vs. odevleriniz geregi inceleyip gormek zorunda kaliyorsunuz. Ogreniyorsunuz ki, binlerce ara ture dair fosiller bulunmus. (Dinazor ve kus arasi canlilar, hem balinaya, hem ayiya benzeyen canlilar, vs).
Bunlari nasil yorumlarsiniz?
a) Adi evrimciler, butun universiteleri sarmislar. Butun kitaplari bu yalanlarla doldurmuslar.
b) Bilim adamlarinin isi yokmus, son 150 yildir, fosilleri ve canli turlerini siniflandirirken, sirf yaratiliscilara uyuzluk olsun diye 10 binlerce sayfa uydurma bilgi koymuslar literaturlere.
c) Allah bu. Yapar yapar. Allah yari dinozor, yari kus bir yaratik yapip, sonar bunun soyunu tukettiyse, bunu sorgulamak bizim haddimize mi?
d) Yoksa bu evrim dogru mu, yahu.
(ALINTI/Evrime inanmayanlar)

-GoXeL-
13-11-2005, 22:37
"Allah'a yakıştırdığınız sıfatlardan dolayı yazıklar olsun size"
(Enbiya,18)

13-11-2005, 22:38
arkadaşlar ilk olarak selamlar. evrimin nasıl olduğu ve niye hala devam etmediğini bi arkadaş cevapliyabilir mi???mantık çerçevesinde (eğer warsa)

-GoXeL-
13-11-2005, 22:41
arkadaşlar ilk olarak selamlar. evrimin nasıl olduğu ve niye hala devam etmediğini bi arkadaş cevapliyabilir mi???mantık çerçevesinde (eğer warsa)arkadaşım bunu evrimciler kanıtlayamamış da burdaki koyunlar mı kanıtlicak?PArdon koyun diil maymunun evrimleşmiş halleri

Materyalist
13-11-2005, 22:41
GoXel. Senin deden arkadaşlarından yediği dayaklar sonucu dişlerini kaybetmiş. Dolayısıyla bunun evrimle bir alakası yok :D :D :D
Sen 54 diş, 32 diş, ve 20 lik diş olayını bir açıkla bakalım. 8)
cronicy her bi şeyleri allahu teala yaratmıştır. İtiraz etme. Çarpılırsın.
Biz şehirlerden daha kompleksmişiz. :D :D Yaradan bunu iyice bir ayarlamış.
lol

-GoXeL-
13-11-2005, 22:46
arkadaşım insanın komplex bi varlık olduunu da inkar et istersen? Ben senin sölediğin 52 diş 32 diş olayına da inanmıyorum.o Kadar saçma düşünüyosunuz ki anlayamıyorum. Yani bigün bi tesadüf oldu(nasıl olduysa artık) Dünya ve koskoca evren meydana geldi.Yok devenin nalı!!!!Bana bu tesadüfü gerçekleştirebilecek gücü söler misin? YAda sadece insan mı evrimleşmiş?Dier canlılar hala ilk hallerindeler mi?Mesela tavus kuşu neyin evrim geçirmiş hali olablir? Yada somun balığı her yıl yolunu buluyo da bu akıl nerden geliyo?Bu işleri bırakın sizin gibi insanların kafası yaratılış gerçeğini almıyo demek ki :o

13-11-2005, 22:50
Materyalist arkadaş bana evrimi anlatabilir misin. bu bir rica bilmiosun veya buna benzer bi küstahlık değil

Arafat
13-11-2005, 22:50
Canlılığın yeryüzünde nasıl ortaya çıktığı sorusunun cevabı 2 tanedir

1- canlıların evrim yoluyla ortaya çıktıklarıdır. Bu iddiayı savunan evrim teorisine göre canlılık tesadüflerle ortaya çıkan bir ilk hücreyle başlamıştır. Bu canlı hücre de yine tesadüfler sonucunda gelişip evrimleşmiş ve çeşitlenerek dünya üzerindeki milyonlarca farklı türü oluşturmuştur.

2- Bütün canlılar tüm evrene hakim olan bir Yaratıcı'nın yaratmasıyla var olmuşlardır. Hiçbir şekilde tesadüfle meydana gelmesi mümkün olmayan canlılık ve milyonlarca canlı türü, ilk yaratıldıklarında da bugünkü gibi eksiksiz, kusursuz ve üstün bir tasarıma sahiplerdi. En basit gibi görünen canlı türlerinin dahi, kendi kendine, doğal şartlarla ve rastlantılarla oluşamayacak derecede kompleks yapı ve sistemlere sahip olması, bunun açık bir kanıtıdır.

Bu iki seçenek dışında, canlılığın nasıl ortaya çıktığı konusunda bugün ortaya konabilecek üçüncü bir iddia, bir teori veya varsayım bile yoktur. mantıuksal olarak cevaplardan birisinin yanlış olması gerekir. En temel mantık kurallarından biri olan bu kurala "modus tolendo ponens" (ayrık çıkarım) adı verilir.

Yani eğer yeryüzündeki canlı türlerinin, evrimcilerin söylediği gibi tesadüflerle evrimleşerek ortaya çıkmadığı ispatlanırsa, bu durum canlıların bir Yaratıcı tarafından yaratıldıklarını kesin olarak ispatlar. Evrim teorisini savunan bilim adamları da "üçüncü bir alternatif" olmadığını kabul ederler. Bunlardan biri olan Douglas Futuyma bunu şu sözleriyle ifade etmektedir. Canlılar dünya üzerinde ya tamamen mükemmel ve eksiksiz bir biçimde ortaya çıkmışlardır ya da kendilerinden önce var olan bazı canlı türlerinden evrimleşerek meydana gelmişlerdir. Eğer eksiksiz ve mükemmel biçimde ortaya çıkmışlarsa, o halde üstün bir akıl tarafından yaratılmış olmaları gerekir. Evrimci Futuyma'nın bu sözlerinin cevabını fosil bilimi verir. Fosil bilimi (paleontoloji) tüm canlı gruplarının farklı zamanlarda, birdenbire ve mükemmel biçimleriyle yeryüzü sahnesine çıktıklarını göstermektedir.

my-zone
13-11-2005, 22:54
konuya ben de farklı bir bakış açısı getireyim. günümüzde robot teknolojisi adım adım geliştirilmekte. bugün için daha emekleme aşamasında ama zaman içinde adım adım geliştirilerekten bağımsız karar alabilmeye de başlayacaklar. bu çervede robotları nereye oturtmak lazım. allah ol deyince mi oluyor robotlar. hayır insanlar onlarca yıl üzerinde çalışarak emek vererekten o teknolojiyi buluyorlar. üstelikte robotları müslümanlar geliştirmiyorlar. teknolojinin geliştirilmesinde ateistinden müslümanına yahudisinden hristiyanına herkesin katkısı olabilmekte...

şimdi bu durumda robotları evrim açısından ve yaratılış açısından nereye oturtmaktasınız?

Materyalist
13-11-2005, 22:56
Demek sen 54 diş, 32 diş olayına da inanmıyorsun? Demek ki üniversitelerdeki prof amcalar yalan söylüyor? Sorarım ben onlara :D :D
ayrıca doğrunun ne olduğunu öğrenmeleri için sana yönlendiririm. Senin gibi ulvi bilgiye sahip insanları tanısınlar.
Said nursiyi fazla okumuşa benziyorsun. Unutma "azı karar, çoğu zarar" derler.
Bir kere o somun balığı değil (aynı somun ekmek gibi olmuş) somon balığı. Üstelik onlarda akıl değil içgüdü var. Said nursi akıl mı var diyor yoksa? Ve yollarını da bu içgüdü sayesinde bulurlar. biraz bilimsel kitap oku.
Tavus kuşu neden evrimleşmiş diye sormuşsun? Geçenlerde bir tavuskuşuna sordum "sen nasıl evrimleştin lan" diye. "ne bileyim abi yaaa? Zaten kuyruğumla başım dertte. Bir de seninle uğraşmayayım" dedi. Morali düzelince ona soracam. Cevabı öğrenince sana yazarım.
:D :D

-GoXeL-
13-11-2005, 22:57
yav şunu da sormak istiyorum??Dielim bi canlı tesadüfen(!) oluştu.Sonra yaşadı yaşadı sonra da yav bu kadar sene bu halde yaşadım biraz da evrimleşiim mi dedi? :D :D :D

Arafat
13-11-2005, 22:59
robot mekanik bir alettir. biz burda evrimi, hücrelerin işleyişindeki sırrı tartışıyoruz. saçma sapan sorular sorarak ortaya kanıt sunduğunu sanma. onlar robottur. benlik duyguları yoktur. olamaz. kendi kendilerine çoğalamazlar. üreme özellikleri yoktur. tamammı canım. sorunun cevabını almış isen çıkabilirsin.

cronicy
13-11-2005, 23:02
ARAFAT
1- canlıların evrim yoluyla ortaya çıktıklarıdır. Bu iddiayı savunan evrim teorisine göre canlılık tesadüflerle ortaya çıkan bir ilk hücreyle başlamıştır. Bu canlı hücre de yine tesadüfler sonucunda gelişip evrimleşmiş ve çeşitlenerek dünya üzerindeki milyonlarca farklı türü oluşturmuştur.

Aynen böyle arkadasim.
Yanliz orada kullandigin "tesadüflerle" kelimesini biraz acayim:
Tesadüf diye bir sey aslinda yoktur. Hersey sebep sonuc iliskisi icindedir, örnegin bir zar attigimizda zarin 6 gelmesi de aslinda tesadüf degildir. zarin 6 oturmasi icin cesitli etkenler vardir; ortamin sicakligi, zarin hangi maddeden yapilmis oldugu, atarken tutus seklimiz ve hiz, ortamdaki hava sürkülasyonu vb. bir cok etken. Tesadüf kelimesi ise insanlarin bütün kullanmis oldugu bir genellemedir...

Arafat
13-11-2005, 23:02
TAvus kuşunun kuyruğu ile başının dertte olduğunuda nerden çıkardın.

my-zone
13-11-2005, 23:03
yarın bir gün onlar bağımsız karar alabilecek şekilde geliştirilecekler. bugün için bu özellikleri yok. ama bir gün için bu olacak. o şartlar çerçevesinde konuyu yorumla.

13-11-2005, 23:04
kendi içinde tereddüte düşen arkadaş cronicy peki evrimin olması için bu ortamı kim sağladı

-GoXeL-
13-11-2005, 23:05
1-Sen insan gibi bi robot yapılırsa bana da ahaber ver my-zone tamam?
2-Materyalist bu evrimleşmeyi ispatlama işi senin dişçine kaldıysa vay halimize :D :D :D
3-Tavus şunun kuyruğuyla bi derdi yok be abi onun kuyruğunun derdi sizle.Kime sorduysam senin gibi olayı dalgaya almaya çalıştı.Çünkü o kuyruk varya hiçbişyin evrimleşmiş hali olamaz.Hatta ben bi ateist arkadaşa sormuştu en sonunda Allah öyle yaratmış dedi :D :D :D

cronicy
13-11-2005, 23:06
Ne oldu tombul evrimi kabul ettin simdi bu ortamin kimin saglagina mi geldi sira?

my-zone
13-11-2005, 23:09
haber vermeme gerek yok. başını kaldırıp gelişen teknolojiyle birazcık ilgilenirsen bununda birgün olacağını görürsün. :D bugünün daha henüz tam gelişmiş sayılmayan şartlarında insansız keşif araçları uzayın derinliklerinden dünyaya bilgiler göndermekte. yarın için emin ol ki tam bağımsız karar alabilmeleri de sağlanacak. :D

-GoXeL-
13-11-2005, 23:10
Ne oldu tombul evrimi kabul ettin simdi bu ortamin kimin saglagina mi geldi sira?tombul arkadaşımızın sölemek istediği size göre evrimleşen canlıların temelinde ne olduğu.Yani dünya neyden evrimleşti atomdan mı? :D :D

Arafat
13-11-2005, 23:12
deminden beri yazdığım yazıları okumuyorsun anlaşılan cronicy.
evrimin olduğunu hatta kanıtlandığını söyleyen tek kişi siz kandırılmış insanalrsınız. gerçek bir bilim adamı hâla bu konu ile ilgili soru işaretlerinin olduğunu kabul eder. siz kendinizi avutun.

-GoXeL-
13-11-2005, 23:12
haber vermeme gerek yok. başını kaldırıp gelişen teknolojiyle birazcık ilgilenirsen bununda birgün olacağını görürsün. :D bugünün daha henüz tam gelişmiş sayılmayan şartlarında insansız keşif araçları uzayın derinliklerinden dünyaya bilgiler göndermekte. yarın için emin ol ki tam bağımsız karar alabilmeleri de sağlanacak. :Dbunda 100 yıl öncesinde insanlar da 2000 yıllarında dünyada uçan arabalar olacağını iddaa ediyolardı :D :D :D

13-11-2005, 23:15
benim inanmamla alakası yok sadece merak ettim. acep nasıl bi mantıkla bunu kurabiliyonuz. hem yaratıcı yoktur diosunuz hem de evrim için koşullardan bahsediyosunuz. nasıl bir iştir anlamadım

Materyalist
13-11-2005, 23:18
Tombul kardeşime cevap. İnsanlığın oluşumunun iki teorisi var. Dinsel teori (Yaratılış teorisi), bilimsel teori (evrim teorisi). Şimdi bunlardan hangisi doğru. Bana göre evrim teorisi doğru. Çünkü olmayan soyut bir varlığın, insanları küt diye ortaya çıkarmasını kabul etmektense, bütün yanlışlarıyla, ama somut olan evrim teorisini kabul ederim. Biri inanmayı gerektirirken, diğeri aklı kullanmayı gerektiriyor. Evrim teorisi nedir? Evrim teorisi dünya üzerindeki canlılığın tek hücreli bir canlıdan zamanla kompleks yapılar oluşturacak şekilde geliştiğini savunur. Bu tek hücreli canlı nasıl oluştu dersen, bunu da amino asitlere bağlarlar. Tabi bu bağlamanın da mantıksal bir açıklaması var ama şu an o kadar ilmi bilgiye sahip değilim. Amino asitlerin oluşumunu da atomlara bağlarlar. Ve ilk olayıda rastlantıya bağlarlar. Peki onu nereye bağlarlar, bunu nereye bağlarlar demeye kalkarsak, her zamanki çıkmazlara düşeceğimiz kesin. İnsanlığın oluşumuna gelince, İnsanlık belli bir tür maymunun evrimleşmesi sonucu oluşmuştur. Evrim teorisi böyle diyor ve ben de bunu kabul ediyorum. "Allah insanları bir anda ortaya çıkarmıştır" görüşünden çok daha mantıklı ve bilimsel bir gerçeklik. İşte özet olarak evrim teorisi bu.

my-zone
13-11-2005, 23:18
uçan arabalar yok ama o günden bugüne uçak teknolojisi aldı başını gitti. :D :D :D :D uzay teknolojiside epey bir mesafe kattetti. :D :D :D :D

-GoXeL-
13-11-2005, 23:21
Arkadaşlar gün geçtikçe daha da saçmalıosunuz bide sölediklerinizi bilime bağlıyosunuz ya helal olsun size.......

Arafat
13-11-2005, 23:23
materyelist demişki;
"Ve ilk olayıda rastlantıya bağlarlar. Peki onu nereye bağlarlar, bunu nereye bağlarlar demeye kalkarsak, her zamanki çıkmazlara düşeceğimiz kesin"

o kadar ilmi bilgiye sahip değilsen nasıl fikir sahibi olursun.
çıkmazlara düştüğün vakit Allahı kabul etmek zorundasın.

cronicy
13-11-2005, 23:24
ARAFAT ben sana evrim konusunda hic bir soru isareti olmadigini söylemedim. Onu herhalde sen öyle oldugunu algiladin. Soru isareti derken bunlar sadece cok kücük ayrintilar,yani teorinin temel dayanaklariyla ilgili degiller. Bunlari Adnan hocaniz ama sizin gibilere farkli sekilde aktariyor. Artik birileri tarafindan güdülmeyi bir kenara birakin da su canim ülkemizin önünü hep beraber kardesce acalim.

Materyalist
13-11-2005, 23:30
Arafata. Demek çıkmaza düştüğümde allahı kabul etmek zorundayım öylemi? :D :D
Niye? Sebebi ne? Çıkmaza düştüğümde deve kuşu gibi kafamı seccadeye gömeceğime, aklımı kullanarak o çıkmazı çözmeye çalışsam daha mantıklı ve insancıl olmaz mı?
Bazı çıkmazların şu an için çözümsüz olması, sürekli çözümsüz olacağı anlamına gelmez. "İlerde insanlar aya gidecek" diyenleri zamanında tımarhanelere kapatıyorlardı. Şimdi ne oldu?

burkay
13-11-2005, 23:32
UZAYDA EPEYCE MESAFE KATETTI INSANLAR HENÜZ GÜNES SITEMI DISINA DA ÇIKAMADILAR 6 MILYARLIK DÜNYA TARIHINDE ... BIR 6 MILYAR YIL DAHA GEÇERSE GÜNES SISTEMININ YARISINA ULASILABILIR ... GÜZEL BIR GELISME ...

Arafat
13-11-2005, 23:32
NE adnan hocası be. sen türk düşmanı darwinin söyeldikleirni ciddiye alıyosun ya. ben sana bilim adamlarının bile evrim denenşeyin hala teori olduğunu savunduklarını söylüyorum. yani teori. kanun değil. teori. hala muallakta olan birşey. ispatlanamamış. sen önce bilgis sahibi ol ondan sorna fikir sahibi olursun.

my-zone
13-11-2005, 23:34
unutma ki arafat yaratılış da bir teori.

cronicy
13-11-2005, 23:34
materyalist
Ve ilk olayıda rastlantıya bağlarlar. Peki onu nereye bağlarlar, bunu nereye bağlarlar demeye kalkarsak, her zamanki çıkmazlara düşeceğimiz kesin"

arafat

Arafata:

(Ben sana gerisini de aciklayacagim.) Ama tamam Aminoasitlerin olusumunu neye bagliyacagimi bilmiyorum. Ve Allaha bagladim. Peki ne oldu simdi Allah bizi Aminoasitlerin olusmasindan ve daha sonra milyarlarca yil evrimlesmesinden yaratti!!! Ne oldu Kuranin yazdiklari??? Ne oldu Hz. Muhammedin taptiginiz sözleri???

13-11-2005, 23:36
Materyalist arkadaşımkusura bakma ma hangi mantıktan bahsettiğni anlamadım. evrim teorisin de çok fazla açıklık war ve bunlar kapatılamaz. örneğin güneş ışınların bazı inorganiklerle birleşerek amino asitleri ve daha sonra hücreleri oluşturması.bundan sonra asıl mantıksız taraf bilim adamlarının da kabul ettiği bu oluşan warlıkların (suyun içinde oluşumları oluyo) sudan dışarı çıktıkları anda açık hava basıncı yüzünden öleceği.peki sizin bu warlıklarınız nasıl olurda basınçtan kurtulup evrimleşti??? Bu arada bu maddelerin oluşumu nasıl oldu o da size göre bir muamma

-GoXeL-
13-11-2005, 23:37
600 yıl önce yazılmış kitabımız var ortada.Siz hala neden bahsediyosunuz.Bir insan oğlunun onu yazabileceğine inananız mı var.Yoksa o da mı tesadüf(!)

Arafat
13-11-2005, 23:37
Materyalist o çıkmazları çözdüğün zaman gelirsin kardşeim. o zaman tartışırız. benim içindne çıkamadığım bir konu yoktur. ama senin vardır. aramızdaki fark bu.
islamiyetin yaşayışı hakkında iğrenç benzetmeelr yapmayın. sizi men ediyorum. bir daha müslümanların yaşadıklarını küçümsemeyin. ben anlımı seccadeye koymakla gurur duyuyorum. sen ise aşağılandığını düşünüyorsun. eve insan oğlu kibirlidir. kendisinin en üstün olduğunu düşünür. halbuki milyarlarca yıdızın içinde görünmeyecek kadar küçüktür.

-GoXeL-
13-11-2005, 23:39
materyalist
Ve ilk olayıda rastlantıya bağlarlar. Peki onu nereye bağlarlar, bunu nereye bağlarlar demeye kalkarsak, her zamanki çıkmazlara düşeceğimiz kesin"

arafat

Arafata:

(Ben sana gerisini de aciklayacagim.) Ama tamam Aminoasitlerin olusumunu neye bagliyacagimi bilmiyorum. Ve Allaha bagladim. Peki ne oldu simdi Allah bizi Aminoasitlerin olusmasindan ve daha sonra milyarlarca yil evrimlesmesinden yaratti!!! Ne oldu Kuranin yazdiklari??? Ne oldu Hz. Muhammedin taptiginiz sözleri???İslamlıkta Hz.Muhammedin sözlerine tapmak die bişey yoktur.SEn karşı tarafın düşüncesini öğren de gel önce kardeş rezil olmazsın :)

Arafat
13-11-2005, 23:39
Cronicy; Allah bizleri evrimleşme sürecine bırakmadı. allahı bilmeyen sizler insanın yaratılışına bir anlam yüklemek için fantaziler üretiyosunuz. olay bundan ibarettir.

cronicy
13-11-2005, 23:41
Goxsel kardes
Sözümü geri aliyorum, özür dilerim. Yazinin geri kalan kismini bana bir acikla o zaman!!!...

cronicy
13-11-2005, 23:47
Arkadaslar!!! Düsünmekten lütfen korkmayin, kaderciligi, yargisiz kabullenmeyi artik bir kenara birakin. Eminim hepiniz bir cok profesörden bile zeki insanlarsiniz, kendinize güveninizi kaybetmeyin, arastirin, okuyun, cocuklarinizi da kendi insani düsünceleriniz ve fikirlerinizle yetistirin. Hic kimsenin lafina sözüne kanip etkilenmeyin...

my-zone
13-11-2005, 23:50
robot olayına kimse açıklayıcı bir gerekçe ileri süremedi. bu gidişle atı alan üsküdarı geçecek ondan sonra akıllar başa gelecek.

Materyalist
13-11-2005, 23:54
Arafata. Çözemediğim bir çok çıkmaz var. Bu aslında bütün insanlarda var ama bazı insanlar nedense bu çıkmazlarla karşılaştıklarında, Teolojik açıklamaya atlarlar. (A. Comteye göre teolojik aşama insanlığın ilkel zihniyet aşmasıdır). Ben bunu kabul ederim yani çıkmazları kabul ederim ve "BİLİMSEL YOLDAN" çözümü varmıymış, yokmuymuş incelerim. Varlığın oluşumunu çözemeyince "bunu allah yaratmıştır" demem. Senin çıkmazın tabi ki olmaz. Herşeyi allah yarattıyı kabul ettikten sonra ne çıkmazına düşeceksin ki? Çıkmaz kalmayınca araştıracak bir şeyde kalmaz. Araştıracak bir şey kalmayınca araştırmada olmaz. "Her şeyi allah bilir" deyip işin içinden çıkılır. Ondan sonra da kafirler cep telefonu yapar, mollalarda "cep telefonundan karı boşanır mı?" tartışmasına girer.
5-10 dolarlık makineyi 500-600 dolara itelerler. Yaparlar. Çünkü hakları var. Çünkü çıkmazı olmayanlar bir şeyleri araştırmaya gerek duymadıkları için, araştırma işlerini yapanlar her hakka sahip olurlar doğal olarak.
İslam ülkeleri çıkmazlarını allahla çözdükleri için, bugün dünyanın en geri ülkeleridir. Onlar ibadetle uğraşırken, diğerleri gece gündüz bilim için köpek gibi çalışıyor.
Çıkmazlarınızı imanla çözmeye devam edin siz.

Arafat
13-11-2005, 23:54
Robot mekanik bir alettir. benlikl kavramı yoktur. henüz kendi başının çaresine bakabilecek bir robot yoktur. üreme organları olamaz. kendi kendlerine üreyemezler. robotların nasıl yapıldığı bellidir. herşekilde açıklanabilir.

biz burda açıklanamayan hücrelerin karmaşık yapısını ve evrimi tartışıyoruyz. aynı cevabı bir önceki sayfada ayzdım. okumamışsın. sonra kimse açıklık getirmedi diyorusun. biz burda bilinmeyenleri tartışıyoruz. robot bilinmeyen bir şey değildir. yoksa allahı kabul ettinde sıra robotlaramı geldi.

burkay
13-11-2005, 23:57
CRONICY :Arkadaslar!!! Düsünmekten lütfen korkmayin, kaderciligi, yargisiz kabullenmeyi artik bir kenara birakin. Eminim hepiniz bir cok profesörden bile zeki insanlarsiniz, kendinize güveninizi kaybetmeyin, arastirin, okuyun, cocuklarinizi da kendi insani düsünceleriniz ve fikirlerinizle yetistirin. Hic kimsenin lafina sözüne kanip etkilenmeyin...
EVET HAKLI ARKADAS BOSUNA BURALARDA HARCANIYORUZ HERKEZ BIRSEYLER YAZIYOR KIMSENIN LAFINDAN ETKILENMEYIN ... SAG DAN SOLDAN KIMSE ALINTI YAPIP PASTE EDIP KOPYALAMASIN ... NASIL OLSA KENDI DÜSÜNCEMIZ DEGIL BASKASININ ONUN IÇIN DÜSÜNMEKDEN KORKMAYIN KENDI GÖRÜSLERINIZI YAZIN ...

cronicy
14-11-2005, 00:01
Tsk. Burkay.

my-zone
14-11-2005, 00:02
bende bağımsız olarak karar verebilen ve sonsuz enerji kaynağına sahip (ehidrojen veya güneş enerjisi) robotları kastediyorum. bunlar bugün için yok ama kaçınılmaz olarak birgün olacak.

Arafat
14-11-2005, 00:03
Kimin kime cavap verdiği belli değil yaw.

mataryelist kardeşim. benim araştırmadığımımı sanıyorsun. bende senin gibi evrimi gezegenleri maddenin en küçüğü olan atomu bilmem ne asitlerini falanıda filanıda araştırdım. ama allaha inanmadığımdan değil. allah bunları nasıl yaratmış diye araştırdım. bir gurup insan bilimde geri kalmıştır doğrudur. haklısınız. müslümanlar biraz geri kalmış. ama ben kalmadım. siz ne biliyorsanız batı en biliyorsa bende biliyorum. artık herkez biliyor. teknoloji sayesinde herşey açığa çıkıyor.

cep telefonun dan karı boşanırmı olayı çok komik. hala böyle sığırlar varmı ya.

Arafat
14-11-2005, 00:06
Öyle bir gün olursa gelirsin karşımıza. sen sadece varsayımlarla konuşuyorsun my-zone.

Materyalist
14-11-2005, 00:08
Arafata "Cep telefonundan karı boşanır mı olayı çok komik. Hala böyle sığırlar var mı yaaa?" demişsin. Ağzına sağlık. Çok güzel demişsin. Ya arabistandı, ya da birleşik arap emirlikleriydi. Televizyonda bayağı bir gösterdiler. Peki Arafat şuna ne diyeceksin? Bu olay üzerine, o ülkenin yüksek din kurulu toplanıyor ve bu konu için fetva tartışmalarına başlıyorlar. "Boşanır mı, boşanmaz mı" diye. İlginç değil mi?

my-zone
14-11-2005, 00:10
sen bunu sadece varsayım olarak kabul edersen eğer geri kalmış 3. dünya ülkesinde yaşayan insanlardan öteye geçemezsin. günümüzdeki teknolojiyi hakikaten takip ediyorsan bunun da olabileceğinin farkına varırsın.

Arafat
14-11-2005, 00:12
HAHAHAHA bu gerçekmi ya. mataryalist bazen sizlere hak vermemek elde değil. demek yüksek din kurulu günün şartlarına göre fetva hazırlıyolar ya. zaten bu müslüman ülkelerin bu hale gelmesinin sebebi her konuya kendi fikirleirni kattıkları içindir. ne yani karı ile aranda mesafe varsa ve gavurların üretiği teknolojiyi kullanarak boşanamıyormuymuşsun. bunlar bir adet sığırdan başka birşey değildir. hatta bir sığır bile olamazlar. çünkü sığır bile ot yediği halde süt verir.

14-11-2005, 00:13
evrim teorisin de çok fazla açıklık war ve bunlar kapatılamaz. örneğin güneş ışınların bazı inorganiklerle birleşerek amino asitleri ve daha sonra hücreleri oluşturması.bundan sonra asıl mantıksız taraf bilim adamlarının da kabul ettiği bu oluşan warlıkların (suyun içinde oluşumları oluyo) sudan dışarı çıktıkları anda açık hava basıncı yüzünden öleceği.peki sizin bu warlıklarınız nasıl olurda basınçtan kurtulup evrimleşti??? Bu arada bu maddelerin oluşumu nasıl oldu o da size göre bir muamma

demiştim hala cvp çıkmadı en azından ben göremedim!!!

Arafat
14-11-2005, 00:17
tombulun iddiası çok ilgin. açıklayın bakalım.

Materyalist
14-11-2005, 00:21
Tombul. O kadar derin ve ilmi bilgiye sahip olsam şimdi prof olurdum. Bilim adamlarının bile hala araştırdığı bir konuda nasıl "küt" diye cevap istersin? Basınç masınç bir şeyler demişsin. Herhalde bu suda oluşan canlılar, zınk diye suyun kenarındaki karaya atlamadılar. Bu olayında belli bir süresi vardır muhakkak. Zamanla olmuştur. İnsanlar bile belli bir zamandan sonra belli ölçülerdeki basınca alışabiliyor (Dalgıçların durumu).
Maddenin nasıl oluştuğuna gelince, madde oluşmamıştır. Ezeli ve ebedidir.
Yani yaratıcıya gerek yoktur.

Arafat
14-11-2005, 00:28
Ah güzel kardeşlerim. ne hallere düştük.
kerametimiz olsada size metafiziği ispatlasaydım keşke. metafiziği ispatlayınca allahıda anlardınız.
şöyel bir dışardan baktımda kunuştuklarımıza. ne kadar boş işlerle uğraşıyomuşuz.
hepimiz çok komiğiz. hepimizin derdi allah. başka derdimiz yok. sizce olmayan birşey neden bu kadar irdeleniyor.

yoksa en iyisi budist keşişler gibi shaolin tapınağına gidip ölünceye dek kungfu yapmak. ve sonra sadece portakal yediğimiz için portakal kokmak. ve ondan sorna çiğ gücümüzü kullanıp hastaları iyileştirmekmi

yoksa; hakkı hak bilip hakka itiba, batılı batıl bilip batıldan iştinab edip kamil insan olmakmı.

yoksa bir tanrının olmadığını düşünüp tüm bu dertleri çekmek zorunda olmadığımızı düşünüp yaşamımıza son vermekmi.

hangisini yapmalıyız. bence tanrı yoksa bizim de olmamızın bir anlamı yoktur. yaşamımıza son vermek en mantıklı olanıdır.

14-11-2005, 00:32
Materyalist arkadaşım bu sizin söylediğiniz bir şey . sudan çıkan bu canlılar suyun üst kısmında oluşuyor derin olmayan kısımların da çünkü güneş ışığının etkisi ancak bur da sizin dediğiniz bio. warlığı olşturuyor. dışarıda oksijenin etkilemesi ve basınçlar ister zırt ister pırt diye çıkmasıyla alakası yok.Yani evrimin başı sahtekarlığa dayanıyor.Sende bunu desteklemeye çalışıyosun.Bu arada madde sonsuz nasıl olabilio??? ışımalr sonucu maddede kütlesel değişim oluyo yani maddenin dünyada ki sonsuzlu senin anlattığın mana da yok.Yani bunlar 1 rakamıyla sonsuzluğun karşılaştırılması kadar saçma. bunları bilmekte insanları pro. yapmaz bu genel kültüre girer ve senin savunduğun davanın kaynağıdır.

14-11-2005, 00:36
allah insanları birbirine bağlı yaratmıştır.Hiç bir insan (peygamberler ve erenler hariç) dünyada tek başına bişi yapamaz. eğer dünya da beraber yaşıyacaksak burdaki gibi insanları mantıklı olan islam ve hizmet yoluna çekmek lazım buna nasıl boş iş dersin arafat işte ona şaşırdım sana da fazla yakıştıramadım.

Materyalist
14-11-2005, 00:36
Tombul kardeşim. Madem bu kadar iyi biliyorsun da neden cevap isteyip duruyorsun? :D :D
Kütlesel kaybolma varsa, açığa çıkan enerjinin yoğunlaşıp maddeye dönüşmesi de var.
Neyse. Sen bunları biliyorsundur.

14-11-2005, 00:39
insanlara bişey öğretmenin en iiii yolu soru sorarak öğretmektir.Benim allaha şükür sorunum yok ama bir müslüman olarak görevim gaflette olan insanlara olabildiğimce doğruyu göstermektir.

Materyalist
14-11-2005, 00:58
Haaaaaaaaaaaa!!! Şimdi anladım. :D Sen bize doğruyu öğretmek için, mahsuscuktan bilmiyormuş gibi yapıp, çaktırmadan doğruyu gösteriyormuşsun. :D :D Vay beeeee! helal olsun sana. Helal olsun sana ki, bana doğruyu gösterdin. Beni yanlıştan çevirdin. Tövbe ettirdin. Dini bütün bir kul yaptın. Ben de zannettim ki sen bir şey bilmiyorsun. Meğersem sen tam bilgili bir zatmışsın. Bu çabalarından dolayı teşekkür eder, saygılarımı sunar, hürmetle mübarek ellerinden öperim. :D :D

14-11-2005, 01:08
ben biliyom diye bişey söylemedim !!!! bilmiyorum diye de bişey söylemedim. İnsan ancak işlere vesile olur iyi ya da kötü .Allah bazılarının kalbine mühür vurmuştur sen vesile olmak istesen de olamazsın nasip değildir.Şimdi buna da kulp takarsınız allah bilir :) :) :D :D sana bi tavsiyem var bi kere tüm olanlara inatlaşmadan ve herşeye soru bulacağın şekilde düşün kendini böyle şey olmaz diye kısıtlama (bunun içine iman edenler de dahil sırf sana değil). okumayacağını tahmin etsem de halit ertuğrulun kendini arayan adam kitabını okumanı isterim.

14-11-2005, 01:11
sana başka bişey daha soracam madem inanmıyorsunuz öldükten sonra ne yapacaksınız????.Hz. alinin bir müşrükle konuşması sırasın da şunları söyler:'ben inanıyorum olmasada benim bir kaybım olmaz ama ya warsa sen ne yapacaksın???' bilmem anladınızmı

14-11-2005, 01:15
hayırlı akşamlar bir liseli olarak yatma vaktimi zati geciktirdim . allah hepimize iman zevkini nasip etsin namazın zevkini , manasını anlamayı nasip etsin ki hayatımız mana bulsun . sizde bir gün anlayacaksınız inşallah bu geç olmaz da allahın gazabı yerine sevgisine mazhar olursunuz.

my-zone
14-11-2005, 01:16
tombul bu soruya karşı kontra bir soruda sorulabilir: ya ölümden sonrası varsa ama o sonra dinin gösterdiği gibi değilse???

14-11-2005, 01:21
nasıl olabilir ki????
sana göre olabilirse söyle ve nasıl olacak.bize göre ceza ve mükafat wardır ya sana veya size göre???bu arada kusura bakma sabah erken kalkacam uyumak zorundayım yarın sohbete devem ederiz inşallah ömrümüz yeterse

my-zone
14-11-2005, 01:25
sen ya varsa ne kaybederim dedin bende olası bir farklı ihtimali ortaya koydum. unutma ki dünya da ne kadar farklı din varsa o kadar da olasılık var. ayrıca dinler dışında öldükten sonra başımıza gelecek fakat ne olduğunu bilmediğimiz bir durumda söz konusu olabilir.

cronicy
14-11-2005, 13:25
TOMBUL
"evrim teorisin de çok fazla açıklık war ve bunlar kapatılamaz. örneğin güneş ışınların bazı inorganiklerle birleşerek amino asitleri ve daha sonra hücreleri oluşturması.bundan sonra asıl mantıksız taraf bilim adamlarının da kabul ettiği bu oluşan warlıkların (suyun içinde oluşumları oluyo) sudan dışarı çıktıkları anda açık hava basıncı yüzünden öleceği.peki sizin bu warlıklarınız nasıl olurda basınçtan kurtulup evrimleşti???"
Ne kadar sacmalamissin belki farkinda bile degilsin!!!!
1. Sen milyarlarca yil önceki Atmosferi simdiki Atmosfer zannettin herhalde.
2. Organik canlilar temel gelisimini tamamlayip, hadi simdi karaya cikalim bakalim ne olacak diye bir karar almadilar.
Bütün bu olanlar milyarlarca yil icinde oldu. Örnegin dünyanin bugünkü haline gelmesinde 1 saat gecti varsayarsak. Bunun 55 dakikasi bu ilk organizmalarin olusmasi icin geri kalan 5 dakikasida canlilarin günümüzdeki hallerine geldigi zaman olarak aciklanir.

TOMBUL
"Hz. alinin bir müşrükle konuşması sırasın da şunları söyler:'ben inanıyorum olmasada benim bir kaybım olmaz ama ya warsa sen ne yapacaksın???" Bilmem anladiniz mi?

Yani sen de dolayli olarak dinin, Allahin olmamasi bana birsey kaybettirmez demissin!Bu mantık, katıksız bir tüccar zihniyetidir ve köprüden geçene kadar ayıya dayı demek mantığıyla özdeştir. Böyle bir mantık, "eğer varsa" gerçek bir tanrıya yapılacak en büyük hakarettir. Onu yağcılıktan ve iki yüzlülükten etkilenen aciz bir varlık yerine koymaktır.

Demek ki Hz. Ali bile seninle ayni fikirde.
Allah(!!!) sonunuzu hayretsin........

aragonn
14-11-2005, 15:21
cronicy matematik anlayışına hayran kaldım.okuduğunu ve anladığını sandığın araştırmaları çıkar.basıt matematık işlemi yap.1 saatlık teorine senbıle guleceksın.vaktın yoksa ben yaparım senın için.dünyanın yaşını milyalarca yazmışsın bılmıyorsan söylim 4.6 milyar.(yaklaşık)

yaptığın ankette ayrı bir olay.(gülmeden okuyun lütfen)

a) Adi evrimciler, butun universiteleri sarmislar. Butun kitaplari bu yalanlarla doldurmuslar.
b) Bilim adamlarinin isi yokmus, son 150 yildir, fosilleri ve canli turlerini siniflandirirken, sirf yaratiliscilara uyuzluk olsun diye 10 binlerce sayfa uydurma bilgi koymuslar literaturlere.
c) Allah bu. Yapar yapar. Allah yari dinozor, yari kus bir yaratik yapip, sonar bunun soyunu tukettiyse, bunu sorgulamak bizim haddimize mi?
(ALINTI/Evrime inanmayanlar

a)aynı mantıkla-üniversiteleri saran felsefe veya ilahıyatcıların tüm söyledıkleri genel geçermidir?
yalanlarla dolu kitaplar yokmudur?(örnek istermisin?ama liste uzun copy paste yapmam lazım)
bilimin kesin doğruları gösterdiğini savunmak bilimin kendisini inkar değilmidir?
bilimsel yanlışlar,yanılgılar,geçmişte kabul görüp bugün görmeyen teoriler
varmıdır yokmudur?

b)yine bir bilim dışılık örneği.çokluk marifetse karşı görüşleri otomatıkman kabullenmen gerekır senın
bilim neden sadece evrim konusunda 150 yıl gibi kısa bir süre içinde en çok yanılgılar,hatalar kimi zaman da yalancılıklara sahne olmuştur?
literatürden çıkarılan fosilleri biliyormusun?

sana yine basit bir dört işlem sorusu.yaklaşık 3 milyona varan canlı türlerinin evrimleşmesi ne kadar fosil bulunmasını gerektırır?
senın hesabınla dunyanın ömrünü 1 saat olarak hesaplarsak bu son 5 dakika 500 milyon yıla tekabul eder.
hadi ben yerine cevap verim tabiki canlıların çok azı fosilleşebilir ma yinede bir hesap yap.

c)bir canlının yarı kuş yarı dinozor olarak kabul edılmesını krıterlerı nelerdır.benı aydınlatırsan sevınırım.en azından bir link verebilirsen sevinirim en azından bu kuşla ilgili pardon dinozor)
yaratıyor ve yokediyor kimisini petrole çeviriyor kimisini de oduna.
tabiki Allah yapıyor ama bu araştırmaya engel değilki.hiç heveslenmeyin o geçmişte kaldı.

d)yoksa evrimin kendisi bile tartışmalımıdır ve tartışılmalımı yahu?

e)körü körüne inanmak ne de kötüymüş yarabbim.çeken bilir.

türlerin seçilimimi:)

Eğer canlıların daimi bir rekabet içinde olmadıklarını, aralarında dayanışma ve yardımlaşma olduğunu kabul ederseniz, doğal seleksiyonun da bir temeli kalmaz.
--------------------

Bir işçi karınca ya da bir başka eşeysiz böcek, sıradan bir hayvan olsaydı, bütün arılarının (özelliklerinin) doğal seçmeyle yavaş yavaş edinilmiş olduğunu, yani yararlı küçük değişikliklerle doğan ve bunları soyaçekimle döllerine ileten bireylerin varlığını, ve onların döllerinin yeniden değiştiğini ve yeniden seçildiğini vb. hiç duraksamadan kabul ederdim. Ama işçi karınca ana babasından büyük ölçüde farklı bir böcektir ve üstelik tümüyle kısırdır; bu yüzden art arda edinilmiş yapı ve içgüdü değişikliklerini döllerine iletmesi söz konusu olamaz. Bu durumun doğal seçme teorisiyle nasıl uzlaştırılabileceği elbette sorulur

charles darwin

Evrimcilerin ara form olarak öne sürdükleri fosillerin ara form olmadığı bilimsel bulgularla ortaya çıkmıştır.Bu ara form iddialarının en önemlilerinden biri Coelacanth adı verilen bir balık fosilidir.Evrimciler sadece fosili bulunan bu balığın kara canlılarına benzer özellikler taşıdığını örneğin ilkel ayaklara ve yarım bir akciğere sahip olduğunu uzun yıllar boyunca iddia ettiler.1938 yılında soyu tükenmiş bir balık sanılan Coelacanthın canlısı Hint okyanusunda yakalandığında ise evrimciler büyük bir şok yaşadı çünkü balığın günümüz balıklarından hiçbir farkı yoktu ve ne ayakları ne de ilkel akciğeri vardı.Dahası sudan karaya geçmekte olan bir canlı türü olarak gösterilen bu balık 180 metre derinliğin üzerine çıkmayan bir dip balığıydı

--------------------------

aragonn
14-11-2005, 15:25
cronicy matematik anlayışına hayran kaldım.okuduğunu ve anladığını sandığın araştırmaları çıkar.basıt matematık işlemi yap.1 saatlık teorine senbıle guleceksın.vaktın yoksa ben yaparım senın için.dünyanın yaşını milyalarca yazmışsın bılmıyorsan söylim 4.6 milyar.(yaklaşık)

yaptığın ankette ayrı bir olay.(gülmeden okuyun lütfen)

(ALINTI/Evrime inanmayanlar

a)aynı mantıkla-üniversiteleri saran felsefe veya ilahıyatcıların tüm söyledıkleri genel geçermidir?
yalanlarla dolu kitaplar yokmudur?(örnek istermisin?ama liste uzun copy paste yapmam lazım)
bilimin kesin doğruları gösterdiğini savunmak bilimin kendisini inkar değilmidir?
bilimsel yanlışlar,yanılgılar,geçmişte kabul görüp bugün görmeyen teoriler
varmıdır yokmudur?

b)yine bir bilim dışılık örneği.çokluk marifetse karşı görüşleri otomatıkman kabullenmen gerekır senın
bilim neden sadece evrim konusunda 150 yıl gibi kısa bir süre içinde en çok yanılgılar,hatalar kimi zaman da yalancılıklara sahne olmuştur?
literatürden çıkarılan fosilleri biliyormusun?

sana yine basit bir dört işlem sorusu.yaklaşık 3 milyona varan canlı türlerinin evrimleşmesi ne kadar fosil bulunmasını gerektırır?
senın hesabınla dunyanın ömrünü 1 saat olarak hesaplarsak bu son 5 dakika 500 milyon yıla tekabul eder.
hadi ben yerine cevap verim tabiki canlıların çok azı fosilleşebilir ma yinede bir hesap yap.

c)bir canlının yarı kuş yarı dinozor olarak kabul edılmesını krıterlerı nelerdır.benı aydınlatırsan sevınırım.en azından bir link verebilirsen sevinirim en azından bu kuşla ilgili pardon dinozor)
yaratıyor ve yokediyor kimisini petrole çeviriyor kimisini de oduna.
tabiki Allah yapıyor ama bu araştırmaya engel değilki.hiç heveslenmeyin o geçmişte kaldı.

d)yoksa evrimin kendisi bile tartışmalımıdır ve tartışılmalımı yahu?

e)körü körüne inanmak ne de kötüymüş yarabbim.çeken bilir.

türlerin seçilimimi:)

Eğer canlıların daimi bir rekabet içinde olmadıklarını, aralarında dayanışma ve yardımlaşma olduğunu kabul ederseniz, doğal seleksiyonun da bir temeli kalmaz.
--------------------

Bir işçi karınca ya da bir başka eşeysiz böcek, sıradan bir hayvan olsaydı, bütün arılarının (özelliklerinin) doğal seçmeyle yavaş yavaş edinilmiş olduğunu, yani yararlı küçük değişikliklerle doğan ve bunları soyaçekimle döllerine ileten bireylerin varlığını, ve onların döllerinin yeniden değiştiğini ve yeniden seçildiğini vb. hiç duraksamadan kabul ederdim. Ama işçi karınca ana babasından büyük ölçüde farklı bir böcektir ve üstelik tümüyle kısırdır; bu yüzden art arda edinilmiş yapı ve içgüdü değişikliklerini döllerine iletmesi söz konusu olamaz. Bu durumun doğal seçme teorisiyle nasıl uzlaştırılabileceği elbette sorulur

charles darwin

Evrimcilerin ara form olarak öne sürdükleri fosillerin ara form olmadığı bilimsel bulgularla ortaya çıkmıştır.Bu ara form iddialarının en önemlilerinden biri Coelacanth adı verilen bir balık fosilidir.Evrimciler sadece fosili bulunan bu balığın kara canlılarına benzer özellikler taşıdığını örneğin ilkel ayaklara ve yarım bir akciğere sahip olduğunu uzun yıllar boyunca iddia ettiler.1938 yılında soyu tükenmiş bir balık sanılan Coelacanthın canlısı Hint okyanusunda yakalandığında ise evrimciler büyük bir şok yaşadı çünkü balığın günümüz balıklarından hiçbir farkı yoktu ve ne ayakları ne de ilkel akciğeri vardı.Dahası sudan karaya geçmekte olan bir canlı türü olarak gösterilen bu balık 180 metre derinliğin üzerine çıkmayan bir dip balığıydı

--------------------------

Arafat
14-11-2005, 19:15
ŞİMDİ ARKADAŞLARIM 1400 SENE ÖNCE SÖYLENMİŞ (HZ ALİ, HZ MUHAMMED, EBU BEKİR OSMAN VS BUNLAR GİBİ VELİLERİN SÖZLERİNİN GÜNÜMZDE DOĞRU OLABİLECEĞİNE DAİR BİR KANIT YOKTUR) 1400 SENEDİR DEĞİŞMEDİĞİNE EMİN OLDUĞUMUZ TEK KİTAP KURANDIR. KURAN DIŞINDA OKUNACAK OLAN KİTAPLAR İNSANI ŞİRKE GÖTÜRÜR. BİRAZ AKILLI OLALIM. HALİS MÜSLÜMAN OLACAZ DERKEN SAPITMAYALIM. BİZİM TEK KAYNAĞIMIZ KURANDIR. KURANDA YAZMIYORSA ALLAH BANA SORMAZ. ALLAH BANA NEDEN HADİSLERİ CİDDİYE ALMADIN DİYE SORMAZ. O SADECE KURAN İLE İMTİHAN EDER.
AKILLI MÜSLÜMAN TIPKI BİR FELSEFECİ GİİB ARAŞTIRIP İNANIR. TAKLİDİ DEĞİL HAKİKİ İMAN SAHİBİ OLMALIDIR.

cronicy
15-11-2005, 03:21
Aragonn...

"cronicy matematik anlayışına hayran kaldım.okuduğunu ve anladığını sandığın araştırmaları çıkar.basıt matematık işlemi yap.1 saatlık teorine senbıle guleceksın.vaktın yoksa ben yaparım senın için.dünyanın yaşını milyalarca yazmışsın bılmıyorsan söylim 4.6 milyar.(yaklaşık)"

ne oldu kardes bos bir yerine denk geldi galiba... Hemen celallenmissin.
Milyarlarca yil ile 4.600.000.000 yil ifadesi cok "FARKLI" bir sey senin icin galiba...Kusura bakma, bazi olaylari anlatirken karsimdakinin zeka seviyesini her zaman önceden kestiremiyorum...

sana 1 saatlik örnegimi daha da acayim o zaman, madem ki cok istiyorsun...

4.600.000.000 yıl önce, Güneş, Dünya ve sistemimizdeki diğer gezegenler, toz ve gaz bulutundan oluştu.

3.500.000.000 yıl önce, yaşamın ilk belirtileri olan, bakteriler ve algler gibi ilkel hücreler meydana geldi. Bu tür hücrelerin benzerleri günümüzde de yaşamaktadır.

1.400.000.000 yıl önce, tek hücreli, fakat daha büyük organizmalar gelişti. Üreme ve kalıtım işlevlerini yapan bir çekirdekleri vardı.

700.000.000 yıl önce, çekirdekleri bulunan hücreler birleşerek insanların da dahil edileceği çok hücreli organizmaları meydana getirdiler. Çok hücreliler de evrim geçirip bitki ve hayvan şeklinde sayısız bölümlere ayrıldılar.

550.000.000 yıl önce, ilk hayvanlar ortaya çıktı. Bunlar, solucanlara ve deniz yıldızlarına benziyorlardı. İskelet ve sinir sistemi belirtileri vardı. Ayrıca, solungaçları da beliriyordu.

510.000.000 yıl önce, omurilikleri olan canlılar meydana geldi. İnsanlar bu türe aittir. İlk türeyen omurilikliler, çeneleri olmayan, balığa benzer yaratıklardı. Bir süre sonra çeneleri de gelişti.

500.000.000 yıl önce, çenesi, omuriliği, kıkırdaklı çubukları olan canlılara rastlandı. Sonradan ikişer kol ve bacak şekillendi.

450.000.000 yıl önce köpek balığına benzeyen, kıkırdaktan iskeleti olan türler görünmeye başladı. Daha sonra, kemikten iskelet meydana geldi.

425.000.000 yıl önce, ömürlerinin çoğunu su dışında geçirebilen yaratıklar türemeye başladı. Çıkıntılı yüzgeçleri, bacağa dönüştü. Basit akciğerler oluştu. Bu türün bir örneği kurbağalardır. O sırada karalar, 50.000.000 yıldan beri, bitkilerin egemenliği altındaydı. Bitkilerden sonra, kısa sürede salyangozlar, örümcekler ve böcekler gibi organizmalar belirdi. 350.000.000 yıl önce, organizmalar, artık suya bağımlı olmaktan kurtulmuşlardı. Bunlar yılan ve kertenkele şeklinde çok iri hayvanlardı.

270.000.000 yıl önce, sıcakkanlılık olgusunu geliştiren sürüngenlerden kuşlar,

200.000.000 yıl önce, kır farelerine benzeyen memeliler gelişti.

100.000.000 yıl önce, memeliler bebeklerini yumurtadan çıkarmaya, bazı türleri de bebeği vücudun içinde iken göbek bağı ile beslemeye başladılar. İnsanlar bu türden gelmektedir.

75.000.000 yıl önce, böcek yiyen ilk primatlar kabul edilen ağaç fareleri görüldü.

65.000.000 yıl önce, büyük sürüngenler ortadan kalkmaya başladı. Bazı memeliler ve sürüngenler felaketi atlatmayı başardılar. Dev memelilerin soyu tükendi. Göbek bağlılar, Dünya'ya egemen oldu. Memelilerin beyinleri gelişmeye başladı. İlk primatların beyinleri, gövdenin %5’ine ulaştı.

55.000.000 yıl önce, iki gözü başın önünde birbirine yakın şekilde yeralan primatlar, 35.000.000 yıl önce de, insan ve maymunların atası olan, insan benzeri primatlar türedi. Rahatça oturabiliyorlardı.

30.000.000 yıl önce, maymunların bir kolu evrim geçirerek insanımsı görünüşlü maymun türüne dönüştü.

17.000.000 yıl önce, büyük maymunlar türemeye başladı. Çok iri bir gorile benziyorlardı.

8.000.000 yıl önce, büyük maymunlardan insanı andıran Hominidler ortaya çıktı. Bunlar 120 cm boyundaydı, beyinleri 562 gramdı. İlk Hominidler, o güne kadarki en akıllı kara hayvanlarıydı. Ayakta durabiliyor ve dik yürüyebiliyorlardı. Bu türe ait en eski kalıntılar, insanlığın beşiği kabul edilen Afrika’nın doğusunda bulunmuştur. Yavrularını kalp atışına yakın tutmak için sol kollarında taşıyorlardı. Serbest kalan sağ kollarını başka amaçlarla kullandılar. İnsanlara özgü bir özellik olan sağ eli kullanma eğilimi buradan gelmektedir.

3.000.000 yıl önce, türler biraz daha irileşti. Beyinleri de büyüdü. Bizimkinin 1/3‘üne ulaştı.

2.000.000 yıl önce, bize çok benzeyen bir tür (Homo Habilis) meydana geldi. 700 gram ağırlığında beyni ve yuvarlak başı vardı. Henüz konuşamıyorsa da, çeşitli sesler çıkarıyordu. Elleri ve ayakları modern insanınkine benziyordu. Yiyecek toplamak yerine, avlanan ilk canlıydı.

1.600.000 yıl önce, Homo Erektus (dik duran insan) türü gelişti.180 cm boyunda 70 kg ağırlığındaydı. Beyni, bugünkü insan beyninin dörtte üçü kadardı. İlk defa bilinçli şekilde ateşi kullandı.

200.000 yıl önce, hem vücut hem de beyin ölçüleri bizimkine yakın olan Neanderthal insanı,

50.000 yıl önce ise, modern insan Homo Sapiens ortaya çıktı.

25.000 yıl önce, Homo Sapiens, Amerika ve Avustralya’ya ulaştı.

10.000 yıl önce, hayvan yetiştirmeye, kentler inşa etmeye başladı. Bu dönem uygarlığın başlangıcıdır.

5.000 yıl önce, Sümerler yazıyı icat etti.

3500 yıl önce, demir yapımı başladı ve büyük imparatorluklar çağı geldi.

500 yıl önce, barut ve top icat edildi. Matbaa makineleri gelişti. Modern çağ başladı.

200 yıl önce yapılan buhar makinesiyle birlikte, Sanayi Devrimi'nin temelleri atıldı.

40 yıl önce, Nükleer silahlar yapıldı.

30 yıl önce Uzay çağı başladı...

Simdi senin 1 saatlik YARATILISLIK GERCEGINE bakalim.

4.600.000.000 yil önce Allah dünyayi 6 gün icersinde yaratti.
4.599.999.999 yil 359 gün öncesinde Daglari, ovalari, akarsulari, gölleri, maymunlari, atlari, dinazorlari, süt veren inekleri, domatezi, HIYARLARI vb. hepsini bir anda ve akabinde Ademi ve daha sonra da Havvayi ayni bugünkü hallerimiz gibi yaratti. Ve bunlar 4.599.999.999 yildir hicbir biyolojik ve fiziksel degisiklige ugramadan günümüze kadar sürmektedir.

EVRIM BIR YALANDIR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(Apandist diye bir organ niye vardir??? Allahin isi!!! Yarasalarin gözleri niye görmez??? Hikmetinden sual olunmaz!!! Erkeklerde niye memeler vardir??? Cok soru sormaya basladin, cok soru sorani Allah sevmez!!!)

deadmaus
15-04-2009, 23:42
Bu aşağıdakileri bir sitede gördüm. yanlış anlaşılmasın yaradılış falan savunmuyorum. amacım sadece öğrenmek. bu soruların cevapları nedir acaba?

1- Yapılan arkeolojik araştırmalar sonucunda, canlıların yoktan yaratıldıklarını ispat eden yüz milyonun üzerinde fosil bulunmuştur. Ancak evrim teorisini ispat eden tek bir ara fosil yoktur. Richard Dawkins, eğer iddasında samimi ise tek bir ara fosil getirsin. Kamuoyuna bunu “Bu bir ara fosildir” diye ilan etsin !

2- İşlevsel bir proteinin tesadüfen oluşması ihtimali 10950’de 1’dir. Bu ihtimalin pratikte gerçekleşmesi ise imkansızdır. (Matematikte 1050'de 1'den küçük ihtimaller "sıfır ihtimal" kabul edilirler.) Eğer Richard Dawkins samimiyse tesadüfen oluşmuş veya kendi mantığı ve yöntemleri ile meydana gelmiş tek bir protein kitlesi göstersin. Canlılığın yapıtaşı olan tek bir protein bile tesadüflerle oluşamazken, Richard Dawkins, canlıların oluşumuna evrim teorisiyle nasıl cevap verebiliyor. Bunu bize açıklasın!

3- Richard Dawkins, insan beyninde, simsiyah bir ortamda, rengarenk, hareketli, üç boyutlu ve mükemmel netlikte meydana gelen görüntünün yani hayatın nasıl oluştuğunu, bu görüntüyü beynin içinde kimin gördüğünü bize açıklasın!

4- Tamamen sesten yalıtılmış olan beynin içinde konuşmaların, müziğin ve diğer tüm seslerin ne şekilde oluştuğunu; bu sesleri kimin dinlediğini, kimin bu seslerden hoşlandığını ve bu seslerin anlamını bildiğini, kimin şuurlu olarak bunları düşündüğünü, hangi varlığın bu seslere cevap verdiğini Richard Dawkins bize evrim teorisiyle açıklasın!