mehmet1965
04-11-2005, 00:09
Burkay arkadas. Bende isbat icin ayet istiyorsun, eger kurani okursak kuranin icinde, yahudiler bolumu, korkutma, bol yemin etme ve muhammedin cinsel dusuncelerini buluruz. Bunun icinde tek tek ayet ismi vermeye kalksam buraya sigmaz. Kuranda acik ayette yaziyor ben kalpleri muhurleyince o insanlar inanmaz diye ayet var. Ben dilemedikce siz dileyemezsiniz var. Burada akilsiz olduguma dem vuruyorsun, ben burada laf yaristirmak istemiyorum. Bilinmemezlik olunan yerde her zaman bir din vardir. (Onceleri dunyanin tepsi seklinde oldugu dusunuluyordu, galile yuvarlak oldugunu soyleyince engizizyonda yargilandi sozunu geri almasi icin baski yapildi) onceleri de buna benzer olaylar olmustur. Kisisel olarak (kulakta duymakla degil) kendi arastirmalarima gore bu dusunceye vardim. Eger allah bana irade ozgurlugu verdiyse ben bu yonde kullaniyorum. Bunun icinde beni cezalandiramaz. Birde tek tanrili dinlerdeki gibi allah o kadar da zalim olamaz. Insanlari alevlere atamaz. Eger allah ezeli ve ebediyeti biliyorsa yarattiklarinin ne yaptigini da bilecektir (din inancina gore) bunun icinde o kadar da sadist olamaz.