PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Satanizm'in Karanlığı

mehmetsalih
20-07-2009, 21:31
SATANİZM’İN KARANLIĞI

Gerçek şu ki: İman edip de yalnız Rab'lerine sığınanlar üzerinde şeytanın bir hâkimiyeti yoktur. Onun hâkimiyeti ancak kendisine dost edinenlere ve onu Allah'a ortak koşanlaradır. (Nahl 16 / 99, 100)

Satan; Şeytan, İblis, Kötü adam demektir. İzm; cilik , çülük, cılık vb. Yani Şeytancılık-Şeytani-Şeytanizm-Şeytan İdeolojisi vb.
"Şeytan" ise, uzaklaştı manasındaki "şatane" fiilinden türemiştir. Yandı anlamındaki "şâta" fiilinden türediğini söyleyenlerde vardır. İbranice bir kelime olup ‘’satan’’ rakip gibi anlamlara geldiği, Tevrat'ta da bu anlamda kullanıldığı ileri sürülür. ‘’Şeytan’’ ve "Şeytan"ın çoğulu olan "şeyâtîn" kelimeleri Kuran’da 88 defa geçmektedir. ‘’İblis’’ kelimesi ise 11 yerde geçer. Kelime anlamı olarak ‘’Hayırsız’’ ‘’Zarar Uğrayan’’ ‘’Şaşkın’’ anlamlarına gelir.

TANRI VE ŞEYTAN

Tanrı ile şeytan hep karşı karşıya ve düşman ilan edilmiştir. Melekler Tanrı ordusu Şeytan ise tam tersi. Buradaki Rasyonel sorununun göze batması ebetteki değerlendirilmelidir. Bu sorunun İnsan kaynaklı mı? Yoksa Tanrı kaynaklı mı? Araştırılmalı.
· TANRI
Tanrı masumdur. Eğer Tanrı masum ise neden İblisi yaratmıştır? Veya neden İblis gibi bir varlığı insanların başına musallat etmiştir?
Fizik kanunlarına göre soğukluk yoktur. Aynı şekilde karanlıkta yoktur… Soğukluğun varlığı sıcaklığın olmayışındandır. Veya karanlığın oluşu aydınlığın olmayışındandır.
· MELEK / RAHMANIN KUVVETLERİ
Şeytan’ın ne olduğunu açıklamak için önce ‘’Melek’’ kelimesi üzerinde duralım.
Melek Arapça dilinde kelime olarak 'ELK' kökünden türmiştir. 'ELK', atın ağzındaki gemi çiğnemesine denir. Aynı kökten gelen 'Elûk' ise 'risalet' manasınadır. Buradaki Risalet manası genel manayla herhangi bir görev için görevlendirmedir. (Lisanü’l-Arab, 10/496; İsfahani, Müfredat, 82)

Kısaca Melek birinin elinde/gücünde emrinde olan şeydir. Hâlbuki şuan kavramlaşmış şekliyle dişi, etekli ve insanlar gibi ama görülmeyen farklı şakili varlıklardır. Meleğin bir varlık olduğunu/dişi olduğunu söyleyenlere karşı Allah-u teali şöyle güzel bir ifadeyle bertaraf eder:

Rahman'ın kulları olan melekleri dişiler saydılar.
Onların yaratılışına tanık mıydılar? (Zuhruf 43 / 19)

‘’Melek’’ Allah’ın kuvvetleri ve yeryüzündeki güçleridir. Bu güçlerle her şeyi yapar ve çevirir.
Her insan için, onu önünden ve arkasından izleyen melekler vardır ki, kendisini Allah'ın emrine bağlı olarak koruyup denetlerler. (Rad 13 / 11)
Melekler/kuvvetler İnsanlara secde/itaat edip onlara her türlü hizmeti yaparlar. ‘’İnsanlara ilk Halife olan Âdeme secde zaten bundan ibarettir’’ ve bu böyle devam etti. İnsan vakit geldiği zaman bu kuvvetler ile insanların canı alınır:
De ki: Sizin canınızı almaya vekil edilen ölüm meleği canınızı alacak, sonra döndürülüp Rab'binize götürüleceksiniz.
(Secde 32 / 11)
Allah ile hareket eden ve onun emri ile hareket eden yeryüzü yasaları/kuvvetleri hiçbir zaman emre itaatsizlik etmezler:
(kuvvetler/melekler)Onlar Allah'ın sözünün önüne geçemezler.
Hep O'nun emri ile hareket ederler. (Enbia 21 / 26, 27)
Dikkat ederseniz Melekler iradesiz ve Allah ile çalışırlar. Yani bağımsız bir varlık değiller. isteseler de itaatsizlik edemezler. Allah'ın sözünün önüne geçemezler.
· ŞEYTAN / SATAN
Fizik kanunlarına göre soğukluk yoktur. Aynı şekilde karanlıkta yoktur… Soğukluğun varlığı sıcaklığın olmayışındandır. Veya karanlığın oluşu aydınlığın olmayışındandır.
Allah-u tealinin rahmetine ve rahmetinin kuvvetlerini ihmal eden/uzaklan insan ‘’kötülüğe’’ yaklaşır. Oysa kötülük yoktur Rahmetin ve iyiliğin bulunmadığı boşluğa ‘’şeytan/kötülük’’ yerleşir. Tıpkı manevi boşluğun/Dindarlığın olmadığı yerlerde… Satanizmin yayılması/Kötülüğün yayılması gibi…
Şeytan/kötülük iyiliğin ve rahman güçlerinin/meleklerinin olmadığı yerdir.
Gerçek şu ki: İman edip de yalnız Rab'lerine sığınanlar üzerinde şeytanın bir hâkimiyeti yoktur. Onun hâkimiyeti ancak kendisine dost edinenlere ve onu Allah'a ortak koşanlaradır. (Nahl 16 / 99, 100)
İyiliğin/aydınlığın/sıcaklığın olmadığı yerde kötülük/karanlık/soğukluk hüküm sürer. Ama Güneş doğduğunda soğukluk/karanlık yok olur. Dua/derin düşünme(meditasyon)/Kuran(Allah kelamı) olunca kötülük/şeytan yok olur ve ol(a)maz. Zaten Şeytan dediğin Mümin kişiden kaçan değil midir? Ayetlerden/güzellikten ve uzaklaşan değil midir? …İşte Şeytan budur… Karanlığın hüküm sürdüğü yerdir şeytan. Hatta karanlığın ta kendisidir. Karanlık saptırmaz, karanlık yönlendirmez, karanlık saptırmaz ama karanlık doğulur ve insan eliyle var olur. Karanlık aydınlığın olmayışıyla var olur. Zaten Satanizm, Dinlerin ve maneviyatın boşluğunda/yok oluşunda hortlamadı mı?
Allah’a sığınmak ve aydınlığa/rahmete teslim olmak Satanizmi/şeytanizmi yok eder/gerek bırakmaz.
Eğer (senin inşa etiğin)şeytanın/kötülüğün şüphe ve kuruntusu seni dürtüklerse, hemen Allah'a sığın... (Araf 7 / 200)
İnsan kendi şeytanını/kötülüğünü kendisi inşa eder. Allah şöyle buyurur: Kendi ellerinizle kendinizi tehlikeye atmayın. Güzel düşünüp güzel işler yapın. Çünkü Allah, güzellik sergileyenleri sever. (Bakara 2/195)
Aydınlığın ve güzelliğin olmadığı mekânlara/yerlere gitmek, güzel/hoş dostlarla/arkadaşlarla olmadığın zaman her zaman şeytan/kötülük seninle olur. Kötü olan/çirkin olan her zaman insanı huzursuz eder/vesvese verir.
Şeytan/kötülük insanların göğüslerine vesvese verendir.(Nas 114/5)
Şeytan bilindiği gibi bir varlık değildir. İnsan aydınlıktan/iyilikten uzaklaştığı ve tamamıyla iyiliği kendinde bitirdiği an Şeytan olur. Yani artık ‘’kötü’’ olan olur. İsyan eden ve baği/asi olur.
(Şeytan) Cinlerden de olur insanlardan da. (Nas 114 /6)
İnsan tamamıya keyif ve heva/heves/benlik hırsıyla hareket etiği zaman artık kör olur. Görmez ve duymaz onun kalbine bir örtü çekilir ve kalbi kilitlenir. O Kalbi ancak güzel bir söz/sevgi ve en önemlisi Allah kelamı açar. Tıpkı hiç silinmeyen ve sürekli tozlanan bir cam gibi… o cam zamanla kirlenir ve temizlenmesi için zamana ancak bırakılır. O İnsan kötülüğün arkadaşı olduğu zaman, güzelden/iyilikten yana olmadığı zaman yavaş yavaş kalbi paslanır en son kilitlenir. Yani kendi eliyle kendi kalbine kilit vurur.
Kim Rahman'ın(iyiliğin/şefkatin) zikrine (Kur'an'a) karşı kör olursa, ona bir şeytan/kötülük sardırırız; artık o, (kötülüğün) arkadaşı olur. (Zuhruf 43/36)
İnsan sevgiyi yok etiği zaman nefret çoğalır. Nefret çoğaldıkça sevgi uzaklaşır. İşte kötülük çoğaldıkça rahmet/güzellik/Allah uzaklaşır. Bu durumu rabimiz ne güzel anlatır:
BAKARA SURESİ
16 - İşte onlar o kimselerdir ki, hidayet karşılığında sapıklığı satın aldılar da, ticaretleri kâr etmedi, doğru yolu da bulamadılar.
17 - Onların durumu, bir ateş yakanın durumu gibidir. (Ateş) çevresini aydınlatır aydınlatmaz Allah onların (gözlerinin) nurlarını giderdi ve onları karanlıklar içinde bıraktı, artık görmezler.
18 - (Onlar) sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler. Artık (hakka) dönmezler.
19 - Yahut (onların durumu), gökten boşanan, içinde karanlıklar, gök gürlemesi ve şimşek(ler) bulunan bir yağmur(a tutulmuşun hali) gibidir. Yıldırımlardan ölmek korkusuyla parmaklarını kulaklarına tıkarlar. Oysa Allah, inkârcıları tamamen kuşatmıştır.

20 - O şimşek nerdeyse gözlerini (n nurunu) kapıverecek. Önlerini aydınlattı mı ışığında yürürler, karanlık üzerlerine çöktü mü de dikilip kalırlar.

SATANİZM / ŞETANİLİK
Şeytan hep bir güç olarak gösterildi. Günah işleyen ve her türlü kötülüğe sapan kişi ‘’şeytana uydum dedi’’ ve bunun üzerinde eserler yazıldı. Bu sadece Hıristiyan dünyasında değil aynı zamanda İslamlarda da oldu. Peygamber Efendimize Hadisler isnat edilerek Şeytan ile ilgili saçma sapan şeyler söylendi. Şeytan nasıl kandırır? Şeytan nasıl tuzağa düşürür? Şeytan Hazreti Ömer’den kaçar gibi sözler sarf edildi. Hatta İbn-ul Cevzi ‘’Şeytanın Tuzakları’’ diye bir eser yazdı, İbn-ul Arabî de Peygambere isnaden ‘’Şeytanın Hileleri’’ diye bir eser kaleme aldı. Bu kitaplarda ve buna benzer kitaplar; Şeytan nasıl kandırır? Şeytan kimleri kandırdı? Tabiatçılar, Mecusiler, Müşrikler, Hıristiyanlar aslında hepsi Şeytanın birer oyunudur. Yani herkes masum! Şeytan sorumlu… Şeytan her kötülüğün kaynağı! Hâlbuki Şeytan karanlığın/kötülüğün kendisiydi demeliydiler. Buna benzer Bütün Dinlerde Şeytana edilmeyen küfür kalmadı. Şeytan Tanrı karşısında üstün/bağımsız ve isyankâr bir güç olarak lanse edildi.
YEZİDİLİK
Yezidilik İslam dünyasında çıkan bir Şeytan grubudur. Allah-u tealinin birliğini kabul etmelerinin yanı sıra ‘’Melek-i Tavus’’ yani ‘’Şeytan’’ı büyük bir güç kabul edip büyük saygı duyarlar. ‘’Kara Kitap (Mushaf’a Reş)’’ ve ‘’Kitab-ı Celce (Kitabi Cilve)’’ adında iki kutsal kitaba sahiptirler. Bu kitaplardaki beyanlar Şeytana ait olduğu açıkça anlaşılır. Şeytan adına kitapta kurallar/öğütler/ibadetler verilir. Yezidiliğin kurucusu(peygamberi) Yezidiler tarafından ‘’Adi bin Misafir’’ kabul edilir. Adi bin misafir İslam safilerindendi. Hatta Abdulkadir Geylani övücü sözlerle bu zatı anar. Fakat ölümünden sonra bu zat putlaştırıp Yezidiliğin peygamberi durumuna getirildi. Yezidilik gizli bir dindir bunun hakkında net bilgiler yoktur. Bu kitapları yazanların kim olduğu, ne zaman yazıldığı bile belli değil. Yezidilik dini ile modern Satanizm arasında büyük farklar vardır elbette. Yezidilerde İslam, Hıristiyan ve Sabi ibadetleri, inançları hüküm sürerken ‘’satanizmde tam tersi hüküm sürer’’ İkinci fark ise Şeytan tövbe etmiş ve Tanrı tarafından bağışlanmış denilir. Bu Yezidilikteki inanç Satanizm tarafından dışlanmasına neden olmuştur. Yezidilik bir Kürt dinidir. Ve aynı Zamanda Yezidi ırkını yüceltirler.
LAVEYAN SATANİZM
Satanizmin geçmişi pagan inançlarına dayandığını görüyoruz. Laveyan Satanizm; Anton Szandor LaVey tarafından diriltilen inanç ve ibadetleri siste matize edilen tek Satanist gruptur denilebilir.
1966 senesinde Anton Szandor LaVey, Kaliforniya, ABD'de Church of Satan'ni/Şeytan Kilisesi’ni inşa etti. Özelde Hıristiyanlığa genelde tüm Dinlere başkaldırı şeklinde bir Din oluşturmaya çalıştı.

İçinde yer alan dokuz ilke ‘’Şeytanın İncili’’ adlı kitabı kaleme aldı. ve Satanistler tarafından Şeytanın Kutsal Kitabı olarak kabul edildi.
İçinde yer alan dokuz ilke ‘’Şeytanın İncili’’ adlı kitabı kaleme aldı. ve Satanistler tarafından Şeytanın Kutsal Kitabı olarak kabul edildi.

DAHA EKLENECEK BİLGİLER VAR

DEVAM EDECEK

İNDİR (http://www.ilahimesaj.com/mehmetsalih/kitaplar/satan/satan.rar)

ozgur_beyin
20-07-2009, 23:55
sevgili salih bu yazdıkların satanizmi anlatmak içinmidir ? yoksa ne kadar kötü olduğunu anlatmak içinmidir bilemedim.

tanrı ve şeytan birer semböldür (bana göre) birisi iyilik tanrısı öteki kötülük tanrısıdır.
iiside hayal ürünüdür.ne şeytan vardır nede tanrı.hepsi bu olmayan bir şey üzerinden hüküm çıkarmak havanda su döğmekle aynıdır

vesper
21-07-2009, 16:00
Bence de satanizm anlatılacaksa naıl bir inanç olduğu anlatılmalıdır. Olaya tarafsız bakmak gerekir. İslami yorumla satanizm inancının neden yorumlandığını anlayamadım...

-Deist-
21-07-2009, 16:32
Bence de satanizm anlatılacaksa naıl bir inanç olduğu anlatılmalıdır. Olaya tarafsız bakmak gerekir. İslami yorumla satanizm inancının neden yorumlandığını anlayamadım...

kesinlikle katılıyorum

mehmetsalih
21-07-2009, 20:14
Selam,

DAHA EKLENECEK BİLGİLER VAR

DEVAM EDECEK

Sevgi...

-Deist-
21-07-2009, 22:42
Satanist görün biraz :D tiplere bittim ya
http://www.youtube.com/watch?v=TTcLhKdOqu8

cruyf111
22-07-2009, 01:43
Sonuçta şeytanıda din ortaya çıkartmadımı :)

cruyf111
22-07-2009, 01:46
Satanist görün biraz :D tiplere bittim ya
bence gorgoroth daha iyi :P

vesper
22-07-2009, 13:13
Sonuçta şeytanıda din ortaya çıkartmadımı :)

Valla öyle de=))... Sonuçta satanistler dinin tanıttığı şeytana tapmıyor onların inanıp sevdiği şeytan dinde anlatılandan çok çok farklı insanların gerçek dostu gerçek ışık falan filan... Anlatılacaksa onların gözünden anlatılmalı... Çoğu da cani değil üstelik satanistlerin bu kadar yanlış anlaşılmaları üzücü şeytanın avukatındaki şeytanı dinleyelim bir...

''Kibir kesinlikle en sevdiğim günahımdır. O kadar doğal bir şey ki bu. Kendini beğenmek. Suçluluk duygusu sırtında taşıdığın ağır bir yük gibidir. Bütün yapman gereken onu yere bırakmaktır. Neler hissettiğini biliyorum.O yollardan geçtim. Rahat bırak kendini niye bırakmıyorsun bunları Tanrı için mi yapıyorsun Tanrı ha?? Bak ben sana Tanrıyı anlatayım...

Tanrı, seyretmeyi sever.O bir oyunbazdır. Bir düşünsene. İnsana içgüdüler verir. Sana bu olağanüstü hediyeyi verir, sonra ne yapar dersin? Yemin ederim, sırf kendi eğlencesi için tam zıttı kurallar koyar. Gelmiş geçmiş en büyük gaf. Bak, ama dokunma. Dokun, ama tatma.Tat, ama yutma. Ve sen sekip dururken, O ne yapar? Sana kahkahalarla güler... sadisttir, cimridir. ona tapmak mı??? ASLA.

Cennette hizmet etmektense, cehennemde hüküm sürmek daha iyidir. neden olmasın?? Herşey başladığından beri burada, yeryüzünde her işe burnumu sokuyorum! İnsanoğluna bahşedilen her duyguyu onda yeşerttim! İstediklerini ona sağladım ve onu asla yargılamadım! Neden? Çünkü onu asla reddetmedim. Bütün kusurlarına karşın! Ben insanoğlunun taraftarıyım! Ben hümanistim. Aklı başında olan kim 20. yüzyılın tamamen benim eserim olduğunu inkâr edebilir ki? '''

Pek çok Satanistin inandığı şeytan kavramı aşağı yukarı bu ve onlara hiç kötülük yapmıyor sadece arzularının isteklerinin peşinden git saçmalama diyor eh dinin tanıttığı gibi korkunç iğrenç aptal insan düşmanı sadist sapına kadar kötü şeytanla alakası yok ha???

mehmetsalih
22-07-2009, 17:57
Selam,

Satanizm zaten tepkisel bir harekettir. Bu nedenle kendine özgü bir hareketen öte Ateizmle örtüşen bazı noktaları vardırki ''Din Karşıtı'' bir harakettir. Ama her hareket aynı zamanda taraftarları tarafından Dinleşir...

ve sevgi...

Molloch
28-07-2009, 17:10
Yezidilik İslam dünyasında çıkan bir Şeytan grubudur. Allah-u tealinin birliğini kabul etmelerinin yanı sıra ‘’Melek-i Tavus’’ yani ‘’Şeytan’’ı büyük bir güç kabul edip büyük saygı duyarlar. ‘’Kara Kitap (Mushaf’a Reş)’’ ve ‘’Kitab-ı Celce (Kitabi Cilve)’’ adında iki kutsal kitaba sahiptirler. Bu kitaplardaki beyanlar Şeytana ait olduğu açıkça anlaşılır. Yezidiler büyük baskılar çekmiş bir gruptur. Hem Osmanlı döneminde hem de laik niteliğini yitirmeye başladıktan sonra Cumhuriyet döneminde ezilmişler, asimile edilmişler ve Türkiye'den göçe zorlanmışlardır. Severim, sempati duyarım.

mehmetsalih
28-07-2009, 17:49
Selam,

Yezidiler elbeteki Tarih sahnelerinde mazlum olmuşlardır. Bu konuda diyeceğimiz yoktur artı Yezidiler Satanbişst gruplar tarafından da dışlanırlar. Ama Yezidilik ile Yezidileri karıştırmayalım. Aleviler, Şiiler ve birçok mazlum halk gibi bunlarda zalimlikten ve baskıdan nasiplenmişlerdir.

ve sevgi..

Molloch
28-07-2009, 18:00
Yezidilik ve Yezidileri karıştırmayalım derken? Yezidilerin ilginç ve garip dini inançları var ama sonuçta Islam gibi yayılmacı ve saldırgan bir dine inanmazlar. "Yezidiler Satanist gruplar tarafından dışlanırlar" garip bir önerme çünkü Yezidiler kendilerini Satanist olarak görmez ve bu kelimeye çok kızarlar. Ayrıca Yezidiler ile kendilerini Satanist olarak tanımlayan gruplar arasında çok fazla temas da yoktur çünkü Satanizm, modern toplumda doğmuş yapay bir dindir. Yezidiler ise Orta Doğu çıkışlı bir dindir. Bağlantı yoktur.

mehmetsalih
28-07-2009, 18:18
Selam,

Yezidilik ve Yezidileri karıştırmayalım derken?
Yani Yezidilerin temel kitaplarının muhtevası ile onların gördükleri zülümleri ayır. Temel ile boyayı... Arkadaş Yezidiliği savunmaya savunma çünkü sen çırpınıp ne yapsanda Yezidi olamazsın. Çünkü Yezidlik Yezilik ırkına! has bir Dindir.

Ayrıca bu İslam'ın bir mezhebi sayılır. Sağa sola savuran hiçbir din yok yok ve katli öldürmeyi emr edende... Ama Dindar ile Dinci ile Dini ayır... Sorunun orada Metodoloji hatası var.

ve sevgiler...

Molloch
28-07-2009, 18:40
1. Yezidilik, Islam mezhebi değil, bağdaştırmacı bir dindir.
2. Yezidilerin inançları o kadar da korkunç değil.
3. Ben ateistim, hiçbir dine üye olmam zaten.

ozgur_
28-07-2009, 22:30
Selam,
Çünkü Yezidlik Yezilik ırkına! has bir Dindir.

Yezidilik ırkı ve diye bir ırk yoktur. (Aslında Yezidilikte değil ezidilik) Ezidilik kürtlerin bir kısmının indığı bağımsız bir dindir. Satinizimle filanda alakası yoktur.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=3583

http://www.ezidi.com/

http://tr.wikipedia.org/wiki/Yezidilik

mehmetsalih
29-07-2009, 12:16
Selam,

Ezidi IRKI deken ünlem işareti bıraktım. Çünkü Ezidiler ırk olduklarını söylerler ama bir Kürt koludurlar. İslam içinde zuhur etmişler zamanla diğer kültürlerde ve dinler etkilenmişler. Korkunç olan hiçbir din yoktur korkunçluğu yaratan Dincilerdir. Korku zaten yotur ve korku denen bir şey yoktur iiyiliğin ve adaletin olmadığı yerde korku ve güvensizlik doğar. Satnizmle alakası şöyle var ŞEYTAN eksnli bir Dindir Ezildilik ama bu tepkisel değil biraz daha Dinlerden sapma bir mezhep/dindir.

ve sevgiler...

Deniz Tegin
27-08-2009, 16:42
Satanizm benim en garibime giden din.Diğerleri hiç değilse "iyiliği" emrediyor ama satanizm "kötülüğü"...

Deniz Tegin
27-08-2009, 16:50
Ama ezidilikte,melek tavus,yani şeytan,haksızlığa uğramış bir "melek"tir,bu biraz daha farklı.