Orijinalini görmek için tıklayınız : Hayatın Anlamı
Ebu Süfyan
12-12-2004, 20:57
Hayatın anlamı
Bomboş üç tane kağıt düşünün. Ve bu kağıtların bir gün mutlaka yanacağını biliniyor. Her kağıdın başında bir insan var. Bir tanesi kağıda çok güzel bir resim çiziyor. Bir tanesi kötü bir resim çiziyor. Biri de hiç bir şey çizmiyor. Zamanı gelince kağıtlar doğal olarak yanıyor ve ortada sadece küller kalıyor.
Soru: Eğer ortada sadece küller kalacaksa o halde o kağıtta güzel bir resim olması, kötü bir resim olması yada kağıdın boş olması bir şey ifade eder mi?
Aynı şekilde, öldükten sonra bir hayat yoksa, iyi bir hayat yaşamışız, kötü bir hayat yaşamışız yada hiç yaşamamışız yani doğarken ölmüşüz ne fark eder?
Saygılar...
Yaşama verdiğiniz önemi ölüm sonu fantazi alemi ile değerlendirmenin ne kadar sapkın olduğunu göremiyor musunuz?
Var olmanızın nedeni öte dünyada zevk-u sefa içinde yaşama hakkına sahip olmanız değildir. O size İslam’ın ve diğer dinlerin söylediği yalandır. Yaşıyorsunuz çünkü, fizik varlığınızı oluşturan atom ve moleküller kendi ihtiyarınız dışında bazı doğal süreçlerin etkisi altında bir araya gelmişlerdir. Onları bir araya getiren bir güç vardır elbette. Biz onlar için fizik yasaları diyoruz. Sizi oluşturan atom ve moleküller siz öldükten sonra varlıklarını sürdürmeye devam edecekler ve her seferinde başka canlılarda tecelli ederek, sonsuza kadar yok olmayacaklardır. Sizi ve diğer canlıları oluşturan atom ve moleküller sürekli bir değişim içindedirler. Hiç bir zaman aynı canlı değilsiniz. Her an bir değişim içindesiniz. Bu fizik değişikliği sizin de farketmeniz için aradan yılların geçmesi gerekiyor. Oysa her saniye sürekli bir değişim içindesiniz. Ölüm de sizin için bir tür değişiklik olacaktır. Ama bu keresinde atom ve molekülleriniz aynı, ya da benzer fiziksel şeklinizi koruyamayacak, başka bir canlıda tecelli ederek, sonsuza dek varlıklarını sürdüreceklerdir. İnsan ölümcüldür. Yaşam kısadır. Canlılık ise ölümsüzdür. Atom ve molekülleriniz yok olmayacak, sonsuza dek var olmaya devam edeceklerdir.
Gördüğünüz gibi, ölüm sonu yaşam vardır. Ama o bir zevk-u sefa alemi değildir. Yaşamınızı sizi oluşturan atom ve moleküllerin sonsuza dek var olacağı ilkesi üzerine kurarsanız, ona doğru bir anlam vermiş olursunuz. Onu dolu veya boş geçirmek, onun dolu veya boş geçmesine inanmakla sağlanmaz. Onu dolu veya boş yaşamakla sağlanır. Yani yaşama bir anlam vermeniz ve onu dolu dolu yaşamanız sizin kendi elinizdedir. Bütün yapacağınız kendinizi sapkın inançlardan arındırarak, topluma, arkadaş ve yakınlarınıza, ülkenize yararlı bir yaşam tarzı adapte etmenizdir. Bu da sanıldığı kadar zor değildir.
HACI
Hakka Suresi 27. Ayet:
Keşke onunla (ölümümle) her iş olup bitseydi!
ebu sufyana cevaben
(klavye ingilizce oldugundan turkce karekterler cikmiyor basina * konulmus harf turkcede sesli harfe tekamul eder)
hayatin sonunda *olup bitmenin ve sonrada yanmanin oldu*gunu sen s*oyl*uyorsun.sonunda kagida guzel resim *cizenlerin sahiplerinin *od*ullendirelecegini de biz soyluyoruz.sizin kuraminiz bir r*uya daki kisinin hi*c uyanmayacagina inanmasi gibi.
R*uyanda sana bak ebu sufyan birazdan uyanacaksin gercek hayata d*oneceksin i*sine gideceksin diyorlar,sen hadi lan ordan ben burda mesaj yaziyorum beni mesgul etme diyorsun,ne uyanmasi zaten uyandigimizda hersey bitecek baska hayat yok. gormuyonmu bak bu bilgisayar bu klavye hayat bu olum hayat bu iste doya doya yasa.
en fazla 9 saat uyuya bilirsiin ey ebu sufyan sonra uyanacaksin.ve ruyalar sana uzun gelsede en fazla 20 saniyedir.bu sana uzunmus gibi gelen hayattan da bir gun uyanacaksin yani *oleceksin!!!
iste ozaman goreceksin gercek hayati!!!!
insanlar uykudadirlar,*old*ukleri zaman dirilirler Hz.Muhammed(s.a.v.)
Ebu Süfyan
13-12-2004, 16:30
Düzeltme: Yukarıdaki yazımda "kağıtların yanması" yerine, "atomlarına ve moleküllerine ayrılması" desem daha doğru olur. Cehennemde yanmayı kastetmedim yani.
Söylemek istediğim; eğer öldükten sonre atomlarımıza ayrılıp yokolacaksak bu dünya hayatının bizim için bir manası yoktur. İnsanın eğer dünyada yaptıkları (iyilikler ve kötülükler vs.) değerlendirilecekse yaşamasının bir anlamı olur. Aksi takdirde neden iyi bir insan olmak için uğraşayım ki?
İyi bir insan olmaya mecbursunuz Ebu Süfyan kardeşim..
İyi bir insan olmazsanız, aileniz, kardeşleriniz, arkadaşlarınız ve toplum tarafından dışlanırsınız. Kendinize eş bulamazsınız. Yasalara karşı gelirseniz, hapse atılırsınız. Kimse sizi dinlemez, size kimse değer vermez.. Sizi kimse önemsemez. Bir şamar oğlanı olursunuz. İyi bir eğitimden geçemezsiniz. Sayısız düşmanınız olur ve herkes tarafından itilir kakılır ve hakir görülürsünüz..
İyi bir insan olmak zorundasınız.
Dininiz, inançlarınız ne olursa olsun, iyi bir insan olmak zorundasınız. İnsanın bu da elinde değildir. İnsan sosyal bir hayvandır. İyi olmak zorundadır. Yine de insanların yüzde 2,5 kadarı anti sosyal davranışlar sergilerler. Onlar sizin değindiğiniz iyi olmayan insanlardır. Hapishaneleri onlar doldururlar.. Köşe başlarındaki esrarkeşler onlardan oluşmuşlardır..
Onların hemen hiç biri ateist değildir. Hapishaneleri ve tecritleri dolduranların hemen tümü Müslümandır.. Allah’a inanır.. Ama yine de onların tümü ya akıl hastasıdır, ya da suçlu ve kötü insan..
Umarım artık neden iyi bir insan olduğunuzu anlıyorsunuzdur.
Çünkü buna mecbursunuz. Nefes almaya, yemek yemeye, tuvalete gitmeye nasıl mecbursanız, iyi insan olmaya da o kadar mecbursunuz..
Selamlar
HACI
Hayatın anlamı
Bomboş üç tane kağıt düşünün. Ve bu kağıtların bir gün mutlaka yanacağını biliniyor. Her kağıdın başında bir insan var. Bir tanesi kağıda çok güzel bir resim çiziyor. Bir tanesi kötü bir resim çiziyor. Biri de hiç bir şey çizmiyor. Zamanı gelince kağıtlar doğal olarak yanıyor ve ortada sadece küller kalıyor.
Soru: Eğer ortada sadece küller kalacaksa o halde o kağıtta güzel bir resim olması, kötü bir resim olması yada kağıdın boş olması bir şey ifade eder mi?
Aynı şekilde, öldükten sonra bir hayat yoksa, iyi bir hayat yaşamışız, kötü bir hayat yaşamışız yada hiç yaşamamışız yani doğarken ölmüşüz ne fark eder?
Saygılar...
Ebusufyan kardes.Bunlari inanarakmi yazdin?
Yorum yapmadan evet yada hayir de.
Ebu Süfyan
14-12-2004, 01:08
Tabiki inanarak yazdım. Ters gelen birşey mi var?
Ebu Süfyan
14-12-2004, 01:19
Sevgili Hacı
Yaşıyorsunuz çünkü, fizik varlığınızı oluşturan atom ve moleküller kendi ihtiyarınız dışında bazı doğal süreçlerin etkisi altında bir araya gelmişlerdir. Onları bir araya getiren bir güç vardır elbette. Biz onlar için fizik yasaları diyoruz.Zaten ben de yazdığım yazıyı, bunların doğru olduğunu, yani canlılığın materyalistlerin iddia ettiği şekilde oluştuğunu farz ederek yazmıştım.
Sizi ve diğer canlıları oluşturan atom ve moleküller sürekli bir değişim içindedirler. Hiç bir zaman aynı canlı değilsiniz. Her an bir değişim içindesiniz. Bu fizik değişikliği sizin de fark etmeniz için aradan yılların geçmesi gerekiyor. Oysa her saniye sürekli bir değişim içindesiniz.
Eğer canlıları oluşturan atom ve moleküller sürekli değişiyorsa ve duygular ve düşünceler de bu maddelerin bir yansıması ise neden duygu ve düşüncelerimiz sürekli değişmiyor? (Bu soru, tartıştığımız konudan bağımsız bir soru.)
Yaşamınızı sizi oluşturan atom ve moleküllerin sonsuza dek var olacağı ilkesi üzerine kurarsanız, ona doğru bir anlam vermiş olursunuz. Onu dolu veya boş geçirmek, onun dolu veya boş geçmesine inanmakla sağlanmaz. Onu dolu veya boş yaşamakla sağlanır. Yani yaşama bir anlam vermeniz ve onu dolu dolu yaşamanız sizin kendi elinizdedir. Bütün yapacağınız kendinizi sapkın inançlardan arındırarak, topluma, arkadaş ve yakınlarınıza, ülkenize yararlı bir yaşam tarzı adapte etmenizdir. Bu da sanıldığı kadar zor değildir.
İşin can alıcı noktası da burası. Yaşadığım hayatın, beni oluşturan madde üzerinde hiçbir etkisi yok.
- Eğer bu maddenin benden sonra yeni bir canlıda var olduğunu düşünürsek, o canlı benden tamamen bağımsız olacak. Dolayısıyla benim yaşadığım hayatın o canlıda hiçbir etkisi olmayacak.
- Eğer bu madde, madde olarak kalacak ise zaten hayatımın bir manası olmayacak. Adeta sanki hiç var olmamışım, hiç yaşamamışım gibi olacak.
Beni oluşturacak atomların ve moleküllerin sonsuza dek var olması (bir canlıda tecelli ederek yada etmeyerek) benim şu an yaşadığım hayatın anlamlı olmasını sağlamıyor. Çünkü yaşadığım hayatın, beni oluşturan madde üzerinde hiçbir etkisi yok. Yani benim iyi bir insan olmam, topluma ve ülkeye faydalı olmam, insanların beni sevmesi, takdir etmesi vs. hiçbir şey ifade etmiyor.
Sonuç olarak, eğer yapacağımız resim eğer ebediyen varolacaksa ( atomlarına ayrılarak değil resim olarak) ve varlığı sonsuz olan birisi tarafından (yaratıcı)değerlendirilecekse o resmi yapmamızın bir anlamı olur. Aksi taktirde neden güzel bir resim yapmak için uğraşalım ki. Rasgele çizelim yada hiç yapmayalım daha iyi.
Yanılıyor muyum?
Ebu Süfyan
14-12-2004, 01:36
İyi bir insan olmaya mecbursunuz Ebu Süfyan kardeşim..
İyi bir insan olmazsanız, aileniz, kardeşleriniz, arkadaşlarınız ve toplum tarafından dışlanırsınız. Kendinize eş bulamazsınız. Yasalara karşı gelirseniz, hapse atılırsınız. Kimse sizi dinlemez, size kimse değer vermez.. Sizi kimse önemsemez. Bir şamar oğlanı olursunuz. İyi bir eğitimden geçemezsiniz. Sayısız düşmanınız olur ve herkes tarafından itilir kakılır ve hakir görülürsünüz..
Ayrıca kötü bir insan olmanın sakıncalarından bahsetmişsin. Ancak insan hayatı boyunca kimsenin haberdar olamayacağı sayısız kötülük yapma fırsatı yakalıyor. Eğer ahirette yaptıklarından hesaba çekilmeyecekse ve bu dünyada da hiç kimse onun yaptığını anlamayacaksa ( yani bu dünyada da ceza görmeyecekse) o halde neden kötülük yapmasn. Böylebir durumda yukarıda saydığın sakıncaların hiçbirisi sözkonusu olmayacak.
Fakat insan yaptığı herşeyi her an gören ve hesap soracak olan bir yaratıcıya inanıyorsa o zaman bir karıncayı bile incitemez. Bu yüzden iyi bir insan olur.
Ebu Sufyanin yazisi cok guzel ve bence tum tartismayi bitirir aslinda.
Ateizm dogruyu soyluyor olamaz, bundan emin oldugumuz icin, din dogrudur deriz, sonra obur yana geceriz, din dogruyu soyluyor deriz orda kaliriz.
Zira gercektende eger bir takdir edici yoksa, ressam resim yapipta nereye koysa. :D
Tabiki inanarak yazdım. Ters gelen birşey mi var?
Peki.Ben size vijdan diye bir seyin varoldugunu soylesem ters gelirmi?
Siz isteyerek yada istemeyerek birine bir kotuluk yaptiginizda rahat uyuyabilirmisiniz?Eger bir gun Allah''in varligini redderseniz para karsiliginda insan oldururmusunuz?Yaparsiniz herhalde.Demekki ceza yoksa istediginiz kadar kotuluk yaparsiniz.Bunlar bana ters geliyor ama size degil!
Hatta yaniniza SIZINTI kardesinizide alir cete kurarsiniz.Buda yetmez vatan millet parolasiyla gunahsiz gencleride oldurursunuz.Hatta dini bir parti kurup gariban vatandasin mallarinida gaspedersiniz.Akla gelecek her kotulugu yaparsiniz.Yapmazmisiniz?Yaparsiniz cunki bunlar size ters gelmez.
Sunu iyi bilin.Hem inananlardan hemde inanmayanlardan iyi ve kotu insanlar vardir.Ama hic kimse sizin bu sapik dusuncelerinize onay vermez.Inanmiyorsaniz bir anket duzenleyin.
Size tavsiyem bu sapik dusuncelerinizi butun inananlara maletmeyin.Din budur demeyin.Hatta aklinizdan bile gecirmeyin.
Ceza yoksa kotuluk yapilirmis,iyilik yapmanin bir anlami kalmazmis da!!!
Insanlik nedir sizce?
Ben size potansiyel suclular diyorum.Ters gelirmi acaba?
Ebu Süfyan kardeşim...
Yaşamın sizin ona verdiğinizden başka bir anlamı yoktur. Dindarlar için durum vahimdir. Çünkü onlar adına dinleri yaşamlarına bir anlam vermektedir.
Ben size neden iyi olmanız gerektiğini aciklamaya calistim. Hala kötülükten bahsediyorsunuz. İnsan sosyal bir hayvan olduğu için kötüleri yüzbinlerce yıllık bir doğal seleksiyona tabi olmuşlar ve sayıları azalmıştır. İsteseniz de kötü olamazsınız..
Tabii bunun da bir istisnası vardır. Dinler sizi olduğunuzdan çok daha kötü yapabilir. Yaşamını dinlerin dikte etmesine izin veren bir insan iyi ahlaklı olamaz. Etkisi altına girdiği dinin ahlakını adapte edecektir. O ahlak hiç bir zaman çağdaş ahlak kadar üstün olamayacaktır. Dindar olmakla ahlaksız ve kötü olmayı başarabilirsiniz. Dindar olmayan bir insan toplumun baskısına uymaya ve iyi olarak yaşamaya mecburdur. Aksi takdirde yukarda yazdıklarım başına gelecektir.
Bana aşağıdaki soruyu sormuşsunuz..
Eğer canlıları oluşturan atom ve moleküller sürekli değişiyorsa ve duygular ve düşünceler de bu maddelerin bir yansıması ise neden duygu ve düşüncelerimiz sürekli değişmiyor? (Bu soru, tartıştığımız konudan bağımsız bir soru.)
Çünkü atom ve moleküller değişirken kalıp olduğu gibi kalıyor. Kalıp değişmiyor. Örneğin hücrenin bazı yerlerindeki atomların yerine yenileri geliyor ve eskileri atılıyor. Bu sırada enerji açığa çıkıyor. Ama sürekli bir değişikliğe uğramakta olan hücrenin büyük molekülleri ve fiziksel yapısı aynen kalıyor. İnsanda hislerin nasıl korunduğu bilinmiyor. Ama sinir hücrelerinde bir tür saklandıkları biliniyor. Onların kalıbı değişmiyor. Sadece o yörenin atomları değişiyor. Bu mecburi bir durum.. Canlılar termodinamik yasalara uymak zorunda.. Zaten bu zorunluk ilahi bir gücün değil, doğal güçlerin canlılıktan sorumlu olduğunu kanıtlıyor...
Selam
HACI
Ebu Süfyan
15-12-2004, 15:03
Merhaba
En üstte yazdıklarımı güncelleyerek tekrar yazıyorum.
Bomboş üç tane kâğıt düşünün. Her kâğıdın başında bir insan var. Ve bu insanlar bu kâğıtların bir gün paramparça olacağına yani atomlarına ayrılacağına ve o resimden eser kalmayacağına kesin olarak inanıyor. Bir tanesi kâğıda çok güzel bir resim çiziyor. Bir tanesi kötü bir resim çiziyor. Biri de hiç bir şey çizmiyor.
Soru: Eğer ortada resimden eser kalmayacaksa, o kâğıtta güzel bir resim olması, kötü bir resim olması ya da kâğıdın boş olması arasında bir fark var mı?
Aynı şekilde öldükten sonra elemetlerimize ayrılacaksak ve yaşamımızın o elementler üzerinde hiçbir etkisi yoksa, iyi yaşamışız, kötü yaşamışız yada hiç yaşamamışız ne farkeder?
1- Yazdıklarınıza cevap vermeden önce şunu sorayım. Yukarıda bir mantık hatası var mı?
2- Tabi burada şu soru akla gelebilir. “Neden hayatın manasını ölümden sonraki durumumuza göre belirlemeye çalışıyorsun?”
Tüm insanlar için ( tanrıya inananlar, inanmayanlar, dinlere inananlar, inanmayanlar, deistler, ateistler vs.) öldükten sonra sonsuzluk vardır. Ya tekrar dirilip sonsuz bir hayat yaşayacağız, ya da bizi oluşturan elementler ayrılacağız ve o elementler ebediyen var olacak. Yani iki farklı sonsuzluk vardır. Fakat sonuçta ikisi de sonsuzluktur.
Soru2: Eğer öldükten sonraki hayat sonsuz ise (her iki sonsuzluğu kastediyorum) o halde hayatın anlamını şu an yaşadığımız kısacık (sonsuzluk yanında sıfır kabul edilecek kadar kısa) bir hayata göre mi belirleriz yoksa sonsuz olan hayata göre mi? Hangisi daha önemli?
ebu sufyana
evet,ahiret hayatini,bu dunyada yaptiklarinla belirliyorsun.
yani "ne ekersen onu bicersin misali"
bu dunya,ahiretin tarlasi anlayacagin,insalar yaptiklarinin hesabini kili kilina orada verecekler.
ya hic bu dunyada yas ayabildigin gibi yasa oldukten sonra yanina kar kalir misali olurmu?
boyle inanc mumkun degildir.yani inancsizlik,Ahirete ve Allahin birligine sizi davet ediyorum.
1-eğer bu soruyu tanrıya inanmayanlara yöneltiyorsan bir mantık hatası var.çünkü resmi çizen birinden bahsediyorsun.
2-iki sonsuzluktan hangisine inanıyorsak ona göre belirlemeliyiz.benliğinin yok olacağına ama maddesel varlığının devam edeceğine inanıyorsan hayatını ona göre yaşarsın.başka bir aleme geçeceğine inanıyorsanda ona göre yaşarsın.yani eninde sonunda ölüm sonrasına göre yaşarsın.
Ebu Süfyan
15-12-2004, 23:20
Sevgili ReS. Davetin için sağol ama ben zaten müslümanım.
Bu kısımda materyalistler için hayatın neden bir anlamının olmadığını bu örnekle anlatmaya çalıştım.
Hem materyalistler hem de müslümanlar fikirlerini belirtirlerse sevinirim.
Saygılar.
materyalistlere cevaben
mademki sadece gorduklerinize inaniyorsunuz,gormediklerinizi inkar ediyorsunuz,
ohalde beni gorebiliyormusunuz?
yoksa bu yazilari gayyibden birilerimi yaziyor veya beni yok mu sayiyorsunuz....
ama ben varim kardesim,sen beni goremesende.....
benim var oldugumu anlaman icin,benim 29 harften kurdugum yazilari gormen yetiyorsa,Allah in var oldugunu anlaman icin de ,onun dunya uzerinde vermis oldugu sayisiz guzelligi gormen lazim.
Saygilarimla
Sen varsin tabii..
Muhammed de vardi..
Islam da var..
Muslumanlar da..
Ama Allah yok....
Koca bir dinin dayandigi bu ilah mevcut degil..
En ufak bir belirtisi bile yok..
Var diyen kanitlar..
peki beniim var oldugumu neye nayanarak,var kabul ediyorsun?
Yazdigin sacmaliklara..
Neye olacak..
Yoksa sen Allah misin?
Aman Allah''im.. Yoksa seni mi buldum?
keeeeeeh keh kehhhhhhhhhhhhhhh
ngcoskun
16-12-2004, 16:44
:lol: :lol: :lol:
çok güldüm ya
evet gerçek bu senin yıllar önce kaybettiğin allah bu işte.sarıl babana yavrum ah şey pardon yanlış oldu galiba.
ngcoskun
16-12-2004, 16:47
res
mademki sadece gorduklerinize inaniyorsunuz,gormediklerinizi inkar ediyorsunuz,
ohalde beni gorebiliyormusunuz?
yoksa bu yazilari gayyibden birilerimi yaziyor veya beni yok mu sayiyorsunuz....
ama ben varim kardesim,sen beni goremesende.....
gerçi siz şimdi benimle konuşmak istemeyebilirsiniz ama benim yazdığım bişeyi eleştirince cevap vermek zorunda kaldım.
biz bu konuları daha önce de birçok kere anlattık.lutfedip biraz incelerseniz formu görür ve tekrar tekrar laf kalabalığı yapmazsınız.yok eğer zahmet olur diyorsanız yeni konular açın lutfen
benim var oldugumu yazdigim sacma ve hemde cok sacma seylere bakarak bulan insan,Allahin var oldugunu,kusursuzca hareket eden galaksilere,yildizlara,denizlerin dibindekilere,yer yuzundeki guzellige ve bir karincanin veya sivrisinegin gozunu kusursuzca halk etmis olan Allah oldugunu anlar.
Uyan artik...
Bir hayal alemindesin ReS..
Ebu Süfyan
16-12-2004, 17:17
-Birincisinde konu dışına çıkıldığı için ikincisini açıyorum.-
"Hayat, silgi kullanmadan resim çizme sanatıdır." sözünden etkilenerek aşağıdaki örneği vermiştim.
Bomboş üç tane kâğıt düşünün. Her kâğıdın başında bir insan var. Ve bu insanlar bu kâğıtların bir gün paramparça olacağına yani atomlarına ayrılacağına ve o resimden eser kalmayacağına kesin olarak inanıyor. Bir tanesi kâğıda çok güzel bir resim çiziyor. Bir tanesi kötü bir resim çiziyor. Biri de hiç bir şey çizmiyor.
Soru: Eğer ortada resimden eser kalmayacaksa, o kâğıtta güzel bir resim olması, kötü bir resim olması ya da kâğıdın boş olması arasında bir fark var mı?
Aynı şekilde öldükten sonra elemetlerimize ayrılacaksak ve yaşamımızın o elementler üzerinde hiçbir etkisi yoksa, iyi yaşamışız, kötü yaşamışız yada hiç yaşamamışız ne farkeder?
Ve materyalistler için iyi bir hayat yaşamanın bir anlamının olmadığını söylemiştim. Eğer yapılan resim değerlendirilecekse, o zaman iyi bir resim yapmanın yani iyi bir hayat yaşamanın bir anlamı olacağını söyledim.
Fakat hala bu konuda net bir cevap alamadım.
Hem materyalistler hem de müslümanlar cevap yazarsa sevinirim.
Saygılar.
ngcoskun
16-12-2004, 17:19
affedersin ben buna karşılık sana yaşamdan zevk alıp almadığını sorucam.
ondan sonra cevaplarıma devam edeceğim
Hayatın anlamı.......İnançsız için hayatın bir anlamı yoktur..Çoğunlukla geleceğe yönelik bir ümitleri olmadığı için anksite, depereyon,kimlik bunalımı,pisikosomatik hastlıklar bunların baş belasıdır..
Bakmayın onların burada o celalli dinamik yazılarına....Aslında farkında değillerdir ama,islamın ve dinlerin negatif inotropik etkisi sayesinde azimli bir şekilde ayakta dururlar..
Hacı''ya bakın sayfa sayfa yazar,...Düşünmez hiç ...Bana ne ?inanan inansın ,Beni ırgalamaz diyemez..Uğraşmak ister inançlının inancıyla..
Çünkü uğraşmazssa sıkıntı başlar..Sıyıralamaz inançlıdan..
Tarihde hiçbir ateist medeniyyet oluşmamıştır..Düşünün neden?
Çünkü ateist birisi bilimle uğraşamaz..enaniyyetcidir, kendini düşünür kamusal bir paylaşım ve gözetim asla düşünlemez..Çünkü neden paylaşsın neden uğraşsın? mantıklımı? hayır..
Hayatın tüm zeklerini yaşa,gerkirse bunlıma girersen biraz alkol ve uyuşturucu ,ooooooh mis gibi en mutlu şekilde geber git...
İşte size hayatın anlamı ..
Hayatın tüm zeklerini yaşa,gerkirse bunlıma girersen biraz alkol ve uyuşturucu ,ooooooh mis gibi en mutlu şekilde geber git...
İşte size hayatın anlamı ..
O sizin anladiginiz anlami..... Sizin bizim anladigimizi sandiginiz anlami yani..
Din afyondur..
Islam yasama bir anlam verir elbette. O anlam olumdur...
En cok inanan bir bilim adami bile laboratuarda ateist olmak zorundadir.Inanc taraf tutmaktir.Bilim tarafsizdir.Inancli olabilirsiniz ama laboratuarin kapisina kadar.Laboratuarin icinde Tanri''yi arayamazsiniz.Eger ararsaniz bilimsel olamazsiniz.
Ebu Süfyan
17-12-2004, 12:30
ngcoskun’a
Allah bu dünyayı zevk almamız için yaratmamış. Asıl zevk alınacak yer cennettir. Bu yüzden İslamiyet’e göre birçok zevk haramdır ya da mekruhtur. Ben de her Müslüman gibi yasak olan tüm zevklerden kaçınmaya çalışıyorum.
Bunların dışında, tabi ki zevk alıyorum. Mesela kitap okumak, spor yapmak, seyahat etmek, insanlara iyilik yapmak, Allah’a ibadet etmek en çok zevk aldığım şeylerden birkaçı.
Umarım yeterli cevap vermişimdir. Bende sizlerden cevaplar bekliyorum.
Teşekkürler.
Ebu Süfyan,
sen hayatında o boş sayfalardan hangisini çizdin? ben ilkini çizdim güzel bir resim oldu bence ,hayatın her zevkindende kendimi mahrum etmedim , bu resmi çizerkende öbür dünyada değerlendirecek diye çizmedim senin mekruh dediğin şeyler onlarıda yapıyorum ancak mekruhları yapmayanlardan çok daha güzel ve temiz bir resim çizdiğime inanıyorum ben içimde rahatım yaptığım bu güzel resimde bana kalacak tanrıya değil onun değerlendirmesi diye bişey olamaz o zayıf insanların sığındığı manevi bir güç sadece.
Evet allah mı tanrımı o kimse neyse bu dünyada zevk almamız için yaratmamış ancak bana ödül koymuş sen söylediklerimi dinle ben sana yanıma gelince şarap ırmaklarında yüzdüreceğim,bir oda dolusu kadın vereceğim ha kadın kullarına ne vaad etmiş hep merak ederim :lol: lütfen komik olma
Yeterli cevabı veremedin Ebu Süfyan
sevgili Aşık Veysel ''in bir sözü var çok güzel '' Kıldan köprü yaptırmışssın yiğit isen önce sen geç a tanrı''
o soze nazaran,anliyorumki kildan ince koprunun varligina inanmissiniz.
:wink:
ngcoskun
17-12-2004, 18:14
ebu sufyan
hayatın anlamını kavrayamamışsın sen ya.aslında boşa yazıyorum ben bunları nasılsa yine bildiğini okuyacaksın.ama yine de belki başka birileri birşeyler alır umarım.senin elinde bir garanti belgesimi var cennet cehennem adına da bu kadar eminsin ödüllendirileceğine ya da cezalandırılacağına.
mukafatta da ceza da bu dünya dadır.nasıl yaşarsan onu görürsün.insanlardır seni ödüllendirecek ya da cezalandıracak olan.hacının iyi insan olmayla ilgili yazdıkları sana hiçbirşey vermemiş ya.
ben bugün sabahın 6,30 kalkıp akşamın 9,00 na kadar çalışıyorsam bu bana bir şekilde dönecektir ama ben bunun için ölmeyi beklemiyorum.hayattan bu şartlar altında zevk almaya çalışıyorum.aman ölünce yanarım gibi safsatalarla kendime hayatı zehir mi edeyim yani.ben kendimce iyi bir insanım tamam mı bunun mukafatını da alıyorum herkesten.yeri geliyor acı çekiyorum yaptığım hatalardan bunları bilirmisin bunlar dünyevi duygular gerçek yaşamla ilgili olaylardır.
Sevgili ngcoskun:
Sen Müslüman’lardan hayatın anlamını anlamalarını mı bekliyorsun? Bu gerçekten iyi niyetli olmaktan öte, saflik gibi duruyor. Müslüman’lar için hayatın bir anlamı vardır elbette ama, o anlamı kendileri arayıp bulmamışlardır. O anlam kendilerine ait değildir. İslam’a aittir. Sapık bir anlamdır İslam’ın yaşama verdiği anlam. Aslında İslam yaşama değil, daha çok ölüme anlam verir..
Özgürlüğe inanıyorsak, onların bu sapkın yaşamını kabul etmek zorundayız. Ama onlara karşı gelmek boynumuzun borcudur. Başkalarını iğfal etmelerine engel olmak görevimizdir. Bu nedenden dolayı İslam’ın neden sapkın bir din olduğunu bu konu ile ilgilenen ve gerçekleri bilmek isteyen herkese duyurmalıyız..
Arada bir hislerimize kapılıyoruz. Ama mümkün olduğu kadar soğukkanlı olmaya çalışmalı ve bu sapık dini dünyaya teşhir etmeliyiz. İnsan olarak görevimiz budur..
Başarılar ve bol şanslar..
HACI
ngcoskun
17-12-2004, 19:04
sevgili haci
haklısın her söylediğinde haklısın.ben biraz saf kaldım galiba ya da yine de umudum var gibiydi.artık kalmadı.ve buynum borcu saydım artık onların sapkın davranışları ve inançları ile uğraşmayı.doğacak yeni çocuklar en azından kandırılmamalı.hisler yaşanılması gerekenlerle yaşanmalı.bağnazlarla uğraşırken insani duygularının olmadığını bilerek davranacağım bundan sonra.
Tanrı ve labaratuar?Yahu arkadaşlar böyle gülünç yazılar ve eleştriler okudukca kendimi inanın zor tutuyorum..Gerçekten siz dini ve allahı tanmıyorsunuz..
Bakın size tekrar anlatıyorum..Allah evren için bir kural ve kanunlar koymuştur...İşte buna kader denir ..İnsanlar bu kuralları değiştiremez ,sadece icat eder ve tanımlar..
İnsan ise bu kurulu düzenin bir elemanı..İnsanın görevi allahı bilmek ve tanımak ..İçatlara araştırmalara direk allahın yaratmasını vesile etmek değildir.Yaratmak tanrıya hasdır.Onu bilmek insanın haddine değildir..
İnsan yartılmışlığı anlar ve onun kuarallarını ortaya koyar...
işte durm bu!
Ebu Süfyan
20-12-2004, 02:09
Merhaba
enin elinde bir garanti belgesimi var cennet cehennem adına da bu kadar eminsin ödüllendirileceğine ya da cezalandırılacağına.
ngcoskun
Ben zaten yazdıklarımı,böyle bir şey iddia ederek yazmadım. Tam tersine sizin gibi yokolmaya inandığımı farzederek yazdım.
Ngcoskun:
1-ama biz haklı çıkarsak.biz bilinçli bir şekilde yok olacağız. ama siz haksızlığa bile uğradığınızı anımsamıyor olacaksınız. en kötüsü de bu bence
Henna:
Bilincli bir sekilde yok olmanizin size ne faydasi olacak?
Oldukten sonra oylece bos bos yok olunuyorsa siz neyi animsayacaksiniz dunyaya ve dunyada yaptiklariniza dair?
Benimde vurgulamak istediğim buydu. Eğer öldükten sonra yok olacaksak ve bu dünyaya ait hiçbir şey hatırlamayacaksak ha bilinçli olmuşuz ha bilinçsiz, ha aldatılmışız ha aldatılmamışız, ha iyi bir hayat yaşamışız ha kötü vs. Sürekli vicdan, insanlık vs. gibi şeylerden bahsedip iyi insan olmaları gerektiğinden bahsediyorlar ama sonuçta öldükten sonra bu tür kavramlardan da eser kalmayacak.
Hatta ve hatta yaşamakla hiç yaşamamak arasında da bir fark yok. Yani ben Allah’ın varlığına inanmasam hiç durmam ve intihar ederim. Evet dünyaya ait bir çok zevkten vazgeçmiş olacağın ama zaten öldükten sonra bu zevkleri alıp almadığımı bile hatırlamayacağım nasıl olsa.
Aslıda ateistler de, yok olmaya inanmalarına rağmen iyi bir insan olmanın, çevresindekilere faydalı, modern, bilinçli vs. bir insan olmanın bir anlamının olmadığını biliyorlar ama manasız bir hayat yaşamanın da mümkün olmadığını bildiklerinden bunu kendilerine itiraf edemiyorlar ve sürekli kendileri bir mana yüklemeye çalışıyorlar hayata.
Ebu Süfyan
20-12-2004, 02:35
[quote]Soru: Eğer ortada resimden eser kalmayacaksa, o kâğıtta güzel bir resim olması, kötü bir resim olması ya da kâğıdın boş olması arasında bir fark var mı?/[quote]
Ayrıca şu ana kadar yazılanlar arasında yukarıda yazdıklarımın mantıksız olduğunu ispatlayan bir yazı çıkmadı. Nedense herkes bunun hakkında yazmak yerine İslam''daki kavramların saçma olduğunu söylemekten başka birşey yapmamış.
Saygılar
ngcoskun
20-12-2004, 10:42
bak sana bir cevap daha yazayım boyutu farklı.
kağıdın üstünde güzel bir resim olmalı bence.çünkü o kağıt atomlarına da ayrılsa , eser bile kalmayacak da olsa o kağıdın mevcut bulunduğu 75- 80 yada daha fazla yıllar içerisinde kendi varlığı ile başkalarına esenlik sağlaması gerekir. bakan bir daha bakıp ne güzel resim diyebilmelidir.aman boşver şu boş kağıdı at şöyle kenara diyeceklerine yada ne kadar kötü bir resim kaldırın bunu burdan diyeceklerine bir manası olmalıdır varlığını sürdürdüğü sürece. bu ona şuanki varlığını güzelleştirebilmesi için gereklidir.atomlarına nasılsa ayrılacak bari şimdi yaşamasının bir anlamı olmalıdır.
bende eğer kendi hayatımı idame ettirirken mutsuzsam ve kendime bakamayacak kadar acizsem bu dünya da bulunmak bana mutsuzluk veriyorsa işte bende o zaman intihar ederim.ben biraz bencilim herhalde.baksana allah için hiçbirşey yapmıyorum.
Ebu sufyan kardes
Ben sana cevap yazmistim.Gormedin her halde.Ben bunu yazarken seni ne bir inanan nede bir ateist olarak degerlendiyorum.Seni insan olarak degerlendirip bu cevabi veriyorum.Eger sende bana cevap vereceksen ayni degerlendirmeyi yaparak cevap ver.
Peki.Ben size vijdan diye bir seyin varoldugunu soylesem ters gelirmi?
Siz isteyerek yada istemeyerek birine bir kotuluk yaptiginizda rahat uyuyabilirmisiniz?Eger bir gun Allah''in varligini redderseniz para karsiliginda insan oldururmusunuz?Yaparsiniz herhalde.Demekki ceza yoksa istediginiz kadar kotuluk yaparsiniz.Bunlar bana ters geliyor ama size degil!
Hatta yaniniza SIZINTI kardesinizide alir cete kurarsiniz.Buda yetmez vatan millet parolasiyla gunahsiz gencleride oldurursunuz.Hatta dini bir parti kurup gariban vatandasin mallarinida gaspedersiniz.Akla gelecek her kotulugu yaparsiniz.Yapmazmisiniz?Yaparsiniz cunki bunlar size ters gelmez.
Sunu iyi bilin.Hem inananlardan hemde inanmayanlardan iyi ve kotu insanlar vardir.Ama hic kimse sizin bu sapik dusuncelerinize onay vermez.Inanmiyorsaniz bir anket duzenleyin.
Size tavsiyem bu sapik dusuncelerinizi butun inananlara maletmeyin.Din budur demeyin.Hatta aklinizdan bile gecirmeyin.
Ceza yoksa kotuluk yapilirmis,iyilik yapmanin bir anlami kalmazmis da!!!
Insanlik nedir sizce?
Ben size potansiyel suclular diyorum.Ters gelirmi acaba?
Ebu Süfyan
20-12-2004, 12:20
kağıdın üstünde güzel bir resim olmalı bence.çünkü o kağıt atomlarına da ayrılsa , eser bile kalmayacak da olsa o kağıdın mevcut bulunduğu 75- 80 yada daha fazla yıllar içerisinde kendi varlığı ile başkalarına esenlik sağlaması gerekir. bakan bir daha bakıp ne güzel resim diyebilmelidir.aman boşver şu boş kağıdı at şöyle kenara diyeceklerine yada ne kadar kötü bir resim kaldırın bunu burdan diyeceklerine bir manası olmalıdır varlığını sürdürdüğü sürece. bu ona şuanki varlığını güzelleştirebilmesi için gereklidir.atomlarına nasılsa ayrılacak bari şimdi yaşamasının bir anlamı olmalıdır.
Svgili ngcoskun
Acaba baska insanlar beni takdir etsin diye güzel bir hayat yaşamak anlamlı mı?
Seni, senden sonra gelen insanların takdir etmesi, "Çok iyi bir insandı, herkese faydası dokunurdu kimseye bir kötülük yapmadı vs." demesi niçin önemlidirki? Sonuçta o insanlar da senin gibi yok olacak. Onların da yaptıkları resimden eser kalmayacak.
Birde, sonuçta sen öldükten sonra atomlarına ve moleküllerine ayrılacaksan, senden sonra gelenler cansız atomları ve molekülleri takdir etmiş olacaklar. Bunun, evrendeki niçbir canlılığa sahip olmamış elementleri, örneğin taşları, toprağı, denizleri vs. takdir etmekten bir farkı yok. Yani komik bir durum.
Saygılar
Ebu Süfyan
haci demiski;
Uyan artik...
Bir hayal alemindesin ReS..
bak sen de anliyorsun hayal aleminde oldugumuzu,zaten biz hayal ve ruyadan ibaret olan bir dunyada yasadigimizi,gorduklerimizin gercekte olmadigini ve bu hayalin bir gun uyanma ile bitip,olumle baslayacagini savunuyoruz.uyarilarin icin tesekkurler,fakat okadar yazmamiza nazaran halan ne oldugumuzu anlayamamissanizda pes yani..
"insanlar uykudadirlar,oldukleri zaman dirilirler."Hz.Muhammed(s.a.v.)
Ebu Süfyan
20-12-2004, 12:45
Sevgili Yeni
Yazdıklarını okudum. Vicdan, insanlık gibi şeylerden bahsetmişsin. Ancak bu tür kavramlar insanla birlikte var olan kavramlardır. Eğre insan olmasaydı evrende insanlık yada vicdan diye birşeyden söz edilebilir miydi? Öldükten sonra insan hayatından eser kalmayacaksa bu tür kavramlardan da eser kalmayacaktır. Yani onlarda insanlar gibi geçicidir.
Saygılar.
sozun kisasi,bir ruya alemindeyiz ve bu ruya bir gun olumle bitecek ve gercek olan ahiret hayatina donulecektir.Bu dunya Ahiretin tarlasidir,ne ekersek ona takamul edenini ahirette alacagiz.Yani universiteye veya bir sinava hazirlanirken,ne calismissak ne ogrenmissek bunun karsiligini bir sinavdan gecerek vereceksek ve verdigimiz cevaplara veya almis oldugumuz basariya karsilik yerimiz belirlenip,derecemiz veriliyorsa,ahiret hayatinda dabu dunya da yaptiklarimizin karsiligini verecegiz.
Ebu sufyan veya Yeni gibi arkadaslara;
inancsizlik insani hem bu dunyada ,hem ahirette felakete surukler.
boyle atheistlerin soyledikleri kuru kalabalik laflara KANMAYIN.
islama gelme ile insan her seyi kendine yapar,butun cikarlari kendinedir.Islam bu insanlardan hicbir cikar elde etmez.
Ama atheistler bunu cok farkli algiliyorlar.
Allah tum muminlerin YAR ve YARDIMCISI olsun!
Bu konuda anlasamiyoruz.
Hic bir dine inanmadigi halde insanlara canlari pahasina yardim eden insanlarda var.Iyikide var.
Onlara saygimdan dolayi size son sozum su:
Iyi olmak icin insan oldugunu bilmek yeterli.
ngcoskun
21-12-2004, 10:20
hayır onlara göre iyi olmak için dine ait olmak yeterlidir.onlar dini olan herkesi iyi olarak nitelendirir ne olduğunun çok önemi yoktur.
ngcoskun
21-12-2004, 10:30
ebu süfyana
senin komik bir durum dediğin hayat yaklaşık ortalama75,80 yıl sürer ve bu yıl genelde herkes için olmasada çoğunluk için geçerlidir.ola ki geçerli olmayanlar için bile belli bir yaş ve yaşama dönemi vardır.ben neden bu dünyada alacağınınız zevklerden mahrum kaldığınızı anlayamıyorum.bu gerçek hayattır ve gerisi meçhuldür.bence meşhulde değildir ya neyse.bu hayatta yaşayamadıklarınız için yaptığınız saçmalıklar için ne zaman pişman olacaksınız.sizin için üzülüyorum.asıl komik olan sizlersiniz.