Orijinalini görmek için tıklayınız : iki inek
:)
http://www.youtube.com/watch?v=Nf4Ou4nOBWs
Teokrasiyi sevdim epeydir duaya çıkmamıştım :hail:
gökten başımıza hep taş yaağaacak değil ya birazda süt yağsın :)
Güzel olmuş,çok güldüm aynı zamanda da merak ettim.Ateizmin 2 inekle ilgili olan hükmü nasıl olurdu diye :D
Birde hinduizmde 2 inek sahibi biri ne olur onuda merak ettim doğrusu :D
Saygılarımla...
evrensel-insan
27-07-2009, 20:47
Saygideger kizilordu;
Iki inegim varsa; neden bana kalmiyor? Birini inegi olmayana veririm. Digerinin sutunu de; kendim sagar, icerim.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Iki inegide keser yerim yarina sag cikacagim belli mi
Sonra bana 2 inek yetmez 500 vermeniz gerekirdi
bence kızılordu sen komünizm i araştır biraz,devlet kimlere süt vermiş kimler sütsüzlükten ölmüş,bir kere hani bu benimn görüşüm kızanda olabilir,
nasıl doğa da evrim yaşam döngüsünü ayarlıyorsa,işte iktisadi hayatta diyelim bu döngüyü libarilizm sağlar,tabii başta güçlülerin ezmesini engelleyecek bi denetleyici kurum olan devlet olacak,o sadece kural koyacak karışmıyacak,yarışmayacak,bence en iyisi liberalizm,iyi olan kazansın,güçlü olan değil :)
liberalizmde iyi olan kazanır yani güşlü değil ha trepxe :) sen de araştır bakalım...
kım iyi kım kazanmış...
eylemsel
06-09-2009, 16:34
trepxe adlı üyeden alıntı
nasıl doğa da evrim yaşam döngüsünü ayarlıyorsa,işte iktisadi hayatta diyelim bu döngüyü libarilizm sağlar,tabii başta güçlülerin ezmesini engelleyecek bi denetleyici kurum olan devlet olacak,o sadece kural koyacak karışmıyacak,yarışmayacak,bence en iyisi liberalizm,iyi olan kazansın,güçlü olan değil :)
sayın trepxe
Aydınlanma döneminde kalmışsınız. Liberalizm ve onun ekonomideki görünümü olan kapitalizmin düştügü durumlar ve dünya genelini sarsan ekonomik krizi düşünürsek fazlasıyla iyimsersiniz.
Kapitalist olan ülkelerin bu zenginligi ve refahı,üçüncü dünya ülkelerini sömürerekten kazandıgını gözardı ediyorsunuz(Sosyal devlet ilkesini iyi bir şekilde uygulayan avrupa ülkeleri,vahşi kapitalizmin önü almak için,gelir dagılımında adaleti saglayan bir yapıya ulaşmaya çalışsalarda). Rekabet,güçlü olma hırsı ekolojik dengeyi bozmuş ve insanlığı bekleyen kıtlık savaşlarını yaşarken,liberalizm ve kapitalizme böyle inciler dizilmeyecektir
Saygideger kizilordu;
Iki inegim varsa; neden bana kalmiyor? Birini inegi olmayana veririm. Digerinin sutunu de; kendim sagar, icerim.
Saygilarimla;
evrensel-insan
sen yorulma sevgili evrensel biz sana sütünü veririz :rain:
hemde kıloyla valla bıkarsın :) sen önemli işlerinle ugras hayatına bak...
evrensel-insan
06-09-2009, 21:12
Saygideger KIZILORDU;
Teklifin icin tesekkurler. Yalniz, hak etmeden inek ve sut sahibi olunmaz. Bu arada neymis benim "onemli islerim" merak ettim, dogrusu.:ranger:
Saygilarimla;
evrensel-insan
dogruluk
07-09-2009, 02:56
ben birşey göremiyorum.neden paylaşımdan mı
Dns ayarlarınız youtube uyumlumu ,değilse değiştirip tekrar deneyiniz..
sevgili evrensel hak edeceksiniz elbette inekler size gökden inmeyecek...
önemli işlerden kastım inek sağma işinden önemli olan herşey..
evrensel-insan
08-09-2009, 17:18
Saygideger KIZILORDU;
Hayatta neyin onemli oldugu ve olacagi; gelisen sartlara ve zamana gore degisiyor. Bakarsin, bir gun en onemli sey; inegi sagmak olur.
Sonucta; kabiliyet ve beceri; gereklilik ile gelisir. Sen herhangibir seye mecbur kalmadikca; o seyi elde etmek veya basarmak icin, caba harcamaz, becerini gelistirmezsin.
Ama, yine de; dusuncelerin icin, sagolasin.
Saygilarimla;
evrensel-insan
ya sonuçta önemli olan insanların mutlu olması değilmi,komünizm de hangi insan mutlu olabilmiş ki,rusya,çin,övünülen küba,eskilerden doğu almanya vs... bir sürü örnek var,evet kominizm de de güçlü olan kazanmıştır ki oda devletttir kominizm de veya devlet otonomizmi diyelim,
kim söleyebilirki teorikte süper olan işleyiş realite de insanların özlediği mutluluğu verebilmiştir,hangi özgürlük verilebilmiştir insanlara,çin de mao nun kitabı,meşhur kızmızı kitabı adete bir doğma gibi öğretilmiştir insanlara,insanların giydikleri elbise bile tek tipitr o dönemde,ve mao öldüğünde zorunluluktan olan merasim töreni dışında onu ölümüne destekleyen milyonlardan kaçı gerçekten göz yaşı dökmüştür,
ben bir iktisatçı olarak merak etmeyin komünüzm i de liberalizmi de çok fazlaca araştırdım,
kapital i okuduğumda 16 yaşındaydım şu anda yaşım 30,yani öle kuru gürültüden sallamıyorumbilgi sahibi olmadığım konuda konuşmayı sevmem laga luga ya hiç gelemem,
benim sölemek istediğim,koyduğunuz düzen içinde insan unsuru varsa ki olmak zorunda kurallar yöntemler hep insanlara bağlıdır,siz komünizm i kağıt üzerinde ne kadar mükemmel oluşturursanız oluşturun fiiliyette öle olmamıştır olması da mümkün değildir,çünki devlet zorbanın kendisidir zaten,özgürlük vs..bunların hepsi komünizm de hikayedir,
komünizm in oluşması için uğraş verenlerin dahi sonlarını araştırmanızı isterim ve şu kitabıda lütfen okuyun bence komünizm için çok yararlı bir kitap,kitabın yazarları ise komünistler
kitap adı:Komünizmin Abecesi
yayıncı adı:belge yayınları
yazar:Nikolay İ. Buharin, Yevgeniy A. Preobrajenskiy
çeviren:Yavuz Alogan