PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kuran'da o Çağın Bilgisinin İlerisi Yok

yucemanitu
30-07-2009, 00:38
Kuran’da hurma, incir, zeytin gibi hep arapların bildiği yemişlerden söz edilir. Hep Arabistan’da yaşayan her insanın bildiği meyveler bilinmeyen meyve yok. Mesela Allah o çağlarda Arapların bilmediği mısırdan söz etse Mucize olurdu. Allah “Tane tane sarı meyve yüzyıllar sonra önünüze gelecek adına Mısır denecek haşlanıp da yenecek.” Diyebilirdi. Ama demedi. Sadece Arapların bildiği kadarını söyledi.

Deveden söz edilir, mesela zebradan söz edilmez. “Dünyanın uzak ve sıcak bir yerinde yaratılan siyah çizgili beyaz eşeğe andolsun ki” diye bir ayet yok. Ama "atlara andolsun" var. Eğer Muhammed Kongo havzasında yaşasaydı deveyi değil de zebrayı ele alacaktı Kuran’da. Ya da Muhammed Ortaasya Türkleri’nin arasında olsa börüden (kurt) bahsedecekti. “Tang Tangrı börüyü yarattı görüben düşünüben anlamazsınız.” Derdi. Ama Arabistan’da olduğu için deveden bahsetti.

Sonra şöyle bir ayet yazsa şimdi bütün dünya Müslüman olurdu dese ki: “Andolsun ki biz insandan 60 milyon yıl önce dev sürüngenler yarattık. Ahir zaman yaklaşınca toprak altından dev sürüngenlerin kemikleri insan tarafından çıkarılacak.” İşte Kuran asırlar önce dinozor fosillerini anlatmış helal olsun der iman ederdik.

Ya da Kuran şunu diyebilirdi “Bin üç yüz yıl sonra gökte uçan büyük demir gemilerin içine girip seyahat edeceksiniz.” Uçaktan bahsetmiş olurdu. Ya da Kuran quantum fiziğinden bahsedebilirdi, atomaltı parçacıklardan, E=Mc2’den ama Kuran hep o çağın bir insanının yazdığı bir şeyden öteye gidememiş.

Kuran'a göre hava (atmosfer) olmadan da su olabilir. Hiç mümkün mü hidrojen yok oksijen yok ama su var. Hiç olacak şey mi?

Allahü teâlâ, gökleri ve yeri altı günde yarattı. (Bundan evvel ise) Arş'ı su üzerinde idi. ( Hûd sûresi/7)
Tabii 1400 sene öncesinin insanı ne bilsin bunu. Allah böyle bir hata yapmayacağına göre...

Eskiden insanlar düşünce idrak gibi şeylerin beyinde değil de kalpte oluştuğuna inanırdı:

"Burundan bir çengelle girilip beyin parçalanır ve parça parça çıkarılıp atılırdı. Beynin korunmamasının nedeni Eski Mısırlılar’ ın beyine önem vermemelerindendir: Eski Mısır’da yaşam kalpten girer, kalpte yaşar, kalpten çıkardı. Eski Mısırlılara göre, düşünce merkezi de yine kalpti. Bu nedenle kalp çıkarıldıktan sonra mumyalanıp tekrar yerine konulmasına rağmen, beyin hiçbir şekilde saklanmamıştır, beyin önemsenmediğinden dolayı, hiyerogliflerde bile yer almamıştır."
Kaynak: http://www.girgin.org/ansiklopedi/misirdamumyalama.htm (http://www.girgin.org/ansiklopedi/misirdamumyalama.htm)

Kuran'da bakalım ne diyor:
Andolsun, cehennem için cinlerden ve insanlardan çok sayıda kişi yarattık (hazırladık). Kalbleri vardır bununla kavrayıp-anlamazlar, gözleri vardır bununla görmezler, kulakları vardır bununla işitmezler. Bunlar hayvanlar gibidir, hatta daha aşağılıktırlar. İşte bunlar gafil olanlardır. (A'RAF SURESİ / 179)

Hamilelik sırasında kanama gecikir eski insanlar annenin içinde biriken kanın pıhtılaşıp bu pıhtının çocuk olduğunu zannediyor bu yüzden:

"O, insanı pıhtılaşmış kandan (alak'tan) yarattı."(ALAK - 2)

niveru
30-07-2009, 00:49
allah , kendi yarattigi evren konusunda da fazla bilgiye sahip degildir , guensi bir yorunge uzerinde dunyanin etrafinda dondurur, durur ,,,

unbe
30-07-2009, 00:51
demek ki neymiş?
allah herşeyi bilen ve gören değildir.

Engineer
30-07-2009, 01:00
Zariyat-49. Düşünüp ibret alasınız diye her şeyden (erkekli dişili) iki eş yarattık.
Bu ayetten de anlaşılacağı gibi allahın bölünerek çoğalan mikroorganizmalardan ve deniz atı gibi çift cinsiyetli hayvanlardan pek haberi yok galiba.

placebo
30-07-2009, 01:03
Bu ortadoğulu bir Allah. Doğal olarak bilimden ilimden yeterince nasiplenememiş..

kafasikarisik
30-07-2009, 01:16
Kervanlarla yol alan, değişik dinlere mensup insanlarla karşılaşıp onlardan kutsal hikayeler dinleyen zeki ama zekasının bedelini şizofreni ile ödeyen bir adam. Aklını dinlerle bozup mağralarda sabahlıyor ve bir gün aklı ona oyunlar oynamaya başlıyor. Neyin gerçek neyin halisinasyon olduğundan habersiz. Sesler duyuyor ve görüntüler görmeye başlıyor. Bu sesler ve görüntüler kendisine çağına uygun şekilde emirler veriyor. Bu sesleri ve görüntüleri sadece kendisi duyup/görebiliyor. Bu iyimser tahminim. Birde herşeyi planlayarak yapması ihtimali var.

ref: Akıl Oyunları - Russell Crowe

zocor
31-07-2009, 18:58
Zariyat-49. Düşünüp ibret alasınız diye her şeyden (erkekli dişili) iki eş yarattık.
Bu ayetten de anlaşılacağı gibi allahın bölünerek çoğalan mikroorganizmalardan ve deniz atı gibi çift cinsiyetli hayvanlardan pek haberi yok galiba.

Kuran çevirilerinde parantez içinde yazılanlar Kuran' da yoktur, o parantezler çevirenin ayetin anlamına göre kullandığı kelimelerdir, Kurandan ayrı olduğunu belirtmek için de paranteze alınır..

Linkte de görüldüğü gibi 25 e yakın çevirinin sadece 2 tanesinde çift için erkek-dişi denmiştir, diğer 23 çeviride erkek dişi diye bir kavram yoktur..
http://www.kuranmeali.org/kuran_meali.aspx?suresi=zariyat&ayet=49

Ayetteki "çift" ilaki dişi erkek diye çevirilmeyeceği için burdaki çift birçok manaya gelebilir..

Ayrıca deniz atı da talihsiz bir açıklama olmuş, çünkü deniz atlarının dişisi de vardır erkeği de..
http://www.okuyucu.org/f146/tek-doguran-erkek-cinsi-deniz-ati-9050/

Ki-Adi
31-07-2009, 19:10
Zocor çift olmayan canlılar ne olacak peki?

İvan Karamazov
31-07-2009, 21:18
bu ortadoğu meselesi, benim için; ortadoğu merkezli dinleri bitirici son darbe olmuştu... :) burada da hoş derlemeler varmış... narı yarattığını bilen, üzümü yarattığını bilen bir tanrının; domatesi, patatesi yarattığını unutması oldukça ilginç :)

the-imam
31-07-2009, 22:25
arabistandaki kişilere kuran neden gelmiştir uyarmak için sen tutupta arabın bildiği şeyi değilde bilmediği şeyi yazarsan ne anlamı kalır o hadisin vurgulamak istediği söz ve olay ? sen arabistandaki yaşayanlara gidipte kutup ayısından bahsetse ne alaka demezlermi yine söylüyorum ozmanın olaylarına gelmiştir kuran şimdiki güne niye yorumluyorsunuzki ve şunuda söyliyim allahı inkar ozmandan bu zamana ne bir ileri nede bir geri gitmiştir

ozgur_beyin
31-07-2009, 22:30
arabistandaki kişilere kuran neden gelmiştir uyarmak için sen tutupta arabın bildiği şeyi değilde bilmediği şeyi yazarsan ne anlamı kalır o hadisin vurgulamak istediği söz ve olay ? sen arabistandaki yaşayanlara gidipte kutup ayısından bahsetse ne alaka demezlermi yine söylüyorum ozmanın olaylarına gelmiştir kuran şimdiki güne niye yorumluyorsunuzki ve şunuda söyliyim allahı inkar ozmandan bu zamana ne bir ileri nede bir geri gitmiştir

sevgili imam söylemeye çalıştıkların klasik islami savunma mekanizması.
gerçeklikle alaksı yok.
islama göre ''peygamberler haddi aşmış toplumlara gelir' senin savunmanda bu yönde . peki isa neden geldi ordaki(o toplum ne yaptı) halbuki onlarda(museviler) tevhid dinindeydi.
bu tip söylemler hep müslümanın müslümana propagandasıdır.
başka bir savunma sakıttır

İvan Karamazov
31-07-2009, 23:22

madem ki o günün insanlarına geldi; bugün, bu dinin inananları, niye kendilerini o dönemin insanlarıyla bir tutuyor? evrensel değil miydi bu kitap? tüm insanlığa gönderildiyse, bugünün insanlarına da bu mucizeler çok görülmemeliydi... sonra insanlar demez miydi: "kuranı insanlar yazdı... ahan da bak: kurandaki her şey, sadece ortadoğu insanının bildiklerinden ibaret... tanrı, yarattığını bilmeyecek mi?"

alfred
06-08-2009, 16:21
1400 yıl önce yazıldığı söylenen bir kitabın güncelliğini koruması imkansızdır. Cariye, köle, şahitlikte 2 kadın=1 erkek eşitliği, erkeklerin 4 tane eş almaya hakları olması...gibi örneklerle Kur'an'ın ne kadar Allah sözü olduğu ve günümüzdeki geçerliliği ortadadır.

calvuss
10-08-2009, 20:39
“Süphesiz ki o (Kur'ân), bizim katimizda mevcûd... bir kitaptir” (K. Zuruf sûresi, âyet 4), ya da: “Ey Muhammed! Dogrusu sana vahyedilen bu kitap, Levh-i Mahfuz'da sâbit sanli bir Kur'ân'dir” (K. Burûc sûresi, âyet 21,22) seklindeki âyet'lerde belirtildiği üzere kuran zaten önceden yazılmış bir kitap.Peki nasıl oluyorda daha önceden yazılı olan bir kitap günün şartlarına göre değişiklik gösterebiliyor.Bir konuda ikinci bir ayet geldiği zaman önceki ayeti geçersiz kılıyor.Yada sadece arabistandaki meyve ve zerzevatı bildiriyor.Bu kitap tüm insanlığa ( gerçi orasıda muallaklı, çünkü ilk önce mekke çevresindeki araplar' a geliyor. bkz. En- am 92 ) gelmedimi.

kEŞKE GERÇEK OLSAYDI, İLK İNANAN BEN OLURDUM....

azınlık
10-08-2009, 20:58
arabistandaki kişilere kuran neden gelmiştir uyarmak için sen tutupta arabın bildiği şeyi değilde bilmediği şeyi yazarsan ne anlamı kalır

Bu sözler her bilimsel keşif sonrası "ahan da bak bu Kur'an'da var, vallah var billah var" işkencesinden kurtulduk anlamına mı geliyor acep?

A.

kemal123
11-08-2009, 01:01
Hamilelik sırasında kanama gecikir eski insanlar annenin içinde biriken kanın pıhtılaşıp bu pıhtının çocuk olduğunu zannediyor bu yüzden:

Öncelikle selamlar.ben dindar oldugum söylenemez ama inançlıyım.Belkide soruşturma dönemindeyim.sunu yazan arkadaşa cok güldüm.Acaba diyorum alttaki ayeti kadının rahminden içeri girerekmi yazılmış merak ettim.

"... Sizi annelerinizin karınlarında, üç karanlık içinde, bir yaratılıştan sonra (bir başka) yaratılışa (dönüştürüp) yaratmaktadır.İşte Rabbiniz olan Allah budur, mülk O'nundur. O'ndan başka İlah yoktur. Buna rağmen nasıl çevriliyorsunuz?" (Zümer Suresi, 6)

1-Preembriyonik Evre
2-Embriyonik Evre
3-Fetal Evre
Rahimdeki hayat 3 evreden oluşur; preembriyonik (ilk 2,5 hafta), embriyonik (8. haftanın sonuna kadar) ve fetal (8. haftadan doğuma kadar). (Williams P., Basic Human Embryology, 3. baskı, 1984, s. 64)

yucemanitu
11-08-2009, 01:20

Öncelikle selamlar.ben dindar oldugum söylenemez ama inançlıyım.Belkide soruşturma dönemindeyim.sunu yazan arkadaşa cok güldüm.Acaba diyorum alttaki ayeti kadının rahminden içeri girerekmi yazılmış merak ettim.

"... Sizi annelerinizin karınlarında, üç karanlık içinde, bir yaratılıştan sonra (bir başka) yaratılışa (dönüştürüp) yaratmaktadır.İşte Rabbiniz olan Allah budur, mülk O'nundur. O'ndan başka İlah yoktur. Buna rağmen nasıl çevriliyorsunuz?" (Zümer Suresi, 6)

1-Preembriyonik Evre
2-Embriyonik Evre
3-Fetal Evre
Rahimdeki hayat 3 evreden oluşur; preembriyonik (ilk 2,5 hafta), embriyonik (8. haftanın sonuna kadar) ve fetal (8. haftadan doğuma kadar). (Williams P., Basic Human Embryology, 3. baskı, 1984, s. 64)

Gül gül ağlanacak halinize gülüyorsunuz. O evrler mi yazıyor şimdi orda. Kuran "kan pıhtısından yarattı" diye açık açık demiyor mu Alak suresinde? Daha neye inandığınızı bilmiyorsunuz.

kemal123
11-08-2009, 03:48
gülme konusu aklınızda pek bi yer kalmış ama benım maksadımın ne oldugunu anlayamamışsınız dıyemıyecem cunku gayet net bi şekılde anlayıpta işi böle ağlancak halınıze bilmem ne meselsine getirmişsiniz.gülmege devam ediyorum

evet kuran acık acık kan pıhtısı dıyor ayrıca rahimdende bahsediyor.bu kan pıhtısının annelerınız karnında geçirdiği evrelerden bahsediyor neyani kuran kan pıhtısından dediyse bu kan pıhtısının birden insanamı dönüştüğündenmi bahsettiğini sandınız burda kan pıhtısının olşumun oldugu yer ve evreden bahsedıyor.siz ayeti tekrar okuyun.orda 3 karanlık denılıyor ve bende bu 3 karanlıgın bu 3 evre oldugunu savunuyorum.Ve belirtili şekilde karın içindeki 3 karanlıktan bahsediliyor eger cocugun hamılelık sonrası bırıken kan pıhtısınıın gözle görülerek ayetin yazıldıgını zannına varıyorsanız, bu karın içindeki 3 karanlık içinde bir zan yürütebilirmisiniz diye merak etmiştim.
Sizin düşüncelerinize göre eski uygarlılklardan buyana hep 7 kelimesı kullanılmıstır.7 gök vs..şimdi kuranda 7 karanlık deseydi o zaman eminimki bu sefer siz bilimin rahimdeki hayatın 3 evreden oluştugunu ama kuranın 7 evreden bahsettiğini savunacaktınız.Negarıptirki bunu akıl edebilen yada ultrosun cıhazına ve kadın dogum bilimine sahip olan muhammed kurana cok sevdiği 7 kelimesini bu sefer uygulamamıştır ama tam 12 den vurmustur.

yaşarken toprak olacağım düşüncesi korkunç bi duygu olsa gerek.bence siz daha cok ağlanıcak halinize gülmektesınız.

yucemanitu
11-08-2009, 16:48
Hee ya Güneş'i atmosferin içinde belleyen onun dünyanın sonundaki çamura battığını iddia eden, gökyüzündeki yıldızların yere en yakın katta olduğunu söyleyen akıldışı bilimdışı zırvalıklarla dolu kuran orda ilmi şeylerden bahsediyor. Muhammed kafasına göre sallamış siz de uyduracam diye kırk takla atıyorsunuz. Ölüm her canlının başına gelecek korkunç morkunç değil doğanın kanunu bu. Senin gibi akıl fakirleri bunu anlamaz da ölümü korkunç zanneder. Haa unutmadan aç da sırtına gül.

kemal123
11-08-2009, 19:27
Hala bi cevap verememişsin.soruyu tekrar sormayacam orda yazıyo yine oku.

Bak aşağıda senden daha akıl zengini insan neler demiş.Bu adam 54 sene boyuncada ateizmi savundu.Size hizmet etti.:Dİnançlı olanlara akıl fakiri olmayana aklı başına gelmiş şeklinde yanaşıyorsanız buraya binlerce inaçlı bilim adamının ismini yazabilirim.Ve senin aklın onların yanında fakir bile olamaz cünkü fakirlik yoklugun bi üst tabakasıdır.bir soruya cevap yerine saldırı yapınca akıl zengini değil akıl yoksunu(akıl fakirii değil )oldugunun göstergesidir.ayrıca inanmak içinde kalbede ihtiyaç vardır burdada görülüyorki sen hem akıl hemde kalp yoksunuz.

Biyologların DNA araştırmaları, yaşam için gerekli düzenlemelerin neredeyse inanılmaz olan kompleksliğini ortaya koyarak, yaşamın temelinde bilinç bulunmuş olması gerektiğini gösterdi" . "Artık, üreyebilen o ilk hücrenin naturalist evrime dayali bir açıklamasını oluşturmayı düşünmeye başlamak bile aşırı derecede zor bir hal almıştır" . "İlk canlının cansız maddeden evrimleştiği ve olağanüstü kompleks bir canlıya dönüştüğü iddiasının hiçbir geçerliliği olmadığına, kesin bir şekilde kanaat getirdim (Anthony Flew)

Toprak olmak ne garip şey anne yaşamak isterken delice

ugurce82
11-08-2009, 20:25
Hala bi cevap verememişsin.soruyu tekrar sormayacam orda yazıyo yine oku.

Bak aşağıda senden daha akıl zengini insan neler demiş.Bu adam 54 sene boyuncada ateizmi savundu.Size hizmet etti.:Dİnançlı olanlara akıl fakiri olmayana aklı başına gelmiş şeklinde yanaşıyorsanız buraya binlerce inaçlı bilim adamının ismini yazabilirim.Ve senin aklın onların yanında fakir bile olamaz cünkü fakirlik yoklugun bi üst tabakasıdır.bir soruya cevap yerine saldırı yapınca akıl zengini değil akıl yoksunu(akıl fakirii değil )oldugunun göstergesidir.ayrıca inanmak içinde kalbede ihtiyaç vardır burdada görülüyorki sen hem akıl hemde kalp yoksunuz.

Biyologların DNA araştırmaları, yaşam için gerekli düzenlemelerin neredeyse inanılmaz olan kompleksliğini ortaya koyarak, yaşamın temelinde bilinç bulunmuş olması gerektiğini gösterdi" . "Artık, üreyebilen o ilk hücrenin naturalist evrime dayali bir açıklamasını oluşturmayı düşünmeye başlamak bile aşırı derecede zor bir hal almıştır" . "İlk canlının cansız maddeden evrimleştiği ve olağanüstü kompleks bir canlıya dönüştüğü iddiasının hiçbir geçerliliği olmadığına, kesin bir şekilde kanaat getirdim (Anthony Flew)

Toprak olmak ne garip şey anne yaşamak isterken delice

Kemal senin gibi neleri geldi geçti buradan bir bilsen. Böyle bir kişinin lafıyla çözülebilecek bir problem değil bu. Eğer Anthony Flewin dediği doğru olsaydı bugun bilim adamları evrim araştırmalarını durdururdu. O yüzden fazla heyecanlanma istersen, anlıyorum şimdi mat ettim bunları gibi bir düşüncedesin ama verdiğin ayetin tamamı şöyle
"Sizi bir tek kişiden yarattı, sonra ondan da eşini var etti. Size sekiz tür çiftlik hayvanı indirdi. Sizi annelerinizin karınlarında, üç karanlık içinde yaratılıştan yaratılışa geçirerek yaratmaktadır. Rabbiniz olan ALLAH işte budur. Egemenlik O'na aittir. O'ndan başka tanrı yoktur. Nasıl da çevriliyorsunuz?"
Buradaki 8 çiftlik hayvanının mucizesi nedir acaba? onu da açıklar mısın

ugurce82
11-08-2009, 20:32

1-Preembriyonik Evre
2-Embriyonik Evre
3-Fetal Evre

Verdiğin ayetten bir önceki ayette şöyle diyor.
"Gökleri ve yeri gerçekten yaratan O'dur. Geceyi gündüze dolar, gündüzü geceye dolar. Her biri belirli bir süreye kadar yörüngelerinde yürüyen güneş ve ayı buyruk altında tutar. Dikkat edin, güçlü olan, çok bağışlayan O'dur." (Zümer 5)
Yani senin mucize dediğin kitap güneşin dünya etrafında döndüğünü söylüyor. Yani neymiş, öyle herşeye balıklama atlamıcaksın. O kadar kolay değil bu işler.

mücerred
11-08-2009, 23:40
Hz Muhammed ve sahabeleri aşan günümüz islam yorumcularını kutluyorum.Bilimsel gelişmeleri kurana uygulamadaki ustalıklarını görünce aşk olsun,helal olsun diyorum.
Bugünün Kuran yorumcularının Hz. Muhammed ve sahabelerden daha iyi Kuranı yorumladıklarını kim inkar edebilir?Kuranı,islamı peygamberden daha iyi anlıyorlar(!)

calvuss
12-08-2009, 00:03
Buradan "Hipokrat" hakkında bilgi alabilirsiniz; http://tr.wikipedia.org/wiki/Hipokrat (http://tr.wikipedia.org/wiki/Hipokrat)

Bakın buradan da "Galen" ile ilgili bilgi alabilirsiniz http://translate.google.com/translate?hl=t...3Dtr%26hs%3DSXv (http://translate.google.com/translate?hl=tr&sl=en&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Galen&ei=zcftSeDEEMKz-Qa4i-HIDw&sa=X&oi=translate&resnum=1&ct=result&prev=/search%3Fq%3DGalen%2Bwiki%26hl%3Dtr%26client%3Dope ra%26rls%3Dtr%26hs%3DSXv)

İlk önce Hipokrat’ı inceleyelim...(MÖ 460)

Hipokrat’ın yazılarında;

Annenin kanının pıhtılaşması:

“Tohum(embriyo),...zarın içinde.....Annesinin kanı dolayısıyla büyür rahime iner...”(ingilizcesinde bölüm 14 sayfa 326)

Beden:
“bu aşamada annenin kanının pıhtılaşması ve inmesiyle ET OLUŞMAYA BAŞLAR”(ingilizcesinde aynı sayfada bölüm 14 sayfa 326)

Şimdi Kur’an için gösterdiğimiz aşamaları Hipokrat için gösterelim..

Safha1: Sperm
Safha2:Annenin kanının zara inmesi
Safha4:Kemikler

Milattan önce 460 yıllarında yani Muhammed’den yüzyıllar önce yaşamış Hipokrat’ın yazılarında bu bilgileri bulabiliyoruz ve bu bilgiler Kur’an ınki ile büyük paralellik gösteriyor!!!!!!!

Yine milattan önce 350 yıllarında yaşamış “Aristotle” nin “On the generation of Animals” adlı eserinde şu bilgiler yer alır:

İngilizcesinde bölüm 654 b de Aristotle, etin kemiklere “sarıldığını” “liflerle takıldığını” bildirir..

Yine bu bilgiler Kur’an ile çok büyük bir paralellik gösterir
Safha1:sperm
Safha2:Regl kanı
Safha3:beden/et
Safha4:kemikler
Safha5:Etlerle beraber büyümesi

GALEN’e bakalım:

Galen Ms131 de doğmuştur.“De semine” adlı kitabında ingilizcesinde sayfa 50 de Galen Aynı Kur’an 76:2 deki bilgiyi vermiştir yani” bir damla karşık sudan” ayeti Galen’in verdiği bilgilerle %100 benzerdir..

Kitabında Ceninin ilk başlarda şekillenmemiş olduğundan daha sonra kemikleşerek “etlenerek” büyümesinden bahsetmiştir...Aynı Kuran 23:14 de olduğu gibi!!!!!!

Şimdi Galen’inkine bakalım:
Safha1: İki “semen”
Safha2:+ regl kanı
Safha3:ŞEKİLLENMEMİŞ VÜCUT
Safha4:KEMİKLER
Safha5:ETLER KEMİK ÜZERİNDE BÜYÜR

Görüldüğü Muhammed den önce yaşamış Galen Kur’andaki bilgileriçok önce vermiştir...

Peki Muhammed kendisinden çok daha önce yazılmış bu bilgilere nasıl ulaşmıştır veya nasıl duymuştur?

MS 528 de Kuzey Arabistanda konuşulan dil “Süryanice” idi

Bu yıllarda “Sergius al-ras Ayni” adlı kişi (MS 536 da ölmüştür) Galen'in 24 kitabı da dahil olmak üzere "tıp" ile ilgili bazı eserlerini de Yunancadan Süryaniceye çevirmiştir

Aristotle’nin Hipokrat’ın Galen’in eserleri o bölgede zaten süryanice ye çevrilmişti okunabilir olarak bulunuyordu(The Role of the Nestorians and Muslims in the History of Medicine, Allen O. Whipple, 1967, Princeton Univ. Press, p. 16)

Daha sonra Araplar bu çalışmaları Arapça’ya çevirtti.Süryanice ve Arapça birbirine çok yakın diller olduğundan bunu yapmak çok kolaydı..

Muhammed zamanında Arabistan da bu bilgileri bilen kişiler tabi ki bulunuyordu(Mesela bunlardan biri “Harith ben Kalada”(Ms550 de Ta’if de doğmuştur)
Bu şahıs Yemen’e ve İran’a seyahatler yapıyor Galen,Aristotle ve Hipokrat ın “buluşları” konusunda kendisini geliştiriyordu...

Bu kişi daha sonra islamın ilk yıllarında Arabistan’a geri döndü ve doğduğu yerde “Taif” te oturmaya başladı

Dr. Dr. Lucien LeClerc “Histoire de la Médecine Arabe” adlı kitabında şöyle yazmıştır:

“Harith Ben kalada Jandi Shapur’da tıp öğrenmiştir..Muhammed bu konulardaki bilgisinin bir kısmını Harith Ben kalada’ya borçludur” (LeClerc, op.cit., p. 123.)

Ayrıca Muhammed ile ilişkisi olan “tıp konusunda bilgili” insanlardan biri de “Nadr ben Harith” idi..

Bunun gibi birçok kişi vardır...

Görüldüğü gibi Hipokrat tın da tıp konusunda bazı hataları vardı Aristotle’nin de “Galen’in de onlardan kopya eden "kuran"ın da,

“Üç karanlık içinde” cümlesi çeşitli islam alimlerince bambaşka şekillerde yorumlanmıştır ama günümüzün “Kuran araştırmacıları” bu ayeti de bilimsel bazı verilere uydurmaya çalışmaktadır,

Hipokrat’ın eserlerinde bu “üç karanlık” konusu ayrıntılarıyla açıklanmıştır;

Muhammed o dönem için bilimsel sayılabilecek bu konuları ilişki içinde olduğu sağdan soldan duyduğu bilgileri Kur’an a geçirmiştir bu konuyu ortaçağ düşünürü “Ibn Qayyim al-Jawziyya” şu şekilde açıklamıştır;

Sonuç olarak “Muhammed zamanında bilinmesi mümkün değil” denilen bilgiler Muhammed’den yüzyıllar önce biliniyordu.

Ayrıca Muhammed’in yaşadığı zamanda ve Muhammed’in çevresinde bu bilgileri çok iyi bilen eğitimli kişiler vardı.Bunların Muhammed ile ilişkisini kanıtlayan çok sayıda kanıt vardır,

tensiz.denek
12-08-2009, 04:46
Sonuç olarak “Muhammed zamanında bilinmesi mümkün değil” denilen bilgiler Muhammed’den yüzyıllar önce biliniyordu.

Ayrıca Muhammed’in yaşadığı zamanda ve Muhammed’in çevresinde bu bilgileri çok iyi bilen eğitimli kişiler vardı.Bunların Muhammed ile ilişkisini kanıtlayan çok sayıda kanıt vardır,

Bütün bunların tek bir açıklaması olabilir: Aristo, Hipokrat ve Galen peygamberdirler. Hz Hipokratın hangi kitabında bu 3 evreden bahsediliyor bilmiyorum ama;

Abdulah b. Mes'ud diyor ki; Sadıku'l- Masduk olan Rasûlullah (s.a.v.) söyle buyurmaktadır:
''Sizden birinizin yaratılısı annesinin karnında kırk gecede toplanır. Sonra bir okadar zaman içinde aleka olur. Yine bir okadar zaman içinde mudga olur. Sonra ona bir melek gönderilir ve rızkı, eceli, amel, ve said yada saki oldugu konusunda dört kelime (yi-konuyu) yazmakla emrolunur. Ardından ruhu üflenir....."Yani bebek herbiri -nedense- 40 gün süren 3 karanlık evreyle fiziksel gelişimini tamamlar, devamındada ruhsal gelişim sağlanır. 120 gün ediyor bu toplam. Geri kalan 150 günde bebek ne yapıyor merak ediyorum doğrusu.

Hüseym- Ali b. Zeyd- Eb Ubeyd eb. Abdillah- Abdullah b. Mes'ûd tarîki ile rivayet edilmistir. Ahmed Müsned, I, 374:
Rasûlullah (s.a.v.) söyle söylemistir: Nutfe rahimde degismeden kendi halinde kırk gün geçirir. Kırk günü geçirdikten sonra aynı sekilde aleka, mudga ve kemikli bir hale dönüsür. Allah c.c. onun yaratılısını tamamlamak istediginde bir melek gönderir. Melek, Ya Rabbi! : Erkek mi, Kadın mı? Saki mi, saîd mi? Kısa mı, Uzun mu? Kuvveti az mı, çok mu? Eceli nedir? Saglıklı mı sakat mı? Diye sorar.Rasûlullah (s.a.v.) dedi ki: İste hepsi böylece yazılır. Oradakilerden biri; bütün bunlardan sonra o vakit amel ne ise yarar diye sordu. Hz. Peygamber; Siz amele devam edin zira herkes ne için yaratılmıssa ona yöneltilecektir dedi.Kurandaki genetik bilgisi de kendi kendini aşmış.

http://dilaverkom.blogcu.com/kirk-gun-hadis-i_5414681.html

kemal123
12-08-2009, 06:46
Verdiğin ayetten bir önceki ayette şöyle diyor.
"Gökleri ve yeri gerçekten yaratan O'dur. Geceyi gündüze dolar, gündüzü geceye dolar. Her biri belirli bir süreye kadar yörüngelerinde yürüyen güneş ve ayı buyruk altında tutar. Dikkat edin, güçlü olan, çok bağışlayan O'dur." (Zümer 5)
Yani senin mucize dediğin kitap güneşin dünya etrafında döndüğünü söylüyor. Yani neymiş, öyle herşeye balıklama atlamıcaksın. O kadar kolay değil bu işler.

Balıklama atlayanın kim oldugu belli.Kendi yazdıgın ayeti bile anlayamamışsın. tamamen sallamışsın nerde cıkardın anlamadım.Orda güneşin ay etrafında döndüğünümü yoksa ikisinin kendi yörüngelerinde buyrugu altında tuttugunumu soylemiş.Herbiri diyo orda herbiri kelimesinin ne anlama geldiğini anlayabildinse tabi. Güneşin ve ayın herbiri.Biraz bilgin varsa Güneşte kendi yörüngesinde haraket ettiğini bilirsin.Sen 10-15 kez daha oku, Anlamadan atlamıssın. Kim bu herbiri Orda güneşin ay etrafında dondugunu yazmıyor.Böyle kuru kuru bişey atmışsın ortaya

birine balıklama atlayarak balıklama atlama deme yoksa sazan olursun

kemal123
12-08-2009, 06:47
Kemal senin gibi neleri geldi geçti buradan bir bilsen. Böyle bir kişinin lafıyla çözülebilecek bir problem değil bu. Eğer Anthony Flewin dediği doğru olsaydı bugun bilim adamları evrim araştırmalarını durdururdu. O yüzden fazla heyecanlanma istersen, anlıyorum şimdi mat ettim bunları gibi bir düşüncedesin ama verdiğin ayetin tamamı şöyle
"Sizi bir tek kişiden yarattı, sonra ondan da eşini var etti. Size sekiz tür çiftlik hayvanı indirdi. Sizi annelerinizin karınlarında, üç karanlık içinde yaratılıştan yaratılışa geçirerek yaratmaktadır. Rabbiniz olan ALLAH işte budur. Egemenlik O'na aittir. O'ndan başka tanrı yoktur. Nasıl da çevriliyorsunuz?"

Bakıyorumda çevirilerden işine geleni almışsın.Sekiz çiftlik hayvanı değil sekiz çiftden bahsetmektedir.Bütün çevirilerdede öle yazar.bu ülkede kendının peygamber ve peygamberlerınde nebi oldugunun söyleyen ve tv kanalına sahip şarlatanın çevirileride var.İnanmak isteyen onada inanır.

Eğer çiftlik hayvanı sözune takılı kaldıysan onuda söleyeyim.Hadi diyelim kuranda çiftlik hayvanı demiştir.Bu nasıl bi çelişkiyi gösterirki.İnsanlar bir kısım hayvanları çiftlik hayvanı olarak kullanır.keçi koyun vs..Orda Adem yaratıldıgında verdiği hayvanlardan sekiz çift oldugunu belirtir.

Böyle (çiftlik olmayan hatta tek bir insanın oldugu donemde nasıl çiftlik hayvanı olur) manasına gelcek soru sormussun ama bu senın anlama yetenegını gostermıs zaten.İlk insan zamanındaki hayvanın çiftlik hayvanı oldugunu soylemıyor.Bizlere o hayvanların çiftlik hayvanı türünden oldugunu soyluyor. Sen daha ayeti anlamamısısn.
Sigarayı ılk bulanlar amerika yerlilerdir diye bir söz duyarsan balıklama atla.O dönemde pamuktan izmarit yoktu tütün vardı de ve sana söylenmek istenen soruyu böle akıllıyım ben diyerek laf cambazlıgına vur.Sigara denılıyorsa bu donemde insanların kullandıgı sigara yani tütünden bahzediyodur.Çiftlik hayvanı denılıyorsa senin bugun çiftlikte kullandığın hayvandan bahsedıyordur.

Belkide mucize bunun neresınde demek istedin.Ondan önce zaten dunyanın yaratıldıgı mucizesi var.İnanan insan için ikiside aynı şey.Bi insanın kültürü sorusundan belli olur.Ondan once okuduysan ademin yaratılışınından bahsediyor bence ılk olarak onu sormalıydın.İnsanı tek olarak yaratan heralde 8 çiftde hayvanı yaratabilecek güce sahiptir.milyarlarca yıldızı yarattıgına inandıgım Allah hayvanı nasıl yararttı diye düşünmek zaten saçmalık olur.

Nerelerden neler cıkarıyosunuz.Anthony Flewin ınanması bile umrumda değil.Tekrar oku hiçbişeyden anlamıyosun.Ben inaçlı bir insanın akılsız oldugunu ,akıılı ınsanların dini reddettiği fikrini savunanlara inanan binlerce akıllı bilim adamının oldugunun söledım.Birde örnek verdim.Üstelik yıllarca inanmayan reddeden bilim adamından.Bilim adamalrının araştırmasını durdurmasını bekleyen kim.
Kimler geldi kimler geçti bende giderim cünkü neye inandıgımı gayet iyi biliyom.Senin inançsızlıgınlada ugraşcak değilim.Sen burda kal ve inanmanın yalnış oldugu savasını ver.Zaten inacın yoksa daha neyın savasını verıyorsunuzki.Bütün dunya inançlı olsa sen inanmasanda umrunda olmamalı.nasılolsa hesap yok ceza yok bilmem ne yok.Hep bi korku içindesiniz. İnanmamaya değil inanmak istememeye çalışıyorsunuz.Bütün dünyanın İnanmamasını istersinizki bi avuntunuz olsun.

kemal123
12-08-2009, 07:13
Buradan "Hipokrat" hakkında bilgi alabilirsiniz; http://tr.wikipedia.org/wiki/Hipokrat (http://tr.wikipedia.org/wiki/Hipokrat)

Bakın buradan da "Galen" ile ilgili bilgi alabilirsiniz http://translate.google.com/translate?hl=t...3Dtr%26hs%3DSXv (http://translate.google.com/translate?hl=tr&sl=en&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Galen&ei=zcftSeDEEMKz-Qa4i-HIDw&sa=X&oi=translate&resnum=1&ct=result&prev=/search%3Fq%3DGalen%2Bwiki%26hl%3Dtr%26client%3Dope ra%26rls%3Dtr%26hs%3DSXv)

İlk önce Hipokrat’ı inceleyelim...(MÖ 460)

Hipokrat’ın yazılarında;

Annenin kanının pıhtılaşması:

“Tohum(embriyo),...zarın içinde.....Annesinin kanı dolayısıyla büyür rahime iner...”(ingilizcesinde bölüm 14 sayfa 326)

Beden:
“bu aşamada annenin kanının pıhtılaşması ve inmesiyle ET OLUŞMAYA BAŞLAR”(ingilizcesinde aynı sayfada bölüm 14 sayfa 326)

Şimdi Kur’an için gösterdiğimiz aşamaları Hipokrat için gösterelim..

Safha1: Sperm
Safha2:Annenin kanının zara inmesi
Safha4:Kemikler

Milattan önce 460 yıllarında yani Muhammed’den yüzyıllar önce yaşamış Hipokrat’ın yazılarında bu bilgileri bulabiliyoruz ve bu bilgiler Kur’an ınki ile büyük paralellik gösteriyor!!!!!!!

Yine milattan önce 350 yıllarında yaşamış “Aristotle” nin “On the generation of Animals” adlı eserinde şu bilgiler yer alır:

İngilizcesinde bölüm 654 b de Aristotle, etin kemiklere “sarıldığını” “liflerle takıldığını” bildirir..

Yine bu bilgiler Kur’an ile çok büyük bir paralellik gösterir
Safha1:sperm
Safha2:Regl kanı
Safha3:beden/et
Safha4:kemikler
Safha5:Etlerle beraber büyümesi

GALEN’e bakalım:

Galen Ms131 de doğmuştur.“De semine” adlı kitabında ingilizcesinde sayfa 50 de Galen Aynı Kur’an 76:2 deki bilgiyi vermiştir yani” bir damla karşık sudan” ayeti Galen’in verdiği bilgilerle %100 benzerdir..

Kitabında Ceninin ilk başlarda şekillenmemiş olduğundan daha sonra kemikleşerek “etlenerek” büyümesinden bahsetmiştir...Aynı Kuran 23:14 de olduğu gibi!!!!!!

Şimdi Galen’inkine bakalım:
Safha1: İki “semen”
Safha2:+ regl kanı
Safha3:ŞEKİLLENMEMİŞ VÜCUT
Safha4:KEMİKLER
Safha5:ETLER KEMİK ÜZERİNDE BÜYÜR

Görüldüğü Muhammed den önce yaşamış Galen Kur’andaki bilgileriçok önce vermiştir...

Peki Muhammed kendisinden çok daha önce yazılmış bu bilgilere nasıl ulaşmıştır veya nasıl duymuştur?

MS 528 de Kuzey Arabistanda konuşulan dil “Süryanice” idi

Bu yıllarda “Sergius al-ras Ayni” adlı kişi (MS 536 da ölmüştür) Galen'in 24 kitabı da dahil olmak üzere "tıp" ile ilgili bazı eserlerini de Yunancadan Süryaniceye çevirmiştir

Aristotle’nin Hipokrat’ın Galen’in eserleri o bölgede zaten süryanice ye çevrilmişti okunabilir olarak bulunuyordu(The Role of the Nestorians and Muslims in the History of Medicine, Allen O. Whipple, 1967, Princeton Univ. Press, p. 16)

Daha sonra Araplar bu çalışmaları Arapça’ya çevirtti.Süryanice ve Arapça birbirine çok yakın diller olduğundan bunu yapmak çok kolaydı..

Muhammed zamanında Arabistan da bu bilgileri bilen kişiler tabi ki bulunuyordu(Mesela bunlardan biri “Harith ben Kalada”(Ms550 de Ta’if de doğmuştur)
Bu şahıs Yemen’e ve İran’a seyahatler yapıyor Galen,Aristotle ve Hipokrat ın “buluşları” konusunda kendisini geliştiriyordu...

Bu kişi daha sonra islamın ilk yıllarında Arabistan’a geri döndü ve doğduğu yerde “Taif” te oturmaya başladı

Dr. Dr. Lucien LeClerc “Histoire de la Médecine Arabe” adlı kitabında şöyle yazmıştır:

“Harith Ben kalada Jandi Shapur’da tıp öğrenmiştir..Muhammed bu konulardaki bilgisinin bir kısmını Harith Ben kalada’ya borçludur” (LeClerc, op.cit., p. 123.)

Ayrıca Muhammed ile ilişkisi olan “tıp konusunda bilgili” insanlardan biri de “Nadr ben Harith” idi..

Bunun gibi birçok kişi vardır...

Görüldüğü gibi Hipokrat tın da tıp konusunda bazı hataları vardı Aristotle’nin de “Galen’in de onlardan kopya eden "kuran"ın da,

“Üç karanlık içinde” cümlesi çeşitli islam alimlerince bambaşka şekillerde yorumlanmıştır ama günümüzün “Kuran araştırmacıları” bu ayeti de bilimsel bazı verilere uydurmaya çalışmaktadır,

Hipokrat’ın eserlerinde bu “üç karanlık” konusu ayrıntılarıyla açıklanmıştır;

Muhammed o dönem için bilimsel sayılabilecek bu konuları ilişki içinde olduğu sağdan soldan duyduğu bilgileri Kur’an a geçirmiştir bu konuyu ortaçağ düşünürü “Ibn Qayyim al-Jawziyya” şu şekilde açıklamıştır;

Arkadasın ,aklı yetmemiş başka atesit sitelerden kopyala yapıştır zekasını geliştirmiş.Buna verilen cevap zaten kopyaladığı sitede var bende ordan kopyalamayayım en iyisi sizde ordan direk bakın.

ugurce82
12-08-2009, 13:12
Arkadasın ,aklı yetmemiş başka atesit sitelerden kopyala yapıştır zekasını geliştirmiş.Buna verilen cevap zaten kopyaladığı sitede var bende ordan kopyalamayayım en iyisi sizde ordan direk bakın.

SEn bırak onu bunu da içindeki bilgiye cevap ver. Kacacak deliğin kalmadı.

Bakıyorumda çevirilerden işine geleni almışsın.Sekiz çiftlik hayvanı değil sekiz çiftden bahsetmektedir.Bütün çevirilerdede öle yazar.bu ülkede kendının peygamber ve peygamberlerınde nebi oldugunun söyleyen ve tv kanalına sahip şarlatanın çevirileride var.İnanmak isteyen onada inanır.
.

Diyanet İşleri Meali "Sizi bir tek nefisten yaratmış, sonra ondan eşini varetmiştir; sizin için hayvanlardan sekiz çift meydana getirmiştir; sizi annelerinizin karınlarında üç türlü karanlık içinde, yaratılıştan yaratılışa geçirerek yaratmıştır; işte bu Rabbiniz olan Allah'tır. Hükümranlık O'nundur, O'ndan başka tanrı yoktur. Öyleyken nasıl olur da O'nu bırakıp başkasına yönelirsiniz?"

Elmalılı Hamdi Yazır "O, sizi bir nefisten yarattı. Hem sonra onun eşini de ondan var etti. Sizin için yumuşak başlı hayvanlardan sekiz çift indirdi. Sizi analarınızın karınlarında üç karanlık içinde yaratılıştan yaratılışa yaratıp duruyor. İşte Rabbiniz Allah O'dur. Mülk O'nundur, O'ndan başka tanrı yoktur. O halde nasıl haktan çevrilirsiniz?"

Süleyman Ateş Meali "Sizi bir tek candan yarattı, sonra ondan eşini meydana getirdi ve sizin için davarlardan sekiz çift indirdi: (Deve, öküz, koyun, keçi.) Sizi annelerinizin karınlarında üç karanlık içinde yaratmadan yaratmaya (aşamadan aşamaya) geçirerek yaratmaktadır. İşte Rabbiniz Allah budur. Mülk O'nundur. O'ndan başka tanrı yoktur. Nasıl (O'na kulluktan şirke) çevriliyorsunuz?"

Şimdi söyle hangi meali kabul ediyorsun. Senin Allahın sadece arabistandaki hayvanları mı biliyor.

calvuss
12-08-2009, 20:35
kemal123´isimli üyeden Alıntı http://www.turandursun.com/forumlar/images/geruh/buttons/viewpost.gif (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=214045#post214045)

Kemal123 bütün ateist sitelerini dolaştığın cevabından belli oluyor.Acaba neden? yoksa zeki insanların gerçekten nerde olduğunumu kavradın yoksa seninde beyninde soru işaretlerimi oluşmaya başladı.Doğru yoldasın bence devam et.Çok deil 4 sene önce bende senin gibiydim.Araştırmaya ve sorgulamaya başlayınca bir daha hiç bir şey eskisi gibi olmuyor, bilgin olsun.

calvuss
12-08-2009, 20:59
Birde uğruna kainat yaratılan peygamber neden acılar içinde kıvranarak ölmüştür.Büyük islam yorumcuları bu konuda ne diyor.

kemal123
12-08-2009, 21:09
kemal123´isimli üyeden Alıntı http://www.turandursun.com/forumlar/images/geruh/buttons/viewpost.gif (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=214045#post214045)

Kemal123 bütün ateist sitelerini dolaştığın cevabından belli oluyor.Acaba neden? yoksa zeki insanların gerçekten nerde olduğunumu kavradın yoksa seninde beyninde soru işaretlerimi oluşmaya başladı.Doğru yoldasın bence devam et.Çok deil 4 sene önce bende senin gibiydim.Araştırmaya ve sorgulamaya başlayınca bir daha hiç bir şey eskisi gibi olmuyor, bilgin olsun.

Komik insanlar soru ne siz neden bahsediyorsunuz.Ateistlerin sitesini gezdiğimden değil bana yöneltilen savunmayı google yazarım direk anlaşılırki bu başka sitelerdede var.Buda şunu gösterir inançsızlıgını bile başkasından kazanmıştır onu yazan kişi.Benim yazdıklarım tamamem kendi düşüncemdir.tabi örnekler ve kaynaklar alıntı olucak.Bide zeki insan deyip duruyorsunuz ama yazdıklarımı bile anlayamıyorsunuz.Zeki ile inançlı inançsız meslesine girerseniz size zeki bilim adamı olan ve inanan binlerce isim verebilirim dedim.(Dr. Gary Miller Kanada asıllı matematikçi )Ama bu 3. yazışım olmasına ragmen halada aynı şeyden bahsediyor olmanız szin zeka kapasitenizi gösterir.4 sene önce benim gibiydin ha.kimisi vardır yukardaki gibi 54 sene senin gibimiş.54 sene sonra inanmış.senın 4 sene once benim gibi olman benimde 4 sene sonra senın gibi olcagımın göstergesi değil.Öle olcaksa her inançsız insan 54 sene sonra inanacak fikri dogar.
Panik atak olmanızı dilerim.Sizin için hayırlı olur

askeriye
12-08-2009, 21:43
Sonra şöyle bir ayet yazsa şimdi bütün dünya Müslüman olurdu dese ki: “Andolsun ki biz insandan 60 milyon yıl önce dev sürüngenler yarattık. Ahir zaman yaklaşınca toprak altından dev sürüngenlerin kemikleri insan tarafından çıkarılacak.” İşte Kuran asırlar önce dinozor fosillerini anlatmış helal olsun der iman ederdik. YUCEMANİTU

Neden yalan söylüyorsun
Böyle bir ayet olsada inanmazdın

Hadi inansana
Hiç konudan konuya atlatma
O dönemde h.z muhammed neden böyle bir ayet yazsın
Evet senin şu dev sürüngenler meselesi de çok ilginç olurdu
Ama yukarıdaki ayette son derece ilginç
Arkadaş kaynakta vermiş

Ama hayatta her istediğimiz olmuyor biliyorsun
Bazı şeylerle yetinmek zorundayız
Şimdi sen fıstıklı çikolata,cola gibi şeyleride önceden bilmesini istersen ne yapacağız

internet
3g telefon
falan filan

bunları niye önceden bilmedi
hey Allahım ya

K.C.
12-08-2009, 22:03
"üç karanlık içinde" ne demek?

kemal123
12-08-2009, 22:13
dsdsdsddddddddddddd

ugurce82
12-08-2009, 22:15
Komik insanlar soru ne siz neden bahsediyorsunuz.Ateistlerin sitesini gezdiğimden değil bana yöneltilen savunmayı google yazarım direk anlaşılırki bu başka sitelerdede var.Buda şunu gösterir inançsızlıgını bile başkasından kazanmıştır onu yazan kişi.Benim yazdıklarım tamamem kendi düşüncemdir.tabi örnekler ve kaynaklar alıntı olucak.Bide zeki insan deyip duruyorsunuz ama yazdıklarımı bile anlayamıyorsunuz.Zeki ile inançlı inançsız meslesine girerseniz size zeki bilim adamı olan ve inanan binlerce isim verebilirim dedim.(Dr. Gary Miller Kanada asıllı matematikçi )Ama bu 3. yazışım olmasına ragmen halada aynı şeyden bahsediyor olmanız szin zeka kapasitenizi gösterir.4 sene önce benim gibiydin ha.kimisi vardır yukardaki gibi 54 sene senin gibimiş.54 sene sonra inanmış.senın 4 sene once benim gibi olman benimde 4 sene sonra senın gibi olcagımın göstergesi değil.Öle olcaksa her inançsız insan 54 sene sonra inanacak fikri dogar.
Panik atak olmanızı dilerim.Sizin için hayırlı olur

Sorunun cevabı verildi zaten. sen niye hala idrak edemedin. Son cümlende tam bir müslümana yakışacak cümle.

kemal123
12-08-2009, 22:16
SEn bırak onu bunu da içindeki bilgiye cevap ver. Kacacak deliğin kalmadı.

Diyanet İşleri Meali "Sizi bir tek nefisten yaratmış, sonra ondan eşini varetmiştir; sizin için hayvanlardan sekiz çift meydana getirmiştir; sizi annelerinizin karınlarında üç türlü karanlık içinde, yaratılıştan yaratılışa geçirerek yaratmıştır; işte bu Rabbiniz olan Allah'tır. Hükümranlık O'nundur, O'ndan başka tanrı yoktur. Öyleyken nasıl olur da O'nu bırakıp başkasına yönelirsiniz?"

Elmalılı Hamdi Yazır "O, sizi bir nefisten yarattı. Hem sonra onun eşini de ondan var etti. Sizin için yumuşak başlı hayvanlardan sekiz çift indirdi. Sizi analarınızın karınlarında üç karanlık içinde yaratılıştan yaratılışa yaratıp duruyor. İşte Rabbiniz Allah O'dur. Mülk O'nundur, O'ndan başka tanrı yoktur. O halde nasıl haktan çevrilirsiniz?"

Süleyman Ateş Meali "Sizi bir tek candan yarattı, sonra ondan eşini meydana getirdi ve sizin için davarlardan sekiz çift indirdi: (Deve, öküz, koyun, keçi.) Sizi annelerinizin karınlarında üç karanlık içinde yaratmadan yaratmaya (aşamadan aşamaya) geçirerek yaratmaktadır. İşte Rabbiniz Allah budur. Mülk O'nundur. O'ndan başka tanrı yoktur. Nasıl (O'na kulluktan şirke) çevriliyorsunuz?"

Şimdi söyle hangi meali kabul ediyorsun. Senin Allahın sadece arabistandaki hayvanları mı biliyor.

Yazık sana.Bu soruyu soruyorsan yazık.Bunu sormam için kuranı bi okuman araştırman lazım.fil süresinden bile haberin yok anlaşılan.müddesir suresine bak.Evrimcilerin bazılarının bile dayandıgı insanın maymunlaştığını söleyen ayetlere bak.karıncalardan bahseden ayete bak..Ben bu soruna ayet isimlerini bile verme gereği duymadım.Galiba sen kuranı tek ayet sanmıssın.Bari yukardaki ayete sıgınarak allah sadece sekiz hayvanımı biliyor diye sorma.Belli oluyorki inançsızlıgınız sadece korku zahmet ve sorumluluktan kaçma duygusundan oluşmuş.Ayrıca inançta milliyetçilik olmaz.Ama cok istiyosan türkiyeli türkçe konusan peygamberlerde var türkiyede onlara inanabilirsin.

ugurce82
12-08-2009, 22:17
Yazık sana.Bu soruyu soruyorsan yazık.Bunu sormam için kuranı bi okuman araştırman lazım.fil süresinden bile haberin yok anlaşılan.müddesir suresine bak.Evrimcilerin bazılarının bile dayandıgı insanın maymunlaştığını söleyen ayetlere bak.karıncalardan bahseden ayete bak..Ben bu soruna ayet isimlerini bile verme gereği duymadım.Galiba sen kuranı tek ayet sanmıssın.Bari yukardaki ayete sıgınarak allah sadece sekiz hayvanımı biliyor diye sorma.Belli oluyorki inançsızlıgınız sadece korku zahmet ve sorumluluktan kaçma duygusundan oluşmuş.
yazıkkk

Ben 8 hayvanı biliyor demedim 8 büyükbaş hayvanı mı biliyor. Ayrıca neden bu ayette büyükbaş hayvandan bahsetmiştir.EDİT

K.C.
12-08-2009, 22:19
Kemal 123: Evrimcilerin bazılarının bile dayandıgı insanın maymunlaştığını söleyen ayetlere bak
Nassıl yani... Tersine evrimi savunan evrimciler mi var(mış)..

ugurce82
12-08-2009, 22:29
O kadar konuşma geçti hala bir müslüman çıkıp da kuranda çağın ilerisiyle ilgili şu vardır diyen çıkmadı. Demek ki neymiş. kuran bütün çağları kapsayan evrensel bir kitap değilmiş

kemal123
12-08-2009, 22:31
Nassıl yani... Tersine evrimi savunan evrimciler mi var(mış)..
Şöle yani senın inanmadıgın gibi birde evet tanrı var ve evrimide tanrı yarattı diye bi inançta var.Yenimi duydun yoksa.Bak sana bi secenek daha cıktı bide oraya göz at.

K.C.
12-08-2009, 22:35
Şöle yani senın inanmadıgın gibi birde evet tanrı var ve evrimide tanrı yarattı diye bi inançta var.Yenimi duydun yoksa.Bak sana bi secenek daha cıktı bide oraya göz at.
Ya kusura bakmayın, benim algım biraz düşüktür.

İnsandan maymuna evrilmeyi savunan bilim insanları var mı demek istiyorsunuz. Sizin bu son cümlelerinizi hepten anlayamadım ben.

azınlık
12-08-2009, 22:40
evrimide tanrı yarattı diye bi inançta var

Tam da söylediğin gibi, bir inanç.

A.

kemal123
12-08-2009, 22:40
Ben 8 hayvanı biliyor demedim 8 büyükbaş hayvanı mı biliyor. Ayrıca neden bu ayette büyükbaş hayvandan bahsetmiştir.EDİT

Önce kendın ne sorduguna bı bak istersen.

Senin Allahın sadece arabistandaki hayvanları mı biliyor
şimdi soruna cevap yazdım ve kıvırmaya basladın.senın sorun Allahın sadece arabistandaki hayvanları mı biliyor
Şimdide 8 büyükbaş hayvandanmı bahsetmiştir diyon bunada bı cevap yazacam bu seferde yukarda yaptıgınız gibi konula hiç alakası olmayan bişey cıkaracakjsınız.

kemal123
12-08-2009, 22:43
Ya kusura bakmayın, benim algım biraz düşüktür.

İnsandan maymuna evrilmeyi savunan bilim insanları var mı demek istiyorsunuz. Sizin bu son cümlelerinizi hepten anlayamadım ben.
Ateşe öküze hatta penise tapan varken Evriminde tanrının yarattığına inanan bilim adamlarıda var.Eğer izlediysen show tv de bir evrimci bir inançlı birde ıkısne birden inanan EDİT vardı.Bilginize

K.C.
12-08-2009, 22:49
Sayın Kemal 123,
insanın maymunlaştığını söyleyen ayetlere evrimcilerin bazılarının dayandığını söylediniz.

Ben de sordum ki, tersine evrimi savunan bilim insanları mı var?

Sonraki cevaplarınızı bu sorumla ve üstteki iddianızla ilgili görmedim,

şu ilk savınızı destekleyen bir makale ya da benzeri yazı rica etsem haddimi aşmış olmam sanırım.

ugurce82
12-08-2009, 22:58
Önce kendın ne sorduguna bı bak istersen.

Senin Allahın sadece arabistandaki hayvanları mı biliyor
şimdi soruna cevap yazdım ve kıvırmaya basladın.senın sorun Allahın sadece arabistandaki hayvanları mı biliyor
Şimdide 8 büyükbaş hayvandanmı bahsetmiştir diyon bunada bı cevap yazacam bu seferde yukarda yaptıgınız gibi konula hiç alakası olmayan bişey cıkaracakjsınız.

Sorduğum soruda bi gariplik göremiyorum. Kuranda arap yarımadası dışında yaşayan bir hayvanın adı geçiyor mu? Konudan sapanda sizsiniz. lütfen kaçmadan cevaplayın. Konu başlığına tekrar göz atın, Kuran da kendi çağı dışında bir bilgi var mıdır?

azınlık
12-08-2009, 23:02
Evriminde tanrının yarattığına inanan bilim adamlarıda var.

Bu durumda kendilerine inançlarıyla başbaşa mutlu günler dileyelim o zaman.

Ben bilim adamı olsaydım inanmak yerine bilmeyi yeğlerdim.

A.

kemal123
13-08-2009, 00:52
Sayın Kemal 123,
insanın maymunlaştığını söyleyen ayetlere evrimcilerin bazılarının dayandığını söylediniz.

Ben de sordum ki, tersine evrimi savunan bilim insanları mı var?

Sonraki cevaplarınızı bu sorumla ve üstteki iddianızla ilgili görmedim,

şu ilk savınızı destekleyen bir makale ya da benzeri yazı rica etsem haddimi aşmış olmam sanırım.

Tersine evrimi savunan var demedim.Dünyanın kendi kendine yoktan var olamayacağına evreninde bir yaratıcısı olduguna inanan ama tabi dinde oldugu gibi ılk insanın dunyaya indirilmiş değilde maymundan evrimleşerek insan olduguna ve bununda yaratıcı tarafından yapıldıgına inannalar var dedim.Sen duymamışsan başka.

Kuran ile ilşkisinide eger kuranda insanların maymunlaştıgını söyluyorsa demekki bir evrim var ve insanlık maymundan türemiştir.Hem yaratıcı hemde evrim inancı sonucu böle şeler düşünenlerde var.Bunu söleyende bir biyolog.Adını hatırlayamıyacagım ama show tv de cıkmıstı.

İvan Karamazov
14-08-2009, 12:42
Hem yaratıcı hemde evrim inancı sonucu böle şeler düşünenlerde var.Bunu söleyende bir biyolog.Adını hatırlayamıyacagım ama show tv de cıkmıstı.

bir biyoloğun böyle bir iddiada bulanabileceğine pek ihtimal vermiyorum... show tv'de evrim ve din üzerine siyaset meydanında bir tartışma yapılmıştı.. fakat bu programda yukarıdaki iddianı savunan kişi; bir biyolog değil, bir ilahiyat profesörüydü... aşağıdaki linkten bahsettiğim programı görebilirsin..

http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=210282&postcount=6 (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=9525)

eğer yukarıdaki linkteki evrim-din programı, söylediğin program değilse, söylediğin programın linkini bulabilirsen sunar mısın?

oldschool
24-08-2009, 16:33
Kuran’da hurma, incir, zeytin gibi hep arapların bildiği yemişlerden söz edilir. Hep Arabistan’da yaşayan her insanın bildiği meyveler bilinmeyen meyve yok. Mesela Allah o çağlarda Arapların bilmediği mısırdan söz etse Mucize olurdu. Allah “Tane tane sarı meyve yüzyıllar sonra önünüze gelecek adına Mısır denecek haşlanıp da yenecek.” Diyebilirdi. Ama demedi. Sadece Arapların bildiği kadarını söyledi.

Deveden söz edilir, mesela zebradan söz edilmez. “Dünyanın uzak ve sıcak bir yerinde yaratılan siyah çizgili beyaz eşeğe andolsun ki” diye bir ayet yok. Ama "atlara andolsun" var. Eğer Muhammed Kongo havzasında yaşasaydı deveyi değil de zebrayı ele alacaktı Kuran’da. Ya da Muhammed Ortaasya Türkleri’nin arasında olsa börüden (kurt) bahsedecekti. “Tang Tangrı börüyü yarattı görüben düşünüben anlamazsınız.” Derdi. Ama Arabistan’da olduğu için deveden bahsetti.

Sonra şöyle bir ayet yazsa şimdi bütün dünya Müslüman olurdu dese ki: “Andolsun ki biz insandan 60 milyon yıl önce dev sürüngenler yarattık. Ahir zaman yaklaşınca toprak altından dev sürüngenlerin kemikleri insan tarafından çıkarılacak.” İşte Kuran asırlar önce dinozor fosillerini anlatmış helal olsun der iman ederdik.

Ya da Kuran şunu diyebilirdi “Bin üç yüz yıl sonra gökte uçan büyük demir gemilerin içine girip seyahat edeceksiniz.” Uçaktan bahsetmiş olurdu. Ya da Kuran quantum fiziğinden bahsedebilirdi, atomaltı parçacıklardan, E=Mc2’den ama Kuran hep o çağın bir insanının yazdığı bir şeyden öteye gidememiş.

Kuran'a göre hava (atmosfer) olmadan da su olabilir. Hiç mümkün mü hidrojen yok oksijen yok ama su var. Hiç olacak şey mi?

Allahü teâlâ, gökleri ve yeri altı günde yarattı. (Bundan evvel ise) Arş'ı su üzerinde idi. ( Hûd sûresi/7)
Tabii 1400 sene öncesinin insanı ne bilsin bunu. Allah böyle bir hata yapmayacağına göre...

Eskiden insanlar düşünce idrak gibi şeylerin beyinde değil de kalpte oluştuğuna inanırdı:

"Burundan bir çengelle girilip beyin parçalanır ve parça parça çıkarılıp atılırdı. Beynin korunmamasının nedeni Eski Mısırlılar’ ın beyine önem vermemelerindendir: Eski Mısır’da yaşam kalpten girer, kalpte yaşar, kalpten çıkardı. Eski Mısırlılara göre, düşünce merkezi de yine kalpti. Bu nedenle kalp çıkarıldıktan sonra mumyalanıp tekrar yerine konulmasına rağmen, beyin hiçbir şekilde saklanmamıştır, beyin önemsenmediğinden dolayı, hiyerogliflerde bile yer almamıştır."
Kaynak: http://www.girgin.org/ansiklopedi/misirdamumyalama.htm (http://www.girgin.org/ansiklopedi/misirdamumyalama.htm)

Kuran'da bakalım ne diyor:
Andolsun, cehennem için cinlerden ve insanlardan çok sayıda kişi yarattık (hazırladık). Kalbleri vardır bununla kavrayıp-anlamazlar, gözleri vardır bununla görmezler, kulakları vardır bununla işitmezler. Bunlar hayvanlar gibidir, hatta daha aşağılıktırlar. İşte bunlar gafil olanlardır. (A'RAF SURESİ / 179)

"O, insanı pıhtılaşmış kandan (alak'tan) yarattı."(ALAK - 2)

evet, eğer Kuranda "ileride TuranDursun.Com'da Yucemanitu nickli bir eleman çıkacak ve Kuran'da olmayan şeylerle Kuran'ın Allah kelamı olmadığını kanıtlayacak" deseydi o zaman hepimiz inırdık. ama demedi, o yüzden inanmıyoruz.

high_iq
24-08-2009, 17:23
evet, eğer Kuranda "ileride TuranDursun.Com'da Yucemanitu nickli bir eleman çıkacak ve Kuran'da olmayan şeylerle Kuran'ın Allah kelamı olmadığını kanıtlayacak" deseydi o zaman hepimiz inırdık. ama demedi, o yüzden inanmıyoruz.

Dememiş midir? Hata etmiştir o zaman. Hazreti Yücemanitu'ya da haksızlık etmiştir o halde...

yucemanitu
24-08-2009, 17:46

Sizin gibileri onu da çıkarır Kuran'dan :D Güneş dünyanın sonundaki çamura batıyor yeryüzü de düz Kuran'a göre siz kalkıp Mars'taki kum tepeleri Kuran'da var diyorsunuz. Daha neler neler yok halley yıldızı Kuran'da var yok Quantum fiziği Kuran'da var. He öyle öyle...

yucemanitu
24-08-2009, 17:50
Sonra şöyle bir ayet yazsa şimdi bütün dünya Müslüman olurdu dese ki: “Andolsun ki biz insandan 60 milyon yıl önce dev sürüngenler yarattık. Ahir zaman yaklaşınca toprak altından dev sürüngenlerin kemikleri insan tarafından çıkarılacak.” İşte Kuran asırlar önce dinozor fosillerini anlatmış helal olsun der iman ederdik. YUCEMANİTU

Neden yalan söylüyorsun
Böyle bir ayet olsada inanmazdın

Hadi inansana
Hiç konudan konuya atlatma
O dönemde h.z muhammed neden böyle bir ayet yazsın
Evet senin şu dev sürüngenler meselesi de çok ilginç olurdu
Ama yukarıdaki ayette son derece ilginç
Arkadaş kaynakta vermiş

Ama hayatta her istediğimiz olmuyor biliyorsun
Bazı şeylerle yetinmek zorundayız
Şimdi sen fıstıklı çikolata,cola gibi şeyleride önceden bilmesini istersen ne yapacağız

internet
3g telefon
falan filan

bunları niye önceden bilmedi
hey Allahım ya

Sen hasta mısın, insanlara saldırmadan düşüncelerini savunamıyor musun? Neymiş üç karanlık ben burda ilmi bir şey göremiyorum. Ayrıca terbiyesizleşme ortada bir şey yokken karşındaki insana yalancı demek hakkın ve haddin değildir. Sınırlarını bil de konuş.

muhterem5151
24-08-2009, 20:44
Nasi yanİ "allah İŞkence edenlerİn en hayirlisi dir"
sankİ daha Çok bİr cellattan bahsedermİŞ gİbİ...

Bu ve buna benzer cevaplar yazarken karŞinda buyalan dolanlari,numaralari yİyecek kİmse varmi sence.

Bİraz mantikli olsak dİyorum. Ne dersİnİz?

Tamam İnanÇlara saygi fİlan ama bu kadar ucuz sa bu dİn dedİĞİnİz tartiŞip bu baĞnazlarla ÖrÜmcek kafalara kafa patlatmanin alemİ yok sevgİlİ arkadaŞim bence.
GÖrÜŞmek dİleĞİyle.....

yucemanitu
24-08-2009, 21:17
Senin Allah'ın Kuran'da nasıl işkence edeceğini anlatmıyor mu asıl yalancı sensin. Bunu nasıl inkar ediyorsun? Kuran ayetlerinde dünyanın en sapık insanının aklına gelmeyecek iğrençlikler var yok deri erir tekrar oluşur yok irin içirilir yok ateşlerde kavrulurlar yok kemikleri çatırdatan inlemeler sapık sapık eziyetler hepsi Kuran'da. Burası dinlerden özgür bir site eğer din üzerine tartışmayı kaldıramayacaksanız gelmeyin kardeşim.

oldschool
25-08-2009, 13:44
Sizin gibileri onu da çıkarır Kuran'dan :D Güneş dünyanın sonundaki çamura batıyor yeryüzü de düz Kuran'a göre siz kalkıp Mars'taki kum tepeleri Kuran'da var diyorsunuz. Daha neler neler yok halley yıldızı Kuran'da var yok Quantum fiziği Kuran'da var. He öyle öyle...

siz dediğiniz kişileri anlayamadım??? benim yukarıda dediğiniz çamur, quantum fiziği, kum tepeleri v.s. şeylerle hiç ilgim olmadı.

oldschool
25-08-2009, 13:48
Dememiş midir? Hata etmiştir o zaman. Hazreti Yücemanitu'ya da haksızlık etmiştir o halde...

ben hiç rastlamadım ama büyük ihtimalle dememiştir. :D . ama şimdide "high_iq nickli eleman da oldschool adlı üyenin yorumundan alıntı yapacak" demesi gerekirdi. ama demedi, o yüzden inanmıyoruz...

warriorxxx
23-10-2009, 01:16
kuran o çağın bilgisinden ileride değil demişiniz gezegenlerin belli yörüngelerde olduğunu göğün 7 kattan yaratıldığını anne karnındaki gelişimin 3 karanlık evrede olduğunu lan 2009 damı yaşıyor hz .muhammedde bunları yazacak kaç yüz yıl be yuh daha adamlar borudan su akıtıp banyo yapamıyor sizin gibi yemeği ocakta pişiremiyor ama bi kişi kalkıp göğün 7 kattan yaratıldığını sonra bizansın savaşı kazanacağını önceden söylemesi sizce standart bi kişimi bunu yapan biriniz bana 1000 yıl sonraki bir icadı söylesin hadi yada kuranın aynısını yapın getirin buyurun ama aynı mantık ve sistematik olacak