Orijinalini görmek için tıklayınız : Radyomuza İsim Önerilerinizi Bekliyoruz
İnternet üzerinden yayın yapacak olan sitemizin radyosuna isim önerilerinizi bekliyoruz. Beğendiğimiz isimler arasında gerekirse anket yapılacaktır.
RADYODA NE GIBI KONULAR YER ALACAK ? ONA GÖRE BELKI BIR FIKIR YAZABILIRIZ ... SADECE ATEISTLIK ÜZERINE MI YOKSA SIRF MÜZIK YAYINIMI ? ISLAMI KONULARDA OLUCAKMI ? EGER OLUCAKSA ... HERKEZIN RADYOSU ADINDA ÖNERIM OLABILIR ...
Paradoks ya da Pandora geldi aklıma ilk olarak. Ama sanki daha önce pandoranın kutusu diye bir radyo pragramı vardı...
bu iki isim çok klişe olur. türkçe bir isim olmalı öncelikle. yalın ve net anlaşılır birşey olmalı, sesçil açıdan da kulağa hoş gelmeli.
herkese selam
radyo meta nasıl:)
105.6 Meta Fm adında ve Bilyay vakfına ait. www.bilyay.org.tr Bu siteyi incelemeni tavsiye ederim Aragonn. İlgini çekecek konular var.
gerçekte ben bunu espri mahiyetinde yazmıştım ve böyle bir radyodan haberim yoktu.şu an kulaklığım ve speaker lar arızalı.daha sonra bakarım.
isim konusundada sitenin misyonundan dolayı isim önermemin iyi bir fikir olduğunu sanmıyorum.siznde benzer pozisyonda benzer tavırları göstereceğinizide düşünüyorum.sevgiyle
Üç günden beri internetten uzaktım. Yanıtları yeni okuyorum.
Radyonun içeriği müzikten ibaret değil. Din, tanrı, ateizm, laiklik gibi konularda konuşmalar olacak. Forumlardaki genel içeriğe benzerlik olacak. Başlangıçta haftada birkaç gün ve her yayında birkaç saat başlanacak. İlgi ve istek durumuna göre ayarlamalar yapılır. Tabiki yayınımız profesyonel kalitede olamaz. En azından uzun bir süre amatör seviyede kalacak.
"Radyo Reality" önerisini listeme katıyorum ve diğer önerilerinizi de bekliyorum.
cem son zamanlarda hiç yorum yazmıyorsun sebebini merak ediyorum. forumlardaki etkin eylül ve ekim ayında daha fazlaydı sanki. kasım ayında pek yazmaz oldun.
Usrenin,
3 günlük seyahatten yeni döndüm. Evelki hafta da 4-5 günlük bir "bayram" tatilindeydim. Diğer zamanlarda ise bazen arka plandaki sistem yönetimi ve geliştirilmesi çalışmaları nedeniyle forumlara yazma fırsatım bazen az oluyor.
Örneğin şu sıralar sitemize "Evrim Teorisi" modülü entegre etmeye çalışıyorum aynı zamanda radyo çalışmalarını biçimlendirmeye çalışıyorum. Bunun dışında siteye saldırı raporlarını incelemek, database yedeği almak, yönetime yazılan maillerin okunması, sitemize link veren siteleri incelemek, nuke sistemindeki yeniliklerin takibi gibi yönetsel işler, foruma yazmaya ayırdığım zamanın kısıtlanmasına neden oluyor.
Merhaba Cem,
Öncelikle hoşgeldin.
Maksat Çorbada tuzumuz olsun. Yapabileceğimizin en iyisine ulaşmak için.
Bu arada Reality gerçekten de çok güzel cronicy ama radio reality yerine belki Türkçe olarak radyo realite desek nasıl olur?
( Bu isim gerçekten amaca uygun yerinede tam oturmuş gibi geldi : )
Reality'den yola çıkarsak şu isim nasıl olur?
"Gerçeğin Sesi"
Kabul ediyorum, Kalp Gözü, Sırlar Kapısı gibi bişi oldu ama olsun :D
"radyo medusa"(çok ironik olur sanırım..)
Online yayına geçmeden, siteden download edilebilecek şekilde banddan programlar yayınlama gibi bir şey düşünür müydün Sevgili Cem?
merhaba arkadaşlar;
***radyonun ismi türkçe olmalı
***radyonun ismini duyanlara bir şeyler anımsatmalı
ama bu çerçevede şu an aklıma bi şey gelmiyor...
seçkin
Medusa'nın anlamı nedir Rutkay?
Hasan_,
Bir dönem zaten banttan yayın olacak, çünkü bu konuda amatör olduğumuz gibi tecrübemiz de yok.
Mutezile'den bazı öneriler şunlar:
"Bir program adı önerim var: 'Eşref saati'
Radyo adı önerim: Mühür FM / Düşün FM / Kayıt FM"
"bırak efem" olsun :D ingilizce'de de birak diye yazılır, o zaman da bir-ak kelimelerinden oluştuğunu söyleriz, buradaki bir(bir başla, bir yap gibi) başlatıcı bir unsur olur; ak da "ak, yani alemlere ak, farklı görüşlere ak, kendi beyninden dışarı ak" şeklinde bir anlama taban olur. efem ise FM yerine halkımız kültüründe yaygınca saygı duyulan ama maçoluktan ibaret olan efelik anlayışını ifaderken, aynı zaman da türkçe bir karşılığı olmayan FM(frequency modulation) ibaresinden kurtulmamızı sağlar.
ne dersiniz? hem bırakış, hem başlayış, hem akış..?
belki bir gün "bırak efem" derken, ülkemizdeki kurtlar vadisine reyting rekoru kırdıran efeci(dayıcı) zihniyetin bu tarzı bırakıp, metro duraklarında tübitak'ın popüler bilim dergisi okuyan ve bir bir bilimin ve düşüncenin içine akan bir zihniyete yükseldiğini görürüz?
ne dersiniz? bıraksınlar mı?
:D
Usrenin kinaye ve mizzahı ustaca kullanmışsın.. :)
Düşününce aslında çok sofisitike, mesaj veren ve içeriğini belli eden bir isim olmak zorunda değil. Fonetik olsun, Türkçe olsun, O da olsun buda olsun dersek işin içinden çıkılmaz. Hiç bir isim tam olarak uygun olmaz.
Ama yinede ne olursa olsun biraz aykırı ve sıradışı olsun diyesim geliyor. Klişe olmama konusunda herkez hemfikir. O zaman bırakın aykırı olsun, abuk subuk olsun, dine inananların kusursuzluk anlayışını yansıtmasın. Bırakın bol gelsin dar gelsin. Kara kalem eskiz gibi olsun. Kalıplara sokulmadan özgürce düşünülmüş olsun aykırı olsun ama bir o kadarda sıradan ve bizden.
Uyarmı kaygısı olmadan sınırsızca yazmak gerek. Derken de aklıma geleni yazıyorum. color=red] Radyo Sınırsız - Sınırsızca[/color] Benden bukadar...
sitenin de sloganı olan özgür ses olabilir mesela
açık radyo da olabilir sloganı da herşeye açık olur.
bence radyonun radyo olduğunu dinleyen herkes anlayacak nihayi olarak. o yüzden "radyo" kelimesini kullanmayalım diyorum. ikinci olarak FM kullanmak da çok gereksiz çünkü artık AM ve diğer modulasyonlar neredeyse hiç kullanılmıyor. Yani birşey FM şeklinde olmasın ismi.
tek ve yalın bir isim olsun. bence bir anlamı olmasa da olur. yeni bir kelime icat edelim. büyük ve küçük ünlü uyumuna uysun. yeni bir kelime olsun bu, ne de olsa türkçe'de kelime sıkıntısı çekiyoruz.
hani sözlüğü açınca şöyle bir cevap görelim- 21. yüzyılda düşüncelerin özgürce tartışılabildiği, belirli tartışma kaidelerine uyan düşünsel platform.
ilk kez bir radyo için kullanılmış bir isim, daha sonra kabul gördüğü için türk diline yerleşmiştir(bkz. eski dinler ve aydınlanış(böyle de bir kaynak ismine yönlendirsin mesela)
yani atıyorum bu yüz sene sonra oluyor. ama dünyayı şekillendirmiş oluruz gençler:)
ingilizlerin diline bakıyosun, her şey için bir kelime var, yaw bu adamlar bu kelimeleri nerden buluyor, nasıl türetiyor? atıyolar heralde :D
ara sıra atacaksın canım, atmak güzeldir bazen, " ta hurama doğdu" diyeceksin. dünya yuvarlak, çok köşeli olmaya luzum yok, sonra törpüleniyorsun.
sitenin de sloganı olan özgür ses olabilir mesela
ufak isimlere büyük anlamlar yüklemek ya da yüklemeye çalışmak genelde başarıya ulaşmıyor.
bir radyo isminden ne beklenir:
akılda kalmalı
ilgi çekmeli
merak uyandırabilmeli
güzel bir duygu vermeli
radyo içeriğine ufak bir referansta bulunmalı
kısa ve öz olmalı
bu bağlamda; rahatça tartışabileceğimiz ve daha çok din ve yaşayış felsefelerini konuşacağımız bir yayın ortamı hissini vermeli. kimler konuşmacı olarak katılır bu konuda bir fikrim yok gerçi. müzik olarak da meditasyon etkisi yapabilecek new age tarzı şeyler çalınsa çok güzel olur. buna örnek olarak aklıma "enya" gurubu geldi.
isim önerim yok sadece bu kriterleri söylemek istedim
ngcoskun
18-11-2005, 09:24
birkaç öneri de benden.
"gerçekler bulvarı" hoşuma giden iki kelime yanyana geldi.
madem tartışmalar söyleşiler olacak, belki buna uygun "sen de katıl"
ya da "meydan" , "tartışma bulvarı" , " özgürmüyüz" şeklinde çoğaltılabilir.
normal radyo isimlerinden biraz farklı oldu ama zaten radyo yayınında farklı olacağını düşünerek yazdım...
olmamış!
:D (neyine olmamış yaw neyine olmamış deme:)))
medusaexotica olsun adı ya da diabolus in musica olsun
ngcoskun
19-11-2005, 11:27
ilginç.
peki sen şimdi burda dalga mı geçtin yoksa benim anlamadığım bir espiri mi yaptın.kusura bakma gerçekten anlamadığım için soruyorum.
ya şimdi olmamış dedim içimden önce, sonra bunu derken aklıma cem yılmazın yüzü geldi, gorada bir sahne vardı hani; adam götürüyor ufo resmini veriyor fotorafçıya o da eline büyüteci alıp olmamış diyor; sonra seninki "neyine olmamış yaw neyine olmamış" diyor, sonra fotocu "bu ufonun üstünde kütahya porselen yazıyor" diyor, o da " tamam, ben zaten bu resmi kütahyada çektim" diyor. böyle bir tepki ver istemedim yani:)
anladın mı şimdi?
işine gelen esprileri anlıyosun ama;)
ngcoskun
19-11-2005, 11:56
ama ama benimnkinin üstünde kütahya porselen yazmıyordu kiii... smile146
kalbimi kırdın ühühühhü... :( :D
bak o filmde çok gizli espriler vardı:
şimdi filme gülecekler{keyif alacakları(bu benim tahminim)} 4 kategoriye ayırmışlar:
1) muz kabuğuna basıp düşenlere gülen islamcı güruh(bu konuda islamda mizah diye bir başlığım vardı)
2)formatlanmış hayatın formatına limon suyu sıkan şeylere gülen halk
örnek: matrix'teki uçma sahnesini alıyorsun ama işareti "nah" yapıyorsun komik oluyor.
3)seratonin musluğu bozuk olan ve seçmeksizin herşeye gülebilen güruh(varsayıla değer olarak da tebessüm sahibidirler)
4)beynini bir media center olarak kullanabilen ve biraz sanal gerçeklik yaşayan zeki insanlar topluluğu
aslında bu kafamdaki listeyi tam yansıtamadım ama neyse idare et.
mesela orada bir espri vardı: " evinde video çeken adam gelmiş burada taşın toprağın resmini çekiyor" diye.
ben burada kopmuştum. şimdi adam(oradaki tur rehberi) bırak tarihi sanatı oradaki olayı fotoğrafı yapıp(photoshopta mesela) duvarın üzerine bezemek şeklinde algılıyor ve "ulen siz zaten evinizde her türlü film teknolojisini kullanıp jurasik park yapıyonuz, burada gelip benim fotodan ne bekliyonuz ne anlatayım size" diyerek kızıyor. aslında bunu oldukça açık vermiş ama anlayan çıkmamıştı. neyse şimdi ukalalık yapmış gibi olacam:)
bu arada radyo adını çok sulandırmayalım cem kızacak
ok cem dostum al sana radyo adı:) :" god hates us all" ama satanistik olur dersen bilemem.
Ngcoskun tekrar hoşgeldin. Eski mesajını cafeye taşıdım diye bana küstün sanmıştım. :)
Önerilerin rado adı olamktan ziyade program adları olmaya aday gibi görünüyor. Ne dersin?
ngcoskun
19-11-2005, 14:04
ayıp ettin cem.sana küsermiyim hiç.bazen sıkılıyorum hep aynı şeylerin tekrarlanmasından.ara veriyorum açıkcası.sonra özleyip tekrar geliyorum.birikmek işe yarıyor ...
evet belki haklısın.çok yaratıcı olmadığımı kabul ediyorum.tamam ben yazmadım kabul edin onları. :D
dinlerden özgürlükte multimedia konusuna birbakarmısın bu arada..
zend_anarshist
20-11-2005, 03:06
radyonun ismi bence "radyo bilimevi" olsun..
radyonun adı "Mutezile" olsun.
"Bilimevi" sitemizin içeriğine uygun depğil çünkü burada esas olarak bilimle değil din ile ilgileniyoruz. Bilime değinmemiz bu çerçeve içinde kısıtlı.
"Mutezile" adında ciddi misin usrenin? Akılcı bile olsa İslam içindeki bir mezhep değil mi mutezile? Mutezile bu işe ne der?
daha önce mutezile ile mutezile'nin ne olduğunu "mutezile nedir" başlığı altında konuşmuştuk, konuyla ilgili ne düşündüğünü oraya yazmıştı. Buraya özellikle birşey yazmamış, belki görmemiştir bu önerimi. Ama onun da hoşuna gideceğini düşünüyorum. Hem eskiyi yad etmiş oluruz, hem de dine karşı olduğumuzu kısa bir şekilde ifade etmiş oluruz diye düşündüm. Açıkça söylemek gerekirse Mutezile'nin ne olduğunu Bizim Mutezile'nin nickinin anlamını merak edip google'da tarattıktan sonra öğrendim, hoşuma gitti. Zaten Bizim Mutezile kadar çok islami kaynağa(kitap vs.) sahip olan bir aydın'ın kendine, görüşlerini kısa ve öz bir şekilde anlatabilecek bir nick seçmesine şaşmamalıydı. Yine de kendi fikrini öğrenmek isterim bu konuda, eğer onun da hoşuna giderse niye olmasın, evet ciddiyim.
RADYO KAVARA,RADYO MOKAR,RADYO MİNCO,RADYO ÇORAYBE BUNLAR ÇOK DERİN MANALAR İFADE EDEN İSİMLER YAKIŞIR RADYOMUZA İSPANYOL Bİ ARKADAŞIM VAR ONUN TAVSİYELERİ BUNLAR.VAYBE SLOGANIDA ŞU OLMALI SESSİZ YIĞINLARIN SESİ.ARTIK ÇIĞLIKLARIMIZI DUYURACAĞIZ İÇİMİZDE KOKMIYCAK DÜŞÜNCELERİMİZ BİZDE VARIZ DİYECEZ EVET BİZDE...CEM RADYO BÖLGESELMİ YOKSA GENEL Mİ OLACAK.
minco'nun halk dilinde ne anlama geldiğini biliyosun heralde
yok usrenin kardeş inan bilmiyorum ben sadece ispanyol arkadaşımın aktardıklarını yazdım sakıncası varsa kusura bakma kastım yok yani ok.
liberté olsun mu?
patricia kaas'ın "ma liberté contre la tienne"(benim özgürlüğüm seninkine karşı) diye şarkısı var hem, dinleyin beğenmezseniz koymayın, allah belamı versin çok güzel.
Radyo Amblemimizi ve sloganımızı görüşlerinize sunuyorum:
http://turandursun.com/images/radyo_td.jpg
evet radyonun adını çok aradın bizi de çok uğraştırdın ama sonunda bulmuşsun:) pek uzaklarda değilmiş isim gerçi:) alem adamsın valla:)
turan dursun demek, abi niye o kadar beyin fırtınası yaptırdın bize:)
biz de derdik turan dursun diye:) ama dolma kalem nerden aklına geldi o yaratıcı olmuş :D
Cazip bir isim önerisi göremedim Usrenin. Ama hala öneriye açığım.
Dolma kalem, düşüncenin ifadesi açısından iyi bir simge olarak göründü bana.
Mutezile
26-11-2005, 09:11
Usrenin dostum;
Teveccühün önce teşekkür ederim; ama İslami vurgusu bu denli güçlü olan bir isim www.turandursun.com sitemizin radyo ismi olmamalıydı. Buna sana daha önce yazmıştım zaten biliyorsun. Benim mezhepler tarihini okurken bu isme takılıp yoğunlaşmamdaki sebepler çok:
Bir tanesini söyleyeyim: Alevi-Sünni Husumeti'ni bu iki mezhebe de unutturan ve bi r l i k t e saldırdıkları; ortak tutum sergiledikleri nadir konulardan biridir ''Mutezile''. Birbirlerini günahı kadar sevmeyen iki topluluğun ortak saldırdığı bir hedef olan 'Mutezile' demek ilginç bazı saptamalarda bulunuyorki; kin ve nefrete mazhar oluyor ve tamamen ortadan kaldırılıyor taraih sahnesinden.
Anladım ki Genç Türk Cumhuriyeti için Aydınlanmayı Anadolunun en ücra köşelerine taşımayı misyon addeden ''Köy Enstitüleri'' ne anlam ifade etti ise; ''Mutezile'' de İslama koymayı çalıştığı değerler ve yeni perspektif ile İslamın ''Köy Enstitüleri'' olmaya namzet bir Kol'du.
Köy Enstitülerin de Mutezile'nin de aynı akıbeti paylaşmaları yeterince manidardır dostum.
Gercegin Sesi,Uyanis,Aklima gelen iki isim.
aspartam
18-12-2005, 15:20
varucan olsun :D
kalkandelen
08-01-2006, 05:35
Turan Dursun boylece radyodada yasayacak,,Tebrik ederim gercekten isim aramaya gerek kalmadi...Turan Dursun son derece guzel bir isim..
sevgiler ve saygilar
---Hacı adama yakışıyor mu böyle sözler?---
--exclusive--
Materyalist ya da düşünsel bir isim olmalı bence. :)
Evren
Özgür İnsan
Nehir
Güneş
benim önerilerim.
benim öneri de radyo beşeri olacak.
yani herşeyi beşer yapıyor, allah yok, ruh yok, in, cin vs yok. ne varsa beşer de var.
kaderi yazan da beşer, çizip, bozan da beşer.
dünyayı değiştiren kirleten de beşer, savaşan da *beşer, seven de.
herşey beşer de var. allah da, ruh da bişey yok. herşey beşerde.
bu nedenle benim önerim radyo beşeri olacak.
cem abimizin hazırladığı site logolarında geçen dinlerden özgürlük 'ü de kullanabiliriz.
[radyo dinlerden özgürlik[/b]
biraz uzunca ama bence yine de hoş.
Radyo Özgür,
Hatta slogan bile bulabiliriz:) Özgür Dünyaya açılan pencereniz, Özgür insanların sesi gibi.
Logo olarakda Dolmakalem fikri çok güzel. sadece ufak tefek bir iki oynama yapılsa yeterli.
sorgulamak...
28-04-2006, 13:54
bende maddeöz'e katılıyorum arkadaşlar
* * *
* * * * * * * "DİNLERDEN ÖZGÜRLÜĞÜN SESİ RADYOSU"!!!
* * * * * * * * * * * * * * * * * * *ÇOK
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *YAKINDA
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *YAYINDA !!!!!
Cehennem Odunları daha yakışır size.Sonsuz hezeyanlı özgürlüğünüzün varacağı yer...
deli_cevat
29-04-2006, 10:46
enareo hiç gülceem yoktu beni bayaa bi güldürdün helal olsun sana
İsim konusunda bu kadar öneri yeter, ilgilenenlere teşekkürler. Ancak çok daha önemli olan yayın ekibi sorunu var artık karşımızda. Fikir verme kısmı kolaydı bakalım icraat kısmından ne kadar ses çıkacak.
Merhaba,
Begendigimiz isimler arasindan gerekirse anket yapilirsa;
1- Dilimaya (Radyo dilimaya)
2- Dinlerden özgürlügün sesi' de oylanabilir mi?
benim fikrim ismi
Radyo İNSAN olsun