Orijinalini görmek için tıklayınız : SITE YÖNETICISINE BIR ÖNERIM VAR
BU SITEDE GÖRÜNTÜLÜ TARTISMA YAPABILME IMKANI OLBILIRMI YANI BIR PENCEREDEN BÜTÜN SITEDE YAZISANARKADASLAR BIRBIRLERINI DAHA YAKINDAN GÖRME FIRSATI OLSUN SADECE BIR ÖNERI .. BEN SAHSEN MUTEZILE SARGON ALIMINIUM U SAHSEN GÖRMEK ISTERDIM NE DERSINIZ ?
YORUMUNUZ VARMI ARKADASLAR ...
bence gereksiz bir öneri din adına işlenen cinayetleri düşününce....
INSANIN YÜZÜ KALBININ AYNASIDIR GERÇEK YÜZÜN ORTAYA ÇIKACAK DIYE KORKUN MU VAR ?
hayır ne yazdığımı bir daha oku
SEN BENIM YAZDIGIMI ANLAMADIN ... DIN ADINA ISLENEN CINAYETLERI KASDEDIYORSUN BIRSEYDEN KORKAR GIBISIN OZAMAN ... SEN ALLAHI INKAR EDIYORSUN BU YÜZDEN KORKU IÇINDESIN ...
Mutezile
11-11-2005, 18:13
Burkay dostum;
Benim bildiğim hiç bi forumda bu uygulama yok. İsteyen Avatara kendi resmini koyuyor sadece, o kadar. Düşüncen çok orijinal, ama teknik olarak uygulanabilir mi hiç bir fikrim yok. Bir de isabetli bir karar olur mu o da tartışılmalı bence. Çok farklı bakış açıları sunulacaktır eminim bu konuda. Bak benim 'Haftanın Arpacık Soğanını Seçme' önerimi tarihe gömdüler. Mesela bu haftanın arpacık soğanı adayım- yaklaşık 3 boy farkla- 'MMX' küfürbazı olurdu. Avatarına güzel bir arpacık soğanı resmi koyardım.
Belki senin fikrin kabul görür, bekleyelim görelim.
hayır inkarda etmiyorum kabul de etmiyorum. sorguluyorum
MY ZONE FIKRIN VE GÖRÜSÜN IÇIN TESEKKÜR EDERIM ... MUTEZILEYE: BIR ÖNERI GETIRDIM BURDA HEPIMIZ INSANIZ HERKEZIN FARKLI GÖRÜSLERI VAR SAYGILI OLMAMIZ GEREKIYOR ... BU HIÇBIR FORMDA UYGULAMA YOK DEMISSIN BU SITE ILK OLUR BELKI ! SADECE GÖRÜSÜM BU ...SAYGILAR.
INSANIN YÜZÜ KALBININ AYNASIDIR GERÇEK YÜZÜN ORTAYA ÇIKACAK DIYE KORKUN MU VAR ?
aklı başında hiç kimse bunca yobaz şeriatçının var olduğu bir ülkede yüzünün internettten görüntülenmesini istemez.
yüzümün insternetten gözükmesi böyle bir ülkede hayatımın tehlikeye girmesi demektir.
biz enayimiyiz de kendimizi deşifre edelim?
bu öneriyi son derece saçma ve anlamsız buluyorum.
Güzel bir öneri gibi...
Ama bu toplumda inanmadığını açıklamak kolay değil...
Arkadaşlarına ve hatta ailene bile söylemek zor...
İnsanların size bakışları birden değişiveriyor...Çoğunluk kolay yolu seçip inandığı için, sana söylenenleri sorgulamak ve farklı bir çıkarım yapmak insanlara garip geliyor...
Bu yüzden görüntü kullanımı sakıncalı olabilir...
Bu yüzden görüntü kullanımı sakıncalı olabilir...
olabilir ne demek kesinlikle sakıncalı olur.ateist öldürüp allah katında sevap işlemek işteyen onca yoz beyin varken böyle dikkatsizliklerde bulunmamamız gerekir.
hatta msn de tartıştığımız ve kötü niyetli olabileceğinen süphe ettiğimiz müslümanlara karşı web kameramızı kesinlikle açmamalıyız.ne olur ne olmaz.tedbiri elden bırakmamak lazım.
Materyalist
11-11-2005, 19:06
Burkaydan güzel bir öneri gelmiş. Olabilir. Ama görüntünün hangi açıdan ve ne şekilde alınacağını da yazsaymış iyi olurmuş. :D :D :D Yandan mı, önden mi, yüzü açık mı, maskeli mi? :D
MATERYALIST OLDUGUN GIBI SENI TANIMAK ISTERIM MASKELI FALAN DEGIL ...TOLGAYA ... BENIM BIRÇOK ATEIST ARKADASIM VAR HIÇBIRINE BIRSEYOLMUS DEGIL SIMDIYE KADAR ... SENIDE KORURUZ KORKMA ... INSAN ARASTIRMAK ISTEDIKDEN SONRA SENIN GIRDIGIN YAZILARDAN BILE BILGISAYARINA GIRILEBILIR SENIN KIM OLDUGUN ÖGRENILIR ...
BEN BUNU ANLIYORUM BAZI ARKADASLAR KENDI DÜSÜNCELERINI ANLATDIKLARINDA SALDIRIYA UGRAYACAK KORKUSU VAR ... NEDEN KORKUYORSUNUZ ?
onlar senin ateistleri pusuya düşürüp öldürmeye çalışan bir terör örgütü üyesi olup olmadığını nereden bilecekler?
SUAN BIRÇOK ATEIST ARKADASLAR TANIYORUM HEPSI YASIYOR ... SONRA BEN ISLAMI YASIYORUM ÖLDÜRMEK BENIM DINIMDE HARAM BENIM YAZILARIMA BAKARSAN BENIM NASIL BARISCIL BIR INSAN OLDUGUMU ANLARSIN ... SIZ DAHA INSANIN NE OLDUGUNU BILMIYORSUNUZ GALIBA BEN INSANIM ... BEN SENIN INANCININ BANA TERS DÜSDÜGÜ IÇIN ADAM ÖLDÜRÜYORSAM VALLAHI BENIM YERIM CEHENNEMDIR ... SONRA PUSU KURMAK BENIM GIBI ISLAMI YASAYAN BIRINE YAKISMAZ ... KIM YAPARSADA BIZIM INANCIMIZ GEREGI CEZASINI ÇEKER ...
bunlar senin sözlerin söz ile gerçek birbirine uymayabilir. bazıları için amaçlarına ulaşmak için araçlar vardır. bununda bir araç olmadığı ne malum ?
SEN BÖYLE YASAMAYA DEVAM EDERSEN YAKINDA DISARI BILE ÇIKAMASSIN YA OLDUGUN GIBI GÖRÜN YADA GÖRÜNDÜGÜN GIBI OL ... BURDA HERKES AHKAM KESIYOR DISARIDA SÜT KUZUSU ... BÖYLE YASAMAK MI OLUR RAHAT OL BENIM GIBI ALLAHDAN BASKASINA KULLUK ETME ... BAK SOR BENI SITEDE YAZISAN ARKADASLARA ... MUTEZILEYE CRONICY YE SRGONA VE DIGER ATEISTLERE ONLARIN BENIM BÖYLE BIR YAPIM OLDUGUMU DÜSÜNÜRLERMI ? YA SEN BENI ÖLDÜRMEK ISTERSEN SEVGILI ARKADASIM MY ZONE ?
benim öyle bir niyetim yok. teklif senden geldi. unutma ki bir terörist de düzgün yazılar yazabilir.(sana teröristsin demiyorum çünkü seni tanımıyorum) yazıya bakarak yapılacak değerlendirmeler hiçbirzaman sağlıklı olmaz.
Mutezile
11-11-2005, 22:02
Burkay arkadaşımız; Aspartam ve Alümünyum ile birlikte;sitemizin müdavimi olan en aklı başında Mü'minlerdendir. Sevgili my-zone biraz komplo teorisi üretiyorsun gibi görüyorum.
Öte yandan; yukarıda adı geçen arkadaşları tenzih ederek- aydınlanma şehitlerimiz olan Kışlalı, Hablemitoğlu, Mumcu, Dursun, Emeç ve diğerleri örneğinde gördüğümüz gibi my-zone'un kuşkuları bütünüyle 'havadan nem kapmak' olarak da nitelenemez.
Ne acı ki; güvensiz, sevgisiz, marazi derecede şüpheci, paylaşımcılıktan uzak, husumetin körüklendiği, marazi derecede pragmatist, oportünist, çıkarcı, ferdi bir topluma dönüşüyoruz giderek.
Masumiyeti kaybediyoruz.
İçtenliği kaybediyoruz. Sevgiyi kaybediyoruz. Halbuki bunlarsız insan olamayız ki..
EGER BEN INSANLARI KORKUDUYSAM BU FIKRIMLE KI BEN INSANLARI TANIMAK ISTEDIM YÜZ YÜZE ... BU BASLIGI HIÇ GÖRMEMIS SAY SIL OZAMAN MUTEZILE ... BEN BENIM ISLAM DINIMIN KORKULACAK DIN OLMIYACAGINI SAVUNUYORUM ... BUNLARIN OLUCAGINI DÜSÜNMEDIM KIMSEYI ZOR DURUMDA BIRAKMAK ISTEMEDIM .. NE KOMPLO KURARIM NEDE KURMASINA IZIN VERIRIM ... HEPIMIZ BU DÜNYA ÜZERINDE YASIYORUZ ... FIKIRLERIMIZ UYMAYA BILIR AMA SAYGISIZ BIR DÜNYA DÜSÜNEMIYORUM ...
bu konu hassas bir konu. o yüzden hiçbir ihtimali gözardı etmemek gerekir. ayrıca illaki biriyle kamerali iletişim kurmak istiyorsan. ikna ettiğin bir kişiyle msn messenger , yahoo messenger veya herhangibir program vasıtasıyla görüntülü diyalog kurabilirsin. ancak şahsen ben bu site altındaki hiçkimseyle öyle bir diyalog kurmam
SENIN GÖRÜSÜNDÜR SAYGI GÖSTERIRIM ... ZATEN BEN GÖRMEK ISTEDIGIM ZATLARIN ISIMLERINI VERMISDIM ... GENEDE DÜSÜNCELERINE SAYGILIYIM ... ISLAMDA HERKEZ SENI ÖLDÜRMEYE KALKSA EN SON BEN OLURDUM ... SELAMLAR ... VE BELKI OZAMAN BEN SENI ÖLDÜRMEDEN SEN BENI ÖLDÜRÜRDÜN ...
dilin kemiği yoktur. her ne söylüyorsan boş . benim sana tavsiyem bu son yazdığını gerçek yaşantında uygulaman. yoksa herkes ben şöyleyim ben böyleyim der.
insanların birbirlerini görmesinin bir anlamı yok bence. şekilsel bir konu değil tartıştıklarımız. kafalar da resim olmasa da olur. kendinin görünmesini çok isteyen avatarına koysun resmini(ki başka birinin de resmini koymadığını bilemeyiz)
BUYÜZDEN GÖRMEK ISTEMISTIM ...
Ateistler öyle çok ta gizli saklı yaşamıyorlar sanılanın tersine.Tüm ateistler yakın çevrelerinde ateist olarak tanınırlar ve dinler üzerine düşüncelerini çok açık ifade ederler.Ancak sosyal olarak islami kuşatma altında olan bir ülkede ateistlerin yada genel çizginin dışında kalan bir başka düşüncenin kendini her koşulda her yerde ifade edilmesi mümkün değil.
Neden mümkün değil ? Sitenin adını taşıyan güzel insan buna örnek..
İnsan gibi görünme vasfı dışında hiç bir insani vasıf taşımayan onca atık organizmanın at oynattığı sanal ortamda hiç kimse kendini belirgin bir zorunluluk yokken deşifre etmek istemez..Ama kontrollü katılımın sağlandığı platformarda pek çok ateistte düşücelerini ifade etmekten ve fiilen boy göstermekten çekinmeyecektir.Yakın tarihimiz onur ve erdem konusunda rüştünü ispat etmiş pek çok aydınla doludur.(adlarını hatırlamayan varmı?) Ve kitapçı rafları dinlerle hesaplaşan yüzlerce güzel insanın yapıtlarıyla dolu..Aydınlığın lehine boy hedefi olunacaksa bunu seve seve kabul edenler dün olduğu gibi bugünde çıkacaktır...Konuyu korkmak ve korkmamak gibi sığ bir ikileme soktuğunuzda soru şu olur; Ya sen ey müslüman kardeş,namaz kılanın alçakça pusularda vurulduğu,camiye gidenin içinde diri diri yakıldığı,muhammedin adını andığın anda hakarete uğradığın bir ülkede yaşıyor olsaydın bir kez olsun arkana bakmadan cümlene başlarmıydın..Ve arkana bakman seni korkakmı yapardı ?