PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : inanclının mantığı . (1 trilyon hikayesi)

explorer
13-12-2004, 16:16
A: Merhaba, seni benimle gelip X''e tapmaya davet ediyorum?

B: Pardon! X de kim.ve ben ona niye tapayimki?

A:Eğer ona taparsan sana 1 trilyon verecek. ama tapmassan seni kaynar kazanda kaynatacak.

B:Kim bu herif mafya falanmi?

A:o bu kasabayi kuran adam. buranin sahibi . hem kurallarida koyan o. senden ona tapmanı bekliyor. yoksa yanacaksın.

B:Hey! bu cok sacma değilmi?

A:Sen kim oluyorsunda onu sorgulayabiliyorsun

B:peki ona tapınca parayı hemen alcakmıyım.

A: hayır ancak kasabayı terkedince alacaksın

B:ozaman sen neden terketmiyorsun hemen taptıktan sonra

A: sadece o istediğinde kasabayı terk edebilirsin.

B:Peki hic bu parayı alanları tanıyormusun ?

A:Annem ve babam taptılar ve gecen sene kasabayı terk ettiler.Eminim paralarını almışlardır.

B: Annengille konusmadınmı onlar gideli. öyleyse nasıl onların parayı aldıklarından emin olursun?

A:Elbette konusmadım. X buna izin vermiyor.

B:Bu X bana sahtekarmis gibi geliyor.

A:Böyle konusma lütfen.X bizi duyuyor olabilir.

B:madem duyuyorsa beni hemen şimdi neden cezalandırmıyor.Ben gidip hemen Xle konusmalıyım.bu sacmalık.

A:Hayır kimse Xi göremez. kimse onunla konusamaz.

B:e peki onun gercek oldugunu nerden biliyorsun.

A: O aramızdan birini elçi yapmış.ve onunla bize mektup yazdı.mektubun bir fotokobiside elimde şuan.bak okuyorum

1-Xe tap 1 trilyonu al. yoksa yanacaksın.
2-kasabayı balcık ve hamurdan yaptım.
3-Bu listeyi X yazdı. hersey dogrudur.
4-Hayvanları bana kurban et.
5-yalan söyleme, dogru ol.
6-bana tapmayanları cezalandır.
7-Trafik kurallarına uyalım uymayanları uyaralım.
8-Genisce bir kap içinde suyu karıştırdık ve içtik.
9-Eski elçiler tek kurşunla bir orduyu yenebilirmiş. güneşi 4 parçaya ayırımış. öyleyse X vardır.
10-bu listenin tamamı doğrudur

B:Bunları,size kendini elçi diye yutturan kişi yazmış olmalı.

A:Xin kağıdı yok. X elçiye söylemiş elçide yazmış getirdi işte.

B:Ayrıca bazı kuralların doğru oldugunu bu mektup olmadanda biliyorum zaten. Bu arada bazı maddeler masala benziyor.Ama şu suyu karıştırma olayıda nedir?

A:Bu mektup yıllar önce geldi. 8.ci madde bize yaşadığımız bölgenin durmadan genişlediğini . kasabanın oluşmadan önce yanlızca suyun varoldugunu kanıtlar. Ve bu maddeyi bilim adamları yeni keşfetti.demekki doğru. ayrıca "kap" kelimesi yuvarlak manasınada gelmekte öyleyse dünyanın yuvarlak oldugunuda kanıtlıyor.

B:Hey saçmalıyorsun. burda öyle bişey yazmıyor.

A: bilmiyorum işte onun bi bildiği vardırki yazmıştır.bak ona taparsan parayı alırsın. yoksa hem biz seni dışlarız, hatta diğer örnekler gibi seni öldürürüz. hem böyle bi enayiliği neden yapasınki.X yoksa, zaten kaybedecek bişeyin yok. ama varsa kazanda kaynayacaksın. Bence tapmaya basla 1 trilyonu kacırma.

B: bu bilgilerden haberi olmayan milyonlarca insan var onlara ne olacak peki . yanacaklar öyleyse.

A: haberi olmayan sorumlu tutulmuyor.

B: ÖYLEYSE BANA BUNLARI NEDEN ANLATTIN !!!!!

A: ???!!???!!!

haci
17-12-2004, 22:00
Allah, Allah.........
Ben bu X’i biliyorum sanki..
Hiç yabancı değil.....
Dilimin ucunda ama, bir türlü çıkaramıyorum....

Keeeeeeh keh keeeeeehhhhhhhhhhhhhhhhh

17-12-2004, 23:57
Yazik ya, ne acinasi insanlar var su dunyada. Su sayfalari zaman zaman okuyorum, kah guluyor kahda cahil ateistlere aciyorum gercekten. Adamin anlattigi hikayeye bakarmisiniz, tabi bununla, allah-dunya-kuran-peygamber eslemesi yapmis, vede anlattigi hikaye nekadar sacma ise dinde oyle sacmadir demek istemis

ne guzelde bulmus kendini kandirma yontemini, kandirin kendinizi, nasilsa kandirabileceginiz gunler sayili, dunyaya kazik cakmadinizya, er yada gec o cok merak ettiginiz seye kavusacaksiniz.

birkere sizlerin budenli atesli bir tarzla dine saldirmaniz bile onun dogru oldugunu kanitliyor.

yazik ya, vallaha cok acidim simdi, inkar etmek ugruna insanoglu nelerde dusunuyor ve kendini nasilda kandiriyor, bir baskasi ise ona espirili bisekilde katiliyor.

Tum bu yazdiklariniz sizin nasil bir ruh hali icinde oldugunuzu gosteriyor, her an ic cekislmeler icinde yanip kavruluyorsunuz, iciniz Allah var diyor ama benliginiz buna engel oluyor, bu catisma ve kandirmacalar taaaki dunyadan ayrilincaya kadar surecek.

Mucadele etmeyi birakin, sabirli olun nasilsa sonsuza kadar yasamayacaksiniz, herkesin sinirli sene omru var vede bu dunyadan gecip gidecek, iste o zaman neler oldugunu gozlerinizle gorursunuz.

Insallah Allah kalplerinize serinlik, beyinlerinizede derinlik verir.

SIZINTI

explorer
18-12-2004, 01:49
Yazik ya, ne acinasi insanlar var su dunyada. Su sayfalari zaman zaman okuyorum, kah guluyor kahda cahil ateistlere aciyorum gercekten. Adamin anlattigi hikayeye bakarmisiniz, tabi bununla, allah-dunya-kuran-peygamber eslemesi yapmis, vede anlattigi hikaye nekadar sacma ise dinde oyle sacmadir demek istemis

ne guzelde bulmus kendini kandirma yontemini, kandirin kendinizi, nasilsa kandirabileceginiz gunler sayili, dunyaya kazik cakmadinizya, er yada gec o cok merak ettiginiz seye kavusacaksiniz.

birkere sizlerin budenli atesli bir tarzla dine saldirmaniz bile onun dogru oldugunu kanitliyor.

yazik ya, vallaha cok acidim simdi, inkar etmek ugruna insanoglu nelerde dusunuyor ve kendini nasilda kandiriyor, bir baskasi ise ona espirili bisekilde katiliyor.

Tum bu yazdiklariniz sizin nasil bir ruh hali icinde oldugunuzu gosteriyor, her an ic cekislmeler icinde yanip kavruluyorsunuz, iciniz Allah var diyor ama benliginiz buna engel oluyor, bu catisma ve kandirmacalar taaaki dunyadan ayrilincaya kadar surecek.

Mucadele etmeyi birakin, sabirli olun nasilsa sonsuza kadar yasamayacaksiniz, herkesin sinirli sene omru var vede bu dunyadan gecip gidecek, iste o zaman neler oldugunu gozlerinizle gorursunuz.

Insallah Allah kalplerinize serinlik, beyinlerinizede derinlik verir.

SIZINTI

sızıntı seni tam olarak anlıyabiliyorum.
gercekten inan bana anlıyorum.

şöyle bir durum var:

en azınsan siz haklı çıkarsanız. umarımki çıkarsınız .
bizim için cehennemdede olsa hayat devam edecek.

ama biz haklı çıkarsak.biz bilinçli bir şekilde yok olacagız. ama siz haksızlığa bile uğradığınızı anımsamıyor olacaksınız. en kötüsüde bu bence

Henna
18-12-2004, 04:49
ama biz haklı çıkarsak.biz bilinçli bir şekilde yok olacagız. ama siz haksızlığa bile uğradığınızı anımsamıyor olacaksınız. en kötüsüde bu bence

Bilincli bir sekilde yok olmanizin size ne faydasi olacak?
Oldukten sonra oylece bos bos yok olunuyorsa siz neyi animsayacaksiniz dunyaya ve dunyada yaptiklariniza dair?

"Onemli olan bu dunyada dogru yolda oldugumuzu bilmek, soyle nesiller yetistirmek, boyle faydali vs insan olmak" vs vs diyorsaniz, oldukten sonra hic bir sekilde bunun doyumunu, ic huzurunu alamayacak, herhangi bir sey animsamiyor olacaksaniz tum bunlarin ne anlami var???????

Eger siz dogru olani yapiyorsaniz, hic bir sey animsamayacaginiz icin bu isten zararli cikan sizsiniz... Arkanizdakiler tarafindan modern-bilincli vs ateistlerler olarak anilmanizi da hissetmeyeceginize gore bunun da bir anlami yok!!

Sizin mantiginiza gore; biz kotu, ahlaksiz vs vs isek, olunce hatirlamayacagimiz, cezasini gormeyecegimiz, vicdan azabini duymayacagimiz icin bu durumda karli olan da biziz!!!!!

Ama oldukten sonra ve sonrasinda yeniden dirildikten sonra.... Iste o zaman; yapilan her kucuk iyiligin mukafati verildiginde, her kucuk kotulugun cezasi kesildiginde... iste o zaman hayatin anlami neymis herkes anlayacak insallah....

explorer
18-12-2004, 05:23

Bilincli bir sekilde yok olmanizin size ne faydasi olacak?
Oldukten sonra oylece bos bos yok olunuyorsa siz neyi animsayacaksiniz dunyaya ve dunyada yaptiklariniza dair?

"Onemli olan bu dunyada dogru yolda oldugumuzu bilmek, soyle nesiller yetistirmek, boyle faydali vs insan olmak" vs vs diyorsaniz, oldukten sonra hic bir sekilde bunun doyumunu, ic huzurunu alamayacak, herhangi bir sey animsamiyor olacaksaniz tum bunlarin ne anlami var???????

Eger siz dogru olani yapiyorsaniz, hic bir sey animsamayacaginiz icin bu isten zararli cikan sizsiniz... Arkanizdakiler tarafindan modern-bilincli vs ateistlerler olarak anilmanizi da hissetmeyeceginize gore bunun da bir anlami yok!!

Sizin mantiginiza gore; biz kotu, ahlaksiz vs vs isek, olunce hatirlamayacagimiz, cezasini gormeyecegimiz, vicdan azabini duymayacagimiz icin bu durumda karli olan da biziz!!!!!

Ama oldukten sonra ve sonrasinda yeniden dirildikten sonra.... Iste o zaman; yapilan her kucuk iyiligin mukafati verildiginde, her kucuk kotulugun cezasi kesildiginde... iste o zaman hayatin anlami neymis herkes anlayacak insallah....

yaff sizin şu öteki dünyanız batsın.
birazda burası için gayret edin
yada Tanrınıza söyleyin. nede olsa olacakları şimdiden biliyor. sizleri oraya götürsün hemen. bu dünyanın insanı bizlerde bari rahat rahat yaşayalım burda.

keh keh keh..

Kim gormus o cenneti, cehennemi?
Kim gitmis de getirmis , haberini?
Kimselerin bilmedigi bir dunya
Ozlenmeye korkulmaya deger mi?

Beni özene bezene yaratan kim?
sen!..
Yolumu da çizmissin önceden
Madem bana günah ileten de sen
Öyleyse nedir o cennet cehennem?.." Hayyam

Kaygusuz Abdal der cennet yarattin
Cehenneme nice kullari attin
Nicesin ates-i ask ile yaktin
Yakip da neylersin bundan sana ne

Beni cennet va’di ile avutma,
O kalbimdir, çünkü sevgi elidir
Cehennemin azabıyle korkutma
Korku nedir bilmez gönlüm, delidir.. Z. gökalp

ngcoskun
18-12-2004, 10:21
sızıntı;

komiksin gerçekten.arada bir gelip boşboş konuşup lafkalbalığından başka birşey yapmıyorsun.kimin kimi kandırdığı ortada.biz en azından yok olduğunu bildiğimiz birşey için kendimizi kandırıyoruz hadi. ya siz var olduğunu aslında kendinizde emin olmadığınız ama ulan ya varsa diye korktuğunuz için inanmaya devam ettiğiniz şey için siz daha çok kendinizi kandırıyorsunuz.ayrıca dünyaya kazık çakmadık doğru ama biz değiliz merak eden ne olacağını , inanan ve asıl merak eden sizsiniz.ve maalesef sizinle karşılaşamayacağız.

Henna
18-12-2004, 15:23
komiksin gerçekten.arada bir gelip boşboş konuşup lafkalbalığından başka birşey yapmıyorsun.kimin kimi kandırdığı ortada.biz en azından yok olduğunu bildiğimiz birşey için kendimizi kandırıyoruz hadi. ya siz var olduğunu aslında kendinizde emin olmadığınız ama ulan ya varsa diye korktuğunuz için inanmaya devam ettiğiniz şey için siz daha çok kendinizi kandırıyorsunuz.ayrıca dünyaya kazık çakmadık doğru ama biz değiliz merak eden ne olacağını , inanan ve asıl merak eden sizsiniz.ve maalesef sizinle karşılaşamayacağız.

Dunyada milyarca musluman var, her birine tek tek sordun mu da, herkesin "ya varsa" diye inandigini iddia ediyorsun???
Sizinbir tek bildiginiz "Turk-muslumanlar" hatasiyla-sevabiyla; evirin, cevirin, istediginiz gibi hakaret edin... Acaba Turk olmayan kac musluman tanidiniz bu gune kadar sayin ngcoskun????????
Siz biraz ufkunuzu genisletin de sonra gelin.. Sizin, medeniyetine hayran oldugunuz insanlar sizin iddialariniza ancak guler.. Guluyorlar da zaten!!!

haci
18-12-2004, 15:30
Siz demekle beni de bu kalabalığa katıyorsanız, hemen cevap vereyim. Tonla yabancı Müslüman tanıdım. Türk’lerden farkları yok..

ngcoskun
18-12-2004, 15:37
henna

benim ufkum dar biraz bana yardım edermisin.benim medeniyetine hayran olduğum hangi insanlardan bahsediyorsunuz ve güldüklerini nerden biliyorsunuz.
tanımak sadece fiziksel tanışmakmıdır.burda da yabancı olduğunu bildiğim müslümanlar var ve başka yerlerden de tanıdıklarım var biraz allah üzerine tartışınca eminim ki kuşkuya düşüyorlar sonra toparlıyorlar kendilerini.çelişkilerin farkına varmak korkutuyor sizleri.cesaretiniz yok zincirlerinizi kırmaya.çok duymuşumdur söylediğim bir iki çelişki üstüne "evet orası öyle ama sorgulayamam ben günahına giremem " diyenleri.

ngcoskun
18-12-2004, 15:59
ayrıca sizin benim ne kadar ufkumun ya da zekamın olduğunu anlayacak kadar zeki olduğunuzu sanmıyorum.zeki olsanızda beni anlayamazsınız çünkü zincirleriniz var.

quixsoul
18-12-2004, 16:11
Kuranda anlatılan temel konuları basit bir örnekle ele almış explorer.Çokda güzel olmuş.

Tabi basit mantıksızlıkları inancıyla örten çoğu insan için bu örnek alakasız görülebilir.Ki öylede olmuş.sızıntı nın cümlelerini örnekteki b: adlı kişiye cuk diye oturuyor.

Bu şekilde teması olan bir kitaba insanlar nasıl aldanıyor anlamış değilim.Tabi bizde kandık zamanında.Ancak bize anlatılanlar çok pembeli köşeleri yumuşatılmış islam modeliydi.Kuranın yalın hali değildi..

Ebu Leheb
18-12-2004, 17:30
ben bu hikayeyi biliyorum. aslında tanrı X değil, Hank diye geçiyordu. Tapmak yerine de Hank''in kıçını öpmekten bahsediliyodu :)

19-12-2004, 19:31
Bu kadar İslam düşmanlığı yapıldığına göre Hristiyanlık ve Musevilik kabul mi edilmiş oluyor? Semavi ilk din olan Musevilik hakkında hiçbir eleştiri yapılmıyor, Hristiyanlık hakkında eleştiri yapılmıyor ve islamiyete gelince herkes ağzına geleni söylüyor.

haci
19-12-2004, 19:59
Musevilik ve Hristiyanlığı bilmiyoruz kardeşim.. En iyi bildiğimiz tek saçmalık İslam.. Arada bir Musevilik ve Hristiyanlık hakkında bilgi sahibi oluyor ve onları hemen kınıyoruz.. Daha ne yapalım?.. Bizi onlar hakkında aydınlat, biz onları da eleştirelim..
Bütün dinler yalandır demek yetmiyor mu?

HACI

19-12-2004, 22:35
Musevilik ve Hristiyanlığı bilmiyoruz kardeşim.. En iyi bildiğimiz tek saçmalık İslam.. Arada bir Musevilik ve Hristiyanlık hakkında bilgi sahibi oluyor ve onları hemen kınıyoruz.. Daha ne yapalım?.. Bizi onlar hakkında aydınlat, biz onları da eleştirelim..
Bütün dinler yalandır demek yetmiyor mu?

HACI

Aslına bakarsan böyle cevap bekmemiyordum. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp değil mi? Bütün dinlerin yalan olduğunu söylebilmen için en azımdan hepsinin eleştirebilmelisin. İslamiyet son din olduğu için diğer dinleri nesh etmiştir, bu yüzden islamiyet ile ilgileniyoruz diyebilirdin.
Tabii buna göre cevabımda farklı olurdu...

19-12-2004, 23:29
Tanrı’nın varlığını birtakım iddialarla dışarıdan çürütmeye çalışan sizler sonuçta amaçlanan hedefe ulaşamayınca, Tanrı sözcüğüyle ilgili mantıksal tahlillere (kavramsal çözümlemelere) girmişsiniz. Öncelikle Tanrı kavramının sözde bir kavram olduğunu ve gerçekliğinin bulunmadığını ileri sürmüşlerdir. Yine bu kavramın insan zihni tarafından üretildiğini, temelinde de insanın sebebini bilemediği olaylar karşısındaki ümit ve korkularının yattığını belirtmişlerdir. Forumda ki bazıyazılarda da işaret edildiği gibi ateistlerin Tanrı inancını rasyonel bulmaması konuya ön yargılı yaklaşmalarının, hatta yanıltıcı ve yıkıcı bir üslûp kullanmalarının sonucu idi. Tanrı inancının mantıkî bulunmaması da benzeri bir tavrın sonucu olup tamamen ateistlerin ideolojik şartlanmalarıyla ilgilidir.

20-12-2004, 00:33
Sunu aklinizdan cikarmayin

eger olumden sonra ahiret yurdu yoksa, dunyaya gelmek, yasamak vede olmek tamamiyla anlamsiz seylerdir.

Iyi yada kotu olmak anlamsizdir, yok olup gidildikten sonra dunyada iyi bir insan olmak icin tek bir sebeb yoktur. Eger dersenki iyi insan olmassan o zaman dunyadaki yasalara gore cezalandirilirsin, bende derimki, dunyada cezalandirilamayan suclular ne olacakdir, yani onlarin tum yaptigi yanlarina kar olarakmi kalacakdir. Oyleyse eger bu dunyanin bir devami olmayacaksa, bir insan neden iyi yada neden kotu olurki, bunun icin tek sebeb gosteremessiniz, gostereceginiz sebeblerin tamami dinsel kokenli olacakdir daima.

Sunu bilin vede anlayinki, Hz Muhammed vede onun teblig ettigi Allahin kitabi kuran hak olmasaydi 1400 yildir dimdik ayakda duramazdi. insan yapisi olan her dusunce kisa zamanda yerle yeksan olmusdur, ama bakin islama hala ayakdadir, onca saldirani olmasina ragmen, hemde icindeki insanlarca.

Iste sizlerin 1400 yildir acikca yada gizlice bunca saldirilariniz bile Kuranin hak oldugunun bir ispatidir, bence baska ispata gerek bile yokdur, sizler ispatin birer parcalarisiniz, sizler beni rahatlatiyor, imanimi artiriyorsunuz. Cunku sizin gibi insanlari tanidikca vede onlarin yasantilarina sahit oldukca sizlerin kesin yanlis yol uzerinde oldugunuz, dogru olmadiginiz kolayca anliyorum ve buda bana su an bulundugum yolun dogrulugunu ispatliyor.

Ama siz bunlari anlayamassiniz, anlayamamanizin sebebi beyninizin noksanligi degil, kibrinizin fazlaligidir.

O sizin sacma buldugunuz(zaten oyle bulmak icin okuyorsunuz vede ilgileniyorsunuz) kuran benim icin icinde tek kelime celiski icermeyen, her sozu dogru vede uyuldugu takdirde insani hazinelerin en kiymetlisine goturen kutsal kitapdir vede tabiki benim ve sizin rabbiniz olan Allh dandir.

Siz kendinizi parcalasinizda, yerde yere vursanizda, agzinizdan salyalar akitsanizda bu gercegi asla ama asla degistiremiyeceksiniz. Yapabileceginiz en buyuk sey, bu sekilde bir omur tamamlamak olacak, sasiracaginiz en buyuk sey ise gozlerinizi burada kaparken goreceginiz sey olacak. Ama sizinde dediginiz gibi geri donusu olmayacak artik.

Iyi daima iyidir, degil 1400 yil 140000000000000000000000000 yil bile gecse siz gene ayni seyleri soyluyor olacaksiniz, o yuzden ciddiye alinir bir tarafi yokdur masallarinizin.

SIZINTI

ngcoskun
20-12-2004, 09:27
masal anlatan biz miyiz acaba.senin oluduğunun kuranda hiçbir çelişki bulamaman zekanla ilgili olabilir.

ReS
20-12-2004, 15:11
Gerçekten yalanladılar; fakat, alay konusu yaptıkları şeyin haberi kendilerine pek yakında gelecektir. (ŞUARA SURESİ / 6)

explorer
20-12-2004, 16:31
Gerçekten yalanladılar; fakat, alay konusu yaptıkları şeyin haberi kendilerine pek yakında gelecektir. (ŞUARA SURESİ / 6)

biz ölmeden önce istiyoruz kardeş.

tv programı gibi. az sonra,pek yakında , reklamlardan sonra ... gibi ifadeler bu sitedeki kimseyi ikna etmeye yetmez ne yazıkki.....

saygılar.

n0thing
20-12-2004, 19:10
Arkadaş da bahsetmiş.

Bu dünyada ceza çekemeyenler ne olacak? Onların yaptıkları yanlarına kar mı kalacak? İşte bu mantıktan dolayı ikinci dünya anlayışını dimağlarınıza yerleştirmişsiniz.Daha doğrusu bu düşünce yüzyıllar önce insanların beyinlerinde filizlenmiş ve inançlılar da bunu savunuyor.

Günümüzde Kuranın değişmediğini savunuyorlar.Bundan ne kadar da eminler. Müslümanlara göre İncil değişmiş bir kitaptır ama bugün hangi hıristiyana sorarsanız sorun kutsal kitabının değişmediğini savunur size.Günümüzde müslümanlar da kendi kitaplarının değişmediğini savunuyor.Yani ikisinin arasında pek bir fark yok.Bazı hıristiyan arkadaşlarım, Kuranda yazan göğüsleri tomurcuklanmış cennet hurileri sözleriyle dalga geçiyor.Müslümanların inandığı kitap bu mudur diyor.

Dinsiz
20-12-2004, 20:46
"inanclının mantığı . (1 trilyon hikayesi)" explorer eline ayagina, klavyene saglik :D cok hosuma gitti bu hikaye... olayi herkesin anlayabilecegi bir dilde ortaya koymussun... TEBRIK ve ALKIS :)

Sevgiyle.

20-12-2004, 22:34
Türkçesi «Büyük Batı». ABD’ye yakıştırılan birçok sıfattan biri. Ünlü Yunan şair-filozof Odiseas Elitis ABD’ye ilişkin olarak, «Hiçliğin Adâleti» tanımını kullanmıştı. Merhum sanki 40 yıl önceden «Büyük Batı»nın 2001’de tüm dünya üzerinde başlatacağı «Ebedî Adâlet» isimli topyekûn savaşı öngörmüş gibi. Belki, Mozart’ın ömür boyu bekâr kaldığını (bâkir), Haydn’ın «evgenist» Braque’ın aşırı ciddi, Matisse’in ise obsesif düzeyde temiz-titiz olduğunu bilenlerin sayısı fazla değildir. Fakat bu bilgiler Tıp’ta «uzak hafıza» adı verilen bölgede âdeta bir «derin» arşivde saklanmaya mahkûm kısmen de «televole» bilgileri. İşte bu nedenle günümüzde, insanların «aktif hafızası» boş kalıyor. Yani, «aktif hafıza»nın içini «uzak hafıza»daki «ıvır zıvır» bilgiler doldururken, «aktif hafıza»da bulunması gereken hayatî ehemmiyete haiz bilgiler «uzak hafıza»ya kaçıyorlar. O sebeble, Elitis daralıyor:

«Beden, ismin üzerinde oturuyor, isim de bedenin,

o nedenle can çekişiyor bütün hayatlar

Adâlet’in sesinin sırrı için

Ey Allah’ım ne kadar da zor!»

Russell
21-12-2004, 16:08
museviliğin tek bir ırka yönelik olduğu ve hristiyanlığın yeni doğanları günahkar sayması incelenmeye değmez olduğunu gösteriyor.onların bu saydığım özelliklerine bakılınca islamiyet daha mantıklı gibi.

kul
21-12-2004, 19:05
uzun bir aradan sonra merhaba...
isler gucler yogunlasti. daha seyrek ugrayabilir oldum. sanirim bir muddet boyle devam edecek.
baslik ilgimi cekti...
başlığı açan arkadaşın yazdığı diyalog (ki ben cok benzer bir diyalogu baska bir kaynakta okumustum saniyorum), onyargili bir ateistin gordugu yada gormek istedigi islamı anlatir. bir musluman yada objektif bir ateist gozu ile ayni diyalog, hatalar eksikler bunu yazan fakire ait olmak üzere, yaklasik soyle olacaktir :

a: merhaba, seni benimle gelip Allah''a(c.c.) imana davet ediyorum.

b: pardon? Allah''da kim. ve ben ona niye iman edeyim ki?

a: Allah(c.c.) seni, tum insanligi, tum canlilari, tum dunyayi, tum evreni yoktan var etmis ve bu duzenin kusursuz isleyisini sağlayan tek ve ulu yaraticidir.

b: ilginc. biraz daha anlat bakalim.

a: (burada sayin "a" Allah(c.c.) inancini, iman etmeyi, peygamberleri, kuran-i kerimi''i, ahiret inancini sayin "b" ye ayrintili olarak anlatir. benzer anlatimlar bu forumda epeyce vardir)

b: hmmm...peki inanmazsam noolur?

a: hmmm...aklina ilk bu sorunun gelmesi ilginc. yani daha ustunde oturup dusunmeden, nedir ne değildir araştırmadan kar/zarar hesabi yapman garip.... su an itibari ile hic bir sey olmaz. fakat oldukten sonra isler sarpa sarar. cunku ben sana teblig ettim. seni davet ettim. sana gosterdim. illa bilmek istiyosan gosterdiklerimden olan kuran-i kerimde inkarcilarin oldukten sonraki akıbeti soyledir : (sayin "a" burada ilgili ayetleri sayin "b" ye mealen aktarir)

b: Hey! Bu cok sacma degil mi?

a: neresi sacma?

b: yani ben ödülümü de cezamı da şimdi görmek istiyorum. ya uğraşıp didinip senelerce sefil(!), zevksiiiiz(!), ne bileyim her türlü keyif(!)ten uzak bir yaşam sürdükten sonra senin dediklerin yalan çıkarsa? ömrümü haybeye boşa geçirmiş olurum.

a: herşeyden önce benim sana gösterdiklerimde insan vücudunda yada topluma yararlı olup yasak edilen hiç bi şey yok. yasaklananların bir çoğunun keyif verici oldugu aşikar. fakat uzun vadede bünyeye ve topluma zarar oldugunu sende biliyosun. ödül ve cezayı şimdiden görebilseydik ne benim sana bunları anlatmamın manası olurdu ne de gösterdiklerim var olurdu. hiç birine gerek kalmazdı. işin püf noktası o zaten. çaktın köfteyi?

b: yani anca ölünce anlayacaz neyin ne oldugunu...ödülümüzü de ölünce alıcaz öyle mi?

a: olayı direk ödül ceza olarak dar çerçeveye sokma istersen. illa ödülse ben bir müslümanım ve müslüman oldugum için hayattan müthiş keyif alıyorum. yani aslında ben şimdiden ödülümü aldım sayılır. öldükten sonraki ödül bonus olarak kabul edilebilir. iyi bir bonus...

b: e madem iyi bonus var ölünce...ölsene..niye ölmüyosun?

a: kendi canına kast haramdır...Allah''in(c.c.) verdigi cani ancak Allah(c.c.) alir. kendi canima kast ederek bi cuval inciri bok edecek kadar salak degilim müsade edersen.

b: peki sen nerden biliyosun bakim olumden sonra bole bi olay oldugunu? hic olumden geri donen gordun mu?

a: az once anlatmaya calistim sana. oyle kesin bir kanit olsaydi su an seninle bunlari konusmuyor, muhtemelen alnimiz secdede goz yaslari icinde af diliyor olurduk. tabi bana gore...benim inancim ve dogru bildigim bu...bu inancima kendime gore delillerim, ikna sebeplerim var. ve ben seni tum samimiyetimle en azindan dusunmeye ama objektif, onyargisiz dusunmeye davet ediyorum. benim gorevim bu. ama ekstra bilgi istersen sana omrumu adayabilirim. oda ayri mesele...

b: keske olmus birileri ile konusabilseydik. kesin emin olurduk ya. bak simdi icimde suphe var.

a: bak ayni seyi 30 kere soyletme bana. evet keske oyle olabilseydi ama olmaz. olsaydi dedigim gibi burda sana bunlari anlatmak zorunda kalmazdim.

b: bana bu Allah biraz sahtekarmis gibi geldi.

a: tovbe estagfurullah. nerden cikti simdi bu?

b: simdi bu Allah bizim her hareketimizi goruyor her soyledigimizi duymuyor mu kardesim?

a : evet...eee?

b: e madem her seyi goruyor duyuyor neden beni simdi hemen cezalandirmadi? az once sahtekar dedim ona?

a: neden sana oyle bir ayricalik tanisin?

b: nasi yani?

a: mesela nasi cezalandirmasini isterdin seni?

b: ne bilim?...her seye kudreti yok mu? gokten bi yildirim dussun. korkudan belden asagim felc olsun mesela...atiyorum...yapmasin sakin ha...eger varsa..

a: sonra noolcak?

b: noolcak...felc olcam...

a: sonra omrunun geri kalan kisimin af dilemekle, ibadetle gecireceksin. cunku elinde diger hic bir kula hele ki bir inkarciya nasip olmamis somut bir delilin olacak. ve o merhametliler merhametlisi muhtemelen seni affedecek. niye boyle bir ayricaligin olsun ki?...bak bu aciklama 31. oldu...hep ayni konuda donup duruyosun...

b: ya gidip iki dakka Allah''la konussam olmaz mi be? iki dakka...

a: Allah''im(c.c.) sen bana sabirlar ihsan eyle yarabbim...

b: e tamam peki onun gercek oldugunu nerden biliyorsun?

a: bilmek fiili degil benim icimdeki. bilmek ve inanmak la karismis garip bir duygu. isin keyfide orda zaten. mesela su yerdeki ufak tasi ben yerden kaldirabilecegime inaniyor muyum biliyor muyum sence?

b: bilmem...hem inaniyorsun...hemde biliyorsun...ne bilim ben...

a: iste O''na inanmak, O''nu bilmekde oyle bisey...tam olarak biliyorum diyemem. cunku tasi kaldirip kaldiramayacagimi deneyerek kesin bilebilirim ama O''nu kesin olarak hic bir duyu organimla tespit edemem. salt inanmak da diyemem cunku salt inanmak fiili delilsiz, mantiksiz olsa bile, kafana yatmasa bile tabi olunabilecek, yorumlanabilecek bir fiildir. ama ben en ufak bir hücreden, samanyolu galaksisine kadar her şeyi O''nun varlığına delil kabul ediyorum. aklim, mantigim onu soyluyor bana...

b: kuran ne anlatiyo peki?

a: al oku...kafana takilan bir sey olursa bana danis. elimden geldigince yardimci olmaya calisirim. ben olamazsam olacak birini bulurum. yeterki onyargisiz oku. hic kafana yatmazsa artik bilemiyorum...ben burdayim...beklerim...

b: peygamber mi yazdi bunlari yani?

a: metinler tumu ile Allah''in(c.c.) kelamidir. ve bir elci olan peygambere dikte ettirilmistir. biz bu duruma vahiy diyoruz. biz bu duruma da yukarda anlattigim sekilde inaniyor ve biliyoruz. hani o inanmak bilmek karisimi demistim hatirlarsan. fiiliyat olarak yazmaktan bahsediyosan peygamber ummi oldugundan (oyle ummiye gonuller feda olsun) yakinlari tarafindan kagida dokulmustur. bak mesela inanmak bilmek karisimini nasil yasadigima bir ornek verdim simdi. peygamber ummi idi. yani okuma yazmasi yoktu. ama kurani okursan icinde hukuk, astroloji, insan anatomisi, coğrafya, tarih gibi bir cok degisik bilim dalina atiflar goreceksin. örnegin borçlar hukuku düzenlenmiş. medeni hukuk duzenlenmis ummi bir insanın boyle metinleri yazabileceği akla yatkin mi? mesela biz inanmak ile bilmek karışımı olan o duyguyu kurana karsida hissettigimiz icin icindeki bir cok bilgiyi, ayeti bu duygumuza destek addedebiliriz. ha inanmak istemez isen inanmamak için kendine bir çok neden üretebilirsin. o da ayri mesele..

b: simdi diyelim ki ben inanmadim. naparsin bana...yada diger muslumanlar napar?

a: hiiiic..naapcaz ki?

b: ne bilim...bi yerime bi zarar gelmez di mi sizlerden?

a: yok artik. biz olu insana bile insan oldugu icin saygi gosteririz. kaldi ki canlisina zulmedelim. ayrica cana kastda en buyuk gunahlardandir bize gore...

b: ama gordum ben televizyonlarda falan asiyolardi insanlari bole...

a: insanlara bakarak muslumanligi ve islami yargilama...sadece islami degil hic bir inanc sistemini o sekilde yargilama.herkesin idrak kapasitesi ve niyeti farklidir. isin icine toplumsal yaptirimlar, geleneksel cahillikler falan filan da girince isler iyice sarpa sarar...en buyuk kanitin aha karsinda duruyor. sence benim oyle bir halim var mi? sence şimdi sen inanmadigini soyleyince paltomun icinden satir cikarip dogriyacam mi seni? al sana kuran. oku...onyargisiz oku...hata bulmak icin degil, acaba dogru olabilir mi mantigi ile oku...sorularin icin ben burdayim...

b: bi de soyle bir geyik var. inan işte diyolar. inanirsan bi şey kaybetmezsin ama inanmazsan cok sey kaybedersin diyolar. boyle bi mantik olur mu ya?

a: o bir geyik degil Hz. Ali den nakledilen bir anekdottur. kendisine "ya inandigin şeyler gerçek değilse?" diye soru sorarak kaşınan bir meteryaliste özetle "ben bir şey kaybetmem. disiplinli bir hayat yaşamış olurum. ama ya gerçekse. sen neler kaybedeceğinin farkında mısın?" diyerek çok güzel bir ayar vermiştir. ama inanmayan bir insana direk bu sözün söylenmesi konusunda sana katılıyorum. son derece mantıksız. çıkar hesabı yapilarak inanılmaz. sadece kendini kandırırsın. ama bana şu an bir metaryalist aynı soruyu sorsa ayni cevabi veririm. yani bu lafin soylenmesi icin o sorunun sorulmasi gerekir..

b: bu bilgilerden haberi olmayan milyonlarca insan var onlar ne olcak peki? yanacaklar öyleyse...

a: Allah(c.c.) sonsuz adalet sahibidir. eğer buna inanır ve bilirsen bir sorun kalmaz. öğretmediği konudan sorumlu tutmayacaktır. ama insana akıl bahşetmiştir. belkide ömründe toplam 20 insan görmüş, kitap nedir bilmeyen bir aborjin, bir kaç saniyelik bir tefekkürle kurtulacaktır. bilemiyorum. bildiğim tek şey O''nun sonsuz adaletidir...

b: be kardeşim madem bilmeyenler kurtulacaktı niye anlattın şimdi bana bunları ne güzel yırtacaktık sınavdan...

a: gıcığım sana çünkü...beraber yanalım diye..

b: hayret bi şeysin ya...

a: yahu güzel kardeşim hala hadiseyi kurtulmak, yanmak, ödül vs olarak ele alıyosun ama...herşeyden önce bu benim görevim. anlatmak sorumluluğum. ayrıca neden benim hayattan aldığım lezzeti almayasın ki...neden sende bir sabah namazinin sevimliliğini tatmayasin..neden se.......

b: yaa bi git yaa...yanacaz durup dudurken yaaa....

a: oooffff....

explorer
22-12-2004, 01:54
a: . bayağı bi ikna edici konuştun. ama senden önce ve sonra da 100lerce kişi geldi. herkes bana seninki gibi bilgiler verdi ve kendinin haklı oldugunu söyledi. hem onların kasabası sizinkilerden daha üstün.

b: tabiki haklı olan biziz onlara mı inanacaksın. herkes bizim fıtratımız üzerine doğar

a: hah onlarda aynen bunu söyledi kendileri için... haklı kim anlamış değilim halen ?
son olarak bu x''in fotokobisini yaşam felsefesi yapmış kasabalardan bize referans verebilirseniz sevinirim.
yani en azından gelişmiş bi kaç tane kasaba.

b:hmm. bak şöyle söyliyim. bizim ahmak halk bu x''in fotokobisini yanlış anlayınca çoğunlugu geri kaldı.

a:araştırmama göre bu fotokobiyi kullanan 56 kasaba var. yani bu 56 ayrı kasabanın hepsindemi bu fotokobiyi yanlış anlaşıldı. bir tanesidemi doğru anlamadı yani. bu fotokobilerde sorun olmasın. yada bu x sizin kasabanın anlamıyacagı fotokobiyi neden gönderir be kardeşim.

bence hiçbişey kaybetmiş değilsin
bak fotokobinin arka sayfası boş. orayı bari yararlı işlerde kullan . en azından ilim irfan yazda herkes faydalansın

hadi kocum benim hadi byeee.

b. ??!!!??? bire kafir sen öldükten sonra görürsün..

ngcoskun
22-12-2004, 09:03
bu hikaye çok eğlenceli bitmiş :lol: :lol:
koçum ha çok güldüm yaaa.

kul
22-12-2004, 14:28
a: sen tüm hayatini ve hayatina dair tum yonlendirici sistemleri baskalarinin yasadiklarini ve idrak kapasitelerini baz alarak mi kabul ediyor yada reddediyorsun guzel kardesim?

b: nasi kocum?? anlamadim kocum? byeee demistim sana ben??

a: yok ben byyeeee olacam da oyle gider ayak soru sordum iste. mesela gercekten dogru olan bir gorusu, teoriyi yada ne bilim bilimsel bir veriyi ele alalım. okuyan 56 kisi bunu yanlis anlasa o yanlis mi demektir? sen okumayi denemez misin hic? yada 56 kişi sana sen gerizekalısın dese sen gerizekalı oldugunu kabul eder misin?

b: e evet...onlar yanlis anladiysa, ben nasil dogru anliyim ki...ustun insan miyim? ayrica gerizekalı sensin tamam mı?

a: sence ben ustun insan miyim? bi de ben sana gerizekali demedim...

b: yok daha neler...kocsun sen koc..kooooccc...meeee...ekekeke

a: ........

b: hocam sen iyi hos konusuyosun da senden once bana epey bi din misyoneri geldi. onlarda kendilerine gore hakli olduklarini savundular. onlarin dediklerini de ben hic sallamadim ama neye taktim biliyo musun onlarin yasadigi memleketler daha bi modern, daha bi gelismis, daha bi zengin bole...aklima yatmadi degil...

a : eger illa ki bir vaad istiyosan oncelikle ben sana bu dunyada refah vaad etmiyorum ki ahirette refah vadediyorum...ama musluman olup musluman oldugu icin bu dunyayi kendi kendine zehir eden biri yoktur saniyorum. yine karsindaki adami ornek al. muslumanim ve keyif aliyorum hayattan. bireysel degil toplumsal dusunursen tarihe bakmani oneririm. zamaninda musluman bir devlet olan Osmanli da su anki senin imrendigin devletler gibi dunyaya hukmediyordu ve en guclu en rafah en zengin en medeni ulkeydi. ama sonu malum. yani sunu anlatmak istiyorum. bahsettigin hadisenin dinle diyanetle ilgisi yok. yonetim becerisi, siyaset becerisi, askeri beceri vs. ile ilgisi var...sovyetler birligi hristiyan oldugu için mi coktu? yada ABD''nin su an super guc olmasinin altinda yatan sebep incil öğretileri mi saniyosun? ve ayrica madem aklina yatti yani temeli maneviyat olan din olgusunu maddi kriterlere gore degerlendirme absürdlüğünde bulundun niye onlara katilmadin? niye hala burdasin?

b: ya bi kere kardesim bak islam devletlerine. hepsi geri kalmis abi. hepsi yobaz. hepsinde kara carsafli cubbeliler geziyo. igrenc abi hepsi...islam kotudur abi..gozumle gordugume inanirim ben...

a: kiyafetin cagdisi olmakla ne gibi bir alakasi oldugunu soracam...yada ben simdi bol paca ispanyol tarzi pantolon giysem cagdisi mi olurum diyecem. yada ortunmeye dair emrin 1400 senedir degismediginden, 2400 sene sonrada degismeyeceginden ve yine musluman hanimlarin baslarini kapatacagindan yani bunun cagla, zamanla alakasi olmadigindan, kuranin yuzyillar gectikce guncellenmediginden falan dem vurucam...cagdaslikla ortunme ters orantili ise ne bileyim 500 yil sonra, yani çağ atladığımızda, insanlik ciplak mi gezmeye başlayacak diyecem....olmayacak...devrelerin isinacak...geri kalmislik meselesine geleyim. oyle yok ilk ayet "oku" dur falan tarzi da girmeyecem hadiseye. simdi sen bak bu kitabi okuyosun. bana "ilim ogrenmeyin, kendinizi gelistirmeyin, oturup paso ibadet edin, baska hic bi sey yapmayin, hic dusunmeyin vs." konulu bir tane ayet buluyosun...sonra tekrar konusuyoruz...yok eger bulursan bende isimi gucumu birakicam, ibadete kosucam. universite okudugum yillarin hesabini anca veririm cunku. ondan sonra toplumlar icin "gelismek" kavramini bir acarsin bana bi zahmet...gelismekten yada geri kalmaktan anladigin nedir?...cok mu kasar??...bosver o zaman..

b: .......................

a: ha bi de unutmadan ben sana illede ben hakliyim gel bana inan falan demedim. al arastir bi bak dedim...banada inanma...oku sunun fotokoBisini...hic olmazsa inanilmamasi gerektigini savundugunda birine, elinde bilgi kirintilari olsun fotokoBiye dair...

b : okudum kardesim anlamiyorum ben...sen nasil anliyosun ya??

a: anlamak istemiyo olmayasin???

b: nasi yaaa?? neler diyosun yaaa?? anlamadim bi daha soyle..

a: sagdan yuru diyorum cuzdan bulursun....

b: orumcek kafali yobaz noolcak....dinci...seriatci...isiniz gucunuz para zaten...

explorer
22-12-2004, 16:52
a: ben bu fotokobiyi defalarca okudum. - elçinin.. pardon xin arapça dan başka bir dil bilmediği ve öyle yazdıgı için . türkçe ceviri olanını defalarca hece hece okudum ve gözden geçirdim.

senin açındanda baktım olaya.
inan ben seni anlayabiliyorum.
ama korkarım senin gibi kendimi kandıramıyacagım.

b:cehennemde senin için x yer ayırdı merak etme. senin gibi ahmaklar anlamaz bu kitabı. bu fotokobiyi anlamak kalp gözü ister.

a:bende ciğer gözü var . o olmazmı ? bu arada pembe gözlükler sana çok yakışıyor daha önce söylemişmiydim. sen bence çıkarma onları hiç.

b: kafir seni ... cezanı cekeceksin. sen anlamak istemiyorsun. sorunun bu.

a: diyelimki ben anlamadım. ama senin halkın anladı... hatta okuma yazma bilmeyenler bile okumadan araştırmadan sorgulamdan sırf anladı. yada çıkarları oldugu için menfaatler akıldan üstün geldi.

-dunyaya bu kadar iyiliği dokunmus bilim adamları, profesorler , lider kişilerde mi anlamadı.. dunyanın gelişimine katkı sağlayan ve sana bile yuzlerce kez faydası dokunan bu adamları nasıl haksız görürsün.
hem bu bilim insanlarını araştırmları bu fotokobinin doğru olmadıgını söylüyor.

b:akıl ve zeka aynı şey değildir. onlarda zeka var ama akıl yok.. yani hem var hem yok .
ayrıca al tarih kitabını . tüm icatları bizden çaldılar. hatta einstein teorileri bile xin fotokobisinde mevcut.
yeni bi icatmı çıktı . al bu kitabı kalp gözü ile incele herşekilde yorumlar mana mana üstüne ekler o icatı bulursun.

bu kadar kanıt yetmezmi kardeşim. halen nasıl inanmassın??

inanmayanlar akıl yok zaten , kitapta diyorki: onlar domuzdur , cehennemin azabıyla tanışınca herşeyi anlayacaklar.

a: bak bak. fotokobi yi ne kadar güzel ve sevimli tanıtsanda. alttan alttan tehtid ve hakaretleri savuruyor.... demekki bu kadar insanın neden fotokobiyi kabul ettikleri ortada.

bu arada saol. ben cuzdanı buldum. dürüst bir insan gibi bunu sahibine veriim bari.
( bak o fotokobi olmadanda dürüstlük oluyormuş değilmi??))

kul
23-12-2004, 13:46
diyalogdaki müslüman sıkılmıştır...
ve biraz geç de olsa olayı çözmüştür...
amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir..
lakin karşısındaki şahıs ithamlarına verilen cevapları irdelemek, onlara cevap vermek yorum yapmak yerine (muhtemelen yapamadığındandır) sürekli yeni bir itham, yeni bir itham, yeni bir ithamda bulunmaktadır...
diyalogdaki müslüman ikinci mesajda da sıkılmıştı fakat bu işin nereye kadar gidebileceğini de merak etmekteydi.
artık onu da merak etmiyor..
çünkü ilk diyologu yazanın muhatabı olmadığından artık emin..
o diyalog bir copy-paste..belki üzerinde ufak oynamalar olmuştur...

diyalogdaki müslüman aşağıdaki ithamları cevaplamış, kendince, doğru yada yanlış, yorumlamış fakat diyalogdaki diğer arkadaştan cevap yada yorum yerine yeni ithamlar gelmiştir. ilk mesajda cevaplanan yada yorumlanan itham ve sorular şunlardır :

- niye ben ödülü yada cezayı şu an yaşarken göremiyorum?
- madem ölünce iman edene ödül var niye hemen ölmüyorsun?
- hiç ölümden geri dönen olmadığına göre ölümden sonraki hayattan nasıl bu kadar emin olabiliyorsun?
- Allah(c.c.) neden kendisine yapılan bin türlü hakarete rağmen inkarcıları hemen bu dünyada cezalandırmıyor?
- Allah''in(c.c.) gerçekten var oldugunu nerden biliyorsun?
- Kuranın gerçekten Allah(c.c.) kelamı oldugunu nerden biliyorsun?
- Müslümanlar inanmayanlari dışlar hatta öldürür...(bu konuyu ayetle desteklemeye kalkma çünkü o da tartışıldı bu forumda)
- "inanırsan bi şey kaybetmezsin ama inanmazsan çok şey kaybedersin" meselesi nedir? böle çıkara dayalı iman olur mu?
- peki kurandan, peygamberden hiç haberi olmayan ve ölene kadar da olmayacak insanlar ne olacak? cehenneme mi gidecekler?
- madem bilmeyenlere adil davranılacak neden bunları bana anlattın?

tüm bu yorum ve cavaplara tek satır cevap yada yorum gel(e)memiş yerine yepisyeni ithamlar gelmiştir. ikinci mesajda cevaplanan yada yorumlanan itham ve sorular şunlardır :

- başka dine mensup insanlarda kendilerinin haklı oldugunu savunuyor. ben şimdi hanginize inanıcam?
- şu an islam ülkelerinden hiç biri gelişmiş değil, yada gelişmiş ülkelerin hiç biri islam ülkesi yada çoğunluğunu müslümanların oluşturduğu ülkeler değil. nedir bu durum? yoksa islam gericiliği mi savunuyor? yanlış anladılar islamı dersen hepsi mi yanlış anladı?

yine tüm bu yorum ve cevaplara cevap vermek şöyle dursun arkadaş üçüncü mesajında da cillop gibi ithamlarına devam etmiştir. ithamlar ve bu satırları yazan şahsın doğru yada yanlışlığı tartışmaya açık cevapları ve yorumları aşağıdadır :

- kuran neden arapça kardeşim? peygamber niye sadece arapça biliyor? niye her toplum için ayrı dilde kuran inmedi?
el cevap : bu soruya forumda yaklaşık 38 kere cevap verilmiştir. uzatmak gereksizdir. arkadaşa peygamberin okuma yazma bilmediğini de bir daha hatırlatayım ki, "niye sadece arapça biliyor" sorusuna ek argüman olsun. sorusu şenlensin.

- o kadar profesör bilim adamı yanlış mı biliyo kardeşim? sana mı inancam onlara mı inancam?
el cevap : ha hiç müslüman bilim adamı yok yani. hiç müslüman profesörde yok. hepsi ateist. yada en iyi ihtimalle deist di mi? oldu canım. istersen sen başla araştırmaya. kaç profesörün ateist kaçının deist kaçının müslüman kaçının ne bileyim ateşe tapan oldugunu bul. en fazla hangisi ise git onların inandığına inan.

diğer bir kaç ufak tefek şeyler varda uzatmayalım.

güzel arkadaşım;
şimdi bak sen gidiyosun. kendine tercihen ortaokul mezunu bir "geleneksel" (bunlar asla ve asla bir küçümseme değildir. herkesin inancı kendinedir. fakat davul bile dengi dengine çalar)müslüman buluyorsun. seni, inanmadığın cehennemle korkutacak, yine inanmadığın Allah''i(c.c.) kullanarak bela okuyacak, aslında tüm icatları müslümanlar yaptı batı bizden çaldı tarzı ortaokul geyikleri ile sana cevap dönecek, ve senin tabirinle fotokobbbbiyi yine senin gibi eline alıp iki satır okumadan o fotokobbbi hakkında yorumlarda bulunacak, o fotobbbiyi anlamak için kalp gözü gerekir kaaaalp diyerek seni anlayamamakla suçlayabilecek, dürüstlüğün dini inançlarla ilintili oldugunu savunabilecek tarzda bir kardeşimizi buluyosun ve onunla doya doya tartışıyosun. ben sana bir beden bol gelirim güzel kardeşim.
hadi selametle...

explorer
23-12-2004, 14:03
1-)buradaki hikaye asla sorulara cvp almak için yazılmamıştır.. sonucta bir yazıdır. soru değil...

2-)sen okudugun bir roman için tutup bir roman daha mı yazarsın???

3-)inan vereceğin cvplar o kadar klişeleşmiş kavramlarki hepsini önceden biliyorum ve forumda 100lerce kez varken neden cvp yazayım. ordan ara bul.

4-)kendine göre haklı çıkman sadece sizden başka kimi sevindirdi? yani kaçtane inançsız cvplarını mantıklı buldu.

5-)ben bilim adamlarını hakkındaki araştırmayı yıllar önce yaptım %93luk kısmı inançsızdır (kaynak=cumhuriyet bilim teknik)

yanlızca milyonda biri ise Anthony Flew gibi 80i geçince nadir bir ateist gibi tanrı var demiştir. (ki dinleri gene ağır bir dille reddetmiş saçma bulmuştur)

kul bence sizler 10 yaş altı çocukları bu cvplarla kandırın.
çünkü daha yukarıya çıktımı çocukta sorgulama başlıyor...
(psikoloji kitaplarından biliyorum)

saygılar kul.
genede seviyeli bir sohbet oldu diyebilirm.
bunun içinde teşekürler.

kul
23-12-2004, 14:45
yazdığın ilk diyalogda müslümanların fikir yapısına dair kanımca mantıksız ithamlar vardı. ve tabi diğerlerinde de. burası bir forum oldugu için bende cevap yazma, ithamları kendi inancıma göre yorumlama gereği duydum. ki bu çok doğal. deminde dediğim gibi burası bir forum.

sana vermediğim ve forumda bulmanı söylediğim bir tane cevap vardı. şu kuranın arapça olması meselesi. diğer tüm yazdıklarım orijinal kendi fikirlerimdir. dolayısı ile bende senden orijinal kendi fikir ve yorumlarını bekledim hepsi bu. canın sağolsun.

hiç kimse cevap yazmadığı (yazmalıydılar demiyorum. her başlığa cevap yazsaydık yanmıştık) için kimin mantıksız bulup kimin bulmadığını bilemiyorum. ama zaten benim yazma amacım inançsızları tabiri caizse kafalamak değil. sadece fikir paylaşımında bulunuyorum. o kadar etkili bir insan oldugumu da sanmıyorum. birde müslümanlık hakkında yanlış bilinen ve yazılan şeyleri düzeltme ihtiyacı duyuyorum. inanmayacaksa bir arkadaş hiç olmazsa neye inanmadığını bilsin istiyorum.

son teşekkürüne benden duble teşekkür arkadaşım...
ufak tefek atışmalar oldu (ki son mesajında da olmuş. güzel olmuş.) ama o kadar da olacak. işin keyfi orda...
istediklerimi yazmasanda, seviyeni korumana, saygı çerçevesinde kalmana en önemlisi zaman ayırmana müteşekkirim..
kendine iyi bak...