Orijinalini görmek için tıklayınız : VEDA!!!!!!!!
ngcoskun
15-12-2004, 09:09
ngcoskun
ReS
pekala beyler
beyler mi?
kısır bakış açınız burdan belli.bu formda bayanların da olabileceğini düşünemeyecek kadar dar bakıyorsunuz işte.daha ne diyeyim
demiştim bir başlıkta ve res de bana
ngcoskuna
ben bir erkegim ve dusuncelerimi sadece erkeklerle paylasacagim, bayanlarin inat huyundan sadece bayanlar anlar,onlarla gecirecek zamanin yok ve bayanlarla muhabbeti hic sevmedim ve sevmeyecegimde.
ha yine de biraz anlaya bilen bayan arkadaslariniz varsa soylediklerim genel anlamda dogru fikirlerdir,uzerlerine ala bilirler.
KANIMIZ AKSADA,ZAFER ISLAMIN !!!
demiş.
ben bu yazının bir yerlerde kaybolmasını istemiyorum bu yüzden yeni başlık açtım.
acaba bütün erkekler bu garip ERKEK gibi faşistmi. Bu kadar bakabilen insanlarla konuşuyor , tartışıyor olmaktan utandım açıkcası.artık birşey yazmanın bir anlamı kalmadı burda . çünkü bir kısır döngü ve herkez bunun farkında. Bilgilerine ihtiyaç duyduğum,Yazılarını merak ettiğim arkadaşların yazılarını okumaya devam edeceğim fakat cevaben burda bulmak istemiyorum artık sanırım. :( :( :( :evil: :evil: :evil:
Merhaba ngcoskun.
Senin bir cok yazini okudum.Yazilarinda en cok mantigini begendim.
Ama bir yobazin(Evet.Yobaz derken res''i kasdediyorum.)bir yobazin sacmalamalari seni bu derece yildiriyorsa mantigin hakkinda supheye duserim.
Ben ateist degilim.Belki seninle ve diger bir cok arkadaslarla dusuncelerimiz catisiyor.Ama bu zenginlik degilmidir?
Peki dedigin gibi olsun.Meydani yobazlara birak.Ama ben bir inanan olarak bu yobazlarla(evet yobaz derken Res ve onun gibileri kasdediyorum.)mucadele etmeye devam edecegim.
Iste Islam bu...
Bunu ogretiyor...
Yani yobazligi...
Kadini yok saymayi....
Iste biz de bu yuzden, bu dini ahlaksiz olarak nitelendiriyor ve mucadele edilmesi gereken zararli bir olusum oldugunu soyluyoruz...
Bir yobaz meczup icin yorgan yakmayiniz...
soylediklerinizde hakli olabilirsiniz fakat benim yobazligim benim ile alakalidir,islamin temelinde yatmaz!! Babanin sucu yuzunden cocugu suclanamaz.
islamda "yaratilani sevdik yaratanda oturu" mantigi vardir.
eger ben bayanlarla muhattapligi sevmiyorsam dogrudur,o benim kisisel sorunumdur.kadinlarla ilgili benim ruhsal promlemlerim vardir,islama ve muslumanlara yuklenemez.islam da kadin hakki sizin kafanizin alamayacagi kadar genistir.biz size Allah in var oldugunu inandiramiyoruz,kaldi peygamberi ve islamda kadini.dedigim gibi kardesim o benim problemim ve onun gunahini da ben cekerim.
(by the way)biz sizin gibi kadina mini etegine,sacinin permasina,tirnaklarinin uzunluguna gore de deger verip,bas ortululeri gerici sinifina da koymuyoz.
İyi bir Müslüman kötü bir erkek ve çok kusurlu, hatta ahlaközürlü bir insandır.
ReS bunu sergiliyor.
İyi bir Müslüman olmak kabahat mi?
Gariban inanıyor bir kere..
Kandırılmış bir kere..
O da bir kurbandır..
İslam’ın kurbanı..
İslam’da yalnız kadınları mı kurban sanıyorsunuz? Erkekler de kurbandır.
HACI
hicbirseyin lesi olacagima, islamin kurbani olurun!
Allah im malimi,kanimin son damlasini ve herseyimi seni yolunda vermemi nasip eyle bana YaRabbul Alamin!Amin.
sigindigi birtek sen varsin baska kimim var.insanlar olur,agaclar kurur,duvarlar yikilir.Ebedi ve guclu olan sensin,sana siginiyorum Allah im..
İslam’ın ölüsü olmaktan bahsediyorsun..
Öldükten sonra ne olduğun bu kadar önemli ise, başka ölülere de saygı duyarsın. Başka ölülere saygı duymadığın için, sen de İslam’ın pis kokan bir leşi olmaktan kurtulamazsın..
Daha ölmeden pis kokuyorsun..
HACI
quixsoul
15-12-2004, 19:46
islamda "yaratilani sevdik yaratanda oturu" mantigi vardir
Bu tasavvuf inancılarında biri olan yunus emrenin sözüdür.Ve bu söz islamla ilgisiz olan ve islamdaki çoğu anlayışla bağdaşmayan sözdür.Anadolumuzdan çıkmış bu felsefemizi gidip arapların zırvalıklarıyla birleştirmek çok yanlış olur.Tasavvuf inanç ve felsefesi her konuda insana değer verir ve mevlevilik gibi insanı günahıda olsa güzele çağırır.İslam gibi asla taşlama linç etme gibi karanlık orta çağ öğelerini taşımaz.Arınmış güzel bir edebiyat felsefedir bu düşünce.Ve en önemlisi islamdaki insan:
-Cennete gidebilmek ve belalardan korunmak için hayır yaparken
Tasavvuf da insana verilen değer yaratıcıya duyulan aşk dan ve saygıdan dolayıdır.Ve bu aşkın insana koşulsuz yansımasıdır.
Günümüzde malesef tasavvuf islami çevreler tarafında kullanılmakta ve bu felsefe islamın bir mezheb yada yolu gibi gösterilmektedir.
elif okudum ötürü
pazar eyledim götürü
yaratılanı severim
yaratandan ötürü
1-Böyle densizler her yerde çıkabilir buna engel olamazsınız.
2-Eğer bu yargıya göre forumdaki herkesi böyle görüp ayrılmaya karar verirseniz res nickli üyeden hiçbir farkınız kalmaz.
sayın ngcoskun hanım ben yinede bu forum adına sizden özür dilerim.Lütfen bu gibi şeylerden yılmayıp yazılarınıza devam edin.
Saygılarımla
RUSSEL
ngcoskun
16-12-2004, 09:21
SELAM ARKADAŞLAR
Dün Yazdıklarımdan sonra çok düşündüm. Belki kızgın olduğum ve bir yobazın hakaretini kaldıramadığım için acele karar verip yanlış olan -aslında hayatımda hiç yapmadığım- kaçmayı seçtim. Daha sonra kendimi tahlil ettim ve ben ne yapıyorum dedim. Bu forumun hepiniz için önemini bilemem ama benim için önemliymiş onu anladım.Bir arkadaşından ayrılmak gibi hüzünlü geldi bana.Gerçi bazı erkek arkadaşlarımız durumun duygusal boyutunu anlamaz hani kadınlar daha duygusaldır ya.Neyse ister duygusallık değin ister mantık ki ben buna mantık diyorum bu forumda bilgilerimi paylaşmamak sadece burda yazılan yazıları okumak ki buna da engel olamıyorum benim karakterime uygun bir iş değil.atlamadan, karışmadan, bir iki kelime etmeden konu üstüne, rahat edemiyorum. Ve yazdıklarınızda dedikleriniz gibi arkadaşlar meydanı yobazlara bırakma fikri de hiç hoş gelmiyor. bu güne kadar hayatımda kimseye pabuç bırakmadım -kendi özel hayatımla ilgili de olsa- kaldı ki burda hiç bırakmam. inatla yazdıklarıma devam edeceğim.
[b]Sevgili RUSSEL KİBARLIĞIN için teşekkür ederim.
ve burda bana hitaben vakit ayırıp yazı yazan beni tekrar gelme, mücadele etme yönünde teşvik eden arkadaşlara BİNLERCE TEŞEKKÜR.
BEN BURDAYIM, ALLAH NERDE.
Merhaba ngcoskun
Cesareti ve mucadeleyi sectigin icin tebrik ediyorum.Hosgeldin.Ateistlere soracagim bircok soru var.Oyle balik sorular degil.Umarim sorularim seni yorar :)
Cesareti ve mucadeleyi sectigin icin tekrar tebrik ediyorum.
ngcoskun
16-12-2004, 10:04
merhaba YENİ
önce teşekkür ediyorum.Kendime yakışanı yaptım ve bundan da memnunum.
ayrıca dersime iyi çalıştım sorularını bekliyorum. Elimden geldiğince seni cevaplamak isterim.tekrar teşekkürler
cosgun,
insanları cinsiyetiyle ayıran bir düşünceye kzıp terketmeyi senin gibi mantıklı düşünebilen birine yakıştıramöadım arkadaşım, ha sen haklısın insan böyle bağnaz kısır düşünceleri görünce lanet demek geliyorda ben üzülüyorum ve buruk buruk gülümsüyorum Res ve onun gibiler beyinlerindeki örümceğin içinde yaşamaya devam edeceklerdir sana gitmek yakışmaz coşkun seni tanımıyorum ancak düşünecelerini burada yazdıklarından tanıyabildim cinsiyetinide bilmiyorum sen benim için bir insansın herkesin insan olamadığı toplumda ve burada senin gibi güzel insanlar var boşver gül geç gerekince hep birlikte ağzının payı verilir o tanrının kulu itata, korkuya alışık biridir :lol:
ayrıca ssana neden bu kadar ağır geldi ,bana gelmedi islama bir bak kadını insan saymışlarmı ki bu şahıs saysın kız çocuklaranı gömen bunlar,bir erkeğe 4 - 5 kadını hak veren bunlar, cennet diye vadettikleri diyarda 40 huri diye kadını sunan bu nlar e ngcoşgun böyle bir zihniyete inanan ve savunandan aksini beklemek bir yanılgı olmazmı rahat ol arkadaşım.
SERMED-I_MAHDUT
17-12-2004, 13:19
Jesabel,
Bir fikrin acemi savunucusu usta saldırıcısından daha zararlıdır.
Bir eleştiri yapmadan önce ne yazdığına iyi bak.İslamiyet kız çocuklarının öldürülmesini veya diri diri gömülmesini YASAKLAMIŞTIR.Bu tür cahiliye adetlerini nehyetmiştir.Kadına değer vermiş ve bunu deklare etmiştir.Bir erkeğin 4 kadın alması şart değil sadece ruhsattır ve ALLAH adaletin tam olarak sağlanamayacağını da bildirmiştir.Cennet hurilerini gelince bu durum sadece erkeklere has birşey değildir.Bayanlara da GILMAN''lar vaadedilmiştir.Bunlardaki HİKMET ve MASLAHAT''lar ayrı bir konu.ancak size tavsiyem kabul etmiyorsanız bile haksızlık yapmayın.Hatadan dönmek hatayı farketmek fazilettir...
Yobaz ne demektir? Birşeye inanan ve onu savunan mıdır? Bunu açıklarsanız sizi anlamam kolaylaşır.Yoksa önünüze gelen Müslüman''a yobaz demek tartışmadan ve akılcılıktan kaçış yolu mudur? Tipik bir Müslüman olarak bana da yobaz diyeblirsiniz.Eğer inanmak ve inancını savunmak yobazlıksa o zaman beni de yobaz olarak nitelemeniz mümkündür.Beni kimse kandırmadı.Televizyonlarda ve gazetelerde doğduğum günden beri dinsizliğin, aşırılığın aşılandığını gördüm.Eğer kandırılmış olsaydım bu propagandaya kanardım.Benim ne babamdan ,ne annemden dinimi öğrenme imkanım olmadı.Okullarda evrim teorisiyle dolu fen bilgisi derslerini okudum herkes gibi.Atatürk devrimlerini okudum.İslam ''ın önce devlet sonra toplum hayatından nasıl uzaklaştırılmaya çalışıldığını okudum.Turan Dursu''nu da okudum.Devlet ve millet düşmanı olarak lanse edilen Müslümanlar''ı gördüm medyadan.Çok ''TAĞUT'' ile karşılaştım. Ama sokağa çıktığımda Müslüman kızlar ile diğer kızlar arasındaki farkı gördüm.O zerafeti ve diğer çılgınlığı gördüm.Ve korktum.Anneannem öldü, sonra başkaları.Okulun yanındaki camiden nerdeyse her gün bir cenaze kaldırılıyordu.Her gün sela veriliyordu camilerden...Ölüm vardı...Kurtulmak da yoktu ondan ...Korkmamak abes olurdu...İşte ölüm tek başına hakikati açıklıyor.Ölüm var...Bunu herkes kabul ediyor...Peki ölüm bir son mu, yoksa yeni bir başlangış mı? Bu soru dini çıkarır ortaya.Varsa ölüm buna hazırlanmak gerek.Düzgün yaşamak gerek.Peki neye göre düzgün yaşayacağım? Turan Dursun''un sözlleri mi, başkaları mı anlatıyor nasıl düzgün yaşanmak gerektiğini? Size göre bir insan nasıl düzgün yaşar? Sıgara, alkol, bar, kumar, filört, çıplaklar kampı, cinsellik...Bunlar mıdır? Yoksa başka başka şeyler midir? Bir kural var mı sizde? Kuralsız yaşamak daha mı özgürce? İyi ama ölüm var...Boşuna mı var bu? İnsan herşeyi kendi kafasına göre yapabilir mi? Yeter mi bu kafa? Din ne güzel, cennet ne güzel...Ben böyle rahatım...Bana yobaz demek nedir açıklayın l.Hayır diliyorum...
Yobazin ne demek oldugunu bir sozluk acarak ogrenebilirsin, ama bizden ogrenmek istiyorsan aciklayalim:
yobaz, insan gibi yasamayi bilmeyen, hayatini ve yasamini uyduruk dinsel ogretilerle belirleyen, ilkel dinsel kurallari modern dunya gorusune yegleyen, ve kadini su sekilde goren kisiye verilen genel isimdir.
""ben bir erkegim ve dusuncelerimi sadece erkeklerle paylasacagim, bayanlarin inat huyundan sadece bayanlar anlar,onlarla gecirecek zamanin yok ve bayanlarla muhabbeti hic sevmedim ve sevmeyecegimde.
ha yine de biraz anlaya bilen bayan arkadaslariniz varsa soylediklerim genel anlamda dogru fikirlerdir,uzerlerine ala bilirler.
KANIMIZ AKSADA,ZAFER ISLAMIN !!!""
Gercekte bu tur dusuneneleri "nonos" olarak da nitelendirebiliriz, ama biz yine "yobaz" diyelim...
Sen de boyle biriysen, kendini yobaz olarak nitelendirebilirsin...
Ama bana sen bir yobazmissin gibi geliyor.
Hic yanilmam!!!
ngcoskun
17-12-2004, 18:05
sevgili jesabel
evet bir anlık kızgınlıkla düştüğüm durumdan kendimi kurtardım ve burda bulunmama engel olabilecek bir YOBAZ tanımıyorum.Desteğiniz için teşekkür ederim.evet YOBAZ diyorum ve büyük harfle yazıyorum çünkü gerçekten YOBAZ lık örnekleri sergileyenler var burda.
benim mesajlarımdan işine gelmeyeni cevaplamayan YOBAZlar hem de.
Laf kalabalığı yapmayı marifet saymayın.
RES yazıyorum yazacağım da heryere.neden ALLAHIN KELAMI adlı başlığa cevap yazmıyorsun.işine mi gelemedi.bilgin mi yetmedi.allahın mı izin vermiyor yoksa yardım mı gelmiyor
Kadınları ve kızları insanlar arsında itibarlı hale getiren İslam''dır.Tarihi bilmemek mazeret sayılmaz.Bakınız İslam''dan önce Romalılarda kadın mal edinemiyordu ,hak ve fiil ehliyeti yoktu.Yunanlılarda kadınlara en ufak güven gösterilmiyor, bir kadının çocuğu olduğunda kocasının nüfusuna geçirilmesi için adamın 3 gün içinde çocuğu öldürmemiş olması gerekiyordu. İslam öncesi Arablarda kadın çok erkekle evlenebiliyor, çocuk olduğunda adamlardan hangisine çocuğu verirse çocuk onun olurdu, kız çocuğun olması şerefsizlik sanılıyor ve diri diri gömülüyorlardı.Daha 1926''ya kadar Avrupa hukukları kadının evlendiğinde mallarını kocaya derrediyordu.Türkiye Medeni Kanunu kabul ettiğinde bu mal devrini kabul etmemiş kadının mallarını kadında bırakmıştır.İsviçre''de 1973''e kadar kadınların oy kullanma hakları yoktu.Türkiye''de ise seçme ve seçilme hakkı çok erken tanınmıştır.Kadın hakkında en ileri millet Türk''ler olmuştur.Ama belirtelim ki kadının İslam ''daki yeri şu anki gibi değildir.Yani kadın ''anne'' olarak görülür ve bu yönü kuvvetlendirilir.Şu anda ise kadın ''çalışan'' olmak meylinde.İşte İslam''ın tek karşı çıkışı bu olmuştur.Bu da bizce ve ilimce doğrudur.
Kadin kocasindan dayak yiyor,asalaniyor ve bosanmak istiyor.Ama bosanamiyor.Ekonomik ozgurlugu yok.Cunki evlendiklerinde kocasi kadini evin annesi niyetiyle aldi.Kadin calisamadi.Anne oldu.Sonrada kole oldu.Daha sonra stres topu oldu.
Iyi mi?
""Kadınları ve kızları insanlar arsında itibarlı hale getiren İslam''dır.Tarihi bilmemek mazeret sayılmaz.""
Ne tarihi? Hangi tarih? Hani kaynak? Kimi kandiriyorsun sen?
Islam oncesi Arap kadini ozgurdur, erkeklerle beraber ayni mekanda oturur kalkar. Islam gelir eve hapseder, kara carcafla orter...
Hemen eski Turk''lere, samanist donemdeki Turk kadinina bak; toplum tamamen ana erkil. Kadin erkekten daha itibarli ve sayisiz kadin hukumdar var..
Ulan kimi kandiriyorsun? "Kadinlar tarafindan yonetilen milletler iflah olmaz", "size benden sonra kadinlardan daha fitne bir sey birakmadim", "bana cehennem halki gosterildi, cogunlugu kadinlardi" diyen Muhammed''i mi bize kakalamaya calisiyorsun?
Sen git Anadolu''daki musluman kadinin haline bak, Islam ulkelerindeki kadinin durumunu arastir, Afganistan''da Taliban doneminde cile ceken kadinlara bak, Cezayir''de, Suudi Arabistan''daki kadinlari incele, sonra buraya gel ahkam kes... Hatta sen git, seriatci sitelerdeki seriatci yobazlari kandir...
Ne diyor amcam;
""Türkiye''de ise seçme ve seçilme hakkı çok erken tanınmıştır.Kadın hakkında en ileri millet Türk''ler olmuştur""
Vay sahtekar vay!! Osmanli donemindeki kadinlarin halini gormezden gel, Ataturk''un yaptigi devrimleri Islam''a mal et...
Suudi Arabistan''dan soz et, hangi kadin seciliyor ve seciyormus?
Yalancilar, sahtekarlar, ahlaksizlar, utanmazlar...
İslam’ın kadınlara karşı takındığı tavır çok ilginç..
Onları o şekilde manüple ediyor ki, kadınlar bu durumdan yakınmıyorlar. Çünkü onları yakınamayacak kadar cahil ve bağnaz bir toplum haline getiriyor İslam.. Buna Stockholm sendromu deniyor.. Kendilerine zulum yapan erkeklere karşı kadınlar bir tür bağlanıyorlar. İslam çeşitli yöntemler kullanıyor, kadınları erkeklerin kölesi yapmak için.. Zıhar onlardan biri.. Zina bir diğeri. Zina sözde hem erkek için geçerli hem de kadın için ama, İslam’da zinayı erkeklere uygulamaya olanak yok.. Zinanın dünyadaki en büyük suç olduğuna Müsluman kadınlar inandırılmış.. Bütün Müslüman kadınlara göre zina, İslam toplumunun çökmesine neden olacak, İslam’ın en büyük düşmanı olan bir suç..
Yaw.. Alt tarafı zina bir kadının kocasına isyanı.. Kocası Allah mı? Bütün bunlara rağmen Müslüman kadın zina yapar. Neden yapmasın? Her gün dövülmekten, sövülmekten, aşağılanmaktan usanmıştır artık. Kendisini sevecek ve hürmet edecek bir aşığa sahip olmak ister. Ölüm pahasına bunu ister..
Cahiliye dönemi denen eski Arap dönemi aslında hiç de cahil değildi. İslam Arap’ları cahil yaptı..
Ne acı..
HACI
faydasızım
22-04-2009, 16:12
herkesin düşüncesi kendinedir ben başkalarının saçmalıkları yüzünden niye kendi dogrularımı anlatmayayım sıradan bir etkisiz olayım
İslam’ın kadınlara karşı takındığı tavır çok ilginç..
Onları o şekilde manüple ediyor ki, kadınlar bu durumdan yakınmıyorlar. Çünkü onları yakınamayacak kadar cahil ve bağnaz bir toplum haline getiriyor İslam.. Buna Stockholm sendromu deniyor.. Kendilerine zulum yapan erkeklere karşı kadınlar bir tür bağlanıyorlar. İslam çeşitli yöntemler kullanıyor, kadınları erkeklerin kölesi yapmak için.. Zıhar onlardan biri.. Zina bir diğeri. Zina sözde hem erkek için geçerli hem de kadın için ama, İslam’da zinayı erkeklere uygulamaya olanak yok.. Zinanın dünyadaki en büyük suç olduğuna Müsluman kadınlar inandırılmış.. Bütün Müslüman kadınlara göre zina, İslam toplumunun çökmesine neden olacak, İslam’ın en büyük düşmanı olan bir suç..
Yaw.. Alt tarafı zina bir kadının kocasına isyanı.. Kocası Allah mı? Bütün bunlara rağmen Müslüman kadın zina yapar. Neden yapmasın? Her gün dövülmekten, sövülmekten, aşağılanmaktan usanmıştır artık. Kendisini sevecek ve hürmet edecek bir aşığa sahip olmak ister. Ölüm pahasına bunu ister..
Cahiliye dönemi denen eski Arap dönemi aslında hiç de cahil değildi. İslam Arap’ları cahil yaptı..
Ne acı..
HACI
dinlerde aşk konusunu işleyen bir topic açsaydık tanrı aşkından başka
bir unsurun asla işlenemeyecegini farkederdik
dinlerde aşk konusunu işleyen bir topic açsaydık tanrı aşkından başka
bir unsurun asla işlenemeyecegini farkederdik
Tanrı aşkını da pek bulamazdık kanımca. :)
AzinliginFeryadi
22-04-2009, 22:02
''KANIMIZ AKSA DA ZAFER İSLAMIN'' ne demek yahu? Bu ne şiddet bu ne celal? Ne kadar çok kan dökmeyi seviyorsunuz siz yobaz takımı? Maraş'ta yaptıklarınız gibi, Kubilay'a yaptıklarınız gibi. Vampir misiniz siz? Nerede kaldı hoşgörü dini? Hani islamda zorlama yoktu? Hani sevgi diniydi islam. Tanıyın bunların gerçek yüzünü işte.
Aydın insanlarımız, aymaz olmayın lütfen.Artık karşımızda bir insan varmış gibi düşünmeyin.Bunlar kana susamış vampir sürüleridir. Ezelden beri içtikleri kana doyamadılar.Hala kan dökme peşindeler. Gece rüyalarında allahları onlara git 2 yaşındaki bir bebeği öldür desin, sabah gidip hiç gözlerini kırpmadan keserler o bebeği.
Yılmayın ve tedbirli olun.Size kılıç sallayanın üzerine gülle gitmek gibi bir lüksünüz yoktur.Sonra Madımak'ta yanan 37 aydınımızın akıbetine uğrarsınız.Onların elinde sadece bağlamaları, kitapları ve kalemleri vardı.Demedi demeyin.Hakkınızı arayan da olmaz.
Sitemizin ilimli muslumanlari da biliyor bu gercegi, ancak sucluluk duygusu mu ne ola nedeni, bizlerin haykirisina katilmiyor, katil dindaslarini elestirmeye cekiniyorlar.
BEN BURDAYIM, ALLAH NERDE. -NGcoşkun--Tarih:2004
.................................................. .......................
Ngcoskun nerede? :eek::eek::eek:
Oysa Tanrı bu sitedeki her iki satırdan hala birinde..
İlginç....
Selamlar
katre_07
22-04-2009, 23:00
Sitemizin ilimli muslumanlari da biliyor bu gercegi, ancak sucluluk duygusu mu ne ola nedeni, bizlerin haykirisina katilmiyor, katil dindaslarini elestirmeye cekiniyorlar.
sanki kulağım çınladı..:)
geçen gün sınıfta şöyle bir muhabbet geçmişti..şimdi benim bileğimde platin var..arkadaşlar öteki dünyaya o platıni götüremeceksin fılan gıbı bılındık.. ezber şeyler soledıler..bn de hiç ilgilenmiyorum ben ölünce toz toprak olucam zaten dedim..hemen ordan çok sevdiğim bir arkadaşım ..öyle düşünüyorsan ona göre muamele göreceksin zaten dedi..ben de gülümsedim ve insanların korkutmaya ne kadar meğilli olduklarını bir kez daha anladım..sadece islam inancında yok bu..diğer dınlerde hatta dınsız olanlarda olan bir şey...
zaten islamdakı uslubun neden bazen korkutma içerdiğini hala anlamış değilim...bazen korkutma olmasaydı inananlar daha çok olurdu diye de düşünürüm..
korkutmayla hiç bir şey çözülmez..ve ben inanın bir müslüman olarak insanlara bilmiş bilmiş ahkam kesenleri ve insanları korkutanları hiçbir zaman hoş karşılamamışımdır..
saygılar..!