PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : "inanc geni" kuranda yazıyormus.(ben değil diyanet

hayyam
15-12-2004, 14:50
Time dergisinin gundeme getirdigi "inanc geni"nin varligini Diyanet de onayladi: Bu konu Sems suresinde yer alir. Hz. Muhammed (S.A.V.) her insanin Islam fitrati uzere dogdugunu daha sonra cevresinden etkilendigini soyler. Insanin genlerinde Allah''a inanma Ozelligi vardir...

Unlu Amerikan dergisi Time, gectigimiz haftalarda kapak konusunu iman duygusunun genetik oldugunu savunan carpici bir arastirmaya ayirmisti. Amerikali biyolog Dean Hamer, insanlarda Allah''a inanmayi saglayan bir gen buldugunu iddia ediyordu. VATAN haberi mansetine tasidi ve konu din bilginleri ve bilim adamlarinca tartisildi. Diyanet isleri Baskanligi uzun zamandir konusulan "inanc geni''ni dun yaptigi resmi aciklamayla kabul etti. Diyanet isleri Baskanligi VATAN''in "inanc geni var midir? Eger varsa ve bu dogustan gelen bir seyse geni olmayan insanlar nasil gunahkar sayilabilir?" seklindeki sorusunu Kuran ayetlerine dayandirarak yanitladi. Diyanet, cevabinda her insanin Musluman olarak dogdugunu belirterek bunun Muslim ve Kader Suresi''nde yer aldigini, "inanc geni" ile ilgili aciklamanin da Sems suresinde gectigini vurguluyor. Iste Diyanet isleri Baskanligi''nin ''Inanc geni'' tartismasina yaniti: "Hz. Peygamber, her insanin Islam fitrati uzere dogdugunu daha sonra, ailesinin ve Cevresinin kendisini etkilediklerini haber vermektedir. (Muslim, Kader, 22) Ayrica Kur''anda da, her insana kotuluk ve iyilik duygusunun verildigi belirtilmektedir. (Sems 91/8) Buna gore insanin genlerinde Allah''a inanma iyiyi ve kotuyu ayirdetme ozellikleri bulunmaktadir."

Insan kendisi gelistirir

Diyanet, " Bu gen tam calismiyorsa insan nasil gunahkar sayilabilir?" seklindeki soruyu ise yine Sems Suresi''ne dayanarak acikliyor: "Kisi inanci kendisi egitim ve iradesiyle dogru veya yanlis yonde gelistirebilir."

pes diyorum artık pes yani....
insan bilime ters düşmemek için 180 derece böyle dönüyor demekki....

ReS
15-12-2004, 15:37
bilim gelistikce ilimin ve islamin ne oldugunu herkes daha iyi gorecek

haci
15-12-2004, 16:06
Maneviyat geninden ben yıllardır bahsediyorum. Time’den bile önce, Newsweek’den bile önce.. İnsanlarda manaviyet diye bir şeyin olduğunu yıllardır yazar dururum. Var olan bir şeyin geni de vardır mutlaka.. Dinler maneviyatı idame ettiren beyin yörelerine yerleşen parazitik sosyal kurumlardır.. Kimi kandırıyorsunuz. İslam bir parazitten başka bir şey olamaz.. Allah’ı ilah Nemrut’tan kaynak almıştır. Allah nemruttur yani.. keeeeh keh kehhhhhhhh

HACI

Not:Muhammed İslam’ı Süryani Hristiyanlığındaki ilkeleri taklit ederek kurmuştur.

quixsoul
15-12-2004, 19:17
bilim gelistikce ilimin ve islamin ne oldugunu herkes daha iyi gorecek

Ayın bir nur olduğunu iddia eden bir kitap ile mi ?

Umarım iddian doğru olur ne diyelim.Umutsuz yaşanmıyor..

Russell
15-12-2004, 19:52
insanlar tanrıya inancı beyinlerine bu kadar atarlarsa oluşması gayet normaldir.

Buna göre bizdede inançsızlık geni oluşması ve bunun torunlarımıza geçmeside mümkün.