Orijinalini görmek için tıklayınız : Turan Dursun'a Kanan ve Sonradan Kurtulan
ewet deniz arcak ta bu adam a kanmi$ ama sonradan anlami$
http://haber7.com/haber.php?haber_id=113384
ELHAMDÜLİLLAH BİRİ BU ADAMIN .......... OLDUĞUNU ANLAMIŞ
HALA ONA İNANANLARDA ANLARLAR BİR GÜN İNŞALLAH
İnsanlar genellikle inanç ve düşünce değişikliklerini olumlu yönde yorumlarlar. Kimisi İslamdan Hıristiyanlığa geçer ve bunu olumlu yorumlar, gerçeği bulduğuna inanır. Kimi ise Hıristiyanlıktan Budizme geçer ve huzuru bulduğunu söyler. Kimisi de İslama geçip, doğruya ulaştığına inanır. Kimisi de ateizme veya deizme vs... Örnekler çoğaltılabilir.
Deniz Arcak'da önce Turan Dursun'dan etkilendiğini belirtmiş ama daha sonra İslama yönelmiş. Bu da onun kişisel tercihidir. Yöneliminin doğru olduğunu gösteren bir şey değildir. Yönelimini neden değiştirdiğini ifade etmediği için ifadeleri objektif açıdan bir önem taşımıyor. Sadece kendini ifade etmiş.
deniz arcak önemli bir şahıs mıdır ki turan dursuna inanmasının ya da sonradan islama dönmesinin bir önemi olsun? niye böyle bir kişiyi emsal gösterdin anlamadım.
deniz arcak önemli bir şahıs mıdır ki turan dursuna inanmasının ya da sonradan islama dönmesinin bir önemi olsun? niye böyle bir kişiyi emsal gösterdin anlamadım.
oyle bi $ey demedim sadece ornek gosterdim
Suffiyun
06-12-2005, 20:15
:) boşver hakan kardeşim bu insanlar sokaktaki adam ateist olacağım dese siteye mod. yaparlar işlerine gelmeyince de Deniz Arcak'ı tanımazlar.Çünkü onlara bilim yol gösteriyor kattiyen unutmayın bilim onlara diyor ki kapatın gözlerinizi tıkayın kulaklarınızı sadece elinize verilene önünüze konulana kulağınıza fısıldanana gözünüze sokulana inanın,onlar da öyle yapıyor.Allah(c.c) cümlemize hidayet eylesin inşaAllah..
Selametle kalınız...
http://home.student.uu.se/sigr2369/images/162%20blue%20mosque.jpg
bilader sen de usrenine misilleme olsun diye bu foto işini abarttın.
adam senin gibi büyük fotolar koymuyo hiç olmazsa, arap hayranı seni..
Suffiyun
06-12-2005, 20:38
:) camiler sadece Araplar'da mı var,bunu da mı tefekkür edemiyorsunuz.
not : gördük ki inançsızlar etik değerlere "sadece" etik değer olduğu için sahip çıkıyormuş,:)
Selametle kalınız.
bunu camii için yazmadım, diğer resimlerde arapça yazılar vardı onun için dedim. ayrıca çok büyük resimler kullanıyorsun.
bu arada yazı için teşekkür ederim okuyacam daha sonra şimdi müsait değilim
Suffiyun
06-12-2005, 20:42
Ben teşekkür ederim Arapça yazıların olması yasak mı yoksa sitede,ya da çıplak bayanların_?Çok mu ilgililer yoksa Turan Dursun'la,?
Selametle kalınız...
çok uzun yazi yazmakdansa bu camii açik saçik kadinlara tapan bir zata tercih ederim ... kelimeler yazarken bayan yazicilar oldugunu unutmayin ... madem kültür ve ahlakdan ve medeniyetden bahsediyorsak ...
kadınlara tapmak kadınları incitir mi? yoksa yüceltir mi?
Suffiyun
06-12-2005, 20:53
Kadınları yüceltmez tapanları batırır,maddeye kul olan ne haldedir, :) bir gün ruhu canından çıkacak onun da o maddeye tapan gibi, "Her canlı ölümü tadacaktır." ve bu tadı bazıları acı bazıları tatlı bulacak...Öyle bir gün gelecek ki kimse dünyadayken önem verdiklerini yanında bulamayacak,hele taptığı maddeleri..
Selametle kalınız.
öncelikle neden islamiyeti ve müslümanlığı Arap hayranlığı olarak nitelemektesiniz İslamiyet tüm insanlığadır Arap toplumuna ait değildir ve müslümanların arapçaya olan sevgi ve saygısı arap hayranlığı yada arap toplumuna ilgiden değil Kur'an -ı Kerim 'e olan saygı ve sevgidendir
Bir müslüman ancak Rabbine kulluk eder MADEM Kİ BURADA HERKES DİNSEL FİKİR VE İNANÇLARINI YANSITIYOR BENCE BU BAYAN RESİMLERİ BURADA KONUYLA ALAKASI OLMAYAN ŞEYLER VE SİZİ BİLMEM AMA BEN BU RESİMLERDEN ÇOK RAHATSIZLIK DUYUYORUM
O KADINLARA TAPAN ZATA GELİNCE FİKİRLERİNİN SAPIKLIK DERESİNDE OLMASININ APACIK GÖSTERGESİDİR BU SAYGISIZLIKTIR BENCE
FAN_FUH_
19-04-2006, 02:56
:) bilim onlara diyor ki kapatın gözlerinizi tıkayın kulaklarınızı sadece elinize verilene önünüze konulana kulağınıza fısıldanana gözünüze sokulana inanın,onlar da öyle yapıyor.[/img]
Burada bilim sözcüğünü al yerine kuran'ı koy.Tam sana oluyor...Cuk oturdu..
FAN_FUH_
19-04-2006, 02:57
:) camiler sadece Araplar'da mı var,bunu da mı tefekkür edemiyorsunuz.
Cami arap kültürüne aittir.İslam bahanesi ile diğer toplumlara geçirilmiştir.
ELHAMDÜLİLLAH BİRİ BU ADAMIN .......... OLDUĞUNU ANLAMIŞ
HALA ONA İNANANLARDA ANLARLAR BİR GÜN İNŞALLAH
Aklı olmadan okuduğu için inananlardan.Çünkü insan aklı Kuran'a ancak bir tarih kitabına verdiği kadar önem verir.Aklı olan insan zaten nasıl yaşayacağına kendi karar verir.Tanrı ile konuştuğunu söyleyip insanlara hükmeden birinin yolundan gitmek sadece koyunlara yakışır.Umarım siz de doğru yolu bulursunuz
kadınlara tapmak kadınları incitir mi? yoksa yüceltir mi?
İslamda dahil tek tanrılı dinlerin tümü kadını ikinci plana koyar ve ancak bir seks objesi olarak niteler.
ŞamanisTürk
23-06-2008, 10:31
Ümmetçi kanal7'den de bu haber beklenir zaten...
Silverhand
04-09-2008, 19:26
Deniz Arcak'ın kendi de diyor aklıyla değil kalbiyle okuyunca imana gelmiş. Ben de Arapçasını dinlerken ve okurken büyülenir gibi olurdum. Ne zaman Türkçesini okumaya yazılanları sorgulamaya başladım büyü bozuldu.
anlamaya başlayınca büyü bozulur olayı kavrayınca kötü olur!! gerçekler can acıatabilir ama gerçeklerimle yaşamayı tercih ederim....
turan dursun kimseyi kandırmadı .insanlar milyonlarca yıldır kendini kandırıyo .turan dursunun söyledikleri heppimizin içinde olupta birtürlü söylemeye cesaret edemedğimiz sözler.o bu işe önderlik etmese ölene kadar lanet olası korkularımız yüzünden özgürce düşünüp yaşayamayacaktık.bizim özgürlüğümüz dünyadaki hiçkimseyi rahatsız etmeyecek bir özgürlüktür.biz ondan öğrediğimiz saygıyı sevgiyi hoşgörüyü hayatımız boyunca sürdüreceğiz. saygılarımla...
prometheus4517
06-09-2008, 11:59
insanların birşeye tapıp tapmadıklarını nereden çıkarıyorsunuz 1
turan dursunu fikirlerinizin karanlığını yüzünüze çarptığı için sevmiyorsunuz 2
kaçınız turan dursunun kitaplarını okudu 3
turan dursun dini eğitimle yetişmiş biri yani dini sizden iyi biliyor 4
herşeyi boşver kuranı salim akılla kaç kez okudunuz 5
prometheus4517
06-09-2008, 12:00
anlattığı gazetede vakit gazetesi hiç şaşırmadım 6
doğruyu bulmak nasip olsun herkese...
doğruyu bulmak nasip olsun herkese...
xxxxxxxxxxxxx
Dogruyu sen ögret bulalim Alp2151
Walla ben hiç bir kitabını okumadım.
Ama birileri herhalde yazdıklarından rahatsız olmuş ve yazdıklarına cevap verememiş ki
değerli bir insanı katletmişler.
Turan Dursun yazmasaydı şu an binlerce insan hala bu saçma masalı sorgulamıyor olabilirdi
Kitaplarını okuyan binlerce insan dogmalardan kurtulmakta ve aydınlanmaktadır.
Bir gider bin geliriz.
Abes bir örnek gibi gelebilir ama Matrix filmini izlemeyen kalmamıştır heralde. Turan Dursun benim okuduğum hiçbir yazısında tanrıyı, dini aşağılamamış ve yazdığı herşeyin kaynağını kutsal saydığınız kitaplardan ve inanılır bulduğunuz hadislerden vermiş ve yorumunuza bırakmış. Yani adam bir nevi; bir elinde mavi hap bir elinde kırmızı hap uzatmış, teklifini yapmış. İsteyen gözünü açar, kafasını çalıştırır, gerçekleri görür, isteyen gözünü kulağını kapatır, mutlu olduğunu düşündüğü yerde kalır, hayal dünyasında yaşamaya devam eder.
Arhan abim Dinlerden Özgürlüğe hoş geldin.
Genelde yeni gelen abileri ablaları karşılayıp hoş geldin demeye
çalışırım dalgaya düşüp senin gelişini görememişiz kusura bakma.
dediğin gibi abi gerçek insanların önüne konulmuştur.
dileyen inanacak,dileyen inandığına inanmaya devam edecektir.
Kafa sahibine aittir ,dilerse çalıştıracak,
dilerse bildiğine devam edecektir.
tekrar hoş geldiniz diyorum.saygılarımla.
Bu sıcak,içten karşılama için çok teşekkür ederim :)
Siteyi ve forumu incelemeye başladığımdan beri en çok dikkatimi çeken ve hoşuma giden şey,bu ortamda bazı istisnalar hariç en zıt fikirlere sahip olsalar dahi insanların özgürce, çekinmeden ve en önemlisi uygarca, saygı çerçevesinde din gibi hassas bir konuyu tartışabilmeleri,birbirlerini aydınlatmaya çalışmaları oldu. Umarım zaman içinde benim de yazacaklarımın bu güzel siteye ve üyelerine katkısı olur.
Herekeze selamlar
açıkcası ben bu konuda ''yaranmak''tan başka birşey görmüyorum.
ayrıca başlığada çok güldüm belirtmek isterim. Kanan ve KURTULAN :eek: bOoOo :p
ooo deniz arcak gibi çok değerli bir filozof kuran ı keşfetmiş ha... valla nedenir ki bizlerde tıpkı bu yüce insan gibi yüreğimizle mi okusak belki arapça anlarız...ama yok ya biz dötümüzle okuyoruz heralde kitabı, çünkü doğruyu değil sadece yalanını görebiliyoruz...
belki de korkmadığımız içindir cezalardan falan, hatta o yüzden de hayat çok güzeldir bize....
bu tip anken oyuncu şarkıcı özellikle çaptan düşen reklam yapıyor.madem öyle niçin başörtüsü kullanmıyor muş deniz hanım.inanmak kabullenmektir.kıvıttırmaca yapmasınlar.
güzel reklam.. şimdi kendisinin nasıl yaşadığını biliyoruz...
güneşinzaptıyakın
01-11-2009, 00:11
Hadi canım varmı öylesi!!!
Çekilin bende göreyim onu... :biggrin1:
sevgili arkadaşlar ,aslında deniz hanımın söylemi bir o kadar manidardır .özü itibariyle bilge aydın turan dursun beyefendiye inanıp inanmaması ayrı bir konu .zaten önemli olan tarafta turan dursun kimsenin ona inanması adı altında hiç bir telkinine rastlar bir yazısını şahsen okumadım ..
tamamen deneyiminden kaynaklanan bilgilerini paylaşmaktan başka her hangi bir dayatma zorlama yapmışmıdır ,bu noktayı göz ardı etmeden konuyu elle alırsak daha gerçekçi olur kanısındayım ..
şahsen ALLAH'ın varlığına inanan biri olarak ,semavi dinlerede önyargısız baktığımdan dolayı bilmemin belkide mümkün olamıyacak bilgileri bu site sayesinde ve saygıdeger turan dursunun yazılarını okuyarak bilgi sahibi olduğumu belirtmek isterim ..
asıl olarak ,at gözlügüyle bakmamayı öğrenmektir .ondan sonrası kanaatimce çorap sökügü gibi su östüne çıkıyor .
birilerinin söylemine bağlı kalmadan ,kendi bilgi haznene neyi yüklersen gerçeğide odur kanısındayım ..
geçmişteki dini bilgimi ama okuduğum ama kulaktan dolma edindiğim bilgilerin netlik kazanması .bu siteye borçlu olduğumdan dolayı ,bu siteye emeği geçen tüm arkadaşlara teşekürlerimi bir borç bilirim ..
saygılarımla.
işin ilginç yanı burada bırcok kişi var Turan Dursun'a hakaret eden.Üzülerek okuyorum yazıları.yani islamdan agnotizme gecmıs bırı için de ozaman muhammede kanan ve kurtulan kişi diye bahsedebılırız.
Her neyse benım asıl demek ıstedıgım buradakı Turan Dursun'a ve bizlere hakaret eden arkadaslarımız kendı ınancları cercevesınde baksınlar olaylara.kitabınızda yazdıgı gıbı putlara ınananların bıle putlarına saygı gosterın.yani kendınızı allahla eşit görüp yargılamayın kımseyı.
Hem size saygı gösteriliyor ki burada hakaret dolu sözler yazıp hala üye olarak kalabılıyorsunuz.Keske aynı saygıyı da bızler gorebılseydık de Richard Dawkins'in sitesi kapatılmasaydı.
Tesekkurler.
sonradan müslüman olanlarla (tercihen batı ülkelerinden malcom x,yusuf islam vb) karşılaşınca müslümanlardaki bu coşku ve mutluluk hali hep gözlerimi yaşartmıştır.
Kalp gözüyle okumak ne demek ? Aklı mantığa aykırı ayetleri görünce hızlıca geçmek mi acaba ?
Turan Dursunun kendi adıyla kurulmuş bir sitede böyle seyler yazmak doğru mu tartışılır.Bence burada Turan Dursun bir marka.Yani o olmasaydı başka bir isimle insanlar görüşlerini paylaşırdı.Burada katı görüşlüler yok ki insanlar diğer görüşlere değer veriyor onları saygılıca yorumluyor.Kısaca Dursunun yerinde kim olsa eleştirildi.Her görüse homojen insanlar asla kimseye göre muhteşem olamaz ki.
CraftXrac
17-11-2009, 16:58
din sizin basarınızı azaltıyorsa , sizi olumsuz yönde etkiliyorsa sorgulamaya şimdiden başlayın ama tam tersi ise sizi daha iyi yapıyorsa bırakın insanlar inansın.Dinsizligi ısık gibi göstermeyi bırakın
timurcan
16-12-2009, 22:56
Bende önmeli biri sandım bu kim be sanatçı kisvesi altında orasını burasını sallayan biri bu aralar dine dönmekmedayada çok popüler,Seray Sever,Bengü de bunun gibi dine dönüp kafalarını falan kapatıyolar,site zaten haber7....
Acaba ne yapsamda aniden gazetelerde tekrar boy göstersem ,medyada bir çalkalanma yaratsam derdindeki insanlardan sadece biri.Sıkıyorsa ateistim de.Bak ne yapıyorlar sana o sahnede.Savaşımımız bu yüzden zaten.