PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ceviz Kabuğundaki ''Şeddeli Merkeb''


Mutezile
19-11-2005, 09:35
18 Kasım Csi gecesi çoğumuzu uykusuz bırakan ''Ceviz Kabuğunda'' konuşan Kürt Milliyetçisi ve fikir babalarından Şeddeli bir koca Merkeb'in kusmukları:

* Türkiye bir işgalcidir ve Gazi Kürdistan topraklarını işgal eden kolonyalist bir ülkenin önderidir.

* Kürt Milleti, dini, toprağı, kültürel farklılıkları ile ancak Konfedere bir yapı içinde kendini ifade eder (demokratik Cumhuriyet talebinden konfederasyona dönen İmralı'daki Kelb'in papağanlığını yapıyor)

* Hem İsveç hem Türk vatandaşı olduğu yayına bağlanan bir izleyici telefonu ile ortaya çıkınca şahsiyetsizin 'Ezberi Bozuluyor' ve konuşmaya çalıştıkça ufalıyor, küçülüyor taa Lağım faresi boyutuna dek cesamet kaybediyor.

* Doğu ve güneydoğudaki olayları 'SERHİLDAN' (Kürt-Çapulcu-Ayaklanması) olarak değerlendiriyor.

* T.C 'yi bütün anayasal kurum ve kuruluşlarını açıkça tehdit ediyor: Bu kan durmaz, bu Serhildan bitmez. Toprağı verin kurtulun diyor. Bu lafı duyunca yanında oturan Ülkü Ocaklaroı Eski genel Başkanı adamı gırtlaklyacaktı..

* Yayına bağlanan Hukuk Prof Sayın Anıl'dan İlmi-Hukuksal b ü t ü n konularda ağzının payını alıyor

* Tartışma adabı bilmeyen, Şirret, Zevzek, Polemik ve Laf salatası ustası olan bu ''Şeddeli Merkeb'' Sevgili cevizoğlunun basın etiğini, gazetecilik anlayışını h e r ş e y i n i soguladı, eleştirdi ve y a r g ı l a d ı; iyi mi?

* Yayına Bağlanan Bismil'li bir Kürt Parti İlçe başkanı Bu Merkebe: ''Sen bu marazi Kürt milleyitçiliği idefix'lerin ile bizleri temsil etmiyorsun, yıkıl ordan'' diye suratın a haykırdı.

* Mesut Barzani'nin mabadını düzenli bir şekilde öpüp yaladığını gururla, gerine gerine ifade etti.

* ABD ve İşgal güçlerin de mabadını düzenli bir şekilde ve itina ile öptüğünü buna ekledi.

* Yayına bağlanan emekli deniz Tuğgeneral'i bu zevzeği azarlayıp Kubur'a girip çıkmaktan beter etti. Ama Yüzsüz zat pişmiş kelle gibi sırıtmaya devam etti.

* Hükümete ve AKP'ye tek kem söz etmedi. Onların omurgasız duruşundan son derece hoşnut olduğu anlaşıldı.

* 'Dahili ve Harici Bedhah'ların bu kadar net şekillendiği, içeriden hançerlendiğim iz; dışarıdan buğz edildiğimiz; Ab tarafından enik yavrusu gibi itilip kakıldığımız dönem çok uzun yıllardır olmamıştı. Genelkurmay Başkanı sağolsun haftalar önce altını çizdi: ''Bizden (ordudan) bir şey - yardım falan beklemeyin''. Kara kuvvetleri armasından Mustafa Kemal'i çıkarırken de Sn Özkök şunu dedi:'' Brove üzerinde k a r ı ş ı k l ı k oluyor.'' Sevgili Özkök; karışıklık sizin kafanızda..

* Cumhuriyet gazetesi tarihinde ilk defa bir Genel Kurmay Başkanı Karikatütürün de; Paşa'nın kalbinden ç ı k ı p g i d e n bir Atatürk portresinin resmedildiği karikatür yayınladı. Karikatürün konuşma baloncuğu. Özkök: Ata, bizim kalbimizde. Karikatüre bakınca, Ata'nın Özkök'ün kalbinden y ü r ü y e r e k uzak laştığı görülüyor (!)

* Sevgili Cevizoğlu'nun tek kusurunu tesbit ettim: Bu Şeddeli Merkeb'in karşısına şaşkınlıktan dili tutulan, şaşırtıcı derecede medeni olan bir Ülkü Ocağı başkanı nıdeğil; Bu Polemik-Demagoji ustası ile anladığı lisanda k o n u ş a b i l e c e k bir yurtsever çıkarmamasıdır. Bunun dışında Cevizoğlu yine olağanüstü zor bir programı, harika bir şekilde yönetme basiretini gösterdi.

19-11-2005, 10:09
ben türk'üm ve çok samimi olduğum bir kaç hakkarili arkadaşım var üniversiteden, bu adamlar 7 sene önce pkk'lı olduklarını söylüyorlardı ve bunu bir parti olarak nitelendiriyorlardı. o zamanlar nasıl böyle konuşmaya cesaret ediyorlar diyordum. sonra yıllar geçti adamlar değişmedi. sonra birgün merak ettim kürtçe grammerini inceledim onlarla beraberken. hep denillirdi fransızcaya benziyor falan diye ben de inanmazdım o zaman ingilizceye de benziyordur derdim. sonra indo-european dillerini inceleyen bir siteye girdim, orada kürtçeyi de anlatıyordu bir çok dili anlattığı gibi ama türkçeyi anlatmıyordu, çünkü bizim atladığımız bir unsur var bizim dilimizin ailesi etrafımızdaki milletlerden çok farklı biz ural-altay dil ailesindeniz, bu ilkokulda çocuklara ezberletilir ve sonra unutulur gider. ama kürtçe şu bizim memleketin doğusundaki adamların dili fransız ingiliz ve almanların dil ailesinde. ve ortak çok kelimeleri var bu dillerle.
kürt kültürünü hiç kabul etmedik yıllarca , azınlıktır falan dedik, ama adamlar türk gibi yaşamak istemiyor bu açık. kendimi onların yerine koyup kürt olsaydım belki ben de aynı şeyi yapardım diyorum. herifler içinden kürtçe düşünüyor(asimile olmamış olanları). ve yabancı dile yatkınlıkları bizimkinden biraz daha fazla, kabul etmek gerekir ki ana dili türkçe olan biri için hint-avrupa dillerinden birini öğrenmek göreceli olarak oldukça zordur. aliminyumun dediği gibi biz ateistlerin pek kurumsal yaklaşımları yoktur. çünkü toprak da tarih boyunca gasp yoluyla alınmıştır. ve bunun sonu olmaz. kimin gücü kime yeterse şeklinde ss kuralıyla yürür bu iş. sonra toprağı alan insan kesilir medeniyet kurar ama ondan sonra birisi aynı yöntemle toprağı almaya geldiğinde barbar olur. ben milliyetçi olamıyorum, kürt olsaydım da olamazdım. kürt olsun türk olsun fransız olsun milliyetçi olmak salakça geliyor. şimdi salak salak kürtler haklımı tartışması yapıyoruz. sanki o topraklara girerken bunu tartışmış ecdad, girmiş almış işte. bugün de onlar benzeri birşey yapmak istiyorlar ama nedense biz yok pkk terördü yok bilmemneydi tartışması yapıyoruz. yaw bizim yerimizde ingilizler olsaydı şimdi kürtçenin k'si bilinmezdi orda ama yine de insanlık dersi veriyor olurduk. olay medeniyet kurma becerisi. sen git götür kürt'e medeniyeti sonra bak bakalım hala kürtçe diyor mu? ama medeniyet derken bizim bu batıdakini kastetmiyorum. hayata dair yeni sektörler yaratabilen insanlar değiliz türkler olarak. bunların hepsi hava civa, masal, hikaye. sonra da diyolar ateistler devlet kuramaz diye, kuramaz tabii, niye kursun?
dilimin ucuna geldi şimdi birşeyler de boş ver söylemeyecem, hala ayet tartışıyoz burada o yüzden önce o tartışma kalksın dünyadan sonra başka şeyler konuşalım. akp'nin kürtlere ılımlı yaklaşması doğal, hiç şaşılacak birşey değil, akp türklük derdinde değil, akp din derdinde. kürtler de müslüman . 10 kasım günü bir belgesel izledim. bir kumandan bir köye sığınıyor, orada köylülerle savaş geyiği dönerken adam hep bu mustafacılar sardı bu düşmanı başımıza diyor(köylü), batıdan kovalıyorlar diyor, kaçan buraya geliyor sonra. kumandan diyor: siz ne biçim konuşuyorsunuz türk değil misiniz siz diyor. adam da: biz türk değiliz ki biz müslümanız(bu olay doğuda değil iç anadoluda geçiyor) diyor, sen git onu haymana ovasındakilere söyle diyor.
akp de aynı zihniyette, onlar türk değil ki, onlar müslüman. biz gidelim bunu haymana ovasındakilere söyleyelim.
neyse bu konuları sevmiyorum, dinlerden kurtulup insan üstü olduğumuzda başka şeyler konuşuruz nasıl olsa

Mutezile
19-11-2005, 12:41
Sevgili Usrenin;


Aşağıda fikirlerini ifade ettiğin alıntılar var. Bu konular hakkında ciddi bir tefekkür ve Kaynak taraması yapmadığını düşündürüyorsun insana. Yutseverlik ile Şovenist milliyetçilik arasındaki derin ayrımın ayırdında değilsin.

kürt kültürünü hiç kabul etmedik yıllarca , azınlıktır falan dedik, ama adamlar türk gibi yaşamak istemiyor bu açık.-Usrenin (Kimseden Türk gibi yaşamasını bekleyen yok - Ayrıca 'Türk gibi' nasıl yaşanır? Kültürel bir istibdad yok-hiç olmamıştır. Sünni bir istibdad vardır. Bunun ne anlama geldiğini Türkiye'deki Ehl-i Sünnet dışındaki cemaatler biliyor ve yaşıyor)

kendimi onların yerine koyup kürt olsaydım belki ben de aynı şeyi yapardım diyorum.-Usrenin (Ne yapardın dostum-açar mısın? Silaha sarılıp, köy basıp kundaktaki bebelere şarjör mü boşaltırsın? Köylü kadınları topluca tecavüzden mi geçirirsin? Ne yaparsın onu söyle önce)

şimdi salak salak kürtler haklımı tartışması yapıyoruz -Usrenin-(Hangi konuda Kürtler haklı mı? Salak olan kim?)

çünkü toprak da tarih boyunca gasp yoluyla alınmıştır. ve bunun sonu olmaz. kimin gücü kime yeterse şeklinde ss kuralıyla yürür bu iş. -Usrenin(SS nedir sence? Gasp yoluyla toprak alan SS midir? SS =Schutzstaffel ve SA= Sonderabteilung Nazi Almanya'sında yahudileri gettolara doldurur; Trenlerle toplama kampına taşır; Zyklon-B ile gaz odalarında öldürür Ve nihayet yüksek fırınlarda YAKAR.... SS-Kuralı ile kim i ş g ö r ü y o r açıkla bakalım)

ben milliyetçi olamıyorum, kürt olsaydım da olamazdım. kürt olsun türk olsun fransız olsun milliyetçi olmak salakça geliyor-Usrenin- (milliyetçilik / yurtseverlik arasındaki ayrımı anlaşılan unuttun. Şovenist-Kafatasçı-Turancı-Kızılelmacı Irk diskriminasyonu ile samimi yurtseverlik arasında dağlar, okyanuslar var- Bir şeylere inanan İnsanlara salak deme özgürlüğüne sahip değilsin. Salak dersen onlar da sana mukabele eder ve şikayet mercii bulamazsın)

sanki o topraklara girerken bunu tartışmış ecdad, girmiş almış işte. bugün de onlar benzeri birşey yapmak istiyorlar ama nedense biz yok pkk terördü yok bilmemneydi tartışması yapıyoruz. -Usrenin-(Kürtlere aid olan bir toprak'a girilmiş, fethedilmiş değildir. Dün akşam Şeddeli merkeb'de bu minvalde sözler sarfetti. Tarih dersi aldı ve mabadının üstüne oturdu).

Bu günlerde onlar da aynı şeyi yapıyor demek,-Usrenin-( pkk güruhun 0-6 yaş üzerine şarjör boşaltmasını meşru göstermektir. Köy yakmalarını, ahaliyi dağa kaldırmayı, pusu kurmayı meşrulaştırma çabalarıdır. ''Serhil-
dan'' meraklısı arpacık kumrularını iyi tanımak gerek)

sen git götür kürt'e medeniyeti sonra bak bakalım hala kürtçe diyor mu? --Usrenin-(Kürtçe konuşulmasından kimse şikayetçi değil; olunamaz. Farklılıkların korunması esastır)

dilimin ucuna geldi şimdi birşeyler de boş ver söylemeyecem,-Usrenin- (Söyleyemediğin bir şeyler kaldı mı hala?)