PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kuran İslam'ın putudur!

haci
15-12-2004, 17:01
İslam’da put yoktur denilir. Bu yanlıştır. İslam’da birçok put vardır. Kabe bir puttur. Kara taş bir diğer puttur.. Ama İslam’daki putların içinde en önemlisi Kur’an’dır.
Bu kitaba büyük ve aşırı bir saygı gösterilir.

Abdestsizlerin, Lohusa ve kanayan kadınların Kur’ana dokunmasına ve Kur’an dinlemesine izin verilmez.
Kur’an’a sol elle dokunulamaz. Yalnız sağ el kullanılır. İslam’da sol el pis işlere tahsis edilmiştir.
Kur’an okunurken ses çıkarılmaz. Gürültü yapılmaz ve Kur’an sessiz bir ortlamda okunur.
Kur’an diğer kitapların altında tutulmaz. Mutlaka en üste yer almalıdır.
Kur’an okunurken sigara ve içki içilmez...
Kur’an okunurken odada sigara ve içki için bulunamaz.

Müslüman’lar Kur’an’a O’nu putlaştıracak kadar önem verirler. O’nun bir madde olduğunu düşünmezler bile..
Kur’an İslam’ın putlarından biridir..

HACI

quixsoul
15-12-2004, 19:11
Bence önce putların o dönemki insanlar için önemi ele alınmalı.Ben konuda çok bilgili değilim.Ancak eğer putlar o dönemki araplar için birer tanrıdan daha çok saygı duyulacak nesne ise o zaman karşılaştırma yerinde olur.Yani araplar için onlar birer tanrımıydı yoksa saygı duyulacak taş anıtlarmı ..
Putlara yaratıcı oldukları için bir saygı duyulma söz konusuysa o zaman Kurana duyulan saygı aynı konumda olmaz.

reel
15-12-2004, 19:17
Kuran suçu ne ?

Tabi ilahi bir kitap ..Saygı göstermek lazımdır..Aslında tüm kitaplara ..

Fakat sen onu saygı ve kutsiyyetle duvara asarsan,Biz onu anlamaya muktedir değiliz dersen İşte o zaman put olur.....

KUran ise bunun tam tersini söyler...Açıp iyi okumuan önerilir..Adetlere,gelenklere göre eleştiri yapmaman en doğru olandır.

quixsoul
15-12-2004, 19:55
KUran ise bunun tam tersini söyler...Açıp iyi okumuan önerilir..Adetlere,gelenklere göre eleştiri yapmaman en doğru olandır.

iyide reel 7 yaşında kitabı okumaya başlayan bir çocuk zaten islam inanışıyla büyümüştür.O yaşta sadece anne baba ve çevredne duydukları ile büyümüşken kitaba başlarken %100 kuranın allah tarafından indirildiğine inanarak başlar.Ve bu şartlanma kitap bitene kadar devam eder.Durum böyle iken kuranın okumayı desteklediğini savunmamız ne kadar doğru olur ? Sonuçta o çocuk okusada aynı okumasada aynı.Korkutulacağı için içinde hiç bir şüphe olmayacaktır.Korku seçebilme ihtimalini yok eder.

haci
15-12-2004, 20:40
Benim gözlemlediğim kadarıyla eski bir Arap putu ile Kur’an arasında hemen hiç bir fark yoktur.
Put bir Tanrı’yı simgeler.
Kur’an ise Allah’ın sözlerini içerdiği için, Allah’ı simgelemektedir.
Daha da ilginci... Arapça bir kağıt parçası gören Müslüman’lar içeriğini anlamasalar da, onun önüne hürmetle eğilir ve kağıdı buldukları yerden alarak, yüksekçe bir yere koyarlar. Bu da bir tür puta tapmadır.
Kur’an’a hürmetsizlik eden biri öldürülür.. Bunun birçok örneği vardır. Demek ki Kur’an birini öldürecek kadar kutsal bir kitaptır.
Geçmişte Kur’an’ın bir silah olarak kullanıldığını da biliyoruz.
Müslüman’ların kabe, kara taş ve Kur’an’a karşı duydukları aşırı saygı ve sevgiyi başka türlü açıklamaya olanak yoktur.

İslam putperestliğin devamıdır.

HACI

reel
15-12-2004, 21:20

iyide reel 7 yaşında kitabı okumaya başlayan bir çocuk zaten islam inanışıyla büyümüştür.O yaşta sadece anne baba ve çevredne duydukları ile büyümüşken kitaba başlarken %100 kuranın allah tarafından indirildiğine inanarak başlar.Ve bu şartlanma kitap bitene kadar devam eder.Durum böyle iken kuranın okumayı desteklediğini savunmamız ne kadar doğru olur ? Sonuçta o çocuk okusada aynı okumasada aynı.Korkutulacağı için içinde hiç bir şüphe olmayacaktır.Korku seçebilme ihtimalini yok eder.

Bu eleştrinizden nsıl bir sonuca gitmek lazım?Kültürel yönlendirmeler insanların verdiği kararlarda oldukca baskın bir rol oynar..İnsanların bağımsız karar vermesini engeller..
Dinler ve kutsal kitaplar bu kültürel yönlendirmeyi yapan en önemli faktörlerdir.....
Dolayısıyla müsülüman benim için doğru kuran ve islam derken,hıristiyanda incil ve hristiyanlıktir der..
Dolayısıyla her birey toplumun sosyal yapısına göre beyni yıkanmış oluyor,özgün doğru karar veremiyor.......

Şimdi ben size kuranı ,onun doğrunun,hakikatin ,hidayetin referans kitabı olarak savunsam ,yukardaki toplum örneklerinde belirttiğim ,bireylerden pek bir farkım kalmayacak...
Dolayısıyla olaya sizin çerçevenizden(ateist) yaklaşmaya çalışarak durumu irdeliyelim..Çünkü siz ateistler dini bir yönlenidrmenin etkisinde kalmayan bir gurub olarak daha rasyonel düşünebilirsiniz..
Allahı inkar,Dinleri red için mantıksal bilimsel bir dayanağınız varmı?
Eğerki varsa buyur bizde öğrenelim..
Hayır yok deyip sadece inkarı adeta toplumdan farklı olma egosunu tatmi için seçmişsseniz,Dinini anasından babasından kulaktan dolma öğrenip akli bir eleştriden geçirmeden kabul etmiş ,tornadan geçmiş bir inanç sahibinden çok farkınız kalımıyor..

Kuran akıl ister

kuran sorgu ister

Zaman göre yorum ister....

n0thing
19-12-2004, 18:33
İnsanlara doğuştan etiket vurmak mı inanç?

Hangi inanış olursa olsun, insanları doğuştan damgalamak mı doğru olan?

Baştan özgür seçimin olmadığı bir inancın, özgürlüğü, adaleti savunması nüfuzunu koruma çalışmasından başka bir şey değildir.

ella
19-12-2004, 22:02
Merhaba,
Birincisi Kuran’ın yazısı değil sözleri Allah sözü olduğu için kutsaldır. Müslümanlar Kuran’ın yazısına değil sözlerine içindeki anlamlara bakarlar.
Bu konuda ciddi anlamda hem toplumda yanlış bir bilgi hem de yanlış uygulamalar vardır.
Abdestsiz yada adet halinde kadınların Kuran okumaması yasak diye bir şey yoktur. Bazı uydurma hadislerin etkisiyle, ayet yanlış yorumlanır. Şahsen ben sadece namaz kılarken abdest alırım. Kuran okurken de abdestim olup olmamsına bakmam.
Kuran sol elle tutulmaz sözü de gerçek değildir. Ben şahsen bunu ilk defa duyuyorum. Hadi yemek yerken bazı hadislere göre sağ elle yenmesi tavsiye edildiğini duydum ama Kuran için ilk defa duyuyorum.
Kuran okunurken ses çıkarılması son derece makul bir hareket. Allah’ın sözleri okunurken insanların susup onu dinlemeyi istemesinden daha doğal ne olabilir ki?
Kuran’ın belden yukarı tutulması gibi bir şart Kuran’da yoktur. İnsanlar saygı adına bazı hareketleri rutin hale getirmişlerdir. Ben şahsen en rahat haldeyken okumaya çalışırım. Uzandığımda da Kuran okurum.
İçki ve sigara içilmemesi konusuna gelince, sigara içilmediğini yine ilk defa senden duyuyorum. İçki içen bir kişi isterse Kuran okur. Kuran okumak ayrı bir şeydir, harama girmek ayrı bir şeydir. Oda da sigara ve içki bulunmaz konusunu da ilk defa senden duyuyorum. Bence buradaki iddiaların büyük kısmı doğru değil. Bu tarz şeyler söyleyen olabilir ama dediğim gibi Kuran’da böyle bir şey yoktur.
Benzer şeyleri Hacı’nın yazdıkları için de söyleyebilirim:

Hacı Yazdı:
Daha da ilginci... Arapça bir kağıt parçası gören Müslüman’lar içeriğini anlamasalar da, onun önüne hürmetle eğilir ve kağıdı buldukları yerden alarak, yüksekçe bir yere koyarlar. Bu da bir tür puta tapmadır.
Kur’an’a hürmetsizlik eden biri öldürülür.. Bunun birçok örneği vardır. Demek ki Kur’an birini öldürecek kadar kutsal bir kitaptır.

Arapça yazının kutsallıkla alakası yoktur. Ben şahsen kendimden örnek vereyim. Müslüman bir kişiyim, az çok Arapça bilgim var ve Arapça kitaplar okuyorum. Hiç de bu yazıya hürmet ettiğim yoktur. Latin harflerine nasıl davranıyorsam, arap harflerine aynı şekilde davranıyorum.
Bir insan Kuran ayetlerine karşı hürmetsizlik yaptığı için öldürülürse, bunu yapan katildir. Hesap günü haksız yere insan öldürmekten sorumlu tutulacağını düşünüyorum. Eğer Kuran’daki hukuk uygulansa, haksız yere insan öldürmekten dolayı ailesi isterse kısas yapılmasına hükmedilir.

Benim gördüğüm, inançsız olan arkadaşlar dine karşı son derece ön yargılı ve bilgisizler. Bilmedikleri şeyler konusunda doğru olmayan iddialarda bulunup yanlış sonuçlar çıkartıyorlar. Bence bu tarz kulaktan dolma şeylerle hareket etmek yerine doğrusunu araştırıp öğrenmeye çalışmanız.
Selamlar

haci
19-12-2004, 22:08
Ella kardes;

Siz kendinize yeni bir İslam uydurmuşsunuz...
Hayırlı olsun.....
Ama o da yetersiz..
Çünkü Kur’an çok yetersiz..
Kitabını yeniden yazmalısınız..

19-12-2004, 23:02
İslam’da put yoktur denilir. Bu yanlıştır. İslam’da birçok put vardır. Kabe bir puttur. Kara taş bir diğer puttur.. Ama İslam’daki putların içinde en önemlisi Kur’an’dır.

Abdestsizlerin, Lohusa ve kanayan kadınların Kur’ana dokunmasına ve Kur’an dinlemesine izin verilmez.
Kur’an’a sol elle dokunulamaz. Yalnız sağ el kullanılır. İslam’da sol el pis işlere tahsis edilmiştir.
Kur’an okunurken ses çıkarılmaz. Gürültü yapılmaz ve Kur’an sessiz bir ortlamda okunur.

Müslüman’lar Kur’an’a O’nu putlaştıracak kadar önem verirler. O’nun bir madde olduğunu düşünmezler bile..

HACI

Haklısın,
sözde müslüman alevi katilleri kuranı da ne hale getirdiler.

19-12-2004, 23:17
İslâmiyet''in inançsızlara karşı olan tutumu yanında bir de ateistlerin İslâm''a karşı tutumları vardır. Burada da genelde iki yaklaşım söz konusu olmuştur. Birincisi tamamen felsefî kaygılardan hareketle ortaya konan ve düşünce ürünü olan eleştirilerdir. Bu tür eleştirilerde belli bir seviye ve entelektüel bir tavır görülmektedir. Bu eleştiriler tamamen düşünce seviyesinde kalmakta pratikte yıkıcılığa ve ahlâksızlığa dönüşmemektedir. Çünkü bu tür ateistlerde din veya Tanrı inancı tamamıyla teorik bir tartışma konusu olup dünyaya bakış açısıyla ilgili zihnî bir problemin unsurlarıdır. Buna karşın günlük yaşamda, ahlâk ve estetik gibi konularda çatışma mevzuu değildir.
inançsızlarn ikinci yaklaşımında ise birincisinden oldukça farklı olan ideolojik eleştiriler ön plana çıkmıştır. Bu eleştirilerin temelinde de teorik kaygılardan ziyade ideolojik ön yargılar ve saplantılar görülmektedir. Öyle ki bu çerçevede fikirler dile getirilirken, özellikle üslup açısından, inanan insanları incitici ve onlara hakaret edici öğelere sıkça rastlanmaktadır. Şüphesiz ki İslâmiyet’in bunlara karşı sessiz kalması beklenemez. Hatta meşru ölçüler içerisinde bunlarla mücadele etmesi de kaçınılmazdır.
Yukardaki iki yaklaşımın dışında bir de dinle (İslamla) barışık olan ancak inançlarını kabul etmeyen ateistler vardır. Bunların bir kısmı İslâmiyeti içerisinde yaşadıkları kültürün bir parçası olarak görmüş bu nedenle saygı duyduklarını ifade etmişlerdir. Bir kısmı da inanmasa bile İslâmiyet’in Tanrı inancını inanmaya ve kabul etmeye yakın bulmuş, bunun yanında Hz. Muhammed’e olan sempatisini de gizlememiştir.
İslâmı, kültürün bir parçası olarak gören ve inanmadığı halde dindarlardan rahatsız olmayan ateistler sosyal ilişkilerinde ve iş hayatlarında da çevresiyle barışık bir tutum içerisinde bulunmuşlardır. Hiçbir zaman da karşısındakiyle mücadele etmeyi ya da onlara müdahaleyi aklından geçirmemiştir.
Bazı ateistler de dinler arasında mukayese yapmış ve inanmasalar da İslâm’ın diğerlerinden farklı olduğunu itiraf etmişlerdir. Bu duruma Batı kültüründe oldukça sık rastlanmaktadır. Hıristiyanlığın paradokslarından, dramatik hikayelerinden ve kilisenin hiç de insancıl olmayan tarihi geçmişinden bunalan bazı kişiler çareyi ya ateizmde ya da başka bir inanca geçmekte görmektedirler. Bu nokta da İslâmiyet kilisenin kutsal şarabı karşısında bardaktaki içme suyu kadar saf görünmektedir. Ne var ki o kişilere temiz suyu bulanık gösteren içerden (Kilise bağnazlığı) ve dışardan (ideolojik propagandalar) pek çok unsur bulunmak-tadır.

Henna
20-12-2004, 00:37
Dusuncelerime tercuman olmussunuz, tesekkur ederim...

08-02-2005, 03:21
[quote:e1dc85f08d="haci"]Benim gözlemlediğim kadarıyla eski bir Arap putu ile Kur’an arasında hemen hiç bir fark yoktur.
Put bir Tanrı’yı simgeler.
Kur’an ise *Allah’ın sözlerini içerdiği için, Allah’ı simgelemektedir.
Geçmişte Kur’an’ın bir silah olarak kullanıldığını da biliyoruz.
Müslüman’ların kabe, kara taş ve Kur’an’a karşı duydukları aşırı saygı ve sevgiyi başka türlü açıklamaya olanak yoktur.

İslam putperestliğin devamıdır.

HACI[/quote:e1dc85f08d]

Hacı da , haliyle ülkemizin diğer acı çeken insanları gibi, sözde müslüman esasen kafir (maun, enfal 35, ankebut 51)katiller yüzünden Kurandan yüz çeviriyor.

Kuran oysa katil *müslümanların dini değildir. Onlar kuranda kafir olarak geçen *bir güruhtur.(maun, enfal 35, ankebut 51)

Turan Dursun , şöyle bir hata yaptı. Muhammedin gerçek peygamber olmadığını tespit etmişken , kuranımızın Wahiy olabileceğini anlayamadı.

Nurcular beni dersaneden kovmadan önce, şöyle bir söz söylemişlerdi:
Allah isterse ayetlerini şeytana söyletir.

08-02-2005, 14:55
Abdestsiz yada adet halinde kadınların Kuran okumaması yasak diye bir şey yoktur. Bazı uydurma hadislerin etkisiyle, ayet yanlış yorumlanır.

Malesef bu yorum, Kur''an da yazan APAÇIK, YORUMA YER BIRAKAMAYACAK KADAR AÇIK ayeti, "reforme etme" amacıyla "reformist" islamcıların genelde yaptığı bir saptırmadır..

"Reformist" ler İslam aleminin Çok çok küçük bir kısmını oluştururlar ve islam aleminin büyük kısmı tarafından "kafir" olarak adlandırılırlar(en büyük örneği Y.N. Öztürk) ve geleneksel "ağır" islam bilginleri tarafından kapsamlıca çürütülürler...
Çünkü islam reforme edilebilecek bir din değildir..hem kitabı hem kaynakları buna müsaade etmez...

İşte söz konusu ayet...(elmalılı mealinden)

"56:77. O, elbette şerefli bir Kur''ân''dır.

78. Korunmuş bir kitaptadır.

79. ONA TEMİZLENENLERDEN BAŞKASI EL SÜREMEZ."

Ayet bu kadar AÇIKKEN (Kuran ın da dediği gibi APAÇIKKEN) bunun "islami enteller" tarafından saptırılmaya çalışılmasına şaşırılmamalıdır...

reel
08-02-2005, 21:37
Nedir temizlenmek?

hiç düşündünmü?

boklu elinle kurana dokunmamakmı?

boy abdesti almakmı ?
abdest almakmı?

reformist islamcılar temizlenmekten kasıt olarak islamın ,kültürün pis saydığı şeyleri (bok ,idirar..)baz almışlardır..

Mezheb imamlarıda daha ileri bir temizlik anlayışıyla abdesti baz almışlardır......

Anladınmı ?Nasıl böyl kara cahil yorumlar yapıyorsnuz ,şaşıyorum..
Öyle bir yorum yazmaktan inan utanırım......

haci
08-02-2005, 22:12
Bir insanın Deep''in ve benim iletimizi anlamaması için biraz kafasız olması gerekiyor. Reel itiraz etmiş olmak için itiraz ediyor. Boktan idrardan kendisi bahsediyor. Ona temizlenenden başkası el süremez ne demektir?
İslam adet gören kadını pis olarak kabul eder.. Adet görme hali pisliktir.
Bok ve idrardan farklı bir pisliktir adet görmel..
Bu ayet açıkca Kur''an''a el sürecek insanın temiz olmasını istiyor. Bu da kadın değilse eğer abdestli olmasıdır. Temiz olan abdest almış olandır. Buna boy abdesti dahil midir? Bu da aptalca sorulmuş bir soru.. Bu soruyu soran İslam''ı bilmiyor mu? Oyun mu oynuyor. Elbette boy abdesti temizlik için bir koşuldur. Ama boy abdestini bozan şeyler bellidir. Ya bir kadınla cinsel ilişki ya da her hangi bir şekilde boşalma. Diğer abdesti bozan şeyler de bellidir. Boy abdesti alınmadan diğer abdest alınmaz.
İslam''da temizlik denince abdest anlaşılır.
Reel''in yaptığı yukardaki yorum onun bu gerçeği yeterince bilmediğini gösteriyor.. Bir de utanmadan Deep''i suçluyor. Neyin müdafasını yapıyorsunuz kardeşim? Neye itiraz ediyorsunuz? İtiaraz etmek için mi itiraz ediyorsunuz.
Kur''an elbette İslam''da bir puttur ve tek put da değildir. İslam''da bir sürü put vardır.
Çünkü İslam putperestliğin direkt olarak devamıdır.

HACI

reel
08-02-2005, 22:32
hayızlı kadının kuran okumaması veya ellememesi konusunda delil bir ayet ......

reel
08-02-2005, 22:37
seninde o ateist aklınla emevi imamlarından bir farkın yok ..işin gücün dini zorlaştırmak..bin bir türlü eklemeyle ,entrikayla,adeta bir tören haline getirmek..
Ben abdessizkende ,cünübkende kuran okurum ve ellerimde..
H.z ömerde aynısı yapardı(sünen-i ibni mace)

saadetpink
09-02-2005, 12:01
Kuran suçu ne ?

Tabi ilahi bir kitap ..Saygı göstermek lazımdır..Aslında tüm kitaplara ..

Fakat sen onu saygı ve kutsiyyetle duvara asarsan,Biz onu anlamaya muktedir değiliz dersen İşte o zaman put olur.....

Dediğin doğru..Kuranın hiç suçu yok...Çünkü kuranı; kuran yapan ve bu dokunulmazlığını sağlayan, insanlar......

Benim için her kitap değerlidir, okuyan biri olarak...Ama kutsal değildir...İçindeki bilgiler değişmez değildir....Onun içinde okuduğum bir kitabı kaynak olarak kitaplığıma koyarım,bir yenisini alarak bilgilerimi tazeler veya yenilerini eklemeye çalışırım...

Baştan "inandırılmış" olarak kuranı okumak; tarafsız gözlem ve yorum yapmayı sağlıyamaz....

saadetpink
09-02-2005, 12:41
Ella;
Birincisi Kuran’ın yazısı değil sözleri Allah sözü olduğu için kutsaldır. Müslümanlar Kuran’ın yazısına değil sözlerine içindeki anlamlara bakarlar.

Allah vardır diyorsan;kuranı ,onun sözleri olduğunu kabul etmende çok doğal..Ama;bu allahın varlığının kanıtı olamaz.. kutsallığının da....Soyutluğun, somut kanıtı olamayacağı için kanıtsızdır.

Benim gördüğüm, inançsız olan arkadaşlar dine karşı son derece ön yargılı ve bilgisizler. Bilmedikleri şeyler konusunda doğru olmayan iddialarda bulunup yanlış sonuçlar çıkartıyorlar. Bence bu tarz kulaktan dolma şeylerle hareket etmek yerine doğrusunu araştırıp öğrenmeye çalışmanız.

Yanılıyorsun; inan bana kuranı; belki de inananlardan daha çok , inançsızlar veya kararsızlar daha çok okuyor ve araştırıyorlar...

Baksana sen bir inançlı olarak; kuranın nasıl yorumlandığı ve bu yorumlara bağlı olarak uygulandığı,islamın, şeriatla yönetilen ülkelerde nasıl yaşandığının bile farkında değilsin.Bütün dünyanın bildiği uygulamaları, ben hiç duymadım, bilmiyorum diye yalanlamaya çalışıyorsun.Senin yaşadığın islamiyet farklı bir islamiyetmi?...

Burada yüzlerce örnek gösterebilirim...Bunların hepsi yanlış- yalan dersen; 1400 yıldır uygulanan islami esaslara da yalan- yanlış demiş olursun...

Aslında reformist islamcıların bu çabaları bana göre yanlış değil... Dini tamamen kaybetmek yerine, biraz yorum farklılığı katarak,islamiyeti güncelleştirme çabaları ile, yeniden canlandırma, güçlendirme istekleri çok da mantıksız gelmiyor.. Ama bunu inkara kalkışmadan, özeleştiri ile birlikte yapmak daha doğru bir yol olur...Ve tabiiki inandırıcı olur...

07-01-2006, 16:07
islam putperest bir dindir. Baştaki putları da kuran ve kabe'die. İnsanların günde 5 kere kabe'ye dönüp namaz kılmasından ben bu anlamı çıkarırım. kabe bir puttur. Tanrının evi denilir kabe için. Peki eğer tanrı her yerde, görülemez, doğaüstü bir varlıksa insanlar tarafından yapılam bir eve neden ihtiyaç duysun ki? Neden onu sel basmasına izin vermiştir?

nemesis
08-01-2006, 06:15
islamda putperestlik göstergesi sadece kuran ve kabe ile sınırlı kalmıyor ki; muhammed in bilmem ne kişisel eşyası, kılı tüyü görüldüğü zaman öpülüp koklanmıyor mu, adem ve havva! nın ilk popolarını koydukları taş günümüzde hacca gidenlerin öpüp kokladığı yüzünü sürdüğü yerlerden değil mi, ölmüş gitmiş herifler kadınlar ermiş ilan edilip mezarlarının başına çaputlar bezler bağlanmıyor mu dileklerde bulunulmuyor mu?.bunlar putperest davranışları değilde nedir?

mescidiaksa
08-01-2006, 11:49

HACI

senin canın cehenneme olsun ismini değiş bari la artist hacı ymış sülaleni toplasan hacıların yarısı etmezsin pis mahluk sen insan olamazsın
banlayın beni bu siteden

exclusive
10-01-2006, 21:42
senin canın cehenneme olsun ismini değiş bari la artist hacı ymış sülaleni toplasan hacıların yarısı etmezsin pis mahluk sen insan olamazsın **** banlayın beni bu siteden
Ben de mescidiaksa rumuzlu islam hıyarının siteden şutlanması taraftarıyım.

aspartam
29-01-2006, 10:18
Hacı bayrak senin için ne ifade ediyor.Mesela Türk bayrağını yerde görsen,olduğu gibi yerde bırakırmısın,yoksa basmasınlar diye kaldırırmısın?

29-09-2007, 08:51
Sevgili Haci arkadasım

3 yıl once nefis bir konu atmışşınız ortaya ama bunu ben, yeni üye olduğum için geç farkettim.

Bence de kuran islamın putlarından biridir, bunu ben 'kabe bir putmudur' konulu başlığa yazdığım yazıda dile getirmiştim. Kur an ın bir put olduğu fikrine ben kendi düşüncemle varmıştım; arap paganlarının kendi evlerinde de 'ufak boyutlu' putlar varmış ve gündelik hayatlarında evlerine giriş-cıkışlarında bu putlara sık sık el sürerlermiş(mest).

Aspartam adlı arkadasın sorusuna da sizin adınıza cevap vermek isterim: bayrak yerden kaldırılırken ondan yani bayraktan kimse medet ummaz ki(hastalıktan iyileştirsin, kaza beladan korusun, veya beni allaha yaklaştırsın, cennete girmeme vesile olsun, v.b).

Saygı ve sevgiyle

ozgur_beyin
29-09-2007, 10:31
Sevgili ilhan, bu başlıkta ,tamamlayıcı gibi.

http://www.turandursun.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=92507&highlight=#92507

rebera_roni
29-09-2007, 11:00
hacı arkadaşıma teşekkür ediyorum çok iyi yerlere vurgu yapmış.ve inançlı arkadaşların sölediğine gelirsek gerçekten şüphe duyuyorum ne kadar biliyorsunuz islamı cenabetli kuran okuna bilineceği nasıl oluyormuş hala aklım almıyor.bakın sizin din adamınızdan duyduğum söze herhalde kendi söylemiş olamaz çünkü kuranın yanlış okunması ve yorumlanmasında çok korkuyor :D ''cenabetliyse hemen boy abdestini al yoksa bastığın her yer haramdır'' eğer bu haram oluyorsa kuranı alıp okumak nasıl bişey oluyor artık siz düşünün.
putluk konusunda ise; yezidiler güneşe dönüp dua ve ibadetlerini yapardılar müslümanlar ise kabeye dönüyor.bişey soracam ya allah dediğiniz tanrı her yerde değilmidir neden sadece kabeye dönüp ibadetinizi yapıyorsunuz.karataşı, kabeyi bir yana bırakın muhammedin ayakkabısının fotosunu evine asan insanları biliyoruz ve her önünden gectiğinde mırıldandığı cümleler bu ne anlama geliyor peki.
bence tamamen putperestlik inançların devamı.

saygılarımla...

K.C.
29-09-2007, 11:38
"Ona ancak temizlenenler dokunabilir" ayetinin indiği dönemde kitaplaşmış bir Kur'anın bulunmadığını da biliyoruz... *:roll:

mhmd
29-09-2007, 13:29
Değerli bir konu.
Başlamadan, bazı kelimelerin anlamlarına bakmakta fayda görüyorum.
Put: Çeşitli şekillerdeki tapınılan cisimler demektir.
Tapınmak: İbadet etmek, aşırı derecede bağlılık göstermek.

Evet bu terminoloji ile şunu rahatlıkla söylememiz mümkündür.
Şu an uyguladığımız ve ismini de İslam koyduğumuz dinde putlar vardır.
Şu an göstermiş olduğumuz davranışlar ile sadece Kur'an-ı Kerime değil pek çok şeye karşı tapınma içinde görülmekteyiz.
Tepki verecek olan arkadaşlar için olayımızı somuta indirelim.
Odalarımızın güney taraflarına astığımız kitabımıza gösterdiğimiz saygı.
Türbelerde yapılan ibadetler.
Sakal-ı Şerif, Hırka-ı Saadet gibi metalara gösterilen saygı.
.
.
.
Allah (c.c.) affetsin...

Ne zaman özlerin önüne sözler geçmiştir o zaman putlar çıkmıştır.
Ne zaman putlar çıkmıştır, işte o zaman ruhlar karanlıklara geri dünmüştür.

Tüm bunlara rağmen Sn. Haci'nin bir sözü aşırıdır.
"İslam putperestliğin direkt olarak devamıdır." Sözü ancak, tarihsel gelişim içindeki insanın hikayesini anlamamakla söylenebilir.

Beş günlük dünyada ey ademoğlu
Kamilli kamilli hali gözle gel
Cümlemizin başı bir hakka bağlı
Hakikat söyleyen dili gözle gel.

Zülmedip de imanını kayırma
Nevsine uyupta özün ayırma
Şaşkın olup gezme kırda bayırda
Uçarsın kayadan yolu gözle gel.

Dünyalığa tapıp odlara yanma
Zifafa giripte ölürüm sanma
Kuzgun gibi mundar leşlere konma
Duduyusa şeker balı gözle gel.

Mülklüğemi verdiler sana bu hanı
Hatıra deyip de incitme canı
İnkar eden doğuncağız sen seni
Sakın diri bilme ölü gözle gel
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *Kaynak (Aşık Veysel)

Hatalarımı, cehaletime bağışlayın

no_panik
29-09-2007, 14:11
Saygı kavramı ile putperestliği karıştırmamak gerekli.
Günlük hayatta da birbirimize gösterdiğimiz saygının bir bölümünü bırakında dini inancımıza da gösterelim.
Hangimiz herhangi bir amirinin karşısına çıkarken bacak bacak üstüne atarak veya kravatsız çıkabiliyor. Yoksa böyle yaparak onları da mı putlaştırmış oluyoruz.
Ayrıca abdest almadan kuran dinlenebilir hatta kurana dokunmamak şartıyla okunabilirde.
İçki, sigara, kuranın en üstte tutulması vb.. hep saygı ile ilgili esaslardır. Bunları yapıp yapmaman senin idrakinde olan bir olay. Eğer azıcık bir saygın varsa onuda bir zahmet gösteriver. Emin ol böyle yapmak ne onu putlaştırır ne de seni putperest yapar olsa olsa o yüce ahlakın vasıtasıyla hürmet edip saygı göstermiş oluverirsin. Bu da seni yerin dibine sokmaz emin ol...

29-09-2007, 18:29
sn. mhmmd

Siz onceki yazınızda diyorsunuz ki:
Tüm *bunlara *rağmen *Sn. *Haci'nin *bir *sözü *aşırıdır.
"İslam *putperestliğin *direkt *olarak *devamıdır." *Sözü *ancak, *tarihsel *gelişim *içindeki *insanın *hikayesini *anlamamakla *söylenebilir.

İslamda bir cok putperest inancı ve ibadet sekilleri vardır, gunumuzden siz de ornekler vermişsiniz. Madem ki durum boyle, islamın putataparlığın bir devamı olduğunu soylemek neden aşırıya kaçmak, insanlık gelişimini anlamamak olsun ki? Haci arkadasım bence, tarihsel gelişimindeki insanın hikayesini çok iyi kavramış, onun düsünceleri insana ozgudur.

Suphesiz ki putperestlik, 'sapkın' olarak nitelenen fakat bir cok ibadet sekilleri gunumuze tasınan bir dindir; bunu da tasıyan da yalnız islam değil musevilik ve hristiyanlıktır ayrıca.

saygılarımla

pante
29-09-2007, 19:31
Saygı kavramı ile putperestliği karıştırmamak gerekli.

Atatürk'ü ve Anıt Kabir'e gelince saygı denmiyor, putperest suçlaması yapılıyor nedense.
Ben hiçbir Atatürk'çüde dinsel bir yaklaşım, bir putperstvari tavır görmedim.
Anıt Kabir ziyaretlerinde de dini hiçbir ritüele rastlanmış değil şimdiye kadar.
Ama Atatürk karşıtı propaganda amacıyla bu zihniyet hala sürdürülüyor.

Konu Kur'an, Muhammed, Kabe olunca saygı deniyor adına, Atatürk olunca put oluyor.
Bu çifte standarttır.
Siz bu çifte standart içinde olmasanız dahi ,olanlar çok.

3.yol
29-09-2007, 19:41
Arkadaslar,
Bence putperestlik konusu yoruma acik bir konu.

Su sorulari sormak lazim :

1) Putperestlik doneminde puta tapanlar gercekten yaptiklari nesnelerin tanri oldugunu mu dusunuyorlardi ? Yoksa taptiklari tanrinin bir simgesi oldugunu mu ?

2) Tek tanrili putperest bir toplum tarih icinde oldu mu hic ?

3) Uc buyuk tek tanrili dinlerdeki *simgelerin asiri saygi gormesi putperestlik midir ?

Bu uc soru etrafinda dusundugum zaman benim cikardigim sonuc :

Bence putperestlik donemi/toplumlari birden fazla tanriya taptiklari icin ve diger tek tanrili dinler ( Musevilik , Hiristiyanlik ve Islam gibi) adi ustunde tek tanriya taptiklari icin aralarindaki fark "dogru tanri - yanlis tanri" dusuncesidir. * Tek tanrili dinlerde , *"Tanri" basi ve sonu olmayan en yuce varlik kabul edildigi icin "tek" olmak zorundadir. Birden fazla olmasi tek olmasina gore daha ilkel bir tanri tasavvurudur.

Insanlar tarih icindeki seruveninde dusun yapisinda da evrim gecirmektedir. Cok tanrili din sisteminden *tek tanrili din sistemine gecerken eski rituellerinin bir kismini da getirmistir. Bunun izlerini hem sekil itibariyle hem de dusun itibariyle goruyoruz.

Iste bu mantikta dusundugum zaman , tek tanrili dinlerin cok tanrili donemden evrim gecirerek geldigini ve dolayisiyla eski donemden kalma rituellerin izlerine rastlasak da bu izlere bakarak bu putperestliktir demek yanlis olur.

vartor
29-09-2007, 19:59
Sevgili ucuncuyol, putperestligin tanimini yapip, sonra da putperest gibi davranislarin adina ne denir?
*Kendi inancimiz disindakilere bal gibi putperest yaftasini yapistirip arkadan bizimki oyle degil diyenlere tabi ki bu sorum.

29-09-2007, 20:11
Sn. Ucuncuyol bey/hanım

Putperestlik hakkında kısa bir bilgi edinmek için kur an a bakalım (Zümer suresi 3.ayet):
İyi bil ki, halis din ancak allahındır. Onu bırakıp birtakım velilere tutunanlar 'Biz putlara ancak bizi allah a daha cok yaklaştırsınlar diye tapıyoruz' diyorlar...

Açıkca anlasılıyor ki eski arap paganları putları, sefaatçiler, aracılar, allahın dostları olarak goruyorlardı yani bu putlardan medet umuyorlardı. Gunumuzde ise kuran a el sürme, kıbleye doğru namaz kılmak gibi belli başlı islami akideler de putperestlerden kalma adetlerdir. Bunu biz isterseniz şöyle adlandıralım: tektanrıcılığın içindeki çoktanrıcılık. Buna benzer eski pagan adetleri, islamın, hıristiyanlığın ve museviliğin büyük bir bölümünü oluştururlar bu da bize 3 dinin -tektanrıcılık adı altında- putperestliğin devamı olduğunu düşüncesine elbette ki iter.

Saygı ve sevgiyle

kursata
31-03-2008, 03:26
HACI nickli arkadaşımız gördüğüm kadarı ile açtığı konuların bir çoğunda olduğu gibi "PUT ve KURAN" *benzetmesinde de bilgi noksanlığı dahilinde çok büyük bir benzetme hatası yapmış. HACI arkadaşımızın bahsettiği konuyu tartışmak dahi yanlıştır çünki iki mesele arasında alaka yoktur. *
* *Her şeyden önce bir davaya, partiye, inanca karşı olmak eleştirmek başkadır, o çatı altındaki insanların yaptığı yanlış uygulamalara karşı olmak başkadır. Bunu ayırt etmek gerekir. Hatta birde örnek vereyim. Çok iyi ve çalışkan öğrencilerin olduğu bir sınıfta 1-2 kişi bu düzenin dışında kalsa yani tembel ve edepsiz olsa o sınıf tümden eleştirilirmi!
Dürüst, güvenilir, bilincli kısaca iyi diyebileceğimiz insanlar her yerde mevcut tabii ki karşıtları da...

gozeneli
31-03-2008, 12:24
İslam aynı hırıstiyanlıkta oldugu gibi üç tanrılıdır.

Haca gitmek islamın şartı degil mi?

Muhamed'in adı dualarda geçmiyor mu?

Tapmak ne demek ?

hatta müslümanlar arapça yazılmış birşeyler görse alıp öpmüyorlar mı?

Bir bilen var mı? Türkiye'de kaç kişi Kuranın Türkçesini okumuştur acaba?

Bildigim tek şey genç beyinler kuranın arapçasını okumakla körleştiriliyor.
Bu İngiltere'de böyle.Bu burda Kuran okumaya giden Pakistanlı çocuklar içinde geçerli.

Kuran okumak için camiye giden bu çcuklara soruyorum okuduklarınızı anlıyormusunuz yanıt yok nur suresini biliyormusunuz yanıt yok.

Ama Kuranın Tanrının sözü oldugunu ve ugruna öldürebileceklerini ve hatta öleceklerini söylüyorlar.

Bu körcesine tapmak degilde nedir?

kursata
01-04-2008, 04:29
Sevgili gözeneli,
* *Öncelikle hristiyanlık ta 3 tanrı diye bir olay yoktur. Bu kasten çıkartılmış bir uydurmadır. Hristiyanlık ta da tevhid vardır. Hristiyanlar Hz. İsa'ya tanrı demezler, tanrının oğlu kelamı ise savgi ve saygı ifade etmek için kullanılmış aşırı bir tanımlamadır. Özünde hristiyanlıkta baba, oğul ve kutsal ruh(cebrail) üçlemesine karşıdır(günümüz incillerinden bahsediyorum, yani değiştirilmiş halinden).Bu konularda incil orjinal sayılabilir. Bahsettiğiniz şey uygulayıcılardan kaynaklı bir hatadır.
*
Tapmak ne demek ?

hatta müslümanlar arapça yazılmış birşeyler görse alıp öpmüyorlar mı?

Bir bilen var mı? Türkiye'de kaç kişi Kuranın Türkçesini okumuştur acaba?

Bildigim tek şey genç beyinler kuranın arapçasını okumakla körleştiriliyor.
Bu İngiltere'de böyle.Bu burda Kuran okumaya giden Pakistanlı çocuklar içinde geçerli.

Kuran okumak için camiye giden bu çcuklara soruyorum okuduklarınızı anlıyormusunuz yanıt yok nur suresini biliyormusunuz yanıt yok.

Ama Kuranın Tanrının sözü oldugunu ve ugruna öldürebileceklerini ve hatta öleceklerini söylüyorlar.

Bu körcesine tapmak degilde nedir?
* Buradaki söylediklerinize katılıyorum ancak diğerleri haric.

* * İslamın 5 şartı, imanın 6 şartı söylemleri kurandan yola çıkılarak sonradan derlenmiş tanımlamalardır. Yani kuran-ı kerimde böyle bir sınırlama yok. Kuranın 6666 ayetide birer şart hükmündedir. Bunu toplamda 10'a 20'ye 30 bölmek yanlıştır. *İslamın 5 şartı, imanın *şartı kısmında anlatılmak istenen müslümanın tanımıdır. yoksa İslamiyet bunlardan ibaret demek değildir.Bu bir..
*İkincisi, Hacc ibadeti hiç bir insan için yapılmaz, Haccda amaç öncelikle bütün inananların tek bir vücut olması, dünyaya ait bütün sıfatlarından (vali,mühendis,kaymakam) arınmış bir şekilde, aynı elbise içersinde aynı koşullarda eşit olduklarını hatırlamak(tıpkı kabirde olacağı gibi), kimsenin kimseye bir üstünlüğü olmadığını bilmek,islamın doğduğu toprakları görerek o günleri düşünmek, çok sevdiği peygamberini içinde hissetmek(nasılki biz sevdiğimiz ve kaybettiğimiz insanları hatırlamak için bir zamanlar birlikte olduğumuz yerlere gidip haz duyarız) haz duymak ve de kıyamet ve mahşer gününün bir hatırlatması hükmündedir. Oraya giden insanlar Hz. Muhammed'e (s.a.v) tapmaya gitmezler, sadece gittiklerinde onu da anarlar ve O'nun için dua ederler.(elbette sevgide aşırı kaçanlar da vardır).

*2.Muhamed'in adı dualarda geçmiyor mu?
* * *
* * * * İslamda Hz Muhammed'e (s.a.v) yapılan bir dua yoktur. Bu sonradan yapılan yanlış bir uygulamadır, Yüce Peygamber bunu kendisi yasaklamıştır. Daha doğrusu dinini bilen bir müslüman isteyeceğini Allah'tan (c.c) ister, kuldan değil. Peygamberimiz (s.a.v) öncelikle bir kul sonra elçi olduğunu bir çok kere vurgulamıştır. Ayrıca Hz. Muhammed (s.a.v) kendisinin resmini, vefatından sonra sevgide aşırı giderler, putperestliğe benzer haller içine girerler diye yaptırmamıştır.

* Tapmak ne demektir sorusuna gelince,
* * Tapmak, sevgi,saygı ve çekinmede de en üst noktadır, bu da bir bir dine *mensup kişi için yaratıcıyı işaret etmektedir. Yani bir müslüman en çok Allah'ı (c.c) sevmeli, ona saygı duymalı, sadece O'ndan korkmalıdır. Bir insan en çok parayı seviyor, para için Allah'ın (c.c) yap dediğini yapmıyor,yasak ettiği her şeyi yapıyorsa o kişi paraya tapıyor demektir. Bir kimse patronu namaz kılmayacaksın dediğinde namazını kılmıyorsa o insan artık en çok patronundan korkmuş, yaratanın emri ile kendisi gibi bir insan olan patronun emrini kıyasllamış farkında olmadan patronuna tapmıştır. Bir insan Allah (c.c). adına birini öldürdüğünü söylüyorsa, Allah (c.c) adına teröristlik yaptığını söylüyorsa o kişide kendi sapık ve mantık dışı egosuna tapmıştır. Birde bazı müslümanlar varki peygamberimizin (s.a.v) adı anıldığında saygı belirten söylemleri (s.a.v) gibi sıkça kullandığı halde Allah'tan (c.c) bahsederken hiç bir saygı ifadesi kullanmadan sanki arkadaşlarından bahseder gibi( Allah dedi, Allah yaptı) *konuşmaktadırlar. Bu da bir bilinçsizlik örneğidir...
* *
Sevgi ve saygılarımla
Kürşat Osman ALIMLI

kursata
01-04-2008, 04:39
Yazımda bir kısım yanlış anlaşılmasın, İslam da Hz. Muhammed' e (s.a.v) yapılan bir dua yoktur derken, İstenecek şeyin yalnızca Allah'tan (c.c ) istenmesi araya başka bir aracı sokulmaması gerektiğini kastettim. Elbette tüm müslümanlar Hz. Muhammed için (s.a.v) ya da bir başka sevdikleri için güzel dileklerle, övgülerle dua edip, haklarında hayırlı temennilerde bulunabilirler. Bu din konusunda yada islamda bir tezat değildir.

gozeneli
01-04-2008, 14:41
Sayın Kursata
Yanıtınız için sagolun. En çokta yanıtınızda gösterdiginiz olgunluk ve saygı için sevindim.

Anladıgım kadar ile sizde İslamdaki bazı yobazlıklardan yanılıyorsunuz.

Ama bunlar benim için süpriz degil.

Düşünün Kuranı anlamak için diger dillere çevrilmesine karşı olanlar var.

Diger ateistleri bilmem ama benim görüşüme göre bu dindeki çelişkiler (siz bunları benden daha iyibilirsiniz) beni dinden sogutan ögelerden yalnız biri.
Şimdi Muhamed burda olmadıgına göre, Tanrı'da benle konuşmadıgına göre (bilmiyorum belki sizinle konuşuyordur) bu çelişkileri nasıl çözecegiz.

Zaten buda sorun degil mi?

Bunu çözecek yetkisi olan kimse yoktur.Bunu ancak ya Tanrı (varsa) yada elçisi oldugunu ve sözlerini yansıtıgını söyleyen muhamed yapabilir.

Bir olanak daha olabilir o da kuran, onuda okudum evet Türkçe'sini İngilizce'sini ve Almanca'sını
.Kabul ediyorum Arap'çasını okumadım.

Üç dil biliyorum ve büyük güvenlikle söylüyorum anlam olarak herşey bir dilden öbür dile çevrile bilinir.

Buda böyle olunca Kuran çagdaş ,uygar bir düşünceye ters geliyor.

Bir kaç örnek Kadın hakları: Miras,şahitlik gibi

Degişik düşünenlere saygı: ''Kafirlerden dost edinmeyin'' yada Muhamed'in sözü onlar gibi yaşayan onlardandır.

Şimdi yukardakilerde bir yanlışım varmı?

qw19
01-04-2008, 17:10
"Kuranın 6666 ayetide birer şart hükmündedir. " Kursata
1 el-FÂTİHA * 7
2 el-BAKARA 286
3 ÂL-İ İMRÂN 200
4 en-NİSÂ 176
5 el-MÂİDE 120
6 el-EN'ÂM 165
7 el-A'RÂF 206
8 el-ENFÂL 75
9 et-TEVBE 129
10 YÛNUS 109
11 HÛD 123
12 YÛSUF 111
13 er-RA'D 43
14 İBRÂHİM 52
15 el-HİCR 99
16 en-NAHL 128
17 el-İSRÂ 111
18 el-KEHF 110
19 MERYEM SURESI 98
20 TAHA SURESI 135
21 el-ENBİYÂ 112
22 el-HACC 78
23 el-MÜ'MİNÛN 118
24 en-NÛR 64
25 el-FURKÂN 77
26 eş-ŞUARÂ 227
27 en-NEML 93
28 el-KASAS 88
29 el-ANKEBÛT 69
30 er-RÛM 60
31 LOKMAN SURESI 34
32 es-SECDE 30
33 el-AHZÂB 73
34 SEBE' 54
35 FÂTIR 45
36 YÂSÎN 83
37 es-SÂFFÂT 182
38 SÂD 88
39 ez-ZÜMER 75
40 el-MÜ'MİN 85
41 FUSSILET 54
42 eş-ŞÛRÂ 53
43 ez-ZUHRUF 89
44 ed-DUHÂN 59
45 el-CÂSİYE 37
46 el-AHKAF 35
47 MUHAMMED SURESI 38
48 el-FETİH 29
49 el-HUCURÂT 18
50 KAF SURESI 45
51 ez-ZÂRİYÂT 60
52 et-TÛR 49
53 en-NECM 49
54 el-KAMER 55
55 er-RAHMÂN 78
56 el-VÂKIA 29
57 el-HADÎD 22
58 el-MÜCÂDELE 22
59 el-HAŞR 24
60 el-MÜMTEHINE 13
61 es-SAFF 14
62 el-CUM'A 11
63 el-MÜNÂFİKÛN 11
64 et-TEĞÂBÜN 18
65 et-TALÂK 12
66 et-TAHRÎM 12
67 el-MÜLK 30
68 el-KALEM 52
69 el-HÂKKA 52
70 el-MEÂRİC 44
71 NÛH 28
72 el-CİNN 28
73 el-MÜZZEMMİL 20
74 el-MÜDDESSİR 56
75 el-KIYÂME 40
76 el-İNSÂN 31
77 el-MÜRSELÂT 50
78 en-NEBE 40
79 en-NÂZİ'ÂT 46
80 ABESE 42
81 et-TEKVÎR 29
82 el-İNFİTÂR 19
83 el-MUTAFFİFÎN 36
84 el-İNŞİKAK 25
85 el-BÜRÛC 22
86 et-TÂRIK 17
87 el-A'LÂ 19
88 el-ĞÂŞİYE 26
89 el-FECR 30
90 el-BELED 20
91 eş-ŞEMS 15
92 el-LEYL 21
93 ed-DUHÂ 11
94 el-İNŞİRÂH 8
95 et-TÎN 8
96 el-ALAK 19
97 el-KADR 5
98 el-BEYYİNE 8
99 ez-ZİLZÂL 8
100 el-ÂDİYÂT 11
101 el-KÂRİA 11
102 et-TEKÂSÜR 8
103 el-ASR 3
104 el-HÜMEZE 9
105 el-FÎL 5
106 KUREYŞ 4
107 el-MÂÛN 7
108 el-KEVSER 3
109 KAFİRUN SURESI 6
110 en-NASR 3
111 TEBBET 5
112 el-İHLÂS 4
113 el-FELAK 5
114 en-NÂS 6
6149
Diyanet mealine göre 6149 ayet çıkmakta.
Selamlar.

kuranyeter
01-04-2008, 17:26
"Kuranın 6666 ayetide birer şart hükmündedir. " Kursata
1 el-FÂTİHA * 7
2 el-BAKARA 286
3 ÂL-İ İMRÂN 200
4 en-NİSÂ 176
5 el-MÂİDE 120
6 el-EN'ÂM 165
7 el-A'RÂF 206
8 el-ENFÂL 75
9 et-TEVBE 129
10 YÛNUS 109
11 HÛD 123
12 YÛSUF 111
13 er-RA'D 43
14 İBRÂHİM 52
15 el-HİCR 99
16 en-NAHL 128
17 el-İSRÂ 111
18 el-KEHF 110
19 MERYEM SURESI 98
20 TAHA SURESI 135
21 el-ENBİYÂ 112
22 el-HACC 78
23 el-MÜ'MİNÛN 118
24 en-NÛR 64
25 el-FURKÂN 77
26 eş-ŞUARÂ 227
27 en-NEML 93
28 el-KASAS 88
29 el-ANKEBÛT 69
30 er-RÛM 60
31 LOKMAN SURESI 34
32 es-SECDE 30
33 el-AHZÂB 73
34 SEBE' 54
35 FÂTIR 45
36 YÂSÎN 83
37 es-SÂFFÂT 182
38 SÂD 88
39 ez-ZÜMER 75
40 el-MÜ'MİN 85
41 FUSSILET 54
42 eş-ŞÛRÂ 53
43 ez-ZUHRUF 89
44 ed-DUHÂN 59
45 el-CÂSİYE 37
46 el-AHKAF 35
47 MUHAMMED SURESI 38
48 el-FETİH 29
49 el-HUCURÂT 18
50 KAF SURESI 45
51 ez-ZÂRİYÂT 60
52 et-TÛR 49
53 en-NECM 49
54 el-KAMER 55
55 er-RAHMÂN 78
56 el-VÂKIA 29
57 el-HADÎD 22
58 el-MÜCÂDELE 22
59 el-HAŞR 24
60 el-MÜMTEHINE 13
61 es-SAFF 14
62 el-CUM'A 11
63 el-MÜNÂFİKÛN 11
64 et-TEĞÂBÜN 18
65 et-TALÂK 12
66 et-TAHRÎM 12
67 el-MÜLK 30
68 el-KALEM 52
69 el-HÂKKA 52
70 el-MEÂRİC 44
71 NÛH 28
72 el-CİNN 28
73 el-MÜZZEMMİL 20
74 el-MÜDDESSİR 56
75 el-KIYÂME 40
76 el-İNSÂN 31
77 el-MÜRSELÂT 50
78 en-NEBE 40
79 en-NÂZİ'ÂT 46
80 ABESE 42
81 et-TEKVÎR 29
82 el-İNFİTÂR 19
83 el-MUTAFFİFÎN 36
84 el-İNŞİKAK 25
85 el-BÜRÛC 22
86 et-TÂRIK 17
87 el-A'LÂ 19
88 el-ĞÂŞİYE 26
89 el-FECR 30
90 el-BELED 20
91 eş-ŞEMS 15
92 el-LEYL 21
93 ed-DUHÂ 11
94 el-İNŞİRÂH 8
95 et-TÎN 8
96 el-ALAK 19
97 el-KADR 5
98 el-BEYYİNE 8
99 ez-ZİLZÂL 8
100 el-ÂDİYÂT 11
101 el-KÂRİA 11
102 et-TEKÂSÜR 8
103 el-ASR 3
104 el-HÜMEZE 9
105 el-FÎL 5
106 KUREYŞ 4
107 el-MÂÛN 7
108 el-KEVSER 3
109 KAFİRUN SURESI 6
110 en-NASR 3
111 TEBBET 5
112 el-İHLÂS 4
113 el-FELAK 5
114 en-NÂS 6
6149
Diyanet mealine göre 6149 ayet çıkmakta.
Selamlar.

merhaba vgm öncelikle şunu belirteyim.
diyanetsiz bir türkiye dileğiyle .
kurandaki ayet sayısı tamı tamına 6236 ayettir net rakam istiyorsan.

bu diyanetin kendine faydası yok sana bana yada bu devlete hiç bir faydası olmayacaktır.

atatürk olsaydı bunlar olmayacaktı atatürk gibi bir yöneticide bir daha gelmeyecek atatürkçüyüm deselerde.bu olmayacak karanlık günler türkiyenin üzerinden kalmayacak

Pirincin içindeki siyah taşlardan korkma beyaz olanlardan kork.

qw19
01-04-2008, 17:37
6226, 6236 gibi birşeyler yazdığını biliyorum sitenin bir çok yerinde, fakat neden ben diyanet mealine göre 6149 buluyorum saydım, kontrol ettim 6149 çıkıyor. Dört kutsal kitap diye bir programdan baktım.

Selamlar.

kuranyeter
01-04-2008, 17:41
diyanetin ipi ile sakın kuyuya inme orda kalırsın öğrenmek istiyorsan arapça ve çevrisi olan bir kitaptan sayarsın ben tek tek saydım 6236 çıktı.

sevgi ile

Siriyezdan
01-04-2008, 17:46
sayın kursata
hristiyanlık teslis yani üçlü birliktelik inancını,
müslümanlık ise tevhid yani teklik,birlik inancını kabul eder.
müslümanlığın son ve en yüce din olmasının sebebi de budur.
saygılarımla

gozeneli
04-04-2008, 00:33
İslamın diger batıl inançtan farkı yok.

İngilizlerin bir deyimi var ''ördek gibi yürüyorsa,ördek gibi ötüyorsa ve ördege benziyorsa elbette ördektir.

Tanrı Muhamedi nasıl görüyor? Ogul nedir? Kendine yakın tutugun, başkalarından *üstün gördügün degilmidir?

Ogul olması için illa kanındanmı olması lazım?

Durum böyle olunca İsa ile Muhamed arasındaki fark ne onların Tanrıyla olan ilişkilerine bakınca?

Siriyezdan
04-04-2008, 10:32
gozeneli bukadar zorlama bir yorum yapılabilir.
hristiyanlığı bilmezsin islamı bilmezsin
hz isa yı bilmesin hz muhammed i bilmezsin
sonra hristiyanlıkta islam da aynı dersin

bu dörtlü arasında sakın yanılıp yenilip bir bağ kurayım deme
yoksa sokaktaki insanlar bile sana güler.

evrensel-insan
04-04-2008, 19:04
Saygideger arkadaslar;

Putlar(soyut veya somut) sorgulanmayan,tabulastirilmis ve boyunduruk temelli tutsakliktir.

Eger bu temelde bir putunuz varsa-ki bu kuran,incil,tevrat,peygamberler,tanrilar,allah v.s.-onun boyundurugu altinda-bilincli-bilincsiz,zorunlu-gonullu-tutsaksiniz demektir.

Sizin bu tutsakliginiz,sizin acinizdan baskasini kendi tutsakliginiza ikna olma-etme tartismasindan oteye gitmez.

Saygilarimla;
evrensel-insan

gozeneli
04-04-2008, 21:18
Siriyezdan İsa'yı Muhamed'i bilmezsin demiş.

Bilmemde niye ateistim? Sizde ögrenseniz *ahh birde siz görseniz .........

kuranyeter
05-04-2008, 10:46

HACI

merhaba.
abdestsiz kurana dokunmada ve okunmasında bir sakınca yoktur kadınların da hasta olduğu dönemde kuran okuması namaz kılması ve oruç tutmasında da bir sakınca yoktur.
kurana her iki ellede rahatlıkla dokunabiliriz hiç bir sıkıntı yoktur.
sessiz bir ortamda okumanın getirisi gürültülü bir ortamda okumadan daha faydalıdır bu getiri amel konusu için değil daha iyi anlamak için geçerlidir.
kuranı diğer din kitapları yada ders kitaplarının altına koymak ta bir sakınca yoktur. sakıncalı olanı bir beze sarıp yüksek bir yere asmaktır.
kuran okunurken senin sigara ve aşlkol içmende bir sakınca yoktur hatta esrar bile içebilirsin bu içilen malzemeler zaten bizim kullandığımız malzemeler değil. ben sigara içerekte kuran okudum
aynı şekilde evinde de alkol bulundurabilirsin kimse sana yasak koymuyor bu konuda serbestsin.
kuranın güzel bir makamla okunup yarışmalar düzenlenmeside gereksiz bir eylemdir kuran okunurken karşı tarafın sessiz olması konusuda karşındaki insanın sana kuranı okurken bunu anladığın dille anlatması ve okuması gerekli bu yüzdende birinin sana anlatacağını anlaman için onu dinlemelisin ki konu sadece kuran olmasada ne olursa olsun bu karşı tarafa saygıdır saygılı olmakta yanlış bir şey değildir.

Okumuş cahil kadar cahil yoktur italyan atasözü.

gozeneli
05-04-2008, 22:53
'' Bazı ilkel toplumlarda doğaüstü güç ve etkisi olduğuna inanılan canlı veya cansız nesne, tapıncak, sanem, fetiş''
Yukarıdaki alıntı putun tarifidir.

Bütün müslümanlara soruyorum Kuranın bir gücü olduguna,etkisi olduguna inanıyormusunuz?(Kuran çarpar).

Fetiş-
Tapınırcasına sevilen şey veya kimse.

Bu böyle olunca Kurana tapılmıyor mu?

Nxcore
17-04-2008, 20:06
Kesinlikle! Muhammed kendini de putlaştırmıştır.Hatta şu anda şöyle yakaranları duyuyoruz : Sen benim anamsın babamsın,senden bir can olsam, kabeyi tavaf ederken öpenler.. mescidi aksay öpenler..islamiyet öncesi putperestlik dönemiyle çok benzer değil mi? Nedense kuranda da kendi adına olan suresi muhammed'de sonunda secde var.. Ancak halkımız her olayı abarttığı gibi kuran göbek aşağısında olmaz , abdestsiz tutulmaz , başörtüsüz okunmaz vs safsatalar çıkarmıştır :)
*Çok güzel manevi değerler alet edilerek beyinler uyuşturuluyor :)

alperen55
14-09-2008, 00:17
insanlar tarihler boyunca kafasına göre tanrı ( Allah cc.) şekle sokmaya calışmışlar vede günümüze kadarda kısmen dahi ols a basarılı olmuslar ve bunun akabinde insanların kafasında putlaştırmyı basarmıslardır .

buradan yola cık madan önce neye neden put dediğine tekrar bak istersen ve senin put saydığın islam da simgeleşmiş yerlerin tarihini oku bakalı insanların elleri ile yaptıkları arasınd a göreceksin çok yanlış düşünceler içerisinde olmuşsun önemli olanda yanlklıştan sırt cevirmektir..

Ride
14-09-2008, 00:43
İnsanlar zaten putlara inanmıyorlardı ki, gökte bulunduklarına inandıkları tanrıları vardı (Hava Tanrısı, Su Tanrısı, Yağmur Tanrısı vs vs..), putları da onların sembolize edilmiş hali olarak yapıyorlardı, diyelim ki sözkonusu Güneş Tanrısı'ysa güneş motifi, bereket tanrısıysa bereket motifi... Bizde nedense "insanlar kendi elleriyle yaptıkları putlara tapıyorlardı" diye öğretilir.

-InVi-
14-09-2008, 05:44
Kuran Islam'in Putudur ! @haci
Hayir, degildir ! @-InVi-

alperen55
14-09-2008, 13:11
Kesinlikle! Muhammed kendini de putlaştırmıştır.Hatta şu anda şöyle yakaranları duyuyoruz : Sen benim anamsın babamsın,senden bir can olsam, kabeyi tavaf ederken öpenler.. mescidi aksay öpenler..islamiyet öncesi putperestlik dönemiyle çok benzer değil mi? Nedense kuranda da kendi adına olan suresi muhammed'de sonunda secde var.. Ancak halkımız her olayı abarttığı gibi kuran göbek aşağısında olmaz , abdestsiz tutulmaz , başörtüsüz okunmaz vs safsatalar çıkarmıştır :)
*Çok güzel manevi değerler alet edilerek beyinler uyuşturuluyor :)
arkadaşım hz.Muhammet kendini nasıl putlaştırı o hayatta iken heykelini yapmışlar yıktırmış resmini yapmışlar yasaklamıs kendisininde hz isa gibi putlaştırılmasına müsade etmemiş ve kızmıştır ama senin dini öğrenmeye vaktin olmamışki islamdaki bazı önemli noktaları bilesin , Alem hz. muhammetin yüzü hürmetine yaratılmıştır onun yanında ne benim nede anne babamın kıymeti vardır kim derseki ben muhammetten hayırlıyım küfürün ta içine düşmüştür ver islam tarihini okuyun arastırın bakın bir çok sia vahhabi mesebindeki alimler bile böyle küfüre girmişler kabeyi bile yıkmaya kalkmışlardır islam hz. muhammetin süneti ve kuranın ışığında öğrenilir birilerinin demesi yada müslüman toplumların yaptıkları hal ve hareketle değil.....

alperen55
14-09-2008, 13:18
'' Bazı ilkel toplumlarda doğaüstü güç ve etkisi olduğuna inanılan canlı veya cansız nesne, tapıncak, sanem, fetiş''
Yukarıdaki alıntı putun tarifidir.

Bütün müslümanlara soruyorum Kuranın bir gücü olduguna,etkisi olduguna inanıyormusunuz?(Kuran çarpar).

Fetiş-
Tapınırcasına sevilen şey veya kimse.

Bu böyle olunca Kurana tapılmıyor mu?
müslümanlar kuranın Rabbimiz tarafından indirildiğini bilirler ve onun sözlerinin önemli ulu ve yüceliği karşısınd a eyilirler buna ssaygı gösterilmeyecekse neye saygı gösterilecek !

düşünki ülkenin bayrağına saygısızlık yaparsan hapse atıla bilirsin şimdi soruyon seni beni yaratanın sözlerine saygısızca ve hürmetsizcemi davranalarım yoksa öpüp başımla değip bu benim hayatımdanda önemlidir mi diyelim.. ama ben biliyorumki s en iananmıyor sadece yargılıyorsun kendini tanrımı sanıyorsun sen sadcxe cahilleri kandırır sın islamı bilgisi olanların sana bakıs acısını diyim seni sialm düşmanından baska bişe görmüyolar çünkü saptırılarak konulara giriş yapıyorsun . put demek Allah c.c nün yerine konan demektir . kabeye put diyeninizi gördüm peygamber kendini putlaştırdı didyeniniz burada akıl almıyor bu cahil yazıları nasıl yazıyonuz kafanız basmıyor sanırım ?

Ride
15-09-2008, 00:43
Alem hz. muhammetin yüzü hürmetine yaratılmıştır
Eyvah eyvah! Nasıl yani; yaratılan ilk insan Adem değil miydi? Daha Adem yaratılmadan mı Tanrı Muhammed diye birini yaratıp, onun üstüne de kainatı yaratmaya karar veriyor? Böyle bir mantık görmedim ben.

Karlı Kayın
15-09-2008, 02:05
Eyvah eyvah! Nasıl yani; yaratılan ilk insan Adem değil miydi? Daha Adem yaratılmadan mı Tanrı Muhammed diye birini yaratıp, onun üstüne de kainatı yaratmaya karar veriyor? Böyle bir mantık görmedim ben.

şaşırdın mı?;)

şaşırma

Çünkü; mantığın bittiği yerden başlıyorsun mantık kurmaya.

Çok esintili bir havada ev yapmak gibisi yoktur.

menxxx59
18-09-2008, 17:05
kuranı kerim sadece ilahi yol gösterici bir kitaptır islamda put ve puta tapıcılık yoktur sen eskiden ninenden duyduğunlafları yazmışmışsın buraya

Squall
18-09-2008, 18:47
Kabeninde bi put olduğu gerçeğini de mi inkar eder hala bu müzlüman dostlar??

pante
18-09-2008, 21:03

Hacı, Kur'an'ı neden put olarak gördüğünü alıntıdaki sebeplerle açıklamış.
Bana yeterli gelmedi.
Kur'an, müslümanların bir kesimi için puttur, bir kesimi için değil. Şöyle ki;

1- Kur'an'ı okumayıp baş köşelerde, duvarlarda asılı olarak tutanlar Kur'an'ı putlaştırmıştır. Kur'an onlar için puttur.

2- Kur'an'ı kendi dilinde anlayarak okumayıp, sadece Arapça okuyanlar için de Kur'an puttur.

3- Kur'an dinlerken ağlayanlar, başını sağa sola sallayanlar, ah-vah deyip, Allah çekenler için de Kur'an puttur.

4- Tevrat, İncil ve Zebur'a karşın Kur'an'ı üstün görenler, diğer kitapları herhangi bir şekilde aşağılayıp küçümseyenler veya diğer kitaplara iftira atanlar için de kur'an puttur.

5- İçinde mucize olmadığını yazdığı halde Kur'an'dan mucize uyduranlar ve bu mucize safsatalarına inananlar için de kur'an puttur.

6- Kur'an'da herşeyin yazılı olduğunu iddia edenler için de Kur'an bir puttur.

7- Kur'an ayetleri okuyarak hastalıkları iyileştirmeye çalışanlar ve bu yolla iyileşileceğine inananlar için de Kur'an puttur.

8- Kur'an ayetleriyle büyü yapanlar, yaptıranlar veya büyü bozanlar, bozduranlar için de Kur'an puttur.

9- Kur'an ayetlerini evlere, kapılara, arabalara, dükkanlara asarak güvenlik tedbiri alanlar, kazadan-beladan korunmaya çalışanlar için de Kur'an puttur.

10- Ölüler için Kur'an okuyanlar, okutanlar için de Kur'an puttur.

Başta demiştim ya, "müslümanların bir kesimi için puttur, bir kesimi için değildir" diye. Put olmayan kesimin dünyadaki müslümanların binde biri mi, onbinde biri mi olduğuna siz karar verin.

Forumdaki müslüman arkadaşlar içinde bu 10 maddenin tümünü birden yapmayanı var mı acaba:)

-InVi-
19-09-2008, 05:16
yapanlarin bugün ateist / anti muhammedci / anti kuranci olmasi, kendini "gercek tanrisinin" tebligcisini oynamasi gayet normal

okinono
19-09-2008, 14:33
6226, 6236 gibi birşeyler yazdığını biliyorum sitenin bir çok yerinde, fakat neden ben diyanet mealine göre 6149 buluyorum saydım, kontrol ettim 6149 çıkıyor. Dört kutsal kitap diye bir programdan baktım.

....................

..........SIRA NO SÛRE ADI AYET SAYISI CÜZ SAYFA
1 * Fâtiha* 7,00 1* 0 *
2 * Bakara(*)* 286* 1* 1 *
3 * Âl-i İmrân(*)* 200* 3* 49 *
4 * Nisâ(*)* 176* 4* 76 *
5 * Mâide(*)* 120* 6* 105 *
6 * En’âm** 165* 7* 127 *
7 * A’râf* 206* 8* 150 *
8 * Enfâl(*)* 75* 9* 176 *
9 * Tevbe(*)* 129* 10* 186 *
10 * Yûnus* 109* 11* 207 *
11 * Hûd* 123* 11* 220 *
12 * Yûsuf** 111* 12* 234 *
13 * Ra’d* 43* 12* 248 *
14 * İbrahim* 52* 13* 254 *
15 * Hicr* 99* 14* 261 *
16 * Nahl* 128* 14* 268 *
17 * İsrâ* 111* 15* 281 *
18 * Kehf* 110* 15* 292 *
19 * Meryem* 98* 16* 304 *
20 * Tâ-Hâ* 135* 16* 311 *
21 * Enbiyâ* 112* 17* 321 *
22 * Hac(*)* 78* 17* 331 *
23 * Mü’minûn* 118* 18* 341 *
24 * Nûr(*)* 64* 18* 349 *
25 * Furkân* 77* 18* 358 *
26 * Şu’arâ* 227* 19* 366 *
27 * Neml* 93* 19* 376 *
28 * Kasas* 88* 20* 384 *
29 * Ankebût* 69* 20* 395 *
30 * Rûm* 60* 21* 403 *
31 * Lokman* 34* 21* 410 *
32 * Secde* 30* 21* 414 *
33 * Ahzâb(*)* 73* 21* 417 *
34 * Sebe’* 54* 22* 427 *
35 * Fâtır* 45* 22* 433 *
36 * Yâsîn* 83* 22* 439 *
37 * Sâffât* 182* 23* 445 *
38 * Sâd* 88* 23* 452 *
39 * Zümer* 75* 23* 457 *
40 * Mü’min* 85* 24* 466 *
41 * Fussilet* 54* 24* 476 *
42 * Şûrâ* 53* 25* 482 *
43 * Zuhruf* 89* 25* 488 *
44 * Duhân* 59* 25* 495 *
45 * Câsiye* 37* 25* 498 *
46 * Ahkâf* 35* 26* 501 *
47 * Muhammed(*)* 38* 26* 506 *
48 * Fetih(*)* 29* 26* 510 *
49 * Hucurât(*)* 18* 26* 514 *
50 * Kâf* 45* 26* 517 *
51 * Zâriyât* 60* 26* 519 *
52 * Tûr* 49* 27* 522 *
53 * Necm* 62* 27* 525 *
54 * Kamer* 55* 27* 527 *
55 * Rahmân* 78* 27* 530 *
56 * Vâkı’a* 96* 27* 533 *
57 * Hadîd(*)* 29* 27* 536 *
58 * Mücâdele(*)* 22* 28* 541 *
59 * Haşr(*)* 24* 28* 544 *
60 * Mümtehine(*)* 13* 28* 548 *
61 * Saff(*)* 14* 28* 550 *
62 * Cum’a(*)* 11* 28* 552 *
63 * Münâfikûn(*)* 11* 28* 553 *
64 * Teğâbun(*)* 18* 28* 555 *
65 * Talâk(*)* 12* 28* 557 *
66 * Tahrîm(*)* 12* 28* 559 *
67 * Mülk* 30* 29* 561 *
68 * Kalem* 52* 29* 563 *
69 * Hâkka* 52* 29* 565 *
70 * Me’âric* 44* 29* 567 *
71 * Nûh* 28* 29* 569 *
72 * Cin* 28* 29* 571 *
73 * Müzzemmil* 20* 29* 573 *
74 * Müddessir* 56* 29* 574 *
75 * Kıyâme* 40* 29* 576 *
76 * İnsan(*)* 31* 29* 577 *
77 * Mürselât* 50* 29* 579 *
78 * Nebe’* 40* 30* 581 *
79 * Nâzi’ât* 46* 30* 582 *
80 * Abese* 42* 30* 584 *
81 * Tekvîr* 29* 30* 585 *
82 * İnfitâr* 19* 30* 586 *
83 * Mutaffifîn* 36* 30* 587 *
84 * İnşikâk* 25* 30* 588 *
85 * Bürûc* 22* 30* 589 *
86 * Târık* 17* 30* 590 *
87 * A’lâ* 19* 30* 591 *
88 * Gâşiye* 26* 30* 591 *
89 * Fecr* 30* 30* 592 *
90 * Beled* 20* 30* 593 *
91 * Şems* 15* 30* 594 *
92 * Leyl* 21* 30* 595 *
93 * Duhâ* 11* 30* 595 *
94 * İnşirâh* 8* 30* 596 *
95 * Tîn* 8* 30* 596 *
96 * Alak* 19* 30* 597 *
97 * Kadr* 5* 30* 598 *
98 * Beyyine(*)* 8* 30* 598 *
99 * Zilzâl(*)* 8* 30* 599 *
100 * Âdiyât* 11* 30* 599 *
101 * Kâri’a* 11* 30* 600 *
102 * Tekâsür* 8* 30* 600 *
103 * Asr* 3* 30* 601 *
104 * Hümeze* 9* 30* 601 *
105 * Fil* 5* 30* 601 *
106 * Kureyş* 4* 30* 602 *
107 * Mâ’ûn* 7* 30* 602 *
108 * Kevser* 3* 30* 602 *
109 * Kâfirûn* 6* 30* 603 *
110 * Nasr(*)* 3* 30* 603 *
111 * Tebbet* 5* 30* 603 *
112 * İhlâs* 4* 30* 604 *
113 * Felâk(*)* 5* 30* 604 *
114 * Nâs(*)* 6* 30* 604 *

http://www.diyanet.gov.tr/kuran/kurandakisira.asp

.......

Herzaman suyu kaynağından içmek iyidir.

Zaman zaman hepimiz düşüyoruz bu tür kaynağı belli olmayan sonuçlara bakarak yargıda bulunmaya. Hatta Sefadan kaçmaz bazı Bilim adamlarımız var ki; farkında dahi değiller :)

Önemli olan doğrusunu öğrendiğimizde yargımızda gözden geçirmek olmalı bence.

Ama şu da bir gerçek ki, 6236 sayısı eşit değildir 6666 sayısına ...

Ki 6666 adet diye bir sayısının önemi olsaydı, Kuran en baştan numaralanırdı. Bu sonradan okumak kolay olsun mazaret ile kasıtlı ve aslında çok daha başka hinlikler hesap edilerek sokulmuş bir bidattır şahsi kanaatime göre.

Selamlar

DreiMalAli
19-09-2008, 16:22
Hem koyulaştırayım hem de altını çizeyim:
Herzaman suyu kaynağından içmek iyidir. Sevgiler

pante
18-12-2008, 01:30

Okinono'nun bu yazdığı kafaları karıştırmasın.
Yanlış toplamış.
Ayet sayısı 6236'dır.

Fatiha suresinde besmeleyi ayetten sayıyor, diğer surelerde ise saymıyorlar.
29 surede olan Huruf-u Mukattalar da ayetten sayılıyor.
Toplamda 30 fazlalık var. Bunları düşersek 6206 eder doğru ayet sayısı.

Ama böyle kabul gördüğünden ayet sayısını 6236 olarak almak gerekiyor.

emrekalkavan
18-12-2008, 04:03
Hacı, Kur'an'ı neden put olarak gördüğünü alıntıdaki sebeplerle açıklamış.
Bana yeterli gelmedi.
Kur'an, müslümanların bir kesimi için puttur, bir kesimi için değil. Şöyle ki;

1- Kur'an'ı okumayıp baş köşelerde, duvarlarda asılı olarak tutanlar Kur'an'ı putlaştırmıştır. Kur'an onlar için puttur.

2- Kur'an'ı kendi dilinde anlayarak okumayıp, sadece Arapça okuyanlar için de Kur'an puttur.

3- Kur'an dinlerken ağlayanlar, başını sağa sola sallayanlar, ah-vah deyip, Allah çekenler için de Kur'an puttur.

4- Tevrat, İncil ve Zebur'a karşın Kur'an'ı üstün görenler, diğer kitapları herhangi bir şekilde aşağılayıp küçümseyenler veya diğer kitaplara iftira atanlar için de kur'an puttur.

5- İçinde mucize olmadığını yazdığı halde Kur'an'dan mucize uyduranlar ve bu mucize safsatalarına inananlar için de kur'an puttur.

6- Kur'an'da herşeyin yazılı olduğunu iddia edenler için de Kur'an bir puttur.

7- Kur'an ayetleri okuyarak hastalıkları iyileştirmeye çalışanlar ve bu yolla iyileşileceğine inananlar için de Kur'an puttur.

8- Kur'an ayetleriyle büyü yapanlar, yaptıranlar veya büyü bozanlar, bozduranlar için de Kur'an puttur.

9- Kur'an ayetlerini evlere, kapılara, arabalara, dükkanlara asarak güvenlik tedbiri alanlar, kazadan-beladan korunmaya çalışanlar için de Kur'an puttur.

10- Ölüler için Kur'an okuyanlar, okutanlar için de Kur'an puttur.

Başta demiştim ya, "müslümanların bir kesimi için puttur, bir kesimi için değildir" diye. Put olmayan kesimin dünyadaki müslümanların binde biri mi, onbinde biri mi olduğuna siz karar verin.

Forumdaki müslüman arkadaşlar içinde bu 10 maddenin tümünü birden yapmayanı var mı acaba:)

4-tevrat incil ve zeburun ilk bozulmamış hallerine iman edip hepsine amenna..çünkü hepsi allah sözüdür.. mesela bugün 4 tane incil var..
5- kuran da bir sürü mucize kıssası ve olayı anlatılır..
6- kuran herşeye cevap verir.. kuran yalnızca bir din kitabı değildir ...sosyolojiden tarihe,psikolojiden astronomiye , ahlaktan coğrafyaya kadar uzanan insanın her türlü ihtiyacına cevap verir..
10-kuran ölüler için okunabilir tabiki ..herhalde yalnız ölüler için demek istedin?

diğer maddelerle uzaktan yakından alakam yok,hepsi saçmadır,yapmam..

pante
18-12-2008, 12:18
4-tevrat incil ve zeburun ilk bozulmamış hallerine iman edip hepsine amenna..çünkü hepsi allah sözüdür.. mesela bugün 4 tane incil var..
5- kuran da bir sürü mucize kıssası ve olayı anlatılır..
6- kuran herşeye cevap verir.. kuran yalnızca bir din kitabı değildir ...sosyolojiden tarihe,psikolojiden astronomiye , ahlaktan coğrafyaya kadar uzanan insanın her türlü ihtiyacına cevap verir..
10-kuran ölüler için okunabilir tabiki ..herhalde yalnız ölüler için demek istedin?

4- Alllah sözü olduklarına kanıt olarak aşağıdaki çelişkilerden hiç olmazsa bir kısmını yanıtlayabilseniz keşke:

http://www.turan-dursun.com/forumlar/showthread.php?t=3258&page=60

5- Mucize kıssaları demek mucize masalları demektir. Uydurmadır hepsi.
Ama benim kastettiğim Kur'andan geleceğe dair mucize çıkaranlardır, evrenin genişlemesi, iki denizin birleşmesi gibi.

http://pante.blogcu.com/kur-an-da-mucize-yoktur_21141841.html

6- Kur'an'da herşey yoktur. İnternette herşeyi bulabilirsiniz. İnterneti inidren Tanrıya şükürler olsun. :)

Kutsal (!) Kitaplarda Olmayanlar (http://www.turan-dursun.com/forumlar/showthread.php?t=2058&highlight=kutsal+kitaplarda+olmayanlar)

10- Ölülere Ne işe yarayacak Kur'an okunması. Yaşarken yapacağını yaptı. Ardından kur'an okumak paganvari bir davranıştır. Bugün İlahiyatçılar, Diyanet dahi bunu açıklıyor. Kur'an'dan seç bir sure ve onu ölü için okuduğunu düşün. Sonra da mealini oku. Bak bakalım ne demiş oluyorsun...

Ratiönalism
18-12-2008, 15:50
Kuran'ın bilimle alakası olmayan bir kitaptır.Sadece,edebiyat kitabıdır;)

Bilimle alakası olsa,bilimle ilgili herşeyi yazması lazım

Kuantum Fiziği,Determinant,Türev,Logaritma,Atom,Tanecik,Ha l Değişimi.......

Edebiyat kitabıdır sadece;)

Nova
06-02-2010, 01:43
Değerli arkadaşlarım, belki biraz hoppala bir cevap olacak ama başlıktaki yazıları okuyunca kafamda beliren ide, şöyle oldu; Görünmez put. Yaratan denilen ve hiçbir şey ile bağlantısı bulunmayan bir varlık ve herşeyin üstünde, herşeye gücü var ama hiçbirşey yapmıyor hatta doğası bayağıda vahşi. Bu, bende "görünmez put" idesini uyandırdı. Herhangi bir imge yada uyaran almadığım için ve-veya hakkında tarif bulunmadığı için; kuran, put değildir "Allah" görünmez puttur.