Orijinalini görmek için tıklayınız : SALAKLIĞIN SINIRI VAR MI?
aspartam
23-11-2005, 12:09
Bob Fenster'ın "Salaklığın Tarihi" kitabından örnekler. Okuyacağınız örnekler, insan aklının aykırı akıl yürütmelerinin hiç de sanıldığı kadar az olmadığının bir ispatı aslında...
Arizonalı bir adam kelepçelerle oynarken kendini kelepçeledi ve anahtarı bulamadı. Kendisini kurtarmak için çilingir çağırmak yerine polisi arayınca başı belaya girdi. Onu kelepçeden kurtaran polisler, ödenmemiş bir kefalet borcu bulunduğunu belirleyince onu yeniden kelepçelediler.
Gillette şirketi 1902 yılında güvenli jilet satmaya başladığında yüzlerce erkek satın aldı. Sonra da bu jiletlerin sakallarını kesmediğini söyleyerek onları çöpe attılar. Gillette yetkilileri, mutsuz müsterilerin tıraş olmadan önce jiletin sarıldığı kağıdı çıkarmadıklarını fark ettiler...
Chevrolet, yeni model arabası içın "Nova" ismini buldu ama sonra arabayı Latin Amerika'da satamayacakları anlaşıldı... Çünkü "Nova", İspanyolca'da "gitmez" anlamına geliyordu...
1932 yılında Los Angeles olimpiyatlarında Fransız atlet Jules Noel'in disk atmada kırdığı olimpiyat rekoru sayılmadı... Çünkü atışı izlemesi gereken bütün hakemler, sırıkla yüksek atlama yarışmasını izlemek için arkalarını dönmüşlerdi...
1840'da ABD başkanlığına şeçilen William Henry Harrison, çok soğuk bir günde Washington'da açık havada düzenlenen göreve başlama töreninde şapka ve palto giymeyi reddederek yaptığı uzun konuşma sonucu zatürre oldu... Yeni başkan sadece bir ay görev yaptıktan sonra öldü...
Meksika'daki bir sağlıklı yaşam merkezinin sahibi, vasiyetine mezarlığın sigara içilmeyen bölümünde gömülmek istediğini ısrarla ekletmeye çalıştı.
1971'de toprak kaymalarını incelemek isteyen Japon bilim adamları, büyük bir yağmur fırtınası efekti yapmak için bir tepeyi yangın hortumlarıyla adam akıllı suladılar. Bu yüzden tepenin çökmesi sonuçu meydana gelen heyelanda, dört bilim adamıyla 11 izleyici hayatını kaybetti.
Fransız ordusu, askerlerin mayın tarlalarında yürüyebilmelerini sağlayan patlamaya dayanıklı botlar icat etti. Fakat botlar o kadar ağır ve içinde yürünmesi o kadar zordu ki, askerler mayınlarla havaya uçmadan önce pusuya yatan düşman askerleri tarafından vuruluyorlardı.
1985'de New Orleanslı cankurtaranlar o yıl şehrin havuzlarında kimsenin boğulmamasını kutlamak için bir parti verdiler. Partide konuklardan biri boğuldu.
1975'de İngiliz bir çift televizyonda en sevdikleri programı izlerken erkek yarım saat süren bir gülme krizi sonucu kalp krizi geçirerek öldü. Eşi, cenazeden sonra programın yapımcılarına bir mektup yazarak, kocasını hayatının son dakikalarında bu kadar mutlu ettikleri için teşekkür etti.
1983'de mağazada hırsızlık yaparken yakalanan San Diegolu bir kadın polislere eğer onu bırakmazlarsa morarana kadar nefesini tutacağını söyledi. Polisler kadını bırakmadılar, o da gerçekten ölünceye kadar nefesini tuttu.
Materyalist
08-12-2005, 19:17
Aklını kullanamama sanatının somut bir uygulayıcısını görmek mi istiyorsun?.................... Aynaya bak. :D
selamün aleyküm,hamd ve sena Allah'a dır...
salaklıkmı? hımm,aslında bunu sizin daha iyi bilmeniz gerekir,salaklığın sınırı yoktur,insan saptkça sapıttıça sapar,taki Alla(c.c.) 'nin yolunu bulna ona yönelene kadar..........Rabbim sizlere hidayet naip etsin inşallah........
ama her kez bu mutluluğa bu güzelliğe erişemez,elhamdülillah müslümanız...........
Aklını kullanamama sanatının somut bir uygulayıcısını görmek mi istiyorsun?.................... Aynaya bak. :D
sen önce bir kendine bak,elinin yüzünün pisliğine bak,sonrada git bir abdest al,töbe,unutmaki Allah tüm günahları bağışlayandır...sonra da bir daha gel aynaya bak ve..Rabbine şükr ,düşün seni kim yarattı,o elin yüzün ayakların kendiliğinden nasıl meydana gelebilirki? asla ..herşeyin bir ustası vardır...eyy ateistler size acımaktayım,RABBİMDEN TEK DİLEĞİM SİZİNLE MAHŞER GÜNÜ KARŞILAŞABİLMEK VE O ZAMN SİZE'İŞTE ŞİMDİ HAKKI BATILI GÖRDÜNÜZMÜ?'DİYEBİLMEK..........
---Hakaret Yok-- MuTeZiLe
ALLAHUEKBER
Salakligin siniri olmadigini SALAKLAR haric herkesin bildigi bir gercektir.Salagin biri de ilgisiz resimleriyle bu forumu kirletmektedir.......bazilari okadar ileri gider ki ,allahin varligina inanmayan ateistleri sanki seytana inanirlarmis sanar.
Salakligin siniri olmadigini SALAKLAR haric herkesin bildigi bir gercektir.Salagin biri de ilgisiz resimleriyle bu forumu kirletmektedir.......
SİZ SALAKLAR NE BİLDİĞNİZİ ZANNEDİYORSIUNUZ Kİ,ALLAHIN YOLUNDA OLMAYAN SALAK DEMEKTİR..............
kendi yazılarınızı bir okuyun hepiniz acaba kim kirli
zaten kirli olan bu forumu iştirakiyle güzellştiren resimler varsa halinize şükredin
Bu siz salaklarin bir baska SALAK inancidir.
Salakligin siniri olmadigini SALAKLAR haric herkesin bildigi bir gercektir.Salagin biri de ilgisiz resimleriyle bu forumu kirletmektedir.......bazilari okadar ileri gider ki ,allahin varligina inanmayan ateistleri sanki seytana inanirlarmis sanar.
allaha şükür ki biz kimseyi hiç bir şey sanmıyoruz asıl siz bir düşünün bakalım
neleri ne sanıyorsunuz hiç br şeye inanmadığını söyleyen sizler bu forumda acaba neden bulunuyırsunuz
hiç bir şeye inanmamak hiç olmaın başlangıcıdır
hiç likten çıkın ki birşeyleri savunmaya başlayın yaşamnın bi gayesi olsun
Materyalist
08-12-2005, 19:48
Kızmak yok. Darılmak yok. Neden heyecanlanıyorsunuz bakayım. Keratalar sizi! :D :D
Elimin, yüzümün pisliğine bakmam gerekiyormuş. Baktım ama pek pislik göremedim. Pisliğin ne olduğunu anlamak için camilerin tuvaletlerine girmek yeter. Taşların üzerindeki dışkıları görmek pisliği ifade eder sanırım. Hele birde camiden çıkar çıkmaz, sarı yeşil balgamı yolun ortasına otutturan o çok dini bütün insanları gördükçe temizliğin ne demek olduğunu daha iyi anlıyorum.
Her zaman temiz ve titiz olmuşumdur. Bu insanlığın bir gereği. Yoksa islamın bir gereği değil. Eğer islamın gereği olduğu için temizlik konusuna dikkat etseydim, şimdi pislikten kokuyor olurdum. İslamı kabul eden ülkelerle, batı medeniyetini karşılaştırınca pisliğin hangi kültüre ait olduğu pek güzel ortay çıkıyor.
Kızmak yok. Darılmak yok. Neden heyecanlanıyorsunuz bakayım. Keratalar sizi! :D :D
Elimin, yüzümün pisliğine bakmam gerekiyormuş. Baktım ama pek pislik göremedim. Pisliğin ne olduğunu anlamak için camilerin tuvaletlerine girmek yeter. Taşların üzerindeki dışkıları görmek pisliği ifade eder sanırım. Hele birde camiden çıkar çıkmaz, sarı yeşil balgamı yolun ortasına otutturan o çok dini bütün insanları gördükçe temizliğin ne demek olduğunu daha iyi anlıyorum.
Her zaman temiz ve titiz olmuşumdur. Bu insanlığın bir gereği. Yoksa islamın bir gereği değil. Eğer islamın gereği olduğu için temizlik konusuna dikkat etseydim, şimdi pislikten kokuyor olurdum. İslamı kabul eden ülkelerle, batı medeniyetini karşılaştırınca pisliğin hangi kültüre ait olduğu pek güzel ortay çıkıyor.
senin kalbini pislik kaplamış,ne kadrda yüzsüzsünüz hala sırıtıyorsunuz.......
ne acıdır ki düşüncenizi savunacak sözleriniz yok çünkü düşünceniz yok
söymeyebildiğiniz tek şey hakaret ne kadar acizsiniz bunu kabul edin
siz salakların ağzına salak kelimesi çok yakışıyor,sanki sizin için varolan bir kelime......
siz....ey inamayanlar!!,siz ehli kitabın torunlarısınız.neden iman etmiyorsunuz,ayetlerde:'hala düşünmez misiniz? hala teşekkür etmezmisiniz?' diyor,biraz aklınızı kullanın.................
salak olmayı biz mi istedik sanıyorsun :( senin rabbin bizi salak yarattı, böyle formatladı. bizi salak yaratan rabbe ne demeli?
Tek Gerçek Maddedir
bu sözü söyleyen arkadaş
handi madde seni mutlu ediyor bi söylermisin para değilmi
yoksa herhangi bir insanmı
ne olursa olsun
maddenin gerisini derinliğini aradınmı hiç
bu kadar kolay ve gözler üönündeki gerçeği tek gerçeği inkar etmeyin
tek gerçek onun sonsuz azameti ve kudretisir
tek gerçek ALLAH TIR
BU KADAR KÖR OLMAYIN GÖZLERİNİZİ AÇIN
HER SRUNUN CEVABI ONA ÇIKIYOR
basit cümlelerle karalamayın yazık sizlere
camiden çıkanın tükrüğü neden batıyor size yoksa siz tükrüğü olmayan mahluklarmısınız
ve asıl acı olan
onun tükrüğüne bakıyorken kıldığı eda ettiği namazı göremiyor olmanız değilmi
kendinizi bakmak istediğin şeylerle bi silkeleyin gözleriniz görmek istiğini bırakın görsünnn
kalp gözünüz
Materyalist
08-12-2005, 20:00
Eeeeeey!! Dini bütün müslümanlar. Kafanızın bir kısmı dışarıda kalmış. Azcık daha gömün kurana. İyice uyuşun. Dünyayla bağlantınızı koparın. Gece gündüz ibadet edip, zikir çekin. Size bu yakışır. Batı medeniyeti, bilim işini halleder. Merak etmeyin :D :D
salak olmayı biz mi istedik sanıyorsun :( senin rabbin bizi salak yarattı, böyle formatladı. bizi salak yaratan rabbe ne demeli?
benim RABBİMMİ* EY İNANMAYAN İNSAN ,SÖYLE BANA RABB NE DEMEKTİR? RABBB:YARATAN DEMEKTİR..PEKİ YİNE SÖYLE SENİ KİM YARATTI???
Eeeeeey!! Dini bütün müslümanlar. Kafanızın bir kısmı dışarıda kalmış. Azcık daha gömün kurana. İyice uyuşun. Dünyayla bağlantınızı koparın. Gece gündüz ibadet edip, zikir çekin. Size bu yakışır. Batı medeniyeti, bilim işini halleder. Merak etmeyin :D :D
FARKINDAMISINIZ? HEP AYNI KELİMELERİ TEKRAR EDİYORSUNUZ.. :D
EVET BU GECE SİZLER İÇİN DUA EDECEĞİM,,RABB,M SİZİ HİDAYETE ERDİRSİN DİYE....SİZ BİLMİYORSUNUZ,YADA BİLMEK İSTEMİYORSNUZ.....
Suffiyun
08-12-2005, 21:24
1-ustedesis : Sizi yaratan salak yaratmadı,salak olmayı siz tercih ettiniz(yapay seleksiyon)
2-varucan : usrenin sapığının koyduğu resimler ateizmin temel taşları galiba,onlara lafın yok ama,hoşuna gitmiyorsa yapabileceğim birşey yok,ne kadar sıkılsanız da Hak yerini bulacak,zalimler ateşe,müminler Selamete kavuşacaktır.
3-materyalist : bozuk plak dahi senden daha nadir tekrar eder aynı şeyleri,ne diyeyim bir avuç aklını kullanamayan adamlarsınız,laf temizliği medeniyet olduğu için yaparmış.Aklınla bin yaşa emi,batıya temizliği kim öğretti zeki arkadaş,İslamiyet gönderilmeden önce sokak kenarlarına dışkılıyordu o batının hayran olduğunuz insanları,...
http://www.signsofthelastday.com/pic/Kuran.jpg
Selametle kalınız...
Din karsiti bir siteden rabbinize seslenmekle gunaha giriyorsunuz.
bilimselgercekcilik
09-12-2005, 10:40
nice nickli arkadaşım eğer türk isen neden türk tarihini araştımama gibi bir gaflete sürükleniyorsun 7.yy da türkleri kıyma tutan neredeyse her türk eveine bir arap aile yerleştiren ve türkleri köleleştiren arap zulmunün emperyalizminin kültürünü neden kabul edecekmişim bizim atalarımız birer gerçek türk iken bizim dinimiz islam mı idi arapların zulumle girmediği hiçbir yerde islam kabul görmemiştir ..sakın sanmaki yüreklerimize ilahi bir nur doğduda islamı kabul etti türk boyları...
bu formun hali nedir arkadaşlar pislik...hakaret...lütfen kendimize gelelim ve bilimsel konuşmalarla tezlerle fikirlerimizi açıklayalım
Din karsiti bir siteden rabbinize seslenmekle gunaha giriyorsunuz.SEN GÜNAH NEDİR BİLİRMİSİN?....GÜNAH ALLAHIN EMİR VE YASAKLARINI YERİNE GETİRMEMEKTİR.....BİZİM EMRİMİZ TEBLİĞ ETMEK BİZ BUNUN İÇİN DOĞDUK,ENN KÖTÜ DURUMA DÜŞECEK OLSAM HATTA TÜM İNSANLIK TARAFINDAN TİLSEM,DAVAMDAN VAZGEÇMEM EYY CEHENNEMİN ODUNU VARUCAN
Materyalist
10-12-2005, 18:24
Suffiyun efendi. Zikir beyni açar diyen harika insan. Sen benim her şeyi plak gibi tekrarladığımdan yakınıyorsun. Çok haklısın. Ama merak etme muhammed kadar tekrarlamıyorum. :D :D
"Altından ırmaklar akan cennet", "and olsun ki", "onlara gazap vardır" vb. yüzlerce kere tekrarlanan şeyleri yüzlerce kere okurken bir şey yok değil mi? Bunlar tekrar olmuyor da benimkiler mi tekrar oluyor? Kuran tarafından (kuranı da muhammed yazdığına göre) muhammed tarafından "aptal" yerine konduğunuzun farkında değil misin? İnsanları "aptal ve anlama özürlü" görüp aynı kelimeyi yüzlerce kere tekrarlayan bir mantıktan ne beklenir.
Eğilip doğrulup ibadet edin siz.
Bilim işini batı halleder
ceylin_busra
10-12-2005, 21:18
DEMEK Kİ BİR YARATICININ OLDUGUNU KABUL EDİYORSUN
EY BU DUNYANIN ODUNU NICE! BENIM OLMAYAN BIR YERDE ODUN OLMA IHTIMALIM SIFIR .SENIN BU DUNYADAKI ODUNLUGUN %100 :D
ya bu sitede şöyle mantıklı konuşan bir kaç kişi var onlarada Allah'tan hidayet diliyorum..ama öylelride varki kendileri yerine bir robot bıraksalar daha yerinde olur.aynı teraneleri sayıp sayıp duruyorlar burada..
Materyalist
11-12-2005, 01:13
Turan Dursun sitesinin sevgili yazarları. Yazdığınız sayfalara cami resmi ekleme işi yeni mi çıktı? Hayırdır! Bu işin mantığı ne? Biz camiyi görünce müslüman mı olacağız? Pis arapların kültürünü devam ettireceğimizi mi sanıyorsunuz? Araplar pis millettir. Dünyanın en pis milleti. Pilavı avuçlayarak yiyen salak insanlar. Mevcut petrol kaynaklarıyla geçici zengin olup, bu durumlarıyla amerikaya yalakalık yapmaya çalışan pislik insanlar. Araplar budur. Pis araplar
Noluyoz ya....bu ne çıkarımlar böyle...% kaçı pis..kaçının pisliğini gördün..yoksa buda hezeyanlarınızdan bir bölümmü?sizi müslüman yapmak mı?haşa..Hidayet Allah'tan'dır..cami..hoşuma gitti.mavi ton..güzel bir mimarisi var..ben ne düşünmüşümde haberim yokmuş...
Materyalist
11-12-2005, 01:32
Aferim ensareo. Sonunda işe sanat açısından baktın. Cami derken aslında seni kastetmedim ama sana da ucu dokunmuş. Yine de akıllı birine benziyorsun. Onun için sana kimseye söylemediğim bir nasihatı söyleyeyim. Allah'ın olmadığını bir kere düşün ve mutluluğu yakala
materyalist ben seninle aynı fikirde değilim.ben eserin ardındaki sanatkarıda düşünürüm görmemezlikten gelmem ve bu sanat bana haz verir..sanatlı bir eser ardında nasıl bir sanatkarın olduğunu düşündür..bana göre en cahil insan Allah'a inanmayan insandır..sen aklını başını al ve kışın ağaçlar nasıl ölüp baharla nasıl yeniden diriliyorsa,
insanların kışı olan ölümün yerini sırada baharın olduğunu anlayıp,ona göre hazırlığını yap...
Materyalist
11-12-2005, 01:43
Canım kardeşim. Bir kere şunu bil. Ağaçlar kışın mışın ölmez. Şekil değiştirir. Tamam mı? Bunu anla? İnsanın hastalaınpta iyileşmesi gibi bir olay.
Ah benim canım kardeşim. Biraz da bilimsel takılsan ne olur sanki!
:=) mana alemini anlamayacağını bilmem lazımdı.sen materyalsın...sana oradan öylemi görünüyor.mod a mod kelime olarak anlama ve ardındaki manayıda anlamaya çalışmanı öneririm..bir kelime vardır sadece bakarsan anlamazsın.manasını düşünürsen anlarsın.bakmakla görmek arasındaki fark gibi.anlatabildim mi? sen sadece bakıyorsun,Allah(c.c) birgün görmeyide nasip eder,umarım..
Materyalist
11-12-2005, 02:01
Allah bana hiç bir şey nasip edemez. Gücü yetmez çünkü. Sadece ben bana bir şeyler nasip edebilirim. Çünkü ben Allah'ım. Herkes kendi allahıdır. :D
aspartam
11-12-2005, 10:58
Vah vah materyalist sana en iyi doktorları bulacam.Seni en iyi hastanelerde tedavi ettirecem.Gerekirse seni türk hekimlerine emanet edecem.Seni yeniden formatlayacam.Yeterki iyileş aramıza katıl. :D :D :D
aspartam
18-12-2005, 16:45
Tarihe damgasını vuran buluşlar ve olaylar sonrasında söylenen öngörüsüz sözler, tarihe geçti. İşte onlardan birkaçı...
"Radyonun geleceği yok"
Lord Kevin - İskoçyalı fizik alimi
"Artık yeni hiçbir şey yok. İcat edilebilecek her şey icat edildi."
Charles H. Duell - Amerikan Patent Dairesi Başkanı 1899
"Denizaltıların savaşta ne işe yarayabileceğini anlayamadım. En fazlasından mürettebatın boğularak ölmesine sebep olabilir."
H. G. Wells - yazar 1901
"Atlar her zaman kullanılacaktır. Otomobil ise ancak geçici bir moda olabilir."
Henry Ford'un kredi talebi üzerine otomotiv sektörünün geleceği konusunda ekspertiz veren bir banka müdürü 1903
"Uçaklar hoş oyuncaklar. Ama askeri bir değerleri yok."
Mareşal Ferdinand Foch, I. Dünya Savaşı'nda Fransız Orduları Başkomutanı 1911
"Artistlerin konuşmalarını kim duymak ister ki?"
Harry M. Warner, film endüstrisi yöneticisi. O sıralarda yeni icat edilen sesli film hakkında 1927
"Televizyon en geç altı ay içinde piyasadan silinecektir. İnsanlar her akşam böyle bir kutuya bakmak istemez."
Daryik F. Zanuck - Twenty Century Fox'un başkanı 1944
"Bilgisayarlar gelecekte belki sadece 1,5 ton ağırlığında olacaklar."
Popular Mechanics Dergisi - 1949
"Sound'larını beğenmedim, ayrıca gitar gruplarının modası geçti."
Decca Record Plak Firmasının bir yöneticisi. - Beatles'lar hakkında - 1962
"İnsanların büyük çoğunluğu için tütün tüketimi gayet sıhhi bir şeydir."
Doktor Ian G. McDonald, Operator - 1963
"İnsanların evlerinde bilgisayar bulundurmaları için herhangi bir neden göremiyorum."
Kenneth Olsen, Digital Equipment Corp.'un (bir bilgisayar firması) Başkanı - 1977
Ve allah kadini yaratti.
Brigite Bardot
Suffiyun
23-12-2005, 01:47
Öyle işte materyalist arkadaş Rasulullah(s.a.v) anlayalım diye çok tekrar etmiş ama işte insan düşünme özürlü olmaya görsün 100 kere de fayda vermiyor 1000 kere de,
Selametle kalınız...