PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir soru

esron
09-09-2009, 01:16
Eski forumları incelerken, Kürtçe olduğunu düşündüğüm iletiler gördüm...

Sitenin dil kuralı nedir?

azrael
09-09-2009, 21:26
moderatörlerin cvp vermesi gereken bir soru ama bende cvp vermek isterim...arkadaşım bu soruyla faşistliğini göstemenin bir manası yok ne olmuş yani kürtçe bir kaç ileti gördüysen...ülkeyimi bölecek bu iletiler

unbe
09-09-2009, 21:33
sn. Esron
sitemizde her tür düşünceye yer vardır.
herhangi bir hakaret ve şiddet içermediği sürece insanlar düşüncelerini ifade edebilirler.
bu türkçe olur,kürtçe olur,almanca olur,ingilizce olur....olabilir.bence.

esron
09-09-2009, 22:17
Üyelere fikrini sormadım...

dilaver
09-09-2009, 22:18

Sayın esron

Sitemiz Türkçe yayın yapan bir sitedir. Ancak ana sayfamıza dikkat ettiyseniz İngilizce ve Almanca ana sayfamız da mevcuttur, geliştirilmektedir. Ayrıca başka dillere çeviri çalışmaları da yapılmaktadır. Gönül ister ki sitemiz her dilde özellikle de Arapça yayın yapabilsin. Buna çalışmaktayız.

Sitemizde degişik dillerden alıntı yapılabilmekte, linkler verilebilmekte ve alıntılayan zaman zaman alıntı ile birrlikte tercümesini de verebilmektedir. Kürtçe de bir takım insanlar tarafından konuşulduguna göre özellikle Kürt meselesinin tartışıldıgı başlıklarda, ya da Kürtler'le ilgili konularda kullanılması son derece dogaldır.

Siz bu konuda sakınca mı gördünüz. Bildigim kadarıyla bu dilin kullanılmasının önünde şu an itibarıyla hiç bir yasal sakınca olmadıgı gibi bizzat devletin bir TV kanalı bu dilde yayın yapmaktadır.

Bu konuda sizi bu kadar hayrete düşüren şeyin ne oldugunu bize izah edebilirseniz belki size daha fazla açıklayıcı bilgi verebilmemiz mümkün olacaktır.

TD sitesi tüzügünde yazıldıgı gibi her türden düşünceye sınırsız ifade özgürlügü tanıyan ender sitelerden biridir.

saygılarımla

unbe
09-09-2009, 22:18
Üyelere fikrini sormadım...

burası özgür bir forum olduğuna göre herkes fikrini beyan edebilir değil mi?

placebo
09-09-2009, 23:00
Sevgili Esron bayağı abartmışsınız :)

evrensel-insan
09-09-2009, 23:04
Saygideger esron;

Dilin amaci, iletisimdir. Eger, sizin boyle bir niyetiniz yoksa; mesaj yazmaniza da, gerek yok.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
09-09-2009, 23:09
Saygideger esron;

Bildigin dilleri, siraliyorsun, galiba! Sirada hangisi var?

Saygilarimla;
evrensel-insan

unbe
09-09-2009, 23:10
arapça biliyorsa iyi olur yaw
arapça bilene ihtiyaç var da:)

esron
09-09-2009, 23:24
Evrensel-insan

Açıklamanız güzel:

Dilin amacı insanların iletişimde bulunmasıdır... da bu açıklamayı kendinize yapınız...

Ben bir forum okurken, bazı dillerden cümleler okuyunca, Türkçe çevirisi de olmayınca:

İ-le-ti-şe-mi-yo-rum... Kürtçe de bunlardan biri...

placebo
09-09-2009, 23:24
Eski forumları incelerken, Kürtçe olduğunu düşündüğüm iletiler gördüm...

Uzun zamanlardır kürtçe konuşmak yasaktı.Yasağın kalkmasıyla kendi dilini konuşmanın özgürlüğüne henüz varmış arkadaşlarımız o heyecanlarıyla kürtçe ileti yazmış olabilirler..Nitsche nin Ecce homo da bir sözü vardı hatırlarım:yasaklanmış olana erişmektir amacımız!!

dilaver
09-09-2009, 23:27
Sayın esron

Amacınız anlaşılır ki bagcı dövmektir. Ben genel anlamda yazdım, siz ise işi demagojiye vardırmışsınız. Yazdıgınız iletilerin Türkçe tercümelerini de eklerseniz, bu iletileri yazmanızda bir mahzur yok. Ama siz Türkçe tercümelerini eklememişsiniz.

Ayrıca rastladıgınız Kürtçe yazı örneklemelerinin linklerini de buraya asarsanız daha hızlı ilerleriz.

O zaman da neye karşısınız onu anlayabiliriz.

Sizin yazdıgınız tarzda pek çok alıntı vardır sitede. Örnegin Dawkins'ten vs. Özellikle de evrim forumunda bolca rastlayabilirsiniz. Ancak bunlar sizin yaptıgınız tarzda diyalog olarak geçmez ve alıntılar olarak, kaynaklar olarak yer alırlar.Siz ise sohbet ediyorsunuz ve ben mod olsam bu yazıları kaldırırım.

Siz Kürçe ileti örneklerini ve linklerini bir asın da ona göre degerlendirelim. Havanda su dövmenin bir anlamı yok.

saygılarımla

evrensel-insan
09-09-2009, 23:39
Saygideger esron;

Sitemizin, yazim dili Turkcedir. Bu su demektir. Herhangibir uye bir yazi yazacaksa; bu yazi tum siteye aciktir ve herkesin ortak dili Turkce oldugu icin de, bu yaziyi, okur ve anlar.

Birincisi; toplum icinde, herkesin anlamadigi bir dili kullanmak; hem toplumsal kurallara karsi bir ilkesizlik, hem de okuyanlara karsi, saygisizliktir.

Ben, hic bir mesajin sadece Kurtce olarak, herkesin okumasina acik bir sekilde, yazildigini, sitemizde gormedim. Ama; Kurtce dil grubu var. Ya da iki kisi Kurtce olarak biribiriyle ozel mesajlasabilir.

Sitenin ana sayfasi Turkce oldugu surece de, alternatif olarak sitemizde, kullanimi olan bir dilin; olmasinin da kimseye bir zarari yoktur.

Cunku yazi dili ve uslubunun bir anlamida, yazinin, ortak bir dil temelinde anlasilir olmasidir.

Soylendigi gibi; bu bahsettigin yazinin linkini ben de merak ettim, asarsan sevinirim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

esron
09-09-2009, 23:42
Dilaver

Falcı mısınız?

Üyelerin niyetini okuyarak mı yapıyorsunuz site meclis başkanlığını?

Ben niyet okumam...

Siteyi dolaşırken, "çevirisi olmayan" Kürtçe olduğunu düşündüğüm iletiler gördüm ve sadece kuralı sordum...

O andan itibaren olanlara bakalım: Bir üye tarafından "faşistlikle" suçlandım...

Her dil özgür babında açıklama gelince, ben de Hollandaca bir ileti girdim...

Bu sefer, bir üye derdimin iletişim olmadığına getirdi sözü...

Şimdi de siz niyet okuması yapmışsınız...

Soru saatlerdir orada...

Şu anda sizin açıklamanız resmi açıklama mıdır?

Kural nedir bana açıkça onu söyleyin... Çevirisi olduğu sürece her dil mi serbest?

Kürtçe için çeviri de mi gereksiz?

Türkçe mi?

Faşistliğimden niyetime kadar hepsini sıraladınız ama soruma net cevap yok hâlâ...

Bu sitede işler bu şekilde mi yürüyor?

evrensel-insan
09-09-2009, 23:45
Saygideger esron;

O linki veya linkleri verirmisiniz?

Saygilarimla;
evrensel-insan

dilaver
09-09-2009, 23:50
Önce neyi kast ettiginiz örnekler ile açıklayın ki istediginiz cavabı alasınız.

Size net olarak yazım. Sitemizde iletişim dili Türkçe'dir. Siz buna aykırı olan iletileri sıralayın ki biz de net olarak cevaplayalım.

Evrim sitesinde bolca İng alıntı vardır ve kaynak oldugu için oradadırlar, bu sitenin iletişim dili ile çelişmez.

muhterem evrensel insanın da dedigi gibi üç sene içerisinde ben bu tarz bir ileti hatırlamıyorum, ama elbette gözümüzden kaçmış olabilir.

Kürtçe dil ögrenme grubunun ise iletişim dili kürtçe- türkçedir. Orası özel bir grup ve amacı da dil ögrenmek.

Siz kast ettiginiz asarsanız bu tartışma da anlamsız olarak uzamaz. Şayet örneksiz iddialarda bulunuluyorsa o zaman niyet okumaya mecburuz. Üstelik de bu iddialar siteyi eleştirme ile bir başlıkta yer alıyor ve mesnedi bulunmuyorsa ne düşünmemizi beklersiniz.

Dogrusu kaynaklarınızı göstermenizdir ki ona göre degerlendirme yapalım. Yoksa afaki bir çıkış olmuştur.

saygılarımla

Cem
09-09-2009, 23:56
Sitemizin tüzüğünde forum dili konusunda bir belirleme yoktur. Ancak geleneksel olarak Türkçe geçerli dildir.

Türkçe yazılan yazıları kontrol edebilecek moderatör bulma konusunda bile zaman zaman sıkıntı yaşarken İngilizce veya Kürtçe mesajları kontrol edebilecek olanları sağlamamız çok zor.

Benim moderatör arkadaşlara önerim İngilizce, Almanca, Kürtçe vs. hangi dilden olursa olsun Türkçe haricinde yazılan mesajları silmeleri yönündedir.

Bu konuyu da Site Meclisi'ne taşımamızda fayda var.

unbe
10-09-2009, 00:02
kaldırıyorum iletileri.

unbe
10-09-2009, 00:05
sn. esron
bahsettiğiniz iletiler nerdedir?
linklerini asarsanız kaldırılır.

esron
10-09-2009, 00:06

Sayın esron

Sitemiz Türkçe yayın yapan bir sitedir. Ancak ana sayfamıza dikkat ettiyseniz İngilizce ve Almanca ana sayfamız da mevcuttur, geliştirilmektedir. Ayrıca başka dillere çeviri çalışmaları da yapılmaktadır. Gönül ister ki sitemiz her dilde özellikle de Arapça yayın yapabilsin. Buna çalışmaktayız.

Sitemizde degişik dillerden alıntı yapılabilmekte, linkler verilebilmekte ve alıntılayan zaman zaman alıntı ile birrlikte tercümesini de verebilmektedir. Kürtçe de bir takım insanlar tarafından konuşulduguna göre özellikle Kürt meselesinin tartışıldıgı başlıklarda, ya da Kürtler'le ilgili konularda kullanılması son derece dogaldır.

Siz bu konuda sakınca mı gördünüz. Bildigim kadarıyla bu dilin kullanılmasının önünde şu an itibarıyla hiç bir yasal sakınca olmadıgı gibi bizzat devletin bir TV kanalı bu dilde yayın yapmaktadır.

Bu konuda sizi bu kadar hayrete düşüren şeyin ne oldugunu bize izah edebilirseniz belki size daha fazla açıklayıcı bilgi verebilmemiz mümkün olacaktır.

TD sitesi tüzügünde yazıldıgı gibi her türden düşünceye sınırsız ifade özgürlügü tanıyan ender sitelerden biridir.

saygılarımla

Hayır Dilaver,

sorunları sırasıyla halledeceğiz ilk mesajınız yukarda ve koyu olarak belirttiğim yerlere cevap vereceksiniz önce...

Sadece sitenin dil kuralını sormuş bir üyeyim o anda ve sizin ifadelerinize bakın...

Hayrete düştüğümü nereden çıkardınız? - Bu soruma mutlaka cevap bekliyorum... Öyle sorulan soruya göre niyet okuma hakkını nereden bulduğunuzu bilmem gerekir...

Ve şimdi sizin sorularınızı cevaplayayım:

İlk olarak edebiyat grubunda bir kaç gün önce gördüm iki Kürtçe -diye düşündüğüm- şiir... Birisinin çeviris de vardı ve okudum birisinin ise yoktu...
Üzerinde durmadım...

Dün akşam ise eski forumları okuyordum, sanırım 100lü sayfalara gittim en eski forumlara bakmak için ve bir forumda anladığım kadarıyla iki kişi bir birine yazmıştı- Türkçesi falan yoktu- ve biri diğerine, ne dersin dersim, gibi, Türkçe bir ifade ile bitiriyordu...

Aklıma takıldı sordum... Faşistlik, kötü niyet, vs gibi hücumlara uğrayacağım aklımın ucundan bile geçmediği için de hangi forum diye özellikle bakmadım bile...

Sitenize yeni gelmiştim, ne kadar kalırım onu da bilmem, henüz inceleme aşamasındaydım ve bu site hakkında şu an kesin bildiğim bir şey var o da "özgür" falan olmadığı, birilerinin birilerine saldırmak için havayı kokladığıdır, bir soru sordum ve aldığım cevaplara bakın...

Özgür bir ortamda insanlar bir soru sorduğunda, cevaplar bu şekilde olmaz!!!

Hakaretle ve kişisel komplekslerimizle başkalarının niyetini okumak, özgürlük değildir...

pante
10-09-2009, 00:09
Eski forum yazılarına genelde vakıf sayılırım ve hiç rastlamadım.
Son dönemde ise Dilaver yazmıştı. :lol:

Cem'e katılıyorum.

placebo
10-09-2009, 00:10
Benim edebiyat grubunda Jangej'in bir kürtçe şiiri var ama açıklamasını altına girmiş.Belki kendisine şiirsel gelmiştir de asmıştır tam olarak anlayamadım..

dilaver
10-09-2009, 00:11
Benim moderatör arkadaşlara önerim İngilizce, Almanca, Kürtçe vs. hangi dilden olursa olsun Türkçe haricinde yazılan mesajları silmeleri yönündedir.

Son derece yanlış Cem,

O zaman evrim forumunu ve Dreim ali nin Muhammed yaşadı mı başlıklarını hemen kaldırmak lazım.

Yabancı dilde elbette kaynak verilebilir ama tercümesi şartıyla.

Kaldı ki bu sitede forum alanlarında ben Kürtçe yazı hatırlamıyorum. Kürt meselesi başlıgına ben ilk Kürtçe şiiri yayınlamıştım, ama Türkçe tercümesi ile birlikte ve MÖ 6 yy a tekabül ediyordu. İlk Kürtçe şiiri her halde Türkçe yayınlayamazsınız.

Dreim ali defalarca Almanca alıntılara yer verdi ve bunların tercümesini yazdı. Şimdi kaynak almanca ise ve Türkçesi de yoksa biz bu kaynagı yok mu sayacagız.

Tekrar ediyorum. Bu sitede forum alanlarında Kürtçe ileti oldugunu hatırlamıyorum. Varsa da yanında mutlaka türkçe tercümesine yer verilmiştir.

Bu konuda tek istisna geçmişteki bir fransız arkadaşın mesajları olabilir. Galiba ismi Aurelien gibi bir şeydi. Türk olmasına ragmen Türkçe ye hakim degildi, fransa da yaşayan ateisttürk mod larından biriydi ve bir süre kendisiyle ingilizce yazışıldı. Bizden yardım istiyordu TD hakkında.

Ayrıca esron muhtemelen Kürtçe dil ögrenme grubunu gördü ve bu yüzden bu ileitiyi yazdı. Ama ismi üstünde o gruptaki arkadaşlar Kürtçe ögrenmek için o grubu kurmuşlardı ve özel bir sosyal gruptu. O grupta yer almayan insanları o grup ilgilendirmemeli. Ha kürtçe ögrenmek isteyen varsa da gider o gruba üye olur, yoksa orada yazılanları eleştirme hakkına sahip degildir. Kürtçe dil ögrenme grubundaki insanlara da neden kürtçe yazıyorsunuz diye bir soru da herhalde sorulamaz.

saygılarımla

aydoe
10-09-2009, 00:15
Cem'e katılıyorum.

One Minute
Pante'de Cem'e katıldıysa bir daha da girmem bu siteye :lol:

pante
10-09-2009, 00:17

Son derece yanlış Cem,

Cem'in kastettiği de, tabi ki tercümesi yazılmamış yazılar.
Forumda birisi yanıtlarını İngilizce verse itiraz edilmeyecek mi?
Çalışmalarda haliyle y. dil yer alabilir.

dilaver
10-09-2009, 00:18
esron

Bu site düzenli yönetime 2006 sonuna dogru geçti ve ondan önce yer alan pek çok ileti vardı. Hatta hala da arasak son derece agır küfürlerle dolu iletiler de vardır. Binlerce geçmiş iletiyi tek tek her halde kimse yeniden ele alamaz.

Kürtçe yi görüp de İngilizce ve Arapça iletileri görmemeniz ister istemez niyet okutturmak zorunda bırakır insanı. Bunun da suçlama ile bir alaksı yok.

Fazla alıngan olmaya gerek de yok. Suçlama ya da eleştiri varsa kanıt istenir. Afaki iddia olmaz. Evet forum alanlarında gözden kaçan iki kişi arasında geçen Kürtçe yazışmalar varsa derhal kaldırılır, ama Türkçe tercümeleri de varsa o zaman sorun yok.

Böyle bir şey varsa ve rapor ederseniz o zaman haklısınız demektir. Ama ben görmüştüm mantıgı ile siteyi eleştirmeniz dogru degil.

Bir sav ileri sürdünüz, bende nerede bunlar diye soruyorum. Bunda bu kadar aalınacak bir şey de yok.

Sitenin erişim dilinin Türkçe oldugunu da defalarca yazdım, arkadaşlar da yazdılar. O halde sorun nerede, gösterin ve geregi yapılsın.

saygılarımla

pante
10-09-2009, 00:18
One Minute
Pante'de Cem'e katıldıysa bir daha da girmem bu siteye

Yahu, anla işte.
Dilaver ekibinden koparmaya, kurtarmaya çalışıyoruz. :lol:

dilaver
10-09-2009, 00:22
Cem'in kastettiği de, tabi ki tercümesi yazılmamış yazılar.

pante sitede Aurelien'in haricinde böyle yazılar oldugunu sanmıyorum. Varsa görmek isterim.

Ama şu var.

Geçenlerde biri iletişim masasına bir dilekçe yazmiş. Siz dincilerle işbirligi içindesiniz demiş.

Dayanagı da 2005 senesinde bir dincinin yazdıgı 2-3 satırlık bir ileti. Tek iletilik de bir başlık. Tarihin çöplügünde durmakta.

Yahu kim ugraşır bunca ileti arasında 2005 senesindeki tek satırlık başlıkla.

Bazen gene üyeler çok agır küfürlerle dolu iletileri de bulup çıkarıyorlar. O zamanın yapısı içinde öyle kalmış. Hatırlatılırsa kaldırılıyor.

saygılarımla

Cem
10-09-2009, 00:23
Son derece yanlış Cem,

O zaman evrim forumunu ve Dreim ali nin Muhammed yaşadı mı başlıklarını hemen kaldırmak lazım.

Yabancı dilde elbette kaynak verilebilir ama tercümesi şartıyla.

Kaldı ki bu sitede forum alanlarında ben Kürtçe yazı hatırlamıyorum. Kürt meselesi başlıgına ben ilk Kürtçe şiiri yayınlamıştım, ama Türkçe tercümesi ile birlikte ve MÖ 6 yy a tekabül ediyordu. İlk Kürtçe şiiri her halde Türkçe yayınlayamazsınız.

pante'nin de belirttiği gibi tamamı yabancı dilde olan mesajları kastettim. Altında-üstünde Türkçe açıklaması olmayan mesajları.

dilaver
10-09-2009, 00:26
pante'nin de belirttiği gibi tamamı yabancı dilde olan mesajları kastettim. Altında-üstünde Türkçe açıklaması olmayan mesajları.

Bunun aksi bir uygulama ve yazı ben hatırlamıyorum. Tek istisna atetürk'ün ingilizce iletileridir. O da zaten çok sürmedi.

saygılarımla

Cem
10-09-2009, 00:26
One Minute
Pante'de Cem'e katıldıysa bir daha da girmem bu siteye

Gözlerin yaşardı değil mi aydoe? :)

pante
10-09-2009, 00:27
pante sitede Aurelien'in haricinde böyle yazılar oldugunu sanmıyorum. Varsa görmek isterim.

İlk mesajımda "Cem'e katılıyorum" dedikten sonra:
"Ama bir Aurelien örneğimiz var ki, onun gibi yeterli Türkçesi olmayan bir Kürt kökenli üyemiz olsa ne yaparız?" diye başlamıştım ki sildim, çözümü yok çünkü.

Fakat nasıl ki bir Azeri üye bağlandığında cümleleri arasında tam anlaşılamayan kelimeler oluyorsa ya da Evrensel-insan gibi :) anlaşılmaz sözcükler kullananlar olabiliyorsa;
Cümleleri içinde yöresinde kullanılan Kürtçe kelimeleri yazanlar çıkabilir. Sorulur, anlamı bulunur. Pek de sorun değil.
Ama maksatlı olarak Türkçe dışında yazımlara meydan verilmemeli.

placebo
10-09-2009, 00:28
http://www.turandursun.com/forumlar/group.php?do=discuss&discussionid=2&pp=10&page=9

Edebiyat grubunda bir tane tercümesiz kürtçe şiir var..

aydoe
10-09-2009, 00:29
:lol::bounce::lol:

evrensel-insan
10-09-2009, 00:31
Saygideger pante;

Evrensel-insan gibi anlaşılmaz sözcükler kullananlar olabiliyorsa;-pante-

Bende bundan sonra ingilizce yazayim bari; sozluge baka baka okursun.

Saygilarimla;
evrensel-insan

esron
10-09-2009, 00:32
Kürtçe dil öğrenme grubu falan değildi... İslam forumlarında 100lü sayfalardaydım, ilk forumlardaydım ve çok forum inceledim... Kürtçe dil öğrenme gibi bir foruma hiç rastlamadım...

Yanında Türkçesi mutlaka olmak kaydıyla isterseniz Çince yazılsın, isterseniz kuş dili, anlamaktır aslolan çünkü... ama bunların Türkçesi yoktu, öyle aklıma takıldı ve sordum...

evrensel-insan
10-09-2009, 00:33
Saygideger cem;

Ne o, yoksa; sendemi; pante-dilaver ayniliginin, disindasin?:amen:

Saygilarimla;
evrensel-insan

Averroes
10-09-2009, 00:36
Yazar: esron
Kürtçe iletilere itiraz etmeye başladığı tarih: 09 Eylül 2009
Arada geçen süre: 8 gün
İtirazının gerekçesi: Henüz bilinmiyor
Sitede tamamı yabancı dilde sürekli imzası olanlar: Mutezile (İnmus Inter Parres), High IQ (La tabudune ma ta budune-hem de Arapça karakterleriyle), Başka bir Üye (All thinking Men are Atheists)
İmza açıklamaları: YOk!
Kürtçe bir şiirin Türkçe'ye tercüme olanağı: En aşağı 2 saat
İngilizce bildiği varsayılan iki üyenin gönderdikleri bir paragrafı Türkçeye tercüme ederek gönderdikleri görülmüş mü?: Hayır!
Kürtçe bir paragrafa neden tercüme angaryası dayatılır: Allah bilir!
Kürtçe ileti yasaklanırsa schopenhauer ne yapar: Çeker gider!
Schopenhauer'ın Kürtçe ileti sayısı: O

Saygılar

pervane
10-09-2009, 00:50
Ha gayret:) Ben bu başlıktan bir şey anladıysam fransız olayım! İngilizce, çince, arapça vs. yazan üyeye yazdığı şeyin ne anlama geldiğini sorma zahmetinde bulunsa merak eden, veya iletideki bilgiyi öğrenmek isteyen. yazan kişi erinip cevap vermeyecekmidir? Ne dediğini gizleme olanağı varmıdır? Ya da diyelim ki ben shopene şimdi "evar baş" diye yazdım bunu shopenin anladığını biliyorum muhatabım o bu ileti muhatabını ilgilendirir.Kendisi iletimi anlamış ve sorunsuz olarak kabullenmiş ise, Kendi üzerine alınmak isteyen üye de sorusunu yöneltip cevabını alacaktır. Yok çok çok sorun oluyor ise Kürtçe iki lehçede forumda bu tür iletilerde sorun yaşandığında tercüme görevi görebilirim. Şimdi sorun olan ileti linklerini verebilirse üye kendisine bu konuda içerik olarak tüzüğe aykırı bir durum olup olmadığı hakkında tereddütlerini giderecek bilgileri iletebilirim.. Evrensel hocam da ayrıca ingilizce bilmektedir:)

kafasikarisik
10-09-2009, 00:51
Yabancı forumlarda sık rastlanan geyiktir.
Güzel güzel yazışırken iki taraf Türk olduğunu anlar.
Hemen muhabet şuna döner;
- Vayy kanka Türkmüsün?
- Evet Türküm
- Memleket neresi?
- Mod: English pls.

Bu yüzden forum mesajlarında özellikle tartışmaların Türkçe ekseninde olması takip edenler için daha iyi olur. Verilen kaynaklar olmasa bile ana fikri Türkçe olarak verilmelidir derim.
İmza olayı kişinin kendi tanımıdır. Tabii içinde küfür vs varsa bilemeyiz :D

pervane
10-09-2009, 00:55
- Vayy kanka Türkmüsün?
- Evet Türküm
- Memleket neresi?

Peki o yabancı forumlarda bu satırların altında forum dilinde tercümesi yoksa bu satırlar kaldırılıyor mu?

kafasikarisik
10-09-2009, 00:57
Durması forum kirliliği yaratacağından temizlenmesi doğrudur. Onu ben bilmem mod'um bilir.

thunderpoint
10-09-2009, 01:00
Sanıyorum ki herkesin bu konudaki düşüncesi ile site olarak tavrımız aynı... Yani yazı dili Türkçe ve yabancı dillerdeki iletileri tercümesiz asmak yasak..

Yönetimi kontrollü olarak sürdürdüğümüz son 3 yıllık periyotta bu tür bir olayla karşılaşmadık.. Veya kontrollü dönemimizde buna rastlamadık.. esron da ilk iletisinde "Sitenizin bir dil kuralı var mı?" diye soruyor..

Bir aksaklık yaşanmadığı için belki de böyle bir kuralın yokluğunun sıkıntısını da hissetmedik. Ama madem ki önümüze geldi bunu bir kuralla da sabitlememiz gerekiyor.

Ayrışmaya, kavgaya gerek yok. "Bırakır giderimler" ise lüzumsuz;herkesin ikamesiz olmadığını bilmesi gerek..

Dolayısıyla sorunu halletmeye çalışmak yerine başka sorunlara sebep olmayalım...

pervane
10-09-2009, 01:01
İyi ya iki aynı dilden konuşan üyenin bir anlık tanışma sevinçlerini kursaklarında bırakmak gibi bir vebal de alınmak isteniyorsa neden olmasın:) toptan kalırılabilir bu tür iletiler.

azrael
10-09-2009, 01:03
Kürtçe yi görüp de İngilizce ve Arapça iletileri görmemeniz ister istemez niyet okutturmak zorunda bırakır insanı. Bunun da suçlama ile bir alaksı yok.

arkadaşım esron;

aynen saygıdeğer dilaver inde dediği gibi...forumda birkaç dilin arasından sadece kürtçeye takmanız ister istmez niyet okutturur... ayrıca şunuda gördüm ki arkadşlar yanlış olduğunu belirttikçe sende kendini haklı çıkarmaya çalışıyorsun..ve ısrarla birkaç mesajında bana faşist dedi diyerekten moderatörlerin dikkatini çekmeye ve beni infaza çekmeye çalışıyorsun...bu bile insanın niyet okumasına yeter... lütfen bu gibi ufak ayrıntılardan sorunlar üretmeyi bırakıp sitede ki asıl amacımıza bakalım biz..siz böyle yaptıkça siteye giren nice kürt gençleri belki de o kafasındaki önemli düşüncelri bizimle paylaşmaktan vazgeçecektir.. ha sadece siz değil bende, yada başkasıda böyle yapmasın lütfen.....LÜTFEN

SAYGILARIMLA

pante
10-09-2009, 01:09
Şimdi sorun olan ileti linklerini verebilirse üye kendisine bu konuda içerik olarak tüzüğe aykırı bir durum olup olmadığı hakkında tereddütlerini giderecek bilgileri iletebilirim..

Placebo linki vermiş Pervane.
Şiirin Türkçesini bekliyoruz.

dilaver
10-09-2009, 01:09
Meseleyi kavradıgım kadarıyla :

esron edebiyat grubundaki şiiri kast ediyor, ama orası özel bir grup. Bu konuda grup içinde yazışmalı idi ve sorunu grupta çözmeliydi. Çünkü her halde grup üyeleri haricinde üyeler orayı göremiyor ve o grubun da bir sorumlusu var. Yetki de onda olmalı.

Çünkü ben degil kimse genel forum alanlarında bu tarz bir iletiye rastlayamaz. Tüzükte yer almamasına ragmen genel tavrımız bu yönde ve bu şimdiye kadar konu bile edilmedi, edilmesi için gerekçe de yoktu zaten.

Mesele benim tarafımdan böyle görülüyor şu an için. Ve bence bu işi edebiyat grubu içinde ele almalısınız ve jangeh ten şiirin tercümesiz olanını tercüme etmesini istemelisiniz. O da seve seve yapacaktır sanırım, ya da başka biri yapar belki. Olmadı elbette grup sorumlusu kaldırabilir

Ama bu tartışma bize belki de erişim dili konusunu tüzükleştirme fikri verdi. Çünkü ileride başka anlamsız tartışmalarla da karşılaşabiliriz. Şimdiden tedbir almakta fayda var.

saygılarımla

esron
10-09-2009, 01:10
Yazar: esron
Kürtçe iletilere itiraz etmeye başladığı tarih: 09 Eylül 2009
Arada geçen süre: 8 gün
İtirazının gerekçesi: Henüz bilinmiyor
Sitede tamamı yabancı dilde sürekli imzası olanlar: Mutezile (İnmus Inter Parres), High IQ (La tabudune ma ta budune-hem de Arapça karakterleriyle), Başka bir Üye (All thinking Men are Atheists)
İmza açıklamaları: YOk!
Kürtçe bir şiirin Türkçe'ye tercüme olanağı: En aşağı 2 saat
İngilizce bildiği varsayılan iki üyenin gönderdikleri bir paragrafı Türkçeye tercüme ederek gönderdikleri görülmüş mü?: Hayır!
Kürtçe bir paragrafa neden tercüme angaryası dayatılır: Allah bilir!
Kürtçe ileti yasaklanırsa schopenhauer ne yapar: Çeker gider!
Schopenhauer'ın Kürtçe ileti sayısı: O

Saygılar

Hâlâ aynı zihniyet...

Bu ülkede ne zaman insanlar yazılanı "yazıldığı gibi" okuyacak, ne zaman bu ülkede insanlar sürekli karşısındakinde art niyet aramayı bırakacak?

Ve bu ülkede ne zaman insanlar, karşısındakinin ne dediğini okurken kendini yanına almadan okuyacak?

Bu gecelik bu kadar saygısızlık, güvensizlik, itham yetti bana...

kafasikarisik
10-09-2009, 01:17
İşte bizim millette vardır diyecem, ama sadece bizde de yok. Almanca bilen eşimle, Türkçe bilen Alman arkadaşımız karşılaşınca küt 2. kanal başlar. Ben de kazak biri olarak tavrımı koyarım. Ya altyazı geçin, ya dublaj yapın yada ayıp oluyor aklıma bin türlü şey getiriyorsunuz bi zahmet Türkçe derim.
Paylaşım dilinin ingilizce olduğu sitelerde, hele teknik konulu sitelerse, genelde Çinli'sinden, Tayvanlı'sından, Brezilyalı'sına kadar oluyor. Herkes kendi dilinde konuşmaya kalksa paylaşım da ortadan kalkar. Bu yüzden bu sitelerde modlar hassas oluyor. Berbat çin ingilizcesi, forum geneli için, çince'den daha anlaşılır neticede.
Memleket hasretinizi gidermeye PM den devam edin deniliyor.

pervane
10-09-2009, 01:17
Placebo'nun verdiği link sosyal bir gruba ait. sanırım esron adlı üyenin bahse konu ettiği forum iletilerinden değil. ayrıca Jangeh'in asmış olduğu Kürtçe Şiir doğu coğrafyasının zorlu iklim ve yaşam koşullarını anlatıyor.

placebo
10-09-2009, 01:20
Meseleyi kavradıgım kadarıyla :

esron edebiyat grubundaki şiiri kast ediyor, ama orası özel bir grup. Bu konuda grup içinde yazışmalı idi ve sorunu grupta çözmeliydi. Çünkü her halde grup üyeleri haricinde üyeler orayı göremiyor ve o grubun da bir sorumlusu var. Yetki de onda olmalı.

Çünkü ben degil kimse genel forum alanlarında bu tarz bir iletiye rastlayamaz. Tüzükte yer almamasına ragmen genel tavrımız bu yönde ve bu şimdiye kadar konu bile edilmedi, edilmesi için gerekçe de yoktu zaten.

Mesele benim tarafımdan böyle görülüyor şu an için. Ve bence bu işi edebiyat grubu içinde ele almalısınız ve jangeh ten şiirin tercümesiz olanını tercüme etmesini istemelisiniz. O da seve seve yapacaktır sanırım, ya da başka biri yapar belki. Olmadı elbette grup sorumlusu kaldırabilir

Ama bu tartışma bize belki de erişim dili konusunu tüzükleştirme fikri verdi. Çünkü ileride başka anlamsız tartışmalarla da karşılaşabiliriz. Şimdiden tedbir almakta fayda var.

saygılarımla

Henüz söylediğine benzer bir tüzük maddesi olmadığı için kimseye saygısızlık edip iletiyi kaldırmak istemedim..Söyleriz Jangeh'e kendisi ne yapacağına kendi karar versin.İster tercüme etsin, istemezse kaldırırız..

pervane
10-09-2009, 01:22
Memleket hasretinizi gidermeye PM den devam edin deniliyor.

Diyor evet burayı anladık. Soruma cevap alamadım. Dedikten sonra mod kaldırıyor mu o iletiyi?

pante
10-09-2009, 01:23
Placebo'nun verdiği link sosyal bir gruba ait. sanırım esron adlı üyenin bahse konu ettiği forum iletilerinden değil. ayrıca Jangeh'in asmış olduğu Kürtçe Şiir doğu coğrafyasının zorlu iklim ve yaşam koşullarını anlatıyor.

Bence Esron'un kastettiği o şiir.
Bir metin yazısı olduğunu sanmıyorum.
O şiiri yazan da büyük olasılıkla Türkçesini bulamamış.
Çünkü diğer Kürtçe şiirin tercümesini yazmış.
Bir şiirin Türkçeye çevirisi ise zordur, dil bilmek yetmez.
Şiirin Türkçesine ulaşabilen olursa eğer, meraklar giderilir ve silinmesi yerine bir açık kapatılır.

pervane
10-09-2009, 01:29
sorun şiir konusu ise jangehe öm gönderiyorum. gelip tercümesini assın diye zira ben kalkışırsam bu işe bayağı zamanımı alacak. Kendisi Kürtçe dil konusunda yeterince birikimi olan biri çünkü. Çeviri onun için sorun olmayacaktır bundan eminim.

kafasikarisik
10-09-2009, 01:29
Hemen anında kaldırıldığını görmedim, duruma, başlığın gidişatina, modun karakterine göre değişir. Ama temizlik esnasında mutlaka silinir. Takipçisi olmadım, tekrar dönüp bakmadım açıkçası.

dilaver
10-09-2009, 01:31
Bence Esron'un kastettiği o şiir.

esron'un hatası da burada olmuş zaten. Gruplarda ne olur ne biter, bilmiyorum mod lar takip ediyor mu. Ama özel bir grup olduguna göre bu kadar iş arasında kimsenin üyesi olmadıgı bir grubu denetlemeye kalkmadıgını düşünüyorum.

Genelinde siteye yönelik olunca biz de zorunlu olarak tepki verdik, çünkü böyle bir örnek olmaması gerekiyor.

Bu işin de grup içinde hallolması gerekiyor.

Eskiden chat odasında da degişik diller konuşma egilimi olurdu. Genelde yasaklamazdık ama onlara özel oda açardık ve gidin orada o dilde konuşun derdik. Zaten kürtçe dil grubu da bu yüzden ortaya çıkmıştı.

Sitede ortak erişim dilinin Türkçe oldugu konusunda her halde kimsenin kafasında bir sorun olmadı şimdiye kadar. Hatta pek çok Kürt milliyetçisi de geldi geçti siteden, onların da böyle bir tavrı oldugunu hatırlamıyorum. Yazdıklarını hep Türkçe dili ile ifade ettiler. Olmayınca da esron'un açıklamasız iletisi biraz sert yanıtlara maruz kalmış olabilir, ama bu da karşlık verenleri eleştirmek için bir sebep teşkil etmez. Hele alınganlık için hiç teşkil etmez.

saygılarımla

KızıL
10-09-2009, 01:32
kürtçe şiir i bir edebiyatı neden çevirmek istensin ki.. yahu ingilizce şarkıları bile türkçeye çevirdiğinizde ne kadar anlamsızlaştığını biliyormusunuz??

şiir kürtçeden türkçeye çevrilmez edebiyat okuyan yok mu burda??

çevirdiğinizde anlamsızlaşır.. ha anlamını bilen birileri varsa neden bahsettiğini v.s o kişi aydınlatma yapabilir..

Averroes
10-09-2009, 01:36
Bakın yanlış yapılıyor,

Son derece alıngan bir arkadaşımızın Kürtçe bir iletiyi görünce gösterdiği histerik bir tepkiyi baz alarak güzelim şiiri silemezsiniz. Evet silmenizin bir yolu var. Sitede tercümesi yapılmamış bütün yabancı dildeki yazıları da ya sileceksiniz ya da sahiplerinden koca koca paragrafları Türkçeye çevirmesini isteyeceksiniz. Aksi takdirde adil bir iş yapmış olmazsınız. Bu arkadaşımızın şiirini silerseniz, sitedeki Türkçe dışında diğer dillerde yazılmış öteki metinlere ne yapmayı düşünüyorsunuz? Onları da silecek misiniz? Tabi ya TD sitesi adildir. Hiç Kürtçe'yi silip diğerlerine dokunmamazlık eder mi?

prozac
10-09-2009, 01:40
Kürtçe-Türkçe sözlükten o şiiri tercüme edebilirim ama çok zaman alır birde orjinal anlamını vermez..

Telif hakkı yok paylaşmakta sakınca görmedim..

http://www.yekbun.com/ferheng.asp

aydoe
Şiire ellemeyin,silmeyin.
Şiire kalkan eller kırılsın.

pervane
Bu başlığın çıkışı biraz anlaşılmaz olmuş ise de ben çok yerinde bir konuya değinildiğini düşünüyorum. sanırım ileride bu konuda sorusu olacak üyelere örnek link olarak verilecek başlıklardan biri olacaktır.
Bir de iki üye arasında geçecek iki satırlık farklı dildeki iletilere ne yapacağımıza dair yönetimden net bir cevap alabilirsek tüm sorular yanıtlanmış olarak başlık kapatılacaktır.

"Şev baş" (mesela bu iletimin akıbeti ne olacaktır?)

pante
10-09-2009, 01:42
Bakın yanlış yapılıyor,

Neden silinsin ki?
Sitemizde çok sayıda Kürt kökenli arkadaş var. Bir kısmı şiiri az buçuk da olsa çevirebilir. Olanaksız değil.
Koca ana sayfanın Arapça çevirisini tartışıyoruz, bir şiiri mi çeviremeyeceğiz?

azrael
10-09-2009, 01:42
bence de bu kadar uzaması gereksiz...çünkü herkes aynı fikirde sayılır,sadece bir iki ufak ayrıntıda görüş ayrılığı var onuda modlar düşünüp en iisini bulurlar...hem bir şey daha hatırlamak isterim multimedia bölümündede kürtçe şarkılar bölümü var ve sanırsam hepsi tercümesiz o zmn onlarıda silelim...mesele anlamaksa ve onlarıda anlamıyorsa arkadaş onlarıda kaldıralım.....

pante
10-09-2009, 01:48
Şarkı ile şiiri karıştırmayalım.
Şarkıda ses var, müzik var, makam var, ahenk var.
Şiir de sesli okunduğunda o ahengi bulabilirsiniz ama yazılı şiirin güzelliğini ancak o dili bilen anlayabilir. Bilmeyen ise şiirin anlamını merak eder.
O nedenle şarkıların değil ama şiirlerin çevirisi önemlidir.
Orijinali yine ortada olduğundan güzelliği de bozulmaz, anlamı belli olur.
Ama şairliği olan biri Türkçe şiire dönüştürebilirse harika olur.

dilaver
10-09-2009, 01:49
Başlık gereksiz bir mecraya dogru kaymakta. Bahsedilen iletinin şiir olması elbette meseleyi farklılaştırıyor. Sanattan bahsediyoruz ve yazılı sanat elbette ki ait oldugu dilde anlam taşır. Kaldı ki bahse konu olan ileti bir sosyal grupta ve sosyal grupta da buna tepki gelmemiş.

Bence bu işi sosyal grup üyeleri kendi içlerinde hal etsinler ve tartışacaklarsa grup içinde tartışsınlar.

Bu sitede şimdiye kadar ne böyle bir sorun yaşadık, ne de bu tarz bir şikayet oldu.

Şiirin ne anlam ifade ettigini, o dili bilmeyenlerin paylaşımdan yararlanmak adına istemeleri çok dogal. Her halde paylaşımcıların da bu konuda yardımcı olacaklarını bekleyebiliriz ve onlar da büyük bir istekle bunu yapacaktır.

saygılarımla

kafasikarisik
10-09-2009, 01:49
İki kelimelik bir iletinin kimse tarafından sorun edileceğini sanmıyorum. Eden olursa da çüş denilir herhalde. Yönetimin derdi ilerde birilerinin kaptırıp gitmesi, konuyu takip eden diğerlerinin veya daha sonra konuyu öğrenmek isteyenlerin tabiri caiz ise japon kalması.
Bu herhangi bir dil olabilir. Kürtçe deyince kimsenin tüylerinin diken diken olmasına gerek yok.
Şiir çevirisi zordur. Gerek de yoktur. Zaten gören şiir olduğunu anlar.
Anlamını öğrenmek isterdim. Ama herkesten şiir çevirisini kendisinin yapması beklenemez.
Bir yandan Türkçeye çevrilmese, Pablo Neruda okumak için Portekizce öğrenmek mi gerekecekti?
Hakikaten saçma olmuş bu başlık. Yeri gelince yöneticiler bakar çaresine, kasmaya gerek yok.

KızıL
10-09-2009, 01:50
sevgili prozac paylaşmanda bir sakınca olduğunu düşünmüyorum aramızda farsça şiir çeviren var mı?? varsa edebiyatçı değilse çevirdiğinde ne olacağını çok iyi bilir
kürtçede aynı edebiyat başka bişeydi yani şiir.. normazl yazı ileti başka bişeydir..
ha aramızda kürtçe bilip edebiyatçı olan vars abu şiiri bize aynı şekilde çevirebilecek olan varsa amenna ne hoş olur.. ama yoksa ellenmemesi gerekir..

evrensel-insan
10-09-2009, 01:51
Saygideger arkadaslar;

Dinciler gibi, sizde sanata "dusman" misiniz, yoksa! Cok merak eden, kendisi tercume eder.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Averroes
10-09-2009, 01:54
Azrael iyi bir noktaya temas etmiş. Sitede link olarak bir dünya Kürtçe müzik var. Ayrıca TD radyosu da çalıyor. Oldu olacak unbe arkadaşımız her şarkıdan sonra 10 dakika da bunun tercümesine ayırır.

Ancak çözüm son derece basittir. Merakı ya da vehhamı olan arkadaş o bölüme girer ve ilgili iletiyi asan şahsa şiirin ne anlama geldiğini söylemesini rica eder. Dilerse tercüme eder dilemezse etmez. Şimdi durduk yere bu tercüme muhabbeti nerden çıktı anlamadım. Şiirin tercümesi mi olur? Ben şimdi Fuzuli'den hiç kimsenin anlamayacağı bir beyit yazarım ve kimse hiçbir şey anlamaz. Sırf Türkçe diye anlaşılamamasına rağmen dokunulmayacak mı?

-InVi-
10-09-2009, 01:58
Neden silinsin ki?
Sitemizde çok sayıda Kürt kökenli arkadaş var. Bir kısmı şiiri az buçuk da olsa çevirebilir. Olanaksız değil.
Koca ana sayfanın Arapça çevirisini tartışıyoruz, bir şiiri mi çeviremeyeceğiz?

Yaw niye tartisilyor ki,
elestirilen islam dinin ana kaynagi arpca ve farscadir bildigim kadari ile, kendini bu dini elestirmeye adamis insanlarin , elestirdikleri metinleri kendi dilinde okuyup yazabilmesini neden sorun olsun ?
haa dogru ya , arapca bilgisi olmadan, eldeki mealler ile kendisinden aptal olanlar icin yorum yazmak, idaalarda bulunmak dururken, arapca bilmeye ne gerek degilmi :)
tabi sizde haklisiniz....

placebo
10-09-2009, 02:07
Heyecan içerisinde izliyorum..Bakalım iş kavgaya ne zaman dökülecek diye..:pop2:

KızıL
10-09-2009, 02:10
:painkiller:tamam başlıyoruz:painkiller:

:censored:

evrensel-insan
10-09-2009, 02:12
Saygideger placebo;

Bu konuda dini dusunup; haremlik selamlik yapmada fayda var. Simdi bu kavga; "sac, saca; bas, basa mi", yoksa "yumruk, yumruga mi" olacak?:tape2: :help:

Saygilarimla;
evrensel-insan

azrael
10-09-2009, 02:15
ben daha yeniyim ama eskiler daha ii bilir sanırım bu kadar kısa sürede bu kadar yanıt alan bi konu olmadı hiç değilmi???

placebo
10-09-2009, 02:16
tamam başlıyoruz-Kızılordu

Hadi önce sen ve ben başlayalım..Sen istedin. :argue: :mmph: :croc: :fencing: :laser: :rant:

Averroes
10-09-2009, 02:16
Placebo olayı tırmandırmaya gerek yok. Medeni insanlar gibi tartışıyoruz. Her tartışılan başlıkta birileri sizinki gibi bir cümle kuruyor ve yine birileri durumdan vazife çıkartıp başlıkları kilitliyor. İngilizce alıntılar örneğinde olduğu gibi, iki kişinin, fikir tartışmalarında savundukları tezi temellendirebilmeleri için İngilizce alıntı yaptıkları vakidir. Hiçbir site yöneticisi de bu İngilizce metinlerin tercümesini sormadı. İngilizce için istenmeyen tercüme, Kürtçe için neden istenir oldu? Soru gayet net.

prozac
10-09-2009, 02:18
Chat odasında da devam edebilirdik.

placebo
10-09-2009, 02:19
Placebo olayı tırmandırmaya gerek yok. Medeni insanlar gibi tartışıyoruz. Her tartışılan başlıkta birileri sizinki gibi bir cümle kuruyor ve yine birileri durumdan vazife çıkartıp başlıkları kilitliyor. İngilizce alıntılar örneğinde olduğu gibi, iki kişinin, fikir tartışmalarında savundukları tezi temellendirebilmeleri için İngilizce alıntı yaptıkları vakidir. Hiçbir site yöneticisi de bu İngilizce metinlerin tercümesini sormadı. İngilizce için istenmeyen tercüme, Kürtçe için neden istenir oldu? Soru gayet net.

Siz konuyu anladınız mı emin değilim..:closed_2:

evrensel-insan
10-09-2009, 02:21
Saygideger KIZILORDU ve placebo;

Haremlik-selamlik diye ayirmadik mi?, yazilani kimse okimir mi? :fencing::smash:

Saygilarimla;
evrensel-insan

KızıL
10-09-2009, 02:23
placebo senle ben başlıyamadan senı almışlar valla:bump2: sen devam et ben nakavt olanın yerine girerim :ballchain:

evet bende böyle talep gören bi başlık görmedim...hey allahım sen nelere kadirsin....

placebo
10-09-2009, 02:24
Saygideger KIZILORDU ve placebo;

Haremlik-selamlik diye ayirmadik mi?, yazilani kimse okimir mi? :fencing::smash:

Saygilarimla;
evrensel-insan

Harem pek kalabalık değil.Gerek yok, böyle iyi...Hem orada bir pervane var onun da boyunu posunu bilmiyorum...Ya bir de uzun boylu ve iriyse ayıkla princin taşını..:D

thunderpoint
10-09-2009, 02:29
Sitede yazı dili Türkçedir.. (Yabancı dillere özgü forumlar hariç) Farklı dillerdeki iletiler, yanında Türkçe tercümesi bulunmak ve diğer tüzük maddelerine uygun olmak kaydıyla asılabileecektir.. Bu, sitemizin bugüne kadarki tavrıdır ve bu tavrın tüzükte netleştirilmesi yönünde görüşbirliği vardır..

TD Sitesi olarak bu aksaklığı en kısa sürede gidereceğiz...

pante
10-09-2009, 02:29
Sanırım Placebo provakatör kokusu aldığı için böyle düşünüyor ama konu üzerindeki ittifak tüm provakatif girişimleri engelliyor.

placebo
10-09-2009, 02:32
Sanırım Placebo provakatör kokusu aldığı için böyle düşünüyor ama konu üzerindeki ittifak tüm provakatif girişimleri engelliyor.

Buram buram hem de..:D

evrensel-insan
10-09-2009, 02:33
Saygideger Thunderpoint;

Sen hala ordamisin, kivilcim ateslendi bile, yavas yavas tum siteye yayiliyor.:attention:

Saygilarimla;
evrensel-insan

Averroes
10-09-2009, 02:36
Sitede yazı dili Türkçedir.. (Yabancı dillere özgü forumlar hariç) Farklı dillerdeki iletiler, yanında Türkçe tercümesi bulunmak ve diğer tüzük maddelerine uygun olmak kaydıyla asılabileecektir.. Bu, sitemizin bugüne kadarki tavrıdır ve bu tavrın tüzükte netleştirilmesi yönünde görüşbirliği vardır..

TD Sitesi olarak bu aksaklığı en kısa sürede gidereceğiz...

Thunderpoint 2 sorum olacak,

1- Yabancı dillere özgü forumlar derken tam olarak ne kastediliyor? Yani TD'nin yabancı dillere özgü forumları var mı? Bilmediğimden soruyorum, eleştirdiğimden değil

2- Diyelim ben ve evrensel insan bir konuda yazışıyoruz ve taşı gediğine koymak için bir İngiliz'in alıntısına ihtiyaç duyduk. Alıntı da tek linkle verilemeyecek şekilde farklı yerlerden. Oysa evrensel-insan'da ben de İngilizce biliyoruz. Oturup tüzük gereği bu bir sayfalık yazıyı Türkçe'ye mi çevireceğiz?

Bir sorum da pante'ye,

Pante, provakatör olarak tanımladığın kimdir? (Bunu da öğrenmek için soruyorum)

pante
10-09-2009, 02:40
Bir sorum da pante'ye,

Pante, provakatör olarak tanımladığın kimdir? (Bunu da öğrenmek için soruyorum)

Öncelikle sen değilsin.
Kendin dışında kim olduğunu merak ediyorsan, kimin konu dışında yazdığına ve ne yazdığına bakıp anlayabilirsin.

dilaver
10-09-2009, 02:41
2- Diyelim ben ve evrensel insan bir konuda yazışıyoruz ve taşı gediğine koymak için bir İngiliz'in alıntısına ihtiyaç duyduk. Alıntı da tek linkle verilemeyecek şekilde farklı yerlerden. Oysa evrensel-insan'da ben de İngilizce biliyoruz. Oturup tüzük gereği bu bir sayfalık yazıyı Türkçe'ye mi çevireceğiz?

muhterem evrensel ile yazışıyorsanız ve bu konunun sadece ikinizi ilgilendirdigini düşünüyorsanız bunu forum alanlarında yapmaya gerek yok. ÖM seçenegini kullanın olsun bitsin. Madem ki konu ikinizi ilgilendiriyor.

Ama yok başkaları da okusun diye genel forumlara taşıyorsanız, o zaman o insanlara saygı açısından tercümeyi de vermek zorundasınız. Varsayın ki aramızda lisan bilmiyenler ya da az anlayabilenler var. Okunabilirlik emek ister.

saygılarımla

evrensel-insan
10-09-2009, 02:44
Saygideger Thunderpoint;

Wallahi, billahi, benim bu sorudan haberim yok. Adim geciyor sadece. :peep::noidea::yo:

Saygilarimla;
evrensel-insan

esron
10-09-2009, 02:45
arkadaşım esron;

aynen saygıdeğer dilaver inde dediği gibi...forumda birkaç dilin arasından sadece kürtçeye takmanız ister istmez niyet okutturur... ayrıca şunuda gördüm ki arkadşlar yanlış olduğunu belirttikçe sende kendini haklı çıkarmaya çalışıyorsun..ve ısrarla birkaç mesajında bana faşist dedi diyerekten moderatörlerin dikkatini çekmeye ve beni infaza çekmeye çalışıyorsun...bu bile insanın niyet okumasına yeter... lütfen bu gibi ufak ayrıntılardan sorunlar üretmeyi bırakıp sitede ki asıl amacımıza bakalım biz..siz böyle yaptıkça siteye giren nice kürt gençleri belki de o kafasındaki önemli düşüncelri bizimle paylaşmaktan vazgeçecektir.. ha sadece siz değil bende, yada başkasıda böyle yapmasın lütfen.....LÜTFEN

SAYGILARIMLA

Yazmadan önce iletileri okursanız, iletişim açısından faydalı olur:

1. İngilizce ve Arapça denk geldiğim tüm mesajlarda, çevirisi de vardı, bu nedenle o dillerin kullanılması tuhaf gelmedi...

2. Kürtçe şiiri çok önce gördüm, çevirisi olmayanı ama şiir olduğundan üzerinde çok durmadım... Tekrar ediyorum, belki bu kez okursunuz, İSLAM FORUMUNU gezerken bir sayfada TERCÜMESİZ iki Kürtçe -olduğunu düşündüğüm- mesaj görünce, sorumu sordum...

3. Hangi forumda olduğunu bilmiyorum, ama -İslam konuları- eski forumlarda... Yazan kişi "dersim" diye birine Türkçe bir şey söyleyerek bitirmiş mesajı... ( Bir saattir bakıyorum bulamadım, sabaha kadar o mesajları arayamam... )

4- Bu sitenin adalet anlayışı sol yanımda duruyor, "sıfır" şeklinde, çünkü; ne saygısızlığınızdan ne ön yargılarınızdan zerrece haberiniz olmadan yaşayıp gitmektesiniz...

evrensel-insan
10-09-2009, 02:52
Saygideger esron;

Bu konuyu acan sensin. Simdiye kadar su yazinin linkini verseydin, kimse de senin hangi yazidan bahsettigin konusunda fikir yurutmezdi. Simdi ayni seyi yapiyorsun. Neden hangi yazi oldugu hakkinda aciklama yapmiyorsun? Simdi, yeni tahminler ve yeni fikir yurutmeler dogacak. Ver su yazinin linkini; en azindan fikir yurutme yazi ile ilgili olur.Amacin, aciklayici bir cevap almak degilmi? Ver o zaman linki; ona gore de gereken cevap verilsin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

dilaver
10-09-2009, 02:55
4- Bu sitenin adalet anlayışı sol yanımda duruyor, "sıfır" şeklinde, çünkü; ne saygısızlığınızdan ne ön yargılarınızdan zerrece haberiniz olmadan yaşayıp gitmektesiniz...

Ne kadar ilginç degil mi esron

Sitenin adalet anlayışını elinizde kanıt olmadan degerlendiriyor ve kanıtsız ben gördüm ya diye iddiada bulunup degerlendiriyorsunuz. Ve bunun ismine de adalet diyorsunuz.

Yaptıgınız şu :

Hakime gidiyorsunuz ve adalet istiyorsunuz. Hakim size soruyor, ne için adalet istiyorsunuz diyor. Ben diyorum ya daha sebep mi lazım diyorsunuz ve hakim de sizi ciddiye almayınca onun adalet degerlendirmesini 0 olarak yapıyorsunuz.

Kanıt göstermeden, sadece ben dedim ya diyerek suçlama yapmayı saygı sınırları içinde nereye koyuyorsunuz.

Üstelik tüm bu başlıkta yazanların tamamı sizin görüşünüze karşı "gösterin kaldıralım, öyle bir şey bu sitede olamaz, olmuşsa da gözden kaçmıştır " demelerine ragmen siz hala ısrarcı oluyor ve herkesi ön yargı ile suçluyorsunuz.

Çok ilginç bir yaklaşımınız yok mu.

Ayrıca bahsettginiz dersimmm adlı eski üyenin belki de böyle bir iletisi olabilir. Ama bu ileti pante'nin nasıl gözünden kaçmıştır hayret ediyorum. :fencing:

saygılarımla

placebo
10-09-2009, 02:56

Çok ayıp!!Adaletsiz ve saygısız addettiğiniz kişiler 1 saatte sizin öne sürdüğünüz şikayeti 10 sayfa yazarak çözmeye çalışmaktalar..Hem de bu saatte ve işlerini uykularını bir kenara bırakarak..Hiç yakıştıramadım..

esron
10-09-2009, 03:06
Dilaver,

Kendimi bir fikir sitesinde sanmıştım ve bir soru sormuştum... Bu algılamamdan dolayı özür dilerim...

Buranın mahkeme olduğunu ve soru sormanın suçlamaya eş olduğunu bilsem, gördüğüm anda kanıtı kaydetmez miydim sanıyorsunuz?

Pehhh...

İnsanlara faşist, histerik tepkili, amacın bağcı dövmek, gibi adaletsiz ve ön yargılı sıfatlar yapıştırmak bu kadar kolay olamaz... Bunun benzeri tek bir iletimi getirin şimdiye kadar kişiliği hedefleyen ya da bundan sonra... Getiremezsiniz...

Ama sizin tek bir sorudan yola çıkarak ürettiğiniz tüm sıfatlar ortada... Bu nedenle:

Ben bu gece burda yönetim olarak sizin adalet anlayışınızı aldım ve soluma koydum: Sıfır...

evrensel-insan
10-09-2009, 03:09
Saygideger dilaver;

Bu "Ergenekon" sorusturmasi gibi olmasin, ingilizcede bir terim vardir. "Hear say" diye, yani kulaktan dolma. Ama gordugun gibi; kac yuzlerce dava yazisi ortaya atildigi soyleniyor ve kac kisi "yargisiz infazda" Allah, sitemizi ve uyelerini "kuru iftiradan korusun" ne diyeyim baska! Bu arada sitenin bir mahkeme heyeti varmi? Bakarsin dava buyur ve uyelere"sicrar", mazallah!

Sen, sitemizi "kuru iftiralardan", koru, Ya rabbi!:amen::target::boxing::scared:

Saygilarimla;
evrensel-insan

prozac
10-09-2009, 03:09
Sayın esron arkadaşlarımız size yardımcı olmaya çalışıyor 3 iletiye bakıp sitenin adaletini notlandırmanız uygun olmadı..

Konu başka yöne çekilmesin noktalayalım dilerseniz.
O iletileri bulduğunuzda raporlarsanız inceleme fırsatı buluruz.

esron
10-09-2009, 03:13
Çok ayıp!!Adaletsiz ve saygısız addettiğiniz kişiler 1 saatte sizin öne sürdüğünüz şikayeti 10 sayfa yazarak çözmeye çalışmaktalar..Hem de bu saatte ve işlerini uykularını bir kenara bırakarak..Hiç yakıştıramadım..

Oldu placebo, sen bir soru sorduğunda sana yönelen bu kadar ön yargılı sıfatları görmezden gelir, bu sorunu çözmeye çalıştığı için yönetime teşekkür edersin...

Bende işler öyle yürümez... Önce adalet...

Averroes
10-09-2009, 03:15
Eğer o Kürtçe iletiler siteden kaldırılırsa, ben de sitede daha önce yazılmış tercümesi olmayan bütün İngilizce alıntıları önünüze koyacağım. Adaletse herkes ve herşey için adalet. Ya hepsini kaldıracaksınız, ya da hiçbirini.

Var mısınız?

evrensel-insan
10-09-2009, 03:16
Saygideger esron;

Biliyorsunuz, elle kulak; bir kisa yoldan, bir de uzun yoldan tutulur. Neden bunu bastan soylemiyorsunuz. Cok basit, butun diyeceginiz, soyle birseydi. "Arkadaslar, ben sitenin yazilarini tararken, bir mesaja rastladim. Bu mesaj, Kurtce idi ve Turkce aciklamasi yoktu. Sitenin bu konudaki tuzuk kurali nedir?, yaziyi buraya alintilamak ve gostermek isterdim ama; su an bulabilecegimi sanmiyorum", bu konuda bana bir ciklama yaparsaniz, sevinirim"

Ozaman ne bu kadar "gurultu" kopardi, ne de konu, sizin ortaya koydugunuz gibi "sorun" olmazdi. Oyle, degil mi?, yaniliyormuyum, yoksa!

Saygilarimla;
evrensel-insan

prozac
10-09-2009, 03:16
Sn. sch gerginliğe gerek yok.
Anlamı olan iletiler silinmiyor zaten.

esron
10-09-2009, 03:32
Evrensel-insan,

Mesajlarıma nasıl girdiğimi fark ettiniz mi?

İsimlerin başına ya da sonuna "sayın" "sevgili" ya da "bey" "hanım" yazıyor muyum?

Bu, benim tarzım...

Bu beni, bu hitapları kullananmadığım için saygısız mı yapıyor?

Ya da bu hitapları kullananlar her zaman çok saygılı mesajlar mı giriyor?

"Nasıl" dediğim mi önemli "ne" dediğim mi? Burası ilkokul ve biz de öğrenci pışpışlamak zorunda olan öğretmenler miyiz?

Seçimim ve bağlı olarak tarzım budur, "ne" dendiği ile ilgilenirim ve ben de ona göre yazarım...

Benim açımdan konu kapanmıştır, ben bir soru sordum ve sonrası ortada...

İletileri merak eden, arayıp bulur... Benim bu konu için vaktim buraya kadar, izninizle...

placebo
10-09-2009, 03:39
Oldu placebo, sen bir soru sorduğunda sana yönelen bu kadar ön yargılı sıfatları görmezden gelir, bu sorunu çözmeye çalıştığı için yönetime teşekkür edersin...

Bende işler öyle yürümez... Önce adalet...

Bu kadar kindar olmaya gerek yok.Hepimiz insanız ve hatalı düşünebiliriz..

Bana da karşı gelme..:D.Adaletsizce hep haklı olmak isterim..

Averroes
10-09-2009, 03:47
Sn. sch gerginliğe gerek yok.
Anlamı olan iletiler silinmiyor zaten.

Biraz daha açabilir misiniz? Yani İngilizce ve Kürtçe yazılar konuyla ilgili olduğu sürece tercümeye gerek kalmadan iletide kalabilir mi?

evrensel-insan
10-09-2009, 04:03
Saygideger esron;

Farkindaysaniz, yine sitede olmayan bir seyi one suruyorsunuz. Kimse size, hitabinizdaki hatanin yoneliminden bahsetmedi. Benim butun dedigim. "Kurtce bir mesaj gordum. Turkce aciklamasi yoktu. Su an linkini veremiyorum, cunku nerede oldugunu hatirlamiyorum." Benim vurgum, koyulastirilmis yer ile ilgiliydi.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
10-09-2009, 04:10
Saygideger schopenhauer;

Bu konu aciklandi. Izlenecek yol, mesaji yazan arkadasa, Turkce aciklamasini yapmasi gerektigini bildirmek.

Bende, epey zaman once, bir arkadasin Al-Ilah temelli; Allah kelimesinin nerden kaynaklandigini ve linquistik-tarihsel kokenli ingilizce yazisi vardi. Farkettim ve tercume etmistim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

KızıL
10-09-2009, 04:33
ya arkadaşım bu nasıl bir mantık kürtçe olduğunu düşündüğüm bir cümle??
kürtçe mi değil mi? nerde ?? şuraya koy bul nece kım yazmış ne olmuş anlıyalım artık....

Mutezile
10-09-2009, 09:15
schopenhauer'dan:

Sitede tamamı yabancı dilde sürekli imzası olanlar: Mutezile (İnmus Inter Parres),

tek satır, ama yanlış aktarmayı başarmışsın..
Primus-inmus değil..Primus inter pares

Mutezile
10-09-2009, 09:19
pervaneden:

Ya da diyelim ki ben shopene şimdi "evar baş" diye yazdım bunu shopenin anladığını biliyorum muhatabım o bu ileti muhatabını ilgilendirir.Kendisi iletimi anlamış ve sorunsuz olarak kabullenmiş ise, Kendi üzerine alınmak isteyen üye de sorusunu yöneltip cevabını alacaktır.

Özelde istediğini yazmakta özgürsün; genelde de. Ama genele yazdığını diğer üyelerin anlamasını sağlaman gerekir. Bu da çok zor olmasa gerek.

Alınmak alınmamak gibi bir mesele yok. Başkalarının anlamayacağı bir lisanı kullanıyorsan; anlaşılır olmaya çalışmak çok doğal bir tutumdur.

Mutezile
10-09-2009, 09:43
İsimlerin başına ya da sonuna "sayın" "sevgili" ya da "bey" "hanım" yazıyor muyum?

Bu, benim tarzım...

Bu beni, bu hitapları kullananmadığım için saygısız mı yapıyor?

Ya da bu hitapları kullananlar her zaman çok saygılı mesajlar mı giriyor?

Ben buna takıyye diyorum:)

Alchindus adlı muhterem en az 100 iletide bana dostum demiştir, fakat onun gözünde azıllı bir müşrik/münafık/kafir seçeneklerinden biriyim.. Geçenlerde de ağır hakaret ederek dostluğumuzun bittiğini muştulamış..

HER iletisine saygıdeğer/sayın/muhterem/kıymetli diye yazan arkadaşın bunu i ç t e n söylediğine inanmıyorum. Zira bununla başlayıp ağza alınmayacak sözler sıralayanlara çok rastladım.

Dolayısıyla ''HER iletisine saygıdeğer/sayın/muhterem/kıymetli diye yazan arkadaşın'' ben aslında şunu söylemeye çalıştığını düşünüyorum:

''Bakın ne kadar düzeyli, saygıdeğer bir insanım. Sizin gibi fanilerle muhatap olmam sizlere bir lütuftur. Bana da hitap ederken sizden aynı saygı (sevgi?) sözcüklerini beklemekteyim. Zira, bunlara çok ihtiyacım var. Kendi değerimin sürekli vurgulanması ihtiyacı ile yanıp tutuşuyorum''..

Esron'un bu konudaki eleştirisine harfiyyen katılırım.

Zarfa değil, mazrufa bakılır. Süslemelerle de kimse göz boyayamaz.

Ben örneğin, sayın pervane ya da sevgili sargon diyorsam bunu gerçekten hissederek yazıyor olmam lazım. İçten, içten mukabele ihtiyacında olmaksızın..

İslamda önem verdiğim güzel kavramlardan biri ihlastır. Özünde samimiyet ve yapmacıklıktan uzak durmayı imler. Bana sayın (bu sayın mesafe koruma ifadesi olarak alınmalıdır, mesela) evrensel ''saygıdeğer mutezile'' dediğinde, ellerim, ayaklarım karıncalanır, huylanırım. Çünkü 7000 den fazla iletisine böyle başlayan bir arkadaşın bana saygı duyduğundan değil: KENDİSİNE saygı duyulması ihtiyacı içinde olduğundan böyle hitap ettiğini bilirim. Çok değerli dilaver dostum da bu eleştiriyi rahatlıkla üzerine alınabilir.. Ya da bu yolun diğer tüm yolcuları..

İşin kötüsü bu süsleme /rokoko meraklısı arkadaşlar sinir sistemi en zayıf olup, çabucak dellenenlerdir:)

Çoktandır değinmek istediğim bir konuydu, bu başlığa 'kısmetmiş':hippie:

Dilaver :hippie: den de elini çek he..

cigi
10-09-2009, 10:47
Ben örneğin, sayın pervane ya da sevgili sargon diyorsam bunu gerçekten hissederek yazıyor olmam lazım. İçten, içten mukabele ihtiyacında olmaksızın..

Sevgili Mutezile;

Insanlar sanal alemde daha cok politik olma ve kendilerini olduklarindan farkli gösterme cabalari icinde olduklarindan, bu saptamani cok dogru buluyorum.

Diger konu icin olan bunca tartismanin aslinda yersiz fakat ileriye dönük bakacak olursak faydali oldugunu düsünüyorum.

Yöneticilerin, modlarin hata yapmalari toleransi hic mi yok? Demokratik acilimlari oldukca yüksek olan bu sitede yönetici veya moderator olmak; özel hayatinin minimal 4 saatini hic bir karsilik gözetmeden site icin harcamaktir.

Calismadan, emek harcamadan ve sadece yazilar asarak, bitmek bilmeyen istekleri dile getirenlerin biraz olsun, kendilerini yönetici ve modarotör arkadaslarin yerlerine koymalarini rica ediyorum.

Hepimiz insaniz ve bazen duygularimiza kapilarak hatalar yapabiliyoruz. Forum sitelerinde yönetici ve moderatör olmak gercekten cok zordur. Isteklerin, sikayetlerin ardi arkasi bitmek, tükenmek bilmez.

Genelin anladigi bir dilde olan yazilarin arasina baska bir dilde yazi asan arkadas, astigi yazinin okunup anlayabilmesi ve bunu herkesle paylasabilmek icin kendisinin tercümesini de asmasi gerekir diye düsünüyorum.

Yoksa asilan yazidan kimsenin bir sey anlamiyacagini da bilmesi gerekir.:)

Türkce'yi anlamayanlarin oldugu bir ortamda, Türkce konusarak ve tercümesi yapilmadan, konferans verseniz ne olur, vermeseniz ne olur.:)

Moderatörlerimize biraz anlayis gösterilmesi gerekir.
One minutes diyerek kollarindan cekistirmeyin, sakin olun lütfen.:)

unbe
10-09-2009, 11:28
tercümesi olmayan bir şiiri sanırım cafe forumunda kürt kültürü başlığında Meaculpa asmıştı.
onu da asma sebebi akhenatonla ilgili birşeydi.
bunun dışında tercümesiz bir iletiye ben rastlamadım.
o bahsettiğim şiiride bulur,kaldırırım.
bunun dışında tercümesi olmayan iletiler gözünüze çarparsa ! yoluyla bildirin ki gereğini yapalım arkadaşlar.

ulpian
10-09-2009, 16:51
Ben buna takıyye diyorum:)

Alchindus adlı muhterem en az 100 iletide bana dostum demiştir, fakat onun gözünde azıllı bir müşrik/münafık/kafir seçeneklerinden biriyim.. Geçenlerde de ağır hakaret ederek dostluğumuzun bittiğini muştulamış..

HER iletisine saygıdeğer/sayın/muhterem/kıymetli diye yazan arkadaşın bunu i ç t e n söylediğine inanmıyorum. Zira bununla başlayıp ağza alınmayacak sözler sıralayanlara çok rastladım.

Dolayısıyla ''HER iletisine saygıdeğer/sayın/muhterem/kıymetli diye yazan arkadaşın'' ben aslında şunu söylemeye çalıştığını düşünüyorum:

''Bakın ne kadar düzeyli, saygıdeğer bir insanım. Sizin gibi fanilerle muhatap olmam sizlere bir lütuftur. Bana da hitap ederken sizden aynı saygı (sevgi?) sözcüklerini beklemekteyim. Zira, bunlara çok ihtiyacım var. Kendi değerimin sürekli vurgulanması ihtiyacı ile yanıp tutuşuyorum''..

Esron'un bu konudaki eleştirisine harfiyyen katılırım.

Zarfa değil, mazrufa bakılır. Süslemelerle de kimse göz boyayamaz.

İslamda önem verdiğim güzel kavramlardan biri ihlastır. Özünde samimiyet ve yapmacıklıktan uzak durmayı imler. Bana sayın (bu sayın mesafe koruma ifadesi olarak alınmalıdır, mesela) evrensel ''saygıdeğer mutezile'' dediğinde, ellerim, ayaklarım karıncalanır, huylanırım. Çünkü 7000 den fazla iletisine böyle başlayan bir arkadaşın bana saygı duyduğundan değil: KENDİSİNE saygı duyulması ihtiyacı içinde olduğundan böyle hitap ettiğini bilirim. Çok değerli dilaver dostum da bu eleştiriyi rahatlıkla üzerine alınabilir.. Ya da bu yolun diğer tüm yolcuları..

İşin kötüsü bu süsleme /rokoko meraklısı arkadaşlar sinir sistemi en zayıf olup, çabucak dellenenlerdir:)

Çoktandır değinmek istediğim bir konuydu, bu başlığa 'kısmetmiş':hippie:

Dilaver :hippie: den de elini çek he..

sevgili (:p) Mutezile,

başlık konusuyla ilgisi olmamakla birlikte, madem konu açıldı bununla ilgili kendi görüş ve hisslerimi açıklamama izin verin.

İsmini anmaya gerek yok, diğer bazı Türk ateist forumlarında üyelerin birbirine, hatta yöneticilerin üyelere nasıl hitap ettiklerini biraz okuduktan sonra, bu forumda yaygın olan ''sevgili, saygılı'' hitap şekilleri çok hoşuma gitmişti doğrusu ve hala da gitmekte.

Tabii ki, herkesin kendine özgü bir tarzı olabilir ve kimse bu gibi kalıpları kullanmıyor diye suçlanamaz. Ve yine tabii ki, önemli olan hitap kalıbı değil, mesajın içeriğinde genel saygı kurallarına uyulup uyulmamadısır.

Fakat şu inkar edilemez ki, mesaja henüz başlarken ''sayın'' veya ''sevgili'' gibi bir kalıp kullanmak, hem yazan kişiyi psikolojik olarak (ekseriyetle), mesajın devamında seviyeyi fazlaca düşürmekten alıkoymaya yarıyor, hem de (sert tartışmalarda bile) muhatab tarafından daha en baştan biraz daha ılımlı yaklaşılmasına yol açabiliyor.

Nitekim ''sayın'' sözcüğü bugün uygar insanların birbirleriyle konuşurken kullandıkları bir kalıp halini almıştır ve zaten bundan öteye bir anlam da içermemektedir. İngilizce'deki ''mister'', Almanca'daki ''Herr'' (veya dişi karşılıkları) ne ise, Türkçe'de de ''sayın'' odur.

Birbirini hiç sevmeyen ve ''değerli'' bulmayan siyasi rakipler bile mesela bir TV programında tartışırken, bu kalıpları kullanırlar. Bu riyakarlık olarak değil, uygar tartışmanın bir gereği olarak da görülebilir. Neticede tartışmalarda bir şekilde karşındaki insana hitap etme gerekliliği vardır ve (en azından gerçek hayatta) bu insanın doğrudan ismiyle hitap etmek görgü kurallarına aykırıdır.

''Sayın'' kelimesini kullanmak, muhatabı çok değerli, saygıdeğer bulduğunun bir göstergesi değildir zaten. Nitekim hiç tanımadığımız insanlara da ''sayın müşterimiz, sayın müvekkilimiz, sayın yolcumuz, sayın üyemiz'' diye hitap etmekteyiz. Bu kalıp sadece muhatabını ''reşit bir insan'' yerine koyduğunun göstergesidir ve bu asgari saygıyı her reşit insan kim olursa olsun zaten haketmektedir.

Bu forumda özellikle yönetici/sorumlu arkadaşların, üyelere hitap ederken bu gibi kalıpları kullanmalarını (ve tabii ki genel olarak da saygılı yaklaşmalarını) ben şahsen çok takdir etmekte ve bu geleneğin bozulmamasını arzulamaktayım.

saygılarımla

HuBBeZ
10-09-2009, 18:11
Sitede Türkçe bilmeyen Kürtler mi var?

evrensel-insan
10-09-2009, 18:31
Saygideger mutezile;

Biliyormusun bu yazdiklarina hic sasirmadim. Turkiye'de uzun sure ve tum yasayanlarin, bu tip bir psikoloji ile, dusunce yurutmesi de, gayet dogaldir. Cunku, sizler cok "sertsinizdir" ne ozur , ne tesekkur, ne de lutfen bilmeyen bir kisinin yazisinin icerigi de, ancak bu kadar olur.

Simdi iyi anla. Benim kisilere saygideger demem; kisilerin bana da saygideger demesini gerektirmez. Cunku ben yaptigim seyin karsiligini bekleyecek kadar; kendine guvensiz, vatandas veya toplumsal kisilik sahibi degilim. Ben bir BIREYIM.

Bu iskembeden attigin "iftira" ya, seni ispata davet ediyorum. Benim lakabima yonelik yazilan mesajlari tek tek kontrol edeceksin ve hitablardaki kullanilan kelimelere bakacaksin ve benim de bir tana yeter, bir yazimin bu konuya yonelik oldugunu veya kisilerden boyle bir beklentide oldugumu icerdigini gostereceksin. Eger bunu basaramazsanda; bir daha benim adima benim yaptigim ve uyguladigim iceriklerin yorumunu iskembeden yapmayacaksin ve cok merak ediyorsan, bana sorup; benden ogreneceksin.

Ayrica, bu alintisini yaptigin arkadasin; neden o alintiyi yaptigini ve benim hangi cumlelerim uzerine yaptigini da iyi okuyacaksin. Benim yazdigim yazida da; ben bu konuyu nerde ve neye dayanarak belirtmisim gostereceksin.

Sonra da, sen kisiler hakkinda onlarin adina fikir yurutme yapmayacaksin. Sadece onlara sorup ne dediklerini onlarin agzindan dinleyeceksin. Bilmem anlatabildim mi?

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
10-09-2009, 18:36
Saygideger ulpian;

Ben bir onceki mesajimda, Mutezile arkadasa gereken yaniti verdim. Ayrica, senin yaptigin aciklamalar icin de, tesekkur ederim. Tabi anlayana, bu aciklamalar.

Saygilarimla;
evrensel-insan

cigi
10-09-2009, 18:41
Sonra da, sen kisiler hakkinda onlarin adina fikir yurutme yapmayacaksin. Sadece onlara sorup ne dediklerini onlarin agzindan dinleyeceksin. Bilmem anlatabildim mi?

Evrensel hocam sende kizarmiyidin yahu?:)

Kizinca pek güzel oluyormus yazin ve ifaden.
Kimbilir yüzün ne hal aldi?
Dur ben seni ara sira kizdirayimda, biraz neselenelim.
Ama peynir gemisinde yaparim bunu, unutma sakin.:D

evrensel-insan
10-09-2009, 18:51
Saygideger cigi;

Dusunce alisverisi baskadir. Kisisel yazismak baskadir. Gerci dusunce alisverisini yapan var mi, bilmiyorum ama; kisisel olunca konu durum degisir. Hele hele ortada bir de "iftira, suclama, yanlis yonlendirim, bilgilendirim v.s." varsa.

Ozaman, evrensel-insan gider; ben gelirim. Bu arada, benim cok guzel nuktedan ve ironik yazi dilim vardir. O yuzden, hic cekinme; ne zaman istersen, bana "kizabilir", ya da beni "kizdirabilirsin". Ben, herturlu sohbete gelebilecek, bilgi, deneyim,gozlem ve bilince erismis bir bireyim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

cigi
10-09-2009, 18:56
Ozaman, evrensel-insan gider; ben gelirim. Bu arada, benim cok guzel nuktedan ve ironik yazi dilim vardir. O yuzden, hic cekinme; ne zaman istersen, bana "kizabilir", ya da beni "kizdirabilirsin". Ben, herturlu sohbete gelebilecek, bilgi, deneyim,gozlem ve bilince erismis bir bireyim.

Evrensel hocam;

Hani bazen insanlar kizdigi zaman yüz hatlari cok güzellesir ya; iste bende seni öyle algiladim ve hosuma gitti.

Peynir gemisinde sana takilirim ara sira, orada neseleniriz.

Insanlarin her seye gereksinimi var. Kizmaya, gülmeye, patirdiya, gürültüye, sürtüsmeye vs. Hepside benim hosuma gidiyor.

Sevgiler.

pante
10-09-2009, 19:21
Ben bir onceki mesajimda, Mutezile arkadasa gereken yaniti verdim. Ayrica, senin yaptigin aciklamalar icin de, tesekkur ederim. Tabi anlayana, bu aciklamalar.

Yahu Evrensel-insan, sen de her önüne gelene saygıdeğer yazıyorsun.
Yeni üyeye de aynı, çok samimi olduğuna da.
Farkın farkında değilsin. :lol:

HuBBeZ
10-09-2009, 20:14
Özetle;
Esron gördüğü tercümesi olmayan Kürtçe iletileri bulamıyor.
Site yetkilileri tercümesi olduğu sürece herhangi bir yabancı dilde kaynakça gösterilebilir diyor. Bu şu demektir; site içerisinde üyeler Türkçe haricinde ileti yazamazlar sadece yabancı dilde alıntılar yayınlayabilirler, o da tercümesi olmak kaydı ile.

Ben bunu anladım.

Averroes
10-09-2009, 20:15

Ben rastladım.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=12521&highlight=evolution (mesaj 7)

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=12521&highlight=evolution&page=2 (mesaj 16) üstelik aynı linkin içinde 11 ve 12. mesajları esron yazmış. Gözünün önünde çevirisiz İngilizce iletiler olduğu halde Kürtçeye gösterdiği hassasiyeti İngilizce için göstermemiş, Yine aynı link içinde moderatör unbe’nin kısa kısa cümleler şeklinde iletileri var aynı unbe şimdi diyorki başka rastalamadım)

Yukarıdaki linkte özet tercüme vereceğim diyen uyar nickli arkadaş ne hikmetse sonra fikir değiştirip “5. paragraftan sonrasını tercüme ediyorum:” diyor. Yani bu sitede 3 sayfalık yazı yazıp bir paragrafını çevirmek kafi. Hatta bazen hiç çevirmemek de kafi. İspatlayacağım!

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=8928&highlight=%DDngilizce&page=2 (mesaj 11, phantom ingilizce alıntı veriyor ama tercümesini unutuyor, ki Kürtçeye itiraz eden esron burayada yazmış ama maalesef alıcılarını Kürtçe’den başka dillere kapatmış)

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5810&highlight=ateistik&page=7 (mesaj 68, benim mesajım, olsun silin gitsin)

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5810&highlight=ateistik&page=8 (mesaj 76, asinarın mesajı, onu da silmenizi rica edeceğim çünkü tercümesiz)

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5810&highlight=ateistik&page=9 (mesaj 82, 83, ve 85 benim ve asinarın mesajları onları da silin, asinar nerde sahi? İyi yazıyordu,)

Şimdilik numunelik olmak üzere bu kadar yeter. Çok yoruldum. Şimdi bunları sildiğinizde sizin samimiyetinize inanacağım ve dahil olmaktan haz aldığım bu sitede yazmaya devam edeceğim. Daha bulabileceğim onlarca mesaj olduğunu unutmayın. Bunların rahatlıkla bulunabileceği gerçeğini düşünerek, içine düştüğünüz acayip durumdan bir an önce vazgeçinki, gidip felsefe bölümünde içeriği geyik olmayan yeni bir başlık açabileyim.

pervane
10-09-2009, 20:21
İlahi! schopen bu konuda çok hassas gördüm sizi:)
ben dahil diğer üyelerin de almış olduğu provakasyon kokusunu duymamanız olası mı? siteye yeni üyelikler ve "dil meselesi" bu konuyu çözmesi için Hakkı Devrimi mi çağırsak bilmem ki ne yapsak :bump2:

evrensel-insan
10-09-2009, 20:28
Saygideger pante;

Benim bireysel bilincim, bana bazi seyleri, baslamadan once yaptirir. Mesaj hitab baslangicim ve bitirisim. Avatarim ve lakabim. Bunlar, hep aynidir ve hitabettigim genel veya ozel kisiye gore, kisinin yeniligi eskiligine gore v.s. degisime ugramaz. Cunku bu benim bireysel bilincimin hitab edisi ve yanasimidir.

Bu Ingilizcede de boyledir, Turkcede de. Cunku ben; kendileri birey bilincini almamis olsa da; herkesi birey kabul ederek hitab ederim.

Onemli bir nokta da; belkide herkesin yaptigi gibi (evren, evrensel ) degil; aksine, herkesin kendi lakabini nasil kullaniyorsa, ayni oyle kullanirim. Kendime gore, ne kisaltirim, ne de degistiririm. Cunku bunun da bir saygisizlik oldugu bilincindeyimdir.

Bana karsi ise onemli degil. Bu hitabi kullananlarin kendi yazi dil, duzey ve uslubudur.

Ayrica fark; hitab da degil; ortaya konan dusuncenin duzey ve iceriginin algilanmasinin yansitilmasindadir. Farkin farkina variliminin farkindaliginin belirtilmesi, burada yatar.

Saygilarimla;
evrensel-insan

dilaver
10-09-2009, 20:58
Ozaman, evrensel-insan gider; ben gelirim.

Olmadı muhterem, üçlem olmalıydı. :brushteeth:

saygılarımla

evrensel-insan
10-09-2009, 21:01
Saygideger dilaver;

Ben, zaten uclemim. Madde-dusunce-kavram. Evrensel-insan da oyle. Fark; benim maddeligimle; evrensel-insan'in dusuncesinde, madde- kavramsal ile dusunce-kavramsal ortaya cikisinda.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Averroes
10-09-2009, 21:02
İlahi! schopen bu konuda çok hassas gördüm sizi:)
ben dahil diğer üyelerin de almış olduğu provakasyon kokusunu duymamanız olası mı? siteye yeni üyelikler ve "dil meselesi" bu konuyu çözmesi için Hakkı Devrimi mi çağırsak bilmem ki ne yapsak :bump2:

Pervane, sizin başlığa özgürlükçü bir profille girip sonradan çoğunluğa göre yorumunu evriltenlerden olmadığınızı sanıyorum. Provokasyon her yer ve her şartta ortaya çıkabilecek bir olgudur. 1 Hafta sonra dolu yağacak diye buğday ekilmemeli mi? Provokasyonun tarafı ben olmadığım için, bununla ilgili kaygı duyması gereken de ben değilim. Hem korkmayın bu sitede Hz Muhammed için "muho", müslümanlar için "müslo" diyenler geldi geçti. İnanlara "vehhabi armutları" dendiğine şahit olduk. Üstelik sıfır provokasyonla!

Ama bir özelliğim var ki , adaletsizliği hiç sevmem. Konusunu tartıştığımız dil İbranice de olsa fark etmezdi. Tepkim aynı olurdu.

Şimdi!

Bu yazdığımın son mesaj olması elinizde. Ya Kürtçe de dahil hiçbir İngilizce iletiye dokunmaz ve kaldırılan bir iletinin koskoca bir binanın temelinden sökülen bir kolon olduğu ve kolonsuz bir binanın bir işe yaramayacağı gerçeğini görüp yapmakta olduğunuz anlamsız işten vaz geçersiniz ya da sildiniz mi yeri ve dili fark etmeksizin sitedeki bütün tercümesiz iletileri sileceksiniz. Her iki durum da sanırım adil olacaktır. Bu sağlandıktan sonra bu başlığa tek ileti daha yazmam. Ve siz de artık provokasyondan korkmak zorunda kalmazsınız.

Mutezile
10-09-2009, 21:11
İki gözüm evrensel;

Biz sevdiklerimize bak böyle yürekten sesleniriz. Anadolu çocuğuyuz. Egeliyim, hamdolsun allahsızım. Özeti hulasası bu, zatımla ilgili.

115 nolu iletini ve sonra benim yazdıklarımı okursan, ne kadar isabetli bir tespitte bulunmuş olduğumu farkedeceksin..

Mutezile
10-09-2009, 21:13
evrensel'den:

Cunku, sizler cok "sertsinizdir" ne ozur , ne tesekkur, ne de lutfen bilmeyen bir kisinin yazisinin icerigi de, ancak bu kadar olur.

Yahu dilediğim özürler için dilaver ve Cem tarafından herhalde en çok makaraya alınan benim. El-İnsaf!

dilaver
10-09-2009, 21:15
Ben, zaten uclemim. Madde-dusunce-kavram. Evrensel-insan da oyle.

Peki muhterem ,

senden yedilem nasıl oluyor.

saygılarımla

evrensel-insan
10-09-2009, 21:18
Saygideger mutezile;

Herkesin anlayacagi duzey; sonucta kendi bilgi ve bilinci kadardir. Uzucu olan ise; bunun sabitlenmesi ve sahiplenilmesidir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

pervane
10-09-2009, 21:25
Benim de bu başlıkta bir sorum olacaktı. yönetim tartışılan bu konuda kesin bir karara varmışmıdır? Kürt Kültürü başlığında meaculpa adlı üyenin asmış olduğu şiir kaldırılırken neden benim Kürtçe bilmeyen neferkamin anu adlı üyeye yazdığım şu ileti de türkçe anlamı yazılmadığı için kaldırılmamıştır.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=11568&page=27

Rast be jî bêje,darew be jî bêje Akhenaton!

schopen benim çoğunluğa uyma gibi bir yeteneğim yok malsesef benim için bağlayıcı olan site tüzüğüdür. Bu başlığın tamamını okuyamamıştım malesef. Şimdi tüzükte yer almayan bir konuda modların keyfiyetine göre bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Ama eğer sizin de bahsettiğniz şekilde ingilizce iletiler yerinde bırakılıp meaculpa'nın asmış olduğu şiir özellikle belirtiyorum sanatsal bir metin kaldırılıyor ve içindeki bilgilerin ne olduğu o dili bilmeyen üyeler için başka yabancı metinler forumda asılı bırakılıyor ise tabiki de pervane de duracağı yer hakkında karara varacaktır.

evrensel-insan
10-09-2009, 21:26
Saygideger dilaver;

Uclem; sekillenistir. Karakter ise dortlemdir, yani ikilem ve karsitlik, yada ikilem, karsiti; kendisi ise karsitlik senin icin soyle diyeyim. Ifade, algi, duyu ve duyum dortlusu. 4+3=7

Tesadufun boylesi. E. Kosesine son yazi olarak, en oz ve kisa ozeti yazdim ve tam da bu sorunu cevapladim. Korkma, sadece bir paragraflik bir yazi.

Allah allah, senin bu soruyu soracagin "icime mi dogdu"da, o yaziyi yazdim acaba?, telepati mi, altinci his mi? :scared::high5:

Saygilarimla;
evrensel-insan

dilaver
10-09-2009, 21:30
telepati mi, altinci his mi? :scared::high5:

malum olur desek muhterem, nasıl olur.

saygılarımla

Averroes
10-09-2009, 21:34
Pervane, meaculpa'nın Kürtçe şiiri kaldırılmış mı? Kimin kaldırdığı belli mi? Kaldıran niye kaldırdığını belirtmiş mi? İngilizce iletilere halen dokunulmamış mı? Alp er Tunga ölmişmü? Issuz acun kalmış mu? Bu sorulara "tatminkar" cevap verecek kimse yok mu? Bu sitede modların keyfiyeti resmiyet mi?

pervane
10-09-2009, 21:37
schopen lütfen biraz sakin olalım önce ben sordum sıranızı bekleyiniz lütfen. :)

azrael
10-09-2009, 21:38
arkadaşlar bence bunu okuyun mesele biter

konun geniş özeti ve önemli msjları ;

sayfa 1 :

msj 1: esron rahatsız olduğu bir durumu ifade eder ama ifade şekli sonradan üyelerin yaptığı yorumlardan da anlaşıldığı üzere biraz gariptir...
msj 2 : azrael buna hmn tepkisini koyar çünkü o da garipliğin farkındadır...
msj 3: moderatörlerden biri gayet anlaşılır bir şekilde durumu izah eder...
msj 4:esron aldığı cvptan memnun kalmadığı için karşı atakla azraele göndermesini yapar
msj 5: site meclis başkanıda msj 3 te ki moderatörün yaptığı gibi net bir açıklma yapar.
msj 6: unbe msj 4 teki durumu eleştirir.

......bu sayfa böyle devm eder ve biter

sayfa 2:

msj 11: esron gayet normal bir şekilde kendisine yzılan cvpları cvplar
....
msj 13: site meclis başkanı durumdaki net cvplar verilmesine karşı hala atak yapmayı eleştirir.ve ilk kez kanıt istenir.
msj 15: esron falcısınız diyerekten karşı atak yapar ve kendisine hakaret yapıldığını söyler

bu sayfada da aynı cvplar verilmeye dvm eder ve sayfa biter..

sayfa 3:

msj 21: esron gördüğü yazıdan bahseder ama hala kanıt yoktur ve bir kez daha kendisine hakaret yapıldığı söyler.

bu sayfada silinsin,tercümesi yapılmamışsa silinsin vs. gibi çeşitli yorumlarla biter..

sayfa 4:

... sayfanın başlarında aynı düşünceler dile getirilir.
msj 37: esron yazıyı islam forumunun çok ileriki sayfalarında gördüğünü söyler ama hala kanıt yoktur.
msj 39: schopenhauer tartışmaya dahil olur..

bu sayfa da aynı şekilde ortak düşüncelerle bitirilir...

sayfa 5:

sayfanın başında yabancı forumlardaki benzer durumlarla ilgili iletiler geçer
msj 44: thunderpoint kuralla iligili bi durumu ifade eder ve herkesin aynı görüşte olduğunu söyleyerek sorunun büyütülmemesini rica eder.
msj 46: azrael site meclis başkanınında söylediğini ifade eder ve kuşkularının doğal olduğunu söyler ve esronun sürekli hakarete uğradığını söylemesindeki rahatsızlığını dile getirir..
msj 48: daha önce bahsi geçen bir şiirin edebiyat grubunda olduğu ifade edilir ve gerekli açıklama yapılır site meclis başkanı tarafından..
msj 49: esron schopenhauer u eleştirir ve kendisine saygısızlık yapıldığını bir kez daha tekrarlar

sayfa 6:

..........bahsi geçen şiir ve edebiyat grubu konusunda görüşler ifade edilr.ayrıca edebi tercüme konusunda da görüşler snulur.
msj 59: schopenhauer sadece kürtçeye karşı bi tepki olmamalı der ve o silinirse diğerleride silinmeli der..ve uzun yazıların ve edbi yazıların tercüme zorluğunu dile getirir.

sayfa 7:

bu sayfada tercüme konusunda görüşler dile getirilir.

sayfa 8:

bu sayfada konu biraz sapar yada hava yumuşatılmaya çalışılır ben tm olarak anlamadım orasını size bırakıyorum.. :D

sayfa 9:

msj 83: thunderpoint tüzük ile ilgili bir açıklma yapar ve bu meselenin tüzükte netleştirileceiğini ifade eder

sayfa farklı dillerde msj yazma meselesi ile ilgili yazılan iletilerle ve bunlara yazılan cvplarla biter..

sayfa 10:

msj 91: esron azraele yanıt verir, yazıdan tekrar bahseder ama yine kanıt yoktur.esron sitenin adalet anlayışını sol tarafına 0 şeklinde aldığını belirtir.
msj 92: evrensel insan esrondan kanıt ister ve şimdye kadar uzamasını kanıtsızlığa bağlar ve böyle devam ederse farklı şüphelerin devm edeceğini belirtir.
msj 93: site meclis başkanı esronun kanıt vermeden site adaletini yargılamasını eleştirir.herkesin aynı görüşte olduğu tekrar ifade edilir.
msj 95:esron site adaletini eleştirmeye devam eder. ve kaçıncı kez oldu bilmiyorum ben sayamadım çünkü, hakarete uğradığını söyler
msj 96-97 : aynı görüşlr dile getirilir
msj 98:esron bir daha kendisine sıfatlar yakıştırıldığını ifade eder.
msj 100: kanıt istenir tekrar

sayfa 11

bu sayfada genelde saygı gösterme ve bunu ifade eden kelimeler üzerine konuşmalar geçer ve esronda uslubu ile iligili açıklma yapar

sayfa 12

bu sayfada 11 deki gibidir.

sayfa 13

schopenjaur provakasyon konusunu dile getirir.. başkada önmli bi gelişme olmaz bu sayfada :D

sayfa 14

bunuda siz okuyun bi zahmet :D

azrael
10-09-2009, 21:40
meselenin hepsini görecek şekilde bakınca,

herkes aynı görüşte
esron kendini haklı çıkarmaya çalışıyor
yönetim tüzük ile ilgili açıklma yptı

o zmn sorun bitmiştir........

pervane
10-09-2009, 21:40
tercümesi olmayan bir şiiri sanırım cafe forumunda kürt kültürü başlığında Meaculpa asmıştı.
onu da asma sebebi akhenatonla ilgili birşeydi.
o bahsettiğim şiiride bulur,kaldırırım.
bunun dışında tercümesi olmayan iletiler gözünüze çarparsa ! yoluyla bildirin ki gereğini yapalım arkadaşlar.

sanırım aranan mod bulundu.

evrensel-insan
10-09-2009, 21:43
Saygideger dilaver;

malum olur desek muhterem, nasıl olur.-dilaver-

Senin; ideolojik inancsal dogrun olarak, seni tatmin ediyorsa, olur tabi; neden olmasin? :couch2:

Saygilarimla;
evrensel-insan

Averroes
10-09-2009, 21:49
evet unbe,

bunun dışında tercümesiz iletiler varsa bulup kaldırırım diyorsunuz, yapmazsanız yalan söylemiş olacaksınız. sizi beklemekteyiz. anlıyorum radyo işleri yoruyor insanı. bakın size kolaylık olsun diye tercümesi yapılmamış iletilerin bir kısmının linklerini gönderdim. isterseniz daha da gönderebilirim. ya meaculpa'nın şiirini tekrar asın ya da verdğim linklerden başlayarak "forumların tamamından" tercümesi yapılmamış ingilizce iletileri de silin

dilaver
10-09-2009, 21:56
Senin; ideolojik inancsal dogrun olarak, seni tatmin ediyorsa, olur tabi; neden olmasin? :couch2:

Muhterem

Olay benle ilgili degil. Ananaelerimizle ve halk özdeyişlerimizle ilgili.

Ne demişler : Anlayana sivrisine saz, anlamayana davul zurna az.

Hürmetlerimle

unbe
10-09-2009, 21:59
yahu gece gece insanı uğraştıracaksınız ama tercümesi olmayıp linkleri verilen iletileri kaldırıyorum arkadaşlar.

pervane
10-09-2009, 22:02
Unbeciğim bu konuda yönetimden şahsına bir görevlendirme mi yapıldı? benim haberim yok eğer bu tür bir çalışma yürütmen talebinde bulunuldu ise bilmek hakkımız değil mi?

unbe
10-09-2009, 22:11
önceki iletilerde cem fikir belirtmişti.meclise de alınacak bu konu.dolayısıyla adaletsiz olmamak adına ilgili iletileri yabancı kelimelerden temizledim.
ama tek tek arama yapamıcam forumda.shopen kusura bakmasın.

pante
10-09-2009, 22:14
Evet unbe.
Hiç olur mu öyle bildirmeden etmeden yapmak?
YK ya da Cem, Thunder yazmış, belirtmiş diye hemen işe koyulmak olur mu?
Bakma sen YK'ya. Mecliste bir tartışılsın, oylansın. Değil mi ama? :)

Averroes
10-09-2009, 22:14
yahu gece gece insanı uğraştıracaksınız ama tercümesi olmayıp linkleri verilen iletileri kaldırıyorum arkadaşlar.

Thank you! Now, justice is served! (Teşekkürler şimdi adalet yerini buldu)

Gelek spas dıkım, niha dadi hat (Teşekkürler şimdi adalet yerini buldu)

unbe
10-09-2009, 22:23
pantecim ne demek istedin anlamadım.
çünkü taksimden eve yaklaşık iki saatlik bir otobüs yolculuğu sonucu ve trafikte adım adım ilerleyerek geldim.dolayısıyla daha açık ve net yazarsan ne demek istediğini sevinirim.

pervane
10-09-2009, 22:25
evet döndük demokrasinin başına demek ki! YK Cem ve thunder kendi görüşlerini aktarmış. Bir soru daha tüzükte hükmü olmayan haller ile ilgili karar merkezi hakkında da bir sorum olacaktı?

evrensel-insan
10-09-2009, 22:32
Saygideger dilaver;

Ne demişler : Anlayana sivrisine saz, anlamayana davul zurna az.-dilaver-

Aynen. Ama, en azindan, konu olan o bir paragrafcik yaziyi, okuyuver, bari. Anneannelerimizin, yuzu suyu hurmetine.

Saygilarimla;
evrensel-insan

unbe
10-09-2009, 22:33
bu durumu bu kadar abartmanın gereği var mı?kendimi DK'nın şefkatli ellerine bırakıyorum.gereği yapılsın lütfen.

-InVi-
10-09-2009, 22:37
ya iste -invi- deyince siteyi yikma operasyonu....provokasyon....soytarilik oluyor....
ama gelin görün ki hersey -invi-yi dogruluyor.....
adama sormazlar mi....türkce disinda tercümesi edilmemis bir dilde ileti asmak yasak mi degilmi ?
madem yasak, cem'e thundere'in müdahil olmasina ne gerek var...tüzügünz yok muydu ?
tüm mesruhiyetinizi tüzükden almiyormuydunuz ?
yok yasak degilse, bu kadar tantana niye ?
haa yasak olup olmadigi henüz belli degil ise, bahsi gecen iletilere neden cezayi islem uygulanmasini normal karsilaniyor?
millete "varmi baska sitelerde böyle bir adalet, böyle bir demokrasi" demek ile laf yetistireceginz yerine, kendi dogrulariniza sadik kalin.....

adil olabilmek, tek satirlik düsüncelere, anlik tepkilere mahkum olmamali...
hele hele iki üc insanin iki dudak arasindan cikanlari sorgu sulasiz emir kabul eden bir zihniyet ne kadar adil olabilir ki ?

Kendini bilmezin birisi "provokasyon"dan söz etmis.....
halt etmis...
öyle müslümanlarin peygamber kabul ettigi insan, ve onun teblig ettigi din ve o dinin kitabi hakkinda ahkam kesecegi yerine, gitsin sitenin arapca tercüme calismasina yardimci olsun...
haa bu mümkün degil....tabi ya, sirf elindeki mealler ile bu mümkün degil

unbe
10-09-2009, 22:39
hah bi sen eksiktin İnvi.sen de geldin tam oldu.........

Mutezile
10-09-2009, 22:42
Unbe'den:

bu durumu bu kadar abartmanın gereği var mı?kendimi DK'nın şefkatli ellerine bırakıyorum.gereği yapılsın lütfen.

Unbe giyotine:)

prozac
10-09-2009, 22:45
Unbe arkadaşımız YK görüşüne göre hareket etmiş konuyu unbe üzerine çekmeye gerek yoktur.
Bunu aramızda istişare eder sonuçlandırırız görüş belirten arkadaşlarımıza tesekkürler..

pervane
10-09-2009, 22:47
unbeciğim DK lık bir durum mu oldu ya da şikayet sadece yersiz bir uygulamaya dikkat çekildi ve sorun giderildi. hem ben kıyarmıyım hiç seni DK nın eline vermeye, ben alışkınım senin yerine giderim DK ya:) haydi şimdi herkes radyo dinlemeye. Bak senden alışkanlık oldu her başlıkta radyo diye diye beni de kendine benzettin:lock1:

pante
10-09-2009, 22:48
pantecim ne demek istedin anlamadım.
çünkü taksimden eve yaklaşık iki saatlik bir otobüs yolculuğu sonucu ve trafikte adım adım ilerleyerek geldim.dolayısıyla daha açık ve net yazarsan ne demek istediğini sevinirim.

Diyorum ki; Bu akşam görevdeysen eğer;
"Seni yerler yerler" şarkısı vardı ya Sezen'in.
Listene alsan diyorum. :croc:

Provakasyona gelme. Bak ablanın da haberi yokmuş zaten.
Bu arada ben de Çince-Japonca alfabe ile yazılmış şiirlere bayılıyorum.
Görselliği var, tavsiye ederim.

unbe
10-09-2009, 22:50
arkadaşlar
program duyurularını okumadığınız nasıl da belli oluyor:)
iki günlüğüne radyo yayınına sel felaketinden dolayı ara verdik.
dün geceki program bitince duyuruyu ilgili başlığa asmıştım.

dilaver
10-09-2009, 22:50
invi

Bu başlıktan sana ekmek çıkmaz, fazla zorlama.

Her şey tartışılır, hatalar da sevaplar da. O yüzden gerginleşmeye de gerek yok.

Bu başlıkta son derece düzeyli bir çizgi tutturuldu ve tüm üyeler siteye ve çizgisine sahip çıktı.

Olumlu olan da bu. Bu site her türden düşünceye özgürlük vaat eden bir sitedir ve hızla gelişmektedir. Elbette her vesile ile tekerimize çomak sokmak isteyenler olacaktır.

Ama ne gam. Göl maya tutmuştur.

Şimdi daha da ilerlemek zamanı.

Kısır tartışmalara prim vermeyelim.

saygılarımla

-InVi-
10-09-2009, 22:51
Unbe arkadaşımız YK görüşüne göre hareket etmiş

O zaman Meclise ne gerek ?
YK görüs bildirsin...unbe uygulasin...
site icin daha hayirlisi böyle ise....meclise ne diye koydunuz insanlari ?
cig köfte partisi mi var mecliste ?!

prozac
10-09-2009, 22:53
İnvi boşa çabalama..

Selamlar..

-InVi-
10-09-2009, 22:56
dilaver,
sükür ekmege muhtac degiliz.....ekmege muhtac olanlara elimizden geldigi kadar yardim ediyoruz, ama siteye comak momak sokmaya gerek yok, site kendi kendine cokmak sokmayi her defasinda beceriyor....
sorun ben degil
sende site icindeki sorunlari birak benim üzerime yikmayi....
bu sorunlarin sorumlusu ben degilim....
kendi etrafindaki insanlar...

evrensel-insan
10-09-2009, 22:58
Saygideger arkadaslar;

Dokunmayin, bakiym; radyo ekibimize ve onun azimli ve ozverili, guzel sesli djyine. Radyomuz, sitemizin; "medar-i iftiharidir"

Saygilarimla;
evrensel-insan

dilaver
10-09-2009, 23:00
sende site icindeki sorunlari birak benim üzerime yikmayi....

sitede sorun yok invi

Ama sorunlu üyeler oldugu bir gerçek. Ona da site olarak bir katkıda bulunamıyoruz.

saygılarımla

-InVi-
10-09-2009, 23:01
Site degil.
site icinde ! sorunlar yoksa
o zaman tüzüge ...dk ya...yk ya ...tek satirlik modlara ne gerek var ?

unbe
10-09-2009, 23:03
invi o tek satırlık mod ben mi oluyorum?????
lütfen laflarına dikkat et.
son dönem siteye yazamıyorum fazla,gerektiği gibi araştırma yapamıyorum.ama seninde hiçbir iletin sataşmasız değil.başkalarını eleştirmeden önce kendini eleştir.herkes bilir ki ben daima kendimin en acımasız eleştirmeniyim.sana da bunu tavsiye ederim.

pervane
10-09-2009, 23:06
Yahu nedir bu hangi başlıkta tartışan iki üye görsek de hemen site ile ilgili düşünce belirtsek merakı? işin olduğu yerde hata da olacaktır. Neyapsaydık tüm üyelere açık tartışılan bir konuda perde arkasına çekilip fısıldaşarak mı bu konuyu konuşsaydık. sanırım unbe bu konuda heyecanlı üyelerin şikayet dolduruşuna gelmiş ve başlığı yatıştırmak için acele bir karar vererek bir uygulama başlatmış konu tüm taraflarca konuşuldu ve şu an bir karara bağlandı. Hem site içişleri neden üyeleri bu kadar ilgilendiriyor? daha iyisini yaparım diyenler buyursun yönetim basamağı DÖ de başlıyor.

dilaver
10-09-2009, 23:12
site içinde özellikle de yönetim içinde tartışma, eleştiri ve özeleştiri yoksa o site ya da topluluk ölmüş, çürümüş demektir.

Yeni dinamikler hareketlenmeden dogar. Onun için ne dense boş. TD sitesi DÖ üyeleri şu an o kadar güçlüler ki bu başlık zaten onun kanıtı olmuş durumda.

Bu yüzden artı fazla söze de gerek yok. Başlıgı baştan sona inceleyen her kişi TD sitesini bu başlıkta görebilir. Gerisi laf ı güzaftır.

saygılarımla

-InVi-
10-09-2009, 23:14
sitede sorun yok diyen dilaver abi,
belki vardir....sen daha iyi bilirsin....
yok unutu isen, hatirlamana yardimci olabilirim....
sadece sana degil, görmek istemyenlerde sorunlar neymis nasil cözülmüs ögrenmis olur...
teklif var israr yok....
o zamam hep birlikte görürüz, kim nereye comak sokmus...
lütfen benim üzerimden " ey cemaat, saflari sig ve düzgün tutalim" edebiyatindan vaz gecin....

saygilarim ile !
oda yetmezse
sevgi ile !

evrensel-insan
10-09-2009, 23:17
Saygideger arkadaslar;

Allah Allah! Sitede mod, ya da gorevli olan arkadaslarin; "bir satirdan fazla" yazi yazma "zorunlulugumu" varmis? Daha neler duyacagiz, kimbilir? Yani, simdi "demokrasi" bu mu oluyor? Peki bir satiri, ne kadar gecerse; modlar ve yoneticiler, bu "zorunlu" gorevi yerlerine getirmis olurlar? Merak ettim dogrusu. Eeee, demokrasi de, zaten boyle "zorlamalar" olmassa, yerine getirilemez, degil mi, ama!:typing::smash:

Saygilarimla;
evrensel-insan

dilaver
10-09-2009, 23:18
invi

Bu başlıgın ne oldugunu ve ne tartışıldıgını bilmem idrak edebiliyor musun.

Başlıkta kalmakta fayda var, hoş başlık ta sona erdi ya.

Bu yüzden anlamsız tartışmalara da gerek yok. TD sitesinde sorun yoktur, sorun gibi gözüken şeyler aşılmıştır. Çocukluk hastalıgı idi, zannedersem herkes de büyüdü ve bundan sonra olgun ve gelişmiş üyeler olarak bazı şeylerin mesele yapılmayacagına eminim. Meselelerin de daha vakar bir tarzda çözülecegine eminim.

Yapacak işlerimiz var. İş oldu mu da yalan yere kavga olmaz, yaratılamaz.

saygılarımla

pervane
10-09-2009, 23:26
Saygideger dilaver;

Ne demişler : Anlayana sivrisine saz, anlamayana davul zurna az.-dilaver-

Aynen. Ama, en azindan, konu olan o bir paragrafcik yaziyi, okuyuver, bari. Anneannelerimizin, yuzu suyu hurmetine.

Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel hocam öncelikle anneannelerimizin yüzü suyu hürmetine sözü ile peygamberin yüzü suyu hürmetine arasında bir bağlantı varmıdır. bu konu başlık içinde kaybolmasın.

İkincisi önemli olan kaç satır değil ne yazıldığıdır diye düşünüyorum. Ben yazmayı sevmeyen bir üyeyim. Önceleri yazıları çok kısa tutuyordum. Şimdi arada uzun yazıyorum ama tepkiler aynı dozda. nasıl yazıldığı değil ne yazıldığı önemli hocam. Şimdi bu konuyu demokrasinin neresine bağlasam diye de kara kara düşünmekteyim:humble:

evrensel-insan
10-09-2009, 23:39
Saygideger pervane;

Benim anneannem cok kisa boylu, ama; cok hamarat; elinden her is gelen, kisa zamanda corap oren ve dizlerini kirmadan da, dirsegini yere degdirebilecek kadar atletik ve dinc bir vucut yapisina sahipti.Filmde olenlere, gercek diye aglar; hep bana gazetenin "huzunlu" haberlerini okuturdu. TV deki, sahislarin kisa surede ust degistirmesine akil erdiremez, sasar kalirdi. Aciyi, aglamayi, uzulmeyi ve merhameti cok severdi. Sabahlari cok erken kalkar ve bazan; sokaktan gecen, kendine gorebir "pejmurde, zavalli, ac v.s." birini gorse; eve cagirir, ona yiyecek, icecek verirdi.

Ayi gokyuzunde gordugunde;

"Ay gordum Allah,
Amentu billah,
Nuru yuzume,
Savki gozume,
Bir gunahim varsa,
Affet Allah" derdi.:amen:

Simdi, bu anadolunun, vefakar kadininin, yuzu suyu hurmeti, olurmu, olmazmi?

Bu arada, eger dilaver o paragrafi okuduysa; hele birde algiladiysa, yeryuzundeki tum "sikintilari" bitecek. :ballchain:

Ayrica, demokrasinin bir yuzu diktatorluk oldugu icin, uzulme sorun degil, neresine baglarsan olur. Olsa da onemseme, olmasa da.:humble:

Saygilarimla;
evrensel-insan

dilaver
10-09-2009, 23:43
Filmde olenlere, gercek diye aglar; hep bana gazetenin "huzunlu" haberlerini okuturdu. TV deki, sahislarin kisa surede ust degistirmesine akil erdiremez, sasar kalirdi.

Muhterem belli ki siz de anneannenize biraz çekmişsiniz. Elbette sadece bu açıdan, yoksa o mümtaz insanı yerme degil amacım. :ballchain:

saygılarımla

evrensel-insan
10-09-2009, 23:45
Saygideger dilaver;

Muhterem belli ki siz de anneannenize biraz çekmişsiniz.-dilaver-

Bu kaniya, neye gore ve nasil vardiginizi, bir paragrafcik ta olsa izah ederseniz, sevinirim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

dilaver
10-09-2009, 23:50
paragrafı verdim ya muhterem,

Arif olan anlayacak, ama üçlemeye beşlemeye başvurmayacak.

saygılarımla

pervane
10-09-2009, 23:50
Hocam bu "yüzü suyu hürmeti" hakkında sizden yeni bir başlık bekliyorum. Bu sözün kaynağı nereden geliyor? anneannenizin sizdeki hatırsaı önülde saygı ile eğiliyorum.
söz olarak bir incelemk lazım değilmi hocam? bu başlığı konusunun dışına taşırmamak için.

esron
11-09-2009, 00:12
Şimdi okudum da yazılanları dün geceden itibaren, konuya noktayı koymuştum ve konuya ait noktam devam ediyor ama neden bir sorunun bunca sorun ve mesajlaşmaya sebep olduğunu galiba şimdi anlamaya başladım...

Burada yapılan çok çocukça... Kreş çocukları kadar olabilseniz, doğrudan tepki verseniz yerinde ve zamanında, bu kadar çok şey biriktirmezsiniz içinizde birbirinize karşı ve böyle dolambaçlı yollardan iğneleyip durmazsınız birbirinizi...

İlk mesaj: Sitede dil kuralı nedir?
Son mesaj: "yüzü suyu hürmeti."

Gülmem de ağlamam da...

evrensel-insan
11-09-2009, 00:13
Saygideger pervane;

Hakikaten cok "ilginc bir kadindi. TV seyrederken, televizyona konusur, eger bir "tehlike varsa"kizim, oglum; dur, oraya gitme, ordan gecme v.s." seklinde TV'daki sanatcilari "uyarirdi" Acik oturumlari hic kacirmaz, Demirel'i hic sevmezdi. Her seferinde, Demirel TV'de bir aciklama yaptiginda; "Boyu, bosu devrilesice, yiding, yiding, gidik, g.t, gobek buyuttun. Zikkim yi. Yidiklerin, bogazina dursun, insallah. B.k yiyesicenin evladi" derdi.

Hic kimseden lafini, sozunu esirgemez, anneme gore "aileyi utandiracak" duzeyde sozler soylerdi. Sohbeti, fikralari bol; cok sevecen bir kadindi. Ben, her seferinde; onun o "kivir kivir olmus" pamuk gibi, yanaklarindan operdim. Onu koluma takar, kiz arkadasimmis gibi, sinemaya, pastahaneye, gezmeye gotururdum. Ben o zamanlar; orta-lise talebesiydim. Bir sozunu unutamam.

"Kizim, oglum; yinni (hafif) olma, yinni tasa g.t silerler" derdi.

Boyu, posu devrilsin
Tenesirlerde yikansin
Gun yuzu gormeyesin

Onun beddua sozleriydi. Bu vesile ile; sevgili anneannecigimi de, anmis oldum.
Dilaver'in ve senin sayende.

"Yuzu suyu hurmetine.

§ (birinin veya bir şeyin) yüzü suyu hürmetine
“birinin veya bir şeyin hatırına veya varlığına değer verildiği için” anlamında kullanılan bir söz: “Ben şu iki kolumun yüzü suyu hürmetine yaşıyorum, yaşıyorsam.” -Z. Selimoğlu.
Deyim

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
11-09-2009, 00:15
Saygideger dilaver;

üçlemeye beşlemeye başvurmayacak. -dilaver-

Besleme degil; dortleme.

Saygilarimla;
evrensel-insan

dilaver
11-09-2009, 00:20
Burada yapılan çok çocukça... Kreş çocukları kadar olabilseniz, doğrudan tepki verseniz yerinde ve zamanında, bu kadar çok şey biriktirmezsiniz içinizde birbirinize karşı ve böyle dolambaçlı yollardan iğneleyip durmazsınız birbirinizi...

Gene olmadı sayın esron

Olup bitenlerin sadece artık olaya ciddi bir boyut vermekten çıkarmak oldugunu bile anlamamışsınız. Üstelik iddia ettiginiz şeylerin kanıtı yerine suçlamayı tercih etmişsiniz.

Sayın esron

burası ciddi bir sitedir ve her şey ciddiye alınır ve ciddiyetle incelenir. Ama siz şimdiye kadar bu başlıga ciddiye alınacak bir şey sunamadınız ki. Üstüne üstlük bir de savunmaya geçip suçlamaya başladınız.

İsterseniz ya kanıt getirin, ya da sonsuza kadar susun ve saygınlıgınızı zedelemeyin.

Biraz zaman geçerse TD sitesinin uslubuna ve esprilerine ve de dostluk anlayışına sizde alışırsınız,

Yapılan pek çok şeyin sizi kurtarmak oldugunu da anlamadınız.

Biz sizi aramızda görmek istiyoruz, tamam hata da olabilir ama kimse sizin üzerinize gelmiyor, onun yerine yüzü suyuna gidiyoruz. Biraz empati lütfen.

saygılarımla

esron
11-09-2009, 00:29
Dilaver,

Kendimi bir fikir sitesinde sanmıştım ve bir soru sormuştum... Bu algılamamdan dolayı özür dilerim...

Buranın mahkeme olduğunu ve soru sormanın suçlamaya eş olduğunu bilsem, gördüğüm anda kanıtı kaydetmez miydim sanıyorsunuz?

Pehhh...

İnsanlara faşist, histerik tepkili, amacın bağcı dövmek, gibi adaletsiz ve ön yargılı sıfatlar yapıştırmak bu kadar kolay olamaz... Bunun benzeri tek bir iletimi getirin şimdiye kadar kişiliği hedefleyen ya da bundan sonra... Getiremezsiniz...

Ama sizin tek bir sorudan yola çıkarak ürettiğiniz tüm sıfatlar ortada... Bu nedenle:

Ben bu gece burda yönetim olarak sizin adalet anlayışınızı aldım ve soluma koydum: Sıfır...

Dilaver,

Ya beni okumuyorsunuz, ya okuyor anlamıyorsunuz, ki bu benim ifade özrümden de olabilir pek tabii... Çünkü hâlâ kanıttan falan bahsediyorsunuz...

Bu nedenle dün geceki mesajımı bir daha basıyorum, anlamadığınız yerleri tek tek sorun ki başka kelimelerle anlatmaya çalışayım...

dilaver
11-09-2009, 00:31
Ya beni okumuyorsunuz, ya okuyor anlamıyorsunuz, ki bu benim ifade özrümden de olabilir pek tabii... Çünkü hâlâ kanıttan falan bahsediyorsunuz...

Önce başlıga konu olan ilk iletinizi degerlendirin, sonra sırasıyla digerlerine de geliriz.

saygılarımla

evrensel-insan
11-09-2009, 00:34
Saygideger arkadaslar;

Hayda, yeniden mi basliyoruz, yani! Bu baslik, ancak bu konuda birkereligi kaldirabilir, iki kerelik biraz "agir basar" Benden soylemesi. Cunku, pek yazacak "kontenjan" kalmadi, kimsede.

Saygilarimla;
evrensel-insan

azrael
11-09-2009, 00:42
bence herkes neyin ne olduğunu gayet ii anladı esron haricinde, oda anlamamakta ısrar ediyor...konu kilitlensede üyeler birbirine laf yetiştirmeyi bıraksa çok iyi olur

haksızmıyım?????*

esron
11-09-2009, 01:04
azrael

Yavaş anlıyorum ben sen anlatsana özetle biraz, ben şu soruyu sordum:

"Eski forumları incelerken, Kürtçe olduğunu düşündüğüm iletiler gördüm...

Sitenin dil kuralı nedir? "

Ve sen bizzat sen bana:

arkadaşım bu soruyla faşistliğini göstemenin bir manası yok

Dedin...

Benim bu sorumdan faşist olduğumu çıkaran bir bakış açısını hakikaten anlamaya çalışıyorum ama anlayamıyorum...

Bak sen soruyu okur okumaz benim faşist olduğuma karar kılmışsın... Buna nasıl karar kıldın açıklar mısın?

Bak senin bu tepkinle, ben de hakkında bir çok fikir yürütebilirdim ama yapmıyor ve sana soruyorum, açıklayabilir misin, bu soru neresinde yazanın faşist olduğunu gösteriyor?

azrael
11-09-2009, 01:14
söyleyeyim arkadaşım...

eski forumları incelerken adım gibi eminimki kaynak olarak gösterilen birçok türkçe olmayan yazıya denk gelmişsindir. şöyle deseydin ki ya arkadaşlar türkçe olmayan yazılara denk geldim o zmn böyle şeyleri konuşmuyor olacaktık şu an.. ama senin orda kürtçeyi vurgulaman ister istemez dank ediyor kafada...psikolog olan varsa ona soralım o daha ii bi şekilde çözümleyebilir cümlelerini ve o an ne kastetmek istediğini.

psikolog olmaya da gerek yok çoğu arkadaşım benimle aynı fikirde..

esron
11-09-2009, 01:28
söyleyeyim arkadaşım...

eski forumları incelerken adım gibi eminimki kaynak olarak gösterilen birçok türkçe olmayan yazıya denk gelmişsindir. şöyle deseydin ki ya arkadaşlar türkçe olmayan yazılara denk geldim o zmn böyle şeyleri konuşmuyor olacaktık şu an.. ama senin orda kürtçeyi vurgulaman ister istemez dank ediyor kafada...psikolog olan varsa ona soralım o daha ii bi şekilde çözümleyebilir cümlelerini ve o an ne kastetmek istediğini.

psikolog olmaya da gerek yok çoğu arkadaşım benimle aynı fikirde..

Ne diyeyim... Soran olursa bu aralar adını söyleme o zaman...

Yazışmaları okurken yazılan kadarını değil de, "hmmm şöyle olmuştur" diye düşünme ve muhakeme hakkımız varsa ve buna göre sonuçlar çıkaracaksak, ben de senin psikolojini şöyle okuyayım o zaman:

Sen bir Kürt milliyetçisi olmalısın, bu nedenle bu sorumdan bu anlamı çıkardın... Üstelik Kürtlere herkesi düşman görmek gibi bir kompleksin var ki, bu soruyu soranın faşist olduğuna karar verdin... Belki de Kürtler dışında herkesin faşist olduğunu düşünüyorsun, bu da çok mümkün... Gerçi ben senin ifadenle "adım gibi eminim" diyemiyorum ama kimliğinle bir sorun halinde olduğunu düşünüyorum...

İnsan, milliyetini bu kadar önemserse, herkesi de öyle zanneder, bu da çok doğal olarak bana faşist demeni açıklar...

Milliyetinden başka özelliklerinin olduğunu fark edersen bu sorun hallolur bence...

Nasıl, beğendin mi psikolojik analizimi?

azrael
11-09-2009, 01:38
bende sadece gülerim bunlara....

sana ne olduğumu söyleyeyim kimseden çekinecek halim yok..

ben komünistim arkadaşım tamam mı? milliyetçiliktende milliyetçilerdende nefret ederim ister türk ister kürt ister arap vs..

ben gayet mantıklı bişey söyledim bence konuyu çarpıtmanında bir manası yok sen sadece soruya cvp ver...

1- 100. sayfalara kadar gidipte hiç mi türkçe olmayan ve tercümesi olmayan ileti görmedin????
2- neden sadece kürtçe ifadesini kullandın

placebo
11-09-2009, 01:42
Burası kafası bozulanların birbirlerine çatacağı bir başlık haline dönüşmüş durumda..

Bence kilitleyelim..

azrael
11-09-2009, 01:44
ben bunu çoktandır söylüyorum...kilitlensin bencede

esron
11-09-2009, 01:50
Ne olduğundan bana ne, konu bu mu?

Hakkında bildiğim çünkü ispatladığın tek gerçek var: Ön yargılısın...

azrael
11-09-2009, 01:56
sorularıma cvp vermedikçe senin tam olarak nasıl biri olduğun konusunda şüphe duyarım arkadaşım...

ben tahlil yaparım ve ona göre konuşurum....

az önce bana kürt milliyetçisi dedin sonrada ben, komünistim dedim sen bana ne ne olursan ol dedin aynı çocuklar gibi...

tmm ben sana ilk mesajda biraz önyargılı davranmış olabilirm ama dediğim gibi cümlelerin insanın aklına ilk onu getiriyor...sonra sen daha 3. mesajda ne olduğunu belli ettin az çok...

HuBBeZ
11-09-2009, 01:58
Hanımlar beyler...bu sayfalarda yabancı dilde alıntılar kaynakçalar vs (adresi ve yayın bilgisi detayı ile) yer alabilir. Tercümesi olmak kaydı ile...Bu sayfalardan her bir üyenin sorunsuz olarak yararlanabileceği tek dil Türkçe dir.

Özgürlük, demokrasi kavramlarının etrafında tavaflar ederek bu ortama Kürtçe, İngilizce, Almanca, Fransızca ileti yazamazsınız. Site yetkilileri bunu açıkça dile getirmektedirler.

Diyelim ki Kürtçeniz Türkçenizden daha kötü...o zaman gidecek ve kendinizi kendi dilinizde okuyacak ve cevap yazacak site bulacaksınız. Bu sitenin dili Türkçedir. Bu cümlem faşist bir cümle değildir...zira bu site üyelerinin ürettiklerinin anlaşılmasına binaen akılcı ve mantığa uygun gerekçe şudur ki; Türkçe bilenlerin kolayca anlayabileceğini düşünerek bu sitenin dili Türkçe denmektedir.

Bir kaç kişinin demokrasi ve özgürlük kavramlarının şehvetiyle hislenip kendinden geçerek "İsteyen istediği dille yazar" demesinin ne bu siteye ne de okuyanlarına ne de yazanlarına yararı yoktur.

Bazı iletiler tercümesi edilmeden asılı kalmış, gözden kaçmış olabilir. On binlerce ileti içerisinden bir kaç tane tercümesi olmayan ileti yakalamış olmanın yaygarasının mal bulmuş mağribi yaygarasından farkı da yoktur.

azrael
11-09-2009, 02:04
Özgürlük, demokrasi kavramlarının etrafında tavaflar ederek bu ortama Kürtçe, İngilizce, Almanca, Fransızca ileti yazamazsınız. Site yetkilileri bunu açıkça dile getirmektedirler.

senin bu 20 sayfalık mesajları okumaktan çekindiğin açıkça ortada bence önce oku sonra gelip yorum yap..hangi yönetici öyle bişi dedi onuda kanıtla ve göster..öyle kafana göre yazmakla olmaz..

HuBBeZ
11-09-2009, 02:07
Site yönetimindekiler ve sitenin kural koyucuları üyeler içerisinde bir kaç İngiliz, Kürt, Alman ya da ne bileyim İtalyan olabilir veya siteyi bir kaç Alman İngiliz Rus ya da Kürt açıp okuyabilir gibi bir endişe taşımazlar. Site yönetiminin amacı bu sitenin optimum seviyede yazılarak oluşturulması ve optimum seviyede okunması ve anlaşılması derdindedirler. Hangi üye olursa olsun bu sayfalara Türkçe harici bir dilde bir şeyler yazıyor ise ve bu yazdığının tercümesini yapmaksızın sitede bırakıyor ise o kişinin amacı bu sitenin amacına hizmet etmiyor demektir.

azrael
11-09-2009, 02:11
ha tmm oldu şimdi tercüme kelimesini önceki mesajına da yazacaktın arkadaşım...bak yine söylüyorum sen önce tüm iletileri oku sonra yorum yap burda benimde farklı bişey söylediğim yok...

prozac
11-09-2009, 02:12
Arkadaşlar herşey söylendi gibi ..Kalanı sohbet odasında dile getirmeye ne dersiniz ?

pante
11-09-2009, 02:15
senin bu 20 sayfalık mesajları okumaktan çekindiğin açıkça ortada bence önce oku sonra gelip yorum yap..hangi yönetici öyle bişi dedi onuda kanıtla ve göster..öyle kafana göre yazmakla olmaz..

Haydaa!
Herkesin anladığı sanılıyor ama demek ki bazı arkadaşlar hala Türkçe dışında da yazılabileceğini sanıyor.
Yönetimin söylediği gayet açık Azrael:
Sitenin dili Türkçedir. Türkçe dışında bir dille yazıldığı takdirde bu iletiler silinir. Ancak tercümesi verildiği takdirde izin verilebilir.

azrael
11-09-2009, 02:17
msj 197 i okuyun lütfen ....ya arkadaşlar lütfen mesajları okuyun sonra yorum yapın öyle direkt atlayınca bak böyle oluyor

HuBBeZ
11-09-2009, 02:18
Dilaver in, ki sitenin yetkilisidir, başından beri yazılanların daha ilk sayfasındaki mesajı ve sonrasındaki mesajları bu duruma açıklık getirmektedir.

Ne demiş? Açın kendiniz bakınız...

Bu sitenin dili Türkçedir.
Tercümesi olmak kaydı ile başka dillerden kaynakça getirilebilir...
Tercümesi olmayan yabancı dilde mesajları silinmektedir.

Bu açıkladığı duruma uymayan bir kaç mesaj olabilir...Gözden kaçmıştır...

Ve diyorlar ki: "Bulun getirin gösterin gereğini yapalım."

Sizler buradaki yöneticilerin mesai yapar gibi bu siteyi dakik olarak takip ettiklerini sanıyor ya da bekliyorsunuz da, site sorumlularının kendi asli işleri ile haşır neşir olurken yazılan onlarca mesaj içinden bir kaçının gözden kaçmış olmasını malzeme ederek buralarda yaygara koparmaktasınız.

Geçin bunları bir kalem...

Cidden geçiniz.

Mal bulmuş mağribi şehveti ile komik olmaktasınız.

azrael
11-09-2009, 02:22
sana katılıyorum çok doğru söylüyorsun bu noktada HUBBEZ..bu daha öncede dile getirildi ama meselenin muhattabı anlamak istemedi yine...bence herkes herşeyin ne olduğunu gayet iyi anladı lütfen sizde onay verinde bi yönetici kilitlesin bu konuyu

HuBBeZ
11-09-2009, 02:28
"Ben bu siteye ileti yazarak emek veren biriyim"...burada benim ne ya da kim olduğumun en basit tanımıdır bu. Bunu yapıyorum diye bu sitenin yönetimi ya da kuralları üzerinde hak sahibi olmamın hiç bir esprisi yoktur.

Üye olurken hiç birinizin okumadan bastığınız "KABUL EDİYORUM" yazısının içeriği şunu der...

..."sizler her ne kadar buraya emek veriyor olsanız dahi bu emeğiniz karşılığında bu sitede söz sahibi olamazsınız."

İçinizden bazıları "DEMOKRASİ GEREĞİ HAK SAHİBİ OLURUM" diye düşünebilir...

...hayır olamazsınız.

Düşünceyi dile getirmek hak sahibi olmak manasına gelmez.

Buraya birileri başka dilde bir kaç ileti yazdıysa ve bu da gözden kaçtı ise bu iletilere siz rast geldiyseniz site yönetimine mesaj yazabilirsiniz...

...ben olsam bu mesajı özel mesaj olarak atardım.

Sitenin gerek teknik gerekse gözden kaçabilecek bir kaç eksiğini BAŞLIK EDEREK yaygara kopararak KONU ETMEK, az önce belirttiğim üzere genel site amaç ve hizmetinin dışında dansetmek hevesi demektir ki bu da etik kavramının sulandırılmasıdır.

20 sayfadır yaptığınız budur.

azrael
11-09-2009, 02:35
20 sayfadır yapılan şu (ben kendi adıma konuşuyorum)

Sitenin gerek teknik gerekse gözden kaçabilecek bir kaç eksiğini BAŞLIK EDEREK yaygara kopararak KONU ETMEK, az önce belirttiğim üzere genel site amaç ve hizmetinin dışında dansetmek hevesi demektir ki bu da etik kavramının sulandırılmasıdır.

aynen şu dediğinizi yapmaya çalışanlara tepkimi gösteriyorum....bu paragrafın beni etkiledi çünkü bizde bunun parçası olduk onu anlamamı sağladı. en başından olayı bitirecektik ama zararın neresinden dönülürse kardır... bundan sonra cvp yazmaya mecbur kalmadıkça yazmayacağım ....

esron
11-09-2009, 03:03
Hubbez,

Soru bana ait, yaygara değil...

Ancak mesajınızı okuyunca fark ettim ki, hakikaten bunu özel mesajla sorabilirdim ama aklıma takılınca ve tüzükte de bulamayınca bu başlık içinde sordum... Sorunun suçlama olarak alınacağı ise aklımın ucuna uğramadı...

Şimdi siz yazınca fark ettim hakikaten özel mesajla da sorabilirdim ben bunu ancak sitelerde pek özel mesajlaşma huyum olmadığından herhalde, bunu düşünemedim...
Düşünemediğim noktayı önüme koymanızdan dolayı teşekkür ederim...

HuBBeZ
11-09-2009, 03:08
Yaygara kelimesini seçmemin sebebi başlığa yakıştırdığım bir sıfat değildi...21 sayfa içeriğine reva gördüğüm bir yakıştırma idi.

Hemfikir olmanız ve bakış açısı değiştirerek bulunduğum noktadan bakarak benimle aynı manzaraya yakın manzarayı görebilmenizden dolayı ben de teşekkür ederim.

evrensel-insan
11-09-2009, 03:09
Saygideger arkadaslar;

Oh, be nihayet, baslik bir sonuca baglandi. Herkes sag ve selamet.

Saygilarimla;
evrensel-insan

thunderpoint
11-09-2009, 21:25
Şimdi siz yazınca fark ettim hakikaten özel mesajla da sorabilirdim ben bunu ancak sitelerde pek özel mesajlaşma huyum olmadığından herhalde, bunu düşünemedim...
Düşünemediğim noktayı önüme koymanızdan dolayı teşekkür ederim...

Bak şimdi.. Hiç oldu mu esron.. Pervane'nin latifeden uzak ve kendinden emin, kesif provokasyon tahlilini yerle bir ettin şimdi... :bump2:

pervane
11-09-2009, 22:45

Buram buram hem de..:D

Yahu bu sitede benden başka herkes beni bir şeye benzetti galiba!!! biraz daha gayret ederseniz yakında ben bile kendi kendimden korkmaya başlayacağım. Ben neymişim be! hangi konunun nerde latife nerde ciddi olduğunu kavrayacak yaşta olduğumu da düşünüyorum üstelik. Gerçi kimse benim düşünebileceğimi düşünmek istemiyor olsa da! Thunder bu sitede yeterince hayranım var, bu kadar şımartılmayı hak ettiğimi düşünmüyorum, siz eksik olmuş olsanız pervane için pek bir kayıp olmayacaktır. Biraz da pervaneyi bırakıp başka üyelerin neler dediğine dikkat edilse iyi olmaz mı? pervaneden önce daha ciddiye alanlar olmuş.

Şimdi benim de sizinle sitede özel mesajlaşma huyum olmadığı için düşünemeyip yukarıdaki satırları burdan yazmayı uygun gördüm! Bir üyenin özel mesajdan haberi olabiliyor, site üzerine düşünceler başlığını bulabiliyor, fakat site iletişim masasına veya yöneticilerden hiç birini düşünemiyor ne hikmetse! aynı düşünemeyen üye sitenin yumuşak karnını düşünebiliyor, hakkatten ben latifeden bayağı uzaklaşmışım, ne yapalım bir de esron sayesinde yerle bir olsun tahlillerim.:humble:

dilaver
11-09-2009, 23:00
Bu yanlış kavrama oldu.

Çünkü placebo'nun provokatör kokusu aldıgı kişi pervane falan degil. pante nin ki de degil. Aslında kimseninki degil.

O koku alındı ve bertraf edildi.

Yanlış algılayıp sertleşmeye gerek yok.

Yoksa muhteremden üçlem/yedilem isterim ona göre. :drum:

saygılarımla

pante
11-09-2009, 23:04
Yahu bu sitede benden başka herkes beni bir şeye benzetti galiba!!!

Seni provakatör yerine koyan mı var ki üstüne alınıyorsun?
Bir yazın hakkında istisnai olarak o da "provakatör" kelimesini kullanmadan eleştirdik diye provakatör olduğunu mu sandın?
İstesen de olamazsın. Daha 10 fırın ekmek yemen lazım.
O işin uzmanları varken sen kim provakatör olmak kim? :nod:

pervane
11-09-2009, 23:06
yahu dilaver ne girdin yine devreye! ben de provakasyonu yapan benim demişler demedim ki. Tek provakasyon kokusu alan pervaneymiş dedikleri için yeni tahlilde bulundum.:D

dilaver
11-09-2009, 23:10
Bazen devreye girmek gerekir ve devreye girmek de iyidir.

Bu başlık ilginç bir şeye şehadet ediyor. Kürt kelimesinin geçtigi bir başlıkta ilk defa tüm site tek vücut olduk. Birbirimizi suçlamadık ve sanatı savunduk. Hiç bir biçimde de fikir ayrılıgımız olmadı.

Birbirimizi anlayabildik, empati kurabildik. Ve dogrusunu yaptık.

İstisnasız hepimiz düşünceyi ifade özgürlügünün yanında olduk, sanatta kısıtlama olmayacagında hem fikir olduk. Ayrıca sanatın birleştirici gücünü de yaşamış olduk.

Bu özlenen bir tabloydu ve gerçekleşti. Bunu gereksiz polemiklerle bozmaya hakkımız yok. Zannedersem yavaş yavaş birbirimizi kavrayabiliyoruz.

O yüzden anlamsız kelimelere takılmanın da geregi yok.

saygılarımla

placebo
11-09-2009, 23:23
yahu dilaver ne girdin yine devreye! ben de provakasyonu yapan benim demişler demedim ki. Tek provakasyon kokusu alan pervaneymiş dedikleri için yeni tahlilde bulundum.:D

Provokasyon lafı duydumu tüyleri diken diken oluyor sevgili pervane'nin doğal olarak.."Adı çıktı dokuza, inmez sekize" diye değiştirsek diyorum nickini .:D.

evrensel-insan
11-09-2009, 23:28
Saygideger arkadaslar;

Cekin bakiym, elinizi pervaneden. Birakin, kizcagizi rahat artik. Yoksa "basiniza pervane kadar tas dussun" diye, beddua ederim, ona gore!

Saygilarimla;
evrensel-insan

thunderpoint
11-09-2009, 23:29
İlahi! schopen ben dahil diğer üyelerin de almış olduğu provakasyon kokusunu duymamanız olası mı? siteye yeni üyelikler ve "dil meselesi" bu konuyu çözmesi için Hakkı Devrimi mi çağırsak bilmem ki ne yapsak :bump2:

Mühim olan ne dediğinin farkında olmaktır sevgili pervane.. Ben sadece senin düşüncelerinin yanlışlığını senin dilini kullanarak gösterdim.. Sanırım yukarıdaki de buna kanıt sayılır..:)

pervane
11-09-2009, 23:35
Aksine placebo eller taşa basar iz olmaz, pervane basınca iz oluyor. Hiç bir kuvvet bana nickimi değiştiremez. TSE başvurumu yaptım patent alacağım:)

Ben bu satırları yazarken thunderin ileti yazmış olduğunu gördüm. Cevapsızlık hakkımı kullanıyorum:hail:

thunderpoint
11-09-2009, 23:38
Bir üyenin özel mesajdan haberi olabiliyor, site üzerine düşünceler başlığını bulabiliyor, fakat site iletişim masasına veya yöneticilerden hiç birini düşünemiyor ne hikmetse! aynı düşünemeyen üye sitenin yumuşak karnını düşünebiliyor

Ve inatla yanlışta ısrar... Kalın ve büyük yazının hikmetini çözebilirsen neden bu kadar çok hayranın olduğunun da farkına varabileceksin sevgili pervane...

pervane
11-09-2009, 23:50
Sizin için yanlış olabilir yazdığım, tüm site için de beni bu kadar hayran sahibi yapan! özel kılan! da yanlış yorumlansa da kendi doğru bildiğimi yanlış algılanma korkusundan uzak ifade etmem. ne hikmetse ben ikna olmadım bu başlığın açılış gayesinin provakatif olmadığına. Bu konuda başkalarının neden ikna olduklarına dair yanlış olduklarını da ısrarla savunmadım.

esron
11-09-2009, 23:51
Yahu bu yazışmalarınızdan henüz gelen üyeler, biri de ben oluyorum, hiç bir şey anlamıyorum, galiba uzun süreye bağlı konular... da ama yazışmalarınız özel gibi, ki ben anlamıyorum...

Hadi ben düşünemedim ve bu soruyu sordum, siz de mi özel mesajla sohbet etmeyi düşünemiyorsunuz?

unbe
12-09-2009, 00:22
Yahu bu yazışmalarınızdan henüz gelen üyeler, biri de ben oluyorum, hiç bir şey anlamıyorum, galiba uzun süreye bağlı konular... da ama yazışmalarınız özel gibi, ki ben anlamıyorum...

Hadi ben düşünemedim ve bu soruyu sordum, siz de mi özel mesajla sohbet etmeyi düşünemiyorsunuz?

sevgili esron
sitemizde zaman geçirdikçe ve eski konuları okudukça bu başlıktaki karşılıklı konuşmaları da daha iyi anlayacaksınız.
Dilavere katılıyorum,site olarak gerçekten de çok yol katettik.

Sarayli
12-09-2009, 05:01
Sevgili esron,
Bu siteye üye olurken Devlet Dairesi'ne mi üye olunuyor sandın, anlamadım???Dil sorununu aşamadan,Din sorununu nasıl aşabiliceğin hakkında bir fikrin var mı?
Tur teknesinde Kaptanlık yapıyorum.İşim gereği her gün Rus,Gürcü,Fransız,İngiliz,Alman,vs, birçok milletten insan gezdiriyorum.Bunlar,kendi aralarında istediği dilden,istediği telden konuşurlar.Benim teknemin gidişatı ve rotası için hiç problem değil,beni de ne konuştukları,ne dedikleri hiç ilgilendirmez.Ama,Tuvalete gidebilmeleri için tuvaletin anahtarını benden istemek zorundalar ve bunu da TÜRKÇE istemek zorundalar.Bu benim koyduğum bir kural,ingilizce,rusca,italyanca,almanca falan bir taraflarınıda yırtsalar o anahtarı alamazlar,ta ki " Kaptan tuvalet anahtar" deyinceye kadar...Türkçe söylememek için çok direnen oldu ama,Allaha şükür hiç kimse altına kaçırmadan Türkçe anahtar isteyebildiler.Kural bu,ya altına yapar ya da Türkçe söyleyip anahtarı alır...Çok iyi 3-5 dil bilen personelim de dahil anahtarı almak için (hadi onuda söyliyeyim,personelimin birisi kürt) türkçe istemek zorundalar.
Şimdi,sen diyorsun ki, bu teknede olan herkes Türkçe konuşsun...Kendi aralarında kimin hangi dil konuştuğu ne seni ilgilendirir,ne de beni.O eski forumlarda esron'dan Kürtçe bir talepte mi bulundular da sen anlamadında rahatsız oldun? Olma kardeş,,,Forum genel anlamda Türkçe,eğer fikir ve düşüncelerini paylaşmak isterlerse elbetki onlarda Türkçe yazacaklar...
ESAS SORU ŞU OLMALIYDI; Türkiye Cumhuriyeti'nin dili TÜRKÇE de, ben neden 5 vakit ARAPÇA ezan dinliyorum???Neden TÜRKİYEM'de 5 vakit avaz avaz ARAPÇA'yı dinlemeyi sorgulamıyorum'da,bu sitedeki kendi aralarında sessiz sedasız kürtçe konuşulduğunu sorguluyorum???

esron
12-09-2009, 15:03
Saraylı

Konu bir zahmet forumun hepsini okursan, konunun nasıl gelişip kapandığını da görürsün...

HuBBeZ
13-09-2009, 16:15
Almanca:Toilette
İngilizce:Toilet
Rusça: туалет (Tuvalet okunur)
Bulgarca: тоалетна (Tuvalet okunur)
Fransızca: Toilette
Yunanca: τουαλέτα (Tuvaler okunur)
Afrika dili: Toilet
Çekçe: Toaleta
Estonyaca: Tualett

Tuvaletin anahtarını hepsi kendi dilinde istiyordur da sen Türkçe sanıyorsun bence.
:)

Hani tuvalet bizde kullanılmayan bir kelime olsaydı, altına eden edeneydi...

güneşinzaptıyakın
16-09-2009, 23:19
Sayın unbe ve yöneticiler; kürt alfabesi ile ilgili bir konu açtım ve bu gün hurafi konusu ile birleştirilmiş, gereğinin yapılmasını rica ederim... ilgi için teşekkür ederim...

uyar
02-10-2009, 00:21
Almanca:Toilette
İngilizce:Toilet
Rusça: туалет (Tuvalet okunur)
Bulgarca: тоалетна (Tuvalet okunur)
Fransızca: Toilette
Yunanca: τουαλέτα (Tuvaler okunur)
Afrika dili: Toilet
Çekçe: Toaleta
Estonyaca: Tualett

Tuvaletin anahtarını hepsi kendi dilinde istiyordur da sen Türkçe sanıyorsun bence.
:)

Hani tuvalet bizde kullanılmayan bir kelime olsaydı, altına eden edeneydi...

bu aralar herkes tuvalet nerede diyeceğine lavabo nerede diyor..sinir oluyorum walla???

bu ne utangaçlık.. ne var tuvalet demekte ???

evrensel-insan
02-10-2009, 00:33
Saygideger uyar;

Lavobo; el-yuz yikanan yerdir. Icine cogdurulmez ki!

Saygilarimla;
evrensel-insan

laik81
10-12-2009, 00:55
Merhabalar,
Aranızda yeniyim, ve bu muhtemelen bu site dahil, uzun zamandır netle tanışan biri de olmama rağmen ilk defa bir forumda bir konuya yorum yapmaktayım ve mamafih yorum mesajlarımın devamı gelecektir..Turan dursuna duyduğum saygıdan ve böyle bi siteyi bizlere armağan eden site yöneticilerine öncelikle teşekkür ederim...

Konuya gelecek olursam, esron arkadaşımızı doğru anladıysam katılmakla beraber ekliyorum;

Burası Türkiye Cumhuriyetidir, Dili Türkçedir... Ayrı ve bağımsız bir devlete sahip olmamış hiç bir etnik azınlığın bana göre hiç bir yerde ortak dilin dışına çıkması doğru değildir... Şu son dönemde ortalık Anayasal hak ve ödevlerin umarsız ihlalleriyle doluyken bu sitede bu yaptıkları devede kulak misalidir zaten...

Kürtler ne zamanki bi devlet olurlar bayrakları, sınırları olur o zaman dillerine saygı duyarım ama bu koşullarda üstelik bu ödünsüz taviz beklentileri karşısında bu yaptıklarına daha fazla tahammül edemeyeceğim...

Evet Burası özgür bir site, ancak esas ta özgür, usülde sınırları ve kuralları vardır elbet... Kaldı ki ortak alanlarda özgürlüğün nedenli tartışılabildiği yada yaşanabildiği açıktır... Tavsiyem; bu gibi boşa zaman harcayan tartışma ve konulara, ayrışma ve kökleşmelere mahal vermemek adına herhangi yabancı resmi bi dilin dışında diğer tüm etnik ve azınlık dillere böylesi büyük özgürlükler vermemektir...

Daha fazla ukalalık yapmak istemiyorum görüşlerim bunlar..
Saygılarımla..

evrensel-insan
10-12-2009, 01:26
Saygideger laik81;

Oncelikle hos geldin.

Politika bolumunde, bu konuda cok baslik var. Soyle bir tararsaniz, Kurd konusu ile ilgili goruslerinizi oraya iletebilirsiniz. Kurdlerle ilgili dil dahil, her turlu konu uzun suredir bu sitede dile getirilmekte. Bu arada, resmi dilin Kurtce olmasi gerektigini kimse savunmuyor. Sadece Kurtcenin de bir dil olarak sunulmasina ve ogrenilmesine olanak saglanmasindan bahsediliyor.

Saygilarimla;
evrensel-insan