PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TURAN DURSUN'U KİM ÖLDÜRDÜ?

Aliminyum
02-12-2005, 19:37
Sahiden kim öldürdü?
Ezbere cevap vermeyin. Yok şeriatın kurşunları, yok islamcı örgütler falan diyecek adam varsa belgeyle gelsin.
Belge olarak gazete küpürlerinden daha ciddi belgeler getiremiyorsanız,

"İslami Hareket" diye bi örgüt öldürdü dedikten sonra İslami hareket örgütünün nerede,nezaman,kimler tarafından,hangi amaçla örgütlendiğini,naısl silahlandığını bilmiyorsanız,

Mahkeme tutanaklarındaki ibarelerin temellerini bildiremiyorsanız

"Turan Dursun'u Müslümanlar Öldürdü" demeyin.

02-12-2005, 22:34
wallah ben oldurmedim

03-12-2005, 11:03
Sitemizin "TANIYALIM" linkinde bunu açıklamıştık ama burada da yazmamızda sakınca yok:

23 temmuz 2000'de İstanbul 3 nolu DGM' de Turan Dursun ve Çetin Emeç davalarından yargılanan İrfan Çağırıcı önce 7.5 yıla daha sonra ise "Anayasal düzeni silah zoru ile değiştirmeye kalkışmak" suçundan idam cezasına çarptırıldı.

Sanıklardan Ekrem Baytap, Tamer Aslan, Mehmet Ali Şeker ve Cengiz Sarıkaya hakkında aynı suçtan dolayı ömür boyu hapis cezası verildi. İrfan Çağırıcı'nın kardeşi Rıdvan Çağırıcı ve avukat Hüsnü Yazgan'ın da aralarında bulunduğu 12 sanık örgüt üyeliği suçundan 3 yıl 9 ay ila 12 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldılar.

İslami Hareket adlı örgüt üyeleri olan bu kişiler hakkındaki dava kararı 6 mart 2002'de Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından onandı.

burkay
03-12-2005, 12:05
cem senin nüfus hüviyetinde müslüman yaziyor degilmi ? sen müslümanmisin ? turan dursunu öldürenin müslümanlar oldugu kanisina nerden variyorsun ? bir müslüman bir insan öldürmenin suç oldugunu çok iyi bilir ve allah korkusu ona bunu yapmasini engeller ... ispatin geçersiz gibi görünüyor ... bunu yapanlarin nüfus hüviyetinde müslüman yazmalari onlari müslüman yapmaz ... ateist arkadaslarin nasilki hüviyetinde müslüman yaziyorsa ...

03-12-2005, 12:25
Yukarıdaki yazımda belirttiğim dava İslami Hareket örgütü hakkında idi ve yargıtayda onanmış, bitmiş bir davadır Burkay.

.........
23-09-2006 tarihinde düzeltme yapılmıştır:
"Hizbullah" yerine doğru olan "İslami Hareket" dir.

MiRZABEYOGLU
03-12-2005, 12:53
o dava onandimi ?

Bulent
03-12-2005, 23:43
Kimin öldürdüğünü bilemem. Ama, günümüzde bu tür şeyler yazıp çizen insanların öldürülmesine karşıyım; İslam'ın da (bu devrin koşullarında) böyle insanların öldürülmesine cevaz vermediğini düşünüyorum. Zaten Turan Dursun'un öldürülmesi, onun yazdıklarının yaygınlaşmasını isteyen çevrelerin amacına hizmet etti. Turan Dursun öldürülmeseydi bu kadar çok okunur muydu? Hiç sanmam! Aslında T.Dursun cinayetinde bir takım gizli yönler olabilir. Müslüman kimliğindeki bir tetikçi kullanılmış olabilir. Önemli olan ona o tetiği kimlerin çektirdiği, hatta, o tetiği çektirenlerin arkasında da kimlerin olduğu önemli. Öyle değil mi? Günümüzde, radikal islamcı terör örgütü ve törörist olarak sunulan kişi ve grupların hemen hemen tümünün ardında anti islamcı güçlerin olduğunu hepimiz biliyoruz. El kaide örgütünü ABD'nin kurup kontrol ettiğini hepiniz biliyorsunuz.

Herkes inanıp inanmamakta serbestse, neden inanıp neden inanmadığını ifade etmeke, bunu kamuoyunun önünde tartışmakta, yazıp çizmekte de serbest olmalı. Ama, bu sitedeki bazı kişilerin yaptığı gibi, hakaret ve tahrik içeren yazılar hiç bir zaman kabul edilemez. Milyarlarca insanın mensup olduğu bir dinin temel değerlerine küfür etmek, bilimsel olmakla övünen bir insanın tavrı olmamalı. Sizin dininiz (ve dinsizliğiniz) size, benim dinim bana denmiyor mu?

rutkay
04-12-2005, 23:08
T.Dursunu Cibuti,Kongo,Gana devletleri ve Kasımpaşa da yol çalışması şer emelli kişilerin kurduğu Yeni zelanda destekli bir örgüt öldürdü..Aaaa..siz bunu bilmiyormusunuz..NE YAZIK ! (YAZIK !!)

05-12-2005, 00:13
Müslümanlik adam öldürmeye cevaz vermez,hasaaaaaa.Hiristiyanlik engizisyon kurmadi,hasa aaaa
Seiat diye menemende Kubilayi"in basini kesip kana susumis hayvanlar kan icmedi.
Velhasil kic bir kitapli din adina hareket edenler cenneti cevher ile dezenfekte olmus pir.u pak .................................tirlar

rutkay
06-12-2005, 15:46
DİNLER TARİHİ(ÖZELDE İSLAM)KATLİAM,GADDARLIK,RİYAKARLIK VE TAKİYE TARİHİDİR..
KARŞI BİR TARİH YAZACAK NE GÜÇLERİ VAR..NE DE NİYETLERİ..
Niyeti olan bu tarihi yok sayarak üzerinden atlamaz,dağbaşında anıran sıpanın bildiği gerçekleri yok saymaz..Gerçekten iyi niyetliyse kabul eder ve nedenleri üzerine kafa yorarlar.Bu tarih kendilerinin tarihidir ve tarihlerini özeleştiri vererek aşma çabası onları değerli kılar..şu anki gibi değil !

06-12-2005, 21:24
Sayin baylar; gerçekten şu islam tarihi doğru dürüst yazılsa da okullar da okutulsa diye iç geçirmek gerekmiyor hiç.
Meraklısına-Allah devletinde demokrasi -ve de -Türkler Nasıl müslüman oldu-isimli kitapları alıp göz nuru dökerek okursa,islamın ne olduğunu,Türklerin neler çektiğini öğrenirsiniz.Hemde tam üçyüz yıl.
Efendim O kitaplar şöyle de böyle de diye teranelere başlıyacaksak,bunu söylemeden adam gibi oturur,gerçekleri,gerekçeli,dip notlarıyla,hemde islam bilginlerinin red etmediği kaynaklara dayanarak yazarız.Gerisi Erbakanın dediği gibi -Gulu.gulu dansıdır.

06-12-2005, 22:39
Ben de "Arap milliyetçiliği" kitabını listeye eklemeyi öneriyorum.

Bulent
07-12-2005, 01:54
ALINTI : Rutkay :
--------------------------------------------------------------------------------

DİNLER TARİHİ(ÖZELDE İSLAM)KATLİAM,GADDARLIK,RİYAKARLIK VE TAKİYE TARİHİDİR..
KARŞI BİR TARİH YAZACAK NE GÜÇLERİ VAR..NE DE NİYETLERİ..
Niyeti olan bu tarihi yok sayarak üzerinden atlamaz,dağbaşında anıran sıpanın bildiği gerçekleri yok saymaz..Gerçekten iyi niyetliyse kabul eder ve nedenleri üzerine kafa yorarlar.Bu tarih kendilerinin tarihidir ve tarihlerini özeleştiri vererek aşma çabası onları değerli kılar..şu anki gibi değil !
-------------------------------------------------------------------------------

Dinler tarihi değil, İNSANLIK TARİHİ gaddarlık, katliam ve takiye tarihidir.
Dinler tarihi ise insanlık tarihinin bir parçasıdır. Dinler tarihinin içinde dine aykırı davranışlar varsa, onu da dine ait gibi gösterir, daha sonra, bak gördün mü dinler tarihinde kötülükler var dersiniz. Siz dine o kadar kinlisiniz ki, yolda yürürken muz kabuğuna basıp ayağınız kaysa bunun müsebbibi olarak da dini göstereceksiniz neredeyse! Sorarım size, şu anda Irak'ta yaşanan katliam dinler tarihinin bir parçası mı? Bush denen pezevenk müslüman ve cihat yapıyor da biz mi bilmiyoruz acaba? Ya da (mesela) dini afyon sayan komünizm döneminde rusyada yapılan katliamlar binlerce insanın öldürülmesi olayında islamın ne gibi bir rolü vardı? Yoksa stalin, lenin vd. komünist liderler de din nedeniyle mi bu kadar gaddardılar? (Bu soruya cevabınızı merakla bekliyorum. Karambole getirip unutturmayın soruyu.)

Tarihteki tüm medeniyetler (hemen hemen tümü) insanın tabiatının bir gereği olan dini inanca sahip olduklarından, insanlık tarihindeki tüm kötülükleri din kaynaklı göstermek çok saçma ve saplantılı bir bakış örneğidir.
Bir çok batıl din dahi insan sevgisini, iyilik yapmayı, adam öldürmemeyi, yardımlaşmayı emrederken, tarihteki kötülükleri dinlere bağlamak, dağda anıran sıpanın sesini bülbül sesine benzetmeye benzer.
Eğer dünya tarihinde hiç din olmasaydı, tarihteki savaşlardan ve katliamlardan daha az savaş ve katliam mı olacaktı? Bu soruya cevabınızı da bekliyorum.

07-12-2005, 21:25
Sayin bayim soru bana ise,hemen cevapliyayim:
benim dinler tarihi üzerinde bir seyler yazmaya calismam,elbette ki birilerini rahatsiz edecek.
Fakat ben, insanlik tarihi Pir-u paktir da dinler tarihi tu kaka der isem siz bana yüklenme hakkini kullanirsiniz.
Dinler tarihi ki hic süpheniz olmasin ,insanlik tarihi kitabinin bir bölümüdür.
Dogaldir ki Insan yoksa,onun tarihi ve dini de yoktur.Örnegin :Bir Sinek kendi tarihinden ve dolayisiyla ,kendi dininden bahsedebilirmi.?
Ben dine-elestirirken -genel anlamda bilimin ve sosyal aklin baktigi gibi bakmaya calisiyorum.
Ama yine bu arada,Dinler arasindaki catismalari ve yakinlasmalari görmemezlikten gelemeyiz.
Islam Tüm kitapli dinler Tanrinin dinidir derken,acaba samimi mi ?.Hiristiyanlik,yüzün bir yanina tokat atana,öteki yanini da dön orayada tokal attir derken samimi mi?.Yahudi Aglama duvarina gidip yalvarirken,baskalari icin de hayir dua mi ediyor.
Dinlere de kisaca tek tek bakacak olursak:
Yahudilerin Dini ve Kitabi :Yahudinin disinda kan bagi olmayan kimseyi kaale almiyor.Irkci bir din.yüzde doksandokuz islama tipatip derecesinde kaynak olmus bir din.Öyle ki Kurana bile övgü ile girmisler.daha evveli -Sabiilerin Gök Dini -kaynakli diyebiliriz.
Hiristiyanlik:Roma Imparatorlugunun sasaali dönemlerinde yeserip,gelisen bir din.Bir Devlet Kendi ile catisan hic birseyi kolay kabul etmez.Bunun icin Hiristiyanlik,devletle asgari müstereklerde birleserek gelisebildi.yani bir devlete sahip olma düsüncesi ,kaygisi olmadigi icin dönemlerine uyusarak gelisti.Bu yüzden yer yuvarlaginda hatiri sayilir müsterisi var.
Laik devlet özüne de uyum saylamada zorlugu yok.
Islama gelelim:Islam,göcebe arap kabilelerinde ki o amansiz iktidar kavgasinin ortasinda yesermeye calisan,ve bin ylilarin dini olan yahudi dininin dibibde rüstünü ispat etmeye uyrasiyor.Üstelik bir devleti,kendini taniyacak bir üst kimlik sahibi de yok.Bunun icin islamin özünde ki devlet-din (ki bir cok yerde islam tarihinde su söylenir:Devletsiz Islam olmaz)olma dürtüsü bu günde aynen sürmekte ve Islam Özel de Türkiye- genelde tüm dünyada laik-demokratik devlet anlayisina ölesiye karsi cikmakta.Hal böyle iken:yani Tüm Islam tarihinde,devleti dine uyarlama calismalari-catismalari-savasi varken,ve de Tek hükümdar benim diyen kuran varken,nedendir islam bilginiyim diyen zevat,islam ile demokrasiyi,islam ile laikligi evlendirmeye calisir bilmem ki.Demokrasi olan yerde genel de insan haklari,kadin haklari vs vs vardir.Tanrinin kitabi olan yerde,yani Şeri devlette söz söylenmistir.Kitapta ne ise o dur.Onun disinda ki din disidir.Tanri ve din düsmanligidir.Baska anlam cikarabilirseniz buyrun.
Benim düsüncem islam üzerine sudur:Islam Revize edilmeli.Bunu islamdan gecinen devletler,ülema takimlari,tek tek islam bilirleri düsünmeli.Ha olmazsa ne olur.Benim icin hava hos .
Birde dünyada islamin en son din olma özelliginden dolayi,Zengin ve diger dinden olan dünya hakimleri,kan emicileri.Bazen sakli gizli,bazen ayan-beyan petro-dolar araplarini kucaklayip islama saldirmalari,iHalklara insanlara eziyet etmelerinden dogal ne var ki?Güclü olan kanun yapiyor.

"Insan;Birey olarak soru sordu.Tanri olarak cevap verdi.Kendi sorusuna da, cevabinada inandi.Tanriyi yaratti.Tanri da biz insanlari"Bu da ben faninin vecize"si

rutkay
07-12-2005, 21:54
işte okuduğunu anlamayan bir arkadaşımız daha; dinler tarihinden bahsediyorum..insanların kıtlık döneminde birbirlerini tüketmelerinden,pazar savaşı anlamına gelen birinci ve ikinci paylaşım savaşlarının korkunç sonuçlarından ve bilcümle tüm zamanlarda yaşanan paylaşım ve egemenlik savaşlarından sözetmiyorum.bunlar elbette korkunç katliamlara yol açmıştır.
sözünü ettiğim özelde din adına yaşanan-yaşatılan alçaklıklar-katliamlardır..(şimdi sana usanmadan örneklermi sıralayayım !?)ve unutmadan geçmeyelim tüm savaşlarda arka fon her zaman vatanseverlikle eş anlamlı kullanılan dindir.yani dinsel motivasyon yoksa savaş ne amaçla yürütülürse yürütülsün başarı beklenmez.dinin kanlı elleri tarihin her köşesinde izler bırakmış durumda.
din faktörünün devrede olmadığı kurtuluş savaşlarında ise öteki dünya zırvalarına pirim vermeden bugünden dünyayı yaşanası kılmaya çalışan onurlu ve güzel insanlar rol oynamışlardır..ve bu tarihsel rolleri onları insanlığın gerçek mesihleri yapmıştır..bu bugünde böyledir.
sizin gibilerin diline peselenk ettiği stalin örneğinden de artık böğk geldi ! stalin kritiği yapmak için burası uygun değil ama stalini tarihsel koşullardan soyutladığında değil stalinin her kim olursa haydut yada kurtarıcı olarak gösterilebileceğini artık dezonformasyonun bu kadar geliştiği bir çağda anaokulu çocukları bile bilebilir,hele kaynak batı kapitalizmiyse(!).aha rutkay stalini savundu diye adrenalininiz artmasın! siz M.kemal gibi bir dehayı da aynı bakışla çarpıttınız-çarpıtıyorsunuz..az düşünüp çok konuşuyorsunuz..
din insanın gelişmesinde(olumlu !?)tek bir etkiye sahiptir,din adına yürütülen savaşlar teknik olarak daha çok insan katletmek için yaratıcılığın önünü açmış ve bu kimi yerlerde insanların barınma sorununun giderilmesi ve sulama kanalları açılmasında kulllanılmıştır !
ve gelelim finale;elbette din olmasaydı dünya daha az kanlı olurdu.akıl sağlığı yerinde bir insanın bunca somut örnekten sonra tersini
savunması mümkünmü ? (cevap:evet ne yazıkki mümkün görünüyor !) ama dilalektik olarak insan gelişmesinde din zorunlu bir geçiş evresidir..(kabul etmek ne zor "tanrım"!)bilginin sınırlı olduğu tüm çağlarda din şu yada bu biçimde varlık göstermiş,egemen olmuştur..insanın kendisinin tanrı olduğunu-çünkü tanrı fikri ondan çıkmıştır-anladığı an,evreni anlamanın-bilmenin ve dönüştürmenin yanlızca ve yanlızca kendi emeği ve zekasıyla mümkün olabileceğini gördüğü anda din tarihin çöp tenekesine atılacaktır.(şu an için teneke çeyrek dolu !)..mutlak etkinlikten görece etkinliğe 100 yılda düştünüz..oysa binlerce yıldır varsınız !..hızlı gaz kesiyorsunuz..(Türkiyedeki geçici balayınızı 80 darbesine borçlusunuz...kubilayın kafasını kesen o alçakta,sivasta insanları yakan o insan müsfetteleride,çorumda-maraşta hamile kadınları bıcaklayan "organizmlarda" sizin fikirlerinden yola çıktılar..din her şeydi...........din hiç bir şey oluncaya dek aydınlığın yolundayız)

imren
07-12-2005, 22:52
sizler Allahın sizlere verdiği ufacık beyninizle ona kafa tutmaya çalışıonuz...ama unutmayın ki O ES SABUR'dur....ve sabredeceğiz...ta ki yanışınızı görene kadar

Bulent
07-12-2005, 23:32
sayın mum ışığı avatar'lı forum katılımcısı, güneşin tüm dünyayı gereği ve yeteri kadar aydınlattığı dünyamızda mum ışığının yetersiz ve minik aydınlığına ihtiyacımız olduğunu zannetmiyorum.

Yazdıklarınızı okudum, ama malesef benim sorduklarıma cevap teşkil etmekten ziyade, genel olarak dünya görüşünüzü (dağınık ve alelacele bir şekilde) aktarmaktan öte gidemiyorlar. Çorum, Maraş falan diyerek, tam da ifade ettiğim gibi konuyu dağıtmış ve tipik anti-islamcı, yarı (aslındna çeyrek) aydın tavrına güzel bir örnek teşkil edecek bir cevap yazmışsınız. Sizinle bu konuyu tartışmaya devam etmekle bir yarar varabileceğimi sanmıyorum. Başka bir forum başlığı hariç tabi ki.

imren
08-12-2005, 22:07
Buraya kendi görüşlerinizi de yazın lütfen. Ayetler zaten sitenin sol sütunun da var, isteyen istediği ayeti bulur. Önemli olan sizin yorumunuzdur. Cem

ensareo
11-12-2005, 15:20
"Ben öldürmedim" ..herkes söylerse öldüreni buluruz..tabi türkiye dense.. :!:

aliveli123
11-12-2005, 15:47
Kimin öldürdüğünü bilmem ama yerleri gökleri yaratan yüce Allah hepsinden razı olsun inşallah siz de bu yanlıştan kurtulup inananlarla birlikte cennete girersiniz.ALLAH ISLAH ETSİN...

rutkay
11-12-2005, 21:29
yanıtlardaki "derinliğe"bak insana dair son umutlarında kırılmasın !? (ne mümkün!?)

vacsmt
15-07-2006, 16:44
BU sorunun yanıtını Cem kardeş gayet güzel vermiş.İslami
Hareket Örgütü ve İrfan Çağrıcı ;Rıdvan Çağrıcı bağlantısını
ve aldıkları cezayı yazmış.Daha fazla bunu uzatmanın anlamı yok!
İnanmak istemeyen İslamcılar 2*2 =5 diyen tipler zaten !!!

M.onur
15-07-2006, 18:27
Müslümanlar neden Turan Dursunu öldürsün? Neden Sivasta insanları yaksın? Müslümanlar yapmaz öyle kötü şeyler.

Bence bunların hepsini Emeviler yapmıştır. Eğer Emeviler yapmamışsa ateistlerde yapmış olabilir. Tam emin değilim yani :lol:

cccp13
07-01-2007, 04:26
kimin öldürdüğü kişi ve örgüt olarak önemli değil bence hangi tür beyinlerin bu eylemi gerçekleştirdiğini biliyoruz zaten. turan dursunun öldürülmesiyle islam kendine bir darbe daha vurmuş oldu. kurandan alınan ayetlerle ve islamcılardan alıntı hadislerle oluşturulan eserlerine "bilimsel kuran" la cevap veremediler.çürümeye yüz tutmuş saçmalıklarını kurşunlarla örtebileceklerini zannettiler. gün geçtikçe çoğalan turan dursunlar onların mermilerine en güzel yanıt olmakta...

onur
09-01-2007, 11:38
Son baskı Turan Dursunu katledenlerin Hz Aliyi Öldüren zihniyet olduğu açıklandı.KAhrolsun İslam adına cinayet işleyen zavallı ve korkak sokak köpeklerine.

vartor
09-01-2007, 19:21
Turan Dursun'u, hem allahin herseye kadir olduguna inanan hem de allah acizmis gibi onu korudugunu sanan, isine karisan, zihniyet oldurmustur.

zelzeleci
22-01-2007, 13:50
Ne yapsınlar. Allah'larının Turan Dursun'u öldürmeye gücü yetmediğini görünce, Allah'larına yardımcı oldular . Kurtardınız Allah'ınızı faşistler

beelzbb
22-01-2007, 15:36
Ben şunu merak ediyorum herkez atıp tutuyo burda.Adaletten yanayım bu aşağılık duruma da bir müslüman olarak değil sadece insan olmanın gereği olarak yaklaşmak istiyorum.İnsanlar yanılır bu bizlerin tabiatında var.

Turan Dursun kilit isim.Bazı arkadaşlar ne kadar da sığ düşünüyolar.Normalde hep kuşgucu olarak yaklaşan onlar halbuki ama garip.Ben artık burdaki çoğu kişinin İslamı sadece keyfiyetleri için, işlerine öyle geldiği için ve sadece sahip oldukları ideolojileri için topa tuttuklarına inanıyorum.Ne yazıkki böyle kimse darılmasın kimse gücenmesin ZELZELECİ bunun somut örneği yazısı ile.Bilimsellik,kuşgucu yaklaşma,sorgulama kocaman bir ''0''.Ne yazıkki böyle...Ancak istisnalar hariç.

Birkere T.D fikirlerini beyan ettiği vakit yani çizgisi belli iken kalleşce öldürülmüştür.Onu ve fikirlerini ortadan kaldırmayı planlayan zihniyet(sözüm ona islam) bunu daha ortaya atmadan önce harakate geçerdi.Akıl sahibi herkez bunu anlayabilir.Ancak devreye ideoloji girdiği vakit o akıl sahibi ZELZELECİ ve diğerleri gibi yazar.İslama lanet okuyarak.

Durumun hassasiyetini bilen dış mihraklar herzamanki gibi kalleşce harekete geçmiş ve ortalığı karıştırmak uğruna böyle bir girişimde bulunup başarılı da olmuşlardır.

Ben de yahudi işidir,yahudi tuzağıdır.İslam düşmanlarının işidir.Diye bir yorum yaparım.ancak yorum olmaktan öteye gidemez.Sadece fikir boyutunda kalır.Aynı ZELZELECİ nin yazdığı gibi.

Turan Dursun haksız yere katledilmiştir.Bir müslüman olarak sadece kınıyorum.

tewderi
22-01-2007, 15:45
Musa anteri hangi zihniyet öldürdüyse aynı zihniyet T.d öldürdü!

22-01-2007, 15:59
Kullandığın nick ile yazdıkların ne kadar ters ....

zelzeleci
22-01-2007, 16:10
1. İslama lanet okumuyorum.
2. Birisi böyle kalleşçe öldürülüyorsa, bu din adına yapılıyorsa, işte bu faşizmdir.
3. Turan Dursun'u öldürenlere faşist dedim. Başka hiç bir müslümana faşist demedim.
4. Ama Turan Dursun'u öldürenler de İslam'ı bire bir uygulayanlardır. Sen bir müslüman olarak istediğin kadar kına BEELZBB!!!

Uzatmayım ama seviyesizliğe de gelemem.

zelzeleci
22-01-2007, 16:24
Prof. Dr. Muammer Aksoy'u kim öldürdü, hangi tarihte öldürüldü?
Prof. Dr. Bahriye Üçok'u kim öldürdü, hangi tarihte öldürüldü?
Turan Dursun'u kim öldürdü, hangi tarihte öldürüldü?

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *?

timurca
21-05-2007, 17:27
Turan Dursun ilk değildi..son da olmayacak.Saldıganlıklarındaki tedrici azalma büyük bir uzlaşmanın sonucu.Grifit dengeler üzerinde yasal yollardan toplumsal meşruiyete oynuyorlar ve şimdilik baltalar toprağa yarı gömülü ancak bu meşruiyetin işlevselliğine ikna olmamaları durumunda nasıl bir politika izleyeceklerini tahmin etmek için kahin olmaya gerek yok..
Hallacı Mansurdan ,Dursun a,Nesin e,Üçok a kadar aydınlığın izinde..umutla ve dirençle....tüm aydınlık yüreklere sevgiyle..

antimuhammed
22-05-2007, 02:05
Turan Dursun u ve onun gibi fikirlerini söyleyenleri kim öldürdüyse beni de öldürmüştür...

Saygılar

antimuhammed
22-05-2007, 02:07
Turan Dursun u ve onun gibi fikirlerini söyleyenleri kim öldürdüyse beni de öldürmüştür... Ben fikirler yüzünden ölenlerin ruhuyum.

Tanrı yoktur ve olmayan Tanrının Muhammed de Peygamberi olamaz. İnsanlar ölür ama fikirler yaşar.

Saygılar

senol
24-06-2007, 09:25
dostlar turan dursun abimiz sonuçda öldürüldü . Kim veya kimler tarafından gerçekleştirildi bilinmiyor ancak yapan ve yaptıran haricinde , merak konusu bunu yapan her iki anlayış hangi dine hizmet verdiğine zanletti bilinmez, *ama allah onların allahı mutlaka gerekeni yani ,cezaları neyse vereceğinide bilirler, o yüzden onlar sonuçlarını düşünsünler .Beni üzen olay kendi toprakların da doğupda tanıdık yüzlerin bunu gerçekleştirmesi bugün bu değerli insanların olmayışı sonucu dirençlerimiz zayıflatılmış ancak bilgisayar karsısında düşüncelerimizi yazıyor tepki pratik olarak ortaya koyamayışımızdır kısadan hise ölen ölüyor kalan kimehizmet veriyor ortada zanledersem ülkemiz *cavurun parasıyla üç paraya satıldı nerdeyse .nerde *o inançlı kardeşler merak ediyorum. bu arada oglum ruhisu can resim yarışmasında dünya 3.sü oldu .herkese sevgiler.

vacsmt
24-06-2007, 15:19
Turan Dursun'u ve daha pek çok aydınımızı katleden İran bağlantılı İslami Hareket
Örgütünün birçok üst düzey yöneticisi halen tutukludur.Ancak *örgütün tetikçisi olan ve
Turan Dursun cinayetinde de tetikçilik yapan Muzaffer Dalmaz halen ele geçmiş
değildir.Kendisinin halen Bosna-Hersek te olduğu ve bir süre içinde sınırdışı edilerek
Türkiye' ye teslim edileceği geçtiğimiz günlerde basına yansıdı idiyse de bildiğim kadarıyla
şu ana dek böyle bir gelişme yaşanmadı.Yani Turan Dursun olayı faili meçhul bir olay değildir !

sargon
24-06-2007, 18:08
Turan Dursun'u kim öldürdü bilmiyorum ama biz yaşatıyoruz.

ozgur_beyin
24-06-2007, 18:27
Öldürenleri kimse hatırlamayacak ama *TURAN *DURSUN yaşamaya devam *edecek.HEMDE ÖLDÜRENLERE İNAT
Sargon arkadaşımın dediği *gibi ''biz *yaşatıyoruz''

senol
15-07-2007, 19:35
Saygı değer kardeşlerim . tüm sitedeki kardeşlerimden önemli bir ricam var , nasıl olur bilemem ama şu yanan ormanlarımızla ilgili bir eylem biçimi oluşturabilirmisiniz diye feryat etmekteyim. lütfen o ormanların içinde yok olan çanlıları düşünmek beni kahrediyor. kalıcı bizleri etki altına sokaçak fikirler üretin ne olursunuz , hemende hayata geçirelim derim ben etkili olurmu bilmem ama oğlumun aldığı resimdeki dünya3. lügünü iade etmek gibi.ayrıca sigara içenleri , ormanda dikatsizce piknik yapanları içipde şişeyi orayı burayı atanları ve buna benzer olaylar karşısında acımasız tavırlar koyalım hata şikayetçi olmaktan kaçınmayalım *kanısındayım , bu yazım konuyla ilgisi yok ama yazmak zorunda kaldım dostlar . ÖZGÜR BEYİN gereken ilgiyi gösterecegini düşünüyor hepinizi üzüntü ve morelsiz halimle selamlarım .ŞENOL

SERA
02-05-2008, 19:19
Sahiden kim öldürdü?
Ezbere cevap vermeyin. Yok şeriatın kurşunları, yok islamcı örgütler falan diyecek adam varsa belgeyle gelsin.
Belge olarak gazete küpürlerinden daha ciddi belgeler getiremiyorsanız,

"İslami Hareket" diye bi örgüt öldürdü dedikten sonra İslami hareket örgütünün nerede,nezaman,kimler tarafından,hangi amaçla örgütlendiğini,naısl silahlandığını bilmiyorsanız,

Mahkeme tutanaklarındaki ibarelerin temellerini bildiremiyorsanız

"Turan Dursun'u Müslümanlar Öldürdü" demeyin.merhaba ben ateist değilim ama yinede eer iinançlı biri tarafından yapıldıysa kınarım onun düşünceleri onaydı yinede yazık kimse kimsenin hayatını sonlandıramaz

iceman
10-05-2008, 08:09
cem senin nüfus hüviyetinde müslüman yaziyor degilmi ? sen müslümanmisin ? turan dursunu öldürenin müslümanlar oldugu kanisina nerden variyorsun ? bir müslüman bir insan öldürmenin suç oldugunu çok iyi bilir ve allah korkusu ona bunu yapmasini engeller ... ispatin geçersiz gibi görünüyor ... bunu yapanlarin nüfus hüviyetinde müslüman yazmalari onlari müslüman yapmaz ... ateist arkadaslarin nasilki hüviyetinde müslüman yaziyorsa ...

hizbuLLah örgütünün yaptğı işkenceLeri,domuz bağLarını görmesem şimdi senin yazınLa müsLüman olurdum :S

KızıL
29-05-2008, 16:30
belge isteyen arkadaşların aklına şaşarım ne belgesi siz hiç ölüm tutanağı gördünüz mü?? biz öldürdük belgesi mi var?? sen hiç hayatında iran şeriat radyosu dinledin mi?? yada islami örgütlerin kimleri öldüreceğini bi kenara yazdığını gçrdünüz mü belge istiyorsunuz.. müslümanlar adam öldürmemeyi bilirler öyle mi?? cihad nedir acaba? toplanıp gül dağıtma merasimi mi?? türkiyede yıllardır insanlar ölmekte tecavüze uğramakta yapanlar kım?? ya gerçekten safmısınız kuzum...

teccol
09-08-2008, 15:37
hizbuLLah örgütünün yaptğı işkenceLeri,domuz bağLarını görmesem şimdi senin yazınLa müsLüman olurdum :S

sen eksik kal .

ben bi suç işlesem ben müslümanım müslümanlık böyle desem herkes müslümanları kötü gözle görürler.

Ama yüz yıllardır müslümanların yaptığı iyilikler güzellikle görülmez biri çıkar kimlik müslümanı olduğu halde müslümanım der herkes ona inanır müslümanlık kötüdür der

Yok birader sen eksik kal senin durduğun yer iyi

teccol
09-08-2008, 15:40
belge isteyen arkadaşların aklına şaşarım ne belgesi siz hiç ölüm tutanağı gördünüz mü?? biz öldürdük belgesi mi var?? sen hiç hayatında iran şeriat radyosu dinledin mi?? yada islami örgütlerin kimleri öldüreceğini bi kenara yazdığını gçrdünüz mü belge istiyorsunuz.. müslümanlar adam öldürmemeyi bilirler öyle mi?? cihad nedir acaba? toplanıp gül dağıtma merasimi mi?? türkiyede yıllardır insanlar ölmekte tecavüze uğramakta yapanlar kım?? ya gerçekten safmısınız kuzum...

kutluyorum cihad ile tecavüzü nasıl aynı cümlede birleştirdin bravo .

Tecavüz edenler müslümanlar dersin çıkarsın içinden

nerden bilelim o suçları işleyenlerin müslüman kisvesindeki ateistler yada turan dursun yandaşları olmadıklarını.

AGC
13-08-2008, 18:33
kesin onuda ergenekoncular öldürmüştür.

Rgüven
20-09-2008, 12:51
öldüren öldürene
herkes öldürüyor. onun bunun üstüne atıyor
sağcıların yaptıkları solculara atfediliyordu(bkz.soner yalçın)
sadece belli bir ırkın, dinin adına birşeyler yapmaya çalışanlar kendi çıkarlarını gözeltenler

Rgüven
20-09-2008, 13:00
çok kolay ahmet öldürsün mehmetin üzerine yığsın. olay bundan ibaret
bilmediğimizi onun bunu üzerine yğmamızın hiç bir anlamı yok
batıda olanlar doğruyu köy olarak milletini cahil olarak görüyorlar
işte ön yargı
turan dursunda öldürenler kimbilir kimdir ama onun bunu üzerine yığıyorlar

Whiteface
18-04-2009, 22:05
http://tr.wikipedia.org/wiki/Turan_Dursun

vikipedi de ölümü hakkında detaylı açıklama var. ne kadar doğrudur bilemem.

isar86
19-04-2009, 21:15
bence tüm topluma mal olmuş kişilerin cinayeti gibi bu cinayette zincirleme ilişkilerle işlendi.bana göre bu cinayeti sermaye işledi.tabi bunu üstlenecek bir şalvarlı kahraman da gerkti ve biri üstlendi.din sermayenin en büyük silahı.

sinan1093
15-06-2009, 23:54
hiç bir müslüman adam öldurmez, el ayak kafa kesmez, 6-10 yaş arasındaki kızlarla ewlenmez inanmayanlara saygısızlık yapmaz diyebilmek isterdim dogrusu ama ne yazıkkı islam tarihi pekte kansız degildir... 400lu 500lu yıllardan buyana islam için islan adına cok kan dökülmüştur...turan dursunda bu kayıplarımızdandır... onun gibi dogruyu söylemekten neden sorusunu sormaktan korkmayan butun yitirdiklerimizi en içten ateist duygularımla anıyorum...

Chechen
17-06-2009, 04:49
islamın kitabı belli kuralları belli. islamın kanlı geçmişin belgeli ıspatını yapar herkesi aydınlatırsanız helal derim. zira kuranda ve peygamberin hadislerinde Allahın yasakladığını yapan babam olsa babamın suçudur. bunu islama dayatmak ne mantığı ne de vicdana sığmaz. nasılki sapık ateistler, kan içen inançsızlar, kendini bilmezler varsa her dinden oyle insanlar hatta topluluklar çıkmıştır. islamın içeriğinde bu yüzden adam öldürmek olsaydı peygamber mekke fethinde herkesi katlettirirdi, savaş esirlerini öldürürdü ama öyle olmamıştır. toplumların veya kişilerin suçunu islama dayatmayın zira islamın içeriği sabittir. savaşın birine ölüm kararı vermenin şartları da bellidir. bunn dışındakiler kişerin veya toplumların suçudur. bu da aklı olan herkesin anlayabileceği kadar basittir. aksini idda eden varsa belgeyle konuşsun. yok yapamıyorsa çenesini kapatsın.

Aras
01-07-2009, 12:40
Kısa ve Net : Hizbullah

kim
17-03-2010, 02:09
Danıştay katiliamı şimşekler çaktırmıyormu kafanızda.
Hee katil önceden Cumhuriyet gastesine
bomba atmayıda ihmal etmiyor.
İlhan Selçuk amcamızda bombalar Cumhuriyeti yıkmaya.
Danıştay baskısı laik cumhuriyeti yıkmaya diyor.
Hedef güzelce çembere alınıyor. Katil bide üstelik
ateş ederken Alahüekber Allahüekber diyormuş.

Açın gözünüzü açın. Ergonokonun icraatlarını okuyun.
Bağlantı kurun. Uğur Mumcuyu hatırlayın.
Necip Hablemitoğlunu hatırlayın.
Alevi önderi Balkıza yapılacak sukastı araştırın.
Hrant Dinki öldürenlerin bağlantılarına bakın.

Balyoz hareketine bakın.
Erzincana bakın.

Bakın ya bakın herbişeye bakın.
Kaldırın başınızı. çıkarın başınızı. provokasyonlara bakın.

saroz
18-03-2010, 13:27
Din afyonu sayesinde saltanatlarını sürdüren egemenler öldürttü elbette.

Her türlü sömürü, yalan ve üçkağıt üzerine kurulu bu iğrenç sistem, dinlerin afyonu sayesinde ayakta duruyor.

Halkı uyandırmaya çalışanlara yapılan infazlardan birisi de Turan Dursun'a yapılmıştır.

baro1
19-03-2010, 01:29
Ergenekon a inananlar özellikle sol kesim AKP nin oyunlarina gelmeyin esas ergenekoncular disarda dolasiyor.susurluk saniklari ,tansu ciller ,mesut yilmaz,süleyman demirel,ve mit,teki tetikcilerdir gercek ergenekoncular.akp nedense ilerde önemli mevkilere gelecek olan generalleri iceri aldirtti bir düsünün neden acaba?kimleri o mevkilere getirecek acaba ?silahli kuvvetlerdede muhakkak ajan,lar vardir ama ben iceri atilanlarin masum olduguna inaniyorum.

baro1
19-03-2010, 01:50
Türkler kilic zoruyla müslüman olmuslardir.siz dincilerin cok güvendigi arap toplumu neden birtürlü kalkinamadi acaba,birbirlerini yemekten baska ne yapiyorlar. her yil hacca gidip zengin ettiginiz suuidi araplari amerikan üstlerini neden barindiriyor.israil kurulurken hangi suudi krali destek vermis okuyun ögrenin dünyaya at gözlükleriyle bakmayin kafanizi kuma gömmeyin öyle hacilarin,hocalarin lafiyla buralarda calim satmayin.rahmetli turan dursun öldürülmeden önce bir cok ilahiyat profösörüne meydan okuyup tartismaya davet etti ama kimse kendine güvenemediginden kabul etmediler.

not=ateist degilim hümanisttim bütün inanclara saygi duyuyorum simdiki dincilerin inandigi allaha degil kendi gönlümdeki allaha inaniyorum.dindar insanlara saygim sonsuz onlar sadece allaha inaniyorlar kimsenin inancina karismiyorlar ama dinciler kubilayi sehit edende bülent arincin dedesi gibi gaddar,insan sevgisi olmayan,dinden rant saglayan,alahin gönderdigi dört kitaba inanmayip insan ayrimi yapan maalesef su an türkiyede cogalan kesimdir.

nihilist
19-03-2010, 13:11
Kısa ve Net : Hizbullah

bir ara islami hareket adında , yanılmıyorsam batman kaynaklı bir örgütün bu işte parmağı olduğuna dair dedikodular vardı.
ama sonra dosyası rafta tozlanmaya terkedildi.
ama tekil anlamda şu yada bu örgüt demek de sorunu tam olarak görmemizi engelleyebilir.
islamın genel davarnış biçimidir.
şu an insanlığın geldiği sürecin bir sonucu belki hayatta kalabiliyoruz.
ancak; muhammed zamanında mekkede yaşıyor olsaydım ben sağ mı bırakılacaktım ki.
ya da benim gibi düşünen tek bir kişi bile sağ bırakılmazdı.
ancak muhammede biat edenlerin sağ kalmasına izin verildi mekkede.
turan dursunun katili islamdır.

nogada
21-03-2010, 00:51
Turan Dursun birileri tarafından kullanılmıştır bence.Bu çok büyük bir iddia değil.Onun yükselişine ve yükseldiği tarihlere bakarsak,ülkede kullanılacak insan sayısını yada kullanacak şahıs sayısını az çok düşünebiliriz.İlkokul mezunu bir insanın TRT'de yayın hazırlayacak konuma yükselmesi bir hayli ilginçtir.Türkçeyi bile seneler sonra öğrenmiş,eğitimini dışarıdan desteklemelerle bitirmiş biri için çok fazla yüksek uçmaktır.Ben bir çok şeyi başkalarının diretmesi ile yaptığına inanıyorum.

Turan Dursun başkalarının yanlışa düşürmesi ve bilinçli bir şekilde beyin yıkanması ile kendine bu yolu seçmiştir.Onu öldürenlerde,onu eğitenler gibi aynı kişiler tarafından yönetilen bir zincirin halkalarıdır.

Benim düşüncem bu.

Saygılarımla...

pervane
21-03-2010, 01:54
Turan Dursun başkalarının yanlışa düşürmesi ve bilinçli bir şekilde beyin yıkanması ile kendine bu yolu seçmiştir.Onu öldürenlerde,onu eğitenler gibi aynı kişiler tarafından yönetilen bir zincirin halkalarıdır.

yani! çocuk yaştaki beynlere el koyanlar, tekkelerde zikir merasimlerinde binlerce insanı aynı kalıba dökmek için çabalayanların seçimi doğru ve de yaşama haklarını aynı yolun yolcusu olmaktan dolayı koruyabiliyorlar.. bunu mu anlamalıyız? ben de sıkı muhafazakar müslümanların bu ülkede beyin yıkama maksatlı var olduklarını düşünüyorum fakat tek birinin bu seçiminden dolayı zarar gördüklerini hatırlamıyorum!

theatre
21-03-2010, 02:29
Bu ülkede öldürülen insanların tamamına yakını birbirine çok benzer.

1-Egemenlerin,ister ülke içindeki ister ülke dışındaki egemenlerin kalıplaştırdığı her tür doğma ile mücadele etmişlerdir.

2-Hiç birinin gerçek katili bulunamamıştır.

Turan Dursun ve canlarına kast edilen diğer bütün aydın insanlar birileri tarafından kullanılabilecek türden insanlar değildi.

Birileri tarafından kullanılan insanlardan hiç birine bir şey olmadı bu ülkede.

Ta ki egemenlerin çıkarlarına taş koyana dek.

Adnan Menderes 30 Mayıs'ta SSCB'ye gidecekti 27 Mayıs'ta devrildi.

İdam edildi.

Uğur Mumcu o şekilde öldürülmeyi hak edecek ne yapmıştı ?

Ve..

Ne yazık ki şu an Türkiye'de faili mechul cinayet işleyenlerle ilgili hiç bir araştırma ve inceleme yok.

Ama Güneydoğu'daki faili meçhul cinayetlerle ilgili kapsamlı ilk soruşturmayı başlatan Erzincan Savcısı tutuklu.

İşte böyle bir ülkedir benim memleketim.

Turan Dursun asla unutulmayacak.

Turn Dursun egemenlerin kalıplaştırdığı doğmalara "ölüm vuruşu" nu vurdu.

Ve her zaman;

Turan Dursun ismi haksız yere işlenen cinayet listelerinin en başına konulacak.

Kısa bir not;

Birisi Türkiye'de öldürülen aydınların ismini sayıyordu.Uğur Mumcu,Muammer Aksoy ve diğerleri.Ama isimleri sayarken hep en önemli ismi hatırlamak istiyormuşcasına heyecan halindeydi.O ismi hatırladı.O ismi söylerken inanılmaz bir mutluluk içerisinde idi.O ismi söyleyip diğer isimlere artık geçmedi.O alçakça cinayetlerin nasıl bir alçaklık olduğunu O ismi söyleyerek yeterince anlatmıştı.

O isim Turan Dursun'du.

Onunla aynı toprakların insanı olmak ne güzel !

Bütün insanlık yakında Turan Dursun ismine saygı duyacak.

Yergin
21-03-2010, 11:37
Onu öldürenlerde,onu eğitenler gibi aynı kişiler tarafından yönetilen bir zincirin halkalarıdır.

Benim düşüncem bu.

Saygılarımla...

Selam sevgili kardeşim.

Bu söylediğin inan çok doğru ve malesef ülkemizde defalarca gerçekleşmiş birşey. Önce, bir kesim birileri tarafından yüceltilir, sonra yine aynı kişiler tarafından alaşağı edilir. Böyle ülkenin zamanı heba olmuş olur, istediklerini yaptırmış olurlar.

Ama nedense insanlar bunun bilincinde olduğu halde hala aynı sabit düşüncede kalmaya devam ediyorlar.

Saygılarımla

nogada
21-03-2010, 14:51
yani! çocuk yaştaki beynlere el koyanlar, tekkelerde zikir merasimlerinde binlerce insanı aynı kalıba dökmek için çabalayanların seçimi doğru ve de yaşama haklarını aynı yolun yolcusu olmaktan dolayı koruyabiliyorlar.. bunu mu anlamalıyız? ben de sıkı muhafazakar müslümanların bu ülkede beyin yıkama maksatlı var olduklarını düşünüyorum fakat tek birinin bu seçiminden dolayı zarar gördüklerini hatırlamıyorum!

Sayın Pervane...

Aynen öyle.Bilinçli şekilde gençler radikal islama çekiliyorlar,bunun yanındada diğer kutup da yine bu kişiler tarafından destekleniyor,amaç iki zıt ama kuvvetli kutupalr yaratmak ve kaos ortamı çıkarmak.Bunlar komplo teorisi olarak gözükebilir gözünüze ama gerçektir.12 eylül öncesindeki eğitimlere,insan gruplaşmalarına,bunların odağındaki kişilere ve gizli,saklı kalmış şahıslara bir göz atarsanız anlıyacaksınız dediğimi.

Bizim orta yolda olmamızı istemiyorlar,ülkeyi her an bölünecek gibi bir eğilime getirmek istiyorlar,hangi uçta olursanız sivrilmenizi ve radikalleşmenizi istiyolar.

Bunlara alet olmayı bıraktığımızda ancak istediğimiz bir toplum oluşturabiliriz,radikallik ise her ne şekilde olursa olsun bizi onların masasına meze yapar...

theatre
21-03-2010, 14:51
Selam sevgili kardeşim.

Bu söylediğin inan çok doğru ve malesef ülkemizde defalarca gerçekleşmiş birşey. Önce, bir kesim birileri tarafından yüceltilir, sonra yine aynı kişiler tarafından alaşağı edilir. Böyle ülkenin zamanı heba olmuş olur, istediklerini yaptırmış olurlar.

Ama nedense insanlar bunun bilincinde olduğu halde hala aynı sabit düşüncede kalmaya devam ediyorlar.

Saygılarımla

Sevgili EnvyMe;

Ben kendimi bildim bileli,bizim sayın devlet büyüklerimizin ağızlarına pelesenk olan bir "iç ve dış düşman" söylemi dinledim.Ne yazık ki bu söylem halk tarafından da benimsendi.Çünkü böyle konuşunca "hiç bir risk alma" olasılığı kalmıyor ortada.Siz de aynı şekilde kendinizce haklı olduğuna inandığınız bir açıklama getirmişsiniz.Ama,tıpkı "iç ve dış düşmanlar" söylemine sarılanlar gibi hiç bir şey söylememişsiniz.

Ben ne demek istediğinizi anlamak için sormak zorundayım.

Kim bu bir kesim?

nogada
21-03-2010, 14:52
Selam sevgili kardeşim.

Saygılarımla

Selam kardeşim...

Ne yazıkki olay bu ve biz ne zaman uyanırsak o zaman rahata ereceğiz...

pervane
22-03-2010, 00:35
Sn. nogada asıl sorum askıda kalmış. ülke edebiyatını bir kenara bırakarak bana bu tek taraflı öldürme vakalarını nasıl açıklamayı düşünüyorsunuz?

dilaver
22-03-2010, 00:43
12 eylül öncesindeki eğitimlere,insan gruplaşmalarına,bunların odağındaki kişilere ve gizli,saklı kalmış şahıslara bir göz atarsanız anlıyacaksınız dediğimi.

sayın nogada

Siz 12 Eylülü Kenan Evren'in size ögrettigi gibi biliyorsunuz. Ama şuna dikkat çekiyorum, şayet 12 Eylül haklılık taşısaydı bugün Anayasanın 15 maddesi üzerinde kaldırılması konusunda ittifak olmazdı. Yani bugün 12 eylülü yargılamayı tartışıyor bu ülke. Üstelik bunu isteyenler de sadece benim gibi 12 eylül magdurları degil, toplumda bir uzlaşma ve ittifak var bu konuda.

O halde 12 Eylül ve öncesi konusunda ezber bozmaya ve dilerseniz bir de o günleri yaşayan benden tanıklık istemeye ne dersiniz. 12 eylül öncesi lafı artık tarihe karışmak üzeredir. Biraz empati lütfen.

saygılarımla

kim
22-03-2010, 00:56
12 eylül öncesindeki eğitimlere,insan gruplaşmalarına,bunların odağındaki kişilere ve gizli,saklı kalmış şahıslara bir göz atarsanız anlıyacaksınız dediğimi.

sayın nogada

Siz 12 Eylülü Kenan Evren'in size ögrettigi gibi biliyorsunuz. Ama şuna dikkat çekiyorum, şayet 12 Eylül haklılık taşısaydı bugün Anayasanın 15 maddesi üzerinde kaldırılması konusunda ittifak olmazdı. Yani bugün 12 eylülü yargılamayı tartışıyor bu ülke. Üstelik bunu isteyenler de sadece benim gibi 12 eylül magdurları degil, toplumda bir uzlaşma ve ittifak var bu konuda.

O halde 12 Eylül ve öncesi konusunda ezber bozmaya ve dilerseniz bir de o günleri yaşayan benden tanıklık istemeye ne dersiniz. 12 eylül öncesi lafı artık tarihe karışmak üzeredir. Biraz empati lütfen.

saygılarımla

Dilaver amca
12 eylülden önce mısır patlatır gibi
bonba patlatan insanlar varmış. Hemde devlet adamları
veriyormuş o mısırları. Seyy bonbaları.
Niye acaba.
Niye birilerine bonba vermişler. Niye birileri danıştaya baskın yapmış.
niye Fadimeler. Ali Kalkancılar ortaya saçılmış.
Niye birileri İsmayilağa Fatihte nöbet tutmuş.
Niye Hizbulah örgütü devlet eliyle eğitilmiş.
Niye niye niye.:noidea:

nogada
22-03-2010, 01:15

sayın nogada

saygılarımla

Sayın dilaver ben 30 yaşında biriyim,yani tahmin ettiğiniz üzere tamda ihtilal yıllarında doğdum,bizzat yaşamadım.Fakat şunu diyebilirimki burda sizden forumlardan öğreneceklerimi bizzat o yıllarda bir 68 kuşağı olarak yaşamış ve bunlarda aktif rol almış biri olan babamdan öğrenmiş bulunuyorum.Babam o zamanlarda ilk üniversitesinden ülkücülerin baskısı yüzünden ayrılan,bir devrimci gençmiş.Fakat şimdi bakıp o günlere,ne kadar kullanıldığını ve onun gibi binlerce öğrencinin nasıl kandırılarak ülkede kardeş katli yaşandığını söyleyip duruyor.Bizzat kanlı 77 mayısında da yaralananlardandır kendisi.Bende onun(yakılmamış,gömülmemiş)bazı kitaplarını,DEV-Genç manifestolarını okumuştum lise yıllarımda.

Fakat babam beni bir kominist olarak değil,bir vatansever olarak yetiştirdi,ve bir daha kullanılmak istemedi.

Allah Kardeşi kardeşe düşürmesin.

Saygılarımla...

dilaver
22-03-2010, 01:19
Kim 12 Eylül ile ilgili bildiginiz şey varsa yazıın, ya da sormak istediginiz şey varsa sorun. Ama sap ile samanı birbirine karıştırmayın.

Genel yaklaşımınız haksız degil. Ancak 12 eylülün magduru soldur ve halktır. İşçilerdir, grevcilerdir, sendikalardır vs. vs.

Şimdi dedikleriniz öz itibarıyla dogrudur. Bunların çogu da devlet tertibidir. Ancak burada sorulması ve tartışılması gereken şey şudur. Devlet bu katilleri, ya da provakötörleri kimler arasından ve nasıl buldu.

İsterseniz fazla geriye gitmeyelim. Bizim site iletişim masasına müslümanlardan gelen mesajlara bakalım. Bunlar hep asmaktan, kesmekten, tehditten bahsediyor. Ya da bu site kaç kere hacklenmeye çalışılmıştır ona bakalım. Ha adamı öldürmüşsün ha net sitesini hacklemişsin. Öz aynıdır. Bunu da yapan, yaptıran devlet degil ki.

Demek ki bir yaşam ve düşünce tarzı bu tür eyleme elverişili ortamı saglamakta. Sence bu yaşam tarzı hangisi. Sakın bu düşünce yapısının kaynagı Tevbe 5 olmasın.

saygılarımla

nogada
22-03-2010, 01:31
Tehtitler,asmalar,kesmeler cahillerin işidir.Eğitimli kişiler bunlara bel bağlamaz.Tabiki sadece üniversite okumayla eğitimli olmuyor insan,kendii geliştirmelide aynı zamanda.Bunun sebebi toplumun sosyo-ekonomik seviyedir.Biz bunalrı değiştirmek ve bilinçli bir halk yaratabilmek için uğraşmalıyız.Bunun için eğitimin kalitesini,insan kaynaklarını,sosyal etkileşim gruplarını desteklemeli hatta bilhassa içlerinde olmalıyız.

Fakat dedikleriniz kişiler yada oluşumlar bir müslüman olan beni yansıtmıyor.Çünkü benim kimseye bir düşmanlığım yok,ayrıca herkezede saygım var.Ben eğitimimi tamamlamış,uygun sosyal bir etkileşim içinde kendimi geliştirmiş ve herkezinde öyle olmasını isteyen bir bireyim.

Fakat burda mevzubahis olan şey yönlendirmedir.Birini bir konuda radikalleştirmek,işin başındakilerin geleceğe yatırımıdır ki...!!!

İstediklerinde bunları birer koz olarak dönemin siyasetine göre şekillendirebilsinler.Bu dünyada da böyledir.Bu gün Amerika kendi beslediği çocukları olan El-Kaide yada Taliban ile savaşmaktadır,hepsi gelecek vaateden ve derin planlardır.

Ben size elbette bunalrın listesini çıkaramam,bunu kimsede kolayına bilemez ama bu olmadığı anlamınada gelmez,bu gibi oluşumalrın yada desteklenmediği anlamınada gelmez,fakat bunalrın bariz varlığı gözden kaçmamalı.

Biz objektif olarak bazı şeylerde kendimizi ve halkımızı bilinçlendirmeliyiz.Avrupa toplumları kendi halkları içinde sade bir kamu-oyuna sahiptirler,bilinçli bir vatandaşlık sistemi,eğitimli bir gençlik ve sosyo-ekonomik durumları iyi derecede olan bir topluma sahipler.

Bizde onlar gibi olmassak,kurda kuşa yem olmaktan kendimizi alıkoyamayız.

Bence hepberaber sapla-samanı karıştırmamalıyız...

Saygılarımla...

kim
22-03-2010, 01:38
Kim 12 Eylül ile ilgili bildiginiz şey varsa yazıın, ya da sormak istediginiz şey varsa sorun. Ama sap ile samanı birbirine karıştırmayın.

Genel yaklaşımınız haksız degil. Ancak 12 eylülün magduru soldur ve halktır. İşçilerdir, grevcilerdir, sendikalardır vs. vs.

Şimdi dedikleriniz öz itibarıyla dogrudur. Bunların çogu da devlet tertibidir. Ancak burada sorulması ve tartışılması gereken şey şudur. Devlet bu katilleri, ya da provakötörleri kimler arasından ve nasıl buldu.

İsterseniz fazla geriye gitmeyelim. Bizim site iletişim masasına müslümanlardan gelen mesajlara bakalım. Bunlar hep asmaktan, kesmekten, tehditten bahsediyor. Ya da bu site kaç kere hacklenmeye çalışılmıştır ona bakalım. Ha adamı öldürmüşsün ha net sitesini hacklemişsin. Öz aynıdır. Bunu da yapan, yaptıran devlet degil ki.

Demek ki bir yaşam ve düşünce tarzı bu tür eyleme elverişili ortamı saglamakta. Sence bu yaşam tarzı hangisi. Sakın bu düşünce yapısının kaynagı Tevbe 5 olmasın.

saygılarımla
12 eylülü yaşamış olabilirsiniz. Bizde okuyoruz dinliyoruz.
Bir gün önce insanlar birbirinin boğazını sıkıyorken.
birgün sonra herşey sonbuluyor.
Sonra diyorlarki darbenin şartları olsun
diye bekledik. Darbe sonrasında adına sol denen kesim
daha çok zarar görmüş. sağ denen kesimde zarar görmüş.
ama kullanılmaya gelince iki kesimde güzelce kullanılmış.
Okuduklarımızdan öğrendiğimiz bu.Birde amcamın anlattıkları varki.
hiç yaşamayı istemem bugün.

Ama aynı senoryoları yaşatmak içim
balyoz. yakomoz. kafes. laika. Ayışığı. Sarıkız. İrtica eylem pilanı.
gibi çalışmalar gösteriyorki. Turan Dursunda bu yapılanmanın eseri ve
infazıdır.
Yoksa hiçbir düşünce çalışması bukadar çılgın olmaz.
Fatih ve beyazıt camilerinde halkın üzerine bonba atmak.
Danıştayı basıp hakimleri öldürmek.
Sonrada Müslimanları terbiye etmek. Rahmetli Ecevitte bu profokasyonlar nedeniyle beyin kanaması oldu.

Nova
27-03-2010, 00:56

infazıdır.
Sonrada Müslimanları terbiye etmek. Rahmetli Ecevitte bu profokasyonlar nedeniyle beyin kanaması oldu.

Yürü be, kim tutar seni ergenekonu da bağlamaışsın turan dursun' a helal sana.

"Yoksa hiçbir düşünce çalışması bukadar çılgın olmaz.
Danıştayı basıp hakimleri öldürmek."

Adı üstünde tatbikat bu tatbikat askerlik yaptınmı sen, tatbikatın kelime anlamını biliyormusun?

Okulda çok değerli hocam Sn. Erol AKTI ( eski akşam gazetesi mesul müdürü) medya dersinde net bir cümle kurdu ve kafamıza kazımamızı istedi.

Medya ticari bir müessesedir. Gazete sahibi sabah dükkanını açarken " bakalım ne kaybetcez" diyerek açar ve akşak da "bakalım ne kadar kazandık" der. medya bu işi para kazanmak için yapar, kısacası medya satılıktır. Tarihteki en net ve tek örneği ise budur (tabi aklı olan diğerlerinide görür) :

Solcu, Marks'ın arkadaşı gazeteci Swinton, 1880 'lerde New York Times'ta yazıyor. Gazete satın alındıktan sonra düzenlenen toplantıda, davetli gazeteciler basının onuruna kadeh kaldırmak üzere kürsüye çağırıyorlar onu. Swinton elindeki kadehiyle kürsüye çıkıyor. Çıt yok...
Ve tarihi cümleler dökülüyor bir bir ağzından.

"Dünya tarihinin şu anına dek, Amerika'da "Özgür bağımsız basın" diye birşey olmamıştır. Bunu siz de biliyorsunuz biz de..." diye başlıyor sözlerine; "Hiçbiriniz düşündüklerinizi olduğu gibi yazmaya cesaret edemezsiniz. Bunu yapmaya kalktığınızda yazdıklarınızın önceden basılmayacağını bilirsiniz çünkü. Çalıştığım gazete bana düşüncelerimi özgürce yazmam için değil, tersine yazmamam için haftalık bir ücret ödüyorlar. İçinizde benzer biçimde benzer ücret alan başkaları da vardır. Düşüncelerini açıkça yazacak kadar salak olan herhangi biri, sokakta başka bir iş arıyor olacaktır. Gazetemin herhangi bir sayısında düşüncelerimi apaçık yazmaya izin verseydim, 24 saat dolmadan işimden atılırdım. Gazetecilerin işi; gerçeği yok etmek, düpedüz yalan söylemek, saptırmak, kötülemek, servet sahiplerine dalkavukluk etmek, kendi gündelik ekmeği uğruna yurdunu ve soyunu satmaktır. Bunu siz de biliyorsunuz, ben de… Öyleyse şimdi burada "bağımsız özgür basının" (!) "şerefine" (!) kadeh kaldırmak saçmalığı da nereden çıktı? Bizler, sahnenin arkasındaki zengin adamların oyuncakları, kullarıyız. Bizler ipleri çekilince zıplayan oyuncak kuklalarız...
Onlar ipleri çekiyorlar ve biz dans ediyoruz.
Yeteneklerimiz, olanaklarımız ve yaşamlarımız, hepsi başkalarının malı.
Bizler entelektüel fahişeleriz.”

Not: Swinton toplantıyı şaşkın bakışlar arasında terk etti.. Gazeteden istifa etti ve kimseden para almaksızın 'John Swinton's paper’ diye tek yapraklı bir "gazete" çıkartmaya başladı.

Medyaya neden inanayım, satılık medya. Dedemin yada dönemin büyüklerinin anlattıklarıyla-yazılı kaynaklar arasında alaka yok...

Dayanağın medya öylemi.....

leman2006
31-05-2010, 22:33
Türkiyedeki belki tüm islami kitapları okumuşumdur.Bunlardan ne fayda gördüm hiç o yıllarda moda buydu.alayını birden tek tek topa dizmek isterdim aslında ama elime ne geçer.yeni bir turan dursun ilan edilmek.sonra....güüm...şimdi siz konuları bilmeyenler kenardan köşeden sallıyorsunuz o sebepten kimse de takmıyor. Sonra islama saldırmak pireye kızıp yorgan yakmak gibi geliyor.Evet var bir sürü hata ama ya sonra bunu bir yerde durdurmak gerekmeyecek mi?Bilhassa yıllarımı yiyen nurculara bir bulaşsam şöyleee ağız tadıyla amma sonra ne olacak elimize ne geçer ya bırakın arkadaş nasılsa gelecek 1-2 nesil içinde çook şey daha tartışılır bir çok şey ortaya çıkar.Ama o vakte kadar yeni bitlisli saidler çıkmazsa..

insan_olmak
01-06-2010, 15:47

infazıdır.
insanın ne okuduğu ne dinlediği önemlidir.
Darbe döneminde kullanılanlar vardı kimse bunu inkar etmiyor.ancak solda ciddi olarak insanlar için çabalayan kişilerde vardı.Darbe sonrası kimler asıldı bir bakın.
Darbe sonrası Uğur mumcunun (24 ocak adlı kitapta toplandı) yazılarını okuyun.
Herkese komünist damgası yapıştırılıp içeri alınıyordu.Bu bile sola nasıl bakıldığını göstermez mi?

Bu mesajınıza aslında söylenecek pek birşey yok.
Bol bol kitap okumanızı öneriyorum ama hep aynı yayın evlerini değil farklı farklı yayınları okumanızı öneriyorum

Saygılar

KızıL
02-06-2010, 00:46
efendim iki kelime vardır olayı ve cehaleti gözler önüne sürer sistemin solu bitirmek için düştüğü acizlik ve iğrençlik şudur;
denizler yakalandığında denizleri insanlar garip bişey gibi biliyorlardı denizleri gören vatandaşlardan bazıları ee hani bunun kuyruğu yok demiştir....
işte gerisini siz anlayın...

onurmusa
02-06-2010, 18:49
Tartışma, gerçek bağlamından kaymış ama en başa dönersek, asıl soruya gelirsek; hiç suçlu aramayın arkadaşlar. Suçu hiç kimsede aramayın. Turan Dursun'u biz öldürdük, biz! El birliğiyle hem de. Müslümanı, deisti, ateisti, agnostiği hep birlikte öldürdük. O silahın tetiğinde bizim parmak izimiz var, hepimizin.

Susarak katıldık bu cinayete, konuşmayarak, unutarak. Sokağa çıkmayarak katıldık bu insanlığın utancı olaya, Anadolu'yu karış karış mahalle mahalle yürüyüp insanımıza bu vahşeti anlatmayarak.

İnancı her ne olursa olsun hepimiz suçluyuz bu olayda. Büyük insanlar vurulunca ölmezler. Kurşunlar indiremez onları fikirlerinin tahtından. Büyük insanlar aslında büyük fikirlerdir ve büyük fikirler tartışılmazsa ölür, konuşulmazsa. Biz insanımıza Turan Dursun'u anlatmadık. Tartışmadık, tartıştırmadılar; konuşamadık, konuşturmadılar ve biz de sustuk, kabullendik. Unuttuk ve unutturulmasına göz yumduk. Yokmuş gibi davrandık ülkece, hiç olmamış gibi. O cinayete biz de katıldık.

Bazı Müslümanlar "Allah kafirin cezasını verdi" diyip katıldı bu cinayete...

Bazıları da "Ya bi insanın öldürülmesine karşıyım ama o da..." diyerek.

Dinsizlerse hep içinden konuştu. Kızdı, küfür etti, kendisine bu olayın haksızlığını anlattı ama sadece kendisine anlattı. Cesur olanları bile en fazla yakın çevresiyle paylaştı. Bir iki arkadaşına anlattı Turan Dursun'un hayatını, fikirlerini. Uğradığı haksızlığı anlattı heyecanla, üzülerek. Aldığı yanıtlar hep "ya ama Turan Dursun da..." oldu... Vazgeçti, pes etti... Bu toprakların fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür insanları bu olaya lanet etti ama birlikte hareket edemedi. Ortak bir tavır sergileyemedi. Dışlanmaktan korktu, ötekileşmekten. Çoğu, inançsızlığını bile içinde gizliyordu zaten.

Ve en kötüsü arkadaşlar, bu topraklarda namuslu insanlar namussuzlar kadar cesur olamadı!...

Bu yüzdendir ki Turan Dursun'un katili tek bir kişi değil, biziz. Bu yazıyı okuyan okumayan hepimiz.

SİYAHSANCAKLI
09-08-2010, 22:01
Bu tip gazeteci öldürme,ateist yazar öldürme,satanist öldürme,papaz öldürme,haham öldürme olaylarının perde arkasında hep ne zaman bu ülkede İSLAMIN NURU IŞIK SAÇMAYA Devam ettiği zaman dilimi içerisinde aslında mevcut düzenin koruyucuları,savunucuları islamı karalamak adına yukarıdaki popüler şahıslardan birini seçerler ya kendileri öldürür yada bir takım zavallı şahsiyetli kişilerin kışkırtılmasıyla bu eylemler gerçekleşir sonunda ne olur yine meydanlara çıkılır bilindik islami kötüleyen slagonlar,unutulmuş kemalizm savunucuları çıkar kemalist söylemler tekrarlanır durur bu hep böyle olmuştur vede öyle devam olacaktır.yani olanlar oyun içinde oyundur..amaç ve gaye İslamın yükselen nurunu söndürmeye çalışmaktır..
Yoksa şahsi görüşüm turan dursun ölmüş veya ölmemiş benim için mana ifade etmiyor çünkü yaşasaydı o boş fikirleri ile daha az zararlı olacaktı ama öldü yaz şimdi istediğin kadar methiye..

Betül
10-08-2010, 00:59
Arkadaşlar bana da mantıklı gelmiyor bu cinayetlerin hepsini müslümanların işlediği.Özellikle Gonca Kuriş i müslümanların öldürdüğüne asla inanamam.İslama bir hakareti yok bir de İslamın açıklarını kapatmaya çalışmış kadın.Ama Turan Dursun'u müslümanlar öldürmüş olabilir.Bahriye Üçok ve Uğur Mumcunun öldürülmesi de islamcı kesimin işi olamaz.Zaten Uğur Mumcu nun oğlu da öyle söyledi.Nedense dikkat ettiniz mi hep de solcular öldürülüyor.Ergenekon un kurucuları ırkçı olduğuna göre İslam ve solcu düşmanı insanlar.Ayrıca masonlardan yardım da almış olabilirler.Müslümanlara solcuları öldürtüp sonra da hem İslamı karalayacaklar hem de solcuları yok edecekler. Tabi aralarına piyon olarak kemalist ve solcu kesimden de birilerini aldılar gazeteciler falan.Onların masum olduğuna inanıyorum.Asıl ergenekoncuları kimse yakalayamaz.Tabi bunlar sadece tahminlerim.:)

Betül
11-08-2010, 00:29
Bu olayları karanlık güçlerin yaptığına inanıyorum.Sıradan bir müslüman gidip adam öldürmez.Gerçekten inanan biriyse zaten ateistin cehennemde yanacağını düşünüp ona acır ve ilgilenmez ya da o kişiyi müslüman yapmaya çalışır ve dua eder.

Nova
11-08-2010, 00:41
Bu olayları karanlık güçlerin yaptığına inanıyorum.Sıradan bir müslüman gidip adam öldürmez.Gerçekten inanan biriyse zaten ateistin cehennemde yanacağını düşünüp ona acır ve ilgilenmez ya da o kişiyi müslüman yapmaya çalışır ve dua eder.

"düşünüp ona acır ve ilgilenmez ya da o kişiyi müslüman yapmaya çalışır ve dua eder...."

devamını yazmayı unutmuşsunuz.

"gene yetinemezse, kendi inancına göre caizolduğu için canını alır."

dünyaya dönün sn. meryem.

sevgi ve saygılarımla, Nova.

onurmusa
11-08-2010, 01:03
Bu tip gazeteci öldürme,ateist yazar öldürme,satanist öldürme,papaz öldürme,haham öldürme olaylarının perde arkasında hep ne zaman bu ülkede İSLAMIN NURU IŞIK SAÇMAYA Devam ettiği zaman dilimi içerisinde aslında mevcut düzenin koruyucuları,savunucuları islamı karalamak adına yukarıdaki popüler şahıslardan birini seçerler ya kendileri öldürür yada bir takım zavallı şahsiyetli kişilerin kışkırtılmasıyla bu eylemler gerçekleşir sonunda ne olur yine meydanlara çıkılır bilindik islami kötüleyen slagonlar,unutulmuş kemalizm savunucuları çıkar kemalist söylemler tekrarlanır durur bu hep böyle olmuştur vede öyle devam olacaktır.yani olanlar oyun içinde oyundur..amaç ve gaye İslamın yükselen nurunu söndürmeye çalışmaktır..
Yoksa şahsi görüşüm turan dursun ölmüş veya ölmemiş benim için mana ifade etmiyor çünkü yaşasaydı o boş fikirleri ile daha az zararlı olacaktı ama öldü yaz şimdi istediğin kadar methiye..

Öncelikle ateistleri ve satanistleri bir tuttuğunuz için teşekkür ederiz. Sağ olun.

Benim anlamadığım İslam'ın nuru nasıl bir şey? Ara ara ışık mı saçıyor bu nur? Nûr'un kelime anlamı ışık olduğuna göre "İslam'ın ışığı arada bir ışık saçıyor" demek ilginç.

Şu "Müslüman böyle bir şey yapmaz, hep İslam'ı karalama adına kafirler yapıyor" safsatasına da bayılırım, her zaman işe yarar. Mezun olduğum üniversitede ramazanda bira içiyor diye bi arkadaşımız bıçaklandı. İnönü üniversitesinde ramazanda oruç tutmuyor diye dayak yiyen bir öğrenci kan kaybından hayatını kaybetti. Madımak'ta 33 aydınımız(ve iki güvenlik görevlisi) tekbir sesleri arasında diri diri yakıldı. Birçok laik aydın İslami örgütlerin hedefi oldu ve öldürüldü. İslam'ı eleştiren kitaplarıyla tanınan Turan Dursun önce yüzlerce tehdit aldı ardından öldürüldü. İlhan Arsel hayatını yurt dışında idame ettirmek zorunda kaldı. Bugün İran'da ve Suudi Arabistan'da her gün birçok insan şeriatın kuralları gereği idam ediliyor. Ama yok ya Müslüman böyle şeyler yapmaz. Amaç hep İslam'ın yükselen nurunu söndürmektir. O nasıl bir nursa artık!

Bir de şu "Turan Dursun'un boş fikirleri" sözünüz çok komiğime gitti. Madem o kadar boş bu fikirler, hodri meydan arkadaşım! Gel çürüt tek tek. Bugüne kadar çürütebilen bir İslam alimi olmadı. Nice ilahiyatçılar profesörler niyetlendi olmadı. En son öldürerek susturmakta buldular çareyi. Ama sen ben çürütürüm diyorsan memnun oluruz, kaynaklarını al gel yanıt ver bakalım Dursun'un makalelerine.

onurmusa
11-08-2010, 01:13
Arkadaşlar bana da mantıklı gelmiyor bu cinayetlerin hepsini müslümanların işlediği.Özellikle Gonca Kuriş i müslümanların öldürdüğüne asla inanamam.

Yazdıklarınızı iyi niyetinize vermek istiyorum. O yüzden tek bir örnekle kapatacağım konuyu.

Gonca Kuriş'in cansız bedeni, Hizbullah operasyonu sırasında Konya Meram'da bir villanın bodrumunda bulundu. Tanınmaz hale gelmiş olan cesedi aile üyeleri güçlükle teşhis etti. Üstelik hücre evinde bir de kaset bulundu. Hizbullah, talihsiz kadıncağıza yaptığı işkenceleri videoya kaydetmişti. O günlerde eve baskın yapan polislerin bu videoyu izlemeye yüreklerinin dayanmadığı yazılmıştı gazetelerde.

Peki Kuriş neden katledildi biliyor musun? Çünkü feministti, kadın haklarını savunuyordu hem de sonuna kadar. Kadının hayatın her alanında ön planda olması gerektiğini söylüyordu ısrarla. Ve kadını geri bırakan İslam değil İslam'ı yanlış yorumlayan erkek egemen anlayıştır diyordu. Buna bile tahammül edemedi Hizbullah. Canice katletti yazarı.

Diğer faili meçhuller hakkında konuşmak bile istemiyorum. Yüreğim sızlıyor çünkü.

onurmusa
11-08-2010, 02:45
Arzu ettiler ki kendilerinin küfre saptıkları gibi siz de sapasınız da beraber olasınız. Bu sebeple, onlar Allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. Eğer bundan yüz çevirirlerse onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. Onlardan ne bir dost edinin, ne de bir yardımcı. (Nisa Suresi, 89)

Haram aylar çıkınca bu Allah'a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir. (Tevbe Suresi, 5)

Onları nerede yakalarsanız öldürün. Sizi çıkardıkları yerden (Mekke'den) siz de onları çıkarın. (Bakara Suresi, 191)

Allah'a ve Resûlüne savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışanların cezası; ancak öldürülmeleri, yahut asılmaları veya ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut o yerden sürülmeleridir. Bu cezalar onlar için dünyadaki bir rezilliktir. Ahirette de onlara büyük bir azap vardır. (Maide Suresi, 33)

Düşündüm de arkadaşlar, hakikaten dediğiniz gibi, bu cinayetleri işleyenler Müslümanlar olamaz. Bir Müslüman öldürmez doğru. Masonlardır, dinsizlerdir. Bir Müslüman'ın ne işi olur bir dinsizi öldürmekle? Yukarıdaki ayetler de masonluğun el kitabından alıntıydı zaten.

SİYAHSANCAKLI
11-08-2010, 22:00
Ne zamanki toplumda İslamın yükselişi milletin kendi öz benliğine dönüşünde oluyor,Toplum islama yöneliyor Camiye koşuyor,Kuran okuyor,İmam hatipliler Üniversite kapılarını zorluyor,Öğrenciler inançlarının doğrultusunda başörtüsü takıyor vs.vs...Gizli bir el birden çıkıyor şahsiyetsiz bir insan öldürülüyor sonra irticaya karşı mitingler bu size hiç garip gelmiyormu eylemlerin zamanlaması...?

SİYAHSANCAKLI
11-08-2010, 22:15
Dostum Kur'an öyle avam insanlarının mealden bakıp açıklamalarıyla anlaşılacak bir kitap değildir,öyle olsaydı indirllen kitabı açıklayacak Rehber peygamberler gelmezdi,sonradan Din Alimleri zuhur etmezdi..? Örneğin Yukarıdaki ayetleri on kişiye okutsak onuda kendi bildiğince yorum yapar o halde demekki orada anlatılmak istenen nedir ona bakmak lazım..ciltlerce Kuran Tefsirleri niçin yazılmış,Dikkat et Mealleri demiyorum onu oku anlamaya çalış tarafsızca bakış açısından...
hala yok ben anlarım dersen bende sana derim İnsanlar kapasiteleri nispetince niçin meslekler grubuna ayrılmış tabiki insanlar ilimleri nispetince birbirine muhtaç yaratılmıştır,Şimdi sen kalkıp Kuran ilminden,hadis ilminden habersiz yorumlamaya kalkarsan veya kendini Alimlerden üstün tutmaya çalışırsan turan dursun gibide o bildiği ilmin kendisine faydası olmadığı gibi okuduklarını kaldıramayan zındıklardan olursun..yani onun okuduğu o ilim ona ağır gelmiştir..
O halde senin yaptığın Tıp ilminden habersiz bir vaziyette Kalp Ameliyatını anlatan adama benzersin.herkes ilmi nisbetince konuşmalı..İşte Kuranı anlaman için o ilme sahip olmalısın,kelimelerle açıklmaya kalkarsan hep yanılırsın..

SİYAHSANCAKLI
11-08-2010, 22:31
Yanlış yorumlanan bir ayet: "Onları bulduğunuz yerde öldürün."
Serçe parmağının ucuna bakarak bir insanın resmini çizmek ne kadar yanlış bir sonuç doğurursa, bir tek ayetin sadece mealine bakarak Kur’an hakkında hüküm vermek de en az onun kadar yanıltıcı olur.

Bazı yazarların dillerine doladıkları ve İslam’ın evrenselliğine, toleransına, ondaki engin fikir hürriyetine perde çekmek için yanlış yorumladıkları bir ayet-i kerime var:

“Onları bulduğunuz yerde öldürün. Sizi yurtlarınızdan çıkardıkları gibi siz de onları çıkarın. Fitne çıkarmak adam öldürmekten daha kötüdür……” (Bakara,191)

Konunun tahliline geçmeden önce bazı Kur’an hükümlerini hatırlamak gerekiyor. Ta ki, Kur’anın gerçek maksadı anlaşılsın ve bu ayetin de gerçek yorumu ortaya konulabilsin.

Konuyla yakından ilgili bir ayet-i kerime: “Dinde ikrah (zorlama) yoktur. Doğruluk sapıklıktan cidden ayrıldı…..” (Bakara, 256)

Bu ayetin tefsirinde, ayet-i kerimeye “Zorlama denen şey dinde yoktur.” manası da verilerek, “Sadece dinî konularda değil, hiçbir konuda zorlamaya izin yoktur.” denilmiştir.

Aynı gerçeği ders veren bir başka ayet: “Eğer Rabbin dileseydi yeryüzündekilerin hepsi elbette iman ederlerdi. O halde sen, inanmaları için insanları zorlayacak mısın?” (Yûnus, 99)

Demek oluyor ki, Peygamberlerin görevi ve Kur’anın hedefi hakkın ve hakikatin tebliğ edilmesi, duyurulmasıdır. İnsanlar bu dünyaya imtihan için gönderilmişlerdir. İmtihanın vazgeçilmez bir gereği de kişinin doğru ve yanlış yoldan birisini kendi iradesiyle seçebilmesidir. Zorlama iradeyi yok edeceğinden imtihanın da bir manası kalmaz.

Bu manaya kuvvet veren pek çok ayet vardır:

“Allah dileseydi onlar şirk koşamazlardı. Seni onların üzerine bekçi kılmadır; sen onların vekili de değilsin” (En’am, 107)
“Peygambere düşen görev ancak tebliğdir (duyurmadır). (Mâide, 999
“Allah, dileseydi hepinizi bir tek ümmet kılardı..” (Nahl, 93)
Bir başka ayet-i kerimede şu hakikate dikkat çekilir: “Kim inkâr ederse bilmelidir ki, Allah bütün alemlerden ganidir (müstağnidir).”(Âl-i İmrân, 97)

Yani, Allah, yarattığı ve bizzat terbiye ettiği alemlerden hiçbirinin hiçbir şeyine muhtaç değildir. Güneşin ışığına, ağacın meyvesine, rüzgarın esmesine, mevsimlerin gelip gitmesine, canlıların görmesine, işitmesine muhtaç olmadığı gibi insanların inanmalarına, Onu tanımalarına, Ona ibadet etmelerine de muhtaç değildir.

Böyle pek çok ayet-i kerime var. Bunlardan çıkan ortak sonuç şudur: Allah’ın insanları imana, ibadete davet etmesi gibi, müminlere cihadı emretmesi de yine onların menfaati içindir. Bu mana bütün asırlar ve bütün insanlık alemi için geçerli olmakla birlikte, ayetlerin ilk muhatabı olan sahabelere ve Arap yarımadasındaki iman-küfür mücadelesine daha çok bakmaktadır.

İslam dini Arap yarımadasına zuhur ettiğinde o bölge insanlarının temel inancı putperestlikti. Ve Kur’anın ana hedefi de kalplere “tevhid” inancını yerleştirmekti.

Fatiha Suresi, Allah’ın “Rabbü’l-alemîn” olduğunu ilan ile başlar. Bütün alemler, gökler, yerler, insanlar, hayvanlar, cinler, melekler, bütün bitki türleri ancak Allah’ın terbiyesiyle hazır hallerine kavuşmuş ve bu sayede görevlerini en iyi şekilde yerine getirebilmişlerdir. Bu bir tevhid dersidir.

Surenin devamında ancak Allah’a ibadet edileceği ve yine ancak ondan yardım dilenebileceği vurgulanır.

Bir başka ayette rızıkların ancak sema ile arzın işbirliğiyle teşekkül ettiğine dikkat çekilerek şükrün de yine ancak sema ve arzın Rabbine yapılması gerektiği ders verilir.

Bir diğer ayette bizzat Allah Resulüne (asm.) hitap edilerek, “Sen sevdiğini hidayete erdiremezsin; ancak Allah dilediğine hidayet verir ve hidayete girecek olanları en iyi O bilir.” (Kasas, 56) buyurulmakla en büyük nimet olan hidayete kavuşturmanın da ancak Allah’a mahsus olduğu ilan edilir.

Böylece baştan sona kadar tevhid dersi verilerek sonunda, Nas Suresinde, Allah’ın “Rabbü’n-nas” olduğu ifade edilir. İnsanları terbiye eden ancak Allah’tır. Gözlerini görecek, kulaklarını işitecek, midelerin hazmedecek şekilde terbiye eden O olduğu gibi, akıllarını anlayacak, kalplerini inanacak, sevecek, korkacak şekilde terbiye eden de yine ancak Odur.

Maziye nazar ettiğimizde bütün peygamberlerin ortak davalarının “tevhid” (birlemek, Allah’ı bir bilmek) olduğunu görürüz. İnsanlık aleminin yanlış da olsa bir şeylere inandığına, ateizmin kitle çapında fazla görülmediğine, ancak şirkin bütün çeşitleriyle insanları yoldan çıkaran en büyük “fitne” olduğuna şahit oluruz.

İşte tevhid inancının en büyük tebliğ edicisi olan Hazreti Muhammed (asm) Mekke’de yine en büyük mücadelesini şirke karşı vermeye başladığında bütün müşrikler karşısına çıktılar ve onu bu davasından vazgeçirmeye çalıştılar. Amcasını ricacı olarak gönderdiler. “Bir elime güneşi bir elime ayı koysalar ben yine bu davadan vazgeçmem.” cevabını alınca artık kuvvet, zorbalık ve işkence dönemi de başlamış oldu.

Şu nokta çok önemlidir: Mekke ve çevresinin müşrikleri başka beldelerdekinden çok farklıydı. Bunlar sadece batıl inançlarını kendi halleriyle yaşamakla kalmıyor, beldelerinde doğan tevhid nurunu söndürmeyi kendilerince kutsî bir ideal olarak benimsiyor, bu uğurda canlarını ve başlarını ortaya koyuyorlardı. Artık, iki şıktan başka bir seçenek görünmüyordu ortada. Ya tevhid inancı galip gelecek, insanlık alemine Kur’anın nuru ulaştırılacak, yahut insanların kalplerini batıl inançlar zaptedecekti. Başka bir ifadeyle, insanlara ya cennetin yolu gösterilecek, yahut cehenneme akış devam edecekti.

Kur’anın o dönemin müşrikleri hakkındaki şiddet ayetlerine bu gözle bakmak gerekir. Mesele sadece birkaç müşrikle mücadele değil, top yekun şirk inancıyla ve onu temsil eden, onu korumak isteyenlerle mücadeledir. Nitekim, Kur’anın Mekke müşrikleri hakkındaki şiddetli beyanlarını, yine bir nevi şirk inancını taşıyan başka kavimlere karşı sürdürmediğini görüyoruz. Teslis inancına sahip Hıristiyanlar ve diğer ehl-i kitap hakkındaki ifadeler hiç de öyle şiddetli değil.

“Ehl-i kitapla ancak en güzel şekilde mücadele edin; içlerinden zulmedenler müstesna. Ve deyin ki, ‘Hem bize indirilene, hem de size indirilene inandık. Bizim ilahımız da, sizin ilahınız da birdir ve biz Ona teslim olmuşuzdur.” (Ankebût, 46)

Bu noktayı gözden ırak tutan birtakım çevreler şöyle diyorlar:

“Onları bulduğunuz yerde öldürün. Sizi yurtlarınızdan çıkardıkları gibi siz de onları çıkarın. Fitne çıkarmak adam öldürmekten daha kötüdür……” (Bakara,191) ayeti ortada iken İslam’ın farklı inançlara karşı toleranslı olduğunu nasıl söyleyebilirsiniz?

Önemine binaen konuyu bazı yönleriyle biraz tahlil etmek gerekiyor: Ayet-i kerimenin muhatabı Arap müşrikleridir. “Ey akıl sahipleri! Kısasta sizin için hayat vardır.” (Bakara, 179)

Bu ayetlerle onları öldürenleri öldürmeleri, yurtlarından çıkaranları yurtlarından çıkarmaları emredilirken, fitnenin adam öldürmekten daha kötü olduğu da ayrıca vurgulanmıştır. Bir insanı öldürmek onun bu fani dünya hayatından faydalanmasına son vermek demektir. Fitne çıkarmak, insanları putlara tapmaya zorlamak ise onları ebedi cehenneme atmaktır. Bu ikincinin birinciden çok daha kötü olduğu açıktır. Kaldı ki Mekke müşriklerindeki fitnenin bir de katillik boyutu vardır: Kızlarını diri diri toprağa gömmeleri ve müminleri öldürmek için onlara savaş açmış olmaları.

Aynı mananın işlendiği şu ayet-i kerimeleri de burada akdim edelim: “İman edenler Allah yolunda savaşırlar. İnkar edenler de tağut yolunda savaşırlar. O halde şeytanın dostlarına karşı savaşın. Çünkü şeytanın hilesi zayıftır.” (Nisa, 76)

“Fitne kalmayıncaya ve din tamamen Allah’ın oluncaya kadar, onlarla savaşın.” (Enfal, 39)

Ayette geçen “onlar” kelimesinden kasıt müşriklerdir, “fitne”den kasıt da Allah’a ortak koşmaktır. “Fitne ortadan kalkıp, din yalnız Allah’ın oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer vazgeçerlerse bilin ki düşmanlık ancak zalimlere karşıdır.” (Bakara,193)

Son ayet hakkında yapılan tefsirlerden çok önemli gördüğüm iki hususu nakletmek isterim:

“Bu ayetin sebeb-i nüzulü, ehl-i Mekke’nin müminlere eza eyleyerek irtidatlarını (İslam dininden dönmelerini) teklif ve ısrar etmeleridir. Şu halde mana-yı nazım, “Siz müşrikleri katledin ki onlara galebe edesiniz ve .. irtidat fitnesi kalmasın. Ve ezalarından kurtulmak için onlarla kıtal etmelisiniz. Ta ki, şirk ortadan kalksın, din-i tevhid onun yerine ikame olsun. (Konyalı M.Vehbi Ef. 1-2/331)

Fitnenin ortadan kalkması için savaş emredilirken bir başka ayet-i kerime ile de şu sınırlamalar getirilmiştir: “Sizinle savaşanlarla Allah yolunda savaşın. Fakat haddi aşmayın. Çünkü Allah haddi aşanları sevmez.” (Bakara, 190)

Savaş, Allah yolunda olacaktır; toprak istilası, ganimet elde etme, köle kazanma gibi bir menfaat için yapılan savaşlar “cihat” özelliği taşımazlar. İkinci bir kayıt olarak da “haddi aşmama” getirilmiştir. Suçluya hak ettiğinden daha fazla ceza vermek de bir nevi zulümdür; işkence etmek, organlarını kesmek gibi.

Konunun doğru yorumlanması için Tövbe Suresinin ilk ayetlerinin de yine doğru anlaşılması büyük önem arz ediyor:

“Bu bir ayrılık ihtarıdır! Allah ve Resulü tarafından kendileriyle muahede yapmış olduğunuz müşriklere.” (Tövbe,1)

“Artık yeryüzünde dört ay dolaşınız. Ve biliniz ki, şüphe yok ki, Allah’ı aciz bırakacak değilsiniz. Ve muhakkak ki, Allah kâfirleri zelil kılıcıdır.” (Tövbe, 2)

Bu ayetler, verdikleri sözlerinde durmayan müşrikler ile yapılmış olan anlaşmaların feshedildiğini bildirir. Ve kendilerine dört ay mühlet verilen o İslam düşmanlarının hüsrana uğrayacaklarını ihtar eder.

Bir sonraki ayette müşrikler tövbe etmeye çağrılır, aksi hale acıklı bir azaba uğrayacakları haber verilir.

Beşinci ayette ise “Artık haram aylar çıkınca o (muahede hükmüne riayet etmeyen) müşrikleri nerede bulursanız öldürünüz…….” emri verilir.
Altıncı ayette, anlaşma süresi bitmiş olsa bile, o müşriklerden kim eman dilerse, ona eman verilmesi ifade edilir ve şöyle devam edilir:

“Ta ki, Allah’ın kelamını dinlesin. Sonra (iman etmese de) onu emin bulunduğu mahalle ulaştır. Çünkü onlar şüphe yok ki bilmez bir kavimdir.”

Bu ayet-i kerimeler son nazil olan ayetlerdendir. Artık Müslümanlar galip gelmişler, müşriklere ya iman etmeleri yahut harbe razı olmaları tebliğ edilmiş, kendilerine inanmaları (yahut göç etmeleri) için dört ay gibi uzun bir süre tanınmış ve Allah Resulü (asm.) “Arap yarımadasında artık iki dinin olamayacağını” açıkça ilan etmiştir.

Bu ayetin ve hadisin kendilerine tebliğ edildiği kişiler, yirmi seneyi aşkın bir süre İslam’ın nurunu söndürmeye çalışmış, Müslümanları yurtlarından uzaklaştırmış, onları göç ettikleri Medine’de de rahat bırakmayıp Medine’ye kadar gelerek onların hayatlarına kast etmek istemiş, şirk yolunda nice ölüler vermiş, nice sahabeleri şehit etmiş inatçı, bir bakıma idealist ve kararlı müşriklerdir. Buna rağmen kendileriyle anlaşma yapılmış, sulh içinde yaşama yolu denenmiştir. Bu anlaşmaları bozan taraf (iki kabile dışında) hep müşrikler olmuşlardır. Süre dolduğunda bu işin de sona ereceği açıkça haber verilmiştir. Artık gönüllere ya tevhit inancı hakim olacak, yahut putperestlik hüküm sürecektir. Bu işe bir son verme zamanı gelmiştir.

Müslümanlar galip hale gelmelerine rağmen karşı tarafa süre tanınmış, onlardan eman dileyip İslam’ı tanımak ve öğrenmek isteyenlere eman verilmiş, inanmasalar da hemen öldürülmeyip yurtlarına emniyet içine dönmeleri sağlanmıştır. Kaldı ki ayetin sonunda müşrikleri acıklı bir sonun beklediği bildirilmekle, kendileri son bir kez daha ikaz edilmiştir.

Diğer müşriklerden ve ehl-i kitaptan farklı olarak Mekke müşriklerine böyle bir muamelede bulunulması, hak dinin ve tevhid inancının Mekke ve civarında iyice kökleşmesi ve oradan bütün cihana yayılması içindir. Çekirdek sağlam olacaktır ki ondan nice ağaçlar çıkabilsin. Artık Arap yarım adasında kimse putlara tapamayacak, kimse Kâbe’yi çıplak olarak tavaf edemeyecek, kimse kızlarını diri olarak toprağa gömemeyecek, herkes alemlerin Rabbi olan Allah’a inanacak, Onun emirlerine uyacak ve yasaklarından kaçınacaktır. Herkes ahiret yolcusu olduğunu bilecek ve o ebediyet yurdu için güzel ameller işleyecektir.

Böylece melekleri çok gerilerde bırakan mübarek ve muhteşem müminler yetişecekler ve bunlar İslam’ın nurunu bütün bir insanlık alemine ulaştırmak için gayret göstereceklerdir.

İnsanlara zulmedilen beldelerden bu zulmü kaldırmak için cihad edecekler, ama galip geldiklerinde kimseyi İslam’a girmeye zorlamayacaklar, sadece, akıllara ve kalplere konulan ambargoyu kaldırarak onlara doğruyu ve güzeli seçebilecekleri bir hürriyet ortamı hazırlayacaklardır.

Mekke müşriklerinin zulmü altında inleyenlerin kurtarılmalarını emreden şu ayet-i kerime çok anlamlı ve benzer zulümleri de ortadan kaldırma hususunda önemli bir rehberdir:

“Size ne oldu ki, Allah yolunda ve ‘Rabbimiz! Bizi halkı zalim olan şu şehirden çıkar, bize katından bir koruyucu ver, bize katından bir yardımcı ver.’ diyen zayıf erkek, kadın ve çocuklar uğrunda savaşmıyorsunuz?” (Nisa, 75)

İşte o çekirdek kadro etrafındaki yabancı ve zararlı unsurların temizlenmesi için, bu ayetin emriyle Müslümanlar Mekke’yi fetih girişimini başlatmışlar ve sonunda başarıya ulaşmışlardır. Artık çekirdek kemalini bulmuştur. Kısa bir zaman sonra Endülüs medeniyeti, arkasından Selçuklu ve Osmanlı medeniyetleri doğacak ve Kur’anın nuru cihanın her bir tarafına ışık saçacaktır. Kalplerden öncelikle şirk temizlenecek, tevhid hakim kılınacakır. Zulüm yerini adalete, sefahat güzel ahlaka terk edecektir.

Bu ayetten dersini alan müminler, batıl inançlarını halka zorla kabul ettirmek isteyenlerin güçlerini kırmak ve müminlere yapılan zulümlere son vermek gibi temel sebeple cihat yoluna girmiş ve yeni ülkeler fethetmişlerdir.

“İslamda gaye-i harp intikam, katil, tebdil-i dine icbar değil, hasmı mağlup etmek ve kuvve-i cebriyesini alıp dininde serbest olarak hükm-ü hakka tabi tutmaktır ki, i’layı kelimetullah bundadır.” (Elmalılı Tefsiri, 2/864-5)

Müslümanlar, fethettikleri ülkelerin halklarından cizye denilen bir vergi almakla, onları kendi raiyetleri sınıfına dahil etmişler, canlarını ve mallarını koruma altına almışlardır.

Zimmîler, yani bir İslam beldesinde yaşayan ve vergisini vermekle vatandaşlık haklarından faydalanmaya hak kazanan gayr-ı müslimler hakkındaki şu hadis-i şerif bu noktada çok anlamlıdır:

“… Kim bir zimmîye zulmeder ve ona gücünün üstüne iş yüklerse kıyamet günü beni karşısında bulacaktır.” (Ebû Dâvud, İmâre, 33, bkz. Münâvî, Feyzu`l-kadîr, 6/19; Bağdâdî, Tarîhu Bağdad, 8/170; Aclûnî, Keşfu`l-hafâ, 2/342.)

Büyük müfessir Fahreddin-i Razi hazretlerinin cihat konusundaki şu açıklaması çok önemlidir: “Kafirlerle savaşan kimsenin maksadı küfrü kaldırma azmi ve kasdı olmalıdır. Bu sebeple, kâfirle savaş halinde olan kimsenin, savaşsız olarak onu küfründen vazgeçirebileceği düşüncesi ağır basınca bu kimsenin onu öldürmekten vazgeçmesi vacip olur.” (Tefsir-i Kebir; 4/436)

Yazımıza konu olan itirazı yapanların, İslam’ın şu hükmünü çok iyi değerlendirmeleri gerekiyor: “Kâfir eğer zimmî olsa, dahilde olsa cizye verse, hariçte olsa musalaha etse İslamiyet’çe hakkı mahfuzdur.”

Buna göre, bir mümini öldürene kısas uygulandığı gibi, bir zimmîyi öldürene de kısas uygulanır. Eğer, Müslümanlar da bu ayeti söz konusu iddia sahibi gibi yanlış yorumlasalardı, fethettikleri ülkelerin bütün müşriklerini, putperestlerini, Hıristiyanlarını ve Yahudilerini kılıçtan geçirirlerdi.

Tarih bunun aksini söylüyor. İslam ülkelerinde varlıklarını sürdüren kiliseler, sinagoglar da böyle bir iddiayı yalanlıyorlar.

Söz konusu ayeti yanlış ve eksiz yorumlayıp İslam’a hücum eden kişiler yanlış yolda oldukları gibi, yine bu ayeti kendi akıllarınca değerlendirip bütün gayr-ı müslimleri öldürmeyi düşünenler de o kadar hatalı ve İslam’ın ruhundan o derece uzak bir yoldadırlar.

Üstad Bediüzzaman’ın “dinde mutaassıp, muhakeme-i akliyede noksan” diye nitelendirdiği bu gibi kişilerin hataları İslam’a mal edilemez.

Böyle kimseleri bahane ederek İslam’a hücum etmek son derece yanlıştır. Eğer hücum edilecekse, Müslümanları dininden uzaklaştırmak için bir asırdan fazla zamandır aralıksız çalışan ifsat komitelerine edilmelidir; asıl suçlu onlardır.

İslam’ı aslına uygun olarak öğrenme imkanından mahrum bırakılan, Kur’anı eksik hatta yanlış öğrenen kişiler, sonunda bu İslam düşmanlarına da zarar vermeye başlamışlardır.

Kaldı ki böyle kimseleri organize eden bir takım örgütlerin dış kaynaklı oldukları, bir cinayet şirketi gibi faaliyet gösterip silah kaçakçılığından uyuşturucu ticaretine kadar her tür rezilliği para karşılığı yaptırdıkları da ayrı bir gerçektir.

AerA
11-08-2010, 23:37
Ne zamanki toplumda İslamın yükselişi milletin kendi öz benliğine dönüşünde oluyor,Toplum islama yöneliyor Camiye koşuyor,Kuran okuyor,İmam hatipliler Üniversite kapılarını zorluyor,Öğrenciler inançlarının doğrultusunda başörtüsü takıyor vs.vs...Gizli bir el birden çıkıyor şahsiyetsiz bir insan öldürülüyor sonra irticaya karşı mitingler bu size hiç garip gelmiyormu eylemlerin zamanlaması...?

Çok doğru söylersin, şahsiyetsiz iki tane Halife'yi de GİZLİ BİR EL öldürmüştü. İsmi lazım değil İSLAM.

SİYAHSANCAKLI
12-08-2010, 00:22
Belli bir dini inanca sahip kişilerin içerisinde yaptığı şahsi eylemler onun sahip olduğu inanca mal edilemez örneğin ben İslamı inanca sahipken vede bu dinin inancı içerisinde olmayan bir fiil işlersem o yaptığım nasıl olurda o inançla kıyaslanabilir..

AerA
12-08-2010, 00:28
Belli bir dini inanca sahip kişilerin içerisinde yaptığı şahsi eylemler onun sahip olduğu inanca mal edilemez örneğin ben İslamı inanca sahipken vede bu dinin inancı içerisinde olmayan bir fiil işlersem o yaptığım nasıl olurda o inançla kıyaslanabilir..

Sizle aynı fikre sahip olmayan birisi nasıl şahsiyetsiz olabiliyorsa, aynı şekilde sayın kara bayraklı.

Bu arada uydurma kimyasal maddeleriniz "imtidazol" ve "sütoksin" halen akıllarda. Yahu bir makale alıntılıyorsun hiçmi bakmadın gerçek mi diye? Bundan sonra bakarsın. "IUPAC" dünya üzerindeki tüm kimyasal maddeleri isimlendiren kurum.

SİYAHSANCAKLI
12-08-2010, 00:30
Konuların sizin yaptığınız gibi bir ucundan,iki ortasından,birde sonundan kendimiz eklersek tabiki konunun manasıda değişecektir vesselam...

şahsiyetsiz iki tane Halife'yi de GİZLİ BİR EL öldürmüştü. İsmi lazım değil Tabiki bende mevcut düzen derim.

Nova
12-08-2010, 00:30

Bu dediğiniz ifade ile rahatça söylenilebilirki;

İslam alimi yoktur-alimin müslüman olanı vardır.

İslami terör yoktur-terörün islam adına yapılanı vardır.

İslam dini yoktur-dinlerin islami olanı vardır.

?

AerA
12-08-2010, 00:34
Konuların sizin yaptığınız gibi bir ucundan,iki ortasından,birde sonundan kendimiz eklersek tabiki konunun manasıda değişecektir vesselam...

Eğerki siz söylüyorsanız kesin yalandır. Diğer yalanlarınız veya inandığınız yalanlar için bakınız : http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=327647&postcount=172

SİYAHSANCAKLI
12-08-2010, 00:45

?

El cevap.
1- İslam Alimi yoktur ama Almin İslam olanı vardır,şimdi burada Alim kelimesi arapça kökenli olup sizin bilgin dediğiniz kişilerin tanımlamasında bu sözcük kullanılır bizde,ayırıca Müslüman olunca Alimlik sıfatı ondan kalkıyormu..?
2- Evet İslamda Terör yoktur,Çünkü İslamında kendisine mahsus şeriati(anayasası vardır)bunun adıda cezalandırmadır,siizn forumdaki verilen ceza puanları gibi ..
3- Evet değişik dinler vardır bunlarında çeşitli adları vardır..Hristyanlık,musevilik gibi bundan nasılda İslam dini yoktur gibi bir mana çıkarttınız şaşmamak lazım..kelme oyunlarına gerek yok..

evrensel-insan
12-08-2010, 00:54
Saygideger SIYAHSANCAKLI;

Peki Kuran'da terore (korkutma, korkunun siddete donusmesi), yonelik yonlendirim ve yaptirimlar yok mu?

Saygilarimla;
evrensel-insan

SİYAHSANCAKLI
12-08-2010, 00:58
Eğerki siz söylüyorsanız kesin yalandır. Diğer yalanlarınız veya inandığınız yalanlar için bakınız : http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=327647&postcount=172
Önemli olan benim söylediklerimmi sizin söylediklerinizmi..? düşünmek lazım sizin düşüncenize göre zaten zaten ölüm bir bitiş başlangıç değil yani ben doğruyu söylesemde sizde söylesenizde bunun bir hesabı olmıyacak..o halde sizin dediğinizle her ikimizde kurtuluyoruz, ama ya benim SÖYLEDİKLERİM doğru çıkarsa yaşamın sonunda bir hesap varsa ne olacak..?

SİYAHSANCAKLI
12-08-2010, 01:02

Peki Kuran'da terore (korkutma, korkunun siddete donusmesi), yonelik yonlendirim ve yaptirimlar yok mu?

Saygilarimla;
evrensel-insan
Kur'anda hiç bir ayetinde terör ifadesi yoktur bu bir iftiradır,dediğim gibi sadece Cihad (meşru savunma,güçlerin islah edilmesi)ve kendi anayasası vardır..terör bunun neresinde.?

evrensel-insan
12-08-2010, 01:05

"Kesin, dovun, oldurun, vurun" v.s. temelli emirler ie biten ayetler, ne anlam icerir sizce?

Saygilarimla;
evrensel-insan

AerA
12-08-2010, 01:06
Önemli olan benim söylediklerimmi sizin söylediklerinizmi..? düşünmek lazım sizin düşüncenize göre zaten zaten ölüm bir bitiş başlangıç değil yani ben doğruyu söylesemde sizde söylesenizde bunun bir hesabı olmıyacak..o halde sizin dediğinizle her ikimizde kurtuluyoruz, ama ya benim SÖYLEDİKLERİM doğru çıkarsa yaşamın sonunda bir hesap varsa ne olacak..?

Bu yaptığınız argümana "Pascal's Wager" denilmektedir. Pascal'e verilen cevap : "Siz sadece doğru ise yanarım korkusu ile mi inanıyorsunuz? Tek amacınız ya doğruysa diye ***ınızı kurtarma çabasımı?" şeklinde olmuştur.

Gelelim yalan bölümüne : "Domuz Etinin Haramlığı" hakkında bir makale yazmışsınız. Aslında bir Prof. kaleme almış siz alıntılamışsınız. Oysaki sayın Prof. düpedüz yalan söylemiş. Belliki inanmışsınız. Dünyada olmayan maddelere var demiş, Dünyada yaşamamış filozoflardan alıntı yapmış. Ben ne demişim güzüde eserinizin sonunda : Be Ey İslamcı, Ya Her Duyduğuna İnanırsın YaYalancı.

Buradan çıkarılacak ders : Düşünün ve doğru diye bildiklerinizi bile araştırın.

Saygılar sunar, hayırlı ramazanlar dilerim.

Nova
12-08-2010, 01:12
El cevap.
1- İslam Alimi yoktur ama Almin İslam olanı vardır,şimdi burada Alim kelimesi arapça kökenli olup sizin bilgin dediğiniz kişilerin tanımlamasında bu sözcük kullanılır bizde,ayırıca Müslüman olunca Alimlik sıfatı ondan kalkıyormu..?
2- Evet İslamda Terör yoktur,Çünkü İslamında kendisine mahsus şeriati(anayasası vardır)bunun adıda cezalandırmadır,siizn forumdaki verilen ceza puanları gibi ..
3- Evet değişik dinler vardır bunlarında çeşitli adları vardır..Hristyanlık,musevilik gibi bundan nasılda İslam dini yoktur gibi bir mana çıkarttınız şaşmamak lazım..kelme oyunlarına gerek yok..

Alıntı:
SİYAHSANCAKLI´isimli üyeden Alıntı http://www.turandursun.com/forumlar/images/geruh/buttons/viewpost.gif (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=328137#post328137)
Belli bir dini inanca sahip kişilerin içerisinde, yaptığı şahsi eylemler onun sahip olduğu inanca mal edilemez. örneğin ben İslamı inanca sahipken vede bu dinin inancı içerisinde olmayan bir fiil işlersem o yaptığım nasıl olurda o inançla kıyaslanabilir..

? Sn. Sİyahsancaklı, ben ortaya bir sav sunmadım yada bir fikir ortaya atmadım.

Sizin söylediklerinizin, kulanlarda nasıl tınladığını, nasıl duyulduğunu belirttim.

Siz ise size soru olarak yönelttiğim 3 örneğin açıklamalarını yapmışsınız.

Sanırım anlatamadım, o zaman daha ayrıntılı tekrarlayayım;

Lütfen nokatalama işaretlerine dikkat edelim.

Kırmızı cümle, sizin anlatmak istediğiniz anafikir.

Mavi noktalama işaretleride benim anlatımı güçlendirmenize yardımcı olacağını düşündüğüm müdahalelerim.

Yeşil satır, yazınızdan anlaşılan-çıkan sonuç.

Mor renkli soru işareti, size önermenin doğruluğu konusunda söz hakkını olduğunun bildirimi.

Bu kriterler doğrulturunda cevabınızı beklerim.

SİYAHSANCAKLI
12-08-2010, 01:16

"Kesin, dovun, oldurun, vurun" v.s. temelli emirler ie biten ayetler, ne anlam icerir sizce?

Saygilarimla;
evrensel-insan
değerli arkadaşım Kuran bir ilimdir orada belirtilen ayetlerin meali ile yani kelime manası ile anlarsan çok manalara çekersin,diğerleride senden daha başka noktalarada çekerki buda gerçekleri yansıtmaz,ama istediğin ayetin daha geniş manası anlatan Alimlerin tefsir kitaplarına bakarsanız Vallahi kafanızda hiç bir soru işaritide kalmayacaktır.

onurmusa
12-08-2010, 01:20
Gizli bir el birden çıkıyor şahsiyetsiz bir insan öldürülüyor sonra irticaya karşı mitingler bu size hiç garip gelmiyormu eylemlerin zamanlaması...?

Ölmüş, öldürülmüş bir insanın arkasından konuşmak ne kadar kolay değil mi? Cevap verme hakkı da yok! Oysa hayatı boyunca kimse cesaret edip cevap veremedi Turan Dursun'a. Ben çağrımı tekrarlayayım, eğer Turan Dursun'un tezleri size saçma geliyorsa buyrun getirin kaynaklarınızı. Çürütün tek tek Dursun'un argümanlarını. Bir insan düşün hayatı boyunca gelin iddialarıma cevap verin diyorsa ve hiçbir cevap alamayıp öldürülüyorsa, arkasından "saçma iddialar", "şahsiyetsiz" demek kolaydır ve zayıf insanların işidir.

SİYAHSANCAKLI
12-08-2010, 01:22
Bu yaptığınız argümana "Pascal's Wager" denilmektedir. Pascal'e verilen cevap : "Siz sadece doğru ise yanarım korkusu ile mi inanıyorsunuz? Tek amacınız ya doğruysa diye ***ınızı kurtarma çabasımı?" şeklinde olmuştur.

Gelelim yalan bölümüne : "Domuz Etinin Haramlığı" hakkında bir makale yazmışsınız. Aslında bir Prof. kaleme almış siz alıntılamışsınız. Oysaki sayın Prof. düpedüz yalan söylemiş. Belliki inanmışsınız. Dünyada olmayan maddelere var demiş, Dünyada yaşamamış filozoflardan alıntı yapmış. Ben ne demişim güzüde eserinizin sonunda : Be Ey İslamcı, Ya Her Duyduğuna İnanırsın YaYalancı.

Buradan çıkarılacak ders : Düşünün ve doğru diye bildiklerinizi bile araştırın.

Saygılar sunar, hayırlı ramazanlar dilerim.
Aslında burada benim veya sizin veyahut yukarıdaki hocanın söyledikleri değil Kur'anın ve Peygamberin(s.a.v.) söyledikleri ile bağdaşıyorsa kabul görür yoksası abesle iştigaldir,acaba siz benim için söylediklerinizi düşündünüz,kimseye danışmadanmı doğruları buluyorsunuz eğer öyle ise sizi tebrik ederim...ilminizden ötürü..

evrensel-insan
12-08-2010, 01:27

Soru isareti ve sorun, zaten bir seye tamamen inanmislik ve teslim olmusluk temelinde bir guven ile yaklasilirsa, ortada yoktur. Cunku kimse kendini teslim ettigi, tamamen inandigi ve guvendigi, bir seyden dolayi, dusuncesinde soru isareti, sorun ve acaba dogurmaz.

Celiskinin ve neyin ne oldugunu gorumu, ancak; ona teslimiyetci olmayan bir dusunce ile ya a notr ve disaridan bakan bir dusunce ile yanasilirsa, ortaya cikar.

Saygilarimla;
evrensel-insan

SİYAHSANCAKLI
12-08-2010, 01:28
Ölmüş, öldürülmüş bir insanın arkasından konuşmak ne kadar kolay değil mi? Cevap verme hakkı da yok! Oysa hayatı boyunca kimse cesaret edip cevap veremedi Turan Dursun'a. Ben çağrımı tekrarlayayım, eğer Turan Dursun'un tezleri size saçma geliyorsa buyrun getirin kaynaklarınızı. Çürütün tek tek Dursun'un argümanlarını. Bir insan düşün hayatı boyunca gelin iddialarıma cevap verin diyorsa ve hiçbir cevap alamayıp öldürülüyorsa, arkasından "saçma iddialar", "şahsiyetsiz" demek kolaydır ve zayıf insanların işidir.
Aslında onun iddialarının kabul görür olunmadığından cevaplanmamıştır yani fikirlerinin değeri kaydı olsunki cevaplansın...şimdi onun yaşarken bir değeri olmayıp,öldükten sonramı değer biçeceğiz ona..artık o hesabını Allah(c.c.) verecek çünkü artık onun amel defteri kapanmıştır,bizim gayemiz yaşayan beyinleri kurtarmak onları düştükleri durumdan selamete ulaştırmak bizler için tebliğ çok önemlidir..

AerA
12-08-2010, 01:29
Sormak istiyorum bu yalanın neresindesiniz, cehaleti yüzünden İNANANI mı?
Yoksa yalan olduğunu bildiği halde YAYANI mı?

Tekrar sorayım mı? İçeriğini araştırma ihtiyacı bile hissetmeden yalancı bir Profesörün yazısını burada yayınlarken ;

Cehaleti yüzünden İNANANI mı idiniz?
Yalan olduğunu bildiği halde YAYANI mı?

Nova
12-08-2010, 01:32
Aslında burada benim veya sizin veyahut yukarıdaki hocanın söyledikleri değil Kur'anın ve Peygamberin(s.a.v.) söyledikleri ile bağdaşıyorsa kabul görür yoksası abesle iştigaldir,acaba siz benim için söylediklerinizi düşündünüz,kimseye danışmadanmı doğruları buluyorsunuz eğer öyle ise sizi tebrik ederim...ilminizden ötürü..

Siz, size sunulan-dayatılan şeylerin, doğruluğunu sınamadan, körü körüne sarılmanızın eleştirisine maruzsunuz. Yöntem değil içerik tartışılıyor, belirtmek istedim.

SİYAHSANCAKLI
12-08-2010, 01:33

Soru isareti ve sorun, zaten bir seye tamamen inanmislik ve teslim olmusluk temelinde bir guven ile yaklasilirsa, ortada yoktur. Cunku kimse kendini teslim ettigi, tamamen inandigi ve guvendigi, bir seyden dolayi, dusuncesinde soru isareti, sorun ve acaba dogurmaz.

Celiskinin ve neyin ne oldugunu gorumu, ancak; ona teslimiyetci olmayan bir dusunce ile ya a notr ve disaridan bakan bir dusunce ile yanasilirsa, ortaya cikar.

Saygilarimla;
evrensel-insan
Evet arkadaşım dediğiniz gibi eğer inanmışlığınızda bir şüphe yoksa araştırma içerisine girmezssiniz,elhamdülillah ben inanmışlığımda içimde bir şüphe yoktur inşaALLAH son nefesimdede böyle olacaktır,ama illaki inanmışlığınızda bir şüphe varsada İslam dini araştırmayı emrederki doğrulara erişesiniz diye..

onurmusa
12-08-2010, 01:38
Dostum Kur'an öyle avam insanlarının mealden bakıp açıklamalarıyla anlaşılacak bir kitap değildir

turan dursun gibide o bildiği ilmin kendisine faydası olmadığı gibi okuduklarını kaldıramayan zındıklardan olursun..

Ben avam bir zındık olarak soruyorum. Siz "öldürün", "dövün", "el ve ayaklarını çaprazlama kesin", "Allah onları kahretsin", "asın" gibi kelimeleri hangi dilde okursanız okuyun aynıdır. Ayrıca Turan Dursun 12 İslam ilmi diye bilinen alanlarda uzman ayrıca Fasih Arapça'ya da hakimdir. Sizden iyi Arapça bildiği kesin=)

SİYAHSANCAKLI
12-08-2010, 01:38
Siz, size sunulan-dayatılan şeylerin, doğruluğunu sınamadan, körü körüne sarılmanızın eleştirisine maruzsunuz. Yöntem değil içerik tartışılıyor, belirtmek istedim.
Bir inanışa sahipseniz doğruları sınamadanda ona tabi olursunuz,Eletriğin çarptığı ilmen ispat edilmişken bu doğruyu ellerimizle veya tekrar başka bir cisimle denemeye lüzummu vardırki sınayalım...?

SİYAHSANCAKLI
12-08-2010, 01:44
Ben avam bir zındık olarak soruyorum. Siz "öldürün", "dövün", "el ve ayaklarını çaprazlama kesin", "Allah onları kahretsin", "asın" gibi kelimeleri hangi dilde okursanız okuyun aynıdır. Ayrıca Turan Dursun 12 İslam ilmi diye bilinen alanlarda uzman ayrıca Fasih Arapça'ya da hakimdir. Sizden iyi Arapça bildiği kesin=)
Şimdi kişinin Arapçayı bilmesi onun o konuda tefsir konusunda bilgin olduğunumu ispat eder..eğer öyle olsaydı okuduğu o ilmin kendisine faydası olurdu,demekki bir ağacı yetiştirmiş ama meyvelerini yiyememiş nasipsizlerden olmuş..ibret vesikası gibi öyle bir sondan Allah(c.c.) cümlemizi korusun.

AerA
12-08-2010, 01:46
Sormak istiyorum bu yalanın neresindesiniz, cehaleti yüzünden İNANANI mı?
Yoksa yalan olduğunu bildiği halde YAYANI mı?

Tekrar sorayım mı? İçeriğini araştırma ihtiyacı bile hissetmeden yalancı bir Profesörün yazısını burada yayınlarken ;

Cehaleti yüzünden İNANANI mı idiniz?
Yalan olduğunu bildiği halde YAYANI mı?

onurmusa
12-08-2010, 02:38
sayın AerA;

ısrarla soruyorsunuz ama cevap gelmiyor. Neden acaba?

AerA
12-08-2010, 02:54
sayın AerA;

ısrarla soruyorsunuz ama cevap gelmiyor. Neden acaba?

Gelmez azizim. İslamiyet Gerçekleri denilen o sitenin yazarlarından olacak malum kişiyede sordum zaten :

Neden olmayan maddeleri var gösterdiniz diye..
Neden Histaminin koyundada aynı seviyede olduğunu yazmadınız diye..
Neden Savorin diye bir filozofun yaşamadığını açıklamadınız diye..
Neden Alman Prof'ün gerçek mesleğini yazmadınız diye..

Cevap gelmedi...

onurmusa
12-08-2010, 02:59
Sağlam temellere oturmayan tüm dinlerin ve ideolojilerin en büyük bilgi kaynağı, dezenformasyon sanırım. Hep bi "mış, muş". Hep bi hayali karakterler ve büyük mucizevi olaylar...

SİYAHSANCAKLI
12-08-2010, 03:11
niye yok sebebleri aşağıda..
Yazıda geçen sutoksin, skrofuloz, imtidazol terimlerini internette aratmayı deneyin. Bu makale haricinde hiçbir kaynakta geçmediklerini göreceksiniz. Siyonistler bu maddeleri içeren makaleleri sansürlüyor.
Bu histamin maddesi, her türlü kırmızı ette bulunuyormuş. Ama herhalde domuzdaki haram, deve, dana, efendime söyleyeyim keçi, koyun, kuzu histamini günah değil. Cenabı Allah'ın işine karışılmaz.
Filozof Savorin diye (dört dilde, övünmek gibi olmasın...) yaptığım internet aramaları pek bi sonuç vermedi. Buna da sansür uygulanıyor olsa gerek. Siyonistleeer.
Eserinden alıntı yapılan Alman hekim Prof. Reckeweg, hem hekim, hem alman, hem profesör, hem de soyadını biliyoruz. Hala gözlerini bu muhteşem gerçeğe kapayacak olan varsa Cenabı Allah'ın cehenneminin harında kavrulsun. dedim de, tam şu an, canım saç kavurma çekti be...

AerA
12-08-2010, 03:15
IUPAC dünya üzerindeki tüm kimyasal maddeleri isimlendiren ve DÜNYA BİLİMİ aynı dili konuşsun diye oluşturulan bir kurumdur. Her madde orada mevcuttur, IUPAC momenclatürü ve diğer adları ile beraber..

Sizin maddeler yok....

Filozof dedikleri Savorin, Fransız yemek ustası, bak bunu ortaparmak sitesinde yazmadıklarından alıntılıyamamışsın.
Alman Profesöründe ortaparmak sitesi izini bulamamış.Alıntılıyamamışsınız...

Ve cevabınız siyonistler mi?

SİYAHSANCAKLI
12-08-2010, 03:22
evet kardeşim ne yazıkki bilim siyonistlerin elinde...nette yapılan araştırmalardada bunun isimlerine ratlamak imkan dahilinde olmuyor..ancak bilimsel içerikli araştırma yapılarak anlaşılabilir, o zaman önce siz şöle bir bir domuz kavurma yiyin..sonrada araştırın olmazmı...?öğğğğğğğğ......kustum yaw.

AerA
12-08-2010, 03:33
evet kardeşim ne yazıkki bilim siyonistlerin elinde...nette yapılan araştırmalardada bunun isimlerine ratlamak imkan dahilinde olmuyor..ancak bilimsel içerikli araştırma yapılarak anlaşılabilir, o zaman önce siz şöle bir bir domuz kavurma yiyin..sonrada araştırın olmazmı...?öğğğğğğğğ......kustum yaw.

Benim mesleğim Kimya, kendi hastanemizde Tıbbi Tahlile başladım, sonra ilaç fabrikaları, sonra Tübitak projeleri v.b. Ama bilimsel çalışmada elde edilen (kah yeni sentezlenmiş kah bir bitki veya hayvanda bulunmuş) bir madde hakkında yapılan araştırmalar asla sansüre girmez. Madem girdi malum Prof. nereden bulduda Domuzda Var dedi. IUPAC te olmayan Dünyada yoktur. Kuruluşun amacı budur.

Ben onu 35 yıldır yiyorum. Bak sana bir bilgi daha, domuz yağındaki (eti bile değil, direktman yağ) kolesterol oranı, tereyeğındakinden daha azdır. karıştır biraz biyokimya kitabı yada al bir parça tereyağ ve domuz yağı götür bir hastaneye Total Kollesterol ölçtür. Bu kadar basit.

SİYAHSANCAKLI
12-08-2010, 03:47
Sorması ayıp hangi hastane belki yolumuz orayada uğrar...

AerA
12-08-2010, 03:52
*************. Ama artık orada değilim. Tübitak'tan alınan bir proje için Niğde ilindeyim. Fakat domuz yağı numunesi ve tereyağ numunesini bizim oraya götürebilirsiniz. Sadece Total Kollesterol değil, HDL, LDL, VLDL (HDL : Yüksek yoğunluk Lipit iyi huylu kollesterol, LDL : Düşük yoğunluk Lipit, VLDL : En düşük yoğunluk lipit)testide yaparlar hemen. Ama sağlık sigortanız işe yaramaz çünkü sizin kanınızın değil, başka başka maddelerin kimyasal tahlili yapılıyor.

onurmusa
12-08-2010, 04:33
Siyonistler bu maddeleri içeren makaleleri sansürlüyor.

Cenabı Allah'ın işine karışılmaz.

Filozof Savorin diye (dört dilde, övünmek gibi olmasın...) yaptığım internet aramaları pek bi sonuç vermedi. Buna da sansür uygulanıyor olsa gerek. Siyonistleeer.

Ne kadar bilimsel bir üslubunuz var hayran kalmamak elde değil. "Cehaletime verin özür dilerim bu bilgiler yalanmış" demenizi beklerken "siyonistler sansürlüyor" demeniz hakikaten ilginç. Siyonistler bilimsel makaleleri sansürlüyor. Bilimsel web sitelerini ve google gibi arama motorlarını sansürlüyor. Neden? Sizin bilimsel(!) tezinizi çürütmek için mi? Bir de şu konuyu değiştirmenize hastayım. Ne zaman köşeye sıkışsanız konu değişiyor.

Hala gözlerini bu muhteşem gerçeğe kapayacak olan varsa Cenabı Allah'ın cehenneminin harında kavrulsun. dedim de, tam şu an, canım saç kavurma çekti be...

Burada gülüyorduk, değil mi?

onurmusa
12-08-2010, 04:38
Soruma hala cevap gelmedi siyah sancaklı arkadaşım;

Kur'an'daki diyorum "öldürün", "asın", "el ve ayaklarını çaprazlama kesin" ayetlerini açıklayabilir misiniz bana? Ama lütfen İslami sitelerden kopyala yapıştır yapmayın. Onlar defalarca çürütüldü bu sitede. Açıkçası ciddiye alınır şeyler de değil de neyse. Lütfen kendi cümlelerinizle açıklayın bana. Allah yarattığı kullardan bir kısmına diğerlerini öldürmesini mi emrediyor? Kendisi "ol" dese ya da doğrudan "öl" dese olmuyor mu? Ayrıca bir insanın Allah'a inanmadığı için öldürülmesi, insanlık onuruna sığar mı? Bunun adı hangi çağda olursa olsun dinsel baskı ve zorlama değil mi?

Cevaplarınızı merakla bekliyorum.

SİYAHSANCAKLI
12-08-2010, 04:40
Soruma hala cevap gelmedi siyah sancaklı arkadaşım;

Kur'an'daki diyorum "öldürün", "asın", "el ve ayaklarını çaprazlama kesin" ayetlerini açıklayabilir misiniz bana? Ama lütfen İslami sitelerden kopyala yapıştır yapmayın. Onlar defalarca çürütüldü bu sitede. Açıkçası ciddiye alınır şeyler de değil de neyse. Lütfen kendi cümlelerinizle açıklayın bana. Allah yarattığı kullardan bir kısmına diğerlerini öldürmesini mi emrediyor? Kendisi "ol" dese ya da doğrudan "öl" dese olmuyor mu? Ayrıca bir insanın Allah'a inanmadığı için öldürülmesi, insanlık onuruna sığar mı? Bunun adı hangi çağda olursa olsun dinsel baskı ve zorlama değil mi?

Cevaplarınızı merakla bekliyorum.
Onurmusa arkadaşım bana inanıp inanmamanız mevzu bahis değil bizim İslam alimleri gibi Kur'an ayetlerini tefsir edebilme gibi bir ilmimiz olmadığından,veya kafamıza göre yorum uygulamadığımızdan ancak Alimlerin kitaplarından kopyala yapıştır yapabiliyoruz..kusura kalmazssın bu hususda inşaAllah..
Ayrıca Kur'an da bu husus hakkında bir sure var bak bakalım ne diyor orada umarım beni anlarsın..
Kâfirûn Sûresi (Kulya...)

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
قُلْ يَا اَيُّهَا الْكَافِرُونَ ﴿﴾ لاَ اَعْبُدُ ماَ تَعْبُدُونَ ﴿﴾ وَلاَ اَنْتُمْ عَابِدُونَ ماَ اَعْبُدُ ﴿﴾ وَلاَ اَنَا عَابِدٌ ماَ عَبَدْتُمْ ﴿﴾ وَلاَ اَنْتُمْ عَابِدُونَ ماَ اَعْبُدُ ﴿﴾ لَكُمْ دِينُكُمْ وَلِىَ دِينِ ﴿﴾

„Bismillâahi'r -rahmâani'r-rahiym

Kul yâa eyyühel kâafiruun
Lâa e'büdü mâa te'büdüün
Velâa entüm aabidüüne mâa a'büd
Velâa ene aabidüm mâa abedtüm
Velâa entüm aabidüüne mâa e'büd
Leküm diynüküm veliye diyn“

Meali:

„(Habîbim söyle) de: Ey kâfirler, ben, sizin tapmakta olduklariniza tapmam. Benim (kendisine) ibâdet (de devam) edecegime de siz kulluk ediciler degilsiniz. Ben (zâten) sizin taptiklariniza (hiçbir zaman) tapmis degilim. Siz de benim kulluk etmekte olduguma (hiçbir vakit) kulluk ediciler degilsiniz. Sizin inandiklariniz size, benim dinim bana.“

huzurcan
12-08-2010, 14:16
Arkadaşlar sadece sezgi ve izlenimlerimle söylüyorum. Bu cinayeti malum ,AYDINLATILMAKTA OLAN o güçler yapmıştır.
2002-2010 yılları arasında KOCA 8 YIL Türkiye'de neden benzer CİNAYETLER İŞLENMEDİ Daha doğrusu İŞLENEMEDİ ?
Hükümet bu güçleri baskıladı.. ensesindeydi.. 1-2 benzer cinayetin Failleri de yakalandı ve arkasında sırıtan güçler bir ölçüde aydınlatıldı.
Bir ateist olarak , Turan Dursun hocayı İslami güçlerin öldürmediğine inanıyorum. İslamcıları boşuna suçlamayın.
Bu güçleri geliştiren, kontrol eden , zaman zaman bu güçler kılığına giren, birçok siyasi cinayet işleten o malum güçlerdir.
Olaylar kısmen aydınlatıldı zaten.

SİYAHSANCAKLI
12-08-2010, 23:48
Bu dünya bir bir imtihan Allah(c.c.) koyduğu kuralları ancak kabul etmekle mükellefiz biz,çünkü her şeyin maliki mülkü onun kudreti altındadır,onun ne yaptığını ,neden yaptığını sorguluyabiliriz,daha şu dünyada aciz bir insanın mahiyetinde bulunduğumuz ortamda onu bile eleştiremiyorken milyonlarca canlı,cansız mahlükatı yaratan o halikı sorgulamak ne densizliktir..defaaten yazdım senin bağlı olduğun Anayasada idam,hapsetme yokmu..? savaşta meşru savunmada ölüm ve öldürme yokmu.? Kur'anda işte o Anayasa gibi hem dünya hem Ahiret nizamı için vardır..
Bu verilen cezalardan niye gocunmanız vardır anlamadım ,düzen içerisinde her suç işleyen çalan,haksız yere adam öldüren,yetim hakkı yiyen,devlet malını zimmete geçiren,görevini kötüye kullananın cezalandırılması için sadece kısas vardır,zulüm yoktur.şimdi kim haksız yere can aldıysa bunun kısası onun canınında devlet tarafından o hakkın geri alınmasıdır ayrıca buradada ilgili merhamet unsuru var eğerki ölen kişinin varisleri bu haktan vaz geçerse vede ölen kişiye fidye öderse onunda idamı olmuyor.?

şimdi sizin gibi düşünenler neden Kurandan bir sözcük alıntılayıp bunlar varmı yokmu diye kişilerin bakış açısını diğer noktalara eriştiriyorsunuz,eğer o kelimelerde mevcut isimleri tümü ile alıntılayıp, o söz konusu kelimelerin ne anlama geldiğini sorsanız mantıklı bir açıklamamızda olurdu inşaAllah..
N e diyeceğiz şimdi bizler haksız yere can alacağız,çalışanın emeğini çalacağız,yetiimin hakkını yiyeceğiz,vatandaşın yolunu kesip onları katledeceğiz sonrada kalkıp bunlara Kuran anayasasının öngördüğü cezaları onlara uygulamayı reva görmiyeceğiz,şimdi bu haksızlıklar sana yapılsa acaba ne düşünürdünkü bu yaptırımlar hakkında..?

Betül
28-08-2010, 00:15
Ben Gonca Kurişi müslümanların öldürdüğüne inanmıyorum.Özellikle işkence etmeleri bu yüzyılın müslümanlarının yapacağı bir iş değil.Hizbullahı kuranın kim olduğunu biliyoruz.Pkkya karşı derin devlet tarafından kurulmuştur.Müslümanlar geçmişte katliam yapmıştır.Ateistlerin öldürülmesini haklı bulanlar tabiki vardır.Turan Dursun 'u öldürme işini müslümanlara yaptırmış olanların müslüman olduklarını düşünmüyorum.İslam dinini ortadan kaldırmak için böyle alçak yollara başvurabilirler.

Betül
28-08-2010, 00:31
Siyah sancaklı sen şimdi ateistler cehennemde yanarken çok mu mutlu olacaksın?Kuran ı mantıksız buldum inanmıyorum ama iyi bir insanım neden cehenneme gidiyorum.Ayrıca beni kurayza katliamını okuyup hala onun peygamber olduğuna inanıyorsan yazıklar olsun sana.:)

SİYAHSANCAKLI
20-09-2010, 02:12
Sevgili Meryem Arkadaşım sizin yazmış olduğunuz nick den öte çıkarak sizin Ateist olmadığınız varsayımı ile hareket ederek..Elbet Müslümanlar bırakın Ateistlerin Cehennemde yanmasında zevk almasını Tüm İnsanlığın bu vaki gerçekten uzakta yaşamlarını sürdürmeleri ve o hal üzere ölürlerse varacakları Cehennem ateşinden uzaklaşmalarını bizzatihi isteyen bir dindir..Yoksa burada bulunmamızında bir manasıda olamazdı zaten...

Ayrıca sizin Kurayza katliamı olarak gördüğünüz hadiseyi tam olarak anımsıyamadığınızı zannedediyorum Çünkü İslamdan sonraki Yahudi dini gerçek özelliğini yitirmiş artık ne yazıkki batıl dinlerden olmuştur..Vede Tarih boyunca Yahudiler İslamı arkadan vurmuşlardır ve bugünde bu durum ondan farklı değildir..Yakın tarihte Faşist Lider Adolf Hitler Almanyada yahudileri fırında yakarken kim hangi din,hangi Millet onlara sahip çıkmıştı onları sahiplenmişti bu değilmiydi o Millet..ama onlar ne yapıyorlardı hep ayağa kalktıklarında Müslümanları sırtlarından vuruyordu,yine hatırlıyalım Avrupanın göbeğinde Sırbistan daha önceleri Osmanlıya bağlı bir eyaletti o zamanlar Müslümanlar kalkıp ellerinde güç varken onlar Hristiyan oldukları halde kılıçtanmı geçirmişlerdi,ama onlar ne yaptı Fırsatını bulduğunda sen zayıfladığın anda binlerce Müslümanı kadın,çocuk yaşlı demeden Avrupanın göbeğinde katletmedilermi..? Bu Anadoluya Tarih boyunca zayıf olduğumuz durumlarda kaç kere Haçlı seferleri düzenleyenler kimlerdi,Şimdiki PPK Terörünün arkasındada kim olduğunu zan ediyorsunki..tabi Haçlı zihniyetinin versiyon değişikliği..

Şimdi gelelim konumuza Yahudiler aslında kendi aralarındaki Müşkilatlarda hep Hz.Muhammed(s.a.v.) koşarlardı çünkü bilirlerdiki Muhammed(s.a.v.) yalan söylemez adil bir insan olarak görürlerdi.zaten Peygamber efendimize "Muhammed ül Emin(Güvenilir insan" lakabınıda zaten Mekkeli Müşrikler takmıştır.Ama onlar yinede hep menfaaetleri ne yönde olursa hemen o tarafa geçerlerdi..Kurayza hadisesindede öyle olmuştur Mekkeli müşrikler onbinlerce kişilik güçlü bir Orduyla Medineye Yürürken Onlardan bir elçi gelip Peygamber Efendimiz(s.a.v.) huzuruna hemde gayet lakayt bir şekilde gelerek Müslümanların tarafında olmaları halinde Mekke Hurmalıklarının neredeyse tamamına yakınını sırf savaşa Mekkeli kafirlerinin yanında olmayacaklarını söyleyerek kibirlenip sizin yanınızda olursak ancak bu savaşı kazanırsınız demekle ikili bir plan yapmışlardır ancak nihayetinde bu çirkin teklifi ile birlikte huzurdan kovulmuştur,sonrasıda Yahudiler Mekkenin kalabalık olan ordusuna birde kendileri katılıp daha büyük bir güçle Müslümanları yok etmek üzere gelmişlerdir ancak ne yazıkki evdeki hesap çarşıya uymamış Allah(c.c.) yardımıyla Müşrikler ve Yahudiler büyük hezimete uğratılmıştır bunun sonucundada barış zamanındaki saldırmazlık anlaşmasına uymayıp ihanetlerinden dolayı cezalandırılmışlardır.şimdi ne alaka onlar ihanet etmiş Mekkeli kafirlerle birleşip kazananamadıkları savaştan sonrada adaletin terazisi ile gereken yaptırım uygulanmıştır..şimdi bu durumda hangi katliamdan bahsetmek abesle iştigalden ötedir..

Al-ilah
12-10-2010, 00:29
Şerefsizler ödürdü kim öldürecek

ozgur_beyin
12-10-2010, 00:45
Şerefsizler ödürdü kim öldürecek
........................

spartacus
15-10-2010, 17:56
Başlığa bak afişe edilen yazılara bak, iman edilip kabul edilenlere bak. Çarpım tablosu gibi adamlarsınız. Boş bir cevabın bir başka boş cevabı, olmasa daha anlamlı olur hiç olmazsa yer kaplamaz.

En büyük fener dünyayı yener. (takım tutmasam da tabi, laf ola)

imren'lik değilde, ibretlik haliniz var.

ateist.bakış
17-05-2011, 23:57
Turan Dursun kendi kendini öldürdü.
Bu insanlarla nasıl mücadele edilmesi gerektiğini Aziz Nesin göstermiştir.

Bu insanlar iyi niyetten anlamazlar.
Hoş görüden anlamazlar.

Masanın üstüne ymruğunu vuracaksın, sana bir tokat atana 10 tokatı gözüne gözüne koyacaksın, sana küfredene sen de küfredeceksin, seni tehdit edeni sen de tehdit edeceksin, senin huzurunu bozanın sen de huzurnu bozacaksın.

Turan Dursun karşısındakileri normal camisine gidip evine gelen ve tespih çeken Hasan Dede, Veli Dede gibi masum insanlar olduğunu sandı.

O kendi halinde evlerinde yaşayan müslümanlar ile arasında canavar müslüman grupları vardı. Kan içiyorlardı. Her türlü şerefsizliği yapıyorlardı. O bunu bilemedi.

O canavarlar halen var...

Canavarla canavarlaşmaktan başka çare yoktur...

KızıL
18-05-2011, 01:02
Başlığa bak afişe edilen yazılara bak, iman edilip kabul edilenlere bak. Çarpım tablosu gibi adamlarsınız. Boş bir cevabın bir başka boş cevabı, olmasa daha anlamlı olur hiç olmazsa yer kaplamaz.

En büyük fener dünyayı yener. (takım tutmasam da tabi, laf ola)

imren'lik değilde, ibretlik haliniz var.

ne kadar doğru!!

No God No Sadness
13-08-2011, 14:36

Bir dinsiz veya bir hıristiyan neden öldürsün arkadaşım? Alevileri öldüren kimlerdi? Turan Dursun'u da öldüren o guruh. İşinize gelince " %99'u müslüman bu memleketin " demesini biliyorsunuz ama işinize gelmeyince " öldürenin müslüman olduğu ne malum " demeniz ne peki? Mürted'in cezasının ölüm olduğunu da bilir müslüman, dinden çıkmanın da ölüm olduğunu, yahudi ve hıristiyanlarla dost olmaması gerektiğini (http://www.agnostik.org/kuranda-ara.php?sure=5&ayet=51), Allah'a inanmayanların el ve ayaklarının kesilmesi gerektiğini (http://www.agnostik.org/kuranda-ara.php?sure=5&ayet=33) de bilir. İnsan öldürmek günahmış. Güldürmeyin ya, dünyada dinden dolayı en çok insan öldüren müslümanlardır. Konuyu " Turan Dursun'u öldüren müslüman değildir " e bağlaman komik.

jadi
14-08-2011, 15:45
cevap veriyorum: islamci tc

SERKAN
13-09-2011, 04:21
Adamı öldürmüşler işte.

Belkide kendi adamlarıdır .

Neyse ölmüş gitmiş.. ne diyelim.

(...)

taylan
13-09-2011, 09:03
Adamı öldürmüşler işte.

Belkide kendi adamlarıdır .

Neyse ölmüş gitmiş.. ne diyelim.

(...)

Bir fikrin reddiyen varsa ortaya koy. Hakaret etmekten başka bir icraatınız olup olmadığını öğrenmiş oluruz.

Özgürcan
13-09-2011, 12:40
Yahu sizin dininizde hakaret, sövgü günah değil mi?! İlk önce dininizi öğrenin akıllıca sonra gelin buraya!

SERKAN
13-09-2011, 16:17
Bir fikrin reddiyen varsa ortaya koy. Hakaret etmekten başka bir icraatınız olup olmadığını öğrenmiş oluruz.

Özgürcan
Yahu sizin dininizde hakaret, sövgü günah değil mi?! İlk önce dininizi öğrenin akıllıca sonra gelin

Yahu ne günahı ne sövmesi ne hakaretinden bahsediyorsunuz ?

Sizler düşünmek akıl edinmek muhakeme gibi kavramları bilmimormusunuz ?

Ne dedim ben .Adam ölmüş eee .

Ateşi bol olsun diye temennide bulundum . gel gör ki, moderatörler hemen silmişler .olsa olsa dinci bir moddor onu silen ..Temenni ne demek ?

Dua ile birşeyler dilemek . Nasıl dua edileceğini sizlerdenmi öğreneceğim.

Hani sizler ateisttiniz ? hani duaya temenniye dileğe inanmazdınız ?

Ne olduda hemen telaşlanmaya başladınız ?

O zaman duamı değiştireyim bakalım bunu beğenecekmisiniz !!

Turanın ruhu şad olsun , Allahın ve meleklerinin laneti ebediyyen üzerine olsun.

Bunuda beğenmedik demeyin şimdi..

Ayrıca fikir beyan etmek ne demek .ölünün neyine fikir beyan edeyim . başlık herifin ölümüyle ilgili değilmi ?

O zaman arsızlık yapmayın.

Siteme bir bakın bakim işinize yararmı?
http://www.abidata.de/

taylan
13-09-2011, 21:02
Başlık Turan Dursun'a beddua okuma başlığı değil. Daha ilk cümlen saldırı ve öfke kokuyor biz nasa ne diyelim ki???

Dünyadaki fikir öncülerinin çoğu bugün yaşamıyor ama onları eleştiren de var sahiplenen de. Ölünün neyine fikir beyan edeyim de ne demek? İnsanlar ölür fikirleri yaşar. Yaşayan fikirleri ile ilgili eleştirini yapar yorumlarını alırsın.

Aslında buradaki trajedi, Turan Dursun'un sadece fikirleri yüzünden sırtından kurşunlanmış olması. Bu bile ona karşı olanların dahi düşünmesini gerektirecek bir olay.

Din inanırlarından böyle bir hoşgörü beklemek hayal tabi.

Sitende bir sürü arapça kelime var bir halt anlaşılmıyor. Tasarımı da senin öfken gibi gri ve soğuk. Bin yıldır söylenen yaratılışçı argümanları. Yeni hiç bir şey yok. Fikir üretmekte hala sıfırsınız. Herşeyiniz ithal.

Siteden alıntı:
insan, maymundan bozma bir ucube değildir. Hazreti Adem aleyhisselâm, hem mükemmel bir insandı, hem de bir peygamber.

Seni evrim forumlarımıza bekliyoruz:)

Firestorm
13-09-2011, 21:12
Yahu ne günahı ne sövmesi ne hakaretinden bahsediyorsunuz ?

Sizler düşünmek akıl edinmek muhakeme gibi kavramları bilmimormusunuz ?

Ne dedim ben .Adam ölmüş eee .

Ateşi bol olsun diye temennide bulundum . gel gör ki, moderatörler hemen silmişler .olsa olsa dinci bir moddor onu silen ..Temenni ne demek ?

Dua ile birşeyler dilemek . Nasıl dua edileceğini sizlerdenmi öğreneceğim.

Hani sizler ateisttiniz ? hani duaya temenniye dileğe inanmazdınız ?

Ne olduda hemen telaşlanmaya başladınız ?

O zaman duamı değiştireyim bakalım bunu beğenecekmisiniz !!

Turanın ruhu şad olsun , Allahın ve meleklerinin laneti ebediyyen üzerine olsun.

Bunuda beğenmedik demeyin şimdi..

Ayrıca fikir beyan etmek ne demek .ölünün neyine fikir beyan edeyim . başlık herifin ölümüyle ilgili değilmi ?

O zaman arsızlık yapmayın.

Siteme bir bakın bakim işinize yararmı?
http://www.abidata.de/

Dua dilek konusu değil kişi hakkında ileri geri konuşmak olduğu için silinmiş, iyi de yapılmış.

alpan
13-09-2011, 21:27
Serkan konu başlığını anlamamış, kızmayın. Aslında konu başlığının cevabı basit. Kimin öldürdüğünü, biliyorum. Turan Dursun'u şerefsizler öldürdü. Serkan şimdi anlamıştır.

SERKAN
13-09-2011, 22:01
Ne kaba insanlarsınınız yahu

Öldüren belkide ergenekon belkide pkk uzantıları belkide içinizden birlerinin akrabaları .

Suçsuz yere insan öldürülmez elbet..Suçsuz yere insan katledenler elbette cezalarını çekecekler.

Adam ölmüş bende taziyemi ilettim o kadar ...Ne var bunda?

taylan,
Kimsenin sadırdığı falan yok ortada . ben gayet doğal olarak ölmüş birine vah tuh diyeceğime ateşi bol olsun dedim .Hani burda öfke ? ne demeliydim mekanı cennet olsun hurilerle nurilerle bareber olsun gibi şeyler mi bekliyordun . adam zaten inanmıyor ki .
Yahu sizin aileden birleri ölse ağzınızı yüzünüzü siyahlaramı kaparsınız .bir iyiliği varsa birde kötülüğü vardır elbet .bu insanoğlu yüzdeyüz perfekti diyebilirmisin ?

Uzatmanın alemi yok.

Fikir beyan etmekse açarız bir başlık .isteyen istediği fikri beyan eder o kadar.

ALKA
13-09-2011, 22:03

Bu sözünüzü silmeyeceğim ama ileri gittiğiniz ve dengesiz hareketlerde bulunduğunuz ve de açıkça sitede fitne çıkaramaya geldiğiniz için sizi doğrudan siteden atıyorum. Umarım bu son yazınız olur ve bir daha da buralara gelmezsiniz.

Empati yapabilmeniz için sizi aptal yerine koyarmış gibi, "Muhammed peygamberinizin ruhu şad olsun , Allahın ve meleklerinin laneti ebediyyen üzerine olsun" veya "ateşi bol olsun" dediğini farz edin..

Dini değerlere saygı isterken kendinizin bu saygısızlığı ölen bir insan için yapmanız affedilmemeli.

Bu yüzden artık sitede yoksunuz. Kendi bloğunuzda yazmaya devam edebilirsiniz.