PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tüm İnsanların Atası Türkler


dogruluk
14-09-2009, 17:46
Geçen hafta bir konferans vermek üzere Türkiye'ye gelen Amerikalı araştırmacı yazar Gene D. Matlock, 'Ey Dünya İnsanları Hepiniz Türk'sünüz' adlı kitabında da yer verdiği ilginç iddialarıyla 'Tüm dünyanın kökeninin aslında Türkler olduğu' tezini yeniden alevlendiriyor

Akşam Pazar'dan Mine Akverdi'ye konuşan Matlock, kitabında din, dil, tarih ve kültür odaklı pek çok kaynak aracılığıyla tezine çarpıcı kanıtlar da sunuyor. Kadim Türkler, tüm insanların ataları olabilir mi? Maya ve Azteklerden Kızılderililere, Ruslardan Hintlilere, Araplardan İngiliz, İtalyan ve Kuzey Avrupalılara hepsinin kökenlerinin Türk olduğu söylense inanır mısınız? Peki, acaba Hz. İbrahim, Hz. Musa, Hz. İsa, Hz. Muhammed ve Buda da Türk müydü? Tüm dinler Kadim Türklerin Tengri dininden mi türedi?

Bunlar kafa karıştıran ama bir o kadar da merak uyandıran, cevaplaması zor sorular. Ancak bir araştırmacı bu soruların hepsine 'evet' cevabını veriyor. Ve iddiasının doğruluğuna dair kanıtları da 'Ey Dünya İnsanları Hepiniz Türksünüz' adlı kitabında önümüze sunuyor. İşin ilginç yanı, bu tezin sahibi Türk değil, bir Amerikalı: Gene D. Matlock.

Temmuz ayında Hermes Yayınları tarafından Türkçe olarak basılan 'Ey Dünya İnsanları Hepiniz Türksünüz / Kayıp Bir Uygarlığın Sırları Dünyayı Nasıl Değiştirebilir' adlı kitabında Gene D. Matlock ilk insanların Türklerle başlayıp daha sonra dünyaya dağıldığını, ilk konuşulan dilin Türkçe olduğunu, bilimin, felsefe ve dinin yine Türklerden doğduğunu söylüyor. 65 yıldır Meksika'da yaşayan ve hem Hıristiyanlığın kökenleri hem de Meksika'daki Amerikan yerlilerinin kökenleri üzerine uzun yıllar boyunca araştırmalar yapan Matlock'un dini kitaplar, mitolojiler, kültür, gelenekler ve özellikle de dil biliminin ışığında elde ettiği ipuçlarını birleştirerek sunduğu kanıtlar da hayli şaşırtıcı. 81 yaşındaki Matlock ile bir konferans vermek için geldiği İstanbul'da buluştuk ve çarpıcı iddiası üzerine konuştuk.

İnsanlığın başladığı yer Türkiye
Dünyadaki tüm insanların Türklerden geldiğini söylüyorsunuz. Sizi bu konuda bir araştırma yapmaya yönelten şey neydi?
Yıllar önce İsraillilerin Filistinlilere yaptığı kötü muamele sebebiyle çok üzülmüştüm ve bu insanların bir türlü paylaşamadığı kutsal toprakların tarihi ve buradaki dinlerin kökenleri üzerine araştırmalar yapmaya başladım. Bu araştırmalarımı bir yandan da yazıyordum. Araştırma ilerledikçe her şey beni önce Hindistan'a, daha da derinleştiğindeyse Hindistan'ın kuzeyine götürdü. Elimi neye atsam önünde sonunda her şeyin kaynağı olarak karşıma Türkler ve coğrafya olarak da Türkiye ve Orta Asya çıkıyordu. Zira dikkatle incelediğimde Eski Ahit (Kitab-ı Mukaddes'in ilk bölümünü oluşturan, Tevrat ve Zebur'u da kapsayan 39 kitap) ve İncil'de İsrail'den bahsedilmediğini gördüm. Kutsal kitaplarda bahsedilenler aslında Türkiye ile bağdaşıyordu. Nuh'un Gemisi efsanesi, Büyük Tufan... hepsinin kökeni Türkiye ve Türklere dayanıyordu. Bu da bana şunu gösteriyordu: İnsanlığın başladığı yer Türkiye idi. Biz insanlar tüm uygarlığın atası olarak Sümer, Yunanistan, Mısır ve Çin'i görmeye yanlış bir şekilde şartlanmışız.
Peki, nasıl oluyor da Türkler tüm insanlığın atası oluyor?
Birkaç bin yıl önce Kuzey Kutup bölgesinde bir cennette, bolluk içinde yaşayan ileri derecede uygarlaşmış bir halk vardı... Dünyadaki bütün dinler hangi ulusa ait olursa olsun insanlığın beş kökensel ırkı olduğunu söyler. Bu beş ırka Kurus, Krishti ya da Krishtaya deniliyordu. Yaşadıkları yere ise Yahudilikte ve Hıristiyanlıkta Aden denir. Hindular buraya Uttura Kuru adını verir. Eski Yunan tarihçileri ve mitolojisi ise buraya Hiperborea olarak göndermede bulunur. Tibetli Budistlar ise Khedar Hand (Tanrı Şiva'nın ülkesi) ve Şambala der. Aynı zamanda buraya Tanrı Şiva'nın toprakları anlamında Sivariya ve Sibirya da denmektedir. Yeni ilk insanların yaşadığı cennet bahçesi Sibirya bozkırlarıdır. Buradaki ilk insan olan Adem (İngilizcedeki yazılışıyla Adam) Türk dilinde 'insanoğlu' anlamında kullanılır. Nitekim buradaki yüksek zeka ve uygarlığa sahip ari ırk (aryan) Türk'tür. Türkler'in kendilerinden Kıpçaklar, Kurular ya da Aryanlar diye bahsetmesi de bunun kanıtıdır. Ancak pek çok farklı din ve mitolojide geçtiği üzere bu insanlar lanetlenip bir doğal felaket yaşar, dünya ekseninde meydana gelen ani bir sapma ile yaşadıkları yer donmuş, büyük seller olmuştur. Şimdi adına Türkler dediğimiz Kurular güneye, Orta Asya'ya kaçmak zorunda kalmıştır. Bu anlatılan Büyük Tufan'dı. Nuh ve insanlığın soyunu devam ettiren oğulları da işte bu kökenden geldi yani Türk'tü. Nuh'un gemisinin karaya oturduğu Ararat Dağı'nın Türkiye'deki Ağrı Dağı olduğu inancı da bunu kanıtlıyor. Böylece Türk soyundan gelen insanlık Türkiye'ye ve aşağıya Mezopotamya ve Hindistan'a dağıldı. Dolayısıyla Sümerler, Hititler, Iraklılar, Kürtler, Hintliler, Mısırlılar hepsi aslında Türk'tü. Kuzey Kutbu'ndan aşağı inerek Kuzey Avrupa'ya İsveç, Finlandiya, İngiltere'ye ve tüm dünyaya yayıldılar. Bugün herkes kendi neslinin izlerini Türklere dek sürebilir.

Buna kanıt olarak neleri gösterebiliyorsunuz?
Dünyanın her köşesinde kullanılan dilden inançlara ve tanrı isimlerine kadar her şeyin dil olarak aynı kökenden geldiğini görebilirsiniz. Bu tüm dinlerin, dillerin de tek bir kaynaktan çıktığını gösteriyor: Türklerden! İngiltere'den, Finlandiya'ya insan isimlerinden yer isimlerine Türkçe kökenli kelimelere rastlayabilirsiniz. Finlandiya'da Kırkpınar diye bir yer var! Urdu dilinde binlerce Türkçe kelime var. Hintlilerin Kutsal Kitabı Mahabharata aslında Türklerin tarihlerini anlatıyor. Yunanlıların büyük tanrısı Zeus'un ismi de Türkçe. Kudüs, İsa gibi kelimelerin kökeni de aslında Türkçe ve dahası bu bahsedilen yerler de aslında İsrail'de değil Türkiye'de İsa da bu topraklarda yaşadı. Öte yandan yakın tarihte Keltlerin (İrlandalılar, Galiler, İskoçyalılar) DNA'sı incelendi ve Altay'dan geldikleri kanıtlandı. Vikingler, Finikeliler ve İtalya'nın Roma İmparatorluğu'ndan yıllar önce burada yaşayan ve Roma'nın kurucuları sayılan yerli halkı Etrüskler de Türk'tür. Estrüskler'in DNA'larının Türklerinkiyle yüzde 97 aynı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Kızılderililer de Türk'tür
Amerika'daki Kızılderililerin de Türk olduğu sıkça dile getirilen bir iddiadır....
Evet, Kızılderililer Türk'tür, bunu kendileri de söyler. Kültür ve geleneklerindeki benzerlik aşikar. Özellikle Amerika'da Türk soyundan geldiğini söyleyen Meluncanlar'dan olan Cherokee'ler Türkiye ile bugün çok yakın ilişkiler içindedir.

Bu iddialarınızı dünyanın pek çok yerinde dile getiriyorsunuz. Peki, nasıl tepkiler alıyorsunuz?
Önceleri herkes bana gülmüştü ama şimdi durum değişiyor. Amerikanın yerli halkları, Kızılderililer, Meksikalılar bu teze çok pozitif tepki veriyor. Çoğu kabul de ediyor. Ancak ABD'deki Amerikalıların veya İngilizlerin pek hoşuna gitmiyor.

Dünya bunu kabul etse ne olur sizce?
Hepimizin kardeş olduğuna inanmak insanlığın sahip olduğu tüm sorunlar ve huzursuzluk çözüme ulaşır. Dünya daha iyi bir yer olur.

Amerika'yı Türkler keşfetti
'Amerika kıtasındaki pek çok yer ismi aslında Türkçe kökenli. Meksika'daki Teotihuacan kalıntıları aslında Türkçe olan Tea (tanrı)+ Tiwa (Bir Türk boyu olan Tuvaların bugün bir cumhuriyeti de vardır) + Han (krallık anlamına gelen Türkçe kelime) kelimelerinden türemiştir. Peru'daki Karal kalıntılarındaki piramitler Mısır'dakilerden daha eskidir ve Türkçe'de 'hükümdar' anlamına gelen kral kelimesinden türemiştir. Meksika'da bugün de Türkçe kökenli birçok kelime kullanılıyor. Örneğin dağ/tepelere Meksika'da tepek deniliyor Atatepek, Çapultepek isminde şehirler bulunuyor. Havasu diye bir yer bile var. İspanyollar Meksika'ya ilk geldiklerinde Aztek'lere hangi tanrıya inandıklarını sorduğunda onlar 'İnana' cevabını vermişti. Bu Antik Sümer'de de bir tanrıçanın adı. Yani Sümerler ile Aztekler aradaki onca mesafeye, okyanusa rağmen aynı adlı tanrıya inanıyor. Dahası Meksikalılar da Hintliler de Türkleri aynı kelimeyle 'Karaskus' diye adlandırıyordu. Demek ki Amerika'yı İspanyollar değil, önce Türkler keşfetmişti. Sonuçta bunlar gibi sayısız örnek şunu gösteriyor: Dünyanın her köşesindeki bütün uygarlıklar Orta Asya'dan geçmiş ve her yerde ortak olarak karşımıza çıkan din, dil, kültür ve inanışları buradan tüm dünyaya taşımıştır

alıntı..

evrensel-insan
14-09-2009, 18:21
Saygideger arkadaslar;

Akhenaton'un kulaklari cinlasin. Bu basligi gorurse, "yandik" artik, "dilinden kurtulamayiz":croc::rain::alien:

Saygilarimla;
evrensel-insan

Ovidius
14-09-2009, 18:36
BURADA ANADOLU İLE türkler karıştırılmış.
evet medeniyetin temeli fırat dicle arası değil;
ege kıyıları ve kızılırmak yayı dır derse katılırım.

dogruluk
14-09-2009, 23:18
Ben sİze yalan haber yazar miyim hİÇ.

dogruluk
14-09-2009, 23:19
burada anadolu İle türkler karıştırılmış.
Evet medeniyetin temeli fırat dicle arası değil;
ege kıyıları ve kızılırmak yayı dır derse katılırım.

ne yaziyosa onu yazdim.

dogruluk
14-09-2009, 23:20
burada anadolu İle türkler karıştırılmış.
Evet medeniyetin temeli fırat dicle arası değil;
ege kıyıları ve kızılırmak yayı dır derse katılırım.

neden bÖyle bİr Şey dedİn........

VraeL
14-09-2009, 23:53
Tüm dünya insanları Türk ise, zenciler ve japonlar nerden geliyor.
Ha tüm insanlık Ademden türedi demişsin, ha tüm insanlık Türk´dür demişsin.
Aynı şey...
Gerçi yazarın kitabını okumadım. Yukardaki yazıda da çok yüzeysel geçmiş. Belki kitabında açıklamasını yapmıştır. Bir yerden bulup okumak lazım.

sargon
15-09-2009, 14:04
Birkaç bin yıl önce Kuzey Kutup bölgesinde bir cennette, bolluk içinde yaşayan ileri derecede uygarlaşmış bir halk vardı...

Bu bilginin kaynagi ne acaba?

-InVi-
15-09-2009, 15:20
Benim bu gibi tartismalarda anlamadigim
TÜM DÜNYADAKI INSANLAR ve HATTA TÜM EVREN TÜRK olsa ne olacak ?
yani bir anlik bunun dogru oldugunu düsünelim...
gecmisteki tarihi gercekleri yok saymaya yetecek mi ?
bugünüzme ne gibi bir positif katkisi olabilir ?
yarinlarimizi daha iyi, daha güvenli, daha saglikli bir hayat icin ne gibi bir getirisi olabilir ?

Galiba dünyada irk ile gecerli en kabul görmüs arastirmalar
birilerin diglerine ne olup olmadigi hakkindaki görüsleri degil
"emik" bakis acisindan elde edilen bilgi ve bulgulardir...
buna göre hic bir bulgar veya yunan, yunan, ispanyol,
bir cok kürdün'de kendisini türk diye tanimlamaz......
bundan gerksiz yere sikayetci olmak yerine, bunu böyle kabul edip, ona göre davranmayi daha dogru buluyorum kendi acimdan...

ozgur_
15-09-2009, 16:51
uyanık bir adamış, kime ne satancağını biliyormuş. :) çok zekice :)

KızıL
15-09-2009, 20:40
uyanık bir adamış, kime ne satancağını biliyormuş. :) çok zekice :)
ticari zekası olan insanlar hep çok yaşarlar...

dogruluk
15-09-2009, 20:44
uyanık bir adamış, kime ne satancağını biliyormuş. :) çok zekice :)

haberİn altinda yazan yazilari okusaydin. Bİzİmkİler Çoktan sahİplendİler adami. HER KÖR SATICININ BİR KÖR SATICISI VARDIR YA O HESAP

ozgur_
16-10-2009, 20:23
Kitap ne kadar sattı bilgisi olan var mı ?

OQONUC
16-10-2009, 21:13
Birkaç bin yıl önce Kuzey Kutup bölgesinde bir cennette, bolluk içinde yaşayan ileri derecede uygarlaşmış bir halk vardı... Bu bilginin kaynagi ne acaba?
.............

Bilginin kaynağı.....!!!! heheehhee harika yaaa...

İspat etmek için kesinlikle o dönemden bir yaşayan insan bulup sormak lazım... Başka türlü mümkünü yok inanmayız demi yaaa :D

VraeL
16-10-2009, 21:19
Birkaç bin yıl önce Kuzey Kutup bölgesinde bir cennette, bolluk içinde yaşayan ileri derecede uygarlaşmış bir halk vardı... Bu bilginin kaynagi ne acaba?
.............

Bilginin kaynağı.....!!!! heheehhee harika yaaa...

İspat etmek için kesinlikle o dönemden bir yaşayan insan bulup sormak lazım... Başka türlü mümkünü yok inanmayız demi yaaa :D

Evet ispat etmek için kesinlikle o dönemde yaşayan bir insan bulup sormak lazım... Sümerleride öyle keşfettik zaten. Hatta bulduğumuz kişide Gılgamış'ın ta kendisi çıktı. Ölümsüzlüğü ararken bulmuş hıyarto herif. Enkidu'da yanındaydı hatta.

VraeL
16-10-2009, 21:20
Kitap ne kadar sattı bilgisi olan var mı ?
70 milyon (.

ozgur_
16-10-2009, 21:26
70 milyon (.

İyi yere tezgah açmış :D

KızıL
17-10-2009, 02:41
güzel rakam :) türkleri kandırmak acaip kolay yaw metal fırtına serileri de acaip satmıştı okuyan nasıl bir gaza geliyorsa bir anda pentagonu yok edeceklerini düşünmüşlerdi..

güneşinzaptıyakın
17-10-2009, 11:52
Bunlar yakında Mr. Spok'ıda Türk yaparlar kesin...

AnuTreS
17-10-2009, 13:50
kazım mirşanın da benzer çalışmaları var.ön yargılı olmamak lazım.ben olabilirliği yüksek bir ihtimal olarak görüyorum.
saygılar.

OQONUC
18-10-2009, 00:06
Evet ispat etmek için kesinlikle o dönemde yaşayan bir insan bulup sormak lazım... Sümerleride öyle keşfettik zaten. Hatta bulduğumuz kişide Gılgamış'ın ta kendisi çıktı. Ölümsüzlüğü ararken bulmuş hıyarto herif. Enkidu'da yanındaydı hatta.
...........

Sütlü bira içmekten inekleşen beyinlere mahsus bir cevap. İşinize gelince bilgi kaynağı, gelmeyince sarıl ineğin memelerine heheheh, Olum çek bir hosteynli efes... aman tborg olmasın, ağrı yapar abilere :D

Squall
18-10-2009, 15:56
İlk insan Adem babamızda önceleri Türk'tü sonradan arap milliyetçisi olup çıktı..

VraeL
18-10-2009, 15:56
Evet ispat etmek için kesinlikle o dönemde yaşayan bir insan bulup sormak lazım... Sümerleride öyle keşfettik zaten. Hatta bulduğumuz kişide Gılgamış'ın ta kendisi çıktı. Ölümsüzlüğü ararken bulmuş hıyarto herif. Enkidu'da yanındaydı hatta.
...........

Sütlü bira içmekten inekleşen beyinlere mahsus bir cevap. İşinize gelince bilgi kaynağı, gelmeyince sarıl ineğin memelerine heheheh, Olum çek bir hosteynli efes... aman tborg olmasın, ağrı yapar abilere :D

İşinize gelince derken pek sevgili oqonuc, neyi kast ettin. (.
Konuyla alakam yok ki, buradaki herhangi birşey işime gelsin yada gelmesin.
Yukardaki üyelerden biri kaynak istemiş, sende tutmuş "kaynağı nasıl bulalım eski devirden insanmı getirelim" tarzında bir cevap vermişsin.

Burada senin mantığından çıkan sonuç:
Eski devirlere dair kanıt olmaz, kanıt istemek saçmadır, tek çıkar yolu o devirden adam bulup getirmektir.


Eh, insan merak ediyor. Jonnie Walker'mi , Jack Daniels'mi?
Hangisini içtinde bu hale geldin. (=
Ya da belki jetonların paraşütlüdür, günahını almayayım şimdi senin (.

Sütlü birayı beğenmediysen ZEMZEM suyu ile karıştırır yollarız sorun değil. Kendi imalatımız ((=

Dur bari sütün faydalarınıda yazalım, konuya değinmişken hazır:

Dengeli ve sağlıklı beslenmenin en temel öğelerinden birisi olan sütün diğer bazı faydaları şöyle özetlenebilir:
-Büyüme ve gelişmeyi sağlar,
-Dişleri korur ve çürükleri önler. Yemek arası içecek olarak dişleri de korur,
-Hücre ve doku oluşumunda rol alır,
-Saç ve tırnak oluşumunda rol alır,
-Yağsız süt, kolesterolü düşürür,
-A, B, C, D, E, K vitaminlerni içerir,
-Yaraların çabuk kapanmasını sağlar,
-Kanın çabuk pıhtılaşmasını sağlar,
-Kasları güçlendirir,
-Hücreleri onarır,
-Kemikleri sertleştirir,
-Kronik bronşiti önler,
-Kemik erimesini önler (yaşlanmanın doğal bir sonucu olarak kemiklerdeki kalsiyum ve proteini hızlı kaybederiz. Böylece kemikler yavaş yavaş kuvvetini kaybedip, daha kırılgan hale gelir),
-Beynin gelişmesi ile çalışmasında faydalıdır.

simply a good person
26-10-2009, 03:23
Merhaba arkadaslar;

Bu kitabi su an okuyorum , henüz bitmedi. Yazar, gercekten ilginc iddialarda bulunuyor. Kitap’dan bazi alintilar;

Birkac bin yil önce, kuzey kutup bölgelerine yakin bir cennette mutluluk ve bolluk icinde yasayan ileri derecede uygarlasmis ve kültürlenmis bir halk vardi. Dünyadaki bütün büyük dinler, hangi ulusa ait olursa olsun, insanligin bes kökensel irki oldugunu üstüne basa basa aciklar. Yahudilikte ve Hristiyanlikta, bu cennete biz Aden deriz. Hindular ise buraya Uttara Kuru adini verir. Tibetli Budistler ise Khedar Hand (Tanri Siva’nin Ülkesi) ve Sambala. Ayni zamanda buraya Sivariya ve Sibirya (Tnanri Siva’nin Topraklari), simdiki söylenisiyle Siberia da denmektedir. Kadim Greek tarihcileri ve mitler buraya, Hiperborea olarak göndermede bulunur. Cinli Taocular buraya özel bir ad vermezler, ancak burasini insanin Doga ile bütünsel bir uyum icerisinde yasadigi bir tür cennet olarak tanimlarlar.

Panchala (Fenikece) Krishti, Krishtaya, Krishtian ya da Kurus denilen bu kökensel bes irkin, yüzlerce yil tamamen bir mutluluk ve uyum durumunda yasamaya muktedir olabildigi söylenir. Bu kiskanilasi durumlarini Ikilik (dualite), Kutsal Teslis, Hac ve dogudan batiya dogru günesten yayilan güclü enerjilerin bilgisini kapsayan bir bilimden elde edebiliyorlardi. O günlerde gizli dinler hakkinda hicbirsey bilmiyorlardi. Yanlizca üstün yasam bicimlerinin „Krishtaya ya da Krishti Yasam Bicimi“ oldugunu biliyorlardi. Yüzlerce yil sonra, insanlar „tanrilari“ icin Shiva, Vishnu, Krishna, Apollo, Mithra, Dionyos, jüpiter, Zeus, Surya, Rama, Tengri, Indra, Quetzalcoatl, kukulkan, Bochica, Agni, kedar, Keyser ya da digerleri gibi isim icat ettiklerinde, bu isimler gercekte onun ne oldugunu gizlemisti.

Hindu mitolojisine göre, insanligin tamamiyla gelismis uygarliginin ortaya cikisindan yaklasik 30 bin yil kadar sonra, dünyanin ekseninde meydana gelen ani bir sapma Kedar Hand buzdan bir cehenneme cevirmisti. Simdi adina Türk dedigimiz Kurus ya da Bes Krishtaya, güneye dogru kacmak zorunda kalmisti. Bunlar zaman icinde, bütün Orta Asya ve Hindistan’i tek bir ulusa cevirecek sekilde Hindistan’in yerli sakinleriyle birlestiler. En sonunda, diger bölgelere de yayilmaya basladilar.

Sonuc olarak, yeryüzünde yasayan herkes kendi neslinin izlerini, dogrudan ya da dolayli olarak Türklere dek sürebilir.

Cok sayida –milyarlarca- insan, Türk diliyle konustu ve konusuyor. Karli Yakutustan’dan iliman Orta Avrupa’ ya , Sibirya’dan kavurucu Hindistan’a kadar. Hatta Afrika’da bile. Türk dilinin cinladigi yerlesim yerleri vardir.

Görülüyor ki yeryüzünde bugün Türk olduklarini bilmeyen kavimler var. Bu husudan süphe edilmiyor... Düsmanlar onlari esir aldilar ve ölümle tehdit ederek ana dilde konusmayi ysakladilar. Böylece insanlar dillerini unuttular. Bunun sonucuda atalarini ve eskiden olan herseyi unuttular. Hafizasiz kavimler olarak kaldilar.

Bu insanlar elbette ki, eski zamanlardaki gibi, yüz olarak, atalarina benziyorlar. Avusturyalilar ve Bavyeralilar, Bulgarlar ve Bosnalilar, Macarlar ve Litvanyalilar, Lehler ve Saksonlar, Sirplar ve Ukraynalilar, Cekler ve Hirvatlar, Burgonlar ve Katalanlar... hepside böyledir. Onlarin yarisindan cogu, mavi gözlü, sari saclidirlar. (tipki eski Türkler gibi!) ve hicbir seyi hatirlamazlar. Bu oldukca sasirtici.

Amerikalilar, Ingilizler, Ermeniler, Gürcüler, Ispanyollar, Italyanlar arasinda akraba olduklarini unutan Türkler hic de az degildir. Ve özellikle Iranlilar, Ruslar ve Fransizlar arasinda. Onlar da eski Türklerin dis görünüslerini pek güzel muhafaza etmis ve herseyi tamamen unutmuslardir.

Gene D. Matlock –ey Dünya Insanlari Hepiniz Türksünüz-

Bazi okudugum bölümlerden aktarmaya calistim.

Ayrica yazarin kullandigi kaynaklardan biri de Murad Adji’dir ( The Kipchaks-An Ancient History of the Turkic People and the Great stepe) Adji’nin bir internet sitesi bulunuyormus, merak edenler arastirabilir.

michaud
15-12-2009, 00:02
vayyy be ne bereketili bir ulusmuşuz. herkes bizden türemiş demek. boşuna dememişler bütün dünya halkları kardeştir diye. ahada kanıtı :)

saroz
15-12-2009, 00:38
ben bazıları ile aynı ırktan olmaktan esef duyarım....

Ben seninle aynı sitede olmaktan esef duyarım...

saroz
15-12-2009, 00:43
Eveeet, zenciler Türklerin kavrulmuş halidir, japonlar Türklerin çekik gözlü halidir, Çinliler Türklerin sarı benizli halidir, Slavlar Türklerin sarışınıdır, Aborjinler Türklerin donsuz halidir, yunuslar Türklerin yüzen halidir, domatez Türklerin kırmızı halidir, Saz Türklerin bam teli halidir, Tayfun taliboğlu Türklerin yanık konuşan halidir:)))

simply a good person
15-12-2009, 02:55
Bu da cinnet gecirmenin simdiki hali mi oluyor sevgili saroz :humble:

saroz
15-12-2009, 15:50
Bu da cinnet gecirmenin simdiki hali mi oluyor sevgili saroz :humble:


Kesinlikle evet sevgili Simply:lock1:

matillda
15-12-2009, 16:46
Eveeet, zenciler Türklerin kavrulmuş halidir, japonlar Türklerin çekik gözlü halidir, Çinliler Türklerin sarı benizli halidir, Slavlar Türklerin sarışınıdır, Aborjinler Türklerin donsuz halidir, yunuslar Türklerin yüzen halidir, domatez Türklerin kırmızı halidir, Saz Türklerin bam teli halidir, Tayfun taliboğlu Türklerin yanık konuşan halidir:)))















hepsi iyi güzel ama "Tayfun Taliboğlu" yanık konuşma benzetmesi çok yaratıcı olmuş :)

kesintisiz sağlam gülüş en çok bu cümleyeydi :)

vartor
15-12-2009, 17:11
O degil de hic de sarisin mavi gozlu olmayan, anadolu'da yasayan ve turk olarak bilinen halk kimin nesidir? Oyle ya, hic de turke benzemiyor esmer, kara goz, kara sacli turk halki.Ustelik turkluklerini de unuttular da diyemeyiz:)
Yunuslar yuzen turklerdir de beni en cok gulduren oldu, sen cok yasa saroz emi"D:D:C

simply a good person
15-12-2009, 17:17
Türklerle bu kadar ugrasmayin sonra Tengri carpar haaa:target:

vartor
15-12-2009, 17:30
Yeni otobus markasi mi bu? carpti mi iflah etmiyormus kimse.

simply a good person
15-12-2009, 17:50
Evet yeni indirilmis :)

Merak ettigim birsey var. Birgün Mr. Matlock'un iddialari kesin kanitlarla sunulursa, gercekten insanligin atasi Kipcak Türkleri ya da x kavmi ise, bu nasil bir heyelan yaratir dünyada dersiniz?

Bugün tüm dünya insanlarinin kanina islemis olan irk ayrimlastirma, kendinden olmayani dislama potansiyeline ne olur?

Düsünce bazinda kalan insancilik, eyleme vurunca sekil degisikligine nasil ugrar?

vartor
15-12-2009, 23:04
Turk olmamis da murk olmus, ne fark eder? Dinlere gore Adem ile Havva'dan gelmissek tek ata; keza Nuh'un soyu isek yine tek orijin. Isin tuhafi en cok ayrimi yapan da onlar:) Homo Sapiens'in Afrika'dan yayildigini dusunursek yine tek tur. Yani nereden baksan irkcilara yem yok.:D

Çellist
16-12-2009, 07:55
National Geographic'te bir belgesel izlemiştim. 7 yıl önceydi galiba. Modern insanın doğduğu yeri arıyordu. İnsanların Afrika'dan geldiği, en başta siyah olduğu ve saire. Ama siyahlardan türemiş olan ve renklenmiş ilk insan kimdi diye bir soru soruyordu. Terimlerini anlamadığım genetik bir araştırma yapılıyordu. Modern insanın -Avustralya'nın ve Papua'nın yerli ahalisi de tecrit edilmiş gruplardandı- Avrasyatik insanın nereden çıktığı nerede evrimleştiği sorgulanıyordu.

Özbekistanda Türki bir dil konuşan bir adamda en eski modern insan geni saptandı; ardından da Moğolistan, Yakutistan, Alaska, Kaliforniya'ya kadar bu gen takip edildi. Sonra da evrensel bir söylevle belgesel noktalandı...

"Herkes Türk" demek yanlış olsa da birtakım ciddi iddialara da sürekli gülmek en az o kadar yanlıştır diye düşünüyorum...

saroz
16-12-2009, 09:25
Bilimsel olarak insanlar arasında ırk farkı yoktur. İnsan tek türdür. Hatta insan embriyonu ilk haftasında boğaz bölgesinde solungaç izi bile taşır. Genetik olarak böcekler dahil diğer hayvanlarla %99.9'a varan bir aynılık sözkonusudur.

Tarihi geriye doğru çalıştırırsanız, İnsan ve diğer tüm canlıların tek bir hücreye doğru ilerlediğini görürsünüz.

İnsanlar arasında ırk farkı yoktur. Sadece kültürel farklılıklar vardır. Bu farkda yaşadıkları coğrafyadan, üretim araçlarının ulaştığı teknolojik seviyeden, üretim ilişkilerinden vs. kaynaklanır.

Ama yine de canlılığın başladığı ilk tek hücrenin Türk olduğunu varsayarsak, yukarıdaki yunus ve domatez ile birlikte Türk olmayan canlı kalmayacaktır.

Bu durumda gülme hakkımı da sonuna kadar kullanırım:)

Çellist
16-12-2009, 09:53
Bilimsel olarak insanlar arasında ırk farkı yoktur. İnsan tek türdür. Hatta insan embriyonu ilk haftasında boğaz bölgesinde solungaç izi bile taşır. Genetik olarak böcekler dahil diğer hayvanlarla %99.9'a varan bir aynılık sözkonusudur.

Tarihi geriye doğru çalıştırırsanız, İnsan ve diğer tüm canlıların tek bir hücreye doğru ilerlediğini görürsünüz.

İnsanlar arasında ırk farkı yoktur. Sadece kültürel farklılıklar vardır. Bu farkda yaşadıkları coğrafyadan, üretim araçlarının ulaştığı teknolojik seviyeden, üretim ilişkilerinden vs. kaynaklanır.

Ama yine de canlılığın başladığı ilk tek hücrenin Türk olduğunu varsayarsak, yukarıdaki yunus ve domatez ile birlikte Türk olmayan canlı kalmayacaktır.

Bu durumda gülme hakkımı da sonuna kadar kullanırım:)


İtirazım yok.

Ancak son 50 ya da 100 bin yıllık süreç söz konusu ise genetik ve dilsel yayılım da değerlendirilmesi gereken bir durumdur. Türklük bildiğimiz kadarı ile en geç 5 ila 7. yy'da ortaya çıkmış bir kavramdır. Ancak Türklük kavramını çıkaran insanların ataları ile diğer bütün insanlık arasında kalıtımsal ve dilsel akrabalık kurabilme olasılığı kimsenin gözünü çıkarmaz. Bu yöndeki merak da ırkçılık değildir. Hele hele genetik kanıtlar tüm insanlığın atalarının siyah Afrikalı atalar olduğu gerçeğini ortaya koyuyorsa siyah dışı insanlığın ilk atasının Orta Asya'da ortaya çıktığının göstergeleri ve bunun kabulü ırkçılık olamaz. Ben şudur budur demiyorum; ama somut birtakım bulgular karşısında kıkırdayarak konuyu geçiştirmiyorum. Bu konuda ciddi bir araştırma yapmak isteyenlerle de 2010'un Mart ayından itibaren akademik bir çalışmaya girişmeyi de öneriyorum. Genetik mühendisliğinde ihtisas yapmak üzere tekrar bir okul bitirme kararım var -ki bu konuda samimi bir şekilde çalışacak bir teknisyen olma durumumun beyanıdır-.

vartor
16-12-2009, 17:08
Hadi kolay gelsin cellist; umarim calisma neticesinde, insanin boburlenmesi veya utanacagi bir irk olmadigini gosterebilir, boyle sacmaliklarla birbirimizi uzmenin en az din mantiksizligiyla es deger oldugunu ispatliyabilirsiniz. Simdiden tebrikler..

Mukada
04-03-2010, 11:05
" Hepiniz Türk'sünüz " yalanına kesinlikle karşıyım. Amerikalı yazar çok açık bir şekilde son zamanlar da ortaya çıkan gerçekleri çarpıtmıştır.

Ancak, dünya medeniyeti ile ilgili müthiş bilgiler ortaya çıkıyor.

1974 yılın da, Kazım Mirşan dedi ki, " İspatladım, Etrüsk alfabesinin değişime uğramış hali bile %97 Türkçe'dir. "

İtalyanlar'ın paçası tutuştu. 1974 yılın da İtalyan üniversiteleri DNA testi yaptılar ve Etrüskler'in Türk oldukları ispatlandı. İşin ilginç yanı, o güne kadar batılılar " Türk diye bir Irk yoktur " diyorlardı. Paçaları tutuşunca, DNA testi yaptılar işte sonuç...

Bir de, bu bilgi Türkiye'ye 2004 yılında yani tam 30 yıl sonra ulaştı!

Daha pek çok konu var.

Örneğin Türkler'in Anadolu'da ki tarihleri hakkın da. 1071'de Anadolu'ya yerleştiğimizi iddia eden profesöre, Ordu'da bulunan yazıları gösterdik. Yazılar, baktığınız da çok açık Latin alfabesi görünüyor. Ancak, Latince başta olmak üzere hiçbir dilde okunamıyor. Biri hariç, o da Ön-Türkçe!

Güneydoğu'dan Ege'ye hakimiyet kurmuş, 15.000 yıl öncesine dayanan " Turku " ve " Turki " adında devletler vardı. Diller ve kültürleri ile %100 Türk'tüler ve bugünün Anadolu kültür temelini oluşturuyorlardı.

Mesela bir şey daha var. Romalılar'ın kavimler göçünden çok önce Orta Avrupa'ya bulunan bir harita da " Türkei " dedikleri ortaya çıktı. Bunu da İtalyan üniversiteleri buldu.

Ha dersiniz ne olacak bunlarla?

Arkadaşlar, bunlar geçmişimizdir. Bir kenara itemeyiz. Ben tarihin en eski şehri olan " efrasyap " şehrini kurmuşum. Adamlar, konar-göçer devlet kuramaz ilkesini bilmeden atıp tutuyorlar mesela üniversiteler de.

Biz, ne olacak diyoruz...

Ama bütün bunların temeline indiğimiz de dini gerçekler de farklılaşıyor!

Umarım, bütün bunları daha geniş bir şekilde tartışabiliriz.

Esenlikle...

Aynalı
25-05-2010, 01:14
Mukada dostumuz güzel anlatmış ama "Hepiniz Türksnüz"yalanınıa kesinlikle karşıyım kelimesine katılmıyorum şunuda ekleyeyim. Türk bir ırktan çok kültürdür. Kimse ben safkan türküm diyemez ama ben türküm diye bilir. Bu kültürü benimsemek ile alakalıdır. Yakın bir zamanda vefat emiş önemli bir tarihçimiz Kızılderililerin Romalıların, İskandinav milletlerinin bile atalarının türk kültürünü taşıyan topluluklar olduğunu söylemektedir. Sümerelog Muazzez İlmiye Çığ hocamızın "Sümerli Ludingirra" adlı kitabbında sümerlilerin atalarının türk olma olasılığı artıtran yazılarda varıdr.

Leaff
25-05-2010, 09:39
Yahu eveleyip gevelemeyin işte herkez Türk o kadar! En azından benim canım öyle istiyor. Herkezin Ademden olduğuna yada maymundan olduğuna inanıyorsunuzda, Türk olduğuna mı inanmıyorsunuz ^^ Sayın Aynalı, sanırım merhum Reha Hocan bahsediyorsunuz, tüm kitaplarını okumuşluğum vardır bir solukda. Arif Hoca, Muazzez hoca, Kazım Hoca, Haluk Hoca hepsi başta milletimizin ve devletimizin el üstünde tutması gereken değerlerdir. Hem Türk tarihine, hemde Türk diline yaptıkları katkılar nobelliktir. Gerçi nobel Orhan Pamuğa kadar düştüğü için onunda pek bir havası kalmadı ^^ Keşke Türkiyede bir Atatürk ödülü olsada o ödüller halihazırda yaşayan değerlerimize; o değerlerimiz "unutulmadan evvel verilse."