PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İNSAN VARLIĞININ ESİRİDİR.......


haci
17-12-2004, 20:46
Sürekli bir arayış içindedir insan. Yine de neleri ve neden aradığını bilmez. Bütün bildiği durmadan, ara vermeden araması gerektiğidir. Mutluluk mudur aradığı, yoksa zenginlik mi? Şöhret midir, yoksa ayrıcalık ve otorite mi? Aşk ve sevgi midir, yoksa şehvet mi?

İnsan, arzu ve isteklerinin esiridir...

İnsan aradıklarına sahip olmak için her yola baş vurmaktan çekinmez. Çalıp, çırpmak, kandırmak, aldatmak, yalan söylemek ve gerektiğinde öldürmek, amacına ulaşması için baş vuracağı yöntemlerden yalnız birkaçıdır.

İnsan, aradıklarının esiridir....

İnsan kavuşmak ve ne pahasına olursa olsun sahip olmak istediklerine karşı hissettiği duyguları yüceltme eğilimi güder. Dolayısıyla onlara ulaşacağı her yöntem yasal ve meşrudur. Arzu ve isteklerine gerçekten kavuşması olanaksız bile olsa, onları tatmin edeceği bir hayal dünyasında yaşar. Bütün amacı o rüyayı gerçekleştirmektir..

İnsan, düşlerinin esiridir....

Hemen hiç bir insan aradıklarının tümüne kavuşamamıştır. Çünkü ne aradığını kesin olarak bilmemektedir.Bilse bile ona sahip olur olmaz,başka şeyler aramaya ve başka değerlerin özlemini çekerek, peşlerinden gitmeye başlayacaktır.

İnsan, tatminsizlik ve açgözlülüğünün esiridir...

İnsan incelediği her olguda nedensellik arar. Bulamadıklarına kuşku ile bakar. Her olguda bir neden vardır ve onlar kendi mantığı ile bağdasmalıdır.

İnsan, mantığının esiridir.....

İnsan kendine çok güvenir. Hemen her seferinde doğru bir seçenek yaptığına ve doğru bir yargıya vardığına inanır. İçinden geldiği gibi yaşamalıdır. Çünkü ona göre doğrusu budur.

İnsan, sağduyularının esiridir.....

Dinler ona Allah''ın varlıgını ve O''nun gösterdiği yoldan başka yolun olmadığını öğretir. Kendisine Allah''a inanarak ve O''nun kulu olarak sonsuz zenginlik, mutluluk, şöhret, otorite ve ölümsüzlük vadedilir. İnanmaktan başka seçeneği yoktur.

İnsan, inançlarının esiridir...

Madde gerçek değildir. Maddi varlığı dünyada geçici bir süre kalacak ve sonunda göçtüğü öteki dünyada kazanacağı manevi varlık sonsuza dek yaşayacaktır. Asıl zenginlik ve güzellik manevidir. Ona kavuşmak ve sonsuza kadar mutlu yaşamak için yapmayacağı şey yoktur.

İnsan, maneviyatınin esiridir..

Dinler tarafindan kendisine Allah''ın gerçek ve O''na kölelik etmenin özgürlük olduğu ögretilir. Özgürlüğün esarete bağlı olduğu garip, çarpık bir alemde yaşamaktadır.

İnsan, özgürlüğünün esiridir.....


HACI

ngcoskun
17-12-2004, 21:06
selam haci

bu yazındaki tanımlamaya göre galiba ben insan değilim.sen de değilsin sanırım.:)

aman boşver zaten ne gerek var insan olmaya :lol:

haci
17-12-2004, 21:38
Elbette hepimizin bazı insansal zayıflıkları olacaktır. İnsan olmak için ödediğimiz bir fiyat vardır. İnsanlık bedava değildir.. Sevgili ngcoskun.....

HACI

ngcoskun
18-12-2004, 10:47
SEVGİLİ HACI

elbette ki insanlık bedava değil ve ödediğimiz bedeller var.ama bazı insanlar
- ki emin değilim artık insan olduklarına - insan olmanın bedelini allaha ödemeye çalışıyorlar.veznesi de ölünce açılcakmış erken ödeme yok yani.ne acı dimi.hikaye gibi masal gibi.

bu dünyadan bihaber yaşamayı marifet saymanın nedeni,ellerinde bir garanti belgesinin olması falan mı acaba.Zekamdan ötürü kendimi çok seviyorum inan.(tahmin edersiniz ki ukalalık değildir.)bu kör cahillerden olmadığım için birilerine dua etmem gerekmiyor.

Ebu Süfyan
20-12-2004, 01:52
bu dünyadan bihaber yaşamayı marifet saymanın nedeni,ellerinde bir garanti belgesinin olması falan mı acaba.ngcoskun

Sevgili ngcoskun

Evet bizim, cennette gireceğimize dair elimizde garanti belgesi falan yok. Bu yüzden bu dünyayı önemsemeden yaşamamız size mantıksız geliyor.
Ama acaba sizin elinizde yarına kadar dahi, hatta bir saat sonraya kadar dahi yaşayacağınıza dair bir garanti belgesi var mı? Yoksa, neden bir saat bile yaşayacağın garanti olmayan bir dünyayı bu kadar önemsiyorsun?

Saygılar
Ebu Süfyan

ngcoskun
20-12-2004, 09:50
ben ne yapıyorum biliyormusun ebu süfyan yarım saat sonra yaşayacağımın garantisi olmadığı için , yarım saat içinde ölme ihtimalini düşünüp ona göre yaşıyorum.
ne zaman ölsem sorun değil çünkü ben hayatımı yaşamak istediğimin gibi yaşıyor, yaşatmak istediğim gibi yaşatıyorum. öldüğüm anda yarım kalan yapamadığım aklımda kalan birşey olmayacak şekilde yaşıyorum. hayatımdakiler için de aynı özeni gösteriyorum.

ngcoskun
20-12-2004, 09:52
ayrıca sana neden dünyayı bu kadar önemsediğimi anlatmam çok zor .anlatmaya çalışmalarım kafi gelmemiş bu yüzden anlatamam çünkü anlayamazsın.değerlerimiz farklı bunu anlamanı bekleyemem senden.sen beni ancak at gözlüklerini çıkarınca anlayabilirsin. ben anlatmadan bile bunu anlarsın o zaman.

Ebu Süfyan
20-12-2004, 13:00
ben ne yapıyorum biliyormusun ebu süfyan yarım saat sonra yaşayacağımın garantisi olmadığı için , yarım saat içinde ölme ihtimalini düşünüp ona göre yaşıyorum.

Yarım saat ömrü kalan bir insan nasıl hayattan gerçek manada zevk alabilir ki? Acaba gerçekten yarım saatlik ömrün kaldığını bilsen bu kadar rahat konuşabilirmisin?

Saygılar

ReS
20-12-2004, 13:41
oncelikle yine belirtelimki ,"Gercek Hurriyet,Hakka Koleliktir."
yani bizim kole olacagimiz veya canimizi dahi yolunda feda edecegimiz bir varligimiz var,peki ya sizin?

ngcoskun yine herzaman ki gibi sacmalamis(kafa tasi icinden disari cikamayan ne yapar.) ve demiski;

...değerlerimiz farklı bunu anlamanı bekleyemem senden...

ya Allah askina biri bana sunu izah etsin,inancsizligin ne gibi bir degeri var.
veya soyle diyeyim,inancsiz bir insanin neyi var.
veya inancsizin cok degerli gordugu sey nedir?

haci
20-12-2004, 16:21
Müslüman’lara laf anlatmak, deveye hendek atlatmaktan zor...
Yaw.. Ateistler için nasıl inançsız diyebilirsiniz, bre gafiller.

Ateistler iyi ve güzel her şeye inanırlar. Doğruya her zaman inanırlar.

İnanmadıkları yalan ve riyadır.
Sahtekarlık ve ahlaksızlıktır.
Allah ve İslam’dır..


HACI

ngcoskun
21-12-2004, 12:39
RES
ngcoskun yine herzaman ki gibi sacmalamis(kafa tasi icinden disari cikamayan ne yapar.) ve demiski;

Alıntı:
...değerlerimiz farklı bunu anlamanı bekleyemem senden...


ya Allah askina biri bana sunu izah etsin,inancsizligin ne gibi bir degeri var.
veya soyle diyeyim,inancsiz bir insanin neyi var.
veya inancsizin cok degerli gordugu sey nedir?

ya sen ne laf anlamaz birisin. hendek olayı az kalır yani burda.saçmalayan asıl sensin.sizin inaç dediğiniz din midir sadece.allaha kölelik midir inanç. sana hayal aleminden çıkıp insani duygulara geçmeni tavsiye ederim ama yersiz.
sen benim neye inandığımı, değerlerimi neyle ölçtüğümü bilebilir misin.senin allahına inanmıyorum diye beni ve değerlerimi basitleştiremezsin.sana neye inandığımı söyleyeyim mi.neye değer verdiğimi.
benim değerlerimi vicdanım belirler.ama bende sizin bildiğin manadaki vicdan yok.benim vicdanımı çevreyen insani duygular var.
ben insanlara, insan oldukları için değer veriyorum.zıt fikirlerle de olsak bir kişiye insan gözüyle, kınamadan bakıyorum.
ben bilgiye , emeğe değer veriyorum.ben çalmadan çırpmadan kazanılan emeğe değer veriyorum.
yetimlere, çocuklara, yoksullara , cahil de olsalar değer veriyorum.
her kötü yaşamın sebebi cehalettir bunu biliyorum.
ben başka neye değer veriyorum.ben sevmeye değer veriyorum.iki insanın tenlerinin uyumuna değer veriyorum.şefkate değer veriyorum.şefkatime değer veriyorum.
daha belki birçok şeye değer veriyorum ama senin bunları anlamam çok zor maalesef.NE ACI!