PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ateist Şinasiye cevaplar(3mb video)

Suffiyun
11-12-2005, 14:24
Esselamun Aleykum ve Rahmatullah ve Berakatuh

http://rapidshare.de/files/5099049/NecmiAbiSinasi.wmv.html

Selametle kalınız...

ensareo
11-12-2005, 15:39
Sufiyyun kardeşim,şimdi bu videoya bakarak onların inanacağınımı zannediyorsun.safsın,temizsin senin yerin burası değil..ayrıca hakari kakari bu yöntem doğru bir yöntem değil..Bu yöntemle bir takım virtuelle munazara yaptığı kişiyi küçük gösterme gayreti..bu yöntemi atesitlerde kullanıyor..yöntem dediğin akılları harekete geçirecek..Peygamberimizin Kur'an yöntemiyle öğrettiği gibi..

Suffiyun
11-12-2005, 16:02
HasbinAllahû Veniğmel Vekil,ilginç...

Siz tecrübeli zeki ve akıllısınız sanırım ki metodları çok iyi biliyorsunuz,değerli arkadaşım burada kimse kimseden bir menfaat bekleyerek iş yapmıyoru,isterseniz yetkiyi size verelim en bilgilimiz siz oluna ancak çabayı da eleştirmeyin inşaAllah,sizin yaptığınız size,bizim yaptığımız bize.Bu bir skeç değil,yaşanmış bir olaydır.

Kimseyi de rencide etmek,küçük düşürmek gayem bulunmamakta cem arkadaşımız ile görüşmüş idik bu hususu,forum kuralları gereği faydalı olmaya çalışıyoruz.

Ha derseniz biz sizi istemiyoruz,o zaman Allah(c.c) razı olsun siz kendi tebliğinizi kendiniz yapın,bilginiz,tecrübeniz ve yöntemleriniz yeterli olur inşaAllah,
Esselamun Aleykum

ensareo
11-12-2005, 16:06
Ben merkezli değilim sufiyyun seni düşünerek yazdım bunları..rencide olursun,saf temiz olsa karşındaki hani anlar ama yok...rencide olursun..yazdığımdan senin çıkardıklarında ilginç doğrusu..adil bir yargıç olamak için delilleri iyi incele..spontan düşünmeden yazma..

Suffiyun
11-12-2005, 16:21
Aziz kardeşim,bu sitede birşeyleri birilerine anlatacak insan her türlü hakareti alay hususunu göze almış olmalı,siz bana edilen hakaretlerde benim aynı şiddet seviyesinde cevap verdiğimi gördünüz mü,Allah(c.c) razı olsun beni düşündüğünüz için,Rabbim(c.c) cemil cümleyi "saf" eylesin inşaAllah,

Bu yolda kin yok,nefret yok...Sevgi var...Sevgi var...Sevgi var,

Rasul-i Ekrem(s.a.v) kaç defa gitti Ebu Cehil'in kapısına,kaç kez boynu bükük döndü,o "saf" olabilecek olanların en "saf" olanı değil miydi?Bu bir görevdir,farzdır.Rencide olmak hakaret işitmek laf yemek bu çabadan alıkoymamalı bizi,sizce?

Çantacı Necmi Hoca halk diliyle sohbetler yapan güzel bir insandır Allah(c.c) razı olsun,orada anlatılan bir hadisede de her ne kadar güldürmeye teşvik etse dahi gülerken düşündürme amaçlıdır.Bunu yapabilirsek ne mutlu,kaç defa kendi halimize gülüp de sonradan utanmadık mı,pişman olmadık mı,neden olmasın yine?

Kimin ne ile inanacağını da Rabbûl Alemin(c.c) bilir elbet,kimi sarhoş yolda Ayet-i Kerime bulur yukarı kaldırır da o yaşarken hayvanlar dahi sokağa pislemezler(Bişr-i Hafi)

Kimi yolda bir dergi parçası bulur da gözyaşlarına bürünür,arar dergiyi bir şekilde vesile olur ve Hak yola girer.

Bu alem sebepler alemi güzel kardeşim,her ne yapar ne edersek,sahih niyete sahip olmalıyız.Yaptığımızı hayra dönüştürecek olan ise muhakkak Allah(c.c)'tır.

Velhasıl,ne ile kimin yola geleceği bilinmez,biz elimizden geleni yapıp Rabbûl Alemin(c.c)'e tevekkül ederiz inşaAllah,gayrisi O(c.c)'ndadır.
Bunu siz de bilemezsiniz biz de,

Selametle kalınız...

Materyalist
11-12-2005, 22:48
Siz ne diyorsunuz yaaaa? :D :D
allah size akıl ve fikir ihsan eylesin eeeeeey faniler

Maddeyi seviyorum :D

hasan_
11-12-2005, 23:03
Tutarsız + çelişkili + aşağılayıcı.

Dur, canım sıkıldı birkaç ayet yazayım Kur'an`dan, nerden aklıma geldiyse :)

Bakara : 256 "Din'de zorlama yoktur..."
Tevbe : 5 "... Müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün...";

Araf : 166 "Kibirlenip de kendilerine yasak edilen şeylerden vazgeçmeyince onlara: Aşağılık maymunlar olun! dedik"

Suffiyun
11-12-2005, 23:52
hasan sana tutarsız ve çelişkili gelmiş olabilir,orada anlatılan bir olay var,ne kadar gülünç durumda bir düşüncenin peşinde olduğunuzu anlamanız gerek,izlemekten ve "DÜŞÜNMEKTEN" korkmuyorsanız.

Selametle kalınız,

hasan_
11-12-2005, 23:55
Ben ateist değilim Suffiyun, lütfen bilmeden konuşma. Tanrı'yı en az senin kadar, hatta senden fazla seviyorum. Ama Tanrı'nın verdiği akla şükürler olsun ki müslüman değilim.

Daha fazla bilgi için şu konulardaki ilk mesajlar olan mesajlarımı okumanı öneririm.
http://turandursun.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2276
http://turandursun.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2266&start=0

ensareo
12-12-2005, 00:05
Ben videoyu izledim örnek güzel ve konuşanında bilgisiz lmadığnı gösteriyor.Lakin uslup hoşuma gitmedi,adam ne olursa olsun dalga konusu yapılmamalı.Peygamber Efendimiz(s.av)'in böyle yaptığını hiç aklımdan bile geçiremiyorum Peygamberlerin(s.av) varisleri olan alimlerin bu konularda insani hassasiyetlere değer vermesi gerekir..Örnek hekesin düşünmesi gereken örnek..Şinasiyi tiye almazdım yalnız.o tiye alıyorsa alırdım o başka..

Suffiyun
12-12-2005, 00:17
ensareo kardeşim,Efendimiz(s.a.v) biriyle konuşurken sinirlenmezdi de,öyleyse biz de hiçbir şekilde "aynı şiddette cevap" niteliğinde mesaj göndermeyeceğiz inşaAllah,başkalarını,metodları eleştiriyorsak kendimizi de sorgulamak icab eder,

hasan kardeşim hakkınızı helal edin,ben o ifadeyi genel olarak kullandım.

ÂL-İ İMRÂN
(19) "Şüphesiz Allah katında din İslam’dır. Kitap verilmiş olanlar, kendilerine ilim geldikten sonra sırf, aralarındaki ihtiras ve aşırılık yüzünden ayrılığa düştüler. Kim Allah’ın âyetlerini inkar ederse, bilsin ki Allah hesabı çok çabuk görendir."

ÂL-İ İMRÂN
(85) "Kim İslam’dan başka bir din ararsa, (bilsin ki o din) ondan kabul edilmeyecek ve o ahirette hüsrana uğrayanlardan olacaktır."

Ebu Talip de Rasulullah(s.a.v)'ı çok sevmişti arkadaşım,ama maalesef sevmek yetmiyor...

Selametle kalınız,

ebabiyl
13-12-2005, 02:10
Sevgili ensareo!..Sufiyyun kardeşimi üzme herkes kendi çapında seviyesi nisbetinde birşeyler yapmaya uğraşıyor.gönderdiği video aslında bu sitede yazışan ateist darvinist deist vs.lerin anlayabilecekleri seviyenin çok çok üstünde,onlar gülüyorlar belki amma gülünecek hallerine güldüklerinin farkında değiller.bende onlara gülüyorum aslında burada yapılabilecek en güzel tebliğ onların bizlere yaptığı gibi istihza ile karşılık vermektir ki dertleri üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. İlmi izahlardan anlamıyorlar baktın varsa mizah yeteneğin bu şekilde rezil et bırak.Sağol sufiyyun ıspanak misali çok hoş hala gülüyorum inan.eyvallah.

ebabiyl
13-12-2005, 02:16
Sevgili sufiyyun ancak mü'minler kardeştir.ALLAH'a ve RESULÜNE(s.a.s)inanmayanlara kardeşim diye hitap etme hatta sevgili bile deme diyeceğini de bas geç o kadar.

Suffiyun
13-12-2005, 13:25
güzel kardeşim "kardeş" demekle kardeş olunmaz elbet,Müslümanlar ancak Hak(c.c) yolda kardeşliği "yaşayabilirler" o hususta merakınız olmasın,Allah(c.c) razı olsun. (Bu insanlar etik değerler,ahlaki oluşumlardan bahsediyorlar - kendileri "düstur" edinmişler ya - o yüzden üslûbumuzu bozmamaya gayret gösteriyoruz.)

Selametle kalınız...