Orijinalini görmek için tıklayınız : Müslümanken Hıristiyan olanlar...
Sanırım forumumuzda ege-sum kardeşimiz bu durumda. Kendisine ve eğer başka varsa diğer arkadaşlarımıza da sormak istiyorum. Sizi müslümanken hıristiyan yapmaya teşvik eden şey neydi?
Sonuçta ikisi de aynı çeşmenin suyu değil midir? aynı efsaneler, masallar, mitolojik geçmiş...?
Selam ve Sevgiler...
Hristiyanlığın pek çok eksikliği var..pek çok..
Hristiyanlık hakkında Mehmet Sakioğlu'nun kitaplarını öneririm...(kendisi bu konuda uzmanlık seviyesindedir ve hristiyanlığı tabiri yerindeyse resmen "çürütmüştür")
ANCAK bence Kur'an'dan çok daha güzeldir incil.....
Bazı insanların neden müslümanken hristiyan olduklarını gayet iyi biliyorum (hristiyan arkadaşlarım var)
İncil'in bozulduğu ve hristiyanlığın yanlışlığı M.Sakioğlu gibi kişilerce kanıtlandı ama insanlar incil'in bozulup bozulmamasıyla ilgilenmiyorlar.. İncil'de gerçekten ÇOK GÜZEL ayetler var...bunlarla ilgileniyorlar
Bu ayetler insanların kalplerini çalıyor ve hristiyan oluyorlar işte benim de sevdiğim İncil ayetlerinden (Tevrat değil.. Tevrat rezil bir kitap) bazı örnekler...
1Yu 4:16 "Tanrı'nın bize olan sevgisini tanımış ve buna inanmışızdır.Tanrı sevgidir. Sevgide yaşayan, Tanrı'da yaşar, Tanrı da onda yaşar. "
1Yu 4:12 "Hiç kimse hiçbir zaman Tanrı'yı görmüş değildir. Ama birbirimizi seversek, Tanrı içimizde yaşar ve O'nun sevgisi içimizde yetkinleşmiş olur."
1Yu 4:7 "Sevgili kardeşlerim, birbirimizi sevelim. Çünkü sevgi Tanrı'dandır. Seven herkes Tanrı'dan doğmuştur ve Tanrı'yı tanır. "
1Yu 4:8 Sevmeyen kişi Tanrı'yı tanımış değildir. Çünkü Tanrı sevgidir.
Mat 5:43 «`"Komşunu sev, düşmanından nefret et' denildiğini duydunuz.
Mat 5:44 Ama ben size diyorum ki, düşmanlarınızı sevin, size zulmedenler için dua edin.
Mat 5:45 Öyle ki, göklerde olan Babanızın oğulları olasınız. Çünkü O, güneşini hem kötülerin hem de iyilerin üzerine doğdurur. Yağmurunu da hem doğruların hem de eğrilerin üzerine yağdırır. "
Mat 7:12 "«İnsanların size nasıl davranmasını istiyorsanız, siz de onlara öyle davranın. Kutsal Yasa'nın ve peygamberlerin söylediği budur.
Mat 7:13 «Dar kapıdan girin. Çünkü kişiyi yıkıma götüren kapı geniş ve yol enlidir. Bu kapıdan girenler çoktur. "
Rom 12:14 "Size zulmedenler için iyilik dileyin. İyilik dileyin, lanet etmeyin. "
Rom 12:21 "Kötülüğe yenilme, kötülüğü iyilikle yen."
1Ko 6:17 "[color=red]Rab'le birleşen kişi, O'nunla tek bir ruh olur."
1Ko 13:4 Sevgi sabırlıdır, sevgi şefkatlidir. Sevgi kıskanmaz, övünmez, böbürlenmez.
1Ko 13:5 Sevgi kaba davranmaz, kendi çıkarını aramaz, kolayca öfkelenmez, kötülüğün hesabını tutmaz.
1Ko 13:13 İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.
2Ko 3:17 "Rab Ruh'tur ve Rab'bin Ruhu neredeyse orada özgürlük vardır. "
2Ko 4:18 "Gözlerimizi görünen şeylere değil, görünmeyenlere çeviriyoruz. Çünkü görünenler geçicidir, görünmeyenler ise sonsuza dek kalıcıdır."
Gal 6:8 "Kendi doğal benliğine eken, benlikten ölüm biçecektir. Ruh'a eken, Ruh'tan sonsuz yaşam biçecektir."
1Pe 3:4 "Gizli olan iç varlığınız, sakin ve yumuşak bir ruhun solmayan güzelliğiyle sizin süsünüz olsun. Bu, Tanrı'nın gözünde çok değerlidir."
gibi...
Bu tür ayetler nedeniyle hristiyan oluyorlar
Hristiyanlığın pek çok eksikliği var..pek çok..
Hristiyanlık hakkında Mehmet Sakioğlu'nun kitaplarını öneririm...(kendisi bu konuda uzmanlık seviyesindedir ve hristiyanlığı tabiri yerindeyse resmen "çürütmüştür")
ANCAK bence Kur'an'dan çok daha güzeldir incil.....
Bazı insanların neden müslümanken hristiyan olduklarını gayet iyi biliyorum (hristiyan arkadaşlarım var)
İncil'in bozulduğu ve hristiyanlığın yanlışlığı M.Sakioğlu gibi kişilerce kanıtlandı ama insanlar incil'in bozulup bozulmamasıyla ilgilenmiyorlar.. İncil'de gerçekten ÇOK GÜZEL ayetler var...bunlarla ilgileniyorlar
Bu ayetler insanların kalplerini çalıyor ve hristiyan oluyorlar işte benim de sevdiğim İncil ayetlerinden (Tevrat değil.. Tevrat rezil bir kitap) bazı örnekler...
1Yu 4:16 "Tanrı'nın bize olan sevgisini tanımış ve buna inanmışızdır.Tanrı sevgidir. Sevgide yaşayan, Tanrı'da yaşar, Tanrı da onda yaşar. "
1Yu 4:12 "Hiç kimse hiçbir zaman Tanrı'yı görmüş değildir. Ama birbirimizi seversek, Tanrı içimizde yaşar ve O'nun sevgisi içimizde yetkinleşmiş olur."
1Yu 4:7 "Sevgili kardeşlerim, birbirimizi sevelim. Çünkü sevgi Tanrı'dandır. Seven herkes Tanrı'dan doğmuştur ve Tanrı'yı tanır. "
1Yu 4:8 Sevmeyen kişi Tanrı'yı tanımış değildir. Çünkü Tanrı sevgidir.
Mat 5:43 «`"Komşunu sev, düşmanından nefret et' denildiğini duydunuz.
Mat 5:44 Ama ben size diyorum ki, düşmanlarınızı sevin, size zulmedenler için dua edin.
Mat 5:45 Öyle ki, göklerde olan Babanızın oğulları olasınız. Çünkü O, güneşini hem kötülerin hem de iyilerin üzerine doğdurur. Yağmurunu da hem doğruların hem de eğrilerin üzerine yağdırır. "
Mat 7:12 "«İnsanların size nasıl davranmasını istiyorsanız, siz de onlara öyle davranın. Kutsal Yasa'nın ve peygamberlerin söylediği budur.
Mat 7:13 «Dar kapıdan girin. Çünkü kişiyi yıkıma götüren kapı geniş ve yol enlidir. Bu kapıdan girenler çoktur. "
Rom 12:14 "Size zulmedenler için iyilik dileyin. İyilik dileyin, lanet etmeyin. "
Rom 12:21 "Kötülüğe yenilme, kötülüğü iyilikle yen."
1Ko 6:17 "[color=red]Rab'le birleşen kişi, O'nunla tek bir ruh olur."
1Ko 13:4 Sevgi sabırlıdır, sevgi şefkatlidir. Sevgi kıskanmaz, övünmez, böbürlenmez.
1Ko 13:5 Sevgi kaba davranmaz, kendi çıkarını aramaz, kolayca öfkelenmez, kötülüğün hesabını tutmaz.
1Ko 13:13 İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.
2Ko 3:17 "Rab Ruh'tur ve Rab'bin Ruhu neredeyse orada özgürlük vardır. "
2Ko 4:18 "Gözlerimizi görünen şeylere değil, görünmeyenlere çeviriyoruz. Çünkü görünenler geçicidir, görünmeyenler ise sonsuza dek kalıcıdır."
Gal 6:8 "Kendi doğal benliğine eken, benlikten ölüm biçecektir. Ruh'a eken, Ruh'tan sonsuz yaşam biçecektir."
1Pe 3:4 "Gizli olan iç varlığınız, sakin ve yumuşak bir ruhun solmayan güzelliğiyle sizin süsünüz olsun. Bu, Tanrı'nın gözünde çok değerlidir."
gibi...
Bu tür ayetler nedeniyle hristiyan oluyorlar
bu verdiğim linkte cevap
http://www.kutsalkitap.org/modules.php?name=News&file=article&sid=41
Sayın Ege-sum...
O yazıların hepsini okudum..Madrigal, Mehmet Sakioğlu'nun yorumlarının %1'ine dahi cevap ver(e)memiş...12-13 sayfalık cevap niteliğinde bile olamayacak bir cevap..
Size ilk önce Sakioğlu'nun toplamda 70 küsür sayfa tutan yorumlarını yavaş yavaş tek tek okumanızı öneririm
Şurada yorumlar bölümünde:
http://www.kutsalkitap.org/modules.php?name=News&file=article&sid=33&mode=&order=0&thold=0%20
Bir de Mehmet Sakioğlu'nun kitaplarını tavsiye ediyorum...
http://www.imge.com.tr/person.php?person_id=6804
"İncil'i kim Yazdı?" (567 sayfa)
"Tevrat'ı kim yazdı?" (512 sayfa)
"İsa Haçta öldü mü?" (333 sayfa)
"Da Vinci Fenomeni" (293 sayfa)
Ayrıca duyduğuma göre yakında yine çok iddialı "İsa nasıl Tanrılaştırıldı?" ve "Teslis Miti" adlı 2 kitabı daha çıkacakmış..
Sakioğlu'nun kitapları o kadar derin bir araştırmanın ürünü ki ortaya çok somut kanıtlar koymuş...Bunları profesör ve uzman seviyesindeki hristiyanların yorumlarıyla da desteklemiş...Her bir sayfasında başka bir ciddi iddia var üstelik bu iddialar pek çok uzmandan alıntı yapılarak kanıtlanmış....Okumadan bilemezsiniz okumanızı öneririm..Özellikle "İncil'i kim Yazdı?" (2. baskı 567 sayfa) adlı kitaptan başlayın...
Arkadaslar, niye oyun oynuyosunuz. Bu ne bicim bir tartisma bu boyle. Bir adam hakkinda karalama kampanyasi mi duzenliyorsunuz siz. Yaptigin sey hic hos degil Deep. Neye inaniyorsan onu soyle ve savun.
Uzun zamandir siteye girmemistim. Deep, Alimunyum gibi birkac kisinin yazilarini begenirdim. Su yazilar ve yaptigi sey hic Deep'e yakismamis.
Bir adam hakkinda karalama kampanyasi mi duzenliyorsunuz siz
Sevgili Sargon;
Mesajınızı anlayamadım ne adamı? şu mesajınızı biraz daha açar mısınız?
Edit:
Sanırım Madrigal'den söz ediyorsunuz..Yok karalama falan yok okuduğumu objektif olarak söylüyorum....
Hristiyanlık hakkında yanlış bilgiler verildiği zaman da araya girip hristiyanlık lehine yazılar yazdığımı da bilirsiniz...
Tamamen objektif olduğuma inanıyorum...
Kastettigim sey Mehmet Sakioglu (her kimse) ile dalga gecmendi. Verdigin linklerde de ona yapilan elestiriler var. Ege-sum'la karsilikli birkac yazi yazmissiniz. Linkler vermissiniz. Ama elestirdiginiz Mehmet Sakioglu'nu hic konusturmamissiniz.
Kastettigim sey Mehmet Sakioglu (her kimse) ile dalga gecmendi
Dalga geçmek mi? :?: :?:
TAM TERSİ Sayın Sakioğlunu öve öve bitiremedim yukarıda..Kitaplarını tavsiye ettim....
Özdeyişler 21:30 RAB'be karşı başarılı olabilecek
Bilgelik, akıl ve tasarı yoktur.
Bilgelik, akıl ve tasarı yoktur.Bir şeyi yine o şeyle doğrulamak mantık hatasından başka bir şey değil de nedir?
O halde Kur'an da doğrudur.
Onur_Tolga
22-12-2005, 15:42
bunlar martaval
gerek islam dini gerek isacilarin hepsi sinifli toplumun feodal kalintilarinin ürünüdür.Ortaçağdaki ve antik çağdaki feodal ve aristokratik sinif ilişkileri insanlarin zihninde de o sinif ilişkilerini yani KUL-KÖLE ilişkilerini cisimleştirip idea bir tanri yaratmalarina neden oldu.TEk yol marksizmdir.Marksizmin islam hiristiyan musevi budist gibi basit ve zayif karekterli insanlarin inanacagi şeylerle polemigi bile olmaz.MArksizm bilimsel bir kuram ve nazariyedir.Bize dinin kökeninide göstermiştir.
Bilgelik, akıl ve tasarı yoktur.Bir şeyi yine o şeyle doğrulamak mantık hatasından başka bir şey değil de nedir?
sevgili hasan_ kardeş
sizin mantık anlayı$ınız çok ilginç bizim inancımıza göre Allah yaratıcıdır ve evreni vs.. bizim bilgimizde bu a$amada gayet sınırlıdır zaten bilimde birsürü hipotez teorem atılır ortaya kimi kabul edilmez kimide doğru olmadığı kabul edilir.. bunu ancak yaratıcı tasarımcı bile bilir...
o sözde farklı bir anlam vardır birazdaha dikkatli dü$ün gayet açık ve nettir..
kuranın doğruluğu müslümanları ilgilendiriyor ben müslüman olmadığım için birşey dersem müslüman arkadaşlara haksızlık olur bu yüzden bu konuda yorum yapmayacağım ayrıca şunuda belirteyim hristiyanlar kuranı ve ondan sonra geldiğine inanılan kitapları kabul etmez zaten kabul etse o dine geçmiş olur ve mantık hatası olur...
bunlar martaval
gerek islam dini gerek isacilarin hepsi sinifli toplumun feodal kalintilarinin ürünüdür.Ortaçağdaki ve antik çağdaki feodal ve aristokratik sinif ilişkileri insanlarin zihninde de o sinif ilişkilerini yani KUL-KÖLE ilişkilerini cisimleştirip idea bir tanri yaratmalarina neden oldu.TEk yol marksizmdir.Marksizmin islam hiristiyan musevi budist gibi basit ve zayif karekterli insanlarin inanacagi şeylerle polemigi bile olmaz.MArksizm bilimsel bir kuram ve nazariyedir.Bize dinin kökeninide göstermiştir.
sevgili Onur_Tolga
kominist rejimin katliyamları ortadadır ayrıca bir görü$ü benimsemiş olmak zayıflık değildir insanın özgür seçimidir..
insanlara hayvan gözüyle bakıp yorumlarsanız katliyamlara kapı açmı$ olursunuz tarihte bunlar var bunun üzerine şunu diyebilirsiniz orta çağda hristiyanların yaptıkları belli yada müslümanların katliyamları şeklinde bir cevap vermeniz mümkün ancak felsefe tam anlamıyla bu değil marksizm iyi birşey olsa bunu tüm devletler kabul eder ve uygular en azından dünyadaki çoğu devlet uygular nedense bizim milletimiz özenti bir millet takım tutar gibi görü$ tutar daha görü$ü tam anlamıyla öğrenmeden fikir yürütür sağcısıda solcusuda aynı kafada önce birşeyi savunmadan önce o öğretiyi dikkatli bir şekilde en azından gözden geçirmeliyiz... tabi bunlar benim kişisel görü$lerim sizin görü$lerinize saygı duyuyorum ne kadar insancıl olsun yada olmasın...
sevgili hasan_ kardeş
sizin mantık anlayı$ınız çok ilginç bizim inancımıza göre Allah yaratıcıdır ve evreni vs.. bizim bilgimizde bu a$amada gayet sınırlıdır zaten bilimde birsürü hipotez teorem atılır ortaya kimi kabul edilmez kimide doğru olmadığı kabul edilir.. bunu ancak yaratıcı tasarımcı bile bilir...
kuranın doğruluğu müslümanları ilgilendiriyor ben müslüman olmadığım için birşey dersem müslüman arkadaşlara haksızlık olur bu yüzden bu konuda yorum yapmayacağım ayrıca şunuda belirteyim hristiyanlar kuranı ve ondan sonra geldiğine inanılan kitapları kabul etmez zaten kabul etse o dine geçmiş olur ve mantık hatası olur...
Sevgili Ege Sum, Sana bir soru sormak istiyorum.
Gökkuşağı neden vardır?
sevgili hasan_ kardeş
Sevgili Ege Sum, Sana bir soru sormak istiyorum.
Gökkuşağı neden vardır?
sevgili hasan_ kardeşim gökku$ağı güneş ı$ığının bir yamur damlasına dü$mesi sonucu içerisinde farklı dalga boylarına sahip ı$ınların kırılma indisleri sayesinde ayrılması olayıdır..
Ne yazık ki yanıldın Sevgili Ege-sum kardeşim.
Bakalım Rab, bu konuda ne demiş:
Tevrat, Yaratılış kitabı:
Allah Nuh'u ve oğullarını kutsadı ve onlara şöyle dedi:
- Sizinle ve sizden sonra soyunuzla ve sizinle beraber gemiden çıkmış olan tüm hayvanlarla antlaşma yapıyorum. Artık yeryüzünü yıkmak için tufan olmayacak ve yağmurdan sonra görünen gökkuşağı, göğü ve yeri birleştiren kuşak, sizinle ve tüm canlı varlıklarla tüm kuşakları için geçerli olmak üzere yaptığım antlaşmanın işareti olacak.
Şimdi bunu gerçekten Tanrı söylemiş olabilir mi?
- Sizinle ve sizden sonra soyunuzla ve sizinle beraber gemiden çıkmış olan tüm hayvanlarla antlaşma yapıyorum. Artık yeryüzünü yıkmak için tufan olmayacak ve yağmurdan sonra görünen gökkuşağı, göğü ve yeri birleştiren kuşak, sizinle ve tüm canlı varlıklarla tüm kuşakları için geçerli olmak üzere yaptığım antlaşmanın işareti olacak.
Sevgili hasan_ karde$im burda gök ku$ağı bu $ekilde oluru$ur demiyor... kaldıki bu sizin o şekilde dü$ünceniz mantıkla çeli$iyor...
birdaha okuyun o ayeti lütfen...
Saygılarımla...
Sevgili hasan_ karde$im burda gök ku$ağı bu $ekilde oluru$ur demiyor... kaldıki bu sizin o şekilde dü$ünceniz mantıkla çeli$iyor...
Saygılarımla...
Sevgili Ege-Sum Kardeşim,
Bu ayete göre, antlaşmanın işareti gökkuşağıdır. Gökkuşağının oluş "nedeni" nden bahsediliyor. Ayrıca, bu antlaşma eğer bozulursa, gökkuşağı da ortadan kalkacaktır.
Bu ne kadar mantıklı sizce?
Saygılarımla...
Bu ayete göre, antlaşmanın işareti gökkuşağıdır. Gökkuşağının oluş "nedeni" nden bahsediliyor. Ayrıca, bu antlaşma eğer bozulursa, gökkuşağı da ortadan kalkacaktır.
Bu ne kadar mantıklı sizce?
Sevgili hasan_ kardeşim,
:) mantığınızı küçümsemiyorum ama daha mantıklı dü$ünürseniz daha rahat algılayabilirsiniz,
biz doğanın kanunlarını koyan sistemin yaratıcısına iman ediyoruz bir söz vardır "insanlar için mümkün olmayan şey tanrı için mümkündür.." mesela bir örnek vereyim linuxta windows i$letim sisteminde çalı$an programları çalı$tıramazsın diyorsun fakat linux'un içinde windows u simile etmek zor değil fakat ba$ta bunu mantık kabul etmiyor bunun sebebide bizim mantığımız bunu kavrarken zorluk çekebiliryor mesela daha basit bir örnek vereyim bundan 1000 sene önce televizyondan söz etseniz anlatsanız size deli derlerdi şuan ise bırakın televizyonu bilgisayarlarımız var evlerimizde...
kısaca şu ı$ığı yaratan ona bu özelliği veren Allah tabiki farklı şekilde de tasarlayabilir siz bu soruyu inanmayan biri olarak sorduğunuz için bu kısmını kaçırdığınızı dü$ünüyorum..
Saygılarımla..
Sevgili Ege-Sum,
Öncelikle şunu belirteyim, ben de bir yaratıcı güç olduğuna inanıyorum fakat hiçbir dini inancım yok.
Diğer yandan, "kısaca şu ı$ığı yaratan ona bu özelliği veren Allah tabiki farklı şekilde de tasarlayabilir" diyorsunuz.
Doğa kanunları evrenin yaratılışının en başında konmuştur. Hadi, bunu geçtik diyelim, eğer antlaşma bozulursa Gökkuşağı yok mu olacaktır? Ya da bu antlaşma olmadan önce dünya'da gökkuşağı yok muydu, antlaşma olmasa gökkuşağı olmayacak mıydı?
Dini inanışınıza sonsuz Saygım var, fakat umarım bilimle açıkça çelişen bu durumları bir kez daha düşünürsünüz.
Sevgi ve Saygılarımla...
Sevgili Ege-Sum,
Öncelikle şunu belirteyim, ben de bir yaratıcı güç olduğuna inanıyorum fakat hiçbir dini inancım yok.
Diğer yandan, "kısaca şu ı$ığı yaratan ona bu özelliği veren Allah tabiki farklı şekilde de tasarlayabilir" diyorsunuz.
Doğa kanunları evrenin yaratılışının en başında konmuştur. Hadi, bunu geçtik diyelim, eğer antlaşma bozulursa Gökkuşağı yok mu olacaktır? Ya da bu antlaşma olmadan önce dünya'da gökkuşağı yok muydu, antlaşma olmasa gökkuşağı olmayacak mıydı?
Dini inanışınıza sonsuz Saygım var, fakat umarım bilimle açıkça çelişen bu durumları bir kez daha düşünürsünüz.
Sevgi ve Saygılarımla...
Bilim tanrının dü$ündüğünü dü$ünür ...
tanrı istediği için ı$ık var belki ba$ka şey dü$ünseydi o olurdu...
tanrı istediği için ı$ık var belki ba$ka şey dü$ünseydi o olurdu...Artık bundan sonra size ne dersem boş olur çünkü hiçbir zaman kanıtlanamayacak şeyler üzerinden konuşuyoruz, ama tarafsız bakan biri sanırım bu yazışmalardan bir mesaj çıkarır.
Bu arada size bir şey sorabilir miyim konuyla alakalı değil, ama, Allah; islam'daki Tanrı'ya verilen isim olmasına rağmen neden siz ve Türkiye'deki kiliseler bu kelimeyi kullanıyorsunuz?
Sevgi ve Saygılarımla...
exclusive
26-12-2005, 11:45
Hasan ben dinlere inanmam ama inanıyor olsaydım da islamiyet benim için son seçenek olurdu. islamdan hristiyanlığa geçen bir arkadaşım var, gidip vaftiz bile olmuştu.. Onunla bu konu hakkında tartışıtığım dönemde okudum incili ve gerçekten kuran dan çok daha güzel bir kitap. Neden islamdan hristiyanlığa geçilir dersen şöyle sayabilirim bu nedenleri:
1-incil kurandan daha güzel bir kitap. anlatım tarzı daha güzel ve sıkılmadan okunabilir.
2-islamın tanrısı insanı kul olsun diye yaratmıştır ama hristiyanlığın tanrısı arkadaş olsun diye yaratmıştır. bu bakımdan çok daha hümanist bir dindir.
3-isa'nın yaşamı ve ölümü çilelerle doludur. bu durum insanın kafasındaki "zevkü sefa sürmek için uydurmuş olamazmı?" tarzında soruları azaltabilir...
4-incilde "onu öldürün", "bunu gebertin", "şunlara cezasını verin" şeklindeki emirler neredeyse hiç yoktur ama kuran inananlarına seri şekilde cinayetler işlemelerini emretmiştir.
5-isanın "sana bir tokat atana, sen öbür yanağını uzat" şeklindeki haksızlık karşısında bile kaba kuvvet kullanmamayı öneren yaklaşımı güzeldir. Bu tarz yaklaşımlar islamiyette de vardır ancak incili ve isanın yaşamını incelediğimizde isanın bu kendi sözüyle çelişmediğini görürüz. demekki sadece sempati toplamak için söylenmiş bir söz değildir oysa islam için aynı şeyi söyleyemeyiz.
6-koyu katoliklik haricinde daha özgürlükçü bir inanıştır. kurallar ve yasaklardan çok vicdan önplandadır.
7-Tanrıya ve şeytana inandığımıza göre ve şeytanın insanları kandırıp tanrıya karşı kötülüğü hakim kılmaya çalışacağını düşündüğümüze göre islamiyete inanmanın şöyle bir tehliksi olabilir: Şeytanın isimlerinden biri de Terörün Efendisi(lord of terror)dir. Günümüzde islam adına pekçok terör eylemi gerçekleştirilmektedir. Bu bakımdan müslümanlar aslında bilinçsizce şeytana hizmet ediyor olabilir...
8-Hristiyanlığın yayılması (en çok) misyonerlik uygulamalarıyla gerçekleştirilmiştir. Bu uygulamalar çok insancıldır. Dünyanın gerikalmış yerlerine okullar, kiliseler kurulmuş ve sadece din değil aynı zamanda bilim ve sanat eğitimleri verilerek insanlar geliştirilmiştir. Oysa islamiyet savaşarak yayılmaya çalışılmıştır. islamiyeti kabul etmeyenler öldürülmüştür. Bu insancıl olmadığı gibi gaddarca bir olaydır.
İşte benim arkadaşımın hristiyanlığa geçme nedenlerinden bazıları bunlar. Arada saçma şeylerde var ama bence de islamiyet hristiyanlıktan çok daha kötü bir din..
Tabiki hristiyanlığa da verilecek tonla cevap, hristiyanlara sorulacak tonla soru var, ama konu bir müslümanın neden hristiyanlığa geçmeyi tercih edebileceği olduğu için arkadaşımdan yola çıkarak bunun nedenlerini aktarmaya çalıştım.
tanrı istediği için ı$ık var belki ba$ka şey dü$ünseydi o olurdu...Artık bundan sonra size ne dersem boş olur çünkü hiçbir zaman kanıtlanamayacak şeyler üzerinden konuşuyoruz, ama tarafsız bakan biri sanırım bu yazışmalardan bir mesaj çıkarır.
Bu arada size bir şey sorabilir miyim konuyla alakalı değil, ama, Allah; islam'daki Tanrı'ya verilen isim olmasına rağmen neden siz ve Türkiye'deki kiliseler bu kelimeyi kullanıyorsunuz?
Sevgi ve Saygılarımla...
Sevgili hasan_ kardeşim
tabiki sonucu çıkartacak okuyucudur onlara bırakmak en uygunu...
Allah islamda tanrıya verilen isim değildir gözlükten "god" kelimesine bakarsan daha rahat anlarsın ayrıca ben türküm türkçe bir kelimeyi kullanmam gayet normaldir...Tanrı da derim Allah ta.. bize göre Allah 3 tane değildir..
-----------------
Yas.6: 4 "Dinle, ey İsrail! Tanrımız RAB tek RAB'dir*fe*.
Yas.6: 5 Tanrınız RAB'bi bütün yüreğinizle, bütün canınızla, bütün
gücünüzle seveceksiniz.
-----------------
umarım açıklayıcı olmu$tur.. 3 lü birlik bamba$ka birşeydir.. onu açıklayan kalın kitaplar var...
ama hristiyan inancında Allah birtane tevratta da 1 tane yani bizim inandığımız "holy bible" kutsal kitap ta Allah birdir.
umarım kutsal kitap dememede birşey demezsin ingilizcesini yazdım ;)
ayrıca ben misyoner falan değilim sadece burdaki Allah'a inanmayan arkadaşlara Allahtan bahsediyorum ve bundan bahsederken kutsal kitaba göre bahsetmeye çalı$ıyorum...
tabiki misyonerle sohbet etmem ,ara$tırma yapmam, ve Rabbin isteği üzerine hristiyanlığı tercih ettim...
Hasan ben dinlere inanmam ama inanıyor olsaydım da islamiyet benim için son seçenek olurdu. islamdan hristiyanlığa geçen bir arkadaşım var, gidip vaftiz bile olmuştu.. Onunla bu konu hakkında tartışıtığım dönemde okudum incili ve gerçekten kuran dan çok daha güzel bir kitap. Neden islamdan hristiyanlığa geçilir dersen şöyle sayabilirim bu nedenleri:
1-incil kurandan daha güzel bir kitap. anlatım tarzı daha güzel ve sıkılmadan okunabilir.
2-islamın tanrısı insanı kul olsun diye yaratmıştır ama hristiyanlığın tanrısı arkadaş olsun diye yaratmıştır. bu bakımdan çok daha hümanist bir dindir.
3-isa'nın yaşamı ve ölümü çilelerle doludur. bu durum insanın kafasındaki "zevkü sefa sürmek için uydurmuş olamazmı?" tarzında soruları azaltabilir...
4-incilde "onu öldürün", "bunu gebertin", "şunlara cezasını verin" şeklindeki emirler neredeyse hiç yoktur ama kuran inananlarına seri şekilde cinayetler işlemelerini emretmiştir.
5-isanın "sana bir tokat atana, sen öbür yanağını uzat" şeklindeki haksızlık karşısında bile kaba kuvvet kullanmamayı öneren yaklaşımı güzeldir. Bu tarz yaklaşımlar islamiyette de vardır ancak incili ve isanın yaşamını incelediğimizde isanın bu kendi sözüyle çelişmediğini görürüz. demekki sadece sempati toplamak için söylenmiş bir söz değildir oysa islam için aynı şeyi söyleyemeyiz.
6-koyu katoliklik haricinde daha özgürlükçü bir inanıştır. kurallar ve yasaklardan çok vicdan önplandadır.
7-Tanrıya ve şeytana inandığımıza göre ve şeytanın insanları kandırıp tanrıya karşı kötülüğü hakim kılmaya çalışacağını düşündüğümüze göre islamiyete inanmanın şöyle bir tehliksi olabilir: Şeytanın isimlerinden biri de Terörün Efendisi(lord of terror)dir. Günümüzde islam adına pekçok terör eylemi gerçekleştirilmektedir. Bu bakımdan müslümanlar aslında bilinçsizce şeytana hizmet ediyor olabilir...
8-Hristiyanlığın yayılması (en çok) misyonerlik uygulamalarıyla gerçekleştirilmiştir. Bu uygulamalar çok insancıldır. Dünyanın gerikalmış yerlerine okullar, kiliseler kurulmuş ve sadece din değil aynı zamanda bilim ve sanat eğitimleri verilerek insanlar geliştirilmiştir. Oysa islamiyet savaşarak yayılmaya çalışılmıştır. islamiyeti kabul etmeyenler öldürülmüştür. Bu insancıl olmadığı gibi gaddarca bir olaydır.
İşte benim arkadaşımın hristiyanlığa geçme nedenlerinden bazıları bunlar. Arada saçma şeylerde var ama bence de islamiyet hristiyanlıktan çok daha kötü bir din..
Tabiki hristiyanlığa da verilecek tonla cevap, hristiyanlara sorulacak tonla soru var, ama konu bir müslümanın neden hristiyanlığa geçmeyi tercih edebileceği olduğu için arkadaşımdan yola çıkarak bunun nedenlerini aktarmaya çalıştım.
bence dine terör demek hiç uygun değildir mesela orta çağdada haçlı seferleri var bunu koyu dindar olarak kendini gören insanlardır ve incilde bu türlü bir şey olmamasına ramen insanlar dini bilmediklerinden dolayı yapmı$tır bence insan dinlerden (yahudilik,hristiyanlık,müslümanlık,budistlik) yerine önce kendini suçlamalıdır bence bence müslümanlar terörist değil çok samimi arkada$larım var müslümanlardan ve iyi insanlar da var kötü insanlarda var zaten insanın iyiside var kötüsüde...
ayrıca şunu belirteyim beni bilim yönünden eğitenlerin çoğu müslüman (bilmiyorum tam olarak belki allaha inanmayanda vardır) burda sorgulanması gereken nedir ? sorusunun yanıtı ise insan olduğu dü$üncesidir diye dü$ünüyorum...
araf suresi :29. De ki: “Rabbim adaleti emretti. Her secde yerinde yüzlerinizi (ona) doğrultun. Dini Allah’a has kılarak ona ibadet edin. Sizi başlangıçta yarattığı gibi (yine ona) döneceksiniz.”
30. Allah bir kısmına hidayet etti, bir kısmına da sapıklık layık oldu. Çünkü onlar Allah’ı bırakıp şeytanları dost edinmişlerdi. Kendilerinin de doğru yolda olduklarını sanıyorlardı.
exclusive
26-12-2005, 14:01
ege-sum benim arkadaşım hristiyanlığa geçme nedenleri olarak bunları ve daha hatırlayamadığım bu tarz farklılıkları göstermişti.
Sence hristiyanlıkla islamiyet arasında ne gibi farklılıklar var? ya da var mı?
sana müslüman olman teklif edilse bu teklifi kabul edermisin? neden?
Bu soruları cevaplarsan senin gözünle de görmüş oluruz bu konuyu. Bu arada sen aileden(yani doğuştan) mi hristiyansın yoksa sonradan mı hristiyan oldun?
ege-sum benim arkadaşım hristiyanlığa geçme nedenleri olarak bunları ve daha hatırlayamadığım bu tarz farklılıkları göstermişti.
Sence hristiyanlıkla islamiyet arasında ne gibi farklılıklar var? ya da var mı?
sana müslüman olman teklif edilse bu teklifi kabul edermisin? neden?
Bu soruları cevaplarsan senin gözünle de görmüş oluruz bu konuyu. Bu arada sen aileden(yani doğuştan) mi hristiyansın yoksa sonradan mı hristiyan oldun?
Sevgili exclusive kardeş
öncelikle $unu söyleyim ben müslüman bir ailenin çocuğuyum sonrada hristiyanlığı tercih ettim..
önceden normale göre biraz bilgim fazlaydı islamiyet hakkında turandursun u okuyunca islamı bıraktım fakat Allaha inanıyordum incilide kendime göre biliyordum kutsal kitabı okursanız islamiyetle özellikle tevratın çoğu yerde hattinden çok benze$mesiydi okuduktan sonra tevrat,incil vs.. gibi kitapların deği$mediğine inandım..
sonra birbirini izleyen rüyalar gördüm önceleri bu rüyaların bana alt beyinim tarafından atılan bir kazık olduğunu dü$ünüyordum fakat rastlantılarda birbirini izledi biraz doğa üstü olaylardı direndim inanmamak için fakat sonra kendikendime mantıklı bir insan olarak dü$ünmeye karar verdim ve kabul ettim..
aslına bakarsanız bana biri gelse müslümanlık teklif etse ki bu sitede ettiler, sorular sorarım kuranı en azından türkçesini okuyan biriyim diğer kitaplarıda bilgim ne az nede çok ama kendime göre iyi sayılır.. sorgularım kar$ımdakini çünkü beni sorguladığı için ...
mesela benim hristiyan olu$um ba$ta internet çevrem ve normal çevrem tarafından pek ho$ karşılanmadı sanki beni müslüman olduğum için seviyorlardı..
hatta türkiyede en iyi kabul edilen hack sitelerinde teamlerde yer aldım ama hristiyan olduğumu onlara söyleyince beklediler sonra beni aralarında tartı$ıp hain olarak attılar hemde farklı bir neden yüzünden tabi beni seven dostlarım yada dü$manlarım bunu bana söylediler... onları indirecek güç ve yeteneğim olduğu halde onlar gibi davranmadım ve allaha havale ettim.. gerçektende üzüldüm ama pekte kafama takmadım aslında ve insanlar bana yabancı gibi bakıyorlar.. ama fazla sosyal bir hayatım olmadığı için bu durum pek beni etkilemiyor mesela amerikada yada ingilterede hristiyan biri müslüman olunca man$etten veriyorlar övüyorlar fakat biri hristiyan olduğunda vatan haini muhamelesi yapıyorlar...
bence insanın iyi veya kötü olması öncelikle insanlığına bağlıdır...
ayrıca samimi hristiyanlar toplumuzda azınlıkta bu benim kişisel görü$üm tabi müslümanlar içinde aynı şeyi söyleyebilirim ben gerçekten inandığım için tercih ettim Allah size hristiyan olun dese kaçınız kabul edebilir bence bu sayı azdır çünkü toplumumuz hristiyanlara baktığı çerçeve bellidir...
Sadece yanımda Allah'ın olması yeterli bence hepimiz birgün ölümü tatacak bunu bilmek için çok zeki olmaya gerek yok ...
Son olarak "Tanrı sevgidir.." demek istiyorum...
ve kendinize şu soruyu sorun ben ölünce nereye gideceğim ? Allaha mı ? yoksa yok olu$a mı ?
exclusive
26-12-2005, 19:29
ege-sum ben senin gibi kişilere diğer inançlılara göre çok daha fazla saygı duyuyorum en azından bir seçim yapmışsın, yani bu konuda kendi yolunda gitmişsin, sana söylenen yolda değil... Aynı düşüncem hristiyanlıktan islama geçenler için de geçerlidir. (Tabi evlilik amacıyla din değiştirmeyi hariç tutuyorum.)
Hele ki çoğunluğu farklı bir dine inanan bir toplumda başka bir dini seçebilmek en az dinsiz olabilmek kadar yürek ister o yüzden sana yolunda kolaylıklar temenni ederim...
Tabi bu tartışmayacağız anlamına gelmiyor :) ben sadece saygı duyduğumu belirttim. senin dinini de kurcalayacağım ama önce incili tekrar okumam lazım zira çok uzun zaman oldu okuyalı...
Bi hikaye vardı hani isa havarileriyle bir kayıkta giderken fırtına çıkıyor, isa kalkıp bişeyler söylüyor ve fırtınayı dindiriyordu.. Neydi o? kurcalamaya o hikayeden başlamak istiyorum...
Ben de aynı fikirdeyim..daha önce dediğim gibi....Hristiyanlık yahut incil (Tevrat DEĞİL) yahudilik ve islamdan farklıdır, islamdan çok daha güzeldir/iyidir....Bunun nedeni incilin SEMİTİK kökenden uzaklaşarak daha mistik, insancıl ve gizemci bir hal almasıdır....
İncil'in nasıl bir kitap olduğunu görebilmek için EN BAŞTA okunması gereken 2 bölüm olduğunu düşünüyorum..
İlk olarak "Yuhanna" bölümünü, sonra da " 1.Yuhanna" bölümünü okuyun... "Yuhanna" bölümü incil'in mistik yapısını, 1.Yuhanna bölümü de insancıl/sıcak yapısını gayet iyi temsil ediyor çünkü..
Ayrıca;
Ben bu "rüya gördüm doğa üstü rüya gördüm din değiştirdim" diyen insanların İSTİSNASIZ %100'ÜNÜN afedersiniz kusura bakmayın ama YALANCI olduğuna eminim...(yahut normal sayılabilecek bir rüya görüyordur onu bilemem ama ben bir şekilde doğa üstü dinsel rüyaları görenlerden bahsediyorum)
Bu "rüya görüp din değiştirme" hikayesini en çok hristiyanlar dile getiriyor...
AMA MÜSLÜMANLAR DA son zamanlarda bu konuyu kullanmaya başladı..mesela müslüman olan İlker Çınar, rüyasında "ÇÖLDE DOLAŞIRKEN BİR SESİN 'EY KUL, HRİSTİYAN OLARAK GÜNAHKAR OLDUN NEDEN SAPTIN? GERÇEK DİN İSLAMI NEDEN BIRAKTIN?" şeklinde bir rüya gördüğünü ve ter içinde uyanıp 5 vakit namaz kılıp m
müslüman olduğunu söylüyor..
Şimdi hangi tipte rüyalara inanacağız? İsa Mesih'i rüyasında görüp "Yol,ışık,yaşam ve gerçek Ben'im" şeklinde konuşmalardan sonra hristiyan olanlara mı? yoksa rüyasında "Ey Kul gerçek din islamı neden bıraktın?" şeklinde rüya görenlere mi?
Sonuçta "rüya görüp şu şu inanca geçtim" tipinde iddialara hiçbir şekilde inanmıyorum...
Benim bir arkadaşım var....Eskiden müslümandı şimdi Deist....Bir ara hristiyan olmayı düşünmüştü..Sabah akşam dua ediyordu...Tanrı'ya,İsa'ya göz yaşları içinde dua ettiğini biliyordum.."İsa bana doğru yolu,ışığını göster" diye tanrı'ya İncil'in öğrettiği gibi "Baba bana yardım et" şeklinde kendini kaybetmiş biçimde göz yaşlarıyla dua ettiğine kendim şahit oldum....
Ama ne doğa üstü rüya gördü,ne de İsa ona yardım etti daha sonradan bunalıma girdi...Sonra dinlerin hepsinin uydurma olduğu sonucuna vardı...Zaten rüyada açıkça görülen bir mesaja iman etmek aslında iman değildir...Görülmüştür..Bir nevi "bilgi" omuştur rüya gerçekten doğa üstü ise..
Sevgili hasan_ kardeşim
tabiki sonucu çıkartacak okuyucudur onlara bırakmak en uygunu...
Allah islamda tanrıya verilen isim değildir gözlükten "god" kelimesine bakarsan daha rahat anlarsın ayrıca ben türküm türkçe bir kelimeyi kullanmam gayet normaldir...Tanrı da derim Allah ta.. bize göre Allah 3 tane değildir..
-----------------
Yas.6: 4 "Dinle, ey İsrail! Tanrımız RAB tek RAB'dir*fe*.
Yas.6: 5 Tanrınız RAB'bi bütün yüreğinizle, bütün canınızla, bütün
gücünüzle seveceksiniz.
-----------------
umarım açıklayıcı olmu$tur.. 3 lü birlik bamba$ka birşeydir.. onu açıklayan kalın kitaplar var...
ama hristiyan inancında Allah birtane tevratta da 1 tane yani bizim inandığımız "holy bible" kutsal kitap ta Allah birdir.
umarım kutsal kitap dememede birşey demezsin ingilizcesini yazdım ;)
ayrıca ben misyoner falan değilim sadece burdaki Allah'a inanmayan arkadaşlara Allahtan bahsediyorum ve bundan bahsederken kutsal kitaba göre bahsetmeye çalı$ıyorum...
tabiki misyonerle sohbet etmem ,ara$tırma yapmam, ve Rabbin isteği üzerine hristiyanlığı tercih ettim...
Ben hiçbir zaman birden fazla Tanrı'ya inandığınızı zaten iddia etmedim, az çok tanıyorum inancınızı. Fakat demek istediğim şu ki, "Allah" ismi, Müslümanlık'la birlikte gelmiştir. Yani sizin ve benim Tanrı'dan geldiğine inanmadığımız dinin Tanrısının kendine koyduğu isimdir "Allah"
Bu durumda, Kiliselerin ve Hıristiyan Cemaatinin "Allah" kelimesini kullanması bana biraz garip geliyor, ne kadar Türkiye'de yaşarsak yaşayalım.
Tanrı'nın sevgisi bizimle olsun.
Sevgi ve Saygılarımla
Ben de aynı fikirdeyim..daha önce dediğim gibi....Hristiyanlık yahut incil (Tevrat DEĞİL) yahudilik ve islamdan farklıdır, islamdan çok daha güzeldir/iyidir....Bunun nedeni incilin SEMİTİK kökenden uzaklaşarak daha mistik, insancıl ve gizemci bir hal almasıdır....
İncil'in nasıl bir kitap olduğunu görebilmek için EN BAŞTA okunması gereken 2 bölüm olduğunu düşünüyorum..
İlk olarak "Yuhanna" bölümünü, sonra da " 1.Yuhanna" bölümünü okuyun... "Yuhanna" bölümü incil'in mistik yapısını, 1.Yuhanna bölümü de insancıl/sıcak yapısını gayet iyi temsil ediyor çünkü..
Ayrıca;
Ben bu "rüya gördüm doğa üstü rüya gördüm din değiştirdim" diyen insanların İSTİSNASIZ %100'ÜNÜN afedersiniz kusura bakmayın ama YALANCI olduğuna eminim...(yahut normal sayılabilecek bir rüya görüyordur onu bilemem ama ben bir şekilde doğa üstü dinsel rüyaları görenlerden bahsediyorum)
Bu "rüya görüp din değiştirme" hikayesini en çok hristiyanlar dile getiriyor...
AMA MÜSLÜMANLAR DA son zamanlarda bu konuyu kullanmaya başladı..mesela müslüman olan İlker Çınar, rüyasında "ÇÖLDE DOLAŞIRKEN BİR SESİN 'EY KUL, HRİSTİYAN OLARAK GÜNAHKAR OLDUN NEDEN SAPTIN? GERÇEK DİN İSLAMI NEDEN BIRAKTIN?" şeklinde bir rüya gördüğünü ve ter içinde uyanıp 5 vakit namaz kılıp m
müslüman olduğunu söylüyor..
Şimdi hangi tipte rüyalara inanacağız? İsa Mesih'i rüyasında görüp "Yol,ışık,yaşam ve gerçek Ben'im" şeklinde konuşmalardan sonra hristiyan olanlara mı? yoksa rüyasında "Ey Kul gerçek din islamı neden bıraktın?" şeklinde rüya görenlere mi?
Sonuçta "rüya görüp şu şu inanca geçtim" tipinde iddialara hiçbir şekilde inanmıyorum...
Benim bir arkadaşım var....Eskiden müslümandı şimdi Deist....Bir ara hristiyan olmayı düşünmüştü..Sabah akşam dua ediyordu...Tanrı'ya,İsa'ya göz yaşları içinde dua ettiğini biliyordum.."İsa bana doğru yolu,ışığını göster" diye tanrı'ya İncil'in öğrettiği gibi "Baba bana yardım et" şeklinde kendini kaybetmiş biçimde göz yaşlarıyla dua ettiğine kendim şahit oldum....
Ama ne doğa üstü rüya gördü,ne de İsa ona yardım etti daha sonradan bunalıma girdi...Sonra dinlerin hepsinin uydurma olduğu sonucuna vardı...Zaten rüyada açıkça görülen bir mesaja iman etmek aslında iman değildir...Görülmüştür..Bir nevi "bilgi" omuştur rüya gerçekten doğa üstü ise..
Sevgili Deep
Ben bu "rüya gördüm doğa üstü rüya gördüm din değiştirdim" diyen insanların İSTİSNASIZ %100'ÜNÜN afedersiniz kusura bakmayın ama YALANCI olduğuna eminim.
Demi$siniz fakat bende bu sözünüze kar$ılık şunu hatırlatmak istiyorum %100 emin birisine ne söylesiniz bo$tur çünkü bilindiğigibi bu ki$i $artlanmı$ bir kişi olduğu dü$üncesindeyim tabiki farklı dü$üncelerde olacaktır onlarada saygılıyım beni YALANCI olarak nitelendirmeniz beni kızdırmadı yada etkilemedi... bunun nedeni bana ne kadar saldırırsanız saldırın argo da dahil bunlar bana değil yüce yaratıcıya yapılan olarak dü$ünmekteyim... o yüzden sizin yazdıklarınızın cevabını verecek Rabdir..
İlker Çınar isimli kişiyi ismen tanıyorum ayrıca onun inancına da saygı duyuyorum...
rüyaya göre iman edilirmi edilmez mi konusunun tartı$ılır bir konudur..
İlker Çınar a isa yardım etmediği konusunda birşey diyemem sonuç olarak Allahla onun arasında olan birşey bu...
ayrıca doğu dinlerine de saygı duyuyorum hatta bir kaç arkada$ım var
fakat benim kararım israilin tanrısı Rab !! ibrahimin Tanrısı Rab !! Benim Tanrım Rab !! ben benim diyen Rab !! 'dir, ayrıca doğu dinlerinide okumayı dü$ünüyorum hatta arkada$ım tavsiye etti bir kitap tam adını hatırlayamıyorum yazmı$tım bir kitaba ayrıca $unuda belirteyim doğuda hristiyanlığa inananlar artıyor en basit örneği benim moğollu arkada$ım hristiyanlığı tercih etti..
dindar_37
01-01-2006, 17:55
iddaa ediyorum hiç bir müslüman hristiyan olmamıştır ewet kesinlikle olmamıştır. haaa geçenler var dieceksiniz acaba onlar müslümanmıydı sözde müslümandı 5 vakit namaz kılıp oruç tutupta sonradan hristiyan olan varmıdır yoktur.acaba düşünün.hristiyanlığa geçmek dinsiz olarak dolaşmaktan daha iyidir.
iddaa ediyorum hiç bir müslüman hristiyan olmamıştır ewet kesinlikle olmamıştır. haaa geçenler var dieceksiniz acaba onlar müslümanmıydı sözde müslümandı 5 vakit namaz kılıp oruç tutupta sonradan hristiyan olan varmıdır yoktur.acaba düşünün.hristiyanlığa geçmek dinsiz olarak dolaşmaktan daha iyidir.
benim oruç tamdı ama cuma namazı hariç kılmazdım...
dindar_37
09-01-2006, 15:21
peki nie kıldığı veya nie tuttuğnu biliomuydun
peki nie kıldığı veya nie tuttuğnu biliomuydun
evet sokaktaki çoğu insan gibi belki birazdaha fazla farkındaydım... zaten farkında olmasam neden yapayım ?
exclusive
17-01-2006, 04:58
Boyundan büyük iddia. Eskiden dinine çok bağlı bir müslüman olan bir arkadaşım şimdi dinine çok bağlı bir hristiyan.
Gerçi insan dışarıdan bakınca böyle bir değişimi daha rasyonel şekilde gözlemleyebiliyor. Acı bir olay yaşadı ve bir dönem tanrıya tamamen küstü, ayrıca çok da bunalımdaydı. Ancak zamanla içindeki boşluğu dolduracak başka şey bulamamasından ve dinin onun yaşamında her zaman çok önemli olmasından olsa gerek yeniden tanrı inancına tutunmaya başladı fakat bu defa incili okudu ve katolik hristiyan olmaya karar verdi. Çocuk 25 yaşında gidip vaftiz bile oldu...
Ailesi hayatta olsaydı hristiyan olması biraz zordu tabi. Ailesi de çok dindar müslümanlardı...
dindar_37
22-01-2006, 13:29
peki istediği huzuru bulabildimi hristiyan olmakmıymış isteği huzur tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış
agnostic
06-02-2006, 05:23
müslüman olsaydım hristiyan olma ihtimalim;
hristiyanken müslüman olma ihtimaline göre çok daha büyük olurdu
bence her ikisi de fazla mantıklı değil ama objektif düşünürsek müslümanlık biraz daha mantıklı geliyor bana
ama hristiyanken müslüman olmak zor bişey değil
nasıl olsa (benim zihnime yatmayan) cezalandırı-mükafatlandırıcı tanrı anlayışını ikisi de kabul ediyor.
isa güzel insandı ama o bir din getirmedi ki, sonradan onun adına bir din (hristiyanlık) yaptılar. adam sağken yapmadıkları zulüm kalmadı, ölünce kutsandı, insanlar ne yaptığınıda bilmiyorlar. hristiyanlığın hiç elle tutulacak bi yanı yok. onun dini bunun dini veya bunun şunun felsefesi önemli değil, insan olmak önemli.
cehhenem
23-04-2006, 00:57
ege_sum ben elhamdurullah muslumanım sen demıssınkı kuranı kerımden once ındırılen kıtaplara ınanmıyoruz bunu soylemkte yanılıyorsun bız bızden once ındırılene ınanmama gıbı bır luks mus olamaz bız bıze ındırılenden kuranı kerım ve oncekı 3 kıtabada ınanıyoruz yalnızca şu var bıze ınen kıtab kuranı kerım den oncekıler artık batıl oldu allah bıze son peyganber * hz.muhhamet (s.a.v) me ınen kuranı kerım oldugu ıcın ona sımsıkı sarıldık kuranı kerımde sızın gıbılerdende bıze bahsettı bız bundan hıc gocunme gıtmıyor *cunku bakara suresınde derkı...( [b]Küfre saplananlara gelince, onları uyarsan da, uyarmasan da, onlar için birdir, inanmazlar. ......................... Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Gözleri üzerinde de bir perde vardır. Onlar için büyük bir azap vardır. ............................................Bunlar Allah’ı ve mü’minleri aldatmaya çalışırlar. Oysa sadece kendilerini aldatırlar da farkında değillerdir. .................................Gerçekte Allah onlarla alay eder (alaylarından dolayı onları cezalandırır); azgınlıkları içinde bocalayıp dururlarken onlara mühlet verir............................................İ şte onlar, hidayete karşılık sapıklığı satın almış kimselerdir. Bu yüzden alışverişleri onlara kâr getirmemiş ve (sonuçta) doğru yolu bulamamışlardır................................... .Onlar, sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler. Artık (hakka) dönmezler. ..........................................Eğer kulumuza (Muhammed’e) indirdiğimiz (Kur’an) hakkında şüphede iseniz, haydin onun benzeri bir sûre getirin ve eğer doğru söyleyenler iseniz, Allah’tan başka şahitlerinizi çağırın (ve bunu ispat edin). ...........................................Eğer, yapamazsanız -ki hiçbir zaman yapamayacaksınız- o halde yakıtı insanlarla taşlar olan ateşten sakının. O ateş kafirler için hazırlanmıştır. .................................................. ....Allah bir sivrisineği, ondan daha da ötesi bir varlığı örnek olarak vermekten çekinmez. İman edenler onun, Rablerinden (gelen) bir gerçek olduğunu bilirler. Küfre saplananlar ise, “Allah örnek olarak bununla neyi kastetmiştir?” derler. (Allah) onunla bir çoklarını saptırır, bir çoklarını da doğru yola iletir. Onunla ancak fasıkları saptırır. ......................................Bunlara, “Yeryüzünde fesat çıkarmayın” denildiğinde, “Biz ancak ıslah edicileriz!” derler. ...............................Onlara, “İnsanların inandıkları gibi siz de inanın” denildiğinde ise, “Biz de akılsızlar gibi iman mı edelim?” derler. İyi bilin ki, asıl akılsızlar kendileridir, fakat bilmezler....................................bunla r sıze yetermı bence alla en dogrusunu bılır.......... Siz cansız (henüz yok) iken sizi dirilten (dünyaya getiren) Allah’ı nasıl inkar ediyorsunuz? Sonra sizleri öldürecek, sonra yine diriltecektir. En sonunda ona döndürüleceksiniz................................. Melekler, “Seni bütün eksikliklerden uzak tutarız. Senin bize öğrettiklerinden başka bizim hiçbir bilgimiz yoktur. Şüphesiz her şeyi hakkıyla bilen, her şeyi hikmetle yapan sensin” dediler..............................İnkâr edenler ve âyetlerimizi yalanlayanlara gelince, işte bunlar cehennemliktir. Onlar orada ebedî kalacaklardır. .....................artık secım sızın *eger sız haklıysanız benım kaybedecek bır seyım yok ama ben haklıysam vay sızın halınıze..............
cehhenem
23-04-2006, 01:01
bakara suresı ....Elinizdeki Tevrat’ı tasdik edici olarak indirdiğimize (Kur’an’a) iman edin. Onu inkâr edenlerin ilki olmayın. Âyetlerimi az bir karşılığa değişmeyin ve bana karşı gelmekten sakının. ......................... pekı kuranı kerımde hanı dıger kıtaplara ınanmadıgımızı soyluyorsunuz bunu nerden uyduruyorsunuz bız bız bızden once ındırılenene nasıl ınanmayız bu sızıın zanınnız hıc bır dıkkat cekerım musluman kurandan once ındırılenen kıtaba ınanmıyoruz dıyemez ancak sız ve sızıngıbıler dıyebılır
cehhenem
23-04-2006, 01:10
ege_sum cevap versın asılsız konusma ancak kendını baglar yanı bız muslumanlara oncekı kıtaba ınanmadı kavramını nerden buldu nerden uydurdu ...kımı hrıstıyan yapmayı dusunuyor ben bır sey soylımı bence kendını kandırıyor ben sıze bırsey soyleyeyım hıcbır musluman dıkkat cekerım musluman dınını degıstırmez dındende cıkmaz ancak allah kalbıne muhur vurdukları harıc onlarıda allahtan baska hıc kımse musluman yapamaz allahın kudretı herseyı kusatmıstır yerde onun gokte ve her ıkısı arasındakıde kainattaa *sız sadece bıze sahıt olun bunlar musluman kısılerdır dıye....... *allah benım canımı musluman olarak alsın olurkende son sozum kelımeyı sahadet olsun * (amin)
cehhenem
23-04-2006, 01:24
ege_sun hırıstıyan kişi gelelım sızın ımanınıza sıze yazıklar olsunkı hırstıyanız dıyorsunuz pekı sorguluyalım hz isa yı kım roma ıparatoruna ihbar ettı en yakını dımı pekı o zamanda hz isa yı goren mucızelerıne ınanan ve onunla yola koyulan hanı sıze gore ısa carmıga gerıldıgı zaman nerde lerdı hangısı canının sevdasınban kendını onun yıne sızın deyımınızle olumune engel oldu nerde o yurek nerde o cesaret onun goren ve onun mucızelerıne sahıd olan ve yıne sızzındeyınısınızle hırıstıyan olan sen soyle neden onu horozun uckere otmesınde onu ınkar ettı hanı ınanmıslardı dusunsene sen kaınatın yaratıcısı yanı sızın deyısınızle tovbe allahın oglu olanın yanda olamadılar neden korktular kı....gelelım sızmı onların yapamadıgı ımanı sız mı yapacaksınız hayır yapamassınız ama bıze gelelım hangı bırınız anlatabılırkı hz muhammetı dusmandan korumak ıcın kendını olumden korkarak kactıgını yalnız dıkkatını cekerım muslumandan bahsettım yok dımı bak 2006 yasıyoruz ve su an bıle onun ugrunda ve yuce allahın ugrunda su bes para etmez dunyayı tercıh etmeden ugrunda can vermıcek bır musluman bul dıkkat musluman bull ben canımı seve seve allah ugrunda vermeye hazırım muhammet ugrunda vermeye hazırım ben sızın gıbı korkak degılım cunku ınancı zayıf ınsan korkar allah benı butun şuphelerden korusun allah butun muslumanları şuphelerden korusun (amın)
Şamanist
24-04-2006, 15:25
Türk acununda nerdeyse gezmediğim yer kalmadı.Her dinden Türkle karşılaştım.Hristiyan,Musevi,Müslüman,Budist,Tanrı cı,Şaman... Ancak gördüm ki bu dinlerin çoğu Türk kültürüyle örtüşmüyor.Müslüman olanlar Arapların tarafında, Musevi olanlar Yahudilerin tarafında olmuş.Hristiyan olanların bir kısmı iyi insanlardı.Özellikle Gagauzlar ve Çuvaşların Türk dilinde ibadet etmeleri hoşuma gitmiştir.Ancak işin doğrusu Bu 3 din de Sami ırklarının dinidir.Benim kültürümle katiyen uyuşmaz.Beni küçüklüğümden bu yana ne bir rahip ne bir imam ne de bir haham etkileyebilmiştir.Bunun temel sebebi de onları kendimden hissedemediğim içindi.Ne zaman ki obada yakılan ateş başındaki kamı gördüm işte ben buyum dedim ve karar verdim.
Bu arada cehennem takma adlı arkadaş bence sen Suudi Arabistan'da yaşa.Hem sen rahat edersin hem de rahatsızlık verdiğin Türkiye'deki insanlar rahat etmiş olur.
hrıstiyanlık konusunda fazla araştırmalarım olmadığı için kör topal açıklama yapmam hoş olmaz ama şamanist arkadaşımın söylediklerine karşı 1-2 şey söylemek istiyorum.
arkadaşım dinin yaşam yeri gibi bir kavramsal düşünce gerçekten komik geliyor bana.:)
yani sadece müslümanlar arabistanaa, yahudiler israile falan nahoş ve gülünesi şeyler. herkes istediği görüşü istediği yerde yaşayabilmeliki bizlerde bu özgürlükler adına bazı dinlere ve bazı saçma fikirlere karşı çıkmışızdır. ayrıca insan yeri geldiğinde köklerinide sorgulayabilmeli. benim atalarım müslüman yaşamış yok benim atam şamanistmiş falan kimseyi ilgilendirmez. şu andaki yaşanılan hayatı atalarımız veya büyüklerimiz yaşamıyor. acılarımızı zorluklarımızı onlar paylaşmıyor. herkes kendi fikirlerini yaşayabilecek ve yeri geldiğinde atalarınında hatalı olabileceğini anlamak.
Şamanist
25-04-2006, 04:14
hrıstiyanlık konusunda fazla araştırmalarım olmadığı için kör topal açıklama yapmam hoş olmaz ama şamanist arkadaşımın söylediklerine karşı 1-2 şey söylemek istiyorum.
arkadaşım dinin yaşam yeri gibi bir kavramsal düşünce gerçekten komik geliyor bana.:)
yani sadece müslümanlar arabistanaa, yahudiler israile falan nahoş ve gülünesi şeyler. herkes istediği görüşü istediği yerde yaşayabilmeliki bizlerde bu özgürlükler adına bazı dinlere ve bazı saçma fikirlere karşı çıkmışızdır. ayrıca insan yeri geldiğinde köklerinide sorgulayabilmeli. benim atalarım müslüman yaşamış yok benim atam şamanistmiş falan kimseyi ilgilendirmez. şu andaki yaşanılan hayatı atalarımız veya büyüklerimiz yaşamıyor. acılarımızı zorluklarımızı onlar paylaşmıyor. herkes kendi fikirlerini yaşayabilecek ve yeri geldiğinde atalarınında hatalı olabileceğini anlamak.
* * Sanırım yazımı dikkatli okumamışsın.
* * Islam denilen din Arap kültürünün legalleştirilmesidir. Islam'ın bizden istediği çoğu yükümlülükler Arap kültürünü yansıtır *Aynı şey Musevilik içinde geçerlidir. Dinin çıkış yeri bu açıdan önemlidir. Benim atalarımın dininin şamanizm olmasından çok ,ben dinin bizim kültürümüzlen uyuşup uyuşmamasına bakarım. Kaldı ki şamanizm doğa üzerindeki ilk dinlerdendir.Bugün bile çoğu dinden insan göğe bakarak dua ediyorsa şamanizmin diğer dinler üzerindeki etkisi söz konusudur.
ege_sum ben elhamdurullah muslumanım sen demıssınkı kuranı kerımden once ındırılen kıtaplara ınanmıyoruz bunu soylemkte yanılıyorsun bız bızden once ındırılene ınanmama gıbı bır luks mus olamaz bız bıze ındırılenden kuranı kerım ve oncekı 3 kıtabada ınanıyoruz yalnızca şu var bıze ınen kıtab kuranı kerım den oncekıler artık batıl oldu allah bıze son peyganber * hz.muhhamet (s.a.v) me ınen kuranı kerım oldugu ıcın ona sımsıkı sarıldık kuranı kerımde sızın gıbılerdende bıze bahsettı bız bundan hıc gocunme gıtmıyor *cunku bakara suresınde derkı...( [b]Küfre saplananlara gelince, onları uyarsan da, uyarmasan da, onlar için birdir, inanmazlar. ......................... Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Gözleri üzerinde de bir perde vardır. Onlar için büyük bir azap vardır. ............................................Bunlar Allah’ı ve mü’minleri aldatmaya çalışırlar. Oysa sadece kendilerini aldatırlar da farkında değillerdir. .................................Gerçekte Allah onlarla alay eder (alaylarından dolayı onları cezalandırır); azgınlıkları içinde bocalayıp dururlarken onlara mühlet verir............................................İ şte onlar, hidayete karşılık sapıklığı satın almış kimselerdir. Bu yüzden alışverişleri onlara kâr getirmemiş ve (sonuçta) doğru yolu bulamamışlardır................................... .Onlar, sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler. Artık (hakka) dönmezler. ..........................................Eğer kulumuza (Muhammed’e) indirdiğimiz (Kur’an) hakkında şüphede iseniz, haydin onun benzeri bir sûre getirin ve eğer doğru söyleyenler iseniz, Allah’tan başka şahitlerinizi çağırın (ve bunu ispat edin). ...........................................Eğer, yapamazsanız -ki hiçbir zaman yapamayacaksınız- o halde yakıtı insanlarla taşlar olan ateşten sakının. O ateş kafirler için hazırlanmıştır. .................................................. ....Allah bir sivrisineği, ondan daha da ötesi bir varlığı örnek olarak vermekten çekinmez. İman edenler onun, Rablerinden (gelen) bir gerçek olduğunu bilirler. Küfre saplananlar ise, “Allah örnek olarak bununla neyi kastetmiştir?” derler. (Allah) onunla bir çoklarını saptırır, bir çoklarını da doğru yola iletir. Onunla ancak fasıkları saptırır. ......................................Bunlara, “Yeryüzünde fesat çıkarmayın” denildiğinde, “Biz ancak ıslah edicileriz!” derler. ...............................Onlara, “İnsanların inandıkları gibi siz de inanın” denildiğinde ise, “Biz de akılsızlar gibi iman mı edelim?” derler. İyi bilin ki, asıl akılsızlar kendileridir, fakat bilmezler....................................bunla r sıze yetermı bence alla en dogrusunu bılır.......... Siz cansız (henüz yok) iken sizi dirilten (dünyaya getiren) Allah’ı nasıl inkar ediyorsunuz? Sonra sizleri öldürecek, sonra yine diriltecektir. En sonunda ona döndürüleceksiniz................................. Melekler, “Seni bütün eksikliklerden uzak tutarız. Senin bize öğrettiklerinden başka bizim hiçbir bilgimiz yoktur. Şüphesiz her şeyi hakkıyla bilen, her şeyi hikmetle yapan sensin” dediler..............................İnkâr edenler ve âyetlerimizi yalanlayanlara gelince, işte bunlar cehennemliktir. Onlar orada ebedî kalacaklardır. .....................artık secım sızın *eger sız haklıysanız benım kaybedecek bır seyım yok ama ben haklıysam vay sızın halınıze..............
Sevgili cehhenem;
Öncelikle $unu demek istiyorum biz hristiyanlar olarak [incil,tevrat,zebur..]'un deği$mediğine iman ederiz yani okuruz. ve [islam,bahai,...] vs.. gibi dinleri kabul etmeyiz fakat saygıda duyarız. bir bahai gelse senin kitabın değişti dese o sizin dü$ünceniz kanıtını sorarız ve saygı ile dinleriz. bir müslüman gelsede aynı şekilde...
Son olarak Rabbin Sevgisi üzerinize olsun...
Saygılarımla..
ege_sum cevap versın asılsız konusma ancak kendını baglar yanı bız muslumanlara oncekı kıtaba ınanmadı kavramını nerden buldu nerden uydurdu ...kımı hrıstıyan yapmayı dusunuyor ben bır sey soylımı bence kendını kandırıyor ben sıze bırsey soyleyeyım hıcbır musluman dıkkat cekerım musluman dınını degıstırmez dındende cıkmaz ancak allah kalbıne muhur vurdukları harıc onlarıda allahtan baska hıc kımse musluman yapamaz allahın kudretı herseyı kusatmıstır yerde onun gokte ve her ıkısı arasındakıde kainattaa *sız sadece bıze sahıt olun bunlar musluman kısılerdır dıye....... *allah benım canımı musluman olarak alsın olurkende son sozum kelımeyı sahadet olsun * (amin)
Sevgili cehennem;
Öncelikle $unu söylemek isterim ki kimseyi birşey yapmak gibi bir derdim yok zaten olamazda anayasaya göre
MADDE * 24. – Herkes, vicdan, dinî inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir.
isteyen istediği dini seçmekte özgürdür
MADDE 25. – Herkes, düşünce ve kanaat hürriyetine sahiptir.
o yüzden size her konuda saygı duyuyorum buşekildede dü$ünebilirsiniz. Aslına bakarsanız ben din adamı değilim ve gerçek hayatta açıkça söylemem gerekirse kimseyle dini sohbete girmiyorum.. bana göre yüreklere dokunan rabdir.
Saygılarımla...
ege_sun hırıstıyan kişi gelelım sızın ımanınıza sıze yazıklar olsunkı hırstıyanız dıyorsunuz pekı sorguluyalım hz isa yı kım roma ıparatoruna ihbar ettı en yakını dımı pekı o zamanda hz isa yı goren mucızelerıne ınanan ve onunla yola koyulan hanı sıze gore ısa carmıga gerıldıgı zaman nerde lerdı hangısı canının sevdasınban kendını onun yıne sızın deyımınızle olumune engel oldu nerde o yurek nerde o cesaret onun goren ve onun mucızelerıne sahıd olan ve yıne sızzındeyınısınızle hırıstıyan olan sen soyle neden onu horozun uckere otmesınde onu ınkar ettı hanı ınanmıslardı dusunsene sen kaınatın yaratıcısı yanı sızın deyısınızle tovbe allahın oglu olanın yanda olamadılar neden korktular kı....gelelım sızmı onların yapamadıgı ımanı sız mı yapacaksınız hayır yapamassınız ama bıze gelelım hangı bırınız anlatabılırkı hz muhammetı dusmandan korumak ıcın kendını olumden korkarak kactıgını yalnız dıkkatını cekerım muslumandan bahsettım yok dımı bak 2006 yasıyoruz ve su an bıle onun ugrunda ve yuce allahın ugrunda su bes para etmez dunyayı tercıh etmeden ugrunda can vermıcek bır musluman bul dıkkat musluman bull ben canımı seve seve allah ugrunda vermeye hazırım muhammet ugrunda vermeye hazırım ben sızın gıbı korkak degılım cunku ınancı zayıf ınsan korkar allah benı butun şuphelerden korusun allah butun muslumanları şuphelerden korusun (amın)
Sevgili cehennem;
Canı Rab verir ve Rab alır.
bu arada rica ediyorum benim ismimle foruma msg yollamayın cevaplayamıyorum çünkü artık bu siteye pek girmiyorum
Saygılarımla...
gul_gulsoy
18-10-2006, 16:03
selam/eirene
bir de şöyle bir nedeni var ki ben de çok sayıda bu türden vaka'ya şahit olmuşumdur.
''Kitap Ehlinden bir bölümü, dedi ki: 'İman edenlere inene gündüzün başlangıcında inanın, bitiminde inkar edin. Belki onlar da dönerler.'' (ali imran -72)
selam/eirene
İslamın tasavvuf boyutunu irdeleyen,hallac'ı mansur'u hacı bektaşı, Mevlanayı,muhyiddin Arabi'yi ve diğerlerini tanıyan bir insan,Enel hak düşüncesini ve vahdet'i vücut felsefesini kavrıyan asla hıristiyan olmaz,olamaz çünkü İslamıda aşmıştır, o artık bir üst noktadadır.
Sevgili Sirius-B ;
" İslamın tasavvuf boyutunu irdeleyen,hallac'ı mansur'u hacı bektaşı, Mevlanayı,muhyiddin Arabi'yi ve diğerlerini tanıyan bir insan,Enel hak düşüncesini ve vahdet'i vücut felsefesini kavrıyan asla hıristiyan olmaz,olamaz çünkü İslamıda aşmıştır, o artık bir üst noktadadır."
Ne kadar açık ve güzel belirtmişsiniz fikrinizi, çok yatkın olduğum bir kanaat bu.
İşlerimden dolayı siteye çok fazla giremiyorum,dolayısı ile çok fazla topik okumuyorum.
Sizin bu konuları ağırlıklı olarak işlediğiniz bir topik/topiğiniz var mı?
Belirtirseniz sevinirim, teşekkürlerimle.
Aldostu.
ozgur_beyin
01-02-2007, 23:27
vahdeti-vucud, islama yunan felsefesinden geçmiştir. islama ait orijinal bir felsefe değildir.
Özgür Dostum, merhaba.
Aynı konuda *sizden de *ricada *bulunuyorum.
Siz de yazılarınızdan ilgi ve saygı duyduğum bir Dostumuzsunuz.
Bekliyorum, teşekkürlerimle.
Aldostu.
ozgur_beyin
02-02-2007, 00:13
sevgili aldostu ,beni iyi tanıdığına göre işkembeden atmadığımı tahmin edersin. ben islam, yunan'dan gelmiştir demedim. vahdeti -vucud yunan
felsefesin den etkilenerk  deruhte edilmiştir. bu bir gerçektir.
ben sizi veya bir başkasını kırmak kasdıyla yazmadım.sizi hiç görmeme rağmen gerçekten sever ve saygı duyarım.
bildiğin gibi nesimi'i ve hallacı- mansuru'n derisini yüzerek öldürmüşlerdir.
 şimdi felsefik olarak bakarsak baş tacıdır ,her ikiside
yanlışımın (size göre)nerde olduğunu söylerseniz sevinirim.
selam ve içten saygılar sevgil aldostu.
not :bildiğin gibi, vahdeti- vucud felsefesinin hrıstiyanlıkla uzaktan yakından ilişkisi yoktur.
bende bunu biliyor ve kabul ediyorum.
Islami birakabilen bir insan samimiyetle Hristiyanligi secemez, Islam'dan kopabilen yani resmen kafir olan bir kisi sadece ateist olur. Ben bunu soyleyen kimsenin samimiyetine inanmam. Iki hicbir hristiyanin muslumanlari hristiyan yapmak gibi bir cabasi yoktur, muslumanlar daha cok zulumu hakeden dusmanlardir. Hristiyanlik apacik bir ulus dini. Bir turk hristiyan olabilir ama sakin kendisini hristiyanlar kardestir, hristiyan dunyasi gibi laflara kaptirmasin. Bircok Afrika ulkesi Hristiyan oldu, ustelik somurgesi ulkelerin baskisi ile hristiyan oldu ama bu hristiyanlik onlari hicbir zaman somurgeci ulkenin insani ile ayni cemaate sokamadi. Bugun bak hristiyanligin bu sekilde girdigi ulke kurumustur. Bizim ulkemizde de batinin gelisimini hristiyanliga baglayan birsuru ahmak vardir. Surinam gibi Gana gibi onlarca ulke hristiyanligi sectikten sonra ne hale gelmis dusunmezler.
"Onlar geldiginde bizim altimizda topraklarimiz vardi onlarin elinde ise incil. Bize gozlerimizi kapayip dua etmemizi soylediler. Gozlerimizi actigimizda bizim elimizde incil vardi, topraklarimiz ise onlardaydi."
Sevgili aldostu kardeşim, pante bu forumda bu konulara o kadar güzel değinmişki, onun araştırmacı kişiliğine hayranım, ben ancak boşlukları doldurabilirim,o da varsa :) ...her şey insanda dostum...mekkede kabeyi kaldırırsan ortadan tüm insanların birbirine secde ettiğini görürsün ve insan o kadar büyük bir kitapki, kuran,tevrat incil yanında cüce kalıyor...varlığı varlığı ile var eden tanrıdanız hepimiz.... dinlermi? teferruat sadece,bazı farkında olanların farkındalığı kullanma çabaları...tasavvuf tüm dinlerin içinde saklı olan gerçektir...Tüm dinlerin, ister çok tanrılı olsun ister tek tanrılı...
* Özgür beyin İsa nın tanrıya baba demesi ile, hallacın ben tanrıyım demesi birbirine benzemiyormu sence? acaba herkes babasının bir parçası değilmi...her kes o bütünün bir parçası değilmi?