PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : HOŞÇAKALIN DEĞERLİ ARKADAŞLAR

Materyalist
12-12-2005, 00:21
Turan Dursun sitesinin değerli katılımcıları. Yazacağım bu son yazıya, kalbini kırdığım, bazen dalga geçtiğim, bazen de inançları için, hakaret boyutuna varan kelimeler kullandığım arkadaşlardan samimice özür dileyerek başlamak istiyorum. Aslında ben ne yazarsam yazayım, hepinizi sevdim. Görmesem de, tanımasam da yazdıklarınızdan ve düşüncelerinizden dolayı gerçekten sevdim. Siz de ara sıra beni iyi fırçaladınız ama suç sizin değil. Hak ettiğime inanıyorum. Özellikle Müslüman kardeşlerimin beni affetmesini istiyorum. Çünkü bütün atışmalarım onlarla oldu. Bilhassa Aliminyum, Burkay, Aspartam, Mokartes, Suffiyun (ve adı aklıma gelmeyen birkaç arkadaş daha var), tartıştığım başlıca insanlardı. Şunu da itiraf edeyim. Aslında biraz da sırf tartışma olsun diye, bilerek antipati uyandıracak şeyler yazıyordum. Özür dilerim.
Neden , artık yazmamaya karar verdim. Çünkü benim bu sitede yazan insanlara verecek fazla bir şeyim yok. Ben hayatı biraz gırgıra alan bir insanım. Ne yazık ki bu özelliğim yazılarıma da yansıyor. Bu sitede ise konular ciddi boyutlarda incelenmeye çalışıyor. Yarardan çok zarar verdiğimi anlamaya başladım. Bu hatamdan dolayı yine özür diliyorum.
Bu arada, yazılarımda espriler yapmaya çalışırken, sürekli gülen surat ikonunu kullandım. Bunu da, ciddi yazıların stresinden biraz kurtulun, azıcık neşelenin maksadıyla yaptım. Bir kişiyi bile olsun, stresten az da olsa uzaklaştırıp gerçekten güldürebilmişsem kendimi mutlu sayacağım. (Bu gülen surat olayına aliminyum çok kızıyordu. Ama olsun. O kızdığı zaman hoşuma gidiyordu. Bile bile onu kızdırmaya çalışıyordum. Umarım beni affeder :D :D )
Aslında söylenecek fazla bir şey yok. İnançlı, inançsız hepinizin gerçekten “iyi niyetli ve dürüst” insanlar olduğunuza eminim. Onun için hepinize saygılarımı sunuyorum.
Son bir şey daha. Sitede ciddi bir şeyler yazmaya çalıştığım zamanlardaki yazılarımın hiç birisinde, bilerek en küçük bir yalan ifade kullanmadım. Kuranı 3-4 kez okudum demiştim. Doğru. Turan Dursun’un çoğu kitabını okudum. Doğru. İlhan Arsel’in çoğu kitabını okudum. Doğru. İncili okudum. Doğru. Biraz da espri yapayım yine. Cennette bir erkeğe 70 huri meselesini babamla, dedemden duydum demiştim. Bu bile doğru :D :D
Ben, Materyalistim. Ateistim. Her şeyin maddeden gelip, yine ona döneceğine inanıyorum. Yanlışıyla, doğrusuyla, iyisiyle, kötüsüyle materyalizmi benimsiyorum. Bu benim inancım. Şimdiye kadar hep materyalizmi savundum ama kimseye empoze etmeye, kimsenin kafasına sokmaya çalışmadım. Doğrusu da buydu zaten.
Bütün arkadaşlara içten saygı ve sevgilerimi sunuyor, Yine bütün arkadaşların, varsa aileleriyle, yoksa bireysel olarak başarılı, mutlu ve özellikle de neşeli bir hayat geçirmelerini diliyorum.
Hoşçakalın.

ensareo
12-12-2005, 00:30
Arada sırada espri iyi olur tabi ama ciddi konularda espri dediğin gibi dikkatide bozar..En doğru kararı vermişsin..Hayatında başarılar..
Ahıretinide -umarım ömrün vardır- İmanda nasip olur inşaAllah..

Suffiyun
12-12-2005, 00:31
Güzel temennilerinize teşekkür ederim acizane olarak kendi adıma arkadaşım,benim hakkım helaldir siz de edin inşaAllah,
Bir an kapatın gözlerinizi ve düşünün..
Öss sınavındasınız...

sınav başladı ve o vakarla herkes soruları çözmeye koyuldu,zorlu maraton başladı.Siz ise etrafınızıa bakıp çevreyi inceliyor,"esas görev" inizi değil de onun dışındaki işleri kendinize uğraş ediniyorsunuz..

Vakit ilerliyor,hocadan "son 10 dakika arkadaşlar" uyarısı geldi.O an bir baktın ki cevap kağıdın bomboş,o hızla başlıyorsun soruları çözmeye,"düşünmeye başlıyorsun" vaktin az ama yine de yapabildiğin kadar soru yapmalısın.Bu sınavı kazanamazsan hiçbir şeye ulaşamayacaksın.

Şimdi aç gözünü,düşün...

Hayatımız öss sınavından daha cömert değil mi,?Belki kaç dakikan kaldığını bilmiyorsun ancak,her an seni uyaranlar var,vaktin ne kadar kalmış olursa olsun,uyarılara kulak ver,çözebildiğin kadar soru çöz,elinden geldiği kadar "düşün".Ama tüm bunları "sınavı kazanmak" niyetiyle yap,o zaman öss de sana yardım edemeyecek birşeylerin yardımını göreceksin,...
Ve soruları çözdükçe,"düşündükçe" vakti önemsemeyeceksin çok,çünkü doğru yolda ilerliyor olacaksın,kazanmak için yaşıyor olacaksın...

Hayırlı ömürler dileyeyim,kırdıysam,üzdüysem affola.

Selametle kalınız...

ebabiyl
12-12-2005, 02:54
ene mokartes!..materyalist bizde sana kırıcı davrandı isek kusurumuzu affet.amacımız sadece bir kimseyi daha cehennemden çekip çıkarmak asla bir dünyevi çıkar gözetmeksizin tebliğ yapmak.inanıp inanmamak hususunda herkes elbette hürdür.sana iman selameti ve hayırlı uzun ömür dilerim ve ailenle beraber sıhhati afiyet. hoşçakal..

12-12-2005, 03:24
siteden bir ateistin ayrılacak olması ateistik hedonist olan beni üzer :D
aslında son zamanlarda nice suffiyun ve imren isimli arkadaşlar yazı yazma şevkimizi kırdı bunu da bil ayrılırken. belki islamı ciddi ciddi tartışacağımız bölümle yine islamı geyiğe saracağımız bölümü ayırsak iyi olur. ama kafedeki gibi değil, kafeye herşey yazılıyor. yani islami geğik bölümü olmalı bi tane. gecenin bu saatinden zaten çivimiz çıkmış yazarken, neyini ciddiye alacaz 6. yüzyılın :D kafiyeli oldu :D
bence bizleri felsefe konusunda aydınlatabilirsin. eğer bunu dine nasıl bağlarız diyosan o işi de bana bırak. yani hala faydan olabilir. bize felsefe anlat da maddeye bir faydan dokunsun. :D cehennem odunu seni :D

ege-sum
12-12-2005, 03:44
umarım bir gün yaradılı$ teorisini okursun...
ho$çakal....

ebabiyl
12-12-2005, 03:51
usrenin smile75 sen ateistik hedonist değil sexomanyak şizofrenisin yavrum.nasıl daha iyi uydu...

12-12-2005, 05:12
kulağa fena gelmiyor :D :D

ensareo
12-12-2005, 20:29
ateistmisin yoksa hırıstiyanmısın?sanki hırıstiyanmışsın gibime geliyor..sanki öyle bir mesajın vardı..hadi bende bir isim bulayım uçkurunu aklı edinmiş kişi...ebabiylinki daha iyi gibi herneyse...

12-12-2005, 21:23
ateistim ama hristiyanlık hoş bulduğum ve zararsız gördüğüm bir masaldır. masallar için en çok onu beğeniyorum yani. bir kaç ayetini daha düzenlerlerse tadından yinmez :D zaten sürekli güncelleniyor biliyosunuz.
son versiyonunu okumadım gerçi :D
en güzel masal içine aklın müdahalesi olandır, o yüzden hristiyanlığın en büyük şansı kitabının toparlananmamış olmasıdır. ben sex manyağı sayılmam heralde, ama bilmiyorum hiç sex manyağı görmedim daha önce. nasıl olduğunu bilirsem belki bir tahlil yapabilirim. hem olsam ne olacak ki; o da insana özgü bir özelliktir nihayetinde. benim yumuşak yüreğim her türlü yapıyı anlayışla karşılar, dışlamaz. allahsızlığın en güzel yönü de bu sanırım, hiç kimseyi hor görmüyorsun; o yapmışsa oluyomuş diyosun..

burkay
12-12-2005, 21:45
materyalist kardes ayriliyorsun ama sebebi ne onu yazmadin yazarsan sebebini de biliriz ... senin dalga geçmen ne islami degistirdi ne de senin inancini ... biz sadece fikir tartismasi yaptik yazilarla özel hayatta bu tarz kavgalar eger rastlarsak aramizda yasanmaz sana sevgi ve basarilar .. olur ya birgün insncindan sogursun ... de ki ya bu burkay kardes vardi bana güzel anilar yasatti onunla arasira atisirdik ama genede vardi onda birseyler dersen kapimiz herzaman açikdir ... selametle kal ...

aspartam
13-12-2005, 15:17
Ben sana hiç kızmadımki...

NUR
13-12-2005, 15:55
Hakkım varsa helaldir materyalist
inşallah hayatının bundan sonra ki geri kalanında hidayete erersin inşallah imanla bütünleştirirsin hayatını ve bununla nurlandırırsın yaşamını
SELAM VE HİDAYETLE

ngcoskun
16-12-2005, 16:38
bence bu sebepten siteden ayrılmamalısın materyalist.
senin gibi bende bazen sıkılıyorum bu kadar ciddi konulardan ve bazen sadece okuyarak katılıyorum yazmak cevap vermek kasıyor beni.yine aynı şeyler bu kadar ciddiyet of .. falan olduğum oluyor ama bu siteden ayrılmak için bir sebep olmamalı.burda sana ihtiyacımız var.eğer hala bu mesajı okuyorsan yazmak için geri gelmenin en doğru olduğunu düşünüyorum.ama yinede gideceksen sen bilirsin tabi.kendine iyi bak.herşey gönlünce olsun. :)