PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : zina endonezyada idam sebebi!

TomSawyer
21-09-2009, 16:03
Recm Endonezya’da kanuni oluyor

Reuter’sdeki habere göre Endonezya’daki Aceh eyaletinde zina yapanlara taşlanarak idam (recm) cezası kanun haline geliyor.
Tecavüzün cezası 100-200 arası kırbaç ve 100 ila 200 ay (8 ila 16 yıl) arası hapis cezası, homoseksüelliğin cezası da kırbaç ve 100 aya kadar hapis cezası.
Şimdi benim anlayamadığım iki yetişkin arasındaki evlilik dışı ama rızaya dayanan ilişki idamla (hem de taşlanarak) cezalandırılırken tecavüz kırbaç+hapisle cezalandırılıyor. Bu ancak bir teokraside olabilecek bir şey.
Homoseksüellik ise yine kırbaç+hapisle cezalandırılıyor. Hapis cezası ve kırbaç homoseksüelleri heteroseksüele mi çeviriyor ? Gerçekten anlamak çok güç.
21. yy’da hala birilerinin bu şekilde düşünebilmeleri de ayrıca üzücü.
Henüz cezalar yasalaşmamış, ve umarım yasalaşmaz. Zira her zaman zina yapanlar, homoseksüeller bulunacaktır. Bu yasa doğrudan “ben toplumda var olduğunu bildiğimiz ve varlıklarını engellememizin imkansız olduğunu bildiğimiz bazı insanların cezalandırılmasını öngörüyorum” demenin bir başka yolu. Diğer yasalar ve cezalar gibi caydırıcılıkla ilgisi yok.
Tecavüz ise bambaşka bir konu.

ugurce82
22-09-2009, 13:19

Reuter’sdeki habere göre Endonezya’daki Aceh eyaletinde zina yapanlara taşlanarak idam (recm) cezası kanun haline geliyor.
Tecavüzün cezası 100-200 arası kırbaç ve 100 ila 200 ay (8 ila 16 yıl) arası hapis cezası, homoseksüelliğin cezası da kırbaç ve 100 aya kadar hapis cezası.
Şimdi benim anlayamadığım iki yetişkin arasındaki evlilik dışı ama rızaya dayanan ilişki idamla (hem de taşlanarak) cezalandırılırken tecavüz kırbaç+hapisle cezalandırılıyor. Bu ancak bir teokraside olabilecek bir şey.
Homoseksüellik ise yine kırbaç+hapisle cezalandırılıyor. Hapis cezası ve kırbaç homoseksüelleri heteroseksüele mi çeviriyor ? Gerçekten anlamak çok güç.
Henüz cezalar yasalaşmamış, ve umarım yasalaşmaz. Zira her zaman zina yapanlar, homoseksüeller bulunacaktır. Bu yasa doğrudan “ben toplumda var olduğunu bildiğimiz ve varlıklarını engellememizin imkansız olduğunu bildiğimiz bazı insanların cezalandırılmasını öngörüyorum” demenin bir başka yolu. Diğer yasalar ve cezalar gibi caydırıcılıkla ilgisi yok.

Bu insanlara benim diyeceğim yok çünkü dinleri ne diyor ise onu yapmaya çalışıyorlar. Bizim kendini müslüman zanneden iki yüzlü tayfalar gibi değiller.

unbe
22-09-2009, 13:43
konuyu multimedyaya taşıyorum arkadaşlar.

K.C.
22-09-2009, 14:17
Bu tasarı yasallaşırsa; "Zina değildi tecavüzdü" savunmaları artar herhalde.

yucemanitu
23-09-2009, 02:59
Ne farkeder ki tecavüze uğrayanlar da recmedilmiyor mu sanki?

K.C.
23-09-2009, 11:46
Ne farkeder ki tecavüze uğrayanlar da recmedilmiyor mu sanki?

ilginçlik de orada zaten.
tecavüzcülere kırbaç ve hapis cezası getirmeye çalışıyorlar.

tecavüze uğrayanlara cezayı kaldırıyorlar sanırım.

İslam hukukunda tecavüze uğrayanlara zinanın cezası (recm) veriliyor. Tecavüze uğrayan hayvan olunca hayvanı da öldürüp yakıyorlar.
Ama bu kanun eğer ayrıca tecavüze uğrayanın durumunu da düzenlememişse mağdura ceza yok gibi görünüyor.

bu durumda zina eden erkek "kadının iradesi yoktu, zorla yaptım" derse ölüm cezasından kurtulacak.

Daha vahşi olan fiilin cezasının daha hafif olması hakikaten garip ve ilginç.. adeta tecavüz oranını arttırmaya yönelik bir kanun tasarısı gibi duruyor.

sinner
23-09-2009, 12:51

Zinada iki kişinin kasten bilerek ve isteyerek yaptığı bir cinsel birleşme var.
Sanırım orada adamlar niyete bakmışlar ve onu cezalandırmışlar :

Fasil:NİYET VE İHLAS BÖLÜMÜ (http://hadis.ihya.org/kutubusitte/fasil/112.html)
Konu:Niyet Ve İhlas Hakkında (http://hadis.ihya.org/kutubusitte/konu/772.html)
Ravi:Ömer (http://hadis.ihya.org/kutubusitte/ravi/106.html)
Hadis:Resulullah (sa) buyurdular ki: "ameller niyetlere göredir. Herkese niyet ettiği şey vardır... HadisNo:5751