Orijinalini görmek için tıklayınız : ALLAH HAKKINDA YAZILANLAR NEYE DAYANIYOR?
Gerçekten insan merak ediyor.. Üç monoteist dinde Tanrı veya Allah hakkında milyonlarca laf edilmiş ve hala edilmekte.. Tanrı veya Allah’ın aklınıza gelebilecek her yönü enine boyuna tartışılıyor.. Bütün bu tartışmaların alt tarafı üç kaynağı var. Tevrat, İncil ve Kur’an... Tanrı ve Allah hakkındaki yazıların yalnız bunlara dayanması gerekiyor. Ama, özellikle Hristiyan’lıkta, Tanrı hakkında o kadar çok betimleme var ki, bu kaynakların yeterli olabileceklerini düşünmek bile çılgınlık.. Tanrı ve Allah hakkında yazılanların çoğu kişilerin imajinasyonundan kaynak alıyor. Gördüğüm kadarıyla son yıllarda her önüne gelen İslam’ın Allah’ını da kendine göre betimlemeye başladı.. Bu betimlemenin bir sonu, sınırı olacağa benzemiyor..
Aslı astarı olmayan bütün bu saçmalıklar neye dayanıyor?
Bilen varsa beri gelsin..
Selamlar
HACI
Allah hakkında yazılanların çoğu hemen hiç bir şeye dayanmazlar. Onlar bir kural olarak kişilerin kendi içlerine doğan, o anda akıllarında esen, temelsiz düşünce ve duygulardır.
Merhaba Hacı,
Kusura bakma ama bu yazında feci uçmuşsun. Son derece belirsiz, ne olduğu belli olmayan bir yazı yazmışsın, sonra da bir sonuca varmışsın. İlk başta itiraz ettiğin açıklamalardan bir kaç örnek verirsen, en azında ne dediğin anlaşılır. Ne dediği anlaşılmayan bir yazıyıo da foruma asmaya ne gerek var ki?
Mesela Allah hakkında söylenmiş bir şeyin örnek ver bana. Ben sana bunun nereden geldiğini söyleyeyim.
Isterseniz Harun Yahya, Hulusi gibi yazarlarin eserlerine bir goz atin.. Ayrica Hristiyan kaynaklarina bakabilirsiniz.
Bende Karen Armstrong''un
A History of God
kitabi var. New York Times Bestseller olmus zamaninda.. Guzel bir kitap. Turkcesi var mi bilmiyorum. Butun Tanri''lar var orada. Bizim Allah da var.. Bizim diyorum.. O''nu o kadar cekistirdim ki, sonunda benimsemeye bile basladim garibani.. keh keh keehhhhhhhhh
Selamlar
HACI
Sevgili Ella
Allah hakkinda neler yazildigini merak ediyorsaniz, google search yapin.
Allah yazin ve yalniz Turkce yayinlari arayin. 300 binden fazla yayinin oldugunu goreceksiniz. Allah hakkindaki iddialarin coklugu sizi sasirtabilir. Hepsinin Kur''anda olduguna inaniyor musunuz? Ya da hadislerde olduguna..
Allah kadar abuz edilen bir ilah yoktur gibi geliyor bana..
Google’da Allah hakkında yalnız Türçe 311 binden fazla başlık vardır. Onlardan iki tanesini aşağıya yamıyorum. Yalnız iki tanesini.. Allah adını her dilde ararsanız 6,8 milyon giriş olduğunu göreceksiniz. Onlardan yalnız iki dedikoduyu göüşlerinize sunuyorum. Gerisine siz karar verin. Bu ismin ne kadar suistimal edildiğini ve hakkında yapılan dedikoduların ne kadar çok olduğunu ibreti alem için görün. Okuyun..
http://www.sevde.de/Allah.htm
http://www.fatihberat.netteyim.net/ebedisaadet/allahaiman.htm
Merhaba Hacı,
İnternette Allah kelimesi taratınca 300 bin farklı yayın çıkabilir. Ama bunların hepsinin Müslümanların tarafından söylediği düşüncen yanlış. Mesela senin bu forumda yazdığın kelime ile buna bir katkıda sen yapmış oldun.
Ateizm diye arayınca da 50 bin civarında başlık çıkıyor. Ne yapacağız şimdi? Onlar ne buluyorlar acaba bu kadar konuşacak?:-)
Ayrıca tabi ki Allah kelimesi çok olur, Çünkü insanlar için birinci dereceden ilgilendiren bir konudur. Örnek verdiğin sayfalarda, Kuran ayetlerinden yola çıkarak insanlar bu konuda ulaştıkları düşünceleri yazıya dökmüşler. Doğrular da yanlışlar da olabilir. Herkes senin istediğin konuyu düşünecek değil ya. Bırak insanlar istediği gibi istediği şeyi düşünsünler. Bundan neden rahatsız oluyorsun ki?
Aman yanlis anlasilmasin..
Ben Allah''dan rahatsiz olmuyorum..
O''nu oldukca sempatik bile buluyorum..
O''nu abuz edenler sizlersiniz..
Muhammed Kur’an’ın birçok yerinde Allah’ı manüple etmiş, kendisini yüceltmek için Kur’an’a Allah adına ayetler koymuştur.
Fetih 10: Ey Muhammed! Şüphesiz sana baş eğerek ellerini verenler, Allah’a baş eğip el vermiş sayılırlar.
Daha da ileri giden Muhammed Allah’ın ismini bakın nasıl abüz etmiştir..
Ahzab 56: Tanrı ve melekleri Muhammed’e salevat getirirler...
Muhammed kendisini peygamber olarak beğenmeyenler için Allah tarafından şöyle takdir edilmiştir:
Nisa 79: Ey Muhammed! Seni insanlar elçi gönderdik. Şahit olarak Allah yetmez mi?
Birçok kereler kendisine itaat etmenin, Allah’a baş eğmek olduğuna değinmiştir. Bu Allah’ın ismini abüz etmek değildir de nedir? Örneğin kin beslediği en büyük düşmanı Ebu Cehl’in kesik kafası önüne getirildikten sonra büyük bir sevinçle Allah’a dualar etmeye başladığı ve şunları söylediği bilinir..
Bu herif, bu ümmetin Fir’avnı ve eimme-i küfrin başı idi.
Allah’a baş eğmenin Muhammed’e baş eğmek olduğu Kur’an’ın birçok ayetinde tekrarlanır.
Nisa 13, Nisa 80, Al-i İmran 31, 32, 132, Maide 92, Enfal 1,20,46
Nur 54, Muhammed 33, Mücadele 13, Teğabün 12.....
Görüldüğü üzere Allah’ı diğer Müslüman’lardan önce Muhammed abüz etmiştir.Bu ayetlerin Allah’ın sözleri olduğu Muhammed’in iddiaları arasında yer alan yalanlardandır.
HACI
Bu forumda da bazıları Allah’ın nitelikleri hakkında doğru yanlış duydukları ve uydurduklarını yazmaktan çekinmiyorlar. Allah şöyledir, Allah böyledir. Sanki onunla sarmaş dolaş arkadaşmışlar gibi.. Nerden biliyorlar O’nun bu niteliklerini..
Nereden olacak.. Uyduruyorlar..
HACI
Allah Kur’an’dan başka hangi kitapta konuşmuştur?
İncil ve Tevratta konuşmuş mudur?
Evet.. Oralarda da konuşmuş olması gerekmektedir. Çünkü Allah Kur’an’da Yahudilik ve Hristiyanlığın kendi dini olduğundan bahsetmektedir. Onlar kitabı verilen dinlerdir. Tabii Kur’an’da konuşan Allah ise..
Ama Müslüman’lar İncil ve Tevratı tahrif edilmişlerdir gerekçesi ile reddederler. Yalnız Kur’an’ın Allah’ın sözü olduğuna inanırlar. Ama Allah hakkında attıkları palavralar arşa ulaşır.. Ortada Kur’an’dan alınan tek bir kelime vardır. Onun etrefında milyonlarca kelime üretirler. Laf mı yok.. Allah hakkında en çok laf edilen ilahdır.. Neden? Çünkü zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış.. Tabii önce bir zengine sahip olmak lazım. Allah için atar tutarlar ve onu zenginleştirirler. Sonra da o yapay olarak zenginleştirdikleri Allah hakkında yazar çizerler. Bütün bu dedikoduların kökeni yine kendileridir. Kendilerine bir Allah yaratır, yarattıkları bu putun kölesi olurlar.. Bu ne iştir böyle yaw. Bu ne sapkınlıktır..
HACI