Orijinalini görmek için tıklayınız : Site'deki hain dayatmasına kim dur diyecek???
güneşinzaptıyakın
25-09-2009, 15:54
Site'de hain-yalaka-satılmış vb bir çok yaftalama ve dayatma uzun süredir söz konusudur. Ilımlı Türk'çüler ile Kafatasçı Türk'çüler her yerde ve her konuda normal üyeleri rahsız edecek derecede hain dayatmasına maruz bırakıyorlar. Şahsen ben bu hakaretlerden ve dayatmalardan rahatsız oldum, artık ne bir konu tartışılabiliyor nede hakarete uğramadan bir dakika geçirilebiliyor site'de. Kimse hakaretler okumak için gönüllü olarak bir site'ye üye olmaz, şahsen ben bu dayatmaları ve hakaretleri okumak için girmiyorum bu site'ye. İki'ye yada kaça bölünmüşse yönetim ve herneyse durdukları konum, bir an önce bu konuya çözüm bulunmalıdır! Takip ettiğim kadarı ile zaten bir çok kişi site'ye yazı yazmaktan vazgeçmiş durumda, site'de kargaşa gittikçe tırmanmakta ve yönetim de dahil bir kavga gürültü sürmektedir. Tekrarlıyorum; bir an önce bir şeyler yapılmalıdır!
Daha önce de yazdım çeşitli konular içinde ki mesajlarımda, birileri kalkıp kendi siyasi çizgisinde olmayanlara hain diyorsa dayandığı bir güç vardır da bunu fütursuzca yapıyordur. Zorla bir şeyler dayatılmak istenirken, bu dayatmalara karşı üyeler sesini duyurmak istediklerinde gene hakarete uğruyorlar, site'de tam bir kaos hakimdir şu anda. Yönetimi ve site sahibini göreve davet ediyorum sade bir üye olarak, bir an önce sorun çözülmezse üyeler çözülecekler...
Okumadan geçtiğim iletiler olabiliyor.Siz hain diye yaftalanmaktan üzüldüğünüzü dile getirmişsiniz.Lütfen nerede rastladıysanız ki,çokça bu kelimenin kullanıldığından muzdaripsiniz,lütfen linklerini asar mısınız?
Faşist,ırkçı,milliyetçi,ulusalcı olmayanlar ama yaftalananlar da diğer bir başlık açarak bu üzüntülerini dile getirirlerse sitenin neden bu hale geldiği daha iyi anlaşılacaktır.Hem belki de birbirinden özür dileme olasılığı doğmuş olur..Belki sonu barış olur,güvercin olur,hak olur hukuk olur..
Selamlar
güneşinzaptıyakın
25-09-2009, 17:01
iki haftadır açılan konulara bakarsak en az yarısında görürüz bu yaftalamayı, bu şekilde sadece ben değil büyük bir çoğunluk hem fikirdir. Birisine hain demek için illa hain sözcüğünü kullanmaya gerek yok, dayatma yapmak içinde illa şart koşmak gerekmez, yeterki işi sistematik hale getir... Linklere gerek yok kanaatimce, beni ilgilendiren kişiler değil burdaki zihniyettir. Fikirlerle uğraşmak yerine kişilerle uğraşılmaya başlanmıştır ve bu gidişatın en kötü aşamasının başladığını gösterir...
Sarı Zeybek
25-09-2009, 17:06
Site'de hain-yalaka-satılmış vb bir çok yaftalama ve dayatma uzun süredir söz konusudur. Ilımlı Türk'çüler ile Kafatasçı Türk'çüler her yerde ve her konuda normal üyeleri rahsız edecek derecede hain dayatmasına maruz bırakıyorlar. ...
Ilımlı Türçüler kim ?
Kafatascı Türkçüler kim ?
Burası Türkiye değilmi, bizmi yanlış yerdeyiz senmi. ?
Normal üye ne demek ?
Normal üye Türk olmayan demek mi. ?
Türkler anormalmi. ?
Yazınız baştan aşağı hakaret kokarken siz kalkın başkasını suçlayın , buna bizim buralarda DİNİME KÜFREDEN MÜSLÜMAN OLSA deniyor.
Haksızmıyım.
Ve ayrıca link. !!!!
Açtınız bir başlık arkasında durun.
sayın güneşinzaptıyakın,
Her mesajın sağ üst köşesinde kırmızı çerçeve içinde, beyaz fona yazılı ünlem işareti var.
Size tavsiyem, şikayetçi olduğunuz mesajları oraya tıklayarak karşınıza çıkacak pencerede şikayet ediniz.
Hangi ifadelerin yasak hangilerinin serbest olacağı konusunda tüzüğümüzde ve displin yönetmeliğimizde kıstaslar bellidir. Bunları ihlal edenler ceza alır.
Ancak öyle ifadeler var ki serbest bırakmak mı iyi yasaklamak mı iyi zor karar verilebiliyor. Hatta yöneticiler arasında bile muatabakat olamıyor. Yasakladığımızda sansürcü deniyor, serbest bıraktığımızda ise başka olumsuz sıfatlar takılıyor.
Bu meseleler zor meseleler ve biraz da süreç meselesi. Bunlar yönetimde yoğun olarak tartışılıyor zaten.
Komünistlere vatan haini, liberaller liboş, ulusalcılara faşist, self-determinasyonculara "PKK taraftarı" vs. pek çok ifadeler kullanılıyor bu forumlarda. Bunlar hoş değil tabi. Dediğim gibi yönetsel kademelerdeki tartışma süreçleri içinde zamanla şekillenecektir bunlar.
Kimisi bizi sansürcü bulup ayrılıyor kimisi fazla serbestiyetçi bulup ayrılıyor, her taraftan bakış açısına göre bir gedik söz konusu.
güneşinzaptıyakın
25-09-2009, 20:35
sayın güneşinzaptıyakın,
Her mesajın sağ üst köşesinde kırmızı çerçeve içinde, beyaz fona yazılı ünlem işareti var.
Size tavsiyem, şikayetçi olduğunuz mesajları oraya tıklayarak karşınıza çıkacak pencerede şikayet ediniz.
Hangi ifadelerin yasak hangilerinin serbest olacağı konusunda tüzüğümüzde ve displin yönetmeliğimizde kıstaslar bellidir. Bunları ihlal edenler ceza alır.
Ancak öyle ifadeler var ki serbest bırakmak mı iyi yasaklamak mı iyi zor karar verilebiliyor. Hatta yöneticiler arasında bile muatabakat olamıyor. Yasakladığımızda sansürcü deniyor, serbest bıraktığımızda ise başka olumsuz sıfatlar takılıyor.
Bu meseleler zor meseleler ve biraz da süreç meselesi. Bunlar yönetimde yoğun olarak tartışılıyor zaten.
Komünistlere vatan haini, liberaller liboş, ulusalcılara faşist, self-determinasyonculara "PKK taraftarı" vs. pek çok ifadeler kullanılıyor bu forumlarda. Bunlar hoş değil tabi. Dediğim gibi yönetsel kademelerdeki tartışma süreçleri içinde zamanla şekillenecektir bunlar.
Kimisi bizi sansürcü bulup ayrılıyor kimisi fazla serbestiyetçi bulup ayrılıyor, her taraftan bakış açısına göre bir gedik söz konusu.
Siyasi ve ideolojik mücadelenin olmadığı yerde başlar dayatma, sayın cem bildiğimiz konularda sizinde bu mevzuyu bir kaç defa yazdığınızı gördüm ve ne demek istediğimi anladığınızı biliyorum, eğer o buton işe yarasaydı sizde şikayet etmezdiniz benim şikayet ettiğim konudan.
eğer o buton işe yarasaydı sizde şikayet etmezdiniz benim şikayet ettiğim konudan.
Bariz durumlarda gayet işe yarar ama önceki mesajımda dediğim gibi bazı sözcükler tartışmalı. Mesela kendimi sol-liberal olarak tanımlamama rağmen biri çıkıp gayet rahat "liboş" diye hakaret/aşağılama sözcüğü kulanabiliyor. Bunları yasakladın mı da başlarlar burada sansür var diye. Zaman için mutabakatlar arttıkça bazı şeyler daha da yerine oturacaktır.
güneşinzaptıyakın
25-09-2009, 22:19
Bariz durumlarda gayet işe yarar ama önceki mesajımda dediğim gibi bazı sözcükler tartışmalı. Mesela kendimi sol-liberal olarak tanımlamama rağmen biri çıkıp gayet rahat "liboş" diye hakaret/aşağılama sözcüğü kulanabiliyor. Bunları yasakladın mı da başlarlar burada sansür var diye. Zaman için mutabakatlar arttıkça bazı şeyler daha da yerine oturacaktır.
Malesef bariz durumlardan değilde etik olmayan bir konudan bahsediyoruz, haklısın İnsan'ın olduğu yerde ötekileştirenler hep var. Kötü söz her ne kadar sahibine aitsede bazen tüm üyeleri rahatsız ediyor, aynı şekilde kötü fikir de bazen bir kitleyi rahatsız edebiliyor. Kişisel hakaret ile fikirsel hakareti karıştıranlar elbette rahatlıkla fikirlerinin yetmediğine liboş da derler hain de... Su akar yolunu bulur elbette... Açıklama için teşekkür ederim...