PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uzaylı gelişmiş uygarlıklarının varlıkların matematiksel kanıtı

AnuTreS
27-09-2009, 02:16
1961 Yılında Franke Drake tarafından geliştirilen Drake Denklemi, galaksimizde ne kadar zeki ve iletişim kurabilen uygarlık olabileceğinin belirlenmesiyle ilgili faktörleri içerir.
Denklem: N= N*. fp. ne. fl. fi. fc. fL
"N" Samanyolu Galaksisindeki zeki ve iletişim kurabilen uygarlıkların sayısıdır.
"N*" Samanyolu Galaksisindeki yıldız sayısını temsil eder.
Soru : Samanyolu Galaksisi’nde kaç tane yıldız var?
Cevap : Genel tahmin yaklaşık 200 milyar olduğu yönünde.
"fp" etrafında gezegen olan yıldız oranıdır.
Soru : Yıldızların yüzde kaçı gezegen sistemine sahiptir?
Cevap : Gelişen teknoloji ile halen her ay yeni gezegenler keşfediliyor. Birkaç yıl içinde makul bir tahmini rakam bulunabilir. Ancak şimdilik %20’si diyebiliriz.
"ne" yıldız başına düşen yaşam içeren gezegen sayısıdır.
Soru : Gezegen sistemi içeren yıldızlardaki gezegenlerin kaç tanesinde hayat vardır?
Cevap : Bunu kendi Güneş Sistemimizi baz alarak cevaplarsa 3 gezegenin yaşam için gerekli koşulları sağlayabileceğini söyleyebiliriz; Dünya, Mars ve Venüs. Ve ayrıca Jüpiter’in aylarının bir ya da birkaçının da hayat için gerekli koşulları sağlayama olasılığı vardır. Yani Bizim Güneş Sistemimiz için 3 ya da 5 diyebiliriz. Biz 3 diyelim.
"fl" ne’deki gezegenler içinde evrimleşmiş yaşama sahip olan gezegen oranıdır.
Soru : Üzerinde yaşam bulunan gezegenlerin yüzde kaçında evrim geçirmiş yaşamın gelişmesi mümkündür?
Cevap : Bugün yapılan tahminler %100 ile %0 arasında değişir. Biz %50 diyelim.
"fi" fl’deki gezegenler içinde zeki hayat olan yerlerin oranıdır.
Soru : Hayatın ortaya çıktığı gezegenlerin kaçında zeki yaşam gelişmiştir?
Cevap : Bugünkü tahminler %100 ile %0 arasında değişir. Biz %20 diyelim.
“fc” fi’nin iletişim kurabilen kısmıdır Soru : Zeki ırkların yüzde kaçında iletişim yöntemleri kullanılmaktadır? Cevap : Kim bilebilir? %10 ya da %20 diyelim. "fL" gezegen üzerinde iletişim kurabilen medeniyetlerin yaşadığı zaman süresidir.
Soru : İletişimde bulunan uygar medeniyetlerin bulunduğu yerlerdeki hayatın ömrü gezegen ömrünün ne kadarını kapsar?
Cevap : Bu diğer sorular içindeki en zor olanıdır. Örnek olarak kendi dünyamızı ele alırsak, Güneş ve Dünyanın ortalama ömrü 10 milyar yıldır. Bizler 100 yıldan az bir zamandır radyo dalgalarıyla iletişim kurabiliyoruz.
Medeniyetimizin ömrü ne kadar sürecektir? Bir kaç yıl içerisinde kendimizi yok mu edeceğiz, yoksa problemlerimizin üstesinden gelip medeniyetimizin binlerce yıl boyunca hayatta kalmasını mı sağlayacağız? Eğer yarın yok olsaydık bu sorunun cevabı 1/100,000,000 (yüz milyonda bir) olurdu. Şayet bir 10 bin yıl daha hayatta kalacak olursak cevap 1/1,000,000 (milyonda bir) olacaktır.
Biz 1/1,000,000 diyelim. İşte tüm bu değişkenler çarpıldığında galaksideki iletişim kurabilen uygarlıkların sayısı yani N ortaya çıkar :
N = 2400 Uygarlık :rockon::thumb::second:

nogada
27-09-2009, 02:21
Bu matematiksel bir kanıtmı yoksa bir hipotezmi?

Tekrar okuyun yazdıklarınızı,kanıt demek birilerinin 2400 tane uygarlık keşfetmesi demektir.

Bu arada yazınızı çok sevip kupa vermiş olmalısınız ama içinde bazı yanlışların yada eksiklerin olacağını düşünmüş olmalısınızki 2.lik kupası yakıştırmışsınız,tabiki şakaydı alınmayın :D

Saygılarımla...

AnuTreS
27-09-2009, 02:24
haklısın kanıt olamaz denklem diyelim.değiştirdim.görüşlerinizi almak isterim devam edin.

nogada
27-09-2009, 02:33
Bu konu hakkında bir araştırmam bulunmamakta olduğu için konuya fazla bir etkim olmayacaktır.Fakat şunu söyleyebilirimki olasılığı yüksek olmalıdır.Milyarda milyarlık bir oluşum içinde zaten tek olduğumuz biraz abartılı bir iddiadır.

Kuranda'da 18000 alemden bahsedilmektedir.Fakat bu alemlerin ne olduğu hakkında kesin bir kanı yoktur...

Saygılarımla...

AnuTreS
27-09-2009, 02:42
turan dursunun
evren bir şaka mı? adlı kitabını okumanızı tavsiye ederim.
meleklerin bilimde ilerlemiş bir medeniyet
cinlerin teknikte ilerlemiş bir uzaylı medeniyet olduğunu söylemektedir.

hatta diyorki muhammed cebrailin 600 kanadı vardı derken cebrail bir ana gemiydide mi kanatları motorlarıydı? diyor.

nogada
27-09-2009, 03:15
Turan dursun akedemik kariyeri olmayan,ilkokul mezunu bir insan.Herşeyi söyleyebilir.Hemde herkezden etkilenebilir.

AnuTreS
27-09-2009, 04:15
beyfendi ilkokul mezunu olması neyi değiştirir.bir insan kendini geliştiriyorsa ilk okul mezunu olması bişi kaybettirmez.turan dursunun bir çok eseri var.ve konusunda uzman bir kişiliktir.zamanında müftülük bile yapmış bir insan eğer materyalist diyalektiğe daha sonra bağlanıyorsa bu hiç de kimseden etkilenmediğini ortaya koyar.ayrıca eğer birilerinden etkileniyor olsaydı sırtından vurularak öldürülmezdi kanaatimce.
bu ülkeyi ilk okul mezunu olan yüzlerce millet vekili yönetti senelerce.ayrıca başbakan tayyip erdoğan universite mezunu oluyor da noluyor?sorarım size.gene amerikadan etkileniyor ülkeyi satıyor.ben kendim universite mezunuyum ama okul bitirmekle uzman olunmuyor zira ülkemizdeki eğitim sistemi bellidir.

nogada
27-09-2009, 04:22
Evet tayyip erdoğan başkan olunca ne oluyor hiçbir şey olmuyor.Fakat Turan Dursunun yükseliş zamanlarına bakarsanız sizde görecek olursunuzki,Türkiyenin içinde en çok dış bağlantıların dolaştığı,süpriz isimlerin çıktığı,ülkenin başkaları tarafından yönetilenlerle karışmasının en yüksek doruğa ulaştığı bir zaman diliminden bahsettiğimizi anlarsınız.

Kitap yazınca ne oluyorki.Harun yahya diye bir adam 1000lerce kitap yazıyor.Ve onun kitaplarıda en çok ateistlerin işine yarıyor.Ortadaki çelişkiyi anlamanız dileklerimle...

İyi Sabahlar....

AnuTreS
27-09-2009, 04:32
bir insanın bilgisi olmadan fikride olamaz.ben harun yahyadan bahsetmiyorum.idealleri ugruna hayatını kaybetmiş bir kişiden bahsediyorum.türkiyede cianın kol gezdiğini herkez biliyor.yobazların ugur mumcuyuda katlettiğini herkez biliyor.bu ülkeye faydalı kim varsa öldürülüyor.siz rahat olun turan dursun aydınlıkçı bir insan olmasaydı şu anda sizinle tartışacak kişi ben olmazdım.türkiyede islamın eleştirisini bu denli yapabilen bir uzman başka varsa buyrun gösterin?dawkingsin sitesini mahkeme kararıyla engellemekle olmaz bu işler.bırakın insanlar yazsınlar çizsinler.ama yok bazı şeyleri belgeleriyle ortaya koyduğunuz zaman sizi öldürüyorlar.öyle ya dinlerde artık kapitalizme çalışıyor.

iyi sabahlar
saygılar sunarım.

nogada
27-09-2009, 04:55
bir insanın bilgisi olmadan fikride olamaz.ben harun yahyadan bahsetmiyorum.idealleri ugruna hayatını kaybetmiş bir kişiden bahsediyorum.türkiyede cianın kol gezdiğini herkez biliyor.yobazların ugur mumcuyuda katlettiğini herkez biliyor.bu ülkeye faydalı kim varsa öldürülüyor.siz rahat olun turan dursun aydınlıkçı bir insan olmasaydı şu anda sizinle tartışacak kişi ben olmazdım.türkiyede islamın eleştirisini bu denli yapabilen bir uzman başka varsa buyrun gösterin?dawkingsin sitesini mahkeme kararıyla engellemekle olmaz bu işler.bırakın insanlar yazsınlar çizsinler.ama yok bazı şeyleri belgeleriyle ortaya koyduğunuz zaman sizi öldürüyorlar.öyle ya dinlerde artık kapitalizme çalışıyor.

iyi sabahlar
saygılar sunarım.

Bakın sayın AnuTres sizinle bu konuda hemfikirim,yitirdiğimiz aydınlar konusunda.Fakat şöyle de söylemeden geçmeyeceğim.Uğur mumcuyu dincilermi(zaten böyle bir terimde yok)öldürdü yoksa devletin kendisimi,ne kadar gariptirki uğur mumcu tamda devlet içindeki oluşumları açıklayacak bir kitap yayınlamaya çalışırken alakasız bir ibda-c yada hizbullah bağlantısına kurban gittiği söylendi.

Uğur Mumcu saygıyla anılcak bir aydın ve ülkemizin ihtiyacı olan sivri kalemli bir yazardı.Onlar gibi insanlar kolay kolay yetişmiyorlar,Turan dursunla onu aynı katagoriye koymasam bile onun şüpheli ölümüde aslında planlanmış bir gerçek olarak nitelendirilebilinir.

Bu arada dini terörist yada dini kullanarak bir örgütün oluşturulduğu masalına artık insanların karnı tok.Bu bir siyaset savaşıdır,din burda amaç değil araçtır.Nedeni ise insanların topluluklar halinde,kitleler halinde toplayabilecek bir neden aramaktır.Sağ,Sol,Irkçılık veyahut din faktörü kitleler halinde kabul görmüş olgulardır ve güçlü olan yada gücü elinde bulunduran zümrelerin bunları kullanarak bir maske altında insanlara bir şeyler yaptırmalarını sağlamaktadır.

Kapitalizm demişsiniz ne kadar doğru bir gözlem.Bu dünyada tek terörist parasına para katmaya çalışan zengin epmeryalist ülkelerdir.Dünyada bilinçli olarak savaşlar çıkaranlar,bunları bir insanlık maskesi altına sokanlar onlardır.Talibanı ve El-Kaideyi kurup bu gün onları bahane ederek savaşanlar bunun en büyük kanıtıdır.Size yüzlerce sayfa örnekler verebilirim aynı zamanda sizde bunları biliyor olabilirsiniz pek tabikide yanlız ortak bir payda olarak dediğinizde katılıyor ve görüşlerinizde ortak olduğumuzu belirtmek istiyorum(kapitalizm)...

Konunun baya dışına çıktım ama anlaşılmak istedim,umarım başarmışımdır.

Sevgi ve Saygılarımla...

İyi Sabahlar Dilerim...

AnuTreS
27-09-2009, 05:16
ortak paydalarımız mutlaka ki var.dediğiniz gibi hizbullahta el-kaidede bugün kapitalizme çalışıyor.bunları farklı platformlarda konuşabiliriz.dinciler mevzusuna gelince.gayet basit bir terimdir dinciler.din istismarı yaparak para kazananlara dinci denir.bir nevi din satmaktır onların işi.simitçi gibi...Uğur mumcuyu dincilermi(zaten böyle bir terimde yok)
fakat ben turan dursunu ideolojik olarak başkalarından etkilenecek biri olarak göstermenizi yadsıdım.kaldı ki bahsettiğim kitap dönemine göre çok orjinal bir kitaptır.ben bu konularla 13 yaşımdan beğri ilgileniyorum.(26 yaşındayım) hala buna benzer bir kitap bulamadım.kuranı bu kadar uzaylılarla ilişkilendirmiş bir kitap biliyorsanız söyleyin aydınlanalım?hal böyleyken bu kadar orjinal düşünceler ele alınmışken bir kitabı daha okumadan başkalarından etkilenerek yazıldığı düşüncesine nasıl kapıldınız?

harun yahya konusuna gelince.kendisi şizofren olarak tescillenmiş biridir.söylemlerinden anlaşıldığı kadarıyla kendisini mehdi sanmaktadır.böyle bir kişiyi turan dursunla bir tutmak sanırım biraz zalimlik olacaktır.

düşüncelerinizi bir kez daha gözden geçirmenizi dilerim.bahsettiğim kitabıda önyargısız olarak okumanızı tavsiye ederim.zira ben allah inancı olan biriyim.birşey kaybetmessiniz.çorbayı içmeden tuzlamayınız.

uslubunuzdaki incelik ve nezaket için de teşekkür eder size çok yakıştığını ifade etmek isterim.sizin gibi müslüman başım gözüm üstüne...
(ben bir deistim bu arada)
sevgiler ve saygılar.
iyi sabahlar.