PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : helal gıda

ngcoskun
17-12-2005, 14:21
Helal gıda...

Fırınlarda fareler cirit atıyor, pastanelerde hamamböcekleri...

Tuvalette dondurma yapılıyor.

Baklavaya fıstık yerine ezilmiş bezelye koyuyor adam...

Kırmızı biberde kiremit tozu, zeytinde ayakkabı boyası var.

Bayat tavuk beyaz görünsün diye klora batırılıyor, kurtlanmış ceviz beyaz

görünsün diye çamaşır suyuna...

Küflenmiş peyniri jel ile harmanlayıp, taze kaşar diye kakalıyorlar.

Lahmacun yağ külünden...

Sucuk desen, kıyılmış tavuk ayağından...

Kemik öğütüp, salam yapılıyor.

Sosis, horoz ibiğinden... Süt, sulu.

Dönerde bağırsak var; tavuk dönerinde deri.

Baharatta, ot sap.

Anguttan bozma işçiler mutfakta yatıyor.

Kazanlar leş.

Hal'i pek görmüyoruz ama, pazarları görüyoruz. Sebze meyve yerlerde...
Yer,

zaten çamur içinde.

Kimi açık helvayı mıncıklıyor, kimi peyniri parmaklıyor...

"Gavur" dediğimiz milletler, köpek mamasını bile açıkta satmıyor.

Türkiye'nin yüzde 99'u Müslüman.

Esnafın da...

Üreticinin de...

Zabıtanın da...

Peki TSE ne yapıyor?

Helal Gıda Standardı çıkarıyor.

Neden?

Domuz haram çünkü...

exclusive
18-12-2005, 23:37
Mamuli anlatmıştı chat odasında; yurtta aynı odayı paylaştığı dinci çocuğu kenara çekip "neden tuvaletten sonra ellerini yıkamıyorsun? Bak buraya sabun bıraktık, onu kullanabilirsin" demiş... Dincinin cevabı güzel "Ben 5 vakit abdest alıyorum, allah yıkıyordur benim ellerimi"

cemaat-i dincinin temizliğe ne kadar önem verdiği hadislerle de sabittir.

"Herhangi birinizin yiyecek kabına bir sinek düşse (sineğin tümü batmış değilse) tümünü iyice batırsın kaba. Çünkü, sineğin bir kanadında zehir, öbür kanadında zehire karşı şifa vardır." (Buhari'de de yer alan hadis için, Diyanet yayınlarından Tecrid-I Sariha, 1941 no.lu hadise bkz.)

Pes yani... sonra tabiki pislik içindeki mutfaklardan çıkma kurtlu böcekli gıdalar olur. Hepsi de helaldir. Cemaat-i dinciye afiyetler dilerim!

Bulent
19-12-2005, 01:03
exclusive, çok orijinal bir tipsin sen. Yaşını ve aldığın eğitimi çok merak ettim doğrusu. Boş laflarını foruma taşımasan iyi olur; zira kısa bir süre sonra kimse seni kaale almaz böyle devam edersen.

Gıdada sahtekarlık ve kalitesiz üretim yapılmasıyla helal gıda denilen kavramın standardının oluşturulması arasında ne alaka var?

Gıdalar kaliteli ve doğal olmasın diyen mi var? İster müslüman olsun isterse diğer herhangi bir dine mensup. İnancına göre, tükettiği gıdaların belli özelliklere sahip olmasını istiyorsa, bunun standardının belirlenmesi son derece mantıklı ve gerekli bir şey olur. Burada amaç, tüketicinin (doğru veya yanlış, farketmez) beklentilerine uygun gıda üretimini sağlamak.

Teharet konusunda ise iyice saçmalamışsın. Müslüman ülkelerde klozetlerde teharet musluğu vardır, hiç gördün mü? Bu musluk, mesela Avrupa ülkelerindeki kolzetlerde yoktur. Sen galiba Avrupa ülkelerinden birinde yaşıyorsun ve bunu bilmiyorsun.

"Temizlik imanın yarısıdır." lafının ait olduğu bir din hakkında konuşuyorsun. Yazdıkların çok cahilce ve sadece makara yapmak (dalga geçmek) ve hakaret etmek amacını taşıyor.

exclusive
19-12-2005, 01:43
Bak bülent madem sordun yaşım 26. Doktora öğrencisiyim aynı zamanda üniversitede araştırma görevlisi ve öğretim görevlisiyim... umarım senin standartlarını karşılayabilecek düzeyde bulmuşsundur bunları!

Tahret konusunda ben saçmalamadım sadece forum üyelerinden Mamuli arkadaşımın bana aktardığı bir anısını yazdım... Bu konuda Mamuli'yi muhatap alabilirsin(görüşleriyle sana gereken cevabı verebilecek düzeyde birisi olduğunu düşünüyorum) Ancak bu tahretlenme konusunda saçmalamış kişi Mamuli değil, olayda bahsi geçen sizin cemaattin mensubu şahısdır.

"Temizlik imanın yarısıdır" lafının ait olduğu dinin peygamberi bir sineği yemek kabımıza tamamen batırmamızı salık verip gerekçe olarak da bir kanadında zehir diğerinde şifa(panzehir) bulunmasını gösteriyor. Benim yazdıklarım alaycı falan değil ancak şunu itiraf etmeliyim ki alay etmemek için kendimi zor tutuyorum.

Bana bir kanadı zehirli diğeri panzehirli sinek türünün terminolojide geçen adını yazabilirmisin? Ben entomoloji uzmanı değilim ancak kanadın zehir barındıran standart organlar arasında olmadığını ve hiçbir böcek türünün hem zehir hemde panzehir (işlenmemiş saf haliyle) üretmediğini gayet iyi biliyorum...

İllaha ki saçmalayan birisini görmek istiyorsan peygamberinin ve allahının sözlerine kulak vermeni öneririm

Saygılar

sargon
19-12-2005, 02:56
Bu sinek olayi gercekten ilginc. Gecenlerde bana da birisi bu sinek oykusunu anlatti. Yani gercekten sinegin bir kanadinda zehir, digerinde dezenfekte edici bir madde olduguna inaniyor. Sasirdim kaldim, yapma canim diyebildim sadece. Insanlari cahil biraktiktan sonra, boyle sacmaliklara inandirmak kolay oluyor herhalde. Yil: M.S.2005

19-12-2005, 03:04
:D

kkopi
19-12-2005, 05:35
Bakın size CUMA NAMAZINDA YASADIGIM bi olayı anlatayım

Hutbede diyor ki imam: Gökte Allah ve melekler yada tam hatırlamıyorum gokteki melekler gunahalrınızı yazıyormu ne dedi.....

O an delirdim!!!!!!! DIYANETIN gorevlendirdigi bi imam yada hpoca bu ifadeyi kullanıyorsa vay DININ ve INSANLARIN haline!!!!!

( bu anlatmak istedigimi ve karsı cıkmamı işin Ehlileri -tabi varsa- kavrayabilir)

Diyanetin cikardıgı bi yayın olması yada buhari adlı hadis kitabında yer alması bun hadisin sahih hadis sınıfında oldugunu gostermez ARKADASLAR KUTUBI sıtte hadisi serifleri içinde bulursanız bu hadisi OK DIYECEM!!!!!!!!!!

unutmayın KUTUBI SITTE HARICI HADISLERIN TUMU UYDURMADIR...
he bu arada exclusive islamiyet gercekleri ve bu sitedeki hadisleri arastırarak avucunu yalarsın... hemde o sinek konan avucunu....

Dunya uzerindeki muslumanların %90 ı islamdan bi haberken ki bi haber olmalarının sebebide arastırmadıkları dusunmedikleri derin tefekkur etmemeleri ; sende arastırmayıp bir yerlerden karsıt fikir bulup yazıosun. ama gercekten bole bi hadis yaıldıysa bile VARMI DOGRUMU die arastırma yapmıyosun??? KOMIK DURUMA DUSMEYIN. ACIN KUTUBI SITTEYI bulun getirin .. AMA COOOK ARARSINIZ DA BULAMASINIZ ORDA ABES HADISI SERIF....

Bir seyin ispatı için internetteki sayfaları arastırman degil isin ozune girip tum bilgilere sahip olacaksın ki o işle ilgili yorum hakkına sahip olasınız...

P sayısı 3.14 ü anlatmalısın ki ögrenciye yarı capı bulabilsin....

3. 14 u anlatmadan oncede en temelden geometrik sekilleri ve 2+2=4 ederi carpım tablosunu falan ogretmelisin. Tum bilgileri toplamadan bi yere varılmaz...

exclusive
19-12-2005, 09:50
kkopi bu kütüb-i sitte de öyle çok farklı, mantıklı değil mesela

muhammed yuzukoyun yatip uyuyan bir adamin yanindan gecmisti. Ayagiyla durterek: "Kalk, otur! Zira bu, cehennem(dekiler)e mahsus bir uykudur (yatistir)" buyurdu."

Ebu Zerr radiyallahu anh anlatiyor: "Ben yuzukoyun yatar vaziyette iken muhammed yanima geldi. Ayagiyla bana durtup: "Ey Cuneydib, bu yatis, cehennem ehlinin yatisidir" buyurdu."

(kütüb-i sitte 7012 ve 7013 üncü hadisler)

Yahu şimdi sembol bunun neresinde? adam cehennemdekiler yüz üstü yatar siz öyle yatmayın diyo! heralde "şimdi bi sembolik anlatım yapiim bakalım anliicaklarmı" düşüncesiyle uyuyan adamı dürtüp uyandırmamıştır dimi?

kütüb-i sittede abes hadis bulamazmışız... yahu bunun nesi abes değil, nesi mantıklı bi anlat hele
Neyse kkopi kardeşim sen sen ol bundansonra uyurken yüzüstü yatma :)

Tabi konudan çok kopmamak lazım. Konu yemek olduğuna göre...

6878 - Talha Ibnu Ubeydillah radiyallahu anh anlatiyor: "muhammed bana bir vahsi eşşek verdi ve arkadaslar arasinda taksim etmemi emretti"

Şimdilik eşşek bulabildim kkopi ama araştırıyorum, ben o sineği de bulurum bu kutupi sitte de :)

hasan_
19-12-2005, 10:32
Araştırdım, ilgilendim ve buldum. İşte Karşılarınızda "Sinek" Kütüb-i Sitte'den.

3870 - Yine Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Sizden birinizin (yemek) kabına sinek düşecek olursa, onu iyice batırın. Zira onun bir kanadında hastalık, diğerinde şifa vardır. O, içerisinde hastalık olan kanadıyla korunur."

Mutezile
19-12-2005, 10:54
Kkopi Yazdı:'' Diyanetin cikardıgı bi yayın olması yada buhari adlı hadis kitabında yer alması bun hadisin sahih hadis sınıfında oldugunu gostermez ARKADASLAR KUTUBI sıtte hadisi serifleri içinde bulursanız bu hadisi OK DIYECEM!!!!!!!!!!

unutmayın KUTUBI SITTE HARICI HADISLERIN TUMU UYDURMADIR...
he bu arada exclusive islamiyet gercekleri ve bu sitedeki hadisleri arastırarak avucunu yalarsın... hemde o sinek konan avucunu.... ''

KKopi; İmam Buhari ve Hüccet-ül İslam İmam Müslim'in hadisleri Kütub-u Sitte'nin (Altı Kitab) E's-Sahihler adı altında toplanmış t a m a m ı Mütevatır hadisleridir. Kütub-u Sittenin t e m e l dayanağı Buhari ve Müslim hadisleridir. Sadece Buhari ve Müslim'in o r t a k naklettiği Hadislerden teşekkül kitaplar yazılagelmiştir.

Buhârî ve Müslim'in Câmi'leri, Sahıhayn (İki Sahih) adıyla, müellifleri daha hayattayken büyük bir üne kavuşmuş, bunları Ebu Davud, Tirmizî ve Nesâi'nin Sünen'leri takip etmiş ve hadis âlimleri arasında bu kitaplar Usûl-i Hamse (Beş Temel) diye büyük bir kabul görmüştü.

Kütub-u Sitte: 1. Buhârî ve el-Câmiu's-Sahîh'i / 2. Müslim'in el-Câmiu's-Sahîh'i / 3. Tirmizi'nin Câmi'i / 4. Ebu Davud'un Sünen'i / 5. Nesâî'nin Sünen'i / 6. İbn Mâce'nin Sunen'den m ü t e ş ş e k i ldir.

* Resûlü Ekrem’in (sav) “Bir köpeğin yaladığı kap yedi defa yıkanmalıdır, ilk yıkama toprakla yapılmalıdır.” sözündeki hikmet, ilim ve fen ışığında daha belirgin olarak ortaya çıkmıştır.

* Hadiste bir temizlik örneği ve önemli bir önlem: "Herhangi birinizin yiyecek kabına bir sinek düşse (sineğin tümü batmış değilse) tümünü iyice batırsın kaba. Çünkü, sineğin bir kanadında zehir, öbür kanadında zehire karşı şifa vardır." (Buhari'de de yer alan hadis için, Diyanet yayınlarından Tecrid-I Sariha, 1941 no.lu hadise bkz.)

* Efendimiz "sineğin bir kanadında zehir bir kanadında şifa vardır" sözünün, 1871 yılında Alman Dravfield, daha sonrada İngiliz bakteriologu Lancizeyn'in incelemeleri sonucunda doğru olduğunun görüldüğü. (
Fethullah G.
(kaynak: http://tr.fgulen.com/a.page/kasetleri/iman.esaslari/a3670.html)

* Fethullah G2nin bahsettiği iki bilim adamın araştırmalarını (Sineğin bir kanadında z e h i r; diğerinde panzehir olduğuna dair b e n b u l a m a d ı m)

Fethullah veya Said Beyler kolay kolay ya l a l n söylemeyeceklerine göre
Alman Dravfield ile İngiliz Lancizeyn'in ''araştırmalarını'' N U R C U L A R herhalde açıklayacaktır. Biraz bekleyelim. Sonra Dravfield ile Lancizeyn hakkında 2 laf ederiz; acelesi yok.

Şimdi avucunu kim yalayacak? Koppi yazdı:'' he bu arada exclusive islamiyet gercekleri ve bu sitedeki hadisleri arastırarak avucunu yalarsın... hemde o sinek konan avucunu.... ''

ensareo
20-12-2005, 01:09
NGCOŞKUN tamamda arakadaşım söylermisin bu aktardığın şeyleri İslam'mı emrediyor?Varmı böyle bir emir?Pis olun diye..Veya Hırsızlık yapın,eşyanın özelliğini bozun diye..Anlatabildim mi?İslam mı emrediyor cevaplarmısın?

exclusive
20-12-2005, 06:42
Araştırdım, ilgilendim ve buldum. İşte Karşılarınızda "Sinek" Kütüb-i Sitte'den.
3870 - Yine Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Sizden birinizin (yemek) kabına sinek düşecek olursa, onu iyice batırın. Zira onun bir kanadında hastalık, diğerinde şifa vardır. O, içerisinde hastalık olan kanadıyla korunur."
Emeğine sağlık hasan arkadaşım :)
Ben de sinek konan avcumu yalamaktan kurtulmuş oldum :)

Demekki neymiş? bu sitede ya da www.islamiyetgercekleri.org sitesinde kafadan hadis uydurulup aslında çok tutarlı bir din olan islamın boş yere günahı alınmıyormuş... Bidaha böyle laflar ederken kaynak gösterme lutfunda bulunursunuz artık...

Neyse arkadaşlar haklılığımızı kanıtlayalım da çok da fazla yüklenmeyelim. Bizim derdimiz bağcıyı dövmek değil...

ngcoskun
20-12-2005, 11:40
ya siz varya inanılmazsınız gerçekten
ben islam emrediyor pis olun diyor dedim mi.ne kadar istediğinizi anlmaya meraklısınız
ben bu kadar pislik varken bunlara özen gösterilmiyor teftişler arttırılmıyor da gidiliyor bunca işin arasında domuz eti yasası çıkarılıyor.yani müslümanız domuz eti yemeyiz ama temizliği de bir ara yaparız .ne bu şimdi

milomanara
19-08-2009, 13:54
Bu konu bana da hep komik gelmiştir. Modern tesislerde her şey otomatik. Tavuk tesisinde dakikada 140 ve üzeri tavuk boyunlarını kesen jiletli diskten geçiyor. Her biri için nasıl "bismillahirahmanirahim" denelebilir. Elbette imkansız. Diğer besinler için de keza. McDonald's, KFC vs zaten helal olduklarını iddia etmiyor.

Benim merak ettiğim, müslümanlar helal konusunu özellikle Türkiye'de fazla takmıyorlar anlaşılan. Neden acaba?

high_iq
19-08-2009, 14:14
Bu helal, tesettür vs. olayları ciddi bir pazar oluşturmakta.

Onlar bir kulp uydurur ona. Toplu besmele çekerler hepsi için.

Türkiye'yi geçelim, yurtdışında da helal diye bağırıyorlar. Avrupa ülkelerinin çoğunda ise "helal kesim tarzı" kanunen yasak. Bazılarında istisna olarak özel izin alarak mümkündür sadece. Buna rağmen "helal" olduğunu iddia ediyorlar. Ayrıca "helal" ürün satanların mallarında domuz katkısı da tespit edilmişti bir ara Almanya'da yetkili kurumlar tarafından.

Anlayacağın hepsi hikaye, kandırmaca, rant sağlama...

uyar
19-08-2009, 15:08
geçenlerde bir kanalda sakallı adamın biri gerine gerine biz islam konseyinden helal gıda sertifikası verme yetkisi aldık diye övünüyordu.. sonrada tavuk kesim tesislerini gezmişler ve islami kesimle ilgili atıp tutuyordu... ne günlere kaldık.. yok giyotin arada atlıyormuş ve o hayvan kendiliğinden ölüp leş oluyormuş vs vs..... yaw oralarda veterinerler zaten bu işi yapıyorlar... bu adamlara mı kaldı sağlık denetlemeleri... spiker neden dinayet denetlemiyor diyince de bizim sakallı olmaz laik ülkede devlet dini birşeyi denetleyemez dedi.... sonra da pis pis güldü... adamın ellerini ovuşturup gelsin paralar dediğini duyar gibi oldum....

barudi
20-08-2009, 14:19
Helal Gida yemek istiyorsaniz GIMDES'i takip ediniz. Ne Ülker, ne Kent ne Eti, markasi AFIA dir..

Nova
19-08-2010, 03:19
Helal gıda...

Fırınlarda fareler cirit atıyor, pastanelerde hamamböcekleri...

Tuvalette dondurma yapılıyor.

Baklavaya fıstık yerine ezilmiş bezelye koyuyor adam...

Kırmızı biberde kiremit tozu, zeytinde ayakkabı boyası var.

Bayat tavuk beyaz görünsün diye klora batırılıyor, kurtlanmış ceviz beyaz

görünsün diye çamaşır suyuna...

Küflenmiş peyniri jel ile harmanlayıp, taze kaşar diye kakalıyorlar.

Lahmacun yağ külünden...

Sucuk desen, kıyılmış tavuk ayağından...

Kemik öğütüp, salam yapılıyor.

Sosis, horoz ibiğinden... Süt, sulu.

Dönerde bağırsak var; tavuk dönerinde deri.

Baharatta, ot sap.

Anguttan bozma işçiler mutfakta yatıyor.

Kazanlar leş.

Hal'i pek görmüyoruz ama, pazarları görüyoruz. Sebze meyve yerlerde...
Yer,

zaten çamur içinde.

Kimi açık helvayı mıncıklıyor, kimi peyniri parmaklıyor...

"Gavur" dediğimiz milletler, köpek mamasını bile açıkta satmıyor.

Türkiye'nin yüzde 99'u Müslüman.

Esnafın da...

Üreticinin de...

Zabıtanın da...

Peki TSE ne yapıyor?

Helal Gıda Standardı çıkarıyor.

Neden?

Domuz haram çünkü...

Güncelleme.

Kevin
19-08-2010, 05:06
Size ne dememiz lazım bilemiyorum toplumda oluşan bütün pislikleri sanki din böyle emrediyormuş gibi yansıtmışınız bu kadarınada pes doğrusu,onların nüfus kağıtlarında müslüman yazması ile sadece müslüman olunmuyor,onun vecibelerinide uygulaman gerekiyor çünkü din helalı,haramı ayırt etmeyi, ve temizliği emrederken bütün olumsuzlukları getirip dine bağlamanızda ayrı bir muamma..

Eos
06-01-2011, 08:46
Helal gıda kalpazanlığı bir diğer aldatma şeklidir ..İslam fıkhına yalan söyleterek "Hristiyanların kestikleri etler yenmez" sloganıyla Müslümanları aldatıp hijyen kurallarına uymadan kesilmiş kaçak etleri "İslami kurallara göre kesilmiş" veya "helal gıda" teranesiyle hem de daha yüksek rakamlarla satanlar ALLAH ile aldatmanın sokakları dolduran simsarlarından sadece bazılarıdır ..

ALLAH ile aldatma vurguncuları 'helal' kavramını kesim şekliyle belirlerken başkalarının hakkına tecavüzün bir haramlaşma sebebi olduğuna asla değinmezler ..Bundan daha kötüsü ,,onların aldatmalarına maruz kalan halk da bu gerçeği onlara asla hatırlatmaz ..Onlar soymaya ,,halk da soyulmaya devam eder ..

Yaşar Nuri Öztürk'ün Türkiye'yi Kemiren İhanet ALLAH İLE ALDATMAK adlı kitabından bir paragraf ..