Orijinalini görmek için tıklayınız : Davetli:ateist olan herhangi biri Konu: tanrı
katre_07
03-10-2009, 01:02
mrb arkadaşlar..madem böyle bir katagori açılmış...hakkını vermeye çalışalım dimi..öncelikle böyle bir bölüm açtığınız için tüm td sorumlularına teşekkür ediyorum
davetlinin ismini belirtmedim fakat tartışmak isteyen herhangi bir kişiyle seviyeli, daha çok alt etmek değil de ''anlamaya çalışma''(empati) çerçevesi içinde bir tartışma başlatmak istiyorum...
ateist herhangi bir arkadaşı tanrının varlığı yokluğu vb.şeyler üzerine tartışmaya bekliyorum..
tanrının varlığı güneş kadar aşikardır..hodri meydan:)
saygılar
Hadi bakalım kolay gelsin!
Güneş var ay var demek ki tanrı da vardır mı demek istiyorsunuz?
Tartışalım .
Teklif kabul edilmiş görünüyor. "Tanrı var mıdır?" isimli bir başlık açılacak size mutabıksanız?
ozgur_beyin
03-10-2009, 22:48
sevgili katre varsa göster tartışmalar bitsin tanrı senin sadece beyninde var tıpkı bir budistin beynindeki budha gibi
mehmetsalih
03-10-2009, 23:09
Selam,
Sanırım davete cevap değil çamur atılıyor... Bende kalkıp yine diyecekler ranslantı, tesadüd bilmem ne diyeceksiniz o zaman susun. Ya kardeşim o zaman sen niye benimle konuşuyorsun git kendi kendine de... Eğer bir cevabınız varsa buyrun.
m.salih
kıvançla...
ateist herhangi bir arkadaşı tanrının varlığı yokluğu vb.şeyler üzerine tartışmaya bekliyorum..
tanrının varlığı güneş kadar aşikardır..hodri meydan:)
saygılar
Bende ''Güneş var ay var demek ki tanrı da vardır mı demek istiyorsunuz?
Tartışalım '' demişim.
İddia sahibi
'' tanrının varlığı güneş kadar aşikardır'' dır demiş ,iddiasını açıklasın ,ben de göreyim güneşi!
Çamur atma falan yok ,Katre delillerini ,kanıtlarını ortaya koysun bakalım.
katre_07
04-10-2009, 00:51
Bende ''Güneş var ay var demek ki tanrı da vardır mı demek istiyorsunuz?
Tartışalım '' demişim.
İddia sahibi
'' tanrının varlığı güneş kadar aşikardır'' dır demiş ,iddiasını açıklasın ,ben de göreyim güneşi!
Çamur atma falan yok ,Katre delillerini ,kanıtlarını ortaya koysun bakalım.
teşekkür ediyorum..
evet sanırım başlıyoruz ..
sayın aydoe..
öncelikle bu tartışmamızda tanrıyı tanımlamamız gerekiyor değil mi..tanrının ne iş yaptığı kötü mü yoksa ii mi.kötüyse ne işe yarar..işe yaramayan tanrı var mıdır..olacağına olmaz olsun..gibi tartışmalara girmeyelim..
tartışacağımız tanrı evreni yaratıp şekle sokan ve bunu programlayan bir tanrı olacaktır..insanlara ceza kesen.. cennete bilet veren cehenneme perçemlerden sürükleyerek iten bir tanrı olmayacak..
evreni tanrı yaratmış mıdır(bunu da açmamız gerekiyor:yaratılıştan kastım..her şeyi bir anda yaratan ya da bütün koşulları sağlayıp sadece düğmeye basan bir tanrı olabilir..ikisi de yaratmadır..biri tetikleyici..diğeri doğrudan etken..)yani evrende oluşan bütün olaylar tanrının iradesin de midir?bunu tartışacağız..
ayrıca delil göster... (tanrıyı göster.. fotoğrafını yolla vb.)gibi ilkel delil talepleriniz reddedilecektir..çünkü sizin delilden kastınız yukarıda sayın özgür beyin talep ettiği gibi fotoğrafını göster vb.deliller olabilir....bu tür delilleri size getiremem..
tartışmamız tanrıya giden yolda parçalardan bütüne bütünlerden parçalara giderek mantık önermeleri içinde tanrının olup ya da olmadığı şeklinde devam edecektir..ve kesin delilerden ziyade fikri deliller tartışmamızın ana konusu olacaktır..
Tanrı tamamına erdirsin..
saygılar..
ugurce82, ozgur_beyin ve bu başlığa müdahil olan diğer arkadaşlar. mesajlarınızı sildim çünkü bu başlık bir tartışma başlığı değil. Bu başlık sadece davet ve daveta yanıt ile ilgili bir başlıktır.
Lütfen bundan sonra davetçinin yazdığı başlıklara daveti kabul etmeyi düşünenler dışında yazılmasın.
Katre ve aydoe anlaştığına göre Hodri Meydan forumunda ilgili başlık biraz sonra açılacaktır. Umarım kaliteli bir tartışma olur.
katre07 adlı üyemiz "Tanrının varlığı güneş kadar aşikardır" diyerek bir hodri meydan konusu belirlemiş ve aydoe arkadaşımız da teklifi kabul etmiştir.
Bu başlıkta sadece bu konu ele alınacaktır. Bu iki üyemiz dışında başlığa yazı yazmak (moderasyon amaçlı olanlar hariç) kesinlikle yasaktır. Aynı kural diğer hodri meydan başlıklarında da geçerli olacaktır.
İki arkadaşımıza şunu da hatırlatalım. Başlıktaki mesajların kalitesi, üslubu bozuk ve yetersiz olursa yönetim tarafından başlığın hodri meydandan arşiv forumuna aktarılması ve kilitleme hakkı saklıdır.
Umarım kaliteli ve zevkli bir tartışma olur.
Saygılarımla.