PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Davetli: Müslüman bir Üye (veya: nogada). İddiam: İslam laik/seküler düzene aykırıdır

ulpian
05-10-2009, 00:43
Tartışmak istememin somut vesilesi şu mesaj:

Birde şunu eklemek istiyorum.Ben islamı ve inançları savunurken sakın olaki islamla yönetilen bir devlet istediğim izlenimi ortaya çıkmasın.Bu ebnim din anlayışım değil.Benim din anlayışım şudur.İnsan inancını kendi içinde tutmalıdır.Tanrı ile kul arasına kimse girmemelidir.Bu aynı zamanda tüm bireyler içinde geçerlidir.Batı bunu yapmıştır,burda din korunarak modern bir uygarlık seviyesine çıkmaktan kastım budur.İsteyen ateist olsun,isteyen yahudi,isteyen hristiyan,isteyen müslüman.İsteyen ibadet etsin,istemeyen etmesin,isteyen başını kapatsın,istemeyen kapatmasın,bunlar kişisel hak ve özgürlüklerin ana maddeleridir.Kimse kimseye özgür bir toplumda yaşarken sen neden müslümansın sen neden hristiyansın sen eden ateistsin diyemez.İSteyen kendi koyduğu kurallar ile istediği hayatı yaşamakta sebestir.Bunlar kitlelerin baskısına sebebiyet vermeden,herkez kendi istediğini yaşamalıdır.

Sevgili nogada'nın bu görüşlerine özgürlükçü demokrat biri olarak gönülden katılıyor, fakat bu görüşlerin kendisinin de mensubu olduğu İslam Dini'ne aykırı olduğunu iddia ediyorum.

Davetlim bu veya benzer görüşte olan herhangi bir Müslüman Üyedir (çünkü bu görüşler forumda sadece nogada tarafından dile getirilmiyor). Fakat hem alıntıladığım mesajın sahibi olması hasebiyle hem de üslubunu kendi adıma beğendiğim için, nogada'nın davete icabından ayrıca mutlu olurum.

saygılarımla

Yergin
05-10-2009, 14:06
Sevgili ulpian,

Buna bende katılmak isterdim ama malesef işlerimin yoğunluğundan bu sıralar pek vakit bulamıyorum.

Ama eğer nogada kardeşim vakit bulabilir de davetini kabul eder ise, bu tartışmanın çok güzel ve yararlı olacağını düşünüyorum. Bu sebepten gönülden destekliyorum.

Saygılarımla

ulpian
05-10-2009, 14:12
sevgili EnvyMe,

gözlerimiz yollarda kaldı. Çok sevinmdim inan bu mesajına. Kaç zamandır yazmaz olmuştun.

Nogada'nın vereceği cevaba ve senin vakit durumuna göre seninle de bu konuyu tartışmaktan çok mutlu olurum.

saygılarımla

Cem
06-10-2009, 13:06
nogada ve ulpian anlaşmış görünüyorlar. Bu nedenle bu başlığı kilitliyor ve "İslam laik/seküler düzene aykırıdır" başlığını açıyorum.