PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Davetli: Tanrı Tanımaz Biri Konu: Tanrının Varlığı

mehmetsalih
05-10-2009, 20:14
Merhaba,

Tanrının varlığı herşeyin başından gelir Dinlerin, Tarikatların, Peygamberlerin, Putların kısaca Evreni Bir ranslantı ile var olmadığını kanulenen herkesin temelidir. O halde benimle Tanrıyı Bilim ve Felsefe Argümanlarıyla tartışacak biri varsa bu konuda memnun olurum. Çünkü Tanrı en önemlisi... Biliyorum bu konu tartışılıyor ama bende tartışmak isterim.

m.salih
kıvançla...

paslıçivi
06-10-2009, 09:18
dinlerin ifade ettiği tanrıyı kazımayıp(tanımayıp) onun haricindeki kişisel tanrı kavramları bilinemez diyen biri olur mu mehmetsalih.. olur dersen ben varım..

mehmetsalih
06-10-2009, 18:26
Selam,

Kavramları İnsanlar var eder...

m.salih
kıvançla...

paslıçivi
06-10-2009, 19:32
dinlerin ifade ettiği tanrıyı kazımayıp(tanımayıp) onun haricindeki kişisel tanrı kavramları bilinemez diyen biri olur mu mehmetsalih.. olur dersen ben varım..

yukardaki ifademi

insanların kendi yüreğindeki tanrılar için bilinemez diye değiştirsem olur mu..

sevgili mehmetsalih.. tartışmaya belli zamanlarda katılabilirim.. sabahları erken kalktığım için tek boş zamanım ya da internete ayırabileceğim zaman o zamanlar.. anlayışla karşılayacağını umuyorum.. ama fırsat buldukça diğer zamanlarda da yazmaya çalışıcam..

mehmetsalih
06-10-2009, 19:55
Selam,

Teşekür ederim. İstediğiniz zaman yazabilirsiniz tabiki... Öncelikle Tanrı kavramları ve tanımları konusu Felsefe bölümüne girer biz ise tahminlerle değil Bilim ile konuşacağız. İnce eleyip sık dokuyanlardan olmanı dilerim...

m.salih
kıvançla...

paslıçivi
08-10-2009, 05:26
okey..

anladığım kadarıyla

sen tanrı vardır..

ben de tanrı bilinemez..

üzerinden konuşucaz.. yanlışsa düzelt.

varolan gelmiş geçmiş tüm dinler tanrıdan gelmemiştir ve tanrı denilen şeyin varlığı insanoğlunun bilebileceği bir şey değildir diyoum, mehmetsalih.. yani bu iş insanoğlunu aşan bir şeydir..

insanoğlunun algıladığı; bu evrenin yaratıcısı, sahibi, yöneticisi, patronu, ruhu, her ne ise, işte o tanrı denen şey insan denen canlıyı aşar, diyorum..

mehmetsalih
08-10-2009, 10:16
Selam,

Tanrı var ve İnsan bunu net bir şekilde anlayabilir. Anlaştık sanırım...

m.salih
kıvançla...

liopleurodon
08-10-2009, 10:27
>>> Tanrı var ve İnsan bunu net bir şekilde anlayabilir. Anlaştık sanırım...

Tanrı filan yok, uydurmadır, palavradır bunlar. bunlara sanrı denir, bir tür gelişmiş hayalgücü ve halüsinasyon görme yetisidir kabaca.

Buyurn, dilediğiniz gibi tartışabiliriz, ne geveleyeceksiniz, merak ediyorum şahsen.

paslıçivi
08-10-2009, 10:48
Selam,

Tanrı var ve İnsan bunu net bir şekilde anlayabilir. Anlaştık sanırım...

m.salih
kıvançla...

"tanrı vardır" ifadesi bir inançtır..

ve inanç denen şey net olarak anlaşılan bir şey değildir, sadece kişiyi bağlar..

yani mutlak gerçek değildir..

tanrının varlığı yokluğunun "mutlak gerçeği" bilinemez sadece inanılır..

paslıçivi
08-10-2009, 10:50
burası birebir topiği..

lütfen moderatör arkadaşlar..

paslıçivi
11-10-2009, 08:19
sevgili mehmetsalih.. umarım iyisindir ve ciddi bir problem yoktur.. birkaç gündür siteye girmemeni zamansal ya da günlük yaşamında olabilecek problemlere bağlıyorum...

mehmetsalih
11-10-2009, 18:07
Selam,

Mahalede telefon direklerinin yakılmasından ibaret bir tipik doğu serüveninden ibaret bir "kürt dramı"....

Sahi bu tartışamamız için neden başlık açılmamamış onu merak ettim...

m.salih
kıvançla....

ulpian
11-10-2009, 21:33
Sahi bu tartışamamız için neden başlık açılmamamış onu merak ettim...

Bir türlü ''Tamam o zaman tartışmaya başlayalım hadi'' gibi bir mesajınız olmadı ki ikinizin de. :D

Gereken yere iletiyorum başlığınızın açılması için.
Şimdiden iyi tartışmalar dilerim.

saygılarımla

EDİT: mehmetsalih ve paslıçivi'nin ''bire bir'' tartışması için >yeni başlık (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=13781)< açıldı. Bu başlığı kapatıyorum.