PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Turan Dursun kimdir?

Sinoplu_Hacker
15-06-2005, 01:35
Atamız doğrudur ezanı bir yerde okutmuş fakat yanındaki adam(yardımcısı) nasıl olmuş paşam diye sorunca Ata m yok bencede hiç güzel olmadı demiş, birde çanakkalede vaazı var da ancak bence bunlar cokta önemli degil ben ata nın yaptıgı şeylerden bahsetmiyorum bu ülkeyi kurtaran ve yurtsever dedigin insanların fikirlerine neden saygı duyulmadıgıdır dedigin gibi tek bir kesimin isteklerinin göz önüne alınması ne kadar demokratik kesinlikle tartışılır. sen bunların haklılıgından nasıl bahseder ve diger insanları hor görebilirsin. bu hiç bir insanlık sistemine sıgmaz anarşizm faşizm ve birkaç sistem hariç ayrıca laik olmak din ve devlet işlerini ayırdıgı gibi dini yaşamayı kısıtlamaz ancak türkiyede devletin ve yasaların din ve vicdan hürriyeti üstünde baskısı var .
demokrasi türbanla yıkılmaz yada olmaz önemli sorunşu insanları ne istedigi gercek demokrasimi ....
herkeste kendi oldugu grubu önplana cıkarma digerini taşlama sevdası var bu ülkede yasayan herkesin birbirini kabullenmesi lazım yoksa grup ve aynı düşüncelerin etrafıda kümelenmelere demokrasi değil anrşizm denir bilmiyorum sen ne dersin dedigim gibi sorun herkesin kendine demokrasi istemsi ve başkalrını görmezden gelmesi ve bununda sistemleşmiş olmasıdır......

abdullah
29-10-2005, 17:34
Sana nasıl örnekler vererek saptıklarına bir bak, artık onların bir yola güçleri yetmemektedir. (İsra Suresi, 48)
Allah, onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir; gözlerinin üzerinde perdeler vardır. Ve büyük azap onlaradır(bakara süresi 7)

Materyalist
29-10-2005, 18:03
Eeeeeeey Abdullah. Ey fani kul. Allah varsa bana yerini söyle. Yanına çay içmeye gidecem

29-10-2005, 18:28
çay içmeye gidemezsin materyalist, bu dünyada kötü olan şeyler yapılabiliyor orada ancak. mesela burada cinsellik yasak orada 72 tane var, senin de böyle birşey yapmaya gitmen lazım, bak orada bir içecek varmış kuranda adı geçiyor, içkiymiş ama içince kusturmuyomuş. yani hadi allahın yanına içmeye gidiyom desen neyse, düpedüz serserilik seninki canım!
neymiş çay içmee gitceemiş, ahlaksız

Tuzbaykucbars
29-10-2005, 21:36
Sana nasıl örnekler vererek saptıklarına bir bak, artık onların bir yola güçleri yetmemektedir. (İsra Suresi, 48)
Allah, onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir; gözlerinin üzerinde perdeler vardır. Ve büyük azap onlaradır(bakara süresi 7)

Bu ayet seni bu dine bagliyor degilmi??

imren
08-12-2005, 21:00
işte siz bu kadarlık bir toplumsunuz...tek gerçek maddedir diyen ve böylelikle kendini yerle vuran dinsiz kişi sen iyi dinle bunları...
:D Ya bi kere Darvin türlerin ve bu canlı vücut kompleksimizin cansız (olarak bildiği) bir bakteriden oluştuğunu savunur. Ama hala onun bahsettiği ilk canlı kayıtları neden bulunamamıştır?ve aynı zamanda bu savunduğunuz insanlar Darvin ve Lamarc o kadar komik bir iddia ortaya atıyor ki...şöyle: zürafaların ceylan benzeri hayvanlardan türediklerine inanıyorlardı...ona göre “otlara uzanmaya çalışan bu canlıların zaman içinde boyunları uzamış ve zürafaalara dönüşüvermişlerdi .Mendel’in 1865 yılında keşfettiği katılım kanunları,yaşam sırasında kazanılan özelliklerin sonraki nesillere aktarılmasının mümkün olmayacağını ispatlamıştır. Böylece le marc’ın zürafaa masalı da tarihe karışmıştır.”

Ayrıca darwinistler , darwinin savunduğu doğal seleksiyonun (yani ilk canlının ılık bir gölet içinde rastlantısal olarak oluştuğu iddiası) yanına 1930 larda “faydalı değişiklik” olarak mutasyonları koydular...yani bu doğal seleksiyon ortamında dış etkenlerin de (mesela radyasyon gibi değişik hava akımlarının) da olacağı tezini attılar. Ama daha sonraki yıllarda bilimin de ispatladığı gibi mutasyonların canlıları geliştirmediği hatta ve hatta onlara zarar verdikleri gerçeği ile yüz yüze kaldılar. Bakın bu olayı amerikan genetikçi B . G . RANGANATHAN nasıl açıklamıştır:

“Mutasyonlar rast gele küçük ve zararlıdırlar. Çok ender olarak meydana gelirler ve en iyi ihtimalle etkisizdirler. Bu özellikler mutasyonların evrimsel bi gelişme gösteremeyeceğini gösterir. Zaten yüksek derecede özelleşmiş bir organizmada meydana gelebilecek rastlantısal bir değişim,ya etkisiz olacaktır ya da zararlı.bir kol saaatinde meydana gelecek rast gele bir değişim kol saatini geliştirmeyecektir. Ona ya zarar verecektir ya da etkisiz hale getirecektir.”

Ve evrim teorisine göre bütün canlılar birbirinden türemiştir. Teoriye göre bu dönüşüm yüz milyonlarca yıl sürmüş ve kademeli olarak ilerlemiştir. Bu durumda iddia edilen uzun dönüşüm süresince sayısız ara türlerin oluşması gerekirdi. Yani balıkların zamanla değişime uğrayıp sürüngenleri oluşturması gibi bi çok ara formun yaşamış olması gerekirdi. Evrimciler de geçmişte yaşadıklarına inandıkları bu teorik yaratıklara ara geçiş formu adını verdiler. Ve eğer gerçekten bu tip yaratıklar oluşsaydı bunların sayıları milyarlarca olması gerekir...çünkü onlara göre sürekli bir değişime uğramış canlının getirdiği sonuçlarız biz

Ve Darvin bunun üzerine fosil kayıtlarını incelemeye almıştır.(bakın bu konuda belgelerle konuşuyorum. Kitabın adını da veriyorum charles Darvin ,the origin of species:a facsmile of the first edition,harvard university,1964,s.179)bu araştırmalar üzerine ünlü İngiliz paleontolog(fosil bilimci) DEREK W. AGER bir evrimci olmasına karşın bu geçeği(derek a.ager “the nature of the fossil reccord”proceedings of the british geolacigal association,cilt 87,1976,s.133)şöyle itiraf etmiştir;

“Sorunumuz şudur:fosil kayıtlarını detaylı olarak incelediğimizde türler ya da sınıflar seviyesinde olsun,sürekli olarak aynı gerçekle karşılaşırız;kademeli evrimle gelişen değil,aniden yeryüzünde oluşan gruplar görürüz”
Darvin’in başlattığı yani fosil kayıtlarında hiçbir “ara geçiş formuna” rastlanmamaktadır. Bir canlı türünün kendisinden evrimleştiği hiçbir atası olmadan bir anda kusursuz olarak ortaya çıkmasının tek açıklaması o türün yaratılmış olmasıdır. Bu gerçek ünlü evrimci biyolog DOUGLAS FUTUYMA tarafından da şöyle kabul edilir (bknz:douglas futuyma ,”science on trial”,new york,pantheon books,1983.s.197);

“Yaratılış ve evrim,yaşayan canlıların kökeni hakkında yapılabilecek yegane iki açıklamadır. Canlılar dünya üzerinde ya tamamen mükemmel ve eksiksiz bir biçimde ortaya çıkmışlardır ya da böyle olmamıştır...eğer böyle olmadıysa bir değişim süreci sayesinde kendilerinden önce var olan bazı canlı türlerinden evrimleşerek meydana gelmiş olmalıdırlar. Ama fosil kayıtları diğer bilimsel deneylere bakıldığında bu olaya rastlanmamıştır. Eksiksiz ve mükemmel bir biçimde ortaya çıkmışlarsa o halde sonsuz güç sahibi bir akıl tarafından yaratılmış olmaları gerçeği ortaya çıkar”

exclusive
18-12-2005, 22:19
Bak arkadaşım Turan Dursun hakkında isteyen istediğini söylesin ben yine kendi bildiğimi söylerim çünkü ben seneler evvel din bu serisini elimde kuran'la karşılaştıra karşılaştıra okudum ve Turan Dursun'un yalanına raslamadım.

Böyle bir iddiası olan varsa kaynak göstersin. Desin ki "bakınız Turan Dursun din bu 1'de falanca sayfada kuranda bilmemne ayetinde şöyle yazar demiş. kuran'ı açıp baktığımızda öyle yazmadığını görüyoruz yani Turan Dursun yalan yazmıştır"

Adam gibi iddia böyle kaynak göstererek olur...

Bi de yok darvin'in ilk canlısı neden bulunmamış gibi boş sözlerle uğraşmayın yahu sanki ademle havvanın fosilleri bulunmuş gibi...

Bakınız serbest tartışma forumunda kuran'ın nasıl yalan bir kitap olduğunu sadece kurandan ayetler göstere göstere ispatlıyoruz. hiçbir müslüman da çıkıp "allahın fos çıkan müjdesi" başlıklı konuda, kaynak göstererek adam gibi bir açıklama yapamıyor.

Soruyorum; benim gibi hayatında dinin çok az bir yeri olan(o da sırf eleştirmek için) bir ateistin sadece kuranı kaynak göstererek ileri sürdüğü iddiaları neden yalanlayamıyorsunuz?

İş din cahili bir ateistin boş iddialarını yalanlamak olsaydı kolaydı tabii. İş gerçekleri yalanlamak olduğu için bu kadar zor...

exclusive
23-12-2005, 15:06
Turan Dursun (http://www.turandursun.com/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=3) şerefsizlerden korkup bildiği gerçekleri susmaktansa canı pahasına konuşmayı yeğlemiş yürekli birisidir...

Birisi şöyle demişti(o kendini iyi bilir): Turan Dursun ne gibi bir çıkar bulduysa İslama saldırmayı seçmiş...

Tüm hayatını islamiyete adamış bir din adamı ne gibi bir çıkar bulacak da hayatını bir yalanın peşinden koşarak geçirdiğini kabullenecek? Hiçbir kitabını hayattayken bastıramamış ve gerçekleri haykırmak uğruna canından olmuş birisi için ne güzel bir iftira...

iceman
10-05-2008, 08:18
turan dursun o.ç nun tekidir hueuhehueehu

ALLLAHIN VARLIĞINA İNANMAYANLAR.........

BİR AYRAN ALIN ELİNİZE VE BİRDE TUZ SONRA TUZU ALIN VE AYRANIN İÇİNE ATIN VE KARIŞTIRIN NE OLACAK TUZ KAYBOLACAK SİZE SORUYORUM TUZ NERDE TABİKİ HERYERDE İŞTE ALLAHTA HERYERDEDİR

tuz nerden eLde ediLir? :D örnegin karşısında dehşete düştüm,hemen bi imam buLup müsLüman oLmam gerek :P

bayraktaro
28-07-2008, 12:06
Turan DURSUN'a söylenecekler, buraya sığmaz. Gerçek bir mesleğinin adamı. Mesleğinin filozofudur.

-InVi-
28-07-2008, 13:42
Turan Dursun "Süperge Deneyin"den sonra tüm inandigi degleri inkar eden birisidir.

bayraktaro
28-07-2008, 17:05
İnvi;

olayları o kadar basite alma

spartacus
31-07-2008, 12:57
İnvi

izlemelisin. Deney yok, gözlem yok, güzel yanı bir hikaye olarak anlatılıp dinlenebilmesi. Bu hikaye için insan bile öldürülebilir. Halt etmiş süpürge...

http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=105005&postcount=33

-InVi-
02-08-2008, 06:05
Degerli Spartacus,

Dünyanin herhangi bir yerinde "Manifestoyu okudum materialist-ateist oldum" ( Pol Pot, Stalin, Cavucescu gibi Ülke yönetenler, veya herhangi bir suc islemis "vatandaslarin") diyen , ve suc islemis birisinin hesabini ben kime kesmem lazim?
Manifesto yu yazan Marks'a mi ?
Materializim felsefesine mi ?
Sana mi ?
Iyi vallaha birileri biryerlerde Suc islesin , inceden inceden hesap bize kesilmek istensin ;)

Evet Turan Dursun seriatci mollalarca egitilmis, onlarin yere göge sigdiramadigi hadis kitaplarindan harmanlanmis bir Islamin Bilgini idi, herseyde bilimsellik aradigini idaa edenlerin , Kurani Kerimi bilimsel olmadigi icin elestirenlerin, süpürge deneyinden sonra Inandigi bir yaraticinin kesin olarak var olamayacagina karar vermis birisine ( hic olmaz sa bu konuda ) toz kondurmamak istemesi ise ayri bir dert :)..

Peki Turan Dursun öldürümeli miydi ?
Tabiki Hayir ! ! tam tersine keske yasamis olsa idi de su süpürge deneyi üzerine biraz kafa yormus olsa idik....
Turan Dursun'nun herhangi bir Islam-Seriatcisi gibi fiili suc islemedikce bu toplum icinde yasama hakki olmali idi....
Ateizim veya diger Dinlerden özgür felsefeler Turan Dursunun yasamindan önce var oldugu gibi...onun ölümünden sonrada var olmaya devam edecektir........
Önemli olan Iz birakabilmektir....
Turan Dursun'un bende biraktigi iz ise, son derece bagnaz yobaz seriatci feodal bir cevrede yetismis bir Insan öyle veya böyle kendisini Islam Bilgini olarak kabul etirmis birisi olarak kabul ediyorum.

spartacus
02-08-2008, 09:23
İnvi neden böyle bir açıklama gereği hissettin anlayamadım.

Senin ilk söylediğinle benim ikinci söylediğim arasında bir uyum var iken sen en son kelimedeki vurguyu sözün özü almışsın.
Bir diğer sorunda 1 satır kelime ile süpürge deneyi yapıp dini bıraktı diyorsun. Yani bu kadar basite indirgiyorsun. Buradan iki sonuç çıkar;
1. Ya bu din bir süpürge kadar değersizdir, bu kadar basittir ve bu kadar basit deneyle inanılacak ya da terkedilecek bir düzeye sahiptir.
2. Ya da İnvi'nin yaklaşımı vasat, basittir.

Ben 2 numaralı sonucu baz alıyorum. Bu sebeple çok daha basit bir şeye gönderme yapıyorum, ve bu gönderme yaptığım hikaye o kadar etkilidir ki insanlar buna inanmaktadır, hatta tapar düzeyde demek istedim(yani insan bu hikaye için insan bile öldürebilir. Buradaki öldürme sözün özü değil, bu hikayenin insan üzerindeki inanç etkisine bir vurgudur, yani süpürge bile bunun yanında halt etmiş. Bilmem anlatabiliyormuyum.

malcolmx
07-09-2008, 15:38
bu bilgin dediğiniz adam hiç okula gitmemiş.(kendiside) kaba, ham ,softa, yobaz , bağnaz insanların ,cahiliye araplığı mantığı ve uydurma hadisler ekseninde yetiştirilmiş taliban zihniyetli bir insandır ...o da ne yazıkki dini bunlar sanıp bunalıma girmiş cahilliğinin de verdiği etkiyle gerçeği bulamamış saçmalamaya başlamış..bir yezididir.....(yezidi ler peygambere ve ondan gelen tüm ehli beyte düşmandırlar hatırlatıyim......

Titan
08-09-2008, 23:03
bu bilgin dediğiniz adam hiç okula gitmemiş.(kendiside) kaba, ham ,softa, yobaz , bağnaz insanların ,cahiliye araplığı mantığı ve uydurma hadisler ekseninde yetiştirilmiş taliban zihniyetli bir insandır ...o da ne yazıkki dini bunlar sanıp bunalıma girmiş cahilliğinin de verdiği etkiyle gerçeği bulamamış saçmalamaya başlamış..bir yezididir.....(yezidi ler peygambere ve ondan gelen tüm ehli beyte düşmandırlar hatırlatıyim......

Peki Turan Dursun okula hiç gitmemişse, bu bilgileri nereden öğrenmiş? Tabii ki senin dinler hakkında nereden öğrendiğin bilgiler varsa orada. Hiç olmazsa o dinler hakkında okuduğunu anlayarak ve araştırarak, dinlerin Tanrısal değil insan ürünü olduğu sonucuna varmış, ya sen?

yalcinsahin1
20-04-2009, 21:30
Ufaklık, her yere hiç üzerine düşünmeden ezberlediğin komik örneklemeyi yazıyorsun. Ben de merak ettim, eğer Allah tuz ise, ayran ne oluyor? Anlaşılan sadece ayranın içimine katkıda bulunan o küçük eklenti sana Allah olarak anlatılmış:)) Biz bile Allah'ı bu kadar aşağılamıyoruz:)
Ne o, düşünmeden kabullenmek ve ezberlemenin bedelleri ağır değil mi?
Boş ver sen buralarda yazışma, daha çok küçüksün. Kafan karışır, sonra kendini vurursun filan biz de üzülürüz :))

peki senin şu kafana takılıpta çözemediğin soruları birde bana sor bakalım ben cevaplarını verdiğimde suratın nasıl olacak?

yalcinsahin1
20-04-2009, 21:36
ATEİST'ler bilgili bir hocayı aralarına alıp başlamışlar soru yağmuruna tutmaya hocam peki şu nasıl oluyor şu nasıl oluyor dedikçe hoca cevapları tek tek vermiş ve inanmışlar ateistler.En son bir tanesi çıkıp ''hocam demiş ALLAH kendinden büyük taş yaratabilirmi'' hoca ne desin böyle gerzek bir soru ancak bu tip adamlardan gelir bakmış ne desin adamıda kırmadan demişki ''arkadaşlar yaratır yaratır yaratmasınada böyle bir taşa ihtiyaç varmı? burada anlatılmak isteneni her halde anladınız.bu ateist takımına ihtiyaç varmı ? evet var tabiki bir gücün eksi kutbu olmasa ne işe yarardı ki....

yalcinsahin1
20-04-2009, 21:50
Bak arkadaşım Turan Dursun hakkında isteyen istediğini söylesin ben yine kendi bildiğimi söylerim çünkü ben seneler evvel din bu serisini elimde kuran'la karşılaştıra karşılaştıra okudum ve Turan Dursun'un yalanına raslamadım.

Böyle bir iddiası olan varsa kaynak göstersin. Desin ki "bakınız Turan Dursun din bu 1'de falanca sayfada kuranda bilmemne ayetinde şöyle yazar demiş. kuran'ı açıp baktığımızda öyle yazmadığını görüyoruz yani Turan Dursun yalan yazmıştır"

Adam gibi iddia böyle kaynak göstererek olur...

Bi de yok darvin'in ilk canlısı neden bulunmamış gibi boş sözlerle uğraşmayın yahu sanki ademle havvanın fosilleri bulunmuş gibi...

Bakınız serbest tartışma forumunda kuran'ın nasıl yalan bir kitap olduğunu sadece kurandan ayetler göstere göstere ispatlıyoruz. hiçbir müslüman da çıkıp "allahın fos çıkan müjdesi" başlıklı konuda, kaynak göstererek adam gibi bir açıklama yapamıyor.

Soruyorum; benim gibi hayatında dinin çok az bir yeri olan(o da sırf eleştirmek için) bir ateistin sadece kuranı kaynak göstererek ileri sürdüğü iddiaları neden yalanlayamıyorsunuz?

İş din cahili bir ateistin boş iddialarını yalanlamak olsaydı kolaydı tabii. İş gerçekleri yalanlamak olduğu için bu kadar zor...

Bence ruhsal durumunda ciddi bozukluklar olan birisin hiç kırılma darılma,ateistler 400 ton bugday dolu bir ambara girip sadece kursagını doldurabilecek kadar yemek alabilen küçük kuşlardır.onların kursakları doldugunda tüm dünyadaki buğdayın bu kadar olduğunu sanırlar.Uyudugunda daha kalbini kontrol edemediğini bildiğin halde bu kadar cahilce nasıl yazabiliyorsun arkadaşım,sende hiçmi akıl yok bu kadarmı gözlerin kapalı bu kadarmı anlama kıtlığı içerisindesinki kainatın mükemmel dengelere oturtulduğunu incelemeden YARATICI yı incelemeye kalkışıyor ve sonuca varıyorsun.Ama ALLAH zaten kuranda ''ALLAH ONLARDA BİR HAYIR OLDUĞUNU BİLSEYDİ KÖR VE SAĞIR YARATMAZDI'' demesini anlıyorsun dimi manevi körlük şimdi düşün bakalım tekrar

pante
20-04-2009, 22:05
Bence ruhsal durumunda ciddi bozukluklar olan birisin hiç kırılma darılma,ateistler 400 ton bugday dolu bir ambara girip sadece kursagını doldurabilecek kadar yemek alabilen küçük kuşlardır.onların kursakları doldugunda tüm dünyadaki buğdayın bu kadar olduğunu sanırlar.Uyudugunda daha kalbini kontrol edemediğini bildiğin halde bu kadar cahilce nasıl yazabiliyorsun arkadaşım,sende hiçmi akıl yok bu kadarmı gözlerin kapalı bu kadarmı anlama kıtlığı içerisindesinki kainatın mükemmel dengelere oturtulduğunu incelemeden YARATICI yı incelemeye kalkışıyor ve sonuca varıyorsun.Ama ALLAH zaten kuranda ''ALLAH ONLARDA BİR HAYIR OLDUĞUNU BİLSEYDİ KÖR VE SAĞIR YARATMAZDI'' demesini anlıyorsun dimi manevi körlük şimdi düşün bakalım tekrar

Exclusive'nin vekaleti bendedir yalcinsahin1.
Ardından ona yanıt veren, üstelik de hakaret ederek yanıt veren oldu mu devreye girmemi istemişti arkadaşımız. Uzun zamandır aramızda değil.

Şimdi onun yazdığı mesajı kendim yazmış gibi üstleniyorum ateist olmasam da.

Exclusive senin gibilere çağrıda bulunuyor.
Sen de Helleori üyeye "sor bana takıldığın soruları" demişsin.
O halde buyur Exclusive'nin topiğine:

Allah'ın Matematik Hatası (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=1464)

Umarım akılcı bir yanıt verirsin. İlköğretim 7. sınıf seviyesi. SBS sınavlarında benzer sorulara 2-3 dk. zaman veriliyor. Biz sana çok ama 10 dk. verelim.
Kolay gelsin. :)

pante
21-04-2009, 12:56
Ne oldu Yalcinsahin1 efendi?
10 dk. yetmedi, 15 saat geçti o da mı yetmedi?
15 sene de geçse üzerinden çözemezsin.
Atıp tutmak, çok biliyor geçinmek, karşındakileri cahillikle, saçmalamakla eleştirip ardından sıvışmak yabancısı olduğumuz bir durum değil.
Çok biliyorsan ve bizler saçmalıyorsak, cahilsek işte sana fırsat.
Göster kendini.
Ya da sağa sola atıp tutmak yerine, konu ile ilgili açıklamanı yap. Varsa fikrini yaz. Gördüğün yanlış varsa onu izah et. Ortaya sana yakın görüş ve inançların faydalanabileceği birşeyler koy. Sallamakla, sataşmakla olmuyor.
Bu konularda beni ararsan çok hoşuna gidecek bir adresteyim:

Kutsal (!) Kitaplardaki Çelişkiler (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=3258&page=68)

Beklerim.

evrensel-insan
21-04-2009, 14:19
Saygideger pante;

Bu kadar "acimasiz" olacagini, tahmin edemezdim. :rolleyes:

Saygilarimla;
evrensel-insan

OQONUC
21-04-2009, 14:26
Bence bu üye sallama üye.

Bakalım meclis bu konuda ne yapacak.

Eskiden kalma bu tür sallama alışkanlığının olduğunu bizzat yönetimlerde bulunmuş arkadaştan duymuştum. Bu tür tahrik edici yeni mesajların zaman zaman bu tür çıkışları ile ortadan kaybolmasını okudukça, elimde değil; düşünüyorum.

Bence bu tür mesajların yönetimi itham edici tehlikeli düşüncelere yönelmemesi için moderatörlerin mesajın içeriğine göre önlem alması gerekir.

Panteyi gaza getirmek için Sallama üyeye gerek yok. O zaten hazır ve nazır :D

Bir ara; münazara yapalım fikri vardı. Yeniden değerlendirilebilir.

Selamlar

pante
21-04-2009, 15:03
Bence bu üye sallama üye.

Bakalım meclis bu konuda ne yapacak.

Eskiden kalma bu tür sallama alışkanlığının olduğunu bizzat yönetimlerde bulunmuş arkadaştan duymuştum. Bu tür tahrik edici yeni mesajların zaman zaman bu tür çıkışları ile ortadan kaybolmasını okudukça, elimde değil; düşünüyorum.

Bence bu tür mesajların yönetimi itham edici tehlikeli düşüncelere yönelmemesi için moderatörlerin mesajın içeriğine göre önlem alması gerekir.

Panteyi gaza getirmek için Sallama üyeye gerek yok. O zaten hazır ve nazır

Bir ara; münazara yapalım fikri vardı. Yeniden değerlendirilebilir.

Sevgili Oki;
Sakın yanlış anlaşılarak genelleme yaptığım düşünülmesin.
Sitemizde de değerli müslüman arkadaşlarımız var.
Ben nasıl ki vakıf olmadığım konulara atlamıyorsam, sadece okumakla yetiniyorsam ya da anlamadığım noktayı soruyorsam, bu değerli arkadaşlar da aynı tutum içindeler. Yani bu inancın, ideolojinin özelliği değil, karakter yansıması.
Yanıtsız kalmak, o konu hakkında söyleyebileceği tatmin edici bir izahat olmamasıdır. Bu, konunun yazarının haklı olduğu anlamı taşımaz. Gün gelir, belki konuya vakıf biri çıkar, tatmin edici bir karşı yanıt verebilir.

Bunların sallama üye mi dallama üye mi olduklarını bilmiyorum ama sıkça karşılaştığımız tipler. Sadece forumda değil, bloğuma gelen mesajlarda da rastlıyorum. Kimileri görüşünü ortaya koyarken, bunlar "Ben böyle saçma sapan bir yazı hayatımda görmedim. Cahilliğin daniskası. Bir daha oku. Kafanız almıyor." türünden iletiler gönderiyor. İçinde konuya ilişkin tek bir kırıntı yok.
Bloğuma yazan bu sallamalar da beni gaza getirmek için yazmıyor herhalde.
Bunlara her yerde rastlarız. İşte, okulda, cemiyette, mecliste. Herkesi bastırmaya kalkışır ama kaydadeğer tek bir bilgi ortaya koyamazlar.

OQONUC
21-04-2009, 17:05
Sevgili Pante;

Bu tür insanlardan zaten yeterince bunalmış birisi olarak yazdıklarınıza hak veriyorum. Dile getirmek istediğim şey ise;

Site meclisi eğer çalışmaya başladı ise;
Artık bu tür mesajlara bir önlem alması gerektiğidir. Siz bana gelen mesajları bir görseniz; ve hatta iki kez oldu telefon açanları bir duysanız...

Merak etmeyiniz; bu konuda aynı fikirdeyiz.
Madem sitenin bir meclisi var; dert onların derdi bekleyelim bakalım bir gelişme olacak mı?
Selamlar

selanikli
01-06-2009, 14:19
Tarihte yaşamış öyle adamlar vardır ki, onlar yaşayıp yapacaklarını yaptıktan sonra dünya artık öncekinden farklı bir dünya olmuştur.
Turan Dursun hiç şüphesiz bu adamlardan biridir.
Kendi hayatımı örnek vererek açıklayacağım.
Ben Turan Dursun'u okumadan önce de, din kitaplarının tamamının, Allah eseri olmadığını, insanlar tarafından, yaşadıkları toplumu düzene koymak amacıyla yazıldığına inanırdım. Açıkçası hiçbir 'kutsal kitabı' okuma isteği de duymamış idim.
Sonraları ülkemizde insanlar üzerinde dinin etkisi arttıkça ve benim gibi düşünenler için tehditler arttıkça ( İran'a benzeme kaygısından bahsediyorum.) Kuran'ı okudum.
Bakara Sure'sinin yarısına gelince de, bu ne yahu Kuran İsrailoğulları'ndan neden bu kadar bahsediyor deyip bıraktım.
Daha sonra, Turan Dursun'un kitaplarını okudum.
Hem şok oldum,yuh dedim, bir şey sandığım din kitapları bu kadar mı zavallı ve geri imiş.
Hem derin bir nefes aldım. Emperyalizmin Sovyetler'e karşı geliştirdiği 'yeşil kuşak' stratejisinin sonucu olan dine kayma, artık durur, tabunun hesabı görülmüştür dedim.
Ama, zaman geçince yanıldığımı gördüm ve bu işin çok zor olacağını kavradım.
Kendime dedim ki; sana da iş düşüyor. Hadi bakalım sen de dinleri incele, Turan Dursun'un açtığı yoldan yürü.
İşte o yoldan yürüyünce Kuran'da birbiriyle çelişen onlarca ayet olduğunu gördüm ve her geçen gün bunların daha çok kişi tarafından daha çok bilineceğini görüyorum.
Burada ise benim geçtiğim süreçten geçmiş ne çok insan olduğunu farkettim.
Bu yolun sonu tabu'nun yıkılmasına kadar gidecektir, bundan şüphem yok.
İşte Turan Dursun o büyük, aydınlığa giden uzun yolun önündeki engelleri yıkmıştır.
Ve bu nedenle de tarihteki büyük adamlar, büyük aydınlanmacılar, büyük reformcular arasında yerini almıştır. Silinmez harflerle.
İşte Turan Dursun budur.
Saygılarımla.

alemdar27
22-06-2009, 13:21
bİr defa turan dursun dİĞer İnkarcilar gİbİ kendİ İnandiĞini , İnanmadiklarini eleŞtİrerek savunuyor. Kendİne o kadar gÜvenseydİ baŞka Şeylere Çamur atmadan savunurdu kendİ İnandiklarini...

Buradan dÜŞÜncelerİmİzİn ayni olduĞu bazi kİŞİlerİde kiniyorum.ben elhemdulİllah İnanÇli bİrİyİm ve benİm gİbİ İnananlari, allah'i anlatirken kÜfre meİl etmemeyİ Önerİyorum. ÇÜnkÜ bİzİm dİnİmİzde kÜfrÜn yerİ yok , hele allah'i teblİĞ ederken...

Turan dursun her ne kadar yanliŞ dÜŞÜncelere saptiysa da İnandiĞi davadan vazgeÇmemİŞ bİrİdİr. Bunun yaninda gerÇeĞİ gÖremeyecek kadar da kÖrdÜr...

alemdar27
26-06-2009, 17:29
sevgili EVRENSEL İNSAN

"...vicdan rehberligindeki aklimla baslarim zamana." diyorsun.söylüyorum sana "bir köy muhtarsız olmaz , bir iğne ustasız olmaz , bir yazı katipsiz olmaz.nasıl oluyorda herşeyin muntazam bir dengede olduğu şu muhteşem kainat bir sahipsiz olabilir"

bence akıllı bir insan bunun farkına varır...

yine de teşekkürler...

muhammedi_savo
03-07-2009, 10:33
Bir forum üyesi ALLAH varsa yerini söyle yanına çay içmeye gideceğim demiş. Be cahil hergün ALLAH'IN ikramı olan çayı içiyorsun zaten. biraz aklını çalıştırsan içtiğin suyunda çay'ında onun insana bir ikramı olduğunu anlarsın.
Turan Dursun Kur'an-ı Kerim'de şu ayrt diyormuş o ayette olanlara karşı geliyormuş ve o ayet o sayfada mevcutmuş bu yüzden araştırmacı yazarmış.
KUR'AN-I OKUMAK İÇİN islamı bilmek lazım kur'an-ınsadece mealini okuyup sapıtan kendisini peygamber ilan eden o kadar cahil çıktık ki.
ALLAH'IN Rahman sıfatı olmasa Bütün inkarcılar helak olurdu elbette.
O dünyada iken herkese nimet veriyor.Kendisine inansın inanmasaın fark etmez.Yağmur kafir bir çiftçinin tarlasınıda suluyor, müslüman bir çiftçinin tarlasınıda, hatta bazen inacı olmayanların kazancı daha fazla oluyor. Bu demek değil ki ALLAH yok ve inancı olan boşa inanıyor.
Çünkü ALLAH'IN birde Rahim sıfatı var.
O ahiret gününde kendisine iman edip emirlerini yerine getirenlere özel merhametini kapsar.
o zaman görür insan ALLAH var mı yokmu.
Hz.ALİ(r.a.) diyor ki; Görmediğim ALLAH'A inanmam. Yani dikkatli gözle bakan herkes ALLAH'IN varlığını görebilir.
Turan Dursun yok demekle onun yokluğu omuyor çünkü böyle bir insan var ve işi ALLAH'A iman edenleri yoldan çıkarmak.
ALLAH yok demekle ALLAH'da yok olmuyor ALLAH var ve turan Dursun gibi edit yoldan çıkardığı kulların tevbe etmesini bekliyor. İsterse beklemez ama insana iradeyi bu yüzden verdi. Önünde iki yol var: Ya kur'anîn emirleri ya dursunun saçmalıkları
Ya İslam'da Erirsin
Ya İnkarda Çürürsün
Yol Mezarda Bitmiyor
Girdiğinde Görürsün

crimson
04-07-2009, 14:50
sevgili EVRENSEL İNSAN

"...vicdan rehberligindeki aklimla baslarim zamana." diyorsun.söylüyorum sana "bir köy muhtarsız olmaz , bir iğne ustasız olmaz , bir yazı katipsiz olmaz.nasıl oluyorda herşeyin muntazam bir dengede olduğu şu muhteşem kainat bir sahipsiz olabilir"

bence akıllı bir insan bunun farkına varır...

yine de teşekkürler...

ya bu mantık yürütme de kabak tadı verdi artık başka birşey bulun,cemaat dersanelerinde bunları dinlemekten sıtkım sıyrıldı zaten:yell: kardeşim allahın yaratıcısı,ustası,katibi kim o zaman diye sorunca da allah doğmamıştır,ezeli ve ebedidir felan diyeceksin bana.allahın ebedi olabileceği aklına yatıyorsa kainatın da yaratılmamış ve hep var olabileceği ihtimalini neden düşünmüyorsun?

turan dursun ve insanları aydınlatmak için hayatlarını tehlikeye atan aydınlar islamın maskesini düşürmüşlerdir ve gerçekler yavaş yavaş yayılacaktır her zaman olduğu gibi.

alemdar27
14-08-2009, 17:01
sevgili crimson

öncelikle yazımı okuduğun ve cevap yazdığın için teşekkür...

"Allah ın ebedi olabileceği aklına yatıyor mu demişsin.

sana soruyorum.onun senin gibi doğmuş olabileceğine DÜŞÜNMEK VE seni (dolayısıyla tüm insanları )

yaratanın senden bir farkı olabileceğini düşünmemek ne kadar akıl karıdır.o doğmuş olsa

idi o ALLAH,RAB,İLAH OLAMAZDI.

evrensel-insan
14-08-2009, 17:36
Saygideger alemdar27;

Bu konuda o kadar cok aciklayici yazi varki; ben sana detayli olan bir tanesinin linkini vereyim.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=10991

Saygilarimla;
evrensel-insan

idilxselin
19-11-2009, 17:32
burda turan aydının ne kadar yanlış düşüncede oldunu çok iyi anlıyorum yazılarını okudum ve gördümki dini çok kötü çarptırmış geçmişteki komünistlerin neler yaptıklerını gördük mesela lenin rusya çarlığı yıkılınca 5 milyon insanı katlermiş stalin 45 milyon rusun acılar içinde açlık sefalet içinde ölümünden sorumlu işte bu komünistler din iman nedir bilmezler kıskançlık edep duyguları yoktur eşlerini birbiriyle paylaşırlar oysa iyi araştırırsanız islamiyetin gittiği yerlere neler götürdüğünü ne kadar doğru bi din olduğunu anlarsınız üstelik medeniyet diye başımızın etini yediğiniz avrupada rönesanstan önce neler varmış avrupa rönesansı nasıl yaşamış bi bunu öğrenin sonuçta rönesansın temelinde endülüs vardır neyse ben anlatmıcam çünkü o kadar yanlış varki ortada doğrular anlatmakla bitmez araştırıp öğrenirseniz asıl medeniyet neymiş o zaman anlarsınız

idilxselin
19-11-2009, 17:32
Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem,
Gelenin keyfi için geçmişe asla sövemem.
Biri ecdadıma saldırdı mı hatta boğarım,
Boğamazsam hiç olmazsa yanımdan kovarım.
Üç buçuk soysuzun ardından zağarlık yapamam
Hele hak namına ölsem haksızlığa tapamam.
Yumuşak başlı isem kim demiş uysal koyunum?
Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boynum

K.C.
19-11-2009, 19:37
burda turan aydının ne kadar yanlış düşüncede oldunu çok iyi anlıyorum
turan aydın kim?
Turan Dursun ile Erdoğan Aydın karışımı biri midir kastınız?

komünistler din iman nedir bilmezler
Bilip bilmediklerini bir tarafa bırakarak; Çok gerekli, hayati önem arz eden kavramlar mıdır bunlar? Neden bilinmesi gereksin ki?

kıskançlık edep duyguları yoktur eşlerini birbiriyle paylaşırlar
Müslüman kadınlar da eşlerini birbirleriyle paylaşırlar biliyorsunuz değil mi?
bir erkek eşi birkaç kadın eş paylaşabiliyor Allah'ın izni, peygamberin kavliyle.

oysa iyi araştırırsanız islamiyetin gittiği yerlere neler götürdüğünü
Hangi ülke, islam'la tanışmadan önce ser sefilken, islamla tanıştıktan sonra refaha ermiş bir örnek alabilir miyiz acaba?

ne kadar doğru bi din olduğunu anlarsınız üstelik medeniyet diye başımızın etini yediğiniz avrupada rönesanstan önce neler varmış avrupa rönesansı nasıl yaşamış bi bunu öğrenin sonuçta rönesansın temelinde endülüs vardır
Rönesansın temelinde var olan endülüs kaynağını tamamen Kur'an'dan ve hadislerden alan bir Endülüs müdür? Yoksa şimdinin ve o dönemin müslümanlarının "kafir" damgasını bastıkları "dinden çıktı" dedikleri, yalnızca övünürken "müslüman" kabul ettikleri filozofların etkisiyle oluşmuş bir Endülüs ve dolayısıyla rönesans mıdır?

Türkiye müslümanları şu anda böyle bir rönesansı (dini öğretilerden sıyrılmayı) hazmedebilecek, değişime hazır bir yapıdalar mı?

neyse ben anlatmıcam çünkü o kadar yanlış varki ortada doğrular anlatmakla bitmez araştırıp öğrenirseniz asıl medeniyet neymiş o zaman anlarsınız
Asıl medeniyeti sizden dinlemeye her daim hazırız.
siz de hazır olduğunuzda başlayabilirsiniz.
engin araştırma ve bilgilerinizi lütfen bizimle paylaşmaktan çekinmeyin.
Burası bir paylaşım platformu.

KızıL
19-11-2009, 23:29
amma sallamışsın ya idilxselin sayılarla aran iyi bol keseden atıyorsun..

La^...
22-11-2009, 22:49
Eeeeeeey Abdullah. Ey fani kul. Allah varsa bana yerini söyle. Yanına çay içmeye gidecem
Abdullah fani de sen baki misin?ey belhum adel
Mutlaka ama mutlaka O'nun yanına gideceksin ama çay içmeye mi?bilemiyorum.Bende diyorum ki zamanında aynı soruyu Peygamber A.s. da söylemişler,Allah c.c. cevaben Ayeti kerimede mealen aşağıdaki cevapları vermiştir.

فَاصْبِرْ إِنَّ وَعْدَ اللَّهِ حَقٌّ فَإِمَّا نُرِيَنَّكَ بَعْضَ الَّذِي نَعِدُهُمْ أَوْ نَتَوَفَّيَنَّكَ فَإِلَيْنَا يُرْجَعُونَ
Fasbir inne va’dallâhi hakk(hakkun), fe immâ nuriyenneke ba’dallezî neıduhum ev neteveffeyenneke fe ileynâ yurceûn(yurceûne).

Onun için (Resûlüm), sen sabret! Şüphesiz Allah'ın vâdi gerçektir. Onlara söz verdiğimiz azabın bir kısmını ya sana gösteririz, yahut seni daha önce vefat ettiririz. Nasıl olsa onlar bize döneceklerdir...:mad2:

idilxselin
24-11-2009, 14:13
soyismi yanlı yazmışım kendisini daha çok yeni tanıdığımdan kaynaklanıyor turan dursun yazcaktım düzeltiyorum...

idilxselin
24-11-2009, 14:15
K:C: nickli arkadaş ben sana çok geniş bi açıklama yapardım ama baya uzun yazmam gerekir anlaşılan sen islamiyeti bilmiyosun islam dininde eşleri paylaşmak diye bişey yoktur istersen bi kuranın türkçe açıklamasını oku ondan sonra konuşalım.

idilxselin
24-11-2009, 14:18
ayrıca K.C. nickli vatandaş benden açıklama istemişsiniz kotam dolduğu için fazla yazamıcam kurban bayramından sonra geniş açıklamalar yazarım...

K.C.
24-11-2009, 14:53
K:C: nickli arkadaş ben sana çok geniş bi açıklama yapardım ama baya uzun yazmam gerekir anlaşılan sen islamiyeti bilmiyosun islam dininde eşleri paylaşmak diye bişey yoktur istersen bi kuranın türkçe açıklamasını oku ondan sonra konuşalım.

Sayın idilxselin,
Erkekler için çok eşlilik Kur'an'a göre meşrudur biliyorsunuz.
Çok kadın tek erkek varken,
bu kadınlar kendi aralarında eşlerini paylaşmış olmuyorlar mı?

Yoksa eş paylaşımıyla anladığınız sadece kadının birden fazla erkeğe sahip olması mıdır?

O döneme gidersek bir de sayısız cariye alabilme hakları var erkeklerin, Kur'an'ı okuduğunuza göre bunu bildiğinizi varsayıyorum.

Sayısız cariye ve dört eşe, BİR ADET erkek düştüğüne göre bu durumda bu erkek epeyce eş tarafından paylaşılan (ya da paylaşılamayan :) ) bir eş olmuyor mu mantıken?

Hal böyle olunca sizin karşı çıktığınız, eş paylaşımı yoktur dediğiniz nedir anlayamadım.

La^...
26-11-2009, 00:01
Sayın idilxselin,
Erkekler için çok eşlilik Kur'an'a göre meşrudur biliyorsunuz.
Çok kadın tek erkek varken,
bu kadınlar kendi aralarında eşlerini paylaşmış olmuyorlar mı?

Yoksa eş paylaşımıyla anladığınız sadece kadının birden fazla erkeğe sahip olması mıdır?

O döneme gidersek bir de sayısız cariye alabilme hakları var erkeklerin, Kur'an'ı okuduğunuza göre bunu bildiğinizi varsayıyorum.

Sayısız cariye ve dört eşe, BİR ADET erkek düştüğüne göre bu durumda bu erkek epeyce eş tarafından paylaşılan (ya da paylaşılamayan :) ) bir eş olmuyor mu mantıken?

Hal böyle olunca sizin karşı çıktığınız, eş paylaşımı yoktur dediğiniz nedir anlayamadım.
Çok eşlilik dönemi Kur'anın indiği dönem evvelinden geliyor,aynı kölelik gibi.Kur'anı kerimde eş kabul eder aralarında en ufak bir haksızlık yapmadan nikahınızda tutabiliyorsanız nikahlayın geçiyor fakat şimdiye kadar hiç kimse iki nikah altında haksızlık yapmam diyememiştir.Kur'anın inmesi ile bu eski gelenekte kölelikle beraber kalkmış oluyor.Günümüze kadar pek örneğide gelmemiştir.

güneşinzaptıyakın
26-11-2009, 00:16
...............Kur'anın inmesi ile bu eski gelenekte kölelikle beraber kalkmış oluyor.Günümüze kadar pek örneğide gelmemiştir. Kur'anı çarpıtmanında bir sınır olması gerekir ama kendi inandığı kitabın emirlerini inkar edecek kadar yada inandığı şey hakkında bir fikir sahibi olmadan yazacak kadar safdil olunca böyle inkar mekanizması devreye giriyor...

Kur'an köleliği kaldırmışmış, bu söze gene büyük İslam düşünürü Erbakan'ın o güzel sözleri ile cevap vereyim hemen; ''hadi ordan, hadi ordan''

güneşinzaptıyakın
26-11-2009, 00:36
Kölelikle ilgili Kur'anın İslama emri net ve basittir;
Örneğin: Nisa/36 Allah'a ibadet edin ve O'na hiçbir şeyi ortak koşmayın. Ana-babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yakın arkadaşa, yolcuya, ellerinizin altında bulunanlara (köle, cariye, hizmetçi ve benzerlerine) iyi davranın; Allah kendini beğenen ve daima böbürlenip duran kimseyi sevmez. (Diyanet vakfı)

Bir şey çarpıtılırda bu kadar olmaz ki! Hem Kur'an Allah kelamı diyeceksin hemde bu kelamı yok sayacak ve yalan söylüyeceksin...

La^...
26-11-2009, 18:56
Kur'anı çarpıtmanında bir sınır olması gerekir ama kendi inandığı kitabın emirlerini inkar edecek kadar yada inandığı şey hakkında bir fikir sahibi olmadan yazacak kadar safdil olunca böyle inkar mekanizması devreye giriyor...

Kur'an köleliği kaldırmışmış, bu söze gene büyük İslam düşünürü Erbakan'ın o güzel sözleri icevap vereyim hemen; ''hadi ordan, hadi ordan''
Kur'anı çarpıttığımı yazmışsın ama neye dayanarak yazmışsın onu belirtsen diyorum.Kitabın bir emri dahi inkar etsek sizin gibi oluruz,farkımız olmaz(düşünce olarak).Kaölelik Kur'an inmeden süregelen ve daha sonra kaldırılan bir sistemdir.Çok eşlilik dediğiniz ise yine kuran inmeden evvel bir mal gibi alınan satılan ve erkekleri bırakıp,kızları diri diri toprağa gömen cahil bir topluma inmiş ve kadının gerçek değerini yine bize Kur'an öğretmiştir.Daha detay istiyorsan hayatında belki ilk defa aç Kur'anı kerimin meal ve tefsirini okuda gerçekleri öğren.
“…Rahmân olan Allâh’ın yaratışında hiçbir uygunsuzluk göremezsin. Gözünü çevir de bir bak, bir bozukluk görebiliyor musun? Sonra gözünü, tekrar tekrar çevir bak; göz (hiçbir nizamsızlık ve bozukluk tespit edemeden) âciz ve bitkin hâlde sana dönecektir.” (el-Mülk, 3-4)

güneşinzaptıyakın
26-11-2009, 21:48
Atma şirk koşma derim sana, Kur'anın köleliği kaldırmadığına dair yukarıya bir ayet yazdım, eğer merak ediyorsan site içinde kölelikle ilgili bir çok konu var orada yeteri kadar tartışıldı, Osmanlıda kölelik 19. yy sonunda zorla kaldırıldı, suudi arabistan da 1950 de kaldırıldı mesela, örnekleri çoğaltmak mümkün, Kur'an kaldırdığı şeyleri yazmıştır, aksine köleliği kaldırmamış Örneğin: Nisa/36 Allah'a ibadet edin ve O'na hiçbir şeyi ortak koşmayın. Ana-babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yakın arkadaşa, yolcuya, ellerinizin altında bulunanlara (köle, cariye, hizmetçi ve benzerlerine) iyi davranın; Allah kendini beğenen ve daima böbürlenip duran kimseyi sevmez. (Diyanet vakfı) diye ayetlerle kölelik hakkında hükümler vermiştir. hadislere bakılacak olursa Muhammedin köle alım satımında senet kullanıdığını ve tüm köle ticaretinin belge üzerine yapıldığını görürüz. Her şeyden önce Kur'an yasaklamaz, hadislerde kölelere ait hükümler vardır, şerri hukukta kölelerle ilgili onlarca ceza haddi vardır, tüm bunlardan sonra ve her şeyden önce Kur'an köleliği yasaklamamışken , İslam köleliği kaldırdı demek abesle iştigaldir birincisi, ikinci İslama göre de şirk koşmaktır...

La^...
28-11-2009, 23:24
Kur'an köleliği yasaklamamışken , İslam köleliği kaldırdı demek abesle iştigaldir birincisi, ikinci İslama göre de şirk koşmaktır...
Eğer ki Kur'an emredip,peygamberimiz birden bire değil zaman içinde köleliğin kalmasını uygulamaya koymuştur(aynı olay içki ayetlerindede birdenbire değil kısa bir zaman içinde bıraktırmıştır).Köleleri azat etmeye teşvik etmiştir.Aşağıda bir kaç örneği;

Köleyi Azat Etmenin Hukmu

Mülkünde tasarruf edebilmesi caiz olan herkesin kölesini azat etmesi sahihtir.
Köleyi azat etmek sarih olabileceği gibi, niyetle birlikte kinayi de olur. Kölesinin bir kısmını azat ederse, köle tamamıyla azat olu
Itk, lügat anlamı serbest olmak demektir. Şeriatta ise Cenabı Allah'a yaklaşmak için bir kölenin üzerindeki efendisi olan sahibine ait mülkiye­tini kaldırmaktır.
Köle azat etmek sünnettir.
Azat; sarih olarak yani "Seni azat ettim." demesi ile azat olabileceği gibi kinaye olarak ta azat edebilir.
Kinayede niyet şarttır. Yani kalbinde azat edip o manada başka bir söz­le mesela,
"Sen hürsün." veya "Sen serbestsin." gibi sözlerle de köle azat edil­miş olur.
Delil olarak, Kuran-ı Kerim köle azadını insanın ahiret yolu üzerinde­ki sarp yokuşları aşmanın yollarından biri olarak tavsiye etmekte, yetimi doyurmak, fakir ve muhtaç kimseye sadaka vermekle eş tutmaktadır.
Yüce Allah şöyle buyurur:
"O (sarp yokuşu aşmak), köle azad etmek, yahut sıkıntılı bir günde ye­timi doyurmak veyahut hiç bir şeyi bulunmayan fakir ve miskinlere yar­dımcı olmaktır." (Beled: 90/11-13)
Özellikle kadın köle olan cariyeler hususunda şu noktaya Kuran-ı Ke­rim dikkatimizi ne güzel çekmektedir.
"Dünya hayatının geçici menfaatlerini elde edeceğiz diye namusu ile yaşamak isteyen cariyelerinizi asla fuhşa zorlamayın. Fuhşa zorlanan kö­le ve cariye hür olur."
Dikkat edilirse (ileride işleyeceğimiz Ümmül veled konusunda da de­ğineceğimiz gibi) cariyeler ile cinsel ilişkiye girilince onlar (cariyeler) için bir azat yolu açılacak, doğumu gibi durumlarda artık onlar otomatik-men hür olacak. Efendileri hayatta olduğu sürece hizmet devam etmek kaydıyla artık satılamazlar, hibe edilmezler. Burdan anlaşılıyor ki kadın köle olan cariyelere fuhuş yapılma gözüyle bakılmayacaktır...
Hz. Peygamber (s.a.v.) çok sayıdaki hadisleri ile, müslümanları elleri
altında bulunan köleleri azad etmeye teşvik etmiştir. Hadisi şerifte peygamberimiz (s.a.v.) şöyle buyurur: "Hangi mümin, bir köleyi azat ederse, Allah da azat ettiği kölenin her uzvuna karşılık kendisinin bir uzvunu cehennem ateşinden azad eder."
Başkası ile ortak olan bir kölesini azat ederse ve zengin biriyse ortağı­nın hissesinin bedelini ödeyerek köleyi tamamıyla azatlığına kavuşturur. Eğer zengin değilse kendisine ait olan payı azat olunur, diğer pay devam eder.
Bir kimse anne babasından veya çocuklarından herhangi birini başka­sından temellük ederek köle edinirse bunlar azat edilmiş olur. Zira dini­mizde herhangi birisi anne babasını veya çocuklarından birini köle edine­mez.
İmam Malik, İmam Şafii ve İman Ahmed'in görüşlerine göre başkası ile ortak olan bir kölesini azad eden efendi eğer zengin biri ise diğer orta­ğın hissesi de azatlanmış olur. Ancak ortağına ödemek zorundadır. Eğer hissesini azatlayan fakir ise ona herhangi bir şey lazım gelmez, köle sade­ce bir kısmı azatlanmış diğer kısmı devam eder.
Anne babasından ya da çocuklarından herhangi birinin köle olması du­rumunda bunlardan herhangi birisi başkasından mülk edinerek satın alın­dığı takdirde bunlar azad edilmiş olur. Zira İslam dininde herhangi birisi ana babasını ya da çocuğunu köle edinemez.
Delili. Peygamberimiz (s.a.v.) şöyle buyurur:
"Hiçbir çocuk, baba veyahut annesinin üzerindeki hakkını ödeyemez, meğer onu, herhangi bir kimsenin elinde köle olarak bulup da satın alıp azatlarsa...."
Âyet
"Fakat o sarp yokuşu göğüsleyemedi. Sarp yokuşun ne olduğunu sen nereden bileceksin? O köle âzat etmektir."

Beled sûresi (90), 11-13

Âyet-i kerîmede geçen "akabe" kelimesi, engin bir vadiden yüksek bir dağa doğru çıkan sarp yokuş anlamına gelir. Hayır yapmak, özellikle bir insanın canını kurtarmak ve her türlü hürriyetten mahrum olan bir köleyi hürriyetine kavuşturmak hiç de kolay bir iş değildir. Onun için bu büyük hayrı başarmak, sarp bir yokuşu göğüsleyip onu aşmaya benzetilmiştir. İnsan olmanın aslı ve esası, insanca bir hürriyete sahip olmaktır. İslâm'ın en yüce gayelerinden biri, bütün insanları kula kul olmaktan kurtarıp Allah'a kul yapmaktır. İmam Nevevî'nin cihad bölümünün hemen peşinden bu bahsi getirmesi derin bir kavrayış ve anlayışın, bir incelik ve zerafetin eseridir. Çünkü insanın hürriyetini kaybettiği ve esir düştüğü alan daha çok harp meydanlarıdır. Hür olan ve insan onuruna yakışır bir hayat sürenler, kendi hemcinslerinin esir ve köle olarak yaşamasına rıza gösteremezler. Bu sebeple İslâm bir takım cezaların ve suçların keffâreti olarak köle âzat etmeyi şart koşmuştur.
Hadisler
1361. Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
"Kim müslüman bir köleyi âzat ederse, Allah Teâlâ onun her uzvuna karşılık âzat edenin bir uzvunu cehennem ateşinden kurtarır. Hatta üreme uzvuna karşılık üreme uzvunu da ateşten âzat eder."

Buhârî, Keffârât 6; Müslim, Itk 22-23. Ayrıca bk. Tirmizî, Nüzûr 14

Bir sonraki hadis ile beraber açıklanacaktır.

1362. Ebû Zer radıyallahu anh şöyle dedi:
– Yâ Resûlallah! Yapılan işlerin hangisi daha faziletlidir? diye sordum,
– "Allah'a iman ve Allah yolunda cihad etmek" buyurdu.
– Hangi köleyi âzat etmek daha faziletlidir? dedim,
– "Sahibi yanında en kıymetli ve fiatı en yüksek olanı" buyurdular.

Buhârî, Itk 2, Keffârât 6; Müslim, Îmân 136. Ayrıca bk. İbni Mâce, Itk 4

Açıklamalar
Peygamber Efendimiz'in mü'min bir köleyi âzat etmekle ilgili hadisleri farklı metinler ve ayrı sahâbî ravileriyle bütün sahih hadis kitaplarında yer alır. Bu konuyla ilgili hadisleri rivayet eden sahâbî sayısı 15'e ulaşmaktadır. Köle âzat etmenin hassasiyetle tavsiye buyurulması, bunun hayır ve iyiliğin en üstünlerinden biri olması sebebiyledir. Fakat buna güç yetiremeyenlerin iyiliğin hangisini işlemeye güçleri yeterse onu yerine getirmeleri gerekir. Çünkü Resûl-i Ekrem: "Hiç olmazsa yarım hurma ile sadaka vererek cehennem ateşinden korununuz" buyurmuşlardır (Buhârî, Edeb 34, Rikâk 51, Tevhîd 36; Müslim, Zekât 66-70). Köle âzadı üzerinde bu kadar özenle durulması, bunun cehennem ateşinden kurtulmanın en başta gelen yolu olması, bir canı âzat etmenin öneminin kavranması ve esasen Allah'a kul olarak yaratılan insanın kula kulluktan kurtarılması gibi üstün faziletleri ihtivâ etmesindendir. Köle âzadı ile ilgili rivayetler, önemi ve çokluğu sebebiyle hadis kitaplarımızın içinde müstakil bir bölüm teşkil eder. Fıkıh eserleri de konuyla ilgili ahkâm üzerinde bütün ayrıntılarına varıncaya kadar durur.
Hadislerde geçen rakabe tabiri, aslında boyun anlamına gelir. Böyle denilmesinin sebebi, kölenin mânen boynundan bağlanmış gibi olduğuna işaret etmek içindir. Fakat rakabe sözü hem köle hem de câriyeyi kapsar. Bilindiği gibi erkek esirlere köle, kadınlara da câriye denilir. Rakabe bu iki anlamı kapsadığı için, İslâm âlimleri köle mi yoksa câriye mi âzat etmenin daha faziletli sayılacağında ihtilaf etmişlerdir. Köle âzadında müslüman ve sahibi nezdinde en kıymetli olandan başlamak tercih edilir. Bu sebeple hadîs-i şerifte uzuvları tam ve gücü kuvveti yerinde kölelerin âzat edilmesi öne çıkarılmıştır. Çünkü uzvu noksan ve sağlam olmayanları âzat etmek daha kolaydır. Köle âzat etmenin cehennemden kurtuluş sebebi ve âzat edeni cennete götürecek bir amel olduğunu ve en faziletli işlerin başında geldiğini öğrenen sahâbîler, köleleri hürriyetlerine kavuşturma yarışına girmişlerdir. Bu cümleden olarak İbni Hacer'in Şerhu'l-Minhâc'da naklettiği Abdurrahman İbni Avf'ın toplam otuz bin köleyi âzat edip hürriyetlerine kavuşturduğu, bir günde sekiz bin köle âzat ettiği yönündeki sahih bilgiler, kayda değer bir fazilet örneğidir (Bk. İbni Allân, Delîlü'l-fâlihîn, IV, 159).
Bu vesile ile şu gerçeği bir kere daha açıkça ifade etmek faydalı olur: İslâm, yeryüzünden köleliği kaldırmak için bütün tedbirleri almış, her türlü çareye başvurmuş ve bunu bir insanlık ideali haline getirmiştir. Dinimiz köleler için de bir hukûkî yapı getirip geliştirmiştir. Bu, insanlık tarihinde ilk ve yegâne oluşunun yanında, köleyi bir insan olarak görüp hakları bulunduğunu herkese kabul ettirmesi ve pratik hayata yansıtması açısından da önemlidir. Böyle bir gelişme, köle ve câriyelerin birer mal sayıldığı o günün değil, günümüzün şartlarında bile asla küçümsenemez.

güneşinzaptıyakın
28-11-2009, 23:48
Atma be birader zamanla kaldırmışmış felan fişmen, bak konuyu dağıtıyoruz, 1400 yıldır tüm İslam aleminde kölelik sürmüştür, istiyorsan ben köleliğin daha önce tartışıldığı bir konuyu tekrar aktif hale getireyim ordan devam edelim...

İslamiyet köleliği kaldırmamıştır, halen Kur'anda kölelere nasıl davranmamız gerektiği yazmaktadır ayetlerde, buda sonusza kadar kölelik İslam açısından serbest demektir atma...

güneşinzaptıyakın
28-11-2009, 23:55
Nisa / 25 : inanmış hür kadınları nikahlama genişliğine gücü yetmeyeniniz, ellerinizin altındaki genç, mümin köle kızlardan biriyle evlensin. allah sizin imanınızı daha iyi bilir....

Bu ayet Kur'anda yazıyor sen ne diyorsun şimdi?
Sen Allah'ın şeriatına karşı ne söz söylüyorsun?
Allah köleliği kaldırsaydı Kur'anda mümin kölelerle evlenin diye öğtte bulunurmuydu?
Atma!!!
1400 Yıllık ceza hadlerinde en büyük cezayı kölelere karşı uygulamıştır İslam, dediğim gibi konuyu dağıtmamak adına gerçek başlığı altında tartışalım derim...

La^...
29-11-2009, 19:11
[QUOTE=GUNESINZAPTIYAKIN;264560]Nisa / 25 : inanmış hür kadınları nikahlama genişliğine gücü yetmeyeniniz, ellerinizin altındaki genç, mümin köle kızlardan biriyle evlensin. allah sizin imanınızı daha iyi bilir....
QUOTE]
Kur'an evrenseldir.O günkü şartlara,daha sonra ki ve şimdiki zamana ve kıyamete kadar gerçekleşen olayları yazmıştır.Senin yazdığın ayet o zaman ki şartları yazmış ve günümüzde bizler iman etmiş müslümanlar bu ayet nesh edildiği için kölelik kavramını yaşamıyor ve yaşatmıyoruz.Etrafına bak bakalım kaç müslümanın halen kölesi var.Biraz mantıklı olun.

ulpian
29-11-2009, 19:13
günümüzde bizler iman etmiş müslümanlar bu ayet nesh edildiği için kölelik kavramını yaşamıyor ve yaşatmıyoruz.

Bu ayet nesh mi edilmiş? Hangi ayetle acaba?

La^...
29-11-2009, 19:58
Bu ayet nesh mi edilmiş? Hangi ayetle acaba?
nesh etmenin ne olduğunu öğren gel,ondan sonra yaz.O zaman sana cevap yazayım.

güneşinzaptıyakın
30-11-2009, 09:24
[QUOTE=GUNESINZAPTIYAKIN;264560]Nisa / 25 : inanmış hür kadınları nikahlama genişliğine gücü yetmeyeniniz, ellerinizin altındaki genç, mümin köle kızlardan biriyle evlensin. allah sizin imanınızı daha iyi bilir....
QUOTE]
Kur'an evrenseldir.O günkü şartlara,daha sonra ki ve şimdiki zamana ve kıyamete kadar gerçekleşen olayları yazmıştır.Senin yazdığın ayet o zaman ki şartları yazmış ve günümüzde bizler iman etmiş müslümanlar bu ayet nesh edildiği için kölelik kavramını yaşamıyor ve yaşatmıyoruz.Etrafına bak bakalım kaç müslümanın halen kölesi var.Biraz mantıklı olun.
Kur'an tüm zamanlar için sonsuza kadar geçerli olmak üzere şeriatı yazar diye tapınır İslam camiası, demekki içinde yazan her şey sonsuza kadar geçerli bir emirdir, o zamanı bu zamanı yoktur, işinize geleni kabullenin işinize gelmeyeni kabulenmeyin yok öyle İslamiyet, Allah Kur'anda açık ve net olarak sonsuza kadar geçerli bir emir veriyor, diğer tüm emirleri gibi geçerlidir aksi yazmadığı sürece Kur'anda, tıpkı içkide olduğu gibi, yada zinada olduğu gibi açık yada gizli bir yasaklama yoktur kölelik için, o yüzden sonsuza kadar şeriatla yönetilen bir coğrafyada köle sahibi olunabilir. Müslümanların şu anda kölesi yoksa bunun nedeni BM'nin 1926 yılında kaul ettiği köleliği yasaklama prosedürüne zorla uymasıdır, Suudi Arabistan 1950 yılında zorla uymak zorunda kalmıştır, eğer bu antlaşma olmasa en başta Suudi Arabistan hemen köle sistemine geri döner, gerçi orada hala kölelik var ama gizli yapılıyor, Bm kayıtlarından ortalama yıllık 60-70,000 kadının yasa dışı yollardan getirilerek, özellikle şehir dışındaki korunaklı villalarda zorla tutulduğunu öğreniyoruz...

Hala Allah'ın emrinimi yalanlıyorsun?
Ne Diyor Allah: ellerinizin altındaki genç, mümin köle kızlardan biriyle evlensin.
Sen ne diyorsun: Kur'an köleliği kaldırmıştır!
Hani ilgili ayet!
Yasaklayan ayet yok, sadece kölelerinize iyi davranın diyen ayet var.
Birde sadece mümin köleleri azat etmeye izin veren bir kaç hadis.

La^...
30-11-2009, 23:31
[QUOTE=La^...;264818]
Kur'an tüm zamanlar için sonsuza kadar geçerli olmak üzere şeriatı yazar diye tapınır İslam camiası, demekki içinde yazan her şey sonsuza kadar geçerli bir emirdir, o zamanı bu zamanı yoktur, işinize geleni kabullenin işinize gelmeyeni kabulenmeyin yok öyle İslamiyet, Allah Kur'anda açık ve net olarak sonsuza kadar geçerli bir emir veriyor, diğer tüm emirleri gibi geçerlidir aksi yazmadığı sürece Kur'anda, tıpkı içkide olduğu gibi, yada zinada olduğu gibi açık yada gizli bir yasaklama yoktur kölelik için, o yüzden sonsuza kadar şeriatla yönetilen bir coğrafyada köle sahibi olunabilir. Müslümanların şu anda kölesi yoksa bunun nedeni BM'nin 1926 yılında kaul ettiği köleliği yasaklama prosedürüne zorla uymasıdır, Suudi Arabistan 1950 yılında zorla uymak zorunda kalmıştır, eğer bu antlaşma olmasa en başta Suudi Arabistan hemen köle sistemine geri döner, gerçi orada hala kölelik var ama gizli yapılıyor, Bm kayıtlarından ortalama yıllık 60-70,000 kadının yasa dışı yollardan getirilerek, özellikle şehir dışındaki korunaklı villalarda zorla tutulduğunu öğreniyoruz...
içki de aynı şeyleri yazmışsın

Ne Diyor Allah: ellerinizin altındaki genç, mümin köle kızlardan biriyle evlensin.
Sen ne diyorsun: Kur'an köleliği kaldırmıştır!
Hani ilgili ayet!
Yasaklayan ayet yok, sadece kölelerinize iyi davranın diyen ayet var.
Birde sadece mümin köleleri azat etmeye izin veren bir kaç hadis.
Zina ayetinin olmadığını yazmışsın ben sana yazayım istersen(Kur'andan),
“Sakın zinaya yaklaşmayın; çünkü o, çirkinliği meydanda olan bir hayâsızlıktır, çok kötü bir yoldur.” (İsra, 17/32) ...
Fuhşun açığına da, gizlisine de yaklaşmayın(Enam 151)
Devamı Sahih hadisler;
([Bilhassa] zina eden ihtiyar lanete uğrar.) [Bezzar]

(Zina fakirliğe yol açar.) [Beyheki]

(Gençliğini zinadan koruyan [mümin] Cennete girer.) [Beyheki]

(Bir kadın, beş vakit namazını kılar, namusunu korur, kocası ile iyi geçinirse, dilediği kapıdan Cennete girer.) [İbni Hibban]

(Ey gençler, namusunuzu koruyun, zina etmeyin! İyi bilin ki, namusunu koruyana Cennet vardır.) [Hakim]

(Kötülükten korunmak için, nikahlı yaşayın ve iffetli olun!) [İbni Asakir]

(Onun bunun karısını, kızını ayartan bizden değildir.) [İ.Ahmed]

(Azab-ı İlahiden korkarak, başını yabancı kadından çevirene, Allahü teâlâ ibadetin tadını duyurur.) [Hakim]

(Harama bakmayan gözler, Cehennem ateşi görmez.) [İsfehani]

(Kadına, şehvetle bakanın, gözlerine erimiş kurşun dökülüp, Cehenneme atılır.) [M. Enhür]

(Avret yerini açana, başkasının avret yerine bakana Allah lanet etsin!) [Beyheki]

(Kadının yüzünden ve iki eli ayasından başka bütün bedeni avrettir.) [M.Enhür]

(Bir yerde, zina ve riba çoğalırsa, o yerin halkı, belaya maruz kalır.) [Hakim]

(Zina fakirlik getirir.) [Buhari]

(Zinaya devam eden, putperest gibidir.) [Harâiti]

(Zina edenin yüzü Cehennemde ateşle yanar.) [Taberani]

(Zina edenlerin avretlerinin kokusu, bütün Cehennem halkına eza verir.) [Bezzar]
Ayrıca kölelikle ilgili ayette ben yanlış yazmış yada yanlış anlaşılmış ta olabililirim,neden Kur'an belki net olarak kaldırmadan,köleliği kaldırmaya teşvik etmiştir.O ayet o günkü şartlara inmiştir,İlgili ayetin mealini değil tefsini okumanız lazım.Kur'anda bazı ayetler muhkem (açık ayetler) bazısı da tefsire,izaha muhtaç olan müteşebih ayetler vardır.Kur'an İslamiyette köleliği ve cariyeliği savaş esirliğiyle sınırlandırmıştır. Önceden edinilmiş tüm köleler yavaş yavaş özgürlüğüne kavuşturulma yoluna gidilmiştir. Köle azad etmenin sevabı birçok amelle kıyaslanarak üstünlüğü anlatıldı. Yemin bozma, oruç tutamama gibi bazı durumlarda kişiye kölesi varsa azad etmesi zorunluluğu gibi durumlar getirildi.
İslam bazı haramları aşama aşama ortadan kaldırmıştır. Nitekim içki yasağı da aşama aşama kaldırılmıştı Çünkü toplumu o haramın kaldırılacağı ortama hazırlamak lazımdır. Bu da belli bir eğitim, aşama, zaman gerektiriyordu. Bu aynı zamanda yapılacak tüm toplumsal değişikliklerin de süreç içinde yapılması gerektiğini müminlere ders veriyordu. Amerika, Kuzey-Güney iç savaşından sonra bir hamlede köleliği kaldırmış fakat şartlar oluşmadığı ve toplum hazır olmadığı için ortada kalan köleler yeniden eski efendilerinin yanlarına dönmüşlerdir.
Kısa bir süre içerisinde de önceden edinilmiş köleler özgürlüğüne kavuştular. Kimsenin hür bir insanı savaş esirliği haricinde köleleştirmeye hakkı olmadığı için bu kölelik islam dünyasında sona erdi.
Fakat birde islamiyetin tamamen meşru saydığı bir kölelik ve cariyelik şekli vardır ki o da başta söylediğimiz gibi savaşlarda elde edilen esirlerin köle ve cariye olması idi. Esirler için uygulanacak en iyi merhametli yöntem köle ve cariyelik yöntemidir. Esirler için uygulanabilecek yöntemler şunlardır:
Birincisi: Sizi öldürmek gayesiyle savaşırken yakaladığınız bu kişileri doğal olarak siz de öldürme hakkına sahipsiniz Fakat bu yöntem vicdanı rahatsız etmekte ve karşı tarafın intikam hissini artırmaktadır.
İkincisi: Savaş esirlerinin kurtuluş akçesi (fidye-i necât) veya esir değişimi yoluyla serbest bırakılmasıdır. Fakat, yenilen tarafın kurtuluş akçesi verememesi veya değişim için elinde esir bulunmaması yahut düşman tarafını yeniden güçlendirmemek için galib ülkenin yukarıdaki alternatifi kabul etmemesi hâlinde bir tıkanıklık doğmaktadır.
Üçüncüsü: Esirlerin karşılıksız af ilan ederek salıverilmesi ise, onları ele geçirmek için canını ortaya koyan İslâm savaşçılarının hakkına tecavüz sayıldığından pek az başvurulan bir alternatif olmuştur.
Dördüncüsü: Onları köle statüsüne sokmaktır. Bu duruma göre, savaş esirlerinin karşılıklı veya karşılıksız serbest bırakılması mümkün olmayan durumlarda geriye iki yoldan birisi kalır. Öldürülmek veya köle olarak yaşamını sürdürmek. Bu duruma göre, kölelik, öldürülmenin alternatifi olarak ortaya çıkmaktadır. Savaşçıların genellikle genç yaşta bulundukları dikkate alınırsa, yenilgi yüzünden hürriyetini kaybeden kimsenin önünde uzun bir ömrü vardır ve hürriyetini elde etmesi ümidi sürekli olarak vardır. Ölüm hâlinde ise artık diğer bütün alternatifler ortadan kalkmış olur. İşte köleliğin yasaklandığı günümüzde, bir savaş sonrası uygulamada, esirlerin serbest bırakılmadığı durumlarda, onların tek tek veya toplama kamplarında topluca öldürülmeleri olayı ile karşılaşılmaktadır. İşte bu nedenle İslâm, köleliği tam olarak kaldırmamış ve gerektiğinde başvurulmak üzere kapıyı aralık tutmuştur. Ancak bununla birlikte savaş esirlerinin mutlaka köle edinilmesi diye genel bir kural yoktur.
Diğer yandan köleliğin tek yanlı bir kararla kaldırılması İslâm toplumlarının aleyhine bir sonuç da verebilir. Çünkü gayri müslim toplumlar, savaş sonrası müslüman esirleri sürekli olarak köleleştirirken, İslâm toplumlarına bu imkânın verilmemesi ve esirleri serbest bırakması onun zayıflaması sonucunu doğurur.
Günümüzde yabancıların esirlere nasıl muamele yaptığı malumdur. esir kamplarında işkenceyle öldürülen esirleri düşünün bir de aşağıdaki ayet ve hadislere bir bakın..
"O kullar adaklarını yerine getirirler ve fenalığı salgın (olan) bir günden korkarlar. Düşküne, yetime ve esire seve seve yemek yedirirler."Size sırf Allah rızası için yemek yediriyoruz. Sizden ne bir karşılık, ne de bir teşekkür bekliyoruz. Biz sert ve belalı bir günde Rabbimizden korkarız." derler. " 76/7-8-9-10
"Sahip olduğunuz kölelere iyilikte bulunun" (en-Nisâ, 4/36)
"Köleler, Allah'ın sizin yanınızda bulundurduğu kardeşlerinizdir. Allah sizi de onların hizmetine tabi kılabilirdi. O halde onlara iyi davranın" hadis-i şerif
"Kim kölesini öldürürse, hapseder, gıdasını keserse onu hapsedin, gıdasını kesin öldürün." hadis-i şerif
"Hizmetçi ve köleleriniz sizin kardeşlerinizdir. Ona yediğinizden yedirin, giydiğinizden giydirin... Eğer onlara zor işler teklif ederseniz derhal onlara yardım ediniz. " hadis-i şerif
"Sizden biriniz bu kölemdir, bu cariyemdir demesin. Kızım veya oğlum yahut kardeşimdir desin. hadis-i şerif"
İçki de açık yada gizli ayet olmadığını yazmışsın,anladığım kadarınla Kur'anı okumamışsın,ilgili ayet sırasıyla.Neden sırayla içkiyide kademe kademe yasaklamıştır
1- “Sana içkiyi ve kumarı soruyorlar. De ki: Onlarda hem günah, hem insanlar için faydalar vardır. Günahları ise faydalarından daha büyüktür.” (Bakara Sûresi, 219)

2- “Ey iman edenler! Siz sarhoşken, ne söyleyeceğinizi bilinceye kadar namaza yaklaşmayın.” (Nisa Sûresi, 43) Bu ayet-i kerime, sarhoşken namaz kılmayı men etmiştir. Bu durumda, beş vakit namazını hiç geçirmeksizin kılan bir sahabenin, gündüz iki namaz arasında içki içmemesi gerekiyordu. Aksi takdirde, yani gündüz iki namaz arasında içki içecek olsa, alkollü içkinin sarhoşluk edici tesiri geçmeyeceği için namazı kılamayacaktı. Belki yatsı namazından sonra içki içebilecekti. Bu durumda büyük bir sahabe kitlesi daha içkiden tamamen vazgeçmişlerdi. Çünkü alkole alışmış olan vücutlar, artık yavaş yavaş ondan uzaklaşıyordu.

3- “Ey iman edenler! İçki, kumar, tapmaya mahsus dikili taşlar, fal okları ancak şeytanın amelinden birer murdardır. Onun için bunlardan kaçının ki, murada eresiniz.” (Maide Sûresi, 90)

4-“Şeytan, içkide ve kumarda aranıza düşmanlık ve kin düşürmek, sizi Allah’ı anmaktan ve namaz kılmaktan alıkoymak ister. Artık siz hepiniz vazgeçtiniz değil mi?” (Maide Sûresi, 91)

Bu son ayet ile alkollü içkiler kesin olarak haram edilmiştir. Sahabelerden Hz. Enes (ra.) anlatıyor: Biz içki alemindeydik. Ben dağıtıyordum. Bir adam geldi “İçki haram edildi.” dedi. Arkadaşlar derhal “Şu içki kaplarını dök, temizle.” emrini verdiler. O haberden sonra kimse ağzına içki almadı.

güneşinzaptıyakın
30-11-2009, 23:44
...............Kur'anın inmesi ile bu eski gelenekte kölelikle beraber kalkmış oluyor.Günümüze kadar pek örneğide gelmemiştir. ne demişsin???

[QUOTE=La^...;265078............................Ayr ıca kölelikle ilgili ayette ben yanlış yazmış yada yanlış anlaşılmış ta olabililirim,neden Kur'an belki net olarak kaldırmadan,köleliği kaldırmaya teşvik etmiştir.O ayet o günkü şartlara inmiştir,İlgili ayetin mealini değil tefsini okumanız lazım............................................. ..................[/QUOTE]
Ne yazıyorsun sen?
Hala ilk söylediğin yalanın arkasında duramamanın ızdırabı ile okuyanlara misyonerlik bazında bir sürü bilindik ayetleri sıralamışsın, ben zinayı yasaklanan hadler olarak ayetleri bazında örneklerken sen zina yok demişim diye bir sürü ayet koymuşsun, anlamazmısın senin o yazdığın ayetlerden fazlasına vakıftır karşındakiler...

İlk sözün Kur'anla birlikte köleliğin kalktığını söylemek olurken, şimdi kalkmış ben ayette yanlış yazmış yada anlaşılmışım diyorsun, tüm hezimeti örtmek için bir sürü bilindik ayeti yazmışsın ve konuyu dahada karıştırmak istemişsin, olmazki değilmi? bak şimdi kim şirk koşuyormuş öğrendinmi? şimdi ne yapacaksın? Ayetin meali-tefsiri-önü-arkası her yönünü okuduğum gibi kölelik üzerine bir konu açtım ve oraya bir çok ayet yazdım okumanı tabsiye ederim, bundan sonra şirk koşmamak için bilgi sahibi olursun belki...

idilxselin
01-12-2009, 13:48
K.C. nickli vatandaş dinimizde 4 kadın vardır doğrudur ama bunun sebepleri olması lazım mesela kadının kocasının 2. 3. 4. eş almasına razı olması ve her kadın sırasıyla buna razı olması lazım aksi takdirde kıyılan nikah Allah katında geçersizdir. yani kadının rızası olmadığı takdirde evlenen erkek 2.3.ve 4. eşiyle evliliği kabul olmadığı için zina yapmış oluyo yani metres gibi. zaten dinimiz tek eşliliği daha uygun görmekte. evet peygamber efendimiz çok eşli evlilik yapmış ama bunun sebepleri var bunun yorumunu yapmakta bizim haddimize düşmez. zaten iyi bi araştırma yaparsanız efendimiz sadece hz. hatice hz. meryem ve hz. ayşeden çocuk sahibi olmuş. bunun zamanıda birbirleriyle çok farklıi hz. hatice vefat edince hz. meryemden bi çocuğu olmuş. sonra hz. ayşeyle evlenmiş ondan olmuş yani biraz kafa çalıştırırsanız aslında tek eşlilik. ayrıca cariye dediğiniz kişilerde türk hükümdarlarının eşi değil, sarayda görevli hizmetliler bu cariye kapatması saçmalığı ülkemize gelen masonlar yada misyonerler tarafından ortaya atılmış bir yalandır...

idilxselin
01-12-2009, 13:52
güneşinzaptıyakın nickli vatandaş sanada bi açıklama getireyim bilali habeşte bi köleydi hatırlatırım.

idilxselin
01-12-2009, 13:54
hem bi kere atma osmanlıda değil hiç bir türk tarihinde kölelik yoktu bunun nedeninide söyleyim çünkü göçebe toplumlarda kölelik olmaz nolur mantıklı şeyler yazın bu saçmalıklara gülmekten geberdim...

idilxselin
01-12-2009, 14:06
Allah'a ibadet edin ve O'na hiçbir şeyi ortak koşmayın. Ana-babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yakın arkadaşa, yolcuya, ellerinizin altında bulunanlara (köle, cariye, hizmetçi ve benzerlerine) iyi davranın; Allah kendini beğenen ve daima böbürlenip duran kimseyi sevmez. (Diyanet vakfı)

sen bunları demişsin bak bunada açıklama getireyim o zamanlarda arap toplumunda kölelik varmış araplar cahiliye döneminde kölelere çok kötü davranıyolarmış kuranda buna yasaklama getirmiş bunun nedeni köleliğin yaygın olması sonrada zaten kölelik azalınca dinimizde kölelik yasaklanmıştır.

idilxselin
01-12-2009, 14:11
bak kardeşim şu gelecek yazıyı bi arkadaşa da gönderdim buraya da koymaya luzum gördüm
bak kardeş. Kur'an alemlerin Rabbi Allah tarafından gönderilmiştir. Rabbim inşaallah size de bu hakikatları gösterir.
kölelikle ilgili bahsediyorsun bir ayetle seni aydınlatmaya çalışacam inşaallah
NİSA 36 - Allah'a ibadet edin ve O'na hiçbir şeyi ortak koşmayın. Sonra anaya, babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, akraba olan komşulara, yakın komşulara, yanında bulunan arkadaşa, yolda kalanlara, sahip olduğunuz kölelere iyilik edin. Şüphesiz Allah, kibirlenen ve övünen kimseyi sevmez.
''Sahip olduğunuz kölelere iyilik edin, Şüphesiz Allah, kibirlenen ve övünen kimseyi sevmez.'' bu ve benzeri ayetler Kur'an da çok var. kur'an hiç bir zaman şiddeti tavsiye etmez. şiddet ve terörü lanetler. Kur'an da emredilen şeyler şefkat merhamet ana babaya iyilik etme. el altında bulunan kimselere iyi davranma...vs.. hep bunları emreder.
Senin bahsettiğin kölelik kaba saba, kölenin kendisi aşağılanan, hep dövülüp, hor görülen köleliktir. işte kur'an buna şiddetle karşıdır. Yukardaki ayette de gördün. ''Allah kibirlenen ve övüneni sevmez'' diyor. Yani hiç bir kimse elinin altında bulunan kimseye hor bakamaz kur'an bu hor bakmayı şiddetle tard ediyor. ve kınıyor.
Kölelik bir bakıma hizmetçiliktir. hizmetçiliğin yer almasında ise hiç bir kusur yoktur. Mesela bir adam veya kadın yaşlanır, kendine para karşılığı hizmetçi tutar, hizmetçide bundan razı olur ve ona hizmet eder para karşılığı. Yahut zengin adam kendine hizmetli tutar. para karşılığı çalıştırır.
Burda hizmetçi veya köle diye tabir edilen şahsın ve hizmetini gördüğü kimsenin büyük sorumlulukları vardır.
Kur'an'da başlarınıza ve yöneticilerine itaat edin diyor. yukardaki ayette ise gördüğün gibi kölelerinize iyi davranın diyor. işte hizmetlinin ve efendisinin uyması gereken kurallar böyle sıralanmış.
Diyelim ki kur'an'da kölelik yasaklandı. o zaman zayıf aciz insanlar nasıl kendilerine bakacak bir köle yahut diğer tabirle hizmetli tutacak, o zaman insanlar daha fazla acı çekmezler miydi.
o zamanın dilinde hizmetliye köle denilmiş. bu zamanda hizmetli diye anılıyor. yani para karşılığı efendisinin hizmetini görme. bunda ne kusur varki. kur'an zaten bunların görevlerini söylemiş. birbirinize saygılı olun itaat edin demiş. yoksa şiddet söz konusu değil. o bakımdan bir çok ayette ''ameller takvaya göredir'' yer alır. Bir hadis-i şerif te ise ''arabın arap olmayana hiç bir üstünlüğü yoktur, üstünlük takvadadır.'' deniliyor. bu ayetlere ve hadislere muhalif hiç bir ayet ve hadis te yoktur. olamaz zaten. o bakımdan gözümüzle gördüğümüz gibi bazı insanların kölelerine hakaret etmeleri onları incitmeleri çok fena bir durumdur. kur'an böylelerini zaten şiddetle tekzip ediyor. kınıyor. yukarıdaki ayette denildiği üzere ''Kölelerinize iyi davranın, Allah kibirlenen ve övünen kimseyi sevmez'' diyor.
İşte bu ayet tüm problemleri çözüyor.
HİÇ BİR SORUN YOK

güneşinzaptıyakın
01-12-2009, 14:38
Bak canım ciğerim;
Kölelik hakkında; buradaki-linke-tıklayarak-kölelik-hakkında-daha-fazla-fikir-alabilirsin (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=14973) istersen.

Köle, köledir, ne demek kaba saba? seks kölesine cariye denir mesela, ne der ayet ceriyelerinizden fuhuş yapmak istemeyen varsa zorlamayın, bu ne demek kölelik var ve o dönemde sadece hizmetçi olarak değil aynı zamanda fuhuş sektöründe de çalıştırılıyorlar. Ayrıca hiç bir hakkı olmayan birisine nasıl bir İnsan muamelesi yapılır? neymiş kölenize iyi davranın denilmiş? böylece İnsancıl olunuyormuş! senin daha köleler için uygulanan İslam ceza hukukundan haberin yok galiba? Daha hadisler üzerinden yoruma bile girilmedi doğru dürüst konu hakkında...

Esas İnsancıl olan köleliği kaldırmaktır, varsa kölelikle ilgili takıntısı olan buyursun linkteki köle konusuna gelsin, bu konu yeteri kadar saptırılıyor zaten...

idilxselin
02-12-2009, 10:27
sen orada bi duracaksın bak me demiş kölelerinize iyi davranın kölelik zaten kötü bi anlama geliyor bundan kast edilende zaten köleliğin bir nevi kaldırılmış olmasıdır. kölelik o zamanlar çok yaygın olduğundan dolayı kaldırılamıcağı için bu şart getirilmiş çünkü bugün bile hiç bi iş bilmeyen bi insanı sokağa salsan aç kalır böyle bi durumda kölelikten söz edemeyiz üstelik şunu sana tekrar açıklayım eşinin rızası olmadan erkek başka eş alamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaazzz daha kafanın alması için kaç kere yazmam gerekir.

kentamun
24-05-2010, 19:48
ya şunu merak ediyorum.ALLAH ın varlığına binlerce delil var mesela biz bana bir tane olmadığına delil gösterin ama mantıklı uzatmadan O var O yoksa bizde yokuz İnsan onsuz duasız olamaz ben ALLAH ın olmadığına çok delil belge yazı yani gerçek aradım şim akılcı bir şey bulamadım ya alycı yorum yada küfürlü saldırgan cevaplar bana lütfen yokluğuna bir delil gösterin.onun için diyorumki LA İLAHE İLLALLAH MUHAMMEDÜN RASÜLULLAH..başka çaremiz yok O bize lazım

breymin
24-05-2010, 20:33
ya şunu merak ediyorum.ALLAH ın varlığına binlerce delil var mesela biz bana bir tane olmadığına delil gösterin ama mantıklı uzatmadan O var O yoksa bizde yokuz İnsan onsuz duasız olamaz ben ALLAH ın olmadığına çok delil belge yazı yani gerçek aradım şim akılcı bir şey bulamadım ya alycı yorum yada küfürlü saldırgan cevaplar bana lütfen yokluğuna bir delil gösterin.onun için diyorumki LA İLAHE İLLALLAH MUHAMMEDÜN RASÜLULLAH..başka çaremiz yok O bize lazım

Sayin kentamun,turandursun üniverstesini bitirdiyin gün allahininda yokluguna binlerce delil bulabilirsin,,,iyi okumalar ve hosgeldin...saygilar

earthling
28-05-2010, 01:25
kemal kilicdaroglu ile turan dursun birbirine benziyor mu yoksa bana mi oyle geldi?