Orijinalini görmek için tıklayınız : 19 Mucizesi Atatürk'te de var!
ATATÜRK VE 19 SAYISI
--------------------
1. 1881'de 19. yüzyılın bitimine 19 yıl kala doğmuştur.
2. Sağlığında, İngiliz İmparatorluğu Hükümeti Atatürk' ün doğum gününü tebrik için Türk Hükümeti 'nden sormuş, ATATÜRK 19 Mayıs 1881 diye yanıtlamış ve kayıtlara böyle geçmiştir.
3. 1900'de 19 yaşında Harbiye' ye girmiştir.
4. Çanakkale Savaşının zaferle sonuçlanmasında 19' uncu fırka' yı (tümen) kurmuş ve ona komuta etmiştir.
5. 19 Mayıs' ta Samsun' a çıkacak olan Atatürk' ün bindiği vapurda 19 yolcu vardı.19 Mayıs 1963 tarihli Cumhuriyet gazetesinde Prof.Dr. Tarık Zafer Tunaya' nın 19 Mayıs ve ötesi adlı makalesinden.
6. 19 Mayıs 1919' da Samsun'a çıkıyor. Bu tarihte 3 tane 19 rakamı vardır ki Atatürk' ün ömrü de zaten 3x19 dur. 19 Mayıs 1919' da iki ondokuz=38 yaşındaydı.
7. 19 yıl Türk Milleti' nin hakimiyetine bilfiil hakim olmuş, Türk Milletine Baş Komutan ve Devlet başkanı olarak hizmet etmiştir. (1919-1938)
8. Milli Mücadele' ye fiili olarak başlaması için komutanlara yaptığı konuşma ve Meclis' te Milli davanın gerçekleşmesi yolunda güdülecek siyasetin karara bağlanma tarihi de 19 Kasım 1919 'dur.
9. Sakarya Meydan Muharebesi' ni kazandıktan sonra, başarısına karşılık TBMM kendisine olan minnet ve şükranını belirtmek için 19 Eylül 1921' de kabul ettiği özel bir kanunla Mareşallik ve Gazilik ünvanı vermiştir.
10. Millete yayınladığı bir beyanname ile Osmanlı Devleti' nin hayat ve egemenliğinin sona erdiğini belirterek Türk Milleti' ni hayat ve bağımsızlığa kavuşturmak için, Ankara ' da olağanüstü bir Meclis toplantısı ve Türk Milleti' nin iradesini bu Meclise devretmeyi 19 Mart 1920 'de kararlaştırmıştır.
11. Hitabet sanatının bir şaheseri olan Büyük Nutuk' un sonundaki Türk Gençliği'ne Hitabesi de başlangıç cümlesiyle beraber 19 cümledir.
12. Büyük devlet adamı ve eşsiz kahramanın adı ve soyadı “ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ” 19 harftir.
13. "NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ". Bu saheser cümle 19 harftir.
14. "İSTİKLAL GÖKLERDEDİR" Ne rastlantıdır ki, Atatürk' ün bu sözleri de 19 harftir.
15. 10 Kasım 1938 (19x2x19) (10 Kasım günü saat 9 da 10+9=19) 3x19 =57 yaşında ölümlü yaşama gözlerini kapamıştır.
16. Cenazesi büyük bir merasimle 19 Kasım 1938 günü Yavuz zırhlısı ile İzmit' e götürülmüştür.
17. En Büyük Kahraman' ın ebediyete intikali üzerine arkadaşı ve halefi İsmet İnönü' nün Türk Milletine beyannamesi 19 cümledir.
18. Doğum ve ölüm yılları (1881 ve 1938), 19 sayısının katlarıdır.
19. İlk 19 yılda hazırlandı, ikinci 19 yılda siyaset ve askerlik alanında savaştı, üçüncü 19' uncu yılda devlet başkanı sıfatı ile hizmet etti.
19 Mucizesi diye bir şey yoktur.
Çok uğraşırsanız böyle mucizeleri her yerde bulabilirsiniz. İnternette kısacık bir araştırma ile George Bush'un 19 mucizesi (!) ni bulma şerefine nail oldum:
19 Mart 2003 - Bush, müttefik kuvvetlerin Irak'a saldırmaya başladığını halka açıkladı.
Dünya'nın en büyük sinema sitesinde Bush için 19 sayfa ayrıldı.
19 Mayıs 2005'te NBC gece haberlerine katıldı.
Dünya'nın ünlü dergilerinden Time tarafından 2004 yılının insanı seçildi ve bu konu hakkındaki makale 19 Aralık 2004'te yayınlandı.
İsterseniz daha da fazlasını bulabilirim.
Nitekim Kur'an'da 19 mucizesi ortaya atıldığında dört elle sarılanlar, Atatürk ve 19 mucizesi piyasaya çıkınca geri adım attılar ve bunu reddetmeye başladılar.Hala sürdürmekte olanlar varsa da ilk çıktığındaki etkisi yok artık.
istendikten ve uğraşıldıktan sonra her şey hakkında sayı mucizeleri uydurulabilir.ben de daha önce karşılaştığım uydurma bir sayı mucizesini aşağıya kopyalıyorum.
Sihirli 11
11 Eylul olaylarindan sonra internette dolasan bir metnin turkce cevirisi:
Saldirinin gunu: 9/11 9+1+1 = 11
11 Eylul, yilin 254. gunudur: 2+5+4=11
11 Eylul'den sonra, yilin sonuna dek 111 gun vardir
Iran/Irak'i aramak icin kullanilan uluslararasi telefon kodu:119
1+1+9=11
Ikiz kuleler, yan yana dururken 11 rakami gibidir
Kulelere carpan ilk ucagin ucus numarasi 11
New York eyaleti Birlesik Devletlere katilan 11. eyalettir
New York City: 11 harften olusur
Afghanistan: 11 harften olusur
The Pentagon: 11 harften olusur
Ramzi Yousef: 11 harften olusur (1993'te WTC'ye yapilan saldirinin sorumlusu)
11 numarali ucusta 92 yolcu vardi: 9+2=11
77 numarali ucusta 65 yolcu vardi: 6+5=11
Aman Tanrim! Acaba ne kadar endiselenmeliyim? Saklanmaya gidiyorum. Birkac hafta sonra gorusuruz.
Bir dakika, "YOU CAN'T HIDE" (ingilizcede: saklanamazsin) yine 11 harfli! Ne yapmaliyim? Bana yardim edin. Teroristler pesimde.
Dunya gezegeninde saklanabilecegim bir yer olmali. Fakat, hayir... "PLANET EARTH" (dunya gezegeni) yine 11 harf!
Belki Nostradamus bana yardim edebilir. Fakat ona guvenebilir miyim? "NOSTRADAMUS" kelimesi de yine 11 harfli!
Biliyorum, kizil hac (the red cross) bana yardim edebilir. Hayir edemezler. "THE RED CROSS" (kizil hac) yine 11 harfli! Onlara da guvenemem.
Demek ki kendi kendimi savunmaliyim. Fakat "SELF DEFENCE" (kendini savunma) yine 11 harfli!
Biri bana yardim edebilir mi? Herhangi biri? Lutfen bana e-mail gonderin. Hayir gondermeyin. Cunku "SEND ME EMAIL" (bana e-mail gonderin) yine 11 harfli.
Bunun bir sonu gelecek mi? Deliriyorum! "GOING INSANE" (delirmek) yine 11 harf!
Hayir. Sanirim yalniz olecegim. "I'LL DIE ALONE" (yalniz olecegim) 11 harfli olmasina ragmen.
Aman Tanrim, yeni farkettim ki, Amerika mahvaldu. Cunku Amerika'nin bagimsizlik gunu 4 Temmuz: 7+4=11!
Not: "IT'S BULLSHIT" (Bu bir sacmalik) yine 11 harfli.
[web:3b6646dd7d]http://www.geocities.com/bilimseldusunce2001/[/web:3b6646dd7d]
Turan Dursun ve 19 mucizesi diye bişey olsa ne matrak olurdu.:)
Böyle birşey karşısında islamcıların yüzünü görmek isterdim. :D
Aslında Ben İslamcıların nefret ettiği bir kişiye böyle yapmak istiyorum. Örneğin George Bush için yaptım işte yukarıdaki gibi. Biraz daha araştırsam eminim daha sayfalar dolusu bulabilirim. Bu bulduklarım 19'un katı falan da değildi henüz, o kat meseleleri de çok güzel olur :)
Turan Dursun'dan da bulursan güzel olur, arkandayım. ;)
Turan Dursun'dan da bulursan güzel olur, arkandayım. ;)Yani şimdi Bush ile T. Dursun'u karşılaştıramayız ki. Bush hakkın da milyonlarca kaynak var, T. Dursun hakkında çok sınırlı. O açıdan bu iş biraz zor ama olursa harika olur.
Hatta din bu, serilerinde 19 mucizesini bulursak :D
Babam Turan Dursun kitabında bulabilirsin belki. :)
19 olması şart değil, allah ne verdiyse... :D
Babam Turan Dursun kitabında bulabilirsin belki. :)
19 olması şart değil, allah ne verdiyse... :DBen bi karıştırayım, ama siz de bakın bu sırada bir şeylere ki daha fazla veri toplayalım. O zaman bu mucize iddiaları nasıl da çökecek!
ngcoskun
31-12-2005, 13:09
ben de varım.araştırmaya ve özellikle de 19 sayısını bulmaya özen göstereceğim.hadi herkese kolay gelsin
19 yaşında evlenmiş.
Doğduğu ve öldürüldüğü yılların ilk 2 rakamı 19.
Doğum ve ölüm yıllarının son 2 hanesi ile öldüğü ayın toplamı 19'un katıdır.
eylül ayında öldürülmüştür.eylül yılın 9. ayıdır.
34+90+9=133
133/19=7 19' a TAM BÖLÜNÜR.
şimdilik bu kadar.
Turan Dursun'un Babası "19" yaşında evlenmiştir.
Babam Turan Dursun, Kitabının 19. Dipnot'u, Atatürk'ün zamanında "aferin" dediği şeylerin, T. Dursun zamanında TCK'da suç olması gibi çok büyük bir tezatı ifade etmektedir.
1976'ya kadar TRT gibi büyük bir kurumda programlar yapmıştır. 19 ve 76. 76, 19'un katıdır. (19 x 4) Aslında 1976 de, 19'un katıdır. (19 x 104)
1957 yılında askerliğini tamamlamıştır. 19 ve 57. --- 57, 19'un katıdır. (19 x 3) Aslında 1957 de, 19'un katıdır. (19 x 103)
Babam Turan Dursun, Kitabı'nın 91. sayfasında, Ünlü Müslüman Yazar Şehrestâni'nin Dini Kuralları yetersiz bulması gibi dikkat çekici bir durumdan bahseder. bahseder. 91'i tersten okursak. 19 rakamına ulaşırız; ki bu arada, bu sözleri cesurca söyleyen yazarın doğum Tarihi'nin son iki rakamı ise 19'un katıdır. (19 x 4=76)
19 Mucizesi gibi çok önemli bir iddia çürütme çalışmasına başladığımız bugün, "Turan Dursun" sitesinde yapılan son ankette tam 19 tane yorum bulunmaktadır.
Turan Dursun, Askerliğini bitirdikten 19 yıl sonra da, TRT'de program yapmayı bitirmiştir.
Turan Dursun'un hazırladığı "Allah" isimli kitapta, 152 kez, "Tanrı" sözcüğü tek başına kullanılmıştır. 152 ise 19'un katıdır. (19 x 8 = 152)
Allah isimli eser vakt-i zamanında Turan Dursun sitesinde e-kitap olarak sunulmuştur. Bu kitap tam 57 sayfadır. 57 de 19'un katıdır. (19 x 3 = 57)
ngcoskun
03-01-2006, 15:41
oooooo
siz benden hızlı çıktınız arkadaşlar.ama iyi de oldu.ben çalışmaya başlayamamıştım henüz.malum iş güçten fırsat olmuyor herzaman.
Ya arkadaşlar;
İslamcıların 19 Mucizesini çürütmek amacıyla çıkarılmış, hem de çok çok uygun bir Atatürk ve 19 Mucizesi var iken ve bu yayınlandıkça İslamcılar geri adım atmış iken, ben de bu amaçla bu başlığı açmış iken, altına da 2.yazımda uyarı niteliğinde mesajımı yazmış iken, Turan Dursun'a zorlama ile çıkarmaya çalışılan 19 mucizesi ne oluyor? Hem de Atatürk ve 19 başlığının altında..
Gidin 19 mucizesini Kur'an için yapanların topicleri altında yapın bu çalışmayı da bir işe yarasın?
Geçenlerde yaptığım blogun istatistiğinde bugüne kadar 6666 hit aldığı yazıyor. Acaba hikmeti nedir? Yoksa ben de eriyor muyum? Bu blogcu'nun bize oynadığı bir oyun mudur? Kuran'la uğraşma, bak seni çarpar, kışlık kömürü bedavaya getiririz mesajı mıdır? Yakında 114'li bir şey bekliyorum. 19 olayı artık gerilerde kaldı. İlerleyelim beyler.
Sargon 6666 ziyaretçi mümkün değil bu kadar kısa zamanda. Bence blog mod.larının işi olsa gerek.
Ben bugünlerde bloğumun şifreli kısmına giremiyorum yazmak için. Tam tıklanacak kısımda reklam var. Ben de engelleniyor muyuz diye düşünmeye ve blogculardan kuşkulanmaya başlamıştım. Bu reklam sen de de var mı? Nasıl aşıyorsun?
Atatürk ve 19 mucizesi(!) eski televizyoncu Cenk Koray'ın bir halusinasyonudur. Bir kuyuya bir taş atmıştır, şimdi bazıları o taşta hikmet aramaktadır. Cenk Koray'ın oğlu da genç yaşta, babasından çok önce, *nedense 'cama kafa atarak' ölmüştür. Benim babam da bana 'Kıymet, senin adında 19 harf var, zaten de normal şartlarda Temmuz'un 19'unda doğman gerekiyordu ama sen sezaryenle 29'unda doğurtuldun. *Zaten ana rahmine düşmen de Ekim'in 19'udur. Sen dokuzların, ondokuzların çocuğusun evladım' deseydi, muhtemelen ben de seneler evvel cama kafa atar, şimdi buralara yazıyor olmazdım.
Pante, bu 6666 ziyaretçi değil tabii. hit yani yapılan vuruş sayısı. Bunların 1600'ü falan da bana aittir. Ziyaret sayısı 512. Seninkini daha çok kişi ziyaret etmiştir. Şiirli, şarklılı falan yapmışsın. Benimki epey kuru bişey.
İstatistiklerden bakıyorsun. Blogların admin bölümüne şu adresten giriyorsun.
http://www.blogcu.com/
Kullanıcı yüzünde oraya o reklamı herkese koymuşlar. İğrenç bişey. Bende de duruyo.
NedimYilmaz
20-07-2006, 20:23
İnsanlara böyle sözde mucizeler sunulmazsa, başka türlü nasıl inanırlarki kendilerine..
Her zaman dediğim gibi, tüm dinler korkuya yatar. Mitoloji zamanlarını gözümün önüne getirdiğimde Zeus'un insanlara söyledikleri benzerdir.. Mucize..