26-12-2005, 23:21
evet, güzel tartışmalarımız oldu sizlerle.. ama son zamanlarda farkettim ki artık tartışabilecek bir şeyimiz kalmadı din konusunda. başlangıçta bir geri ileti almak istiyordum düşüncelerim için, ve bunlara karşı toplumun direnci ne olur onu görmek istedim, bunun yanında bir de din denen illetten toplumu kurtarmak istedim. alacağımı büyük ölçüde aldım. bu forum deneme yapmak adına(düşünceleri denemek) çok faydalı. hep böyle bir forum olmalı. ancak burada süreklilik sağlamanın bu saatten sonra ne bana ne de diğerlerine faydası olacak. "türk toplumu ve din" kafamdaki resmini büyük ölçüde oluşturdu zaten. yoğun çalışmaya bağladığım bu zaman dilimi içersinde din konusu hedonist kaidelerime uymadığı için(haz optimizasyonu) beni meşgul eden bir unsur olmaktan çıktı. forumdaki konulara öküzün denize baktığı gibi bakmaya başlamamla beraber farkettim ki gitme zamanı gelmiş. başta Cem'e, site yönetiminde etkili arkadaşlara, mutezileye emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. seneye belki ben de bir forum açarım ama paralı olur. bence din bilgisi bile paralı olmalı. din çok şey değiştiriyor ve para hakediyor, felsefe de öyle. insanlar hep felsefeyi madde olmadığı için beleşe getirmeye çalışıyorlar. iki düzgün laf edince kız senden etkileniveriyor ve yaklaşmaya çalışıyor, sonra diyor ki " usrenin çok güzel konuşuyorsun". biliyorum, güzel konuşanı mantıklı olanı ve iyi bir felsefeyi herkes ister. peki karşılığında sende olup da benim alacağım ne var? sürüsüne bereket bir ton hatun var senin gibi. tohumunuza da para saymadım üstelik, sizi bana sayıyla da vermediler(bu sanayici sözlerini çok severim). insanlar düşünmek ve kendi hayat yollarını oluşturmak yerine beleşe muhammedinkine konuyorlar, kendisinin de söylediği gibi o bu hizmetten para almamış. çünkü vicdanen düzeltilmesi gereken bir durum varmış ortada. artık böyle bir durum yok, bundan sonra düzeltilmesi gerekenler lükse kaçıyor, ve her lüks parayı gerektirir. nasıl bir programcı yazdığı program için para alıyorsa dini programlayan kişi de din için para almalı. ateizmle hayatlarına refah sokacaksak birilerinin bu bedava olmamalı. bunun için bütün durumları düşünüp çözüm üretiyoruz, algoritma yazıyoruz; karşılığında hiç bir şey almayalım mı? hayır, sağlam ve profesyonel bir din hayat yoludur. bu beleş olamaz. tüm ayrıntılarına kadar yazdığım çeşitli dinler var. bunları satacam sitemde. ama ne şekilde bir dinin lisansı alınır onu henüz çözemedim. hukuk henüz o kadar gelişmedi. din beleşmi olmalı adında bir anket yapmak isterdim ama bu veda yazım olduğu için o işe girmiyorum. benim farkettiğim bir şey oldu; amerikada bir çok ateist site üyelik için para ya da bağış istiyor, çok mantıklı bence. para beraberinde profesyonelliği getirir. burada yazanlar para vererek üye olmuş olsa yazdıklarına daha çok özen gösterirler. hele bir de yazacakları miktara kota koysan o zaman dil hatası bile yapmazlar.
vesaire vesaire.
dip not: hatunun birine anlatırsın, öğretirsin, seni zeki bulur, beğenir, senden mutlu yaşaması için gerekli yaşam felsefesini alır ve sonra gidip onla olur. niye onla olur? bu sorunun cevabını beleş olarak veriyorum ama üzerinde düşünme zahmeti sizin:" altını değerli gösteren biziz, altın bizim paramızı beğenseydi(paramıza değer verseydi) o zaman biz ona değer vermezdik"
hoşkalın(niye hoşça denirse.. kibar çocuklar)
vesaire vesaire.
dip not: hatunun birine anlatırsın, öğretirsin, seni zeki bulur, beğenir, senden mutlu yaşaması için gerekli yaşam felsefesini alır ve sonra gidip onla olur. niye onla olur? bu sorunun cevabını beleş olarak veriyorum ama üzerinde düşünme zahmeti sizin:" altını değerli gösteren biziz, altın bizim paramızı beğenseydi(paramıza değer verseydi) o zaman biz ona değer vermezdik"
hoşkalın(niye hoşça denirse.. kibar çocuklar)