PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : hoşçakalın

26-12-2005, 23:21
evet, güzel tartışmalarımız oldu sizlerle.. ama son zamanlarda farkettim ki artık tartışabilecek bir şeyimiz kalmadı din konusunda. başlangıçta bir geri ileti almak istiyordum düşüncelerim için, ve bunlara karşı toplumun direnci ne olur onu görmek istedim, bunun yanında bir de din denen illetten toplumu kurtarmak istedim. alacağımı büyük ölçüde aldım. bu forum deneme yapmak adına(düşünceleri denemek) çok faydalı. hep böyle bir forum olmalı. ancak burada süreklilik sağlamanın bu saatten sonra ne bana ne de diğerlerine faydası olacak. "türk toplumu ve din" kafamdaki resmini büyük ölçüde oluşturdu zaten. yoğun çalışmaya bağladığım bu zaman dilimi içersinde din konusu hedonist kaidelerime uymadığı için(haz optimizasyonu) beni meşgul eden bir unsur olmaktan çıktı. forumdaki konulara öküzün denize baktığı gibi bakmaya başlamamla beraber farkettim ki gitme zamanı gelmiş. başta Cem'e, site yönetiminde etkili arkadaşlara, mutezileye emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. seneye belki ben de bir forum açarım ama paralı olur. bence din bilgisi bile paralı olmalı. din çok şey değiştiriyor ve para hakediyor, felsefe de öyle. insanlar hep felsefeyi madde olmadığı için beleşe getirmeye çalışıyorlar. iki düzgün laf edince kız senden etkileniveriyor ve yaklaşmaya çalışıyor, sonra diyor ki " usrenin çok güzel konuşuyorsun". biliyorum, güzel konuşanı mantıklı olanı ve iyi bir felsefeyi herkes ister. peki karşılığında sende olup da benim alacağım ne var? sürüsüne bereket bir ton hatun var senin gibi. tohumunuza da para saymadım üstelik, sizi bana sayıyla da vermediler(bu sanayici sözlerini çok severim). insanlar düşünmek ve kendi hayat yollarını oluşturmak yerine beleşe muhammedinkine konuyorlar, kendisinin de söylediği gibi o bu hizmetten para almamış. çünkü vicdanen düzeltilmesi gereken bir durum varmış ortada. artık böyle bir durum yok, bundan sonra düzeltilmesi gerekenler lükse kaçıyor, ve her lüks parayı gerektirir. nasıl bir programcı yazdığı program için para alıyorsa dini programlayan kişi de din için para almalı. ateizmle hayatlarına refah sokacaksak birilerinin bu bedava olmamalı. bunun için bütün durumları düşünüp çözüm üretiyoruz, algoritma yazıyoruz; karşılığında hiç bir şey almayalım mı? hayır, sağlam ve profesyonel bir din hayat yoludur. bu beleş olamaz. tüm ayrıntılarına kadar yazdığım çeşitli dinler var. bunları satacam sitemde. ama ne şekilde bir dinin lisansı alınır onu henüz çözemedim. hukuk henüz o kadar gelişmedi. din beleşmi olmalı adında bir anket yapmak isterdim ama bu veda yazım olduğu için o işe girmiyorum. benim farkettiğim bir şey oldu; amerikada bir çok ateist site üyelik için para ya da bağış istiyor, çok mantıklı bence. para beraberinde profesyonelliği getirir. burada yazanlar para vererek üye olmuş olsa yazdıklarına daha çok özen gösterirler. hele bir de yazacakları miktara kota koysan o zaman dil hatası bile yapmazlar.
vesaire vesaire.
dip not: hatunun birine anlatırsın, öğretirsin, seni zeki bulur, beğenir, senden mutlu yaşaması için gerekli yaşam felsefesini alır ve sonra gidip onla olur. niye onla olur? bu sorunun cevabını beleş olarak veriyorum ama üzerinde düşünme zahmeti sizin:" altını değerli gösteren biziz, altın bizim paramızı beğenseydi(paramıza değer verseydi) o zaman biz ona değer vermezdik"
hoşkalın(niye hoşça denirse.. kibar çocuklar)

26-12-2005, 23:37
bir de kaydımı siliyorum şimdi, bundan sonra usrenin adıyla biri yeniden bir hesap alırsa şuandan itibaren bu nick altında yazılanlardan mesul değilim.

exclusive
26-12-2005, 23:54
Yolun açık olsun...

arada uğra bence, öyle hiç uğramamazlık etme. hem şu veda yazında bile o kadar çok konudan bahsetmişsin ki "artık konuşacak bişey kalmadı, herşeyi konuştum" düşüncesiyle ayrılman hiç de doğru gözükmedi bana

Yahu ben daha yeni geldim herkes gidiyo biri hacca gidiyo, biri askere, usrenin hepten terketti...

aspartam
27-12-2005, 00:49
Olmadı be.Arasıra yazılarını okuyup eğleniyordum.Beni bir eğlenceden mahrum ediyorsun şimdi.Neyse arasıra mail at,mektup at,irtibatı kesme.

exclusive
27-12-2005, 01:09
bu arada kkopi vardı bi ara... o da kayboldu... enson boyundan büyük laf etmişti sonra haber alamadık kendisinden... Kayıp ilanı felan mı versek acep :)

ngcoskun
27-12-2005, 12:20
gitmesen iyi olurdu ama sanırım gitmişsin.
ben bir kaçgündür giremiyordum.bugün yazını okuynca üzüldüm.umarım tercihini değiştirirsin.değiştirmeyeceksen de birgün tekrar görüşmek üzere.
sana öel mesaj yazmıştım.üyeliğini sildin mi bilmiyorum ama umarım okuyabilirsin

burkay
27-12-2005, 13:32
gene uzun bir yazi yazmissin ama içinde tutulacak gene hiçbirsey yok sen olsn da olmasanda hiçbir sey degismeyecek duygu sömürüsüne gerek yok ... bu yaziyi yazmamdaki sebeb su en son allah hakkindaki yorumun dan dolayi bunu yazdim ... sen zaten knock out olmussun ...

sargon
27-12-2005, 14:04
Hayret bisey ya. Sigarayi biz biraktik, baskalari agresiflesiyo. usrenin, seni sevdik, bi daha gel. Zaten ben inaniyorum ki, usrenin dayanamayacak yine gelecektir. Belki de baska bir nickle bizi izliyodur bile. Bazen ben de boyle birkac ay gidiyorum, isimle gucumle ugrasiyorum, sonra bir bosluk bulunca tekrar donuyorum.

Haa, bak cevirilerden birini yaptin, digerini ektin, unuttum sanma. Isa ile ilgili olan ceviriyi daha dolapta tutuyorum. Bi daha geldiginde basina saracam. Hoscakal, yine bekleriz.

Mutezile
27-12-2005, 14:14
Kkopi (bilinmiyor nereye), Materyalist (üyelikten istifa), Usrenin (üyelikten istifa), Ebabiyl (hacca), Alümünyum (asker ocağına)..

Bu arkadaşlar ile kurulan Fikri dostluklar -çoğu zaman fikri ayrılıklar ile sonuçlandıysa da - bence çok güzel bir görüntü idi.

Bazen ne kadar zor gelse de karşıdakinin düşüncelerine tahammül etmek,
karşıdaki insana saygı duymak çok önemli bir erdem. Bu fikir teatilerinden
bazen münakaşalardan; ne yazık ki bazen de hakaretlerden benim öğrendiğim:

Farklı düşüncelere t a h a m m ü l etmek..

Olabildiğince - empati - kurmak.

Ne olursa olsun o kişiye duyulan saygının tamamen yok olmasına izin vermemek..

Ebabiyl, Alümünyum ve Aspartam, Burkay vb arkadaşlardan öğrendiğimi hiç bir kaynak kitap veya web sitesinden öğrenme imkanım asla olamazdı.

Kastettiğim ''Bilgiyi'' öğrenmek değil.

Onların İslamı, Hayatı yorumlamaları fikri referansları hakkında az çok bir fikir edindim. Hiç bulunmadığım ortamları (fatih- çarşamaba / sohbetleri -dini ilimler dersleri vb ) onların gözüyle ''görme'' fırsatı buldum.

Mrcahit'in ve sanırım aspartamın aktardığı sohbet ortamlarını gözümde canlandırmaya çalıştım. 124 000 peygamber ile 3 Kitab'ın (Zebur - Tevratta Mezmurlar bölümünde zaten) gönderildiği önermesi, Mushaf'ın ilk derlenmesi, Hayatu's-Sahabe, Siyer....Aynı şeyleri okuyup; yine n e k a d a r farklı şeyler g ö r m e m i z d e k i Hikmeti şimdi daha iyi anlıyorum.

ege-sum
31-12-2005, 02:06
Bende bırakıyorum rab sizinle olsun...

31-12-2005, 13:55
ben de bırakıyorum
hoşçakalın