PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Buyrun birde su genc arkadasiniziin yazdiklarini okuyun

Astrahan
27-12-2005, 10:28
Kurumus yaprak olsam, bir corak toprak olsam , icmem bir yudum senden ,Kerbelada su olsan...Demis asigin biri sevdigi icin.
Ve bu sözleri nefret etigi icin degil, sadece sevdigi icin demis.

Siteye uye olmadan önce biraz baktim neler yazilmis neler cizilmis diye ve karar verdim uye oldum.
Herkeze selam olsun..!!

Dinim islamdir ,Allahin kuluyum her ne kadar gunahkar olsam.
inancim sonsuzdur her ne kadar uygulamasam.

Aska ve sevgiye inaniriz ama sevmenin,de bir ibadet oldugunu bazen dusunmeyiz.
Oysaki sevgiyide,de aski,da gözlerlen göremeyiz.
Ama göremedigin ask ve sevgi icin izdirap ve aci ceke bilirsin mutlu olabildigin gibi.

Dunyanin tesadufler uzere olsutugunu dusunebilirsiniz, ama sevdiginiz biri öldugun,de bu bir tesaduf diye bilirmisiniz aglamadan ve uzulmeden?

Yagmur yagsada, kar yagsada, hava sisli olasada vs gunes dogar her gun, isiginla bizi aydinlatir, Bu bir tesaduf diyebilirmisiniz?
Veya gunes yarin dogmasa buda tesaduf nasil olsa yarin yine dogarmi dersiniz?

Her sey tesaduf eseri ise, biz insanlar neden calisiyoruz, neden her sey bedava degil, neden fakiri var zengini var.
Neden sagliklisi veya sagliksizi var.
Her sey tesaduf olsa neden en dinsizi en imansizi bile aciyi hissetigi zaman Allahim veya Tanrim diyor.?

Her sey tesadufse neden ölumden korkuyorsunuz?

Kendinize su soruyu sorun ve durustce kendinize cevap verin, ölumden korkuyormuyum diye.

Allah her gun hepimize mucizeler gösteriyor, görmiyenler kör ,duymiyanlar sagir.
Görmiyenler ve duymiyanlar sadece gözlerinin görmek istedigini kulaklarinin ise duymak istediklerini duyarlar.

İki parmagının ucunu gözune koy. Bir sey
görebiliyor musun dunyadan? Siz göremiyorsunuz
diye bu alem yok degildir.

Nefsin, üzüm ve hurma gibi
tatlı seylerin sarhosu oldukca,
ruhununuz uzum salkımını görebilir,mi?

Bugun Amazon ormaniin en derininde veya cölun ortasinda dunydan haberi olmayan insanlar vardir.
Ve bu insanlar bile bir yaraticilari oldugunu bu sitedeki bazilari gibi mantik hesabi yapamadan dusunebiliyor.
Ve cölde bir cicek bile acmazken o insanlar etrafindaki mucizeleri görebiliyor.
Ve en kötu sartlarda yasamasina ragmen sukur ediyor.

Susuz kaldiklari halde ask yuzunden izdirap ceken bir asik gibi ICMEM BIR YUDUM SENDEN KERBELADA SU OLSAN demiyor.

BAZI arkadaslar kitaplardan okuyarak ve mantik hesaplari yaparak evrenin tesafuler uzere kurulduguna inaniyor.
isin aci tarafi yine bu kitaplari okuyarak ve mantik hesabi yaparak, gözlen görulen ve görulmeyen her seyin yaraticisi olan Allahi inkar ediyorlar.

Okudugunuz kitaplari insanlar yazdi, ve bir kitapa varliginizin sebebini inkar edebiliyorsunuz.
Bu tesaduf olmali.
Ama anlamadigim bir sey var, beyninizle mantik hesabi yapiyorsunuz , Beyninizdemi bir tesaduf eseri?

Parmaginiza bir igne batsa acinin sinyali beynizden gidiyor, budami bir tesaduf.

Super cagda yasiyoruz, teknolojinin her turlusu var.
Öluyu diriltsinler ozaman, veya beynimdeki dusuncelerimi alsinlar yerine baska bir sey eklesinler.

Belkide aranizda en genc olani benimdir yasim 23 ama size sunu söylim yazimi bitirmeden önce.

Annelerinize sorun yuce Allahimizin varligini veya yoklugunu....Onlar sizin okdugunuz kitaptanda ,hocalarinizdanda daha iyi bilir,
Sizi 9 ay karninda tasiyan onlardi.

Belkide bir cogunuz tahsili insanlarsiniz ama her seyin tesaduflerden bir eser olduguna inanarak ne olursaniz olun bir anlami kalmaz...Bunu anliyamazsiniz simdi belki ama bir gun sikintiya dustugunuz,de Allahim dediginiz,de anlarsiniz.

Allah kimseyi yolundan ayirmasin, Allah hepinizin yol göstericisi olsun.

sodomo
27-12-2005, 10:41
Astrahan hoşgeldin diyorum öncelikle.

"Aska ve sevgiye inaniriz ama sevmenin,de bir ibadet oldugunu dusunmeyiz. " demişsin ve de ne güzel demişsin. Bence bu sitede sevginin ibadet olduğuna inanan insan pek fazla değil ama olsun biz yine de hatırlatalım fırsat buldukça.

Bende Hayyam dan bir ilave yapayım o güzel sözlerine ;

Bu kadeh bir bedendir, cana gebe!
Bir yasemindir, erguvana gebe!
Hayır; yanlış; ne odur şarap ne bu:
Bir sudur, bir su ki yangına gebe

sargon
27-12-2005, 11:39
Hosgeldin Astrahan. Yasin 23 ama cok guzel yazmissin. Cok iyi bir vaiz olabilecegini dusunuyorum senin. Bu kadar lafi nerden buldun yahu. Hele sunlar harika

İki parmagının ucunu gözune koy. Bir sey
görebiliyor musun dunyadan? Siz göremiyorsunuz
diye bu alem yok degildir.

Nefsin, üzüm ve hurma gibi
tatlı seylerin sarhosu oldukca,
ruhununuz uzum salkımını görebilir,mi? (Astrahan)

Ben bu hoca, vaaz kulturune hayran kalmisimdir. Gercekte bisey soylemezler, yani tartisacak cok bisey yoktur soylediklerinde, ama oyle bir duygulu, oyle bir icten soylerler ki, tartisma istegi uyandirmaz insanda, kiskirtmaz adami. Iste bu olayi gordum sende de. Butun soylenenler evren tesaduf mudur yoksa bilincli tasarim urunu mudur uzerine kurulu, ama sanki okuyan herseyin yerlestirildigi, mantik yuceligine ulasmis bir hoca vaazi gibi duruyor.

Ancak bu vaazlar muminler icindir. Onlar sadece tebessumle hocayi dinleyim, yumusayip terapi seansindan cikar giderler. Burasi biraz zor yer Astrahan. Vaaz kir, biraz kafamizi gozumuzu yara yara tartisiyoz burda. Mantigini koyacan, ispatlayacan, kanit getirecen, interneti karistiracan, kitaplari ortaya dokecen. Yazdigin her satirin mantigi sorulur, ona gore.

Neyse, saka yapiyorum canim. O kadar da ustune gitmiyoruz insanlarin. Iyi yazmissin. Bundan sonra vaazi daha az, mantigi daha bol yazilarini bekleriz.

Ya da siz ikiniz sodomo ile sevgi uzerine yazin. Ama bunu inanmak, inanmamak falan gibi seyleri ispatlamak icin kullanmadan. Teizmi, ateizmi karistirmadan, acin bir forum basligi sevgi uzerine yazin gitsin. Gerilimli tartismalardan sikildikca oraya bakalim.

Hep su sigara yuzunden, hep.

exclusive
27-12-2005, 12:00
Sargon sigarayı bırakmak yaramamış sana çok agresifsin...
Hocam hıcını benden çıkar http://img363.imageshack.us/img363/1785/330fh.gif vur kafama kitabı rahatla ne diyim :)

Ben islamın tanrısını "sevgi" ve "aşk" gibi kavramlarla bağdaştıramıyorum nedense.. Sanki "azap", "gazap", "helak" vs. daha uygun gibi...

ngcoskun
27-12-2005, 12:37
sevgi pıtırcığı arkadaşımız Asrahan öncelikle hoşgeldin.
bir ateist olarak yazdıklarını huşu içinde okudum.sargon arkadaşın yazdığı gibi o kadar duygulu yazmışsın ki kışkırtmıyor insanı tartışayım bu konuda diyemiyorsun.ama maalesef ki hayat bu kadar duygusal değil.dinler desen hiç değil.allah desen zaten yok.bir bayan olarak duygulu yazıları severim.burda ne işin var o zaman dersen duygu gerçekleri ve mantığı saklamanı içinde yaşamanı sağlıyor.duygularını geçici olarak rafa kaldırmalısın ki bu forumda dişe diş kana kan tartışabilesin.-o kadar da değil tabi ama tartışmacı arkadaşlar da iyi bilir bunu-yani biz burda bir topluluğuz.aynı paydayı paylaşan bir topluluk.birbirimize kızsak da tartışsak da birimiz içimizden ayrılırken vedasına herkes birşeyler yazar.aslında çaktırmadan severiz birbirimizi.

şu cümene bir cevap verebilirim belki.
Her sey tesaduf olsa neden en dinsizi en imansizi bile aciyi hissetigi zaman Allahim veya Tanrim diyor.?
çünkü çocukluğumuzdan beri bize aşılanan din fikrini o kadar benimsemişiz ki ondan vazgeçsek bile izleri kalıyor.hala daha kızınca "allah kahretsin" diyorsak bu allaha inandığımızdan değil.alışkanlıktandır.

sevgi, duygu güzel şeyler ama dinlerde olduğunu söylemek zor.

sodomo
27-12-2005, 13:27
maalesef arkadaşlar sevginin okulu hayatın kendisidir öyle derslerde hocalar falan öğretemiyor bunu üstelik çok da çetin bir yol o yüzden adım adım ilerleyebiliyoruz ne kadar istesekde . Düşüncelerimiz herzaman kışkırtıcılık arar haz duyar güdülerimiz gibi kışkırtılmaktan, bir eğlencedir herşey düşüncelerimiz için bir oyun gibidir hayat lakin sevgi için ise çok ama çok ciddi yerdir bu dünya çünkü ancak sevgi görür güzellikleri , sevgi yaşar mutlulukları, sevgi katlanır zorluklara, ahlara vahlara.....

Bakın ne demiş Hayyam ;

Bir yürek ki yanmaz, yürek denir mi ona?
Sevmek haram, yüreğinde ateş olmayana.
Bir gününü sevgisiz geçirdinse, yazık:
En boş geçen günün o gündür, inan bana

Astrahan
27-12-2005, 18:48
Öncelikle beni hos karsiladiginiz icin herkeze tesekkuru borc bilirim.

Arkadaslar islam dini zanetiginiz kadar bir anda cözulecek ve her seyi anliyabileceginiz kadar basit degil.
Arastirdikca icinden cikamaz ve baglanirsiniz.
Ben inanmiyorum ki sizler Allahin yok olduguna karar verdigiz an Islam dinini yeterince bilmiyordunuz.

Karsi cinste birine asik olan kisi ona sevgi yuklu siirler yazar, Siirin icinde nefret görsek bile o nefret sevgiden dogar.

Bizlerin Allaha olan sevgisi ona olan askimiz bir tesaduf degil, bu sizlere yazmis oldugum sözler tesaduf degil.
Bazi deyislerin kaynagini arastirirsaniz HZ Mevlanaya ayit oldugunu görurdunuz.

Kurani Kerim,de Bilimsel mucizeler, Gecmis dönemlerlen ilgili haberleri, Gelecekteki haberleri ve Kuranin matamatiksel mucizeleri vardir.
Bu dediklerim bugun dunyanin bir cok yerinde bilimadamlari tarafindan hayretle karsilanmakla.
Inanilacak gibi degil dedirtecek kadar saskinliga ugratmakta.
Ama bu bilim adamlarinin bir ortak yönu varki siz bunu nasil kacirdiniz?
Inaniyorlar.. evet inaniyorlar.

Örnegin Kurani Kerimde, edebi yönden mukemmeligi ögreten busuru ayet var.
Fazla uzak bir döneme gitmeye gerek yok, bundan 1000 yil yer yuzun,de insanlar mikrop yuzunden kirginliga ugrayip hastalana biliyordu.
Ama islam emrediyorku , TEMIZLIK IMANDAN GELIR.
Temiz olunuz diyor.
Sadece bir abdest almak insanin vucudundaki hucreleri rahatlatiyor ve bu bilim adamlari tarafindan onaylanmistir.

Siz yinede delil istiyorsunuz biliyorum, ben size sadece milyonlarca delilden birtanesini suncam.
Ama önce bir sey anlatmak isitiyorum butun samimiyetimle.
Umarim ayni samimiyeti sizden,de görur ve bana bu deli veya bu sacmaliyor demezsiniz.

Dedigim gibi yasim 23, Avrupanin bir ulkesinde dogmus buyumus biriyim.
Modern bir ailenin cocuguyum, ve hic bir zaman herhangi konuda baski altinda kalmadim tam aksine özgur biri olarak yetistim.

15 yasimdayken okulumun en populer erkekleri arasindaydim, kendime guvenim her gun artiyordu, artikca kendimi,de her gun birbirinden farkli ortamlarda buluyordum.
Kadin , kiz bunlar benim icin inanin his sorun degildi, 24 saat yasiyordum her gun.
Her gun farkli sevgililerim oluyordu.
Isveclisi danimarkalisi Arabi , Israilisi , zencisi beyazi vs.
Ortamlarda bu Has Has dedigimiz made baya mevcutu, bir kez denedim sonra, 24 saat her gun benim vazgecilmezim oldu.
Dedim ya kendime guvenim sonsuzdu, artik öyle bir sey kalmadi.
Bu madeyi bir gun almazsam guven adinda hic bir seyin eseri kalmiyordu uzerim,de.
Uzun lafin kisasi 18 yasimda ehliyetimi aldigim gunun ucuncu gunu trafik kazasi yaptim.
Bu kaza,da bana bir sey olmadi, ama canimdan cok sevdigim kizkardesim burnu veya herhangi bir yerinden kan akmadan o dakkika nefesini verdi olay yerinde.
Daha 9 yasindaydi.
Dört erkekek kardesin tek bir guluydu o bizim icin.

Buyuk bunalimalara bosluklara dustum o dönem, devletin sosial kurumlari beni ailemden bir kac ayligina uzaklastirdi.
Her iki taraf icin en iyisi buydu .

Ailemin beni af etmedigi gibi bende kendimi af etmedim hic, pismandim ama bunu kimseye anlatamiyordum.
Bitik bir haldeydim ama kardesimin acisi herkezin gözunu kör eti beni göremiyorlardi.

Allahin adini agzima bile almiyordum, Allahim bana yardim et yolar ac diyemiyordum.

Aradan bir sene gecti bu sekilde, bu sure icinde yeni yeni baska madeler kulanmaya basladim.
Anfetaminden tutun akliniza ne gelirse.
Artik hic bir sey gözumde degildi, birak ip koptugu yerden kopsun demistim birkere.

Uyusturucu madelerin en belasi heroini denedim, bunu bulmak icin parayi,da sokaktaki mahsum insanlarin parasini gasp ederek finanse ediyordum.
Heroine nedense 15 kezden fazla kulandigim halde bagimlisi olmadim ve buda bazi doktorlarin gözunde mucize.

Heroini son kez kulanmaya karar vermeden önce o gece Allaha isyan etim, kufurler etim, burda bazilari gibi HANI NERDESIN DEDIM, BENIM SANA ARTIK IHTIYACIM KALMADI DEDIM.
SEN VARSAN HANI NERDESIN VERDIGIN CANI SEN VERDIN HADI AL ALABILIYORSAN DEDIM.
ALAMIYORSUN DEGILMI DEDIM, AMA BEN ALACAM DEDIM.

Ve yuksek dozdaki bu madeyi damardan vurdum ve icindeki son damlaya kadar yukledim.

Simdi sen bana belki inanmicaksiniz ama ben anlatmaya devam edecegim.

Gözlerimi kapayana kadar her seyi gördum , oda yakmis oldugum sadece bir mum vardi ve bu sadece oturdugum masanin uzerini zor aydinlatiyordu.
Gözlerim kapandiginda ise odanin gözlerimi kamastiracak bir sekilde aydinlik oldugunu gördum.
Masanin uzerinde et yigini gibi yigilmis bedenimi görerek kendimden utandim.
Sen bu bedende olamazsin diye uzuldum.
Pismanlik hissetim, annemi özledim, babami özledim.
YA BEN BU YAZ AILEMLE MEMLEKETIME GIDECEKTIM DEDIM!!

O an Allahim beni aff et dedim , dedigim anda sanki bir gökdelenin uzerinden kendimi bir bosluga atmis gibi hissederek ve her an yere cakilcakmis gibi oldum.
Her sey 3 dakik surmus gibi geldi bana, ama gözlerimi actigim,da hastanede 2 gun yogun bakimda komada yatigimi ögrendim.
Bas ucumda ailem vardi sevdiklerim vardi.
Beni öpuyor kokluyorlardi.

Bir an sormadan edemedim, Nasil oldu, Nasil olduda o kitledigim odamin kapisni actiniz.
Nasil olduda yanima yöreme ugramayan bir allahin kulu yokken beni buraya getirdiniz.
Kim getirdi nasil getirdi dedim.

Anlatayim ben size siz ister inanin ister inanmayin.

Benim kaldigim yer sosial kurum eviydi, ve ayni binada kalan busuru alkolik , narkoman kalirdi.
Alkoliklerden biri o gece sahros bir sekilde evine gitmek uzereyeken ve 5 senedir ayni evde kaldigi halde ve hic bir zaman yanlisliklan baskasinin evine girmedigi halde benim kaldigim dairenin kapisini baltaylan kirarak giriyor.
Ve beni göruyor ambulansa haber veriyor.

Ben gözlerimi actigim gun ise kendisi cigerlerinin yetersizligi yuzunden can veriyor.

Ben Allahima siginmis biriyim, ben gunahkar biriyim, Ama Allah af etmeyi sever, Allah bagislamayi sever.
Bu bir tesaduf degildi, ýasamim,da Allahin ismi aklima gelmezken ,Ölurken geldi.

Bunlari ben yasadim.

Saygilar...

exclusive
27-12-2005, 20:31
Hoşgeldin Astrahan, kusura bakma bu aralar kafama kitapla vurup durdukları için şaşkınım biraz :) daha önce söylemeyi unutmuşum o yüzden...

Ben inanmiyorum ki sizler Allahin yok olduguna karar verdigiz an Islam dinini yeterince bilmiyordunuz.
Bunun böyle olmadığını ve bu sitede islamiyet hakkında ne kadar bilgili dinsizler olduğunu görünce gerçekten şaşıracaksın...

sargon
28-12-2005, 01:21
Sevgili Astrahan,

yazdiklarini okuyunca cok etkilendim. Baska tanidigim insanlar da var, benzer seyleri yasayan. Bir arkadasim var, su anda hiristiyan olmus birisi. O da genc yasinda, yeni evlenmis iken kumara duskunmus. O kadar cok oynuyormus ki, surekli borc icinde yuzuyormus ailesi. Bir sekilde hiristiyan olmus ve kumari, ickiyi, kisacasi kotu aliskanliklari birakmis. Bu arkadas da daha once din hakkinda hicbir bilgisi olmayan birisi imis. Onun icin din bir kurtulus olmus.

Ben de yurtdisinda yasiyorum ve bir arkadasima danismani dinle ilgilenmesini onermis. Bunun nedeni bu ulkenin dini bir ulke olmasi falan degil. Yapilan istatistiklerde halkin yuzde 40-45'i kiliseye guvenmiyor ve muhtemelen yuzde 20'nin usunde bir sayi dinsiz. Ama belki de kendileri de dinsiz olan danismanlar falan boyle seyler onerebiliyorlar. Ilk duydugumda ben de sasirmistim. Ama saniyorum insanlari hayatinin her yonunden kavrayan guclu bir algilayis oldugu icin su anda bir islevi var. Daha iyi alternatifler gelistirene kadar kullanmaya devam edecegiz.

28-12-2005, 01:51
Özel yaşam öykünü bizlerle paylaştığın için teşekkürler astrahan. Öykünü içten ve doğru yazdığına inanıyorum.

Öykün oldukça duygulandırdı beni, kardeşini kaybetmene üzüldüm ve sonrasında yaşadıklarına. Ama sonunda yaşama bağlanabilmen oldukça hoş, bunca zorluklara rağmen bir çıkış yolu açılmış, ne mutlu. Ancak ben bu olumlu gelişmeleri tanrının sana bir bahşı değil, çevrendeki insanların ve bilhassa ailenin sana olan tavırlarındaki değişikliğe bağlıyorum. Yani tanrısal değil, dünyevi, insansal davranış ve düşünceler seni değiştirebildi. Nasıl mı?

1) Eğer gözünü açtığın hastanede gördüğün, seni öpen, sevgilerini ifade eden ailen ve yakınların olmasaydı çok büyük bir ihtimalle önceki yalnızlığın ve karamsarlığın devam edecekti. Hayata gene küs kalacaktın. Seni hayata bağlayan tanrı inancın değil sana dünyevi sevgilerini, ilgilerini sunan ailen oldu.

2) Ailenden de evvel sana yaşam yolunu açan başka bir dünyevi etkinlik vardı ve tanrıyla hiç ilgisi yoktu: TIP! Evet, tıp adamlarınının çabaları olmasaydı yani işin allaha kalsaydı büyük ihtimalle ölecek idin. Ama oksijen tüpleri, serumlar ve çeşitli ilaçların sana verilmesiyle gözünü açabildin ve aileni görebildin. İşte hayatını borçlu olduğun gerçek semalarda değil, yaşamıon tam ortasında, o hastanede gezinen doktoru, hemşiresi, hasta bakıcısından, ahçısına tüm personeli. Bence sanal tanrına minnettarlık duyacağına git o doktorlarına minnettarlık göster, en azından bir çiçek al, teşekkür et, senin esas "tanrıların" onlar.

3) Odanın kapısını kıran arkadaşını allah gönderdi sanma çünkü senin durumunda olan başka insanların kapısı kırılmadığı için öldüğü de çok olmuştur. Hatta günlerce kimsenin farketmediği ceset kokuşmuştur da öyle farkedilmiştir bazen. Onlara allah neden yardım etmemiş dersin? Sen allahın sevgili ve özel bir kulu musun? Eğer öyle düşünüyorsan narsizme düşmüşsün demektir.

Muhtemelen o kişi, senin dışarı çıktığın saatleri biliyordu, en azından evvelden gözlemiş olabilir veya ruhsal halindeki bozukluğun seni böyle bir şeye iteceğini öngörmüştür muhtemelen. Keşke yaşamış olsaydı da sorabilseydin. Tanrısal bir yardım değil çevresindeki bir insanın hayatına karşı duyarlı bir insan var orada. Ama şunu düşündün mü hiç: Senin hayatını kurtaran o insana neden ölümü layık görmüş tanrın? Böylesine bir iyilik yapana!

Eğer "tanrının" onu yanına alması, mükafatlandırmak ise, senin de tanrının yanına gitmemen, senin cezalandırılman anlamına mı geliyor?

Her ne şekilde olursa olsun yaşamının bu şekilde olumlu bir yön değiştirmesi çok güzel, yaşamında nice mutluluklar dilerim.

Astrahan
28-12-2005, 04:07
Allah kötu yolada olan aciz bir kulunu aff ederek mufakatlandirir, ve benim bu affedelise canim gibi sahip cikacam.

28-12-2005, 09:57
Allah kötu yolada olan aciz bir kulunu aff ederek mufakatlandirir

Kapını kırıp içeri girerek senin hayatını kurtaran o insanı madem neden mükafatlandırmadı tanrın? Neden yaşatmadı onu ve canını aldı. Buna yanıt olarak eğer diyorsan ki onu yanında mükafatlandıracak, ben de diyorum ki seni yanına almayarak cezalandırmış mı oldu?

ngcoskun
28-12-2005, 12:28
bizimle paylaştığın özel hayat hikayeni duyguyla okudum.yaşadıkların için kendi adıma üzüldüm.yurtdışında bu durumu yaşadığın için ise şanşlı olduğunu düşündüm.eğer ülkemizde yaşasaydı böyle birşeyi sana devlet kurumları bu denli sahip çıkamazdı.alt yapısı ve zihniyeti buna müsait değil.kaldı ki bu hükümet varken yaşasaydın hali harabtı.yılbaşını kutlamayalım diye adamlar bütün günler torbaya girmiş sanki tam o gece boru tamir ediyorlar ve suyumuzu 24 saat kadar kesecekler.yani sakın ola ki kutlama yapmayın ertesi gün evinizi ve sizi bok götürür ona göre benden söylemesi.
yaşadıkların sonucunda allaha bağlanman normal.yaşadıkların kolay şeyler değil ve birşeylere bağlanmasaydın daha kötü günler seni bekliyor olacaktı.ama Cem in anlattıklarını yabana atma.tekrar oku.objektif oku.üzerinde düşün.
dinler ve allah iyi bir tedavi yöntemidir.bu konuda da biraz düşün.ben eğer allaha inanıyor olsaydım, kendi yaşadığım bunalımlı günlerimden çok kolay kurtulurdum.ama o kadar ucuz kurtulamadım.çok yaralar aldım.antidepsesanlar kullandım bir zaman.
eğer inanıyor olsaydım çok eskiden yaptığım gibi allaha dualar eder ağlar onunla dertleşir ve duamın kabul olacağını düşünerek artık huzur içinde uykuma dalardım.antidepresanlar da aynı şeyi yapıyorlar.ama kullanmak, kullandığını kabul kabul etmek insana acı veriyor.normal biri olmadığını hissetmek acı veriyor.
eğer allah bu kadar iyi ise yıllarca sanin ve ailenin acı çekmenizi sağlacak bir şeye neden engel olmadı.kardeşinin ölmesinde kardeşinin suçu neydi.sizin suçunuz neydi.senin yanlış yolda olman mı.bunu ailene nasıl yapabildi.bir çocuk yetiştimek ve onu kaybetmek .. bunu acısını kimsenin yaşamasını istemem.

exclusive
28-12-2005, 14:15
Daha önce yazdıklarını doğru düzgün okuyacak fırsatım olmamıştı..

Gerçekten bunlar özel olaylar. Bizimle paylaştığın için teşekkür ederiz. Böyle bir anını aktarmayı bende diğer arkadaşlarım gibi tüm iyi niyetinle yaptığını düşünüyorum ve altında yalan dolan olduğunu sanmıyorum.

Öncelikle kardeşini kaybetmen çok üzücü hem sana hemde ailene başsağlığı dilerim. Bu genç yaşında böyle üzücü bir olaydan dolayı kendini suçlamış olman eminim senin için çok zor olmuştur. Gerçi insanın yaşamadan anlayabilmesi mümkün değil...

Benim de uyuşturucu konusunda benzer tecrübelerim oldu. Eroin'in sende alışkanlık yapmamış olması gerçekten büyük şans, 15 kullanım bağımlılık ve yoksunluk sendromları için hayli yeterli. Tabi bana göre bunda en önemli etken aldığın maddenin %100 saf olmaması. Zaten büyük bir uyuşturucu tüccarı değilsen %100 saf eroin görme şansın dahi yok hele ki avrupada. haşhaş için de aynı durum geçerli. Bunların hepsinin anavatanı afganistan gibi ülkeler ve Türkiye-Bulgaristan üzerinden avrupadaki kullanıcıya ulaşana kadar defalarca el değiştiriyorlar, kırpılıp alakasız maddeler katılarak gramajı arttırılıyor..

Bir diğer etken de bünye. Gerçekten aynı uyuşturucunun farklı kişiler üzerindeki etki gücü çok farklı olabiliyor.

Dediğim gibi benim de bu konuda seninkine benzer tecrübelerim oldu ama yanlış bir iş yaptığımı farkedip kendi kendime bıraktım. Bırakırken hiç zorlanmadığım gibi o döneme ilişkin çok kötü anılarım da yok bazen düşününce "ne eğlenirdik be" diyorum ama eğleneceğimiz kadar da eğlenmiştik ve b.ku çıkmaya başlamıştı, ayrıca para da dayanmıyordu bu yüzden bıraktım. 6 yıldır hiç kullanmıyorum. Ne fiziksel ne de psikolojik bir sorun yaşamadım. Bunda allahın bir yardımı olduğunu da hiç düşünmedim zaten allahtan yardım da istemedim. o zamanlar da allaha inanmazdım şimdi de inanmıyorum.

Benden çok daha sonra başlamış ve sadece 1 yıl kadar kullanmış bir arkadaşım çok sorunlar yaşadı, psilojik tedavi görmesi gerekti, ilaçlar kullandı yani öyle kolayca bırakamadı. Sanırım bu durumun sebebi o arkadaşımda zaten psikolojik olarak derin izler bırakmış kötü anılar olmasıydı(ailevi sorunlar vs.), bu yüzden çok daha fazla etkilendi... Bu uyuşturucu olayının insanlardaki psikolojik yaraları iyice deştiğini düşünüyorum... Sonuçta bu arkadaşım da bıraktıktan sonra dine bağlandı, ilk defa oruç tuttu ve ramazan ayında 1 gün bile kaçırmadı. Aradan 6 yıl geçmesine ramen onda hala bu dönemin izlerini görebiliyorum (daha az gülüyor, durgun, içine kapanık vs.)

Senin kardeşini kaybetmen ve kendini suçlaman. sonunda da uyuşturucuyu bırakıp dine bağlanman bana bu arkadaşımı hatırlattı. O da allahın kendisine yarım elini uzattığını düşünüyor. Sanırım allahın kendisiyle ilgilenmesi, değer vermesi düşüncesi insana iyi geliyor. O arkadaş bıraktıktan sonra kuran okumaya başladı, ben ise o dönemde kendimi spora vermiştim. En çok da koşmaya ve yüzmeye gidiyordum ve kendimi çok iyi hissediyordum. Arkadaşımı benimle koşmaya bi türlü ikna edemedim, bence kuran okumak yerine sporla uğraşsaydı şimdi çok daha iyi durumda olurdu... Ben benzer durumda olan herkese ısrarla spor yapmalarını söylüyorum. Hem sağlıksız bir işi bırakıp sonderece sağlıklı bir işle uğraşmaya başlamak insanı iyi hissettiriyor, hemde gerçekten sağlam kafa sağlam vücutta bulunuyor... Sana da eğer yapmıyorsan spor yapmanı tavsiye ederim, kendini çok daha iyi ve mutlu hissettiğini göreceksin...

Astrahan
28-12-2005, 16:40
Arkadaslar peki bu adam niye öldu diyorsunuz, Bu Allahin mufakatimiydi diyorsunuz.
O adami ben hatirliyorum, görseydiniz ya bu yasayan bir ölu derdiniz.
Ölsede kurtulsa diye dilekte bulunurdunuz.

hasan_
28-12-2005, 20:09
Her şeyi Tanrısal güçlere bağlamak çok yanlış.

Keşke, Pakistan depremzedeleri bu kış himalaya dağlarının soğuklarında donarlarken, gelen çadırların yalnızca %10'u değil de, Tanrı eliyle %100'ü kış koşullarına dayanıklı olsalardı.

28-12-2005, 20:49
bence ölüm o kadar da korkulacak bir şey değil, ki nitekim şeb-i aruz olarak da nitelendirilmiştir zamanında. bu ölüme hangi açıdan baktığımıza bağlı ki eğer yokoluş yitip gitme olarak bakılırsa, evet kimse ölmek istemez ama ölüm vardır, bir gerçektir ve aslında Allah a, yaratmış ve diriltecek olana dönüştür. Ya Rabbi ne güzel bir yolculuk! kahrın da hoş lutfunda şeklinde geliyor bana ölüm, aşkı tatmayan bilemez o ayrı...

Allah ın rahmeti hepinizin üzerine olsun kardeşler :wink: , şüphesiz O nun her şeye gücü yeter!